>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Władimir Kliczko (56-3; 49KO) - Jean Marc Mormeck (36-4; 22KO) 03.03.2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Zapowiedź okiem jancio09 ;)
Już 3 marca na ESPRIT arena w Dusseldorfie czekają nas kolejne emocje w wadze ciężkiej.Po walkach dwóch mistrzów Heavyweight na ring wyjdzie trzeci-najbardziej utytuowany posiadacz czterech pasów mistrzowskich i pasa magazynu The Ring Wladymir Kliczko.Jego rywalem będzie były dwukrotny mistrz wagi junior ciężkiej Jean-Marc Mormeck.Stawką walki będą wszystkie pasy Wladymira.
Po pokonaniu innego pięściarza przybyłego do wagi ciężkiej z niższej kategorii-Davida Haye Kliczko staje do walki z Francuzem który walczył z Hayem i miał go na deskach jednak sam przegrał przez TKO w 7 rundzie.Ukrainiec jest zdecydowanym faworytem walki z dużo mniejszym,słabszym i starszym rwalem.
Warunki fizyczne zdecydowanie stoją po stronie Ukraińca który jest 17 centymetrów wyższy i ma o 18 centymetrów większy zasięg.Wiadomo że warunki fizyczne to nie wszystko co pokazała ostatnia walka choćby brata Wladimira Witalija z Chisorą. Jednak w tej walce mają znaczenie nie bagatelne.
Mormeck nigdy nie walczył z kimś tak wysokim a w wadze ciężkiej nie zachwyca-2 wymęczone zwycięstwa z słabymi rywalami m.in. z Maddalone i kontrowersyjny wyrdykt z Ibragimowem.Nie wróży to dobrze dla Francuza.
Każdy inny wynik niż zwycięstwo Ukraińca i to możliwe że przez nokaut będzie zaskoczeniem.Jedyna szansa Mormecka to nokaut ale kto wierzy w to że Jean zdoła zagrozić Wladimirowi skoro nie udało się to dużo lepszemu Haye&#39;owi??Poza tym Mormeck chyba już dawno jest po swoich najlepszych latach-ma na karku 40 lat i jest4 lata starszy niż Kliczko.Czy to nie za późno na podbój HW??
Mormeck się odgraża że słynny trener Mike Tysona Kevin Rooney pomoże mu się przygotowć stylowo tak jak słynnej Besti-jednak w to nikt nie uwierzy dopóki nie zobaczy.
To szkoła Stewarda i boks Wladimira będą górą czy też może Mormeck z pomocą Rooney&#39;a przygotuje zabójczy styl na Ukraińca?Przekonamy się już w sobotę.
Kursy na tą walkę wyglądają tak ...

Zachęcam do dyskusji ;)

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Walka z tych co wynik jest prawie pewny-prawie bo zawsze może zdarzyć się jakaś kontuzja czy też cios życia wejść.
Jednak zakładając że nic takiego się nie przytrafi to faworytem tej walki jest Wladimir a moim zdaniem powinna być to jego najłatwiejsza obrona tytułu w karierze.Nie widze żadnych,dosłownie żadnych atutów które Mormeck ma na Kliczke-cios ma przeciętny(moim zdaniem na poziomie Adamka),nie ma warunków fizycznych,nie ma jakiejś mocnej szczęki,nie jest szybki,a do tego już stary i możliwe że zadzerwiały(ostatnia walka to końcówka 2010 roku i dyskusyjna wygrana z Ibragimowem).

No więc jaki sens robić taką walkę-nie mam pojęcia.Nie wiem też jakim cudem na tą walkę sprzedano wejściówki??

Jedyny typ jaki mi przychodzi na myśl po dobrym kursie to Kliczko między 7 a 12 rundą.
Wladimir nie będzie chciał szybko skończyć walki bo poleciał by na niego gro krytyki(która i tak jest za wybór Mormecka).Będzie używał lewej ręki(oby Jean nie położył sie po jabie jak Chambers) i dopiero kiedy poczuje że to już czas użyje prawej.

Walka z tych nudnych będzie.Naprawde nie wiem jakie atuty ma Mormeck-jeśli ktoś jakieś widzi to niech napisze bo ja po prostu nie mam pojęcia.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Dokładnie, szybki nokaut wyklucza sie z marketingowe punktu widzenia. Kliczki sa krytykowani za przeciwnikow i trzeba pokazac ze jednak nie rozkladaja ich od razu a prawda taka ze byloby to mozliwe. Over 6,5 rund za 1,85 jak najbardziej do grania bo to dopiero od 8-9 rundy zacznie sie cos dziac.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Nic nowego nie napiszę , jeżeli potwierdzę , że też nie wiem czym Władek się kierował wybierając Mormecka.
Naprawde nie wiem jakie atuty ma Mormeck-jeśli ktoś jakieś widzi to niech napisze bo ja po prostu nie mam pojęcia.
jego atut jest taki , że nikt nie jest w stanie jasno stwierdzić co on może pokazać. Niby walczył już w HW ale w sobotę będzie inna sytuacja.
Nawet menadżer braci - Boente już kmini kolejną walkę. Trochę tak nieładnie bo to totalna olewka dla M-M ale sami takeigo rywala wybrali. Planowana jest walka Władka w USA z Arreolą - i taką walkę to z chęcią można obejrzeć.
Z Mormeckiem to będzie powolna egzekucja. Dlatego overy rundowe jak najbardziej do grania.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Słuchajcie, przedstawiam wam sytuację. Mam cyfrowy polsat, podstawowy pakiet. Jest tam masa zagranicznych programów, np. Adamek - Kliczko oglądałem na programie RTL SCHWEIZ. Gdzie będzie można zobaczyć w tv tę walkę?, bo Orange Sport nie posiadam...
Das Erste masz go bankowo ;) , wszystkie walki Kliczków pokazują / Konrad

A 47

all_in

Użytkownik
Klitschko, Wladimir- Mormeck, J-M over 6.5 rundy 1,86
Unibet proponuje najlepsze rozwiązanie z tej walki. Koledzy powyżej już napisali wszystko co można powiedziec o tej śmiesznej walce, bo po co więcej? Wszystko rozchodzi się o to że bracia Kliczko dbają o sponsorów i kibiców, którym nie uśmiecha się szybki koniec walki. Władek ostatnie walki na punkty bądź nokauty pod koniec walki. Ciężko mi sobie wyobrazic żeby Kliczko nie zakończył tej walki przed czasem, ale myślę że trochę da Mormeckowi poboksowac

marfi 629

marfi

Użytkownik
Ja bym postawił, że Kliczko wygra na punkty. Po walce Władimira z Hayem oraz po walkach Witalija z Chisorą i Adamkiem można wywnioskować, że Kilczkowie olbrzymią kasę dostają ze reklamy. I o ile gdyby Mormeck był na poziomie Chisory lub Haya to może Ukrainiec nie ryzykował by i wolał zakończyć walkę przed czasem. Francuz to raczej pięściarz klasy Adamka czyli przejście trochę na siłę w wagę ciężką, w późnym wieku i po kilku walkach rzucanie się na Kliczkę. I Adamek i Mormeck nie są zawodnikami wagi ciężkiej. Kliczko będzie się z nim cackał całą walkę bo i tak krzywdy bu Francuz nie zrobi. Kurs jest piękny (5.50). Co wy na to?

T 0

tatsumaru1983

Użytkownik
Po walce Władimira z Hayem oraz po walkach Witalija z Chisorą i Adamkiem można wywnioskować, że Kilczkowie olbrzymią kasę dostają ze reklamy. I o ile gdyby Mormeck był na poziomie Chisory lub Haya to może Ukrainiec nie ryzykował by i wolał zakończyć walkę przed czasem.
Masz rację co do pieniędzy z reklam ale Wład jednak poszuka KO pod koniec walki. Dlaczego? Myślę, że powody są tylko dwa: z przeciwnikiem pokroju Mormeck&#39;a nie może pozwolić sobie na wygraną punktową. Takie rozwiązanie walki tylko pogłębiłoby opinię, że młodszy z braci nie jest bokesrem wybitnym a jedynie &quot;korzysta&quot; z najgorszego okresu w dziejach wagi ciężkiej. Krytyków jest coraz więcej a obaj bracia to ludzie o ogromnych ambicjach. Drugi powód: mniej racjonalny ale zawsze - Władimir zakończył przed czasem 49 walk - do magicznej &quot;50-tki&quot; i poprawienia bilansu jest bliżej niż kiedykolwiek.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Władimir Kliczko vs Jean Marc Mormeck - over 4.5 rundy - 1.40 - 7/10 Unibet
Myślę że Wladimir da Mormeckowi poboksować ze 5-6 rund i później go znokautuje . Mam tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z Austina .
Reklamy i inne zrobią swoje .
Polecam zajrzeć tutaj zostało już mało czasu http://forum.bukmacherskie.com/f201/boks-typy-z-analizami-3189-19.html#post2731096 .
Link do walki Dallasa , gala startuje w tv od 21 a miedzy 21-22 powinien pojawić się w ringu http://www.vipbox.tv/watch/32907/1/jamie-mcdonnell-vs-malik-bouziane-live-stream-online.html
&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij Dzięki .

ted 12,8K

ted

Forum VIP
&quot;Władymir Kliczko znokautował Jeana Marka Mormecka w walce o pasy mistrzowskie federacji WBA, WBO i IBF wagi ciężkiej. Broniący tytułu mistrza świata Ukrainiec (56-3, 49 KO) niemiłosiernie obijał rywala, w końcu znokautował go w czwartej rundzie walki, odnosząc swoje 57. zwycięstwo w karierze.&quot;

onet

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
bylbym wdzieczny jesli wrzucilby ktos linka z ta walka
Idealna dla kogos kto nie moze zasnac.... Nie wiem po co takie walki. Stary, niski i lzejszy o 15kg Murzyn to zaden przeciwnik. Kliczko sam sobie zaszkodzil nokautujac go bo ani nie zrobi rozglosu ze byl to 50nokaut bo z takim przeciwnikiem to nic wielkiego a jeszcze bedzie wieksza krytyka ze takie walki sa tymi o pas... Czekam az Kliczki odejda bo nie da sie tego ogladac... Tylko ze Powietkin to tez zaden przeciwnik dla nich.

