WTA US open kwalifikacje
godzina planowo 17
spotkanie Amadine Hesse - Francoise Abanda
Typ Abanda kurs 1,534 pinnacle
Na pierwszy rzut oka zawodniczki o podobnym potencjale .Abanda nieco lepsze warunki fizyczne 178 cm 66 kg ma dziewczyna moc!!!Ostatnio rzuciła mi się w oczy jej dobra dyspozycja deblowa no i pzegrana ze Switoliną 2:0 7:6 7:6 .I tak sobie myślę że zrobić 2 Tiebreacki ze Switoliną to nie w kij dmuchał.
7 meczów na Hardzie w tym roku bilans młodej Kanadyjki 4/3
23-letnia Amadine Hesse jest nieco bardziej doswiadczona ale ona najlepiej gra na mączce .Ona na Hardzie grała w tym roku wiecej 11 meczów 5 zwycięstw 6 porażek
ale więszość meczów na początku roku.Dzisiejszy mecz będzie dla niej dopiero drugim na hardzie od marca.
Powinien być to wyrównany mecz obie w tym roku pokonały na Hardzie hiszpankę
Soler-Espinosę (która też ogórkiem nie jest) Hesse na poczatku roku wygrała 2:0 z Espinosą w Australi a Abanda co prawda 2:1 ale wczoraj.
Reasumując Abanda lepsze warunki fizyczne i bardziej ograna na hardzie przed US open.
Jednak bardzo spokojnie ze stawką bo Abanda ma 19 lat i z doświadczeniem jeszcze słabo.c
+++
WTA US open kwalifikacje
godzina planowo 23.00
spotkanie T.Maria - Soylu I
Typ Maria kurs 1,588
Dla obu dopiero drugi mecz na hardzie!!
Bilans ostatnich 10 meczów Maria 7 zw 3 porażki , Soylu 6 zw 3 porażki .
Ale przeciwniczki Turczynki nie robią żadnego wrażenia a Niemka pokonała między innymi Jelenę Jankovic i ponownie przebrnęła przez
eliminacje na Wimbledonie w tym roku.
Tutaj inny wynik niż pewne zwycięstwo Niemki bardzo mnie zdziwi!
+++