>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Vitalij Kliczko (41-2; 38KO) - Odlanier Solis (17-0; 12KO) (WBC) 19.03.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

19 Marca to data kolejnej już obrony mistrzowskiego pasa Vitalija Kliczko (41-2; 38KO) Rywalem doświadczonego Ukraińca będzie chyba jeszcze &quot;nie oboksowany&quot; Odlanier Solis (17-0; 12KO).

Kursy na tą walkę prezentują się tak:

by: Sportingbet

Szczerze to nie spodziewałem się , że Solis tak szybko wyskoczy na głęboką wodę. Po wygranym eliminatorze z Austinem spodziewałem się kilku innych luźniejszych walk , tym bardziej , że Solis nic ciekawego tam nie pokazał. Nie wiem , może liczy na kryzys formy prawie 40 letniego Vitalija ?

Warto dodać , że Vitek jeśli wygra tą walkę będzie prawdopodobnie rywalem Tomasza Adamka we wrześniowej walce , ponieważ Władimir uzgodnił kontrakt z Davidem Haye.

Co do walki Kliczko-Solis. Odlanier niby ostro się odgraża , Vitek jak zawsze opanowany i spokojny. Na pierwszy rzut oka nie spodziewałbym się tu jakiejś niespodzianki , pozostaje pytanie co siedzi w głowie takiego Kliczko i co sobie wymyśli na ta walkę.

Zachęcam wszystkich od dyskusji ????

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Vitalij Kliczko - Odlanier Solis 1 1.12 kurs moze nie duży ale pewny jak dla mnie,co do walki Walka już zaklepana wiec wreszcie fani i krzykacze Solisa który tak jak i David Haye miał zostać zbawicielem HW dostaną czego chcieli, ja osobiście nie lubię obu (Solis, Haye) ale pojedynek miedzy nimi chętnie zobaczę , talent z amatorstwa słabo przekłada się na zawodowstwo a waga i postawa Kubańczyka pozostawiają wiele do życzenia, dość szybko puszczają go też na Vitka zamiast dać mu jeszcze kilka walka no ale widać że Solis to nie Povetkin o ile się nie posypie na kilka dni przed walka?

Pojedynek ciekawy ja jednak nie daje Solisowi żadnych szans myślę że nie wyjdzie do 10-11 rundy po jednostronnym mocnym oklepie coś jak z Arreolą i Peterem--- Pomogłem ? Podobała się analiza lub typ na plus ? Kliknij: &quot;Dzięki&quot;

foxict-hepat 19

foxict-hepat

Użytkownik
talent z amatorstwa słabo przekłada się na zawodowstwo
Jakieś argumenty
a waga i postawa Kubańczyka pozostawiają wiele do życzenia
W których walkach ? , w &quot;ogóle&quot; oglądałeś jakies walki Solisa ?
dość szybko puszczają go też na Vitka zamiast dać mu jeszcze kilka walka
Nie wiem czy wiesz, ale Vitek kwalifikuje się do Top10 HW wszech czasów.
ja jednak nie daje Solisowi żadnych szans 10-11
Znów jakieś argumenty ?
Kubańczyk to inna liga niż koszmar , bo ten w ogóle nie ma pracy nóg , w pojedynku z K2 to co się z nim stało , przekładało się na poruszanie się w ringu , taktyka wywieraniu presji i ciągłym praciem do przodu , zrobiło swoje z zawodnikiem walczącym na dystans.
Pomogłem ? Podobała się analiza lub typ na plus ? Kliknij: &quot;Dzięki&quot;
:zoltakartka:

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Cytat:
Napisał Pudzianxx -&gt;

a waga i postawa Kubańczyka pozostawiają wiele do życzenia

W których walkach ? , w &quot;ogóle&quot; oglądałeś jakies walki Solisa ? ---oglądałem chyba wszystkie a ty oglądałeś bo chyba nie jak piszesz takie głupoty w walce z Austinem ważył najwiecej w swojej karierze o postawie nie wspomnę już powodzenia przekonamy się za tydzień -- pomyliłem sie o 3 kg tak cytat-Solis nie zaskoczył i zgodnie z oczekiwaniami zaprezentował otłuszczoną sylwetkę, po której niewielu posądzałoby go o jakikolwiek kontakt ze sportem. Kubańczyk zanotował 260 funtów.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Pudzian ma rację . Solis przy wzroście 187 cm oscyluje w wadze około 115-120 kg. Jak na taki wzrost nic dziwnego , że jego sylwetka nie przypomina zbytnio sylwetki boksera zawodowego.
w walce z Austinem ważył najwiecej w swojej karierze o postawie
To akurat nie prawda. Bo wcześniej z Drumondem i Barettem Solis ważył ponad 120kg.
Co ciekawe Solis , dopiero w ostatniej walce z Austniem poznał co to znaczy walczyć dłużej niż połowa dystansu. Zawsze swoje walki kończył bardzo szybko , bądź w początkowych fazach kariery na pkt gdzie walczyło się po 4 czy 8 rund. Z Austinem dał kiepską walkę, wyglądał jak Pudzianowski z Silwą czy Kawaguchim. Ciekawią mnie bardzo zdjęcia z ważenia i sylwetka jaką Kubańczyk zaprezentuje , jak wniesie na wagę około 115 kg , czyli standardową swoją wagę , nie daje mu szans na wytrzymanie całego dystansu , bo do 8 rundy tak się zasapie , że nawet Kliczko nie będzie musiał zbytnio się starać, żeby krzywdę mu zrobić.
No ale warto poczekać do ważenia i tego jak zaprezentuje się Solis.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Heh jakbym chcial o boksie poduskutowac to bym pogadal na PW z konradem ale to nevermind, musze cos napisac jako fan tej sztuki walki ????

Przy pojedynkach z udziałem obu braci a być może w szczególności w odniesieniu do starć Witka używam zwrotu &#39; pojedynek bez historii&#39;. Skromnie mowiac często to się sprawdza, abstra***ąc wogole podejście mediów do walk gdyż dla nich niemal każde starcie to &#39; najtrudniejsza przeprawa od lat Kliczki&#39; , jak jest potem fani boksu wiedzą doskonale.
Boks w przeciwieństwie do np. piłki nożnej niewdzięcznie się obstawia(wkońcu to forum bukmacherskie) , bo jak inaczej nazwac zestawy kursów w walce o mistrza ?
Jednak co do samej walki- wiadomo to jest boks i &#39; wszystko sie moze zdarzyc&#39; i byc może tutaj będzie wystąpi prawdziwość tezy o trudnej przeprawie.

Kliczko to bokser dobry ale nietypowy technicznie , poprzez naleciałość/przyzyzwyczajenie z poprzedniego sportu, często opuszczona garda niska postawa.
Ukrainiec nie nokautuje jednym ciosem, ale nokautuje ich kumulacją , która z każdą runda narasta i przede wszystkim rozbija plan taktyczny przeciwnika. Tak walczacy bokser może zniechęcic i tylko mocne szczęki i fajterzy o prawdziwym sercu do walki dotrzymują do konca.

Jak będzie w sobote? Tego nie wie nikt, na papierze jest interesująco Solis jest niewygodnym przeciwnikiem. Niby za niski 187 , niby ospały, wolny, posiadający mały zasięg ramion ale to wszystko iluzja. To bokser , który jest w stanie zadac serię lub 1 nokautujący cios, to bokser , który może zmieniać tempo walki i przede wszystkim ma przy stosunkowo niskim wzroscie imponujący zasięg ramion 201 cm !

Najbardziej jednak martwi jego doświadczenie na zawodowym ringu odcinajac sie od amatorki gdzie był swietny. Wielu zarzuca mu , ze jego najwiekszym przeciwnikiem byl Savon (ale pokonal tez Hayemakera), którego pokonywał nie raz i to on powinien jechac na IO ale rzad KUBY zdecydowal inaczej z wiadomych powodow. Aż tak zlosliwy bym nie byl , jednak przeciwnicy w karierze zawodowej pozostawiaja wiele do zyczenia.

Jednak jesli Kubańczyk zrzuci pare kg i nie chodzi mi tu o wielką różnice bo byłbym bardzo zaskoczony ale te pare kg w porównaniu do ostatniej walki powinien zrzucić.
Jeśli jego obrona będzie tak jak w niektórych walkach niewygodna , niby ospała i bedzie w stanie z tego stanu &#39; uśpienia&#39; odpowiedziec paroma seriami, to byc moze bedzie mila niespodzianka .... byc może.

Dalej może cos skrobne blizej week, pzdr! ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Co ciekawe Solis , zazwyczaj dużo gadający przed swoimi walkami , przed tą walką siedzi dość cicho , to Oner , jego manager stara się budować atmosferę wokół walki ale jakoś , przynajmniej wg mnie nie zbyt &quot;realistycznie&quot; mu się to udaje.
Co do walki. Kliczkowie to inna era, nie jeden fachowiec już tak mówił. Witek ostatnio mówił, że jest w świetnej formie , wiem że gadać sobie można ale do nich , szczególnie do Witka zaufanie mam.
Jak wg mnie walka będzie wyglądać ? Wiele okaże się po ważenie. Zobaczymy co zaprezentuje uciekinier z Kuby , ale i tak moim zdaniem Vitek pokaże nam ten boks do którego nas przyzwyczaił. Spokojne 8-10 rund a potem jakieś KO. Overy rundowe chyba się posypią ;)

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Z tym zasięgiem ramion Solisa to bym nie przesadzał że jest dużo mniejszy, przy wzroście 187cm wynosi on 201 cm natomiast Kliczko przy wzroście 202cm ma 203cm zasięgu ramion..

http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=7033&amp;amp;cat=boxer
http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=391766&amp;amp;cat=boxer

Odlanier Solis to myślę bokser który wzbudza ogromne zainteresowanie, imponujące osiągnięcia amatorskie ale po przyjściu na zawodowstwo już tak nie &quot;błyszczy&quot;. Napisałem specjalnie w międzysłowiu ponieważ myślę że przestał rozwijać sie boksersko ale żadnej porażki nie zanotował. Skłonność do nieregularnej diety, nieregularne treningi sprawiły że waga w stosunku do wzrostu jest naprawdę duża. Czemu jednak otyły bokser nie przegrał? otóż ma prosty dar a mianowicie talent.
Największym argumentem może być praca rąk no i sporo mniejszy wiek. Największa wada Kubańczyka to pewnie będzie praca nóg czy balans o ile w ogóle o tam czymś wie. Już z Austinem miał problemy, ten zmusił go do wysiłku i wkrótce zaczęły pojawiać sie problemy z kondycja spowodowane tym co oczywiste nadwagą i przygotowaniem fizycznym. Teraz jestem pewien że Solis przygotuje sie lepiej do tej walki jednak wiele będzie zależało na ile zrzucił wage, także czekamy na ważenie ????

Dla Kliczki moim zdanie będzie to najtrudniejszy pojedynek od walki z Gomezem a kto wie może i od walki z Lewisem. Walczył rzadko, klepał leszczy i tłuk kasę. Walka może być podobna to tej z Gomezem, szybkie ręce wolne nogi, która Kliczko wygrał. Lata lecą mimo to Witek to i tak faworyt, więcej argumentów fizycznych, wytrzymałościowo i kondycyjnie to maszyna, walczy u siebie w Niemczech. Jednak w przypadku gdy od dłuższego czasu rywal postawi mu wysoko poprzeczkę zobaczymy czy pokaże a właściwie to udowodni swoją klasę. Ja jednak liczę na ogromną niespodziankę i wygraną Solisa.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Walczył rzadko, klepał leszczy i tłuk kasę
Leszczy kolego to niestety klepał Solis a nie Kliczko. Kliczko walczyl/chce walczyc z kim sie da.
Z tym zasięgiem ramion Solisa to bym nie przesadzał że jest dużo mniejszy
A kto tak napisal?
Bo ja , że jak na ten wzrost to ma imponujacy zasieg ????

Solis przede wszystkim musi częściej wychodzić z zza gardy częsciej uderzac niz w pojedynku z Austinem, bo Vit nie poluje na jeden cios , on tak jak napisalem wali seriami jego sila ciosow sie kumuluje , rozbija przeciwnika .
Bedzie trudno ale byc moze wreszcie ciekawie.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Leszczy kolego to niestety klepał Solis a nie Kliczko. Kliczko walczyl/chce walczyc z kim sie da.
A kto tak napisal?
Bo ja , że jak na ten wzrost to ma imponujacy zasieg ????

Solis przede wszystkim musi częściej wychodzić z zza gardy częsciej uderzac niz w pojedynku z Austinem, bo Vit nie poluje na jeden cios , on tak jak napisalem wali seriami jego sila ciosow sie kumuluje , rozbija przeciwnika .
Bedzie trudno ale byc moze wreszcie ciekawie.
No trudno żeby 30-letni Solis który stosunkowo krótko jest na zawodowstwie i nie ma jeszcze nawet 18 stoczonych walk od razu walczył z najlepszymi i na rozkładzie miał paletę mistrzów :|
W to że nikt nie chciał walczyć z Kliczką a ten chętnie podjąłby każdego rywala zawsze i wszędzie oczywiście nie wierze bo nie jestem tak naiwny. Prawda leży gdzieś pośrodku, dzisiaj liczy sie pieniądz i to on rządzi, wszyscy robili pieniądze, wszyscy byli zadowoleni ????
Nie napisałe że tutaj ktoś tak twierdzi bo bym zacytował, a nie cytowałem, taka forma bo jeszcze w innym miejscu to pisałem.
Warto też dodać że Solis jest oficjalnym pretendentem do pasa dlatego Kliczko z nim walczy.
___
W Kolonii odbyło się oficjalne ważenie przed jutrzejszym starciem o pas WBC pomiędzy obrońcą tytułu Witalijem Kliczką (41-2, 38 KO) i Odlanierem Solisem (17-0, 12 KO). W porównaniu z ostatnim pojedynkiem z Rayem Austinem, 30-letni Kubańczyk stracił 6 kilogramów i dzisiaj licznik jego wagi zatrzymał się na 112 kilogramach. 39-letni Kliczko osiągnął 113,2 kilograma, co nie jest większym zaskoczeniem.
http://www.youtube.com/watch?v=Xc4OneACbDQ

Otrzymane punkty reputacji: +7
bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Nie wiem o jaką po środku chodzi ci prawdę bo teoretycznie z każdym z kim mógł Vit się bił.
I czy ktos jest czy nie jest jego fanem w każdej walce pokazywal klase, nawet z legenda LEnoxem przegral bardziej ze swoim cialem niz z Brytyjczykiem a wszyscy wiemy jak swietny to byl bokser. Dlatego wygrana Solisa to bedzie sensacja chociaz mu kibicuje i zycze powodzenia.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Walka bardzo ciekawa będzie.
Pierwszy raz od dawna przeciwnik Kliczki dostaje jakies szanse od niektórych kibiców boksu,w tym także ode mnie.
Nie powiem że jakoś tam kibicuje Solisowi i jestem jego fanem ale licze na niego,liczę że coś pokaże w ringu i może wywróci tą HW.
Kliczko to wielki bokser.Można sie kłócic o to jednak w swoim czasie nie mial praktycznie godnych rywali a walczyl jak już ktoś pisał z kim mógł i myślę że z najlepszymi walczył z którymi można było.
Jednak Solis to inny bokser.Wszyscy co choć trochę znaja sie na boksie czy sie nim interesują wiedza jak wielka szkole boksu ma Kuba.Solis sie tam wychowal,w klubach w ktorych maly gnojek jak walczy na ringu to nikt mu nie pomaga,ma wstawac i walczyc gdzie w Europie juz dawno by to przerwano.Tak sie hartuje charaktery.
Ponadto to doskonala szkola techniki co widac u Solisa.Wspaniała pozycja.nisko schowany za gardą,broda przyklejona do klaty.Dla mnie fajnie to wyglada.Solis w obronie jest dobry jednak jest minus ktorym jest poruszanie się po ringu a to juz troszke wina wagi.
Ponadto kiedy Solis atakuje to robi to z duża dynamika a do tego rączki ma szybkie(może i tłuste ale szybkie).
Jednak czy to starczy na Vito???Dużo zależy oid tego jak Solis będzie skracał dystans i od kondycji.
Wierzę w Solisa.Ma dużo plusów po swojej stronie tych które wymieniłem i tych które nie wymieniłem jednak na Kliczke może to być za mało.
Tak się obawiam.
PS.i jednego i drugiego lubię i szanuje ale będe za Solisem&gt;&gt;&gt;chcę nowego w HW

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
PS.i jednego i drugiego lubię i szanuje ale będe za Solisem&gt;&gt;&gt;chcę nowego w HW
Nowy to będzie Adamek ;)
Ja nie skreślam Solisa tylko dlatego , że to jest boks i tu dużo może się zdarzyć. Vitek kilka wiosen na karku już ma.Więc to już kolejny mały plusik do Solisa. Kliczko jak będzie w takiej formie jak z Briggsem czy Sosnowskim to zrobi to samo z Solisem. Czyli zmasakruje. Nie wiem czego ale za Solisem nie przepadam , to już chyba Haye bym wolał. Mi się cały czas wydaje , że Odlanier lekceważy trochę ten sport. Dlatego jutro chciałbym , aby Vitek z hukiem i przed czasem skończył tą walkę i mógł się spokojnie przygotowywać do ostatniej walki w karierze z Tomkiem Adamkiem ????
Jutro pewnie coś więcej w konkretach napisze o tej walce.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Myślę, iż z uwagi na większe umiejętności bokserskie w pierwszych rundach Solis będzie większym wyzwaniem niż Arreola czy Peter, ale skończy podobnie w końcówce walki, obity dotkliwie przez pokracznego, acz skutecznego Vitalija.Odlanier Solis z walki z Austinem nie ma szans. Niestety pomimo młodszego wieku, mało sportowa sylwetka i nadwaga nie dadzą mu przewagi kondycyjnej nad 40 letnim Kliczko, który w ostatnich walkach pokazuje bardzo dobrą wytrzymałość i przygotowanie kondycyjne. Pewnie gdyby nie bracia K to Kubańczyk święciłby triumfy w obecnej wadze ciężkiej.Coś czuje że bedzie cały dystans i UD:12 Klitschko lub TKO:11, 12r

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Możliwe że Solis przegra jednak jedno wiem-Kliczko nie zmasakruje go tak jak Briggsa czy Sosne bo to inna pólka.Jeśli ktoś stara sie porównywać Solisa do poprzednich przeciwników Kliczki to nie zna sie na boksie.Koniec kropka.Solis to świetny technicznie bokser.Wszyscy zarzucają mu tylko nadwage i na tym bazują,że za wolny,że słaby kondycyjnie.Ja się z tym nie zgadzam.Solis ma nawet lepszą kondycję niż nasz Tomek gdyż walczy bardziej ekonomicznie.Wolny też aż tak nie jest.O ile na nogach nie porusza się zabójczo(zreszta Kliczko tez jest słaby na nogach) to ręce ma szybkie jak i dynamike ataku.
Jestem pewny Solisa.Obiektywnie to chyba Solis jest lepszy od Tomka w HW.
I do tego Solis zrzucił troche miesa a raczej tłuszczu i bedzie sieka.
Może i przegra ale w dobrym stylu.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
na podstawie tej walki nie można nic stwierdzić. Za szybko się zakończyła aby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski. Czytałem komentarze na niektórych stronach i tam ludzie pisali , że I runda bdb dla Solisa , że wypunktował by Kliczke. A ja sie nie zgodzę. Pierwsze rundy są zawsze rozpoznawcze i nie powinny być żadnym wyznacznikiem. Vitek zapewne trochę szacunku miał do rywala i tak pewnie czuć się nie mógł aby zacząć swoje show już od pierwszej rundy , a niemal pewien jestem , że w dalszych odsłonach by obijał Odlaniera.
Walka zakończyła się jak się zakończyła. Pojawiają się teorie , Solis speniał , udawana kontuzja , cios nokdaun i kontuzja. To te najpopularniejsze. Vitek wygrał , teraz pewnie walka z Adamkiem więc czekamy. Czas Solisa jeszcze nie nastał. Tyle w temacie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
jancio09 35

jancio09

Użytkownik
na podstawie tej walki nie można nic stwierdzić. Za szybko się zakończyła aby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski. Czytałem komentarze na niektórych stronach i tam ludzie pisali , że I runda bdb dla Solisa , że wypunktował by Kliczke. A ja sie nie zgodzę. Pierwsze rundy są zawsze rozpoznawcze i nie powinny być żadnym wyznacznikiem. Vitek zapewne trochę szacunku miał do rywala i tak pewnie czuć się nie mógł aby zacząć swoje show już od pierwszej rundy , a niemal pewien jestem , że w dalszych odsłonach by obijał Odlaniera.
Walka zakończyła się jak się zakończyła. Pojawiają się teorie , Solis speniał , udawana kontuzja , cios nokdaun i kontuzja. To te najpopularniejsze. Vitek wygrał , teraz pewnie walka z Adamkiem więc czekamy. Czas Solisa jeszcze nie nastał. Tyle w temacie.
Kontuzja już wiemy na pewno że była i to poważna.A to wyszla postawa a raczej waga Solisa która przez lata była za wysoka.
Prawdą jest to że na podstawie tej walki nie można stwierdzic niczego albo raczej prawie niczego.Jednak było widac że Vitek byl duzo wolniejszy w tej rundzie od Solisa wiec chyba juz wiek daje znac.Takie ma obserwacje.
Do trafienia jest Kliczko ale trzeba wyczuc moment bo on potrafi sie odchylic daleko i idzie kontra.
Myślę że jesli Solis byl by dobrze przygotowany kondycyjnie to na punkty mogl by wygrac.Jednak Kliczko to Kliczko i zawsze moze trafic a to jego najwieksza bron plus zabojczy lewy oczywiscie.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Solis od przypominal mi jakby walczyl w piaskownicy - strasznie ciezko chodzil i stad taki wynik.
O czym ty mówisz? Jeśli Solis nie nabawiłby się kontuzji w końcówce 1 rundy wygrał by ją na punkty, więc chyba inną walkę oglądałeś...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom