>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

umowa zlecenie

ted 14,3K

ted

Forum VIP
ciekawi mnie jedna rzecz, mam umowe zlecenie na czas nieokreslony , co miesiac normalnie dostaje kase i papierek do podpisania i tutaj zaczyna sie ciekawosc, poniewaz jest tam napisane &#39;otrzymane wynagrodzenie od &#39;1 dzien miesiaca 2012r.&#39; do &#39;30.12.2099&#39; czy przez to moj pracodawca ma jakies korzysci, oszukuje skarbówke?

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
zdecydowanie może mieć to miejsce. Co miesiąc więc podpisujesz ten sam dokument. A skoro tak to przy ostatniej kontroli może przedstawić ostatni kwitek, lub też w którymś momencie może ci nie zapłacić a jak pójdziesz z tym do Sądu to nie przedstawisz żadnego dowodu że nie dostałeś kase, tylko pokaże ci ten kwitek i pozamiatane.
Ewentualnie przekreślaj ten okres i wpisuj prawidłowe lub zapytaj czemu jest tak ?!

ted 14,3K

ted

Forum VIP
ponoc to jest tylko papierek do wiadomosci, a co do oszukania to raczej nie ma szans bo jeszcze nie bylo takiego przypadku

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
to że nie było nie znaczy że może się nie przytrafić. A skoro pytasz to ci odpowiedziałem jakie są tego konsekwencje. Jak widzę wiesz wszystko i nie rozumiem wobec tego twojego pytania z posta ????
ps. papierek jest tylko zwykle do wiadomości, dlatego ja zawsze mam papierek przy sobie dla wiadomości i innym też zawsze radzę takie papierki posiadać bo wiem doskonale jak jest później i do czego te papierki mogą posłużyć

cock 756

cock

Użytkownik
Wszystko zależy od umiejętności pracodawcy w posługiwaniu się programem. U mnie kiedyś boss nie ustawił swojej daty urodzenia i przesłał nam pliki do wydruku i podbicia przez kierownika - wychodziło na to, że pracujemy u przedszkolaka. U ciebie wpisał sobie pewnie 2099 &quot;bo na czas nieokreślony&quot;, a drukuje pierwszego każdego miesiąca i wychodzi jak wychodzi.
Do czego będzie potrzebny RMUA teraz? Z peselu przez EWUŚ sprawdzają już ubezpieczenie w ZOZach. Kiedyś miałeś kwit dożywotni. ????
To czy oszukuje US to co ci do tego? Przeczytaj treść umowy o pracę, warunki i kwotę wynagrodzenia, kasy chyba nie dostajesz do ręki tylko na konto. Wiąże was umowa o pracę, a nie RMUA...

Do góry Bottom