>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC on Fuel TV: Barao vs McDonald - 16/02/2013

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Data: 16 lutego 2012
Miejsce: Wembley Arena, Londyn, Anglia
Transmisja: Fuel TV i Orange Sport​
Walka wieczoru:
Pojedynek o tymczasowy pas UFC w wadze koguciej
135 lbs.: Renan Barao (29-1) vs. Michael McDonald (15-1)​
Główna karta:
145 lbs.: Dustin Poirier (13-2) vs. Cub Swanson (18-5)
205 lbs.: Jim Manuwa (12-0) vs. Cyrille Diabate (19-8-1)
205 lbs.: James Te Huna (15-5) vs. Ryan Jimmo (17-1)
170 lbs.: Gunnar Nelson (10-0-1) vs. Jorge Santiago (25-10)
170 lbs.: Che Mills (15-5) vs. Matt Riddle (7-3)​
Walki na facebooku:
145 lbs.: Terry Etim (15-4) vs. Renee Forte (7-2)
155 lbs.: Danny Castillo (14-5) vs. Paul Sass (13-1)
145 lbs.: Andy Ogle (8-2) vs. Josh Grispi (14-4)
185 lbs.: Tom Watson (15-5) vs. Stanislav Nedkov (12-0)
135 lbs.: Vaughan Lee (12-8) vs. Motonubu Tezuka (19-5-4)
125 lbs.: Ulysses Gomez (9-3) vs. Phil Harris (21-10)
http://www.youtube.com/watch?v=TU_l88zUO6Q&amp;amp;feature=player_embedded
Walką wieczoru gali będzie pojedynek o tymczasowy tytuł mistrza wagi koguciej o który zmierzą się Renan Barao i Michael McDonald . Gala w końcu o normalnej porze główna karta od 21 walki na face od około 18.30 .​

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
To Bank tej gali
Ter ry Etim - 1.33⛔ - Pinnacle . Lipa , Etim walczy ze złamaną ręką i całe przygotowania na zastrzykach , wyszło to miedzy rundami
Na korzyść Anglika przemawiają wszystkie znaki na niebie i ziemi .
Doświadczenie , umiejętności i doping publiczności . Etim bez dwóch zdań zakończy walkę przed czasem i wyciągnie w pierwszej rundzie poddanie lub KO . Stójka , parter , siła , zasięg - nie ta klasa .
Rywal słaby i cienki ogór który nie zasługuje na walki w UFC . Stawiam na podobny przebieg walki jaki Etim zafundował rywalowi poniżej u siebie w domu .

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
James Te Huna - 1.45 - 8/10✅✅ - Unibet . Te Huna is back , rozbił rywala w 2 i 3 rundzie
Te Huna to jeden z moich zaufanych ludzi .
Jest to solidny kickboxer , zapaśnik ze srogą stójką i bardzo mocnym ciosem .
Jimmo to twardy zawodnik i na początku starcia zapewne postawi jakieś to problemy ale z upływającym czasem Te Huna powinien jednak zdobywać co raz większą przewagą swoim mocnymi ciosam .
Nie wiem czy Te Huna będzie w stanie go znokautować ale jeśli nie to powinno być to lanie zasługujące na minimum trzypunktową przewagę na kartach sędziowskich .
Ostatnie trzy walki Huny to deklasacje , mimo to że rywal też wygrał ostatnio szybko tutaj go wogólę nie widzę .

Z innych walk widzę wygrane Nelsona ( 1.41✅✅ Pinnacle ) oraz bombardiera Manuwe ( 1.44✅✅ Pinnacle ) .
Gunnar Nelson to utalentowany grappler z Islandi a ze swoją ortodoksyjną stójką swoim rywalom sprawia spore problemy .
Rywal Jorge Santiago dowiedział się o walce pod koniec stycznia . Wraca on do UFC po dwóch porażkach .
Kwestią czasu powinno być obalenie go przez Gunnara i poddanie lub kontrolowanie tak walki przez trzy rundy .
Dla mnie to Alexander Gustafsson wagi półśredniej a niedługo będzie mieszał już w czołówce .

Gun n ar decyzja , zapasy i grappling zadecydowały , Manuwa zbombardował łydkę rywala i po walce po 1 rundzie ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
A ja zapoluję na niespodzianki:

Manuwa to pieruńsko mocny uderzacz ale Diabete to fatalny setup dla tego utalentowanego zawodnika. Posterboy jest przeceniony moim zdaniem. Efektowny zawodnik, ktory dopiero stoczy drugą walke w UFC po 1.44 ?!
W poprzedniej walce meczył sie ze średnim Kyle Kingsbury. W tej walce bedzie miał Francuza z mega zasięgiem kończyn, ktory może być cięzko przejść.
Walka na 90% potoczy się w stójce , czyli w ulubionej płaszczyżnie Diabete.

