>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

W poczekalni do zimy...

M 15

macmur

Użytkownik
Jak sama nazwa wskazuje, okres letni będzie swego rodzaju przeczekaniem, aż zacznie się prawdziwa zima. Nie tylko za oknami, ale przede wszystkim na trasach biegowych / narciarskich.

Natomiast teraz będzie po prostu przygotowanie do zimy. Nie będę przedstawiał siebie i tego co robiłem do tej pory. Po prostu sami zobaczycie w sezonie zimowym, że będzie to najchętniej odwiedzany temat o sportach zimowych.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 15

macmur

Użytkownik
Dzisiaj chciałem wpisać pierwszy typ, ale niestety obudziłem się z tworzeniem analizy 15 minut przed spotkaniem Cracovii, dlatego odpuściłem, bo nie widziałem sensu wstawiać czegoś, co mało kto w ogóle mógłby zagrać.

Dlatego rozpoczniemy od ligi francuskiej, która wystartowała dzisiaj.

Montpellier - Angers
Typ: U2,5
Kurs: 1.55
Bukmacher: Pinnacle

Dlaczego tak ? Zarówno Montpellier jak i Angers nie są drużynami, które uwielbiają atakować i prowadzić otwarte spotkanie. Co więcej, od trzech lat Montpellier rozpoczynało sezon u siebie i ani razu nie zdołali strzelić więcej niż 1 bramki (także nie pozwolili strzelić sobie więcej niż 1). W meczach przedsezonowych oba zespoły także nie pokazały zbyt dużych walorów ofensywnych i często mecze kończyły się na jednej lub dwóch strzelonych bramek. Początek sezonu dla obu zespołów będzie ważny i na pewno podejdą do tego spotkania maksymalnie skoncentrowani i będą chcieli uniknąć głupich strat. Angers przyjedzie po punkt, a Montpellier nie będzie chciało przegrać tego spotkania.

Kilka słów o sędzim. W ostatnich pięciu spotkaniach, które prowadził w Montpellier... wszystkie wygrali gospodarze. A jeśli Angers grało na wyjeździe swoje spotkanie to te spotkania były przegrane. Większość spotkań, które prowadzi obfituje w sporo bramek, ale gdy spotykają się drużyny o defensywnym stylu gry to często pada wynik 0:0 lub niska wygrana gospodarzy.

Podsumowując, w jutrzejszym spotkaniu powinniśmy zobaczyć trochę szachów z obu stron. Defensywnego ustawienia gości, nudnej pierwszej części spotkania i minimalnego zwycięstwa gospodarzy.​

M 15

macmur

Użytkownik
Legia Warszawa - Wisła Kraków
Zorya Lugansk - Olimpik Donetsk

Typ: O1,5 + Zorya
Kurs: 1.95
Buk: Betsafe

Dwa spotkania. Na początek polska Ekstraklasa i hit kolejki, czyli pojedynek Legii z Wisłą. Obie drużyny są w formie, co pokazały w swoich poprzednich spotkaniach. Legia miała spotkanie w LE w czwartek, ale nie był to bardzo ciężki mecz. Co więcej Nikolić i Broź odpoczywali, a Guilherme zagrał 60 minut. Od razu po jego wejściu można było zobaczyć różnicę w grze Legii. Jutrzejsze spotkanie powinno obfitować w bramki. Dlaczego ? Ponieważ ofensywa Legii jest znana i w polskiej lidze nie znajdziemy lepszej. Co do defensywy Wisły to można mieć bardzo wiele zastrzeżeń, o czym się już przekonaliśmy w tym sezonie (chociażby w derbach Krakowa). Mając na uwadze poprzednie spotkania pomiędzy tymi zespołami to wyraźnie widać, że w tych spotkaniach jest sporo akcji, dużo sytuacji i według mnie over ten, który proponuję jest zdecydowanie do pokrycia przez te zespoły. W jakim ustawieniu Legia nie wyjdzie z przodu, będzie to mocne zestawienie.

Drugie spotkanie to mecz ligi ukraińskiej, a jednocześnie mecz rywala Legii w ostatniej rundzie eliminacyjnej LE. Oglądając skróty spotkań Zoryi, jestem pod sporym wrażeniem. Grają bardzo ciekawą piłkę, zawodnicy ofensywni są bardzo dobrze wyszkoleni technicznie, a dodatkowo są to Ukraińcy, czyli możemy być pewni sporej waleczności i tego, że nie odpuszczą takiego spotkania. Teraz mają mecz po LE podobnie jak Legia, ale ich zwycięstwo było dość &quot;gładkie&quot;, a gra naprawdę była bardzo dobra. Co więcej, każda z bramek była wypracowana i w spotkaniu z Olimpikiem na pewno są zdecydowanym faworytem i jeśli chcą powtórzyć sukces z zeszłego roku w lidze to muszą takie spotkania wygrywać, a taki kurs na pewno jest zachęcający.​

M 15

macmur

Użytkownik
Jak już wspominałem wcześniej nie będzie tutaj jakiejś zasady, że jeden typ na jeden dzień albo coś takiego. Jak będzie coś dobrego do zagrania i jednocześnie do wstawienia w otwartej strefie to się tutaj pojawi.

Wigry Suwałki - GKS Katowice
Typ: Wigry Suwałki
Kurs: 2.35
Buk: Pinnacle

Dlaczego taki typ na dzisiaj ? W ostatniej kolejce podobną podróż odbyła nie doświadczona drużyna Rozwoju. Oczywiście GKS nauczony już, żeby podróżować troszkę wcześniej, aniżeli w dniu meczu są na miejscu od wczoraj.

Będzie to trzeci pojedynek Wigier z Katowicami w przeciągu dwóch tygodni. Ostatni pojedynek jak już wspomniałem z Rozwojem wygrany bardzo spokojnie na własnym terenie 4:0. Natomiast poprzednie spotkanie na stadionie GKSu już nie było tak udane i porażka 2:0. W tamtym meczu wszystko zostało ustawione po 30 minutach gry, gdy drugą bramkę strzelili Katowiczanie. Wtedy Wigry mimo prób nie zdołali się przebić pod bramkę rywali i nie zdobyli nawet bramki kontaktowej.

Puchar Polski jednak zespół gospodarzy traktuje bardzo, bardzo poważnie. Skład taki sam jest jaki był asygnowany na spotkanie z Rozwojem. Nikt nie jest oszczędzany i po prostu chcą za wszelką cenę wygrać. Mobilizacja jest za równo wśród zawodników i trenerów jak i u kibiców. Teren do gry dla wszystkich drużyn jest trudny (tylko 3 drużyny wygrały tutaj w poprzednim sezonie), a tym bardziej po trudach podróży. Także jeśli chodzi o podejście Katowiczan to można mieć lekkie wątpliwości, ponieważ po wpadce w lidze z Zagłębiem na pewno będą się chcieli pokazać. Z drugiej strony wolne mają dostać najbardziej eksploatowani piłkarze tj. Grzegorz Goncerz, Rafał Dobroliński czy Filip Burkhardt.

Według mnie warto tutaj postawić na wygraną Wigier. Są w formie, w dodatku wzmocnieni przed sezonem o młodych zawodników z Legii, mają swój cel, szczególnie w Pucharze Polski i na swoim terenie tego nie przegrają.

Wigry: Zoch – Bartkowski, Wichtowski, Jarzębowski, Bogusz Rafalskis, Kalinkowski, Żebrowski, Tarnowski, Moneta, Makaradze

GKS: Kuchta – Frańczak, Kamiński, Jurkowski, Pietrzak – Bętkowski, Duda, Leimonas, Trochim, Wołkowicz – Ciechański

Jak widać przypuszczalne składy, to można zauważyć, że w Wigrach ani jednej zmiany, natomiast w drużynie Gieksy trochę ich znajdziemy. Mimo wszystko w drużynie gospodarze możliwe, że od początku zobaczymy kogoś z trójki : Ruszkul, Atanacković, Adamek.

Jeśli ktoś obawia się o wygraną Wigier to zawsze może spróbować zagrać dubla. To znaczy DC na 1X i dołączyć do tego Lechię Gdańsk, która dzisiaj na wyjeździe gra z Puszczą Niepołomice. Znamy sytuację klubu z Gdańska i wydaje mi się, że nie pozwolą sobie na jakiekolwiek problemy w starciu z Puszczą. Znam klub gospodarzy dość dobrze, znam też niektórych piłkarzy i wiem, że jest atmosfera jak się uda to się uda, ale jak przegramy to nic się nie stanie. W Lechii wydaje mi się, że porażka nie w chodzi w grę i każdy inny wynik niż wygrana będzie gwoździem do trumny dla trenerów i niektórych zawodników.​

Otrzymane punkty reputacji: +9
M 15

macmur

Użytkownik
Wigry Suwałki - GKS Katowice
Typ: Wigry Suwałki ⛔
Kurs: 2.35​
Postawione: 3u
Wygrane: 3.50u
Skuteczność: 67%
Yield: 16,67%
I od razu komentarz do meczu, bo już niemal się zakończył. Nie było relacji wideo, ale jest dość szczegółowa na stronie GKSu, a ponadto też miałem swoją. Co mogę powiedzieć ? Że po prostu Wigry to jest zespół, który musi się jeszcze sporo nauczyć. Szczególnie cierpliwości i wyczucia sytuacji. Ruszyli od samego początku na rywala i dostali kontrę już w 3 minucie spotkania. Szybkie otwarcie dla GKSu i później już bardzo rozważna gra Katowic i próba skontrowania rywali. Pod koniec pierwszej połowy wszystko się wyrównało i do straty drugiej bramki przez gospodarzy się to utrzymywało. Po stracie bramki kolejne kilka minut ostrych ataków i znów spasowanie i próby zniwelowania strat, ale bezskuteczne. Dwie dobre sytuacje mieli gospodarze już przy stanie 0:1, ale jak widać nie sprostali zadaniu. Czy typ był dobry ? Na pewno miał swoje zalety, ale jak widać lepiej było grać na jeszcze bardziej znany klub jakim była Puszcza (a właściwie to przeciwko niej).​

M 15

macmur

Użytkownik
Miedź Legnica - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Dinamo Bukareszt - Voluntari

Typ: U3,5 + Dinamo
Kurs: 1.92
Buk: Expekt

Na dzisiaj po raz kolejny dubel. Na początku wydawało mi się, że nic z moich lig się nie znajdzie do gry, ale jednak po głębszym zastanowieniu i przeanalizowaniu udało się wyszukać dwa dość dobre typy.

Pierwszy to mecz Pucharu Polski (znów). Pojedynek Miedzi Legnica z Podbeskidziem. Dwie drużyny, które raczej nie są wirtuozami piłki i stawiają przede wszystkim na odpowiednie przygotowanie fizyczne i taktyczne. Biorąc pod uwagę upały (mecz odbędzie się o godzinie 18:00) i ważne mecze obu drużyn w weekend w lidze to wydaje mi się, że trenerzy zrobią kilka zmian w swoich zestawieniach i może być trochę błędów po obu stronach. A jeśli do tego jeszcze dodamy bardzo doświadczonych zawodników po obu stronach i to, że raczej nie strzelają bardzo dużo bramek nawet w normalnych warunkach to Under 3,5 bramki jest według mnie jak najbardziej optymalnym rozwiązaniem tutaj.

Drugie spotkanie to mecz ligi rumuńskiej. Jako, że miałem dwie &quot;niezapomniane&quot; wizyty w Rumunii, a znajomy jeździ tam regularnie to jakoś ta liga zapadła mi w pamięć i uznałem ją jako jedną z moich 5 obszarów do typowania. Tutaj wstawiłem spotkanie Dinamo Bukareszt przeciwko Voluntari . Gospodarze są po kilku ciężkich spotkaniach z samym czubem obecnej tabeli. Wynik jaki uzyskali pokazuje, że są dobrze przygotowani do sezonu i będą się liczyli w walce o tytuł. Jeśli dzisiaj wygrają to awansują na pozycję lidera! W klubie przed spotkaniem jest mobilizacja, ale nie jest to jakieś straszne nawoływanie do wylewania krwi za wynik, po prostu są zdeterminowani do wygrania i wydaje mi się, że warto na nich dzisiaj postawić. Dwóch zawodników nie jest pewnych gry, ale jeden z nich jest środkowym pomocnikiem, który został zmieniony. Natomiast drugi wszedł ostatnio na zmianę. Takie spotkania gospodarze po prostu muszą wygrywać. Dużo bramek też nie powinno paść (i granie U2,5 też wydaje się być dobrą opcją, dla niechętnych na czystą 1).​

M 15

macmur

Użytkownik
Bayern Monachium - Hamburger SV
Zagłębie Lubin - Lech Poznań

Typ: O2,5 + U3,5
Kurs: 1.69
Buk: Bet365

Pierwszy typ na początek rozgrywek w Bundeslidze. Mistrz Niemiec u siebie z HSV. Bayern w ostatnich sezonach w każdym meczu otwierających miał overowe wyniki. Patrząc na to w jaki sposób dalej grają obie drużyny, a więc ich dość ofensywne ustawienia, można sądzić, że i tym razem obie drużyny sobie postrzelają i będą to przynajmniej trzy bramki. W drużynie Bayernu do gry wrócili najważniejsi zawodnicy. W ostatnich spotkaniach część z nich była oszczędzanych, a część jeszcze łapała formę. Dzisiaj na pewno zawodnicy tacy jak Lewandowski, Muller czy Robben będą zmotywowani do tego, by zdobyć bramkę. Over, który ja proponuję nie jest bardzo ciężko do uzyskania, ale mecz musi stać się otwarty od początku.

Drugie spotkanie to nasza ekstraklasa i pojedynek beniaminka z mistrzem. O ile różnica pomiędzy tymi zespołami w pełnych składach i optymalnej formie mogłaby być widoczna, o tyle dzisiaj i przy wielu brakach w Poznaniu, ten mecz powinien być typowymi szachami ze strony gości. Skorża zawsze zwracał szczególną uwagę na taktykę i trzymanie się jej przez zawodników, dlatego dzisiaj nie wyobrażam sobie festiwalu strzeleckiego w Lubinie. Remis w granicach niższego underu też jest według mnie prawdopodobny, tym bardziej jeśli dodamy do tego defensywny styl Lecha i ciężkie pojedynki w poprzednich spotkaniach z Zagłębiem.​

M 15

macmur

Użytkownik
FC Astana - APOEL Nikozja
Manchester United - Club Brugge

Typ: O1.5 + Manchester
Kurs: 2,10
Buk: Bet365

Na Ligę Mistrzów takie oto dwa typy. Można iść w stronę singla i próbować grać na jeden z takich klubów jak BATE, Bayer czy Sporting. Ale wydaje mi się, że taki dubel wcale nie odstaje od wyżej wspomnianych typów i właśnie w taki sposób można to też zagrać.

Pierwsze spotkanie wydaje się być najsłabszym zestawieniem w tej fazie eliminacji i Kazachowie stoją przed ogromną szansą, by w tym roku awansować do Ligi Mistrzów! Astana u siebie gra bardzo dobrą, otwartą i co najważniejsze ofensywną piłkę. Nie lubią w spotkaniach na własnym boisku iść na niski rezultat i zawsze chcą strzelić kilka bramek, co bardzo często się udaje. Zupełnie inny styl gry prezentują Cypryjczycy. Bardzo wyrafinowani w ostatnim czasie, stawiający jednak na defensywę, szczególnie w spotkaniach Ligi Mistrzów. Do tej pory nie zachwycali i przez obie fazy eliminacji przechodzili w szczęśliwych okolicznościach. Dzisiaj wydaje mi się, że gospodarze będą chcieli zrobić sobie dobrą zaliczkę przed wyjazdem na Cypr i kurs (1,50 na Over 1.5) jest według mnie jak najbardziej do gry.

Drugie spotkanie to pojedynek Manchesteru United z Club Brugge. Kursy rosną na Manchester i może też osiągną poziom podobny jak Over w poprzednim moim spotkaniu. United traktują bardzo poważnie to spotkanie i nie sądzę, by LVG tutaj kombinował z ustawieniem lub próbował czegoś co mogłoby bardzo utrudnić im awans do Ligi Mistrzów. To jest po prostu mus tego klubu i po prostu uważam, że u siebie United muszą wygrać.​

M 15

macmur

Użytkownik
Sparta Praga - Thun
Lech Poznań - Videoton

Typ: Sparta + Lech
Kurs: 1.94
Buk: Pinnacle

Według mnie dwa spotkania, które można połączyć właśnie w taki zakład podwójny. Kurs wyszedł dość przyjemny do gry, a i według mnie prawdopodobieństwo jest wysokie. Zarówno Sparta jak i Lech są zespołami, które po wylosowaniu rywali były przekonane o swojej większej sile.

Sparta Praga jest zdecydowanym faworytem i w pierwszym meczu u siebie powinna to udowodnić odpowiednim wynikiem. W eliminacjach LM toczyli bardzo wyrównane pojedynki z CSKA Moskwa i byli naprawdę blisko. W lidze udowodnili ostatnimi wynikami, że są w formie i po prostu takie spotkanie muszą wygrać (coś podobnego do spotkania United z Brugge).

Drugi mecz to trochę na przełamanie. Bardzo dużo osób gra przeciwko Lechowi, a ja właśnie zagrać na zespół z Poznania. Kontuzje okazały się mniej groźne i część graczy wróci na dzisiejszy mecz. U siebie Lech potrafi grać i Skorża to trener, który taktycznie na pewno przygotuje się odpowiednio. Ale nawet mniej chodzi tutaj o drużynę z Poznania, a bardziej o gości z Węgier. Bardzo dużo zawirowań jest w ekipie gości. Dużo zmian, między innymi trenera, przegrywają w lidze ze słabszymi drużynami i to bardzo wyraźnie i według mnie w takim spotkaniu, Mistrz Polski musi pokazać jaka jest różnica pomiędzy ligami.​

Do góry Bottom