>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wahania i passy w bukmacherce

blackcat 0

blackcat

Użytkownik
Pytania kieruję do osób które:
- mają na swoim koncie przynajmniej kilkaset kuponów
- obstawiają podobne stawki lub tak, żeby mieć podobne wygrane.
- grają kupony po niewielkich kursach (nie tasiemce)
Jak w praktyce wygląda sprawa ze standardowymi wahaniami czy passami? Przykładowo jeśli po 1000-2000 kuponów macie np 5% Yield to po jakich próbkach należy się spodziewać podobnych wyników (zbliżonych do 5%). Czy np w prawie każdych 100 kuponach mieliście Yield rzędu 3-7%, czy np żeby spełnić to wymaganie potrzeba próbki 200-300 kuponów, może 500 a może jeszcze więcej. Wiadomo że im większa próbka tym mniejszy udział szczęścia a większy - umiejętności i wiedzy.
Kolejne pytanie związane z tematem. Jeśli np po dużej próbce mamy Yield rzędu 10% to biorąc próbki po 100 kuponów, jakie standardowe wyniki się tu mogą pojawić. Czy można się tu spodziewać wahań rzędu ✅⛔5-10 pt. procentowych czyli wyniki od -5% do +15% czy całkiem normalne i częste są tu wyniki np od -30% do +50%.
Mam nadzieję że dostanę jakieś wartościowe odpowiedzi. Interesują mnie konkretne przykłady z waszego obstawiania. Ja obstawiałem trochę jakiś czas temu i po pierwsze nie prowadziłem takich statów (żałuję) a po drugie mieszałem zwykłe typy z graniem progresją. W sumie byłem w plecy ale głownie z powodu progresji.
Generalnie zastanawiam się przy jakiej próbce można mówić &quot;miałem pecha, farta, trafiłem na złą passę, pogram trochę więcej to może być zupełnie inaczej&quot; a przy jakiej &quot;to już jest na tyle dużo kuponów że jeśli mam dobre wyniki to jestem w tym dobry a jeśli nie to nie jestem w tym dobry&quot; ???? Oczywiście zakładam w miarę wyrównane stawki i kursy najczęściej do 3-4.

B 11

badyl

Użytkownik
Jak w praktyce wygląda sprawa ze standardowymi wahaniami czy passami?
Tak jak w rzucie monetą. Czasami wypada 10 orłów z rzędu, czasami 10 reszek z rzędu, a czasami na zmianę raz orzeł, a raz reszka ;)

Przykładowo jeśli po 1000-2000 kuponów macie np 5% Yield to po jakich próbkach należy się spodziewać podobnych wyników (zbliżonych do 5%).
Praktycznie nie ma żadnych reguł, wahania są bardzo duże, jedne 300 kuponów dają +35%, a kolejne 300 tylko +7%.

Czy np w prawie każdych 100 kuponach mieliście Yield rzędu 3-7%, czy np żeby spełnić to wymaganie potrzeba próbki 200-300 kuponów, może 500 a może jeszcze więcej. Wiadomo że im większa próbka tym mniejszy udział szczęścia a większy - umiejętności i wiedzy.
Mówi się o 1000 zagrań jako już naprawdę reprezentatywnej próbie, czyli ile masz po 1000 zagrań taki dobry jesteś. Przy czym sprawa jest płynna, 10 lat temu mieć +20% to był średni wynik, dzisiaj tyle mają najlepsi (nie biorę pod uwagę &quot;ogrywaczy&quot; betgunów, betsafeów, czy innych interwettenów ;)).

Kolejne pytanie związane z tematem. Jeśli np po dużej próbce mamy Yield rzędu 10% to biorąc próbki po 100 kuponów, jakie standardowe wyniki się tu mogą pojawić. Czy można się tu spodziewać wahań rzędu ✅⛔5-10 pt. procentowych czyli wyniki od -5% do +15% czy całkiem normalne i częste są tu wyniki np od -30% do +50%.
Dużo zależy od stylu gry. Im niższe kursy grasz (czyli im bardziej &quot;pewne&quot; zakłady), tym te wahania są mniejsze.

Generalnie zastanawiam się przy jakiej próbce można mówić &quot;miałem pecha, farta, trafiłem na złą passę, pogram trochę więcej to może być zupełnie inaczej&quot; a przy jakiej &quot;to już jest na tyle dużo kuponów że jeśli mam dobre wyniki to jestem w tym dobry a jeśli nie to nie jestem w tym dobry&quot; ???? Oczywiście zakładam w miarę wyrównane stawki i kursy najczęściej do 3-4.
Doświadczony gracz popatrzy na próbkę 50 czyiś zagrań i powie, czy &quot;z tej mąki będzie chleb&quot; ;)
Dla siebie, bez opinii ludzi znających się niestety te 500 zagrań trzeba przeliczyć, a najlepiej 1000.

Do góry Bottom