CYRYL
3.03 Pinnacle

Te Huna to mocny uderzacz. W stojce nie widzę Jimmo. Ale Jimmo to przekrojowy zawodnik. Może użyć swoich zapasow , jak wejdzie dobrze w walkę to stac go na wygranie by decision.
W ostatniej walce zafundował mega szybkie KO. Czyli ma pewien element nieobliczalnośći.
Jest w tej chwili Jimmo po 2.93 . Jak podskoczy do powyzej 3 to pobieram.

170 lbs.: Gunnar Nelson (10-0-1) vs. Jorge Santiago (25-10)

Mlody, efektowny i utalentowany parterowiec kontra wyliniały zawodnik.
Ale jak dla mnie gruba przesada. 1.42 na zawodnika, ktory toczy dopiero drugą walke w UFC. Ktory pokazał, że jest mistrzem bjj ale niewiele więcej.
Santiago wygląda na dużo bardziej przekrojowego zawodnika, będzie się wystrzegał parteru ( choć sam ma czarny pas w bjj) to niespodzianka będzie bardzo prawdopodobna

Santiago
3.17 Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +4
E 0

erivan

Użytkownik
Zapowiada się bardzo ciekawa gala, pełna wyrównanych pojedynków ????
Ja dzisiaj gram następujące zakłady:
Paul Sass 1,90 w bet365
Anglik jest świetnym grapplerem, który (co bardzo ważne w tym zestawieniu) całkiem udanie walczy z dołu. Stójka powinna być wyrównana, a jeśli Castillo będzie próbował obalać to szybko może zostać skontrowany gilotyną albo trójkątem. Pojedynek z Wimanem nauczył Sassa pokory i nie będzie on od razu rzucał wszystkich sił na szalone próby poddań, ale spokojnie przeczeka, wywalczy pozycję i w przeciągu 15 minut znajdzie sobie okazję, która wykorzysta i podda Castillo.
Nedkov 2.10 w bet365
Jesli pojedynek zakończy się w pełnym dystansie to może być różnie, gdyż wiadomo, że Brytyjczycy walczący u siebie cieszą się u sędziów sporymi względami. Na szczęście wie o tym również Nedkov, który w mojej opinii jest o wiele bardziej przekrojowym zawodnikiem niż Watson i powinien poradzić sobie z nim przez TKO w 2 lub 3 rundzie.
Do tego triple:
Te Huna + Ettim + Gomez AKO 2.58

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lily_Collins

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Terry Etim - 1.33⛔
James Te Huna - 1.45 - 8/10✅
Z innych walk widzę wygrane Nelsona ( 1.41✅ Pinnacle )
bombardiera Manuwe ( 1.44✅ Pinnacle )
Niestety Etim od początku walczył ze złamana ręką a przebieg walki jaki był niektórzy chyba widzieli
Te Huna to twardy skurczybyk po 1 rundzie gdzie przetrwał porozbijał rywala w 2 i 3
Gunnar to dla mnie przyszłość tej wagi jak jeszcze poprawi stójkę będzie czyścił innych
Manuwa bombardier jak nie rękoma to nogami , rywalowi załatwił łydkę w 1 rundzie
Za tydzień kolejna gala i główny typ Machida . Pozdrawiam

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Jak ja to widziałem:

Duzy niedosyt. Diabete doznał kontuzji łydki, chyba obylo się bez ciosu Manuwy .
Wynik idzie w świat , cóż , nie o to chodzi w starciu fajterów, że o zwycięstwie decyduje los.

Pierwsza runda jak dla mnie dla Jimmo : 10 -8 Prawie nokaut i obijanie łba przez pół rundy
Druga runda Te Huna 10 -9
Losy walki wazyly się w trzeciej rundzie, i mniej więcej w poloowie Nowozelandczyk przewrocił Jimmo i trzymał pozycję.

70 lbs.: Gunnar Nelson (10-0-1) vs. Jorge Santiago (25-10)

Przeceniłem mozliwości Santiago. Brazol ze swoimi pchanymi ciosami nikomu poważnemu nie zagrozi. A do tej kategorii kwalifikuje się Nelson.

bebad 46

bebad

Użytkownik
Główna karta pod względem widowiskowości taka sobie. Swanson zaimponował najbardziej ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom