Mecz O'Sullivana zostawiam na boku, przynajmniej w kontekście wyniku. Wygrać pewnie wygra, ale ile to nie wiadomo. O'Donnell gra sezon życia, życiowe wyniki i naprawdę bardzo dobra gra, jeśli miałbym coś grać to że urwie 2-3 frejmy. Ale pewniejsze chyba jednak setki Ronniego, over 1.5 @1.99 wygląda dobrze.
Ronnie O'Sullivan - Martin O'Donnell
Ronnie O'Sullivan Total Centuries: Over 1.5 @ 1.992
Co do reszty to Perry dla mnie pewniak, z taką formą Ford nie ma podejścia, a już na pewno nie z taką grą jaką pokazywał w meczu z Lu Ningiem, gdzie był po prostu żenujący momentami. Chińczyk zagrał poprawnie, będą z niego ludzie, ale żeby się męczyć do ostatnich kolorów w deciderze? Kiepsko to o nim świadczy. Ale z Perry nie będzie miał tego problemu, bo do decidera nie będzie nawet blisko. Setka Perryego do gry, może i over 1.5 w meczu też.
Allen oczywiście jest faworytem, ale po tym jak niefrasobliwie oddawał frejmy z Robbo to trochę wątpliwości zasiał. Bo myślę, że Mags jest jednak w lepszej formie i osobiście uważam go za lepszego gracza od Robertsona. A po takim sztosie jaki zagrał po przerwie z Williamsem to pewności siebie ma furę, a jeśli powtórzy taką formę jaką prezentował od 0-4 do końca meczu to będziemy mieć snookerową ucztę bo Allen też zjawiskowo się prezentował w ostatnich 2 frejmach swojego wczorajszego meczu. Setka Allena plus over 1.5 w meczu też.
No i Wilson. Wczoraj zaimponował mi po raz kolejny. Wydawało się że Hawk wszedł w swój rytm, przed przerwą był zdecydowanie lepszym graczem, ale po przerwie Wilson go spacyfikował i przejął mecz. Kandydat do zdetronizowania Ronniego w tym turnieju, ma idealny styl gry żeby sfrustrować Rakietę. A Bingham? No cóż pogłoski o powrocie Stuarta to formy okazały się przesadzone. Pierwsze 3 frejmy wyglądało to bardzo dobrze, potem bryndza, niewiele brakowało żeby z 5-1 zrobił się ciasny wynik, a Akani grał bardzo przeciętnie. Bingham jakoś doczołgał się do mety, ale wyglądało to kiepsko.
Reasumując:
Joe Perry - Tom Ford
Match Winner: Joe Perry @ 1.41
Stuart Bingham - Kyren Wilson
Match Winner: Kyren Wilson @ 1.7
OVERALL
ODDS: 2.397
Joe Perry - Tom Ford
Joe Perry Total Centuries: Over 0.5 @ 1.5
Mark Allen - Stephen Maguire
Mark Allen Total Centuries: Over 0.5 @ 1.53
Total Centuries Over 1.5 @ 1.91