>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

W której połowie padnie więcej goli? - czysty zysk

realista0 15

realista0

Użytkownik
Witam.

Jak wynika ze statystyk, we włoskiej Serie A, od 1 do 7 kolejki najwięcej bramek strzelano w drugiej połowie (34 spotkania), tyle samo goli w obydwu połowach (22); pierwsza połowa (13). Mój system polega na tworzeniu dwóch kuponów, do każdego meczu w kolejce i graniu że, w obydwu połówkach padnie tyle samo goli, lub najwięcej w drugiej.
Załóżmy, że gram w ten sposób od początku sezonu - na oba zdarzenia stawiam np 10 złotych. W tym momencie miałbym około 550zł zysku.

Przeanalizowałem wyniki wszystkich spotkań z tego sezonu, z pięciu najpopularniejszych lig Europy i sytuacja wygląda podobnie - grając przedstawionym przeze mnie sposobem w każdej lidze wychodziłbym na konkretny plus. Jak narazie Serie A, wydaje się być najatrakcyjniejszą, jeśli chodzi o ten system, dlatego chciałby przeprowadzić test właśnie na tej lidze.

Z góry wybaczcie mi, jeśli podoby temat kiedyś powstał na tym forum, ja osobiście takiego nie znalazłem.
Wszelkie opinie na temat mojego &quot;systemu&quot; (nie wiem, czy to można nazwać nawet systemem), będą mile widziane.

Serie A - 8 kolejka
W której połowie padnie więcej goli?
(kursy od bwin)

Palermo - Torino 3,2 2,2
Parma - Sampdoria 3,1 2,25
Cagliari - Bologna 3,1 2,25
Udinese - Pescara 3,4 2,15
Genoa - Roma 3,75 2,05
Inter - Catania 3,5 2,15
Atalanta - Siena 3,1 2,25
Chievo - Fiorentina 3,1 2,25
Juventus - Napoli 3,1 2,25
Lazio - Milan 3,1 2,25

Otrzymane punkty reputacji: +1
cock 756

cock

Użytkownik
Statystycznie więcej goli pada w drugiej połowie, statystycznie też więcej pada wynikow parzystych...
Ale gdyby znowu odnieść się do statystyki zobacz co z tymi golami w drugiej, jeśli w pierwszej wpadła piłka do siatki 2-3 razy... :/
Fart póki co, bo kurs w odniesieniu do Twoich spostrzeżeń znowu buka stawia w roli faworyta (marża), a szanse 50/50... ;)

realista0 15

realista0

Użytkownik
Szanse 50/50 ?
Grając dzisiejsze spotkania z Bundesligi i Premier League po dwa kupony do każdego meczu, byłbym na wysokim plusie. Statystyki z poprzednich kolejek się potwierdziły, w Niemczech na 6 meczy w trzech najwięcej bramek padło w 2 połowie, natomiast w dwóch spotkaniach strzelono tyle samo goli w obu. Więc tylko 1 mecz &quot;nie wchodzi&quot; ????
Natomiast w Anglii na 8 pojedynków w sześciu najwięcej piłek wpadło do siatki w drugiej odsłonie i 1 raz najwięcej było w pierwsze połówce.
Według mnie wygląda, to całkiem sensownie, uważam, iż grając taśmowo wszystkie spotkania w trzech, czterech ligach w taki sposób, przyniosłoby niezły zysk. Potrzebny jest do tego w miarę wysoki budżet, aby mieć za co postawić kilkadziesiąt/kilkaset zdarzeń w tygodniu.

Zresztą wystarczy przeanalizować cały poprzedni sezon, aby sprawdzić czy mój system ma rację bytu.

A 22

admek69

Użytkownik
Witam. Ciekawy system jednak czy masz jakąś propozycje, co jeśli nie wejdzie więcej zakładów po prostu jesteśmy stratni czy da się to odrobić. Weźmy na przykładzie:
8 meczy w Anglii
6 meczy kończy się większa ilością bramek w 2 połowie bądź remisem.
Przyjmijmy, że kursy to na remis ok 3.5 a na &gt;ilośc goli w 2 połowie to ok 2.10 (tak jest na bet365)
Stawiając po 100j na mecz obliczając stawki w kalkulatorze dutchingu wychodzi nam takie cos.
Zysk ogólnie z każdego poprawnego typu to ok 31j (w przybliżeniu)
1 spotkanie +31j
2 spotkanie +31j
3 spotkanie +31j
4 spotkanie +31j
5 spotkanie +31j
6 spotkanie +31j
7 spotkanie -100j
8 spotkanie -100j
Jak widać nasze wygrane to zaledwie 186j przy 200j przegranych.
Czy masz na to jakiś sposób? Chyba że czegoś nie rozumiem w twoim systemie to mi napisz;]
Pozdrawiam + leci za pomysł

Otrzymane punkty reputacji: +2
realista0 15

realista0

Użytkownik
Adamek69:
Nie napisałeś w ilu meczach miałoby paść tyle samo goli w obydwu połowoach, a ile w drugiej, co jest bardzo istotne, ponieważ zysk za trafienie remisu jest dużo wyższy od tej drugiej opcji.
Ale i tak trafiłeś w słaby punkt tego systemu, narazie nie mam pomysłu co z tym zrobić. Jak narazie jedyną opcją na odrobienie tego wydaje się być czekanie na lepszą serią w następnej kolejce lub więcej szczęścia w innych ligach.
Być może warto byłoby grać na poszczególne drużyny niż na całą ligę. Jak narazie mam zbyt mało czasu na głębsze analizy, ale pokombinuje jeszcze, w jaki sposób można udoskonalić ten system.

edi8 - dzięki

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
dlatego jak w I połowie strzelą 2 gole i więcej...
KONTRUJ
na under1,5 w II połowie ????
najgorzej jeśli w Ip padnie over2,5 gola (np. teraz ŁKS - Sandecja)

A 22

admek69

Użytkownik
Adamek69:
Nie napisałeś w ilu meczach miałoby paść tyle samo goli w obydwu połowoach, a ile w drugiej, co jest bardzo istotne, ponieważ zysk za trafienie remisu jest dużo wyższy od tej drugiej opcji.
Ale i tak trafiłeś w słaby punkt tego systemu, narazie nie mam pomysłu co z tym zrobić. Jak narazie jedyną opcją na odrobienie tego wydaje się być czekanie na lepszą serią w następnej kolejce lub więcej szczęścia w innych ligach.
Być może warto byłoby grać na poszczególne drużyny niż na całą ligę. Jak narazie mam zbyt mało czasu na głębsze analizy, ale pokombinuje jeszcze, w jaki sposób można udoskonalić ten system.

edi8 - dzięki
czyli w tym systemie nie używamy kalkulatora datchingu, czyli np. stawiamy po 10j na remis w w golach, oraz 10j na wiecej goli w 2 połowie? Jeżeli tak to rozumiem i czekam na pomysł co zrobić w przypadku strat, bo zapewne jakieś podwajanie stawki tu chyba nic nie da;/

realista0 15

realista0

Użytkownik
czyli w tym systemie nie używamy kalkulatora datchingu, czyli np. stawiamy po 10j na remis w w golach, oraz 10j na wiecej goli w 2 połowie? Jeżeli tak to rozumiem i czekam na pomysł co zrobić w przypadku strat, bo zapewne jakieś podwajanie stawki tu chyba nic nie da;/
Tak, o to mi właśnie chodziło. A jak sądzisz, korzystanie z kalkulatora dutchingu byłoby korzystniejsze?

dlatego jak w I połowie strzelą 2 gole i więcej...
KONTRUJ
na under1,5 w II połowie
najgorzej jeśli w Ip padnie over2,5 gola (np. teraz ŁKS - Sandecja)
Rozumiem, że masz na myśli granie LIVE

A 22

admek69

Użytkownik
Powiem Ci że chyba tak, jednak moge się mylić zobacz:
Gdy używamy kalkulatora to zawsze mamy stały zysk przy inwestycji 100j ok 20-30j, a przy obstawianiu np. po 50j na każdy kupon przy trafieniu kuponu na którym było zawarte ze padną takie same ilosci to wygrywamy znacznie ok 75j (175j -100j). Jednak przy wygranym kuponie w którym było ze więcej padnie w 2 połowie wygrywamy stawiajac po 50j na kupon niewiele ok 5j. Pamiętajmy przy ze 5j wygranych przy inwestycji 200j to nie wiem czy takie opłacalne ryzykować tyle kasy. jednak każdy gra tak jak uważa.
Pozdrawiam

realista0 15

realista0

Użytkownik
Palermo - Torino 3,2 2,2
Parma - Sampdoria 3,1 2,25
Cagliari - Bologna 3,1 2,25
Udinese - Pescara 3,4 2,15
Genoa - Roma 3,75 2,05
Inter - Catania 3,5 2,15
Atalanta - Siena 3,1 2,25
Chievo - Fiorentina 3,1 2,25
Juventus - Napoli 3,1 2,25
Lazio - Milan 3,1 2,25
Tylko jeden mecz nie wszedł (Chievo-Fiorentina). Grając sposobem przeze mnie przedstawionym (czyli równo np. po 100j na każdą opcję) osiągnałbym zysk w wysokości 215j. Natomiast korzystając z kalkulatora dutchingu zyskałbym ok. 160j.
Czyli dutching byłby bardziej opłacalny gdybym grał, że w meczu padnie najwięcej bramek w pierwszej bądź drugiej połowie (liga angielska i hiszpańska wg statystyk najlepiej by się nadawały), natomiast jeśli chodzi o powyższy przykład grania spotkań z ligi włoskiej - stawkowanie za pomocą dutchingu nie wygląda zbyt kolorowo.

Do góry Bottom