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
Idealna dla kogos kto nie moze zasnac.... Nie wiem po co takie walki. Stary, niski i lzejszy o 15kg Murzyn to zaden przeciwnik. Kliczko sam sobie zaszkodzil nokautujac go bo ani nie zrobi rozglosu ze byl to 50nokaut bo z takim przeciwnikiem to nic wielkiego a jeszcze bedzie wieksza krytyka ze takie walki sa tymi o pas... Czekam az Kliczki odejda bo nie da sie tego ogladac... Tylko ze Powietkin to tez zaden przeciwnik dla nich.
to kto Twoim zdaniem powinien teraz walczyc z mlodszym z braci kliczko?
wiem ze powiesz derekiem chisora , ale kto jeszcze moglby stanac do walki z kliczkiem?

lukasz44 29

lukasz44

Użytkownik
Szkoda że do skutku nigdy nie doszła walka Kliczko-Wałujew on był jedynym gościem który mógł zdobyć ten tytuł, obecnie nikogo takiego nie ma...

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
to kto Twoim zdaniem powinien teraz walczyc z mlodszym z braci kliczko?
wiem ze powiesz derekiem chisora , ale kto jeszcze moglby stanac do walki z kliczkiem?
Może Price,nie wiem czy już ale dobry bokser z niego.A tak to sam nie wiem.Władek nie jest nadzwyczajny ale mamy takie czasy że nie ma on godnego przeciwnika.

Wedłg mnie to Witek jest dobry ale to Wład wykorzystał czas i jest na czele obecnie.

edit/
moglbym mi powiedziec czemu nie doszla do skutku ta walka, bo nie pamietam
Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o kase-mądre i chyba trafne w tym wypadku.Poza tym to pewnie Wał trochę bał się tej walki ale to tylko ja tak myśle.

Otrzymane punkty reputacji: +15
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
A ja dalej się zastanawiam co kierowało Władkiem przy wyborze rywala ? Sosnowski w studiu mówił , że Mormeckowi bardzo zależało , że obiecywał dobrą walkę itp no ale takiego gadania nie powinno się brać pod uwagę. A jak zobaczyłem statystyki ciosów:
Wszystkie ciosy:
Kliczko - 39 ze 135 (29%)
Mormeck - 3 z 19 (16%)
Mocne ciosy:
Kliczko - 13 z 65 (20%)
Mormeck - 1 z 7 (14%)
Ciosy proste przednią ręką:
Kliczko - 26 z 70 (37%)
Mormeck - 2 z 12 (17%)
To się za głowę złapałem. Plan może był i taki aby przeboksować sporo rund ale skoro Mormeck nie zrobił nic , to Władek postanowił go znokautować. Za tą walkę Francuz zgranął ponoć 600tys € czyli całkiem dobra wypłata za 10min w ringu z Władimirem.
Kto następny ? Mam nadzieję że sprawdzą się plotki o wyjeździe Władka do USA i walka z Arreolą.

marfi 629

marfi

Użytkownik
Kto następny ? Mam nadzieję że sprawdzą się plotki o wyjeździe Władka do USA i walka z Arreolą.
Z Arreolą? Arreola to kolejny pięściarz pokroju Adamka czy Momerecka. Czyli niezła klasa, wszystko poprawnie, ale Kliczkowie to jednak klasa wyżej. Co zrobił Arreola od czasu walki z Adamkiem? Pokonał Butlera i kilku anonimów. Arreola to jak na wagę ciężką super szybkość i technika, ale nie siła...
Jedyna możliwa ciekawa walka w wadze ciężkiej to Witalij vs Powietkin.
Nie widzę chyba innej możliwości na spektakl z udziałem Kliczki w tej kategorii wagowej ;)

foxict-hepat 19

foxict-hepat

Użytkownik
Z Arreolą? Arreola to kolejny pięściarz pokroju Adamka czy Momerecka. Czyli niezła klasa, wszystko poprawnie, ale Kliczkowie to jednak klasa wyżej. Co zrobił Arreola od czasu walki z Adamkiem? Pokonał Butlera i kilku anonimów. Arreola to jak na wagę ciężką super szybkość i technika, ale nie siła...
Jedyna możliwa ciekawa walka w wadze ciężkiej to Witalij vs Powietkin.
Nie widzę chyba innej możliwości na spektakl z udziałem Kliczki w tej kategorii wagowej ;)
Arreola to zdecydowanie cepiarz , z mocno pchanymi ciosami , z ewidentnym brakiem umiejętności technicznych.
Jego taktyka sprawdza się na słabszych bokserach , gdzie parcie do przodu to jedyna taktyka na walkę. Natomiast co do jego siły ciosu , to dość mocno przereklamowany temat na forach.
Co do Adamka to zdecydowanie Arreola leży przy nim. Mobilny / ruchwili bokser z dobrą techniką zawsze wypunktuje &quot;cepiarza&quot;

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom