>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Uzywany laptop

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Planuje zakup laptopa, ale na nowego jeszcze nie mam kasy a trochę mi potrzebny. Pytanie pierwsze czy opłaca się kupować używanego?
Jak już tak to na co patrzeć, która firma i mniej więcej jakie ceny?
Asusy chyba najlepsze?

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wiesz, ilu chłopa tyle opinii. Jeden powie że Acer, inny Asus, trzeci HP, a czwarty jeszcze co innego. Ja mam Asusa nie narzekam. W określonym przedziale cenowym i tak większość prezentuje się podobnie jeśli chodzi o parametry, więc warto patrzeć na awaryjność danego sprzętu. Asusa wykorzystuję do pracy, filmów, muzyki, internetu czyli standard. Używanego, od nieznajomej osoby bym na pewno nie kupił. Ludzie różne rzeczy robią z tymi laptopami i jak masz kogoś znajomego kto sprzedaje to byłoby ok. Na allegro nie radzę kupować. Zrobisz jak zechcesz, ale wolałbym się wstrzymać i pozbierać kasę (na forum pełno fixów c&#39;nie). Napisałeś jednak że jest Ci on potrzebny, ale nie wiem jak bardzo :razz:

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Ted, zależy do czego Ci ten laptop jest potrzebny. Jeśli tylko i wyłącznie do przeglądania Internetu czy też obejrzenia jakiegoś filmu to myślę, że taki Ci w zupełności wystarczy a i cena nie jest zabójcza. Co do samej firmy Lenovo, sam użytkuję laptopa tejże firmy i jestem w 100 a i nawet 110% zadowolony. Zresztą poczytaj opinie, bardzo solidna firma.
Tutaj link do wspomnianego przeze mnie wcześniej laptopa:
http://allegro.pl/super-laptop-lenovo-g550-gratis-torba-i1909385244.html

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Tak więc te Lenovo będzie dobrym wyborem. 1200-1300 za nówkę (bo w tych cenach się wahają, zależy od sklepu) jest najlepszym wyjściem. Na używanym być może byś oszczędził z 3 stówki, jednak myślę że warto ;)

blads 187

blads

Użytkownik
Asusy chyba najlepsze?
Asusy bardzo dobre sprzęty, ale tutaj widzę poprzednik poleca Lenovo więc jeżeli miałbym wybierać to w ciemno Lenovo. Ja z kolei cenię jeszcze ponad te firmy Toshibę ale to kwestia gustu już raczej, z tego względu że jeden od drugiego jakością wykonania nie odbiega, pozostałych firm bym unikał

U 0

uzytkownik-79482

Użytkownik
Jestem za ASUSem. Posiadam takowego po reanimacji. W serwisie na niego kreskę położyli a mnie się udało go przywrócić do życia. I działa już 4 rok! Trochę wyświechtany ale działa bez zarzutu. ???? Polecam. Wart każdej ceny jeżeli używamy PC. Osobiście lepiej mi się pracuje na systemie OSX i iBooku lub MACu ale to droższy sprzęt... nawet używany.

charlson 226

charlson

Użytkownik
Firma jak Firma, każdemu odpowiada co innego (nie polecam tylko HP &quot;Pavulona&quot;, psują się jak już nie powiem co). Używany laptop, oczywiście okazje na allegro można dość porządne wyłapać jak się przysiedzi ???? Osobiście mam Toshibe, działa 5 lat jest jak najbardziej ok (i to jeszcze na viscie). Przeznaczenie internet, streamy, film, hmm patrz na wydajność procka i porządną ilość RAM-ów, znacznie przyjemniej jest wtedy pracować na takim sprzęcie, który po prostu się nie tnie ???? Jak masz jakieś propozycje pokaż to może coś więcej podpowiemy.
Pozdrawiam

Do góry Bottom