>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Visa electron

K 0

kuba1989

Użytkownik
Może dla niektórych jest to głupie pytanie ale na każdej stronie pisze co innego. Otuż mam konto w inteligo i mam karte visa electron to czy moge wpłącić pieniądze na konto w expekt. Na głównej stronie pisze że nie a na innych stronach pisze że tak. Proszę o odpowiedz i proszę napisać czy za przelew kartą płaci się prowizje.
Pozdrawiam.

hubert_23 42

hubert_23

Forum VIP
Od kary kredytowej placisz okolo 1% prowizji za wplate ale zawsze to cos lepszego bo kase ma sie w czasie rzeczywistym:] Musisz miec karte kredytowa a nie zwykla bankomatowa/platnicza ja ja nazywam karta do zakupów w internecie:]

hubert_23 42

hubert_23

Forum VIP
Z tego co wiem to jest tek:

-Karta kredytowa jak sama nazwa mowie umozliwoa zaciagniecie debetu w zaleznosci od przyznaego prze bank

-karta platnicza sluzy do placenia ????

-karta bankomatowa niejwiecej tosamo co platnicza ????

-visa electron to jest porostu okreslenie standartu firmy produkujecaj zajmujacej sie danym systemm tak jak maetro i inne zeby mozna bylo placic w necie musi byc karta internetowa do platnosci on line

NIe do konca. Ja tez mam karte visa electron ktora nie jest karta kredytowa tylko zwykla karta platnicza. ok i co mozesz wplacac np na expekt??? czy inne buki robic platnosci online ( niechodzi i o witryny interntoew typu mbank,inteligo ) tylko wpisujes znumer kartu 4 cyfrowy kod cv czy jakos tak takie cos mozesz robic za pomaca tej zwyklej karty???

zawal 0

zawal

Użytkownik
Podsumujmy, bo wkradło sie tu kilka nieścisłości:

Karty płatnicze dzielimy na:

- karty kredytowe - np. Visa Classic, klasyczne, wypukłe karty (z wypukłymi napisami na niej), związane sa z udzieleniem przez bank kredytu dla jej posiadacza - tzn. nie musimy mieć pieniędzy na koncie w danym momencie, tylko co jakiś czas rozliczamy się z bankiem
- debetowe - tutaj np. Visa Electron, wydawane do rachunku bankowego, nie można przekroczyc stanu konta, brak tzw. &quot;debetu na koncie&quot;
- obciążeniowe - także to może byc Visa Electron, są to karty wydawane do rachunku bankowego, ale w połączeniu z tzw. &quot;debetem na koncie&quot;, np. w wysokości 300 zł miesięcznie.

Tak więc do wpłacania kasy do buków internetowych potrzebna jest najczęściej karta kredytowa typu Visa Classic, zwykłe debetowe albo obciążeniowe (tym bardziej wydane w Polsce) przeważnie nie przejdą. Rozwiązaniem jest zakupienie wirtualnej karty, np. eKarty w mBanku i używanie jej w transakcjach internetowych. Ten kod CVC/CVV, o którym pisze SOLO, to są trzy ostatnie cyfry z numeru, który wpisany jest w tym polu, gdzie widnieje podpis wlasciciela karty.

Mam nadzieję, że nie zamotałem zbytnio i jest to czytelne ????

R 0

remejk

Użytkownik
Kartą VISA Electron z INTELIGO mozna wplacac na 100%, bo sam wplacam. Kasa dochodzi natychmiastowo na twoje konto u buka. Opłata za np 50zl to 1.50zl. Czyli wplacając 50zl z konta zabieraja Ci 51.50zl
Pozdrawiam

N 31

nazz

Użytkownik
Osobiście uważam, że to bank decyduje czy da się wpłacać czy nie i zależy to od indywidualnych preferencji danego banku, a nie od rodzaju karty. Mogę się oczywiście mylić, ale jak inaczej wytłumaczyć fakt, że jedni mogą wpłacać bez problemów Visą Electron, inni mają 3-dniowe opóźnienie a innym znów w ogóle ten numer nie przechodzi?

Do góry Bottom