>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open 2015 - kwalifikacje

Status
Zamknięty.
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik

Oficjalna strona turnieju: http://www.usopen.org/index.html
Drabinka kwalifikacji: http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/qs/qsdraw.pdf
Plan gier: http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/p_schedule1.pdf
Kursy: http://www.oddsportal.com/tennis/usa/atp-us-open/
Qualifying Entry List
1 Ito, Tatsuma JPN 91
OUT Dzumhur, Damir BIH 93 (to MD)
3 Basilashvili, Nikoloz GEO 94
4 Zverev, Alexander GER 96
OUT Albot, Radu MDA 99 (to MD)
6 Pella, Guido ARG 100
7 Soeda, Go JPN 102
8 Coppejans, Kimmer BEL 103
9 Dodig, Ivan CRO 104
10 Montanes, Albert ESP 106
11 Edmund, Kyle GBR 107
12 Mathieu, Paul-Henri FRA 109
OUT Fratangelo, Bjorn USA 110 (WC to MD)
14 Daniel, Taro JPN 111
15 Lajovic, Dusan SRB 112
16 Bachinger, Matthias GER 114
17 Cervantes, Inigo ESP 115
18 Gonzalez, Alejandro COL 116
19 Ghem, Andre BRA 118
20 Struff, Jan-Lennard GER 119
21 Berrer, Michael GER 120
22 Marchenko, Illya UKR 121
23 Falla, Alejandro COL 122
24 Rola, Blaz SLO 124
25 Gombos, Norbert SVK 126
26 Ebden, Matthew AUS 127
27 Menendez-Maceiras, Adrian ESP 128
OUT Harrison, Ryan USA 129 (WC to MD)
29 Melzer, Jurgen AUT 130
OUT Krajicek, Austin USA 131 (WC to MD)
OUT Kavcic, Blaz SLO 132

32 Smith, John-Patrick AUS 133
33 Bagnis, Facundo ARG 134
34 Przysiezny, Michal POL 135
35 Nishioka, Yoshihito JPN 136
36 Almagro, Nicolas ESP 137
37 Ymer, Elias SWE 138
OUT Herbert, Pierre-Hugues FRA 139 (WC to MD)
39 Vanni, Luca ITA 140
40 de Bakker, Thiemo NED 141
41 Devvarman, Somdev IND 142
42 Arguello, Facundo ARG 143
43 Bhambri, Yuki IND 145
44 Roger-Vasselin, Edouard FRA 146
45 Zopp, Jurgen EST 147
46 Sugita, Yuichi JPN 148
47 Zeballos, Horacio ARG 149
OUT Donaldson, Jared USA 150 (WC to MD)
49 Basic, Mirza BIH 152
50 Clezar, Guilherme BRA 153
51 Gojowczyk, Peter GER 154
52 Pavlasek, Adam CZE 155
53 Kravchuk, Konstantin RUS 156
54 Kicker, Nicolas ARG 157
55 Broady, Liam GBR 158
56 Arnaboldi, Andrea ITA 160
57 Sijsling, Igor NED 161
58 Golubev, Andrey KAZ 162
59 Dustov, Farrukh UZB 163
60 Donskoy, Evgeny RUS 164
OUT McGee, James IRL 165
62 Millot, Vincent FRA 166
63 Pavic, Ante CRO @166
64 Melzer, Gerald AUT 167
65 Donati, Matteo ITA 168
66 Authom, Maxime BEL 171
67 Polansky, Peter CAN @171
68 Klein, Brydan GBR 172
69 Djere, Laslo SRB 173
70 Desein, Niels BEL 174
71 Kudryavtsev, Alexander RUS 176
72 Karatsev, Aslan RUS 177
73 Khachanov, Karen RUS 178
74 Hernandez-Fernandez, Jose DOM 179
75 Olivo, Renzo ARG 180
76 Lamasine, Tristan FRA 181
77 Gonzalez, Maximo ARG 182
78 Mertens, Yannick BEL 183
79 Elias, Gastao POR 184
80 Kubler, Jason AUS 186
81 Copil, Marius ROU 187
82 Hernych, Jan CZE 188
83 Fucsovics, Marton HUN 189
84 Kovalik, Jozef SVK 190
85 Gigounon, Germain BEL 191
86 Lindell, Christian SWE 192
87 Roca Batalla, Oriol ESP 193
88 Naso, Gianluca ITA 194
89 Samper-Montana, Jordi ESP 195
90 Rublev, Andrey RUS 196
91 Andreozzi, Guido ARG 198
92 Myneni, Saketh IND 199
93 Fabbiano, Thomas ITA 200
94 Hemery , Calvin FRA 201
95 Novikov, Dennis USA 202
96 Sarkissian, Alexander USA 203
97 Chen, Ti TPE 204
98 Ignatik, Uladzimir BLR 205
99 King, Darian BAR 206
100 Kamke, Tobias GER 207
101 Mertl, Jan CZE 208
102 Langer, Nils GER 209
103 Viola, Matteo ITA 210
104 Chiudinelli, Marco SUI @210
105 Uchiyama, Yasutaka JPN 211
106 Bourgue, Mathias FRA 212
107 Nguyen, Daniel USA 213
108 Moriya, Hiroki JPN 214
109 Zhang, Ze CHN 218
110 Brkic, Tomislav BIH 219
111 Saville, Luke AUS 220
112 Sousa, Pedro POR @220
113 Jenkins, Jarmere USA 221
114 Guez, David FRA 222
115 Jung, Jason TPE 223
116 Satral, Jan CZE 224
117 Weintraub, Amir ISR @224
118 Lapentti, Giovanni ECU 225
119 Hamou, Maxime FRA 226
120 (WC) Fritz, Taylor USA
121 (WC) Giron, Marcus USA (2014 American Collegiate Invitational champion)
122 (WC) Kozlov, Stefan USA (Kalamazoo finalist)
123 (WC) Krueger, Mitchell USA
124 (WC) Mmoh, Michael USA
125 (WC) Opelka, Reilly USA
126 (WC) Paul, Tommy USA
127 (WC) Rubin, Noah USA
128 (WC) tbd (National Playoffs champion)
Alternates
IN Beck, Andreas GER 227
IN Bester, Philip CAN 228
IN Zhyrmont, Dzmitry BLR 229
IN Couacaud, Enzo FRA 230
IN Setkic, Aldin BIH 231
IN Jarry, Nicolas CHI 233
IN Eysseric, Jonathan FRA 234
IN Ramanathan, Ramkumar IND 235
IN Huang, Liang-Chi TPE 236

1. Pospisil, Jaroslav CZE 237
2. Skugor, Franko CRO 238
3. Thompson, Jordan AUS 240
4. Krueger, Mitchell USA 241 (WC to QD)
5. Smith, Connor USA 242
OUT Wang, Jimmy TPE 243
OUT Bellotti, Riccardo ITA 244
OUT Cachin, Pedro ARG 245

6. Sweeting, Ryan USA @245
7. Corrie, Edward GBR 246
8. Machado, Rui POR 248

J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Nie przepadam za typowaniem kwalifikacji, ale puściłem dzisiaj za drobne pieniądze dubelka.

Pella ✅ + Basic ✅ @ 2,27 PinnacleSports

Pella: 6-3 6-4
Basic: 6-4 6-7 6-1

Grając na Guido, zastanawiałem się nad tym kilka razy. Gracz typowo nastawiony pod clay, który jednak od czasu do czasu wykręca ciekawe spotkania i co dla mnie najważniejsze - w turniejach rangi ATP wygrywa na hardzie mecze. Jego rywal to gracz z challengerów, na hardzie bez sukcesów, pogrywał w 1 rundzie US Open czy tam w kwalifikacjach a kiedyś nawet był w drugiej (co na tle rywala brzmi nawet imponująco, było to kilka lat temu). Aktualnie jednak spisuje się mocno średnio i na solidnego ziemniaka, jakim jest Pella powinno to być zdecydowanie za mało. Jako ciekawostkę podam, że Beck wygrał kiedyś z Isnerem (na US Open, wtedy wyglądał na obiecującego tenisistę) i czasami potrafił zaskakiwać w turniejach rangi ATP, ostatnio jednak niezbyt o nim słychać a i działalność przeniósł do challengerów, gdzie przegrywa z dość słabymi grajkami. Typ na Pellę to także pewne ryzyko, ale patrząc na inne starcia widzę wiele min czychających na stawiających, stąd też zdecydowałem się wybrać niekonwencjonalnie mecz.

Do dubla dorzucam Basica, który jest całkiem niezłym grajkiem jeżeli chodzi o harda. Zdecydowanie lepszym od swojego vis a vis, który jest - podobnie jak Pella typowym ziemniakiem. Hemery gra na hardzie mało, w 10 ostatnich meczach wygrał tylko z Rochettem i Ereminem, których muszę przyznać, nawet nie kojarzę. Poza tym same porażki i prawdopodobnie także i tutaj odpadnie w 1 rundzie. Basic to tenisista solidny, bardzo przyzwoity jeżeli chodzi o korty twarde, jednak nie sięgający jeszcze do turniejów rangi ATP. Może tym razem uda mu się zabrnąć nie co wyżej i pokaże się w US Open? Kto wie, Hemery&#39;ego powinien niemniej pokonać, z dwójki typów to chyba ten pewniejszy, ale w kwalifikacjach dzieją się cuda, stąd też ze stawką nie szarżuję.

Niespodzianki upatrywałbym już bez analizy być może w Kravchuku ✅ (kurs 2,75) z Bachingerem, może zagram za także małe pieniądze jak na kwalifikacje przystało. Do tego pewnie, któryś z Amerykanów sprawi niespodziankę, ale ciężko mi przewidzieć, który.

Otrzymane punkty reputacji: +15
anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Na jutrzejszy (a właściwie dzisiejszy) dzień znalazłem kilka ciekawych lokat. Sporo meczów zagadek, ale mimo wszystko jest w czym wybierać:
To może być pułapka... ale bez jaj. Zeballos bywa groźny, ale mimo zaledwie 30 lat już na poważnie nie gra na hardzie. Niby w ostatnim czasie dobra forma... ale to wszystko mączka, do Ameryki musiał przylecieć stosunkowo niedawno. Alex siedzi w Ameryce już cały sierpień i notuje dobre wyniki, ćwierćfinał w Waszyngtonie (porażka z Ciliciem), przebrnął też przez kwale do Mastersa w Cinci, gdzie uległ po mega walce Coriciowi. Zverewowi już wymsknął się RG i AO w kwalach, przez te pół roku nabrał trochę doświadczenia, także Szlemowego (Wimbledon), więc powinno być dobrze. H2H 2:1, w tym dwukrotnie Zeballos pokonany na clayu w tym roku, a więc wie jak z nim grać. Niespodzianki być nie powinno.
Alexander Zverev @ 1,16 (Bet365) 2:0 (6:1; 6:4) ✅Viola to solidny czelendzerowiec, ale tylko i wyłącznie mączka. Na hardzie przez te 9 lat swojej kariery gra sporadycznie. Nad atutami Dodiga raczej rozpisywać się nie trzeba, swego czasu był nawet 29 ale na przestrzeni ostatnich dwóch lat zanotował wielki zjazd przez kilka kontuzji i serie niezrozumianych wyników. Ostatnio niby trzy porażki... ale Viola to samo, oprócz zwycięstwa nad jakimś (jakimś, bo go nawet nie kojarzę) Pellegrino same porażki. Dodig zna klimat i czuje nawierzchnię, mimo porażek trochę się nagrał w deblu. W US Open jak na swoje możliwości osiągał niezłe wyniki, dwukrotnie 2R i raz 3R. Jeśli przegra z Violą to sorki, ale komunikat będzie jasny - czas chyba kończyć karierę singlową.
Ivan Dodig @ 1,22 (Bet365) 2:0 (6:4; 6:1) ✅
Almagro to solidny rzemieślnik, nic wielkiego, ale ciężką pracą osiągnął nawet 9 miejsce w ranku. Przez ciągnącą się kontuzję z Monte Carlo bardzo spadł w rankingu, no ale czas zacząć się odbudowywać, póki wciąż można reprezentować sobą jakiś poziom. Hiszpanie już dawno odchodzą od typowego &quot;mączkowania&quot; i przykładem tego jest Almagro (nie mówiąc o innych wielkich z Hiszpanii ofkors). Zarówno na US Open, jak i na Australian Open osiągał fajne wyniki, w Nowym Jorku R16, oraz 4x 3R z rzędu 2007-2010. Ogólnie pod względem umiejętności Sijsling nie ma podjazdu do Almagro, Hiszpan jest zwyczajnie lepszym zawodnikiem, z lepszą głową, z którą u Igora nigdy nie było za dobrze. Powrót na 52 miejsce dla Holendra to już jakaś abstrakcja, ba, zaryzykuję stwierdzenie, że z setki nie wyjdzie. Oprócz swojego monotonnego slajsa ma tak naprawdę niewiele do zaoferowania. Almagro nie grał za wiele na hardzie w tym roku, wręcz mało, ale w Kitzbuhel osiągnął półfinał (oczywiście clay), ale z formą nie musi być wcale tak źle.
Nicolas Almagro @ 1,28 (Bet365) 2:0 (7:5; 6:3) ✅
Nie przepadam za Johnem-Patrickiem Smithem, ale on gra właściwie z emerytem, do tego gościem, który nigdy fenomenalnych wyników nie miał. Ostatnio albo z bólem, albo wcale się nie przebija przez kwale do czelków, więc o czym my w ogóle rozmawiamy... Smith ostatnio dobra forma, pokonani solidni Jurgen Melzer, Alejandro Gonzalez - czyli jak na ten poziom mocni zawodnicy, Karen Khachanov - utalentowany Rosjanin który niedługo wbije się do setki, to gwarantuję, a w finale porażka z równie mocnym Selą, co wstydu nie przynosi. Przez kwale do USO się nie przebijał, ale doświadczenie Szlemowe ma, także w pokonywaniu kwali, także takich graczy, jak obecnie Jesse Witten powinie połykać, szanujmy się.
John-Patrick Smith @ 1,12 (Bet365) 2:0 (7:6; 6:1) ✅
Adrian Menendez-Maceiras to bardzo solidny challengerowiec, który mimo wszystko pewnego poziomu nie przeskoczy i kolejny Hiszpan, który nie jest jedynie przebijakiem z mączki. Zhyrmont niezły bilans na hardzie, no ale nabity przecież na Futuresach, a to żaden wyznacznik. Adrian ogólnym wyszkoleniem bije go na głowę i to nie podlega żadnym wątpliwością. Hiszpan poniżej pewnego poziomu nie schodzi i przeważnie nie notuje wtop z takimi zawodnikami, jak Zhyrmont. W tym roku widzę jedną taką większą wpadkę na hardzie - z Kevinem Kingiem. Porażki z Arnaboldim czy Gironem do przeżycia (imo obu postawiłbym jako faworytów w potyczce na hardzie z Zhyrmontem). Zhyrmont nie posiada świetnego i regularnego serwisu, na którego Menendez-Maceiras nie byłby w stanie odpowiedzieć. Dzmitry stara się biegać do siatki, ale w wymianach Hiszpan powinien go zabić.
Adrian Mendendez-Maceiras @ 1,28 (Uni) 2:0 (6:2; 6:2) ✅ - całoroczny jeszcze nie ma.
Lubię Jarry&#39;ego, podobał mi się w poprzednim sezonie, liczyłem na rychły progres, ale w tym roku wyniki bardzo przeciętne (szczególnie poza clayem) i jego rozwój tak jakby się zatrzymał, a szkoda. Wobec takiego kursu na Kudryavtseva nie można przejść obojętnie, bo ja wystawiłbym tutaj, mimo wszystko, 1,2-1,3; nie więcej. Rosjanin świetnie czuję się na hardzie, to jego zdecydowanie najbardziej faworyzowana nawierzchnia. Co prawda nie przebywa zbyt długo w Ameryce Północnej, ale forma jest niezła, bowiem w Portoroz na hardzie osiągnął półfinał, pokonując Lorenziego i De Bakkera, a więc trudnych przeciwników. Jarry ma imo potencjał na bycie uniwersalnym zawodnikiem, ale ciekawe, czy ten potencjał wykorzysta. Na razie tego nie widać. Ma naprawdę dobry serwis, ale nieregularny, więc Rosjanin powinien zabijać z returnu. Chilijczyk ostatnio żenująca forma, oprócz zwycięstwa z beznadziejnym Quigleyem 7 (!!!) porażek z rzędu i ostatnio w kwalach do Aptos porażka z Escobedo. To nie może napawać optymizmem i naprawdę nie rozumiem tego kursu, no chyba, że to jakaś pułapka... Prawda jest jednak taka, że jeśli Kudryavtsev nie ma żadnej kontuzji/nie będzie pajacował (a nie powinien, bo rok temu przeszedł dość łatwo kwale i osiągnął 2R) to tutaj powinno być łatwe, łatwiutkie 2:0.
Alexander Kudryavtsev @ 1,4 (Uni) 2:0 (6:1; 6:4) ✅ - to co wyżej
Widzę kolejny zawyżony kurs. Vincent Millot wydaje się być w dobrej formie, niedawno wygrał czelek w Granby. Co prawda nie pokonał nikogo poważnego (oprócz ciekawego Donatiego), ale stracił zaledwie 1 set, co jest warte uwagi. Potem poleciał do Segovii, ale chyba tylko dlatego, że nie zdążył się wycofać i nie mam wątpliwości, że był to mecz odpuszczony z Molchanovem bo tragicznie zaplanowane to było logistycznie. Teraz zapewne w spokoju przygotowuje się do kwali do USO, które czas w końcu przebrnąć. Mimo wszystko w ostatnich trzech latach z łatwością przechodził 1R kwali i podobnie powinno być w tym roku. Nie mam nic do Setkicia, nawet go lubię, fajnie walczył z QF w Ferganie z Kudryavtsevem, ale pewnego poziomu nie przeskoczy, dla mnie to co najwyżej TOP 200, raczej nie TOP 150 grajków. Ostatnio buja się po Futuresach, Lorenziemu urwał seta w Portoroz (w Tie-breaku, gdzie zdecydowanie łatwiej o to Włochowi, który nie ma fenomenalnego serwisu - gorszy od Millota), ale potem gładko 1:6; 3:6. Potem znów wrócił do clayu... nie wiedzieć czemu. Jest świadom małych szansy na przebrnięcie kwali? Zapewne. Dla niego to prawdopodobnie jedynie przygoda. W Ameryce jest nie dłużej jak tydzień, a więc przystosowanie do nawierzchni i warunków zdecydowanie sprzyja Millotowi. Sektic posiada dobre warunki, niezły serwis, niewykluczone, że zobaczymy TB... ale to może być za mało na Millota, bowiem Francuz jest zwyczajnie bardziej regularny, trzyma piłkę w korcie, do wielu piłek dobiega, jest walczakiem. Ma fajny, urozmaicony serwis, czym powinien zaskakiwać przeciwnika, do tego lewa ręka powinna zrobić robotę. Także ma doświadczenie Szlemowe, w porównaniu do Setkicia...
Vincent Millot @ 1,53 (Bet365) 2:0 (6:1; 6:1) ✅
O Karenie Khachanovie już wspomniałem gdzieś mimochodem - dla mnie to zawodnik utalentowany i nie dłużej niż w przeciągu dwóch lat zobaczymy go w setce. Warunki ma świetne, bardzo dobry serwis, podobnie jak forehand, trochę kuleje poruszanie się po korcie (głównie przez wzrost, ale nie jest aż takim drągalem, aby nie było to do wypracowania), ale to nie musi mieć dużego znaczenia, bo Saville w tym aspekcie nie jest wirtuozem, ba, dla mnie jest drewniany i przepraszam jeśli kogoś tym uraziłem. Khachanov potrafi narzucić swój styl i prowadzić wymianę, jeśli nie będzie popełniał dużo niewymuszonych błędów, dając łatwe punkty Australijczykowi to powinno być dobrze, bo Luke nie czuje się dobrze w warunkach, gdy jest postawiony pod ścianą. Saville obecnie nie ma dla mnie za wiele do zaoferowania, może jedynie serwis, ale nie jest on na tyle regularny, aby siał kto-wie-jakie spustoszenie. Saville też będzie popełniał błędy, tego jestem pewien, a moim zdaniem - umiejętności czysto tenisowe stoją po stronie Rosjanina. Niby Saville ostatnio dobra forma, ale co to było, Futuresy? To żaden wyznacznik. W czelkach ostatnio bicie i to jest większym wyznacznikiem jeśli chodzi o kwale.
Karen Khachanov @ 1,8 (Bet365) 2:1 (6:4; 3:6; 6:1) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +124
berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Nie ukrywam tego, że uwielbiam kwalifikacje, a szczególnie pierwsze rundy turniejów wieloszlemowcch, gdyż można wtedy poskładac tasmy które w normalnych turniejach nie mają prawa wejścia, a w wielkich szlemach jak najbardziej (choc troche nerwów to kosztuje kiedy stawia się na Struffa po 1,3 ;) ). Uważam że bety na Menendeza 1,2✅ Almagro 1,28✅ nie wymagają zbytnio analizy, co do Millota 1,5✅ to od dluższego czasu jest on w dobrej formie i takich zawodników jak setkic powinien on wykonczyc mocnym i płaskim rozrzucaniem po korcie. Millot zazwyczaj bardzo mocno walczy w kwalach do wielkiego szlema z uwagi na to ze ma predyspozycje by wejść do turnieju głównego. Soeda⛔ po 1,8 wygląda bardzo smakowicie. Przyznam się że nie oglądam zbytnio czelków, ale ostatni mecz jaki widziałem w wykonaniu Japończyka z Manarrino zrobił na mnie wrażenie, być może dlatego, że Soeda swoim zwycięstwem zepsuł mi fajny kupon, ale trzeba przyznać że na to zwycięstwo zasłużył.

Tu pytanie o mecz Lindell- Opelka. Czy ja o czymś nie wiem? Lindell kurs 1,9⛔ to zawodnik który 2 razy do roku (Baastad i Sztokholm) notuje co najmniej przyzwoite wyniki. Wiadomo w końcu są to turnieje w jego rodzinnej Szwecji, ale czemu miałby nie wygrać z zawodnikiem dla mnie całkowicie anonimowym, który zajmuje miejsce w drugim tysiącu rankingu ATP. Korekta: Opelka pokonał Ymera w tym roku w finale w młodzieżowym Wimbledonie i ma 2,08m wzrostu, na dodatek twarz podobną do Sama Querreya;p

D 706

don1

Użytkownik
Opelka pokonał Mikaela Ymera w finale juniorskiego Wimbla. Ale jeśli chodzi o Opelke to ma bardzo dobry serwis ale bardzo słabe poruszanie się po korcie. Lindell jak go będzie mądrze rozrzucał to Opelka szans nie będzie miał ????

marsel 107

marsel

Użytkownik
Mimo, że Lindell nie jest w najlepszej dyspozycji, to ja dzisiaj osobiście pakowałbym się w jego zwycięstwo, bankrolem wypchanym niczym autobus na pielgrzymkę do Lichenia. Szwed na hardzie nie jest nawet przeciętnym grajkiem, ale Opelka to jeszcze młodzian, który poza mocnym serwisem i niezłym forhendem, którego notabene nie potrafi wykorzystać, nie potrafi nic. Oczy bolą od oglądania jego poruszania się po korcie. Możliwe, że pierwsze gemy będą wyrównane, Opelka będzie się potrafił przeciwstawić, być może nawet przejmie inicjatywę, ale na dłuższą metę nie widzę jego dobrej gry, a zarazem awansu do drugiej rundy.
Lindell @ 2,00

Otrzymane punkty reputacji: +1
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Pella - Rubin ---- Pella @ 1,56 Pinnacle ✅
Mecz jutro, ale kurs ostro leci w dół, mimo to dalej do gry. Pella ostatnio dobrze sobie pogrywa na hardzie. W Waszyngtonie dobry występ - przeszedł kwalifikacje, a w 1 rundzie wygrał z Dodigiem, a w 2 powalczył z Dimitrovem. W 1 rundzie kwali do US Open wygrał z Beckiem. Generalnie w tym roku pokazuje dobrą formę i zmiana nawierzchni na hard nie przeszkodziła mu w dobrej grze, bo znany ten tenisista jest głównie z występów na cegle. Jego rywal to młody Amerykanin Noah Rubin, który zajmuje bardzo odległe miejsce w rankingu ATP. Gra w futuresach i czasem w challengerach, ale bez większych sukcesów. W 1 rundzie kwalifikacji pokonał mało znanego tenisistę z Azji. Pella bije go swoimi umiejętnościami na głowę i powinien sobie poradzić.

Otrzymane punkty reputacji: +5
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Edmund vs Polansky
DW: 2:0 Edmund win✅
@1,72 Bet365

Nie widzę innej możliwości niż, wygrana Kyla.
Młody tenisista po prostu prezentuję się lepiej w ostatnim czasie,
ja widzę ogromną różnicę w grze obu panów.
Edmund ma wspaniały rok i poprawił się zwłaszcza w grze na clayu.
Posiada bardzo imponujący, 26-9 rekord na twardej powierzchni.
Grał bardzo imponujące w ostatnim miesiącu na challengerach, w Ameryce PN.
Polansky, rozegrał w 2015.r zaledwie 3 spotkania ????
Z tego wygrał zaledwie jedno.
Ostatnio powalczył z Ram(em) ale ostatecznie przegrał.
Peter w zeszłym roku większość zwycięstw odnosił na ziemi, na twardych kortach grał w kratkę bez większych sukcesów.
Ma 27 lat, i w konfrontacji ze świeżym 20 latkiem który jest we wspaniałej formie nie powinien mieć nic do powiedzenia

Otrzymane punkty reputacji: +11
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
16 wygranych na hardzie, 11 na ziemi - czemu kłamiesz?
Jak już to wygrał 14 razy na hardzie więc jak chcesz mnie skrytykować to się odpowiednio przygotuj.
Po 2 nie napisałem że, więcej niż na hardzie tylko że, większość czyli jakaś duża cześć z całej puli ( ilości rozegranych spotkań)
Przykro mi ale nie chodziło o większość względna......

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Facundo Bagnis - Jason Kubler 1 @ 1,55 ✅ izi, zawsze przeciwko Kublerowi na hardzie ????
Zamiast analizy wywiad z bloga http://marekfurjan.blox.pl/2015/08/Wywiad-z-tenisista-8-Jason-Kubler.html :
A jak się komuś nie chce czytać to interesujący nas fragment :
Muszę zapytać o blizny, które widzę na Twoim kolanie. Wiele czytałem o Twoich problemach ze zdrowiem. Kiedy zacząłeś szczególnie dbać o kolana?
- Mam za sobą cztery operacje kolan: trzy na lewe i jedną na prawe. Pierwszy zabieg odbył się, gdy miałem 14-15 lat. Rehabilitacja trwała 6-8 tygodni, ale gdy wróciłem na kort, wciąż czułem ból. Sześć miesięcy po pierwszej operacji, po raz drugi trafiłem pod nóż. Wydłużyliśmy okres rehabilitacji do dziesięciu tygodni i przez jakiś czas nic nie wskazywało na to, że problemy z kolanami wrócą. Gdy miałem siedemnaście, może osiemnaście lat, lekarze znów musieli zająć się moim kolanem. Wtedy przywiązałem się na dobre do kortów ziemnych. Bardzo cieszy mnie fakt, że niedawno zagrałem w eliminacjach Wimbledonu. Dawno nie grałem na nawierzchni innej niż mączka.
Na innych kortach pojawiłeś się po raz pierwszy od trzech lat. Czy to znak, że Twoje ciało jest w lepszej kondycji?
- Nie sądzę, że jest to znak lepszego samopoczucia. To wiadomość, że mogę grać z powodzeniem na trawie. Gdy wracaliśmy z moim sztabem do Australii, zawsze zastanawialiśmy się, czy dam radę zagrać, czy powinienem... Po tym występie wiem, że w najbliższych latach mogę w pełni przyłożyć się do występów na trawiastych kortach. Następnym krokiem będzie powrót na korty twarde. Jeżeli wnioski po takim występie będą równie pozytywne, będę na nich występował częściej. Z pewnością wystartuję w eliminacjach do US Open.
Wyprzedzasz moje kolejne pytania. Pamiętasz swój ostatni występ na twardej nawierzchni?
- Szczerze mówiąc, nie.
Futures w Hiszpanii w 2010 roku. Upłynęło już trochę czasu od tamtego momentu.
- (śmiech) Spróbujemy, zobaczymy. Po US Open będę mógł wybrać się zarówno na challengery na kortach ziemnych w Europie, jak i turnieje ATP w Azji. Będę miał wybór, a decyzję podejmę po starcie w Nowym Jorku.
Czy możemy stwierdzić, że Twój problem z kolanami to obecnie kłopot bardziej mentalny niż fizyczny?
- Trudno powiedzieć. Jest to problem mentalny, bo jak wychodzę na kort, to myślę, że powinienem unikać pewnych ruchów. Wychodzę na mecz z bagażem wiedzy o stanie moich kolan, którą przekazało mi wiele osób. Mogą mieć rację i przy mocniejszej pracy kontuzja może się odnowić. Wtedy stanie się to problem fizyczny. Mam 22 lata, wciąż jestem młody. Jeżeli po kolejnych występach nie będzie złych sygnałów, będę bardzo zadowolony.

Otrzymane punkty reputacji: +35
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Edmund 1,30
Brytol to bity faworyt do awansu do turnieju. bez problemow w 14m teraz powinno byc podobnie. Za rywala ma Wlocha, ktory wiadomo najlepiej czuje sie na cegle, na hardzie w tym roku bilans 7/7... Edmund dobrze sobie pogrywa na hardzie w tym roku, wszystko na poziomie challi, ale naprawde dobry bilans i niedlugo powinniec wejsc do pierwszej setki z taka gra, dzisiaj jest wyraznym faworytem i w meeczu 3r tez pewnie bedzie...
Popieram Typ na Pelle, jest wyraznie faworytem. Gra z kolesiem z ITF ktory w challangerach nie potrafi wygrac dwoch meczy pod rzad, moze nie bedzie to mecz do jednej bramki, ale Pella solidny i lepszy w kazdym elemencie, ograny w ostatnim czasie na hardzie, kilka niezlych wynikow w 1r bardzo latwo pokonal Becka, teraz rywal moim zdaniem jeszcze slabszy?

Otrzymane punkty reputacji: +2
D 706

don1

Użytkownik
Mam pytanko w trzeciej rundzie jakby co to najwyżej rozstawieni przegrani przechodzą do turnieju głównego czy jest losowanie chodzi o lucky loser :p

dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
M.Gonzalez-Vanni 1 @3.0
Vanni wygrał challengera w Portorozu także nie jest źle. Maximo tez gra dobrze. Bardzo dobry kurs. Maximo juz kwalifikacje do US Open juz przechodził dwa lata temu, takze on wie z czym sie to je. W ubiegłym sezonie był w drabinie głównej Argentyńczyk i grał 5 setów z Querreyem. Liczę ze może tu Gonzalez wygrac, forma jest, kurs nieadekwatny do mozliwosci wedlug mnie.
Tak to juz jest jesli chodzi o kwale do US Open, ze czesto typowi clayowcy radzili sobie niezle, za to juz w glownym turnieju nie grali nic.
Naprawde ? Dodam jeszcze, ze Gonzalez byl dwukrotnie w 2 rundzie US Open, wiec nie mam zamiaru wyliczac ile gral na jakiej nawierzchni. Skoro wygral tam dwa mecze w samym turnieju glownym (nie wliczajac kwalifikacji), a rok temu byl blisko wygrania trzeciego, to nie wiem czy to nic. Luca Vanni nie wygral do tego roku nawet jednego meczu w kwalifikacjach na US Open, a co dopiero mowic ze bl w turnieju glownym. Moge zrozumiec, ze 30-letni Wloch odpalil w tym sezonie, ale ten kurs powtrze raz jeszcze, jest absolutnie nieadekwatny do sytuacji moim zdaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +9
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
M.Gonzalez-Vanni 1 @3.0
Vanni wygrał challengera w Portorozu także nie jest źle. Maximo tez gra dobrze. Bardzo dobry kurs. Maximo juz kwalifikacje do US Open juz przechodził dwa lata temu. W ubiegłym sezonie był w drabinie głównej Argentyńczyk grał 5 setów z Querreyem. Liczę ze może tu Gonzalez wygrac.
Troche tu argumentow brakuje. Vanni duzo lepiej wyglada na hardzie, o wiele mocniejszy serwis i fh i bedzie atakowac marny serwis Maximo. Tak to juz jest jesli chodzi o kwale do US Open, ze czesto typowi clayowcy radzili sobie niezle, za to juz w glownym turnieju nie grali nic. Nie widze atutow po stronie Argentynczyka. Vanni powinien agresja zdominowac rywala.
To samo Edmund z Andreozzim, duzo wieksze doswiadczenie Kyle na szybszych kortach. Guido zawodzi w tym roku, byl cel setka a zaraz bedzie dwu-setka. Edmund solidnie i regularnie robi wyniki w chall. Melzer wielkie doswiadczenie, gra obecnie serwis siatka i jest z nim ciezko wygrac nawet na clayu co pokazal turniej w Kitzbihel. Mam na mysli slabiakow a nie graczy z ATP Tour. Austriak powinien na luzie awansowac dalej. Krotko ale niestety za 3 sekundy ide do pracy.
2.48 Melzer + Vanni + Edmund 4/10 bet365⛔

