Kupon 1/09
Dyscyplina:
Tenis Ziemny, US Open
Mecz: Stanislas Wawrinka vs Tomas Berdych
Typ: powyżej 3,5 seta
(3-6; 6-1; 7-6; 6-2)
Kurs: 1,48
Stawka: 7j
Betsson
3,36
Jak dla mnie pewniak dzisiejszego wieczoru.
Jako, że nie mogę skopiować linka z analizą z typów dnia przeklejam to co tam wpisałem:
Godzina: Mecz ma się rozpocząć po godzinie 5 p.m czasu Nowego Jorku. Czyli około godziny 23 czasu polskiego.
Na dzisiaj chciałem zaproponować według mnie pewniaka czyli typ na powyżej 3,5 seta w spotkaniu Wawrinki z Berdychem. Do tej pory obaj panowie spotykali się ze sobą 11 razy. Bilans spotkań 6-5 na korzyść Szwajcara. Na powierzchni typu hard bilans spotkań prezentuje się. 4-3 na korzyść Berdycha. W tym roku zawodnicy spotkali się dwa razy :
- w Madrycie na nawierzchni ziemnej : wygrał Wawrinka w trzech setach (6-3, 4-6, 6-4)
- w meczu
Szwajcaria vs
Czechy na nawierzchni typu hard: wygrał Berdych w czterech setach (6-3, 6-4, 3-6, 7-6(5))
Jak widać, w obu spotkaniach przegrany zdołał ugrać choćby jednego seta, dlatego tez uważam, że dzisiaj będzie miała miejsce podobna sytuacja.
Berdych w rankingu światowym znajduje się na 5 pozycji. Natomiast Wawrinka na 10 miejscu. Faworytem spotkania według bukmacherów jest Czech ( kursy 1,36 do 3,10 na Szwajcara). Czech dużo lepiej sobie radzi na twardej powierzchni. Aczkolwiek spotkania obu zawodników za każdym razem są zacięte. Na niskie kursy na Czecha wpływ na bardzo dobra postawa w Cincinnati gdzie dotarł do półfinału oraz słabsza postawa Szwajcara w poprzednich turniejach.
W turnieju US Open Czech spisuje się imponująco, nie przegrywając jeszcze seta. Bilans 3 razy po 3-0.
Szwajcar przegrał jednego seta z dobrze dysponowanym Baghdatisem w tie breaku. Bilans 2 razy po 3-0 + raz 3-1.