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
M.Gonzalez-Vanni
Vanni win dw: 2:0 @1,98 Unibet

Gonzalez spędził prawie cała karierę w Challenger Tour, najwięcej pojedynków stoczył na glinie!!!! Na betonie tylko sporadycznie....
Ile pojedynków stoczył w tym roku na betonie aż 6 ????
A ile wygrał??? DWA!!!!
Vanni jest po prostu doskonały na szybkich nawierzchniach, oglądałem jego spotkania i to nie raz.
Dwie rzeczy które można o nim powiedzieć to na pewno dobre poruszanie się po korcie, nie jest kolejnym drewnem.
Ale i własne podanie jest na wysokim poziomie, trudno go złamać.
Vanni wygrał ostatniego Challengera w Portoroz, przed kwalifikacjami.
Jest w dobrym rytmie meczowym i taki zawodnik jak Gonzalez nie powinien sprawić mu problemów nie na twardych kortach.
Bez żadnych problemów dotrze do ostatniej rundy kwalifikacyjnej!!

Otrzymane punkty reputacji: +8
dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
Nguyen-Nishioka 2 @1.35
Nishioka mlodziutki, rok temu juz przeszedl kwalifikacje. Jeden z najzdolniejszych graczy mlodego pokolenia. Wczoraj pokonal Bhambriego, a ten mecz bedzie latwiejszy.

Rublev-Sugita 1 @1.4
Rublev w poprzedniej rundzie tak dal popalic Soedzie, ktory gral ostatnio bardzo dobrze, ze sadze ze powinien odprawic nastepnego Japonczyka. W meczu z Sorda Rublev w 1 secie wiekszosc swoich podan wygral do zera, a byl teoretycznie underdogiem w tamtym spotkaniu. Sugita slabiej sie ostatnio prezentowal, a mlody wilk chyba atakuje turniej glowny.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Przysiezny 1,60 bet365
Wczoraj odrazu wpadl mi ten bet bo kurs znakomity, gdyby Polakowi mozna bylo zaufac... Ale pokolei...
Montanes w ostatnich latach przegrywa wszystko na hardzie jak leci, jedyny mecz wygral w tamtym sezonie z...Michalem! W ostatnich 3 sezon ma bilans na hardzie 1/11(nie liczac meczu w 1r) Liczby masakryczne dla Hiszpana, ale nie byly to mecze do jednej bramki, gral z zawodnikami z top setki, nie w challangerach i urywal set Kohlschreiberowi czy Dimitrovovi... Stad taki kurs na Hiszpana bo ogorem nie jest. Ma mega duze doswiadczenie i jest nadal regularny, a takich rywali Polak nie lubi.
Michal ostatnio regularnie przegrywa w kwalach do WS, zazwyczaj wlasnie w 2r, zobaczymy jak bedzie teraz. Michal to dziwny zawodnik jak ma dzien to potrafi ograc zawodnikow z top30, a jak nie to przegrywa z duzo slabszymi od siebie. Tutaj aby wygrac z Hiszpanem bedzie musial zagrac naprawde dobre spotkanie, bo Albert ponizej pewnego poziomu nie schodzi. Licze na dobre serwowanie Polaka, a przy gemach Hiszpana bedzie na pewno mial swoje szanse...

weedplaja 152

weedplaja

Użytkownik
Guido Pella vs. Noah Rubin typ 1 @ 1.50 b365

Nie rozumiem tak wysokiego kursu na faworyta jakim niewatpliwie jest argentynczyk. Obaj maja taki sam bilans 6win/10 na hardzie. Tylko trzeba zauwazyc z kim grali i na jakim poziomie. Wiecej chyba pisac nie trzeba poniewaz koledzy wyzej napisali wsxystko. Dopisuje swoj komentarz aby inni dodawali typ do swoich kuponow :) jedyny atut Rubina to gra w ojczyznie ale to chyba na tyle. Gram za duza stawke.

Bet dnia ! (do qponu dorzucam Vanniego i Zvereva)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom