>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Chcesz zobaczyć FAME 23 za darmo? Stań do walki o kod PPV i ciesz się galą u siebie w domu
    FAME 23 - zawalcz o PPV od Betclic!
    Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

UFC ON FOX 16 : T.J. Dillashaw vs. Renan Barao II

Status
Zamknięty.
duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik

DATA: 25 LIPCA 2015
MIEJSCE: UNITED CENTER, CHICAGO, ILLINOIS, UNITED STATES

MAIN CARD
T.J. Dillashaw vs. Renan Barao for bantamweight title
Jessica Eye 2.65 vs. Miesha Tate 1.44
Edson Barboza 1.87 vs. Paul Felder 1.87
Takanori Gomi 2.9 vs. Joe Lauzon 1.37​

PRELIMINARY CARD
Tom Lawlor 2.65 vs. Gian Villante 1.44
Danny Castillo 2.00 vs. Jim Miller 1.75
Kenny Robertson 1.87 vs. Ben Saunders 1.87
Bryan Caraway 2.1 vs. Eddie Wineland 1.7
PRELIMINARY CARD
Daron Cruickshank 1.36 vs. James Krause 3.00
Andrew Holbrook 1.90 vs. Ramsey Nijem 1.85
Jessamyn Duke 2.4 vs. Elizabeth Phillips 1.53
Zak Cummings 1.36 vs. Dominique Steele 3.00​

https://www.youtube.com/watch?v=12be1TATHig

ZAPRASZAM DO TYPOWANIA :grin:
kursy z ónibetu na dzien 20 lipca /15

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Do gry na pewno Joe Lauzon, mimo porażki z Alem Iaquintą, który z Gomiego zrobiłby chyba kotleta. Oglądałem ostatnie dwie walki Japończyka i o ile Vallie-Flagg był (był to dobre słowo, bo w UFC już go nie zobaczymy) rywalem w zasięgu Gomiego, o tyle Jury pokazał mu miejsce w szeregu. Uważam, że podobnie będzie w walce z Joe Lauzonem.
Na bestfightingodds info, że kurs w okolicach 1.4, myślę że warto. Nie jestem znawcą jak Pudzian, Napoleoni czy reszta, ale widziałem co prezentował Japończyk i uważam że z Lauzonem przegra.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik

Ciekawa rozpiska, lepsza niż kilka numerowanych UFC w ciągu ostatniego roku. Walki które od razu zwróciły moją uwagę:
T.J. DILLASHAW - Renan BARAO
2.80
Zacznę od tego, że bez patrzenia w kursy, uważam to starcie za bardzo wyrównane, obaj mają podobne szanse. Patrzę w kursy i nie wierzę, z czego wynika tak niski kurs na Dillashaw? Wiele razy wracałem do ich pierwszej walki, TJ wypadł wtedy fantastycznie, szybkościowo zdominował Barao, ale mam nieodparte wrażenie że Brazylijczyk po prostu zlekceważył rywala (zresztą jak każdy, pamiętam te kursy typu 1.05 na Barao) i był zupełnie nie przygotowany na taki typ walki.

Nie można jednak oceniać obu zawodników tylko przez pryzmat jednego starcia. W kolejnej walce z Soto TJ zbytnio mnie nie zachwycił, natomiast Barao wręcz przeciwnie, widziałem w nim tego dawnego mordercę, którego zabrakło w starciu z Dillashaw. Podrażniona ambicja Barao, tym razem będzie dobrze przygotowany i nie zlekceważy rywala. Gdy miało dojść do ich rewanżu, byłem przekonany że TJ znowu wygra, teraz czuję że Brazylijczyk wykorzysta swoją szansę. Oglądałem wiele wywiadów z panami, porażka dała Brazolowi dodatkowego kopa motywacji, zmienił przygotowania do walki, inaczej się odżywia, mocno popracował nad kondycją, natomiast Dillashaw zachowuje się jakby uderzyła mu sodówka, zapominając że jeszcze 3 walki temu przegrywał z byle Assuncao.

Jessamyn DUKE vs Elizabeth PHILLIPS
1.63
Duke za czasów TUFa z Rondą Rousey, uchodziła za duży talent. Jeśli napiszę że jej występy po TUFie są żenujące, nie odda tego jak słabo się prezentowała. Laska ma świetny zasięg, ale kompletnie nie używa mózgu, nie myśli w oktagonie, a co gorsza nie ma serca do walki, wystarczy że wyłapie jakiś średniej klasy cios, a zupełnie odpuszcza dalszą walkę.

Jej rywalką będzie Elizabeth Phillips, 0-2 w UFC, ale po dwóch bardzo dobrych emocjonujących walkach, w których pokazała się z dobrej strony, obie NIEJEDNOGŁOŚNIE przegrywając po decyzjach. Obie cechuje bardzo słaba defensywa, różnica polega na tym że Duke po przyjęciu kilku ciosów pęka psychicznie, natomiast Phillips lubi zacięte bitki. Obie panie walczyły ze sobą w czasach amatorskich, wtedy to Duke poddała rywalkę. Problem w tym że Phillips ma ambicje sportowe, trenuje z Julianną Penną, nie pęka przed rywalkami, nawet jak przegrywa to daje z siebie wszystko. Jessamyn Duke natomiast miała duży potencjał, a zamiast rozwijać się, wręcz cofnęła się w rozwoju. Nie przeszkadza jej to uważać się za gwiazdę, tylko dlatego że zna Rondę Rousey. Ostatnio pojawiła się plotka że ma przejść do... WWE. Pasuje tam zdecydowanie bardziej niż do UFC.
http://www.mmanews.com/wwe-looking-to-sign-jessamyn-duke-tv-storylines-already-being-discussed/
Myślę że można jeszcze poczekać z kursem, powinien rosnąć. Podejrzewam że ludzie na tapology będą typować na Jessamyn tylko dlatego że ją lepiej kojarzą, a eksperci będą używać nieśmiertelnej logiki jest przyjaciółką Rondy -&gt; trenuje z Rondą -&gt; musi coś umieć, a to oczywiście sprawi że ludzie uwierzą w hype i będą typować Duke.
Co ja się wam będę panowie i panie rozpisywać, Jessamyn Duke pasuje do UFC jak Tomasz Karolak do Hollywood, możliwe że jeszcze będą z niej ludzie, ale wygląda na to że już planuje swoją przyszłość w WWE, więc o czym tutaj w ogóle dyskutujemy?
Jessica EYE vs Miesha TATE
2.62 bet365​
Wygrana przez decyzję w wykonaniu Mieshy, albo nokaut w wykonaniu Eye. Logika zdecydowanie wskazuje na pierwszą z opcji, ale jestem skłonny zaufać pannie Jessice. W ostatniej walce dosłownie zmiażdżyła Smith, we wcześniejszych również oczarowała mnie agresją i wolą walki. Jest zdecydowanie jedną z najmocniej bijących zawodniczek w MMA.

A Miesha? Miesha to Miesha. Ładna laska, walcząca bardzo nudno, nie potrafi przekonująco pojechać rywalek, ma dobry parter którego nie używa, w stójce już 8 razy zaliczała knockdowny (!). Wszystko zależy od tego czy Tate uda się sprowadzić do parteru rywalkę. Jeśli to zrobi, pewnie w swoim stylu przeleży i prześpi do nudnej decyzji. Jeśli jednak nie uda jej się tego dokonać, a dobrze pracującej na nogach Eye nie będzie tak łatwo sprowadzić, wtedy szanse na niespodziankę są bardzo duże. Nie zdziwi mnie żaden wynik w tym starciu, więc zdecydowanie nie do gry za większą kasę.
Edson BARBOZA vs Paul FELDER
1.90

Raczej No bet, nie ma co na siłę grać, ale jedna z tych walk które po prostu trzeba obejrzeć.
Barboza-autor nokautu 20 lecia w UFC

Felder-autor nokautu pierwszej części 2015 roku

UFC nie zna litości dla Paula Feldera. Zalicza tak fantastyczny występ, świat MMA zachwycony jego muay-thai i co? Dostaje walkę z prawdopodobnie najlepszym przedstawicielem Muah-Thai w organizacji (no może poza Aśką ;) ). Dwóch mega widowiskowych zawodników, świetna stójka, niesamowicie efektowni, szybkość po stronie Edsona, siła po stronie Feldera.Gdybym miał wskazywać na zwycięzce, to stawiam na Barbozę. Felder bije bardzo inteligentnie, ale szybko traci energię. Barboza który jest bardzo agresywnym zawodnikiem, może wykorzystać to jako kluczowy argument do zwycięstwa. Paul polega przede wszystkim na jednym mocnym ciosie który załatwia całą robotę, natomiast Barboza lubi kombinacje. Spodziewam się że doświadczenie Brazylijczyka zaprocentuje i nie będzie szukał na siłę skończenie przed czasem, a na dystansie 3 rund wypunktuje Amerykanina.

Co do Lauzon&#39;a z Gomim, nie będę obiektywnym bo jestem fanem Joe, ale jak na Japończyka to ma beznadziejny parter, tutaj upatruje sporej szansy dla Amerykanina.

Otrzymane punkty reputacji: +7
alves94 560

alves94

Użytkownik
Ciezka gala, wiec ze stawka nie szaleje, wole poogladac niz sie wkurwiac.

TJ Dillashaw vs Renan Barao, typ: 1 @1.52 - marathonbet✅✅✅

Na moje nieszczescie, bardzo lubie Brazola, ale wydaje mi sie, ze niespodzianki (wg. kursow) nie bedzie. 1 walke chyba kazdy zainteresowany ogladal, totalna dominacja Amerykanina, head kick i dobicie w parterze. Karty punktowe sedziow: Derek Cleary - 40:36 TJ, Chris Lee - 39:37 TJ, Tony Weeks - 40:36 TJ. Renan nie mial szans nawet na split, wiec tak czy siak walke by przegral i to srogo. W pierwszym starciu zdecydowanie Renan zlekcewazyl Amerykanina. Buki chyba tez. O ile pamietam to bylo cos kolo 1.15? TJ jest bardzo szybki, bardzo kreatywny i ma dobra prace nog. Barao jest zdecydowanie silniejszy fizycznie, ma dobre zapasy defensywne, ale w parterze Amerykanin duzo nie zdziala. Na moje decyzja w strone TJ. Nie rozumiem stawiania &quot;A, walka dosyc wyrownana to dam tam gdzie wyzszy kurs&quot; - ile zdarzen wchodzi w ten sposob? Dlatego tez przy wyrownanym rewanzu w ogole nie interesuje mnie wysoki kurs na Barao.

Dubel @1.91 - William Hill✅✅✅ (u innych bukow jak sie pojawi oferta to kurs pewnie bedzie wyzszy)

Joe Lauzon vs Takanori Gomi, typ: 1
Zak Cummings vs Dominique Steele, typ: 1

U 170

użytkownik-80336

Użytkownik
Póki co zamieszczam tylko typy, analiza zostanie uzupełniona bliżej walki, prawdopodobnie po ważeniu:

Edson Barboza vs. Paul Felder kurs 1.93

Daron Cruickshank vs. James Krause kurs 1.71

Zak Cummings vs. Dominique Steele kurs 1.40

T.J. Dillashaw vs. Renan Barao kurs 2.86

Takanori Gomi vs. Joe Lauzon kurs 1.42

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Karty punktowe sedziow: Derek Cleary - 40:36 TJ, Chris Lee - 39:37 TJ, Tony Weeks - 40:36 TJ. Renan nie mial szans nawet na split, wiec tak czy siak walke by przegral i to srogo. W pierwszym starciu zdecydowanie Renan zlekcewazyl Amerykanina.
Pamiętasz taką walkę jak Sonnen-Silva? Tam w pierwszym starciu Chael prowadził u sędziów 40-34, notując rundy 10-8. Trafiał w stójce Andersona, potem gwałcił zapasami. Nie zmieniło to faktu że w rewanżu Silva w 2 rundzie skończył Sonnena.

Cytaty z Renana:

&quot;Byłem na wakacjach, krótko po walce z Faberem w lutym. Odpoczywałem w swoim domu, gdy dostałem telefon od Jaira Lourenco, który powiedział mi że chcą żebym walczył na UFC 173, ponieważ Chris Weidman jest kontuzjowany, a muszą mieć starcie o pas. Odpowiedziałem że nie jestem gotowy na kolejną walkę, ale wierzę w swoją pracę i postaram się przygotować na ilę dam radę. Niestety, skończyło się porażką&quot;
&quot;Szczerze mówiąc, jeden cios ustawił tamtą walkę. Jeśli spojrzycie na jego walkę w obronie pasa, nie był już w stanie tego powtórzyć. Jestem spokojny, wiem że jestem wystarczająco szybki na wymiany ciosów z nim, niestety w 1 walce zostałem złapany i od tamtej pory nie byłem sobą, byłem jak zombie&quot;
&quot;Nigdy nie powiedziałem że kwestionuje go jako mistrza, ale nie szanuje go. Nie jak mistrza. Skupiam się na treningu, zawalczymy ponownie i wtedy się przekonacie. Ja trenuje, a on za dużo mówi, dlatego go nie szanuje. Nigdy nie przestałem trenować, zawsze widzę jakiś aspekt do poprawienia. Ostatnio poprawiłem swoje jiu-jitsu, zacząłem trenować gi, którego od dawno nie trenowałem. Nauczyłem się wielu nowych technik, trenuje z najlepszymi na świecie, więc jeśli walka trafi do parteru, mam dla niego mnóstwo niespodzianek&quot;

Renan Barao zawsze potrzebował dłuższego okresu przygotowawczego, bo ścina wiele kg do walki, w wypadku starcia z Dillashaw dowiedział się na krótko przed UFC 173, będąc jednocześnie w roztrenowaniu po obronie pasa z Faberem. Teraz pracując z dietetykiem w końcu potraktował zbijanie wagi poważnie, nie idzie jedynie w siłę, skupił się na kondycji i szybkości, stąd stawiam na sprawdzonego z wieloma silnymi rywalami Brazola, a nie na Amerykanina wokół którego buduje się hype na podstawie 1 WALKI.

alves94 560

alves94

Użytkownik
A teraz przeczytaj dokladnie moj cytat, ktory wkleiles i to co powiedzial Barao &quot;Szczerze mówiąc, jeden cios ustawił tamtą walkę.&quot;. Faktycznie. Gdyby nie ten jeden cios to strach pomyslec jaki bylby wynik walki ????

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
No a ja co do głównej walki mam inne typy mianowicie:

T.J. Dillashaw (USA) - Renan Barao (BRA)T.J. Dillashaw pok. Renan Barao przez TKO (uderzenia), 0:45, runda 4.

Fight starts round 3 @1.50 ✅5Dimes
Fight starts round 4 @1.77 ✅5Dimes
Over 4½ rounds @2.50 ⛔ Trochę zabrakło.5Dimes

Napoleoni ma racje że wy tutaj oceniacie zawodnika po jednej walce, ale szanujmy się obaj są jacy są. Każdy ma swoje wady i zalety, ale ja szczerze wątpię aby któryś z nich ruszył na hurra do przodu na rywala, czy to zdeterminowany Barao nacierał na TJ to ten też swoje wytrzyma, a TJ, Barao też nie powinien trafić z początku bo Brazylijczyk go nie zlekceważy. Moim zdaniem te 3 typy są realne do gry.

A z walk to ode mnie leci typ na Zak Cummings @1.40 ✅Zak Cummings pokonał Dominique Steele przez TKO (ciosy w parterze), runda 1, (0:43)SportBet

Rywal bierze walkę na zastępstwo, jakiś ogóras to tam nie jest, ale dobry też nie. Zak ma przewagę w zasięgu o 6 cm! To posiadacz brązowego pasa BJJ, to były mistrz szanującej się organizacji MFC. Jego rywal tak jak mówiłem walka na zastępstwo, miał walki z dobrymi zawodnikami, ale przegrywał. Tutaj Zak powracający po porażce poprostu musi pokonać zawodnika takiego pokroju.

Otrzymane punkty reputacji: +3
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
A teraz przeczytaj dokladnie moj cytat, ktory wkleiles i to co powiedzial Barao &quot;Szczerze mówiąc, jeden cios ustawił tamtą walkę.&quot;. Faktycznie. Gdyby nie ten jeden cios to strach pomyslec jaki bylby wynik walki ????
Z Twojego wpisu rozumiem że stawiasz sprawę na zasadzie Dillashaw pokonał go na dystansie 5 rund, w każdej będąc lepszym, więc i tym razem wygra. Jeśli źle Cię zrozumiałem to wybacz. Podałem przykład Sonnena z Andersonem, tam w pierwszej walce była jeszcze większa dominacja pretendenta nad mistrzem, i również całą walkę ustawił 1 cios.

Nie mamy nic wspólnego z Wróżbitą Maciejem więc nie ma sensu zastanawiać się co by było, gdyby nie knockdown na początku starcia Barao-Dillashaw. Renan był po prostu w beznadziejnej dyspozycji, miał wtedy ogromne problemy ze ścinaniem wagi (wszyscy wiemy jak ogromne ma to wrażenie dla kondycji), stąd uważam że to będzie zupełnie inne starcie, w którym powinien mieć zdecydowanie więcej argumentów niż w ich 1 walce.

/edit: jak ktoś ma ochotę poczytaj więcej co opowiadał Barao, to odsyłam do oryginału wypowiedzi
http://www.tatame.com.br/tatame/noticias/de-visual-repaginado-barao-ataca-dillashaw-nao-tenho-nenhum-respeito-por-ele
&quot;Na realidade, o golpe que eu levei no começo fez com que eu ficasse muito atrasado, lento.&quot;
To w wolnym tłumaczeniu właśnie oznacza że jeden cios ustawił walkę&quot;

alves94 560

alves94

Użytkownik
Oczywiscie, ze zle ???? Jesli faktycznie to jest cytat Renana to niesamowicie glupi, bo ten cios nie ustawil walki - on ja skonczyl.
Nie uwazam tez, ze TJ wygral tamta walke, to wygra i ta. Walka, walce nie rowna. Mecz meczowi nie jest rowny. Sport jest nieprzewidywalny. Ale uwazam w skrocie, ze TJ jest zbyt szybki i zbyt nieprzewidywalny dla Barao. Dla mnie TJ przez decyzje, a zdanie kazdy moze miec inne, przeciez nie kazde nikomu myslec tak jak ja ????

duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
T.J. Dillashaw - Renan Barao 2 2.8 b365
Kurs moim zdaniem mocno przesadzony. Tak jak wspomniał kolega Napoleoni Renan nie wyglądał źle w pierwszej walce. tzn wygladał zle ale nie az tak tragicznie %-) Problem był natury psychologicznej, zlekcewazył Tidżeja i dostał oklep. Wyciągnął wnioski mam nadzieje, że duże. Jak dla mnie value wiec proboje 2/10
oraz over 2.5 rundy 1.67 ónibet 2/10
Popieram typ na Zaka Cummigisa. Ogór do ogolenia 1.4 2/10
i dodaje do tego Lauzona z Gomi under 2.5 nie wiem jeszcze po jakim kursie
ale bede atakował z 1.5/10
Odradzam granie na Lauzona razem z japońcem to są szklane szczęki. Loteria.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
T.J. Dillashaw vs. Renan Barao

O tej walce zostało już powiedziane chyba wszystko . Dla mnie zapowiada się na bardzo wyrównany , tu nie będzie powtórki z pierwszej walki gdzie Barao padł w czwartej rundzie po jednostronnym pojedynku tu może być i tak że o wszystkim zadecyduje piąta runda a kto wie może i remis na koniec .
Barao raczej się domyśla co go teraz może czekać , jest tego świadomy i zapewne postawi o wiele większe trudności niż w ich pierwszy starciu .
A wiec idę po najmniejszej linii oporu :
Over 1,5 rundy - 1.33 - 9/10✅✅✅

Over 2,5 rundy - 1.67 -✅✅✅

Wszystkie walki z tej karty od dołu do góry to dla mnie 50/50 . Nigdy jeszcze tak nie typowałem walk z jednej gali .
Czekam na 1 sierpnia UFC 190 i na pojedynek
Antonio &quot;Bigfoot&quot; Silva vs Soa Palelei
Chyba nie muszę nikomu tłumaczyć kogo tu będę faworyzował i na kogo będę stawiał .
Największa szklanka UFC który pada zimny jak ścięte drzewo od byle jakiego ciosu zapewne padnie i tutaj .
Na Tapology tak właśnie stawia 95% typujących ;) Więcej jak będzie temat
Hulk- 1.53 -

73% a w tym 95% że będzie KO/TKO :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +34
duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
Barboza vs Irish Dragon :grin::grin:

over 1.5 rundy wydaje sie zacny. Kurs 1.62 probojemy. Wątpie ze zawodnicy z takim muay thai będą sie nokautować, mimo wysmienitych umiejętnosci strzeleckich. Punktowanie trzyrundowe i jak najbardziej podzielam zdanie pana Napoleoni. Barboza by pkt

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Kenny Robertson vs Ben Saunders
Pewnie nie będzie to najefektowniejsza walka, gdyż obydwaj dysponują dużymi umiejętnościami w parterze i pewnie w tej płaszczyźnie będą próbowali swoich sił. Saunders na pewno jest tutaj znany, gdyż jest to jeden z ulubieńców Pudziana. Dwa razy łatwo skończył rywali, ale Robertson będzie większym wyzwaniem niż gość który przestrzelił sobie rękę. Kenny miał jakieś osiągnięcia w zapasach w Eastern Illinois University, to już sobie można wygooglować. Zapamiętałem gościa, gdyż niestety stawiałem przeciwko niemu na gali Gustafsson vs Johnson, stawiałem na Sultana Alieva, mistrza sambo. Skończyło się tak:

Saunders byle kim nie jest i dlatego moje przypuszczenie, że walka dotrwa do decyzji sędziowskiej. Obaj twardzi goście choć przewaga warunków fizycznych zdecydowanie na korzyść Bena (13 cm wyższy, 9 cm dłuższy zasięg wg wiki). Obydwaj niezwykli przegrywać przed czasem, kurs śliczny dlatego trzeba spróbować.
Decyzja ✅
2.2 óni
Scenariusza nie przewidziałem, ale typ siadł. Świetna walka, póki co pewniak do Fight of the night. I Saunders i Robertson świetni zawodnicy, dali mega show.
Do tego:
Lauzon ✅
1.4 (już 1.25)
Grałbym jeszcze decyzję w walce Tate vs Eye ale po 1.4 nie ma sensu.

kopytko1337 1,2K

kopytko1337

Forum VIP
TJ Dillashaw vs Renan Barao
Dillashaw not inside distance
Kurs 1.62 ónibet

Tak jak panowie wyżej również uważam że walka będzie o wiele bardziej wyrównana i kurs na Barao trochę zazyżony. Ze wszystkich dostępnych zakładów ten podany przeze mnie uważam za najbezpieczniejszy. W 1 starciu Barao pokazał że jest wytrzymałym mimo wszystko gościem. Mimo knockdownu który zaliczył w 1 rundzie i zbierania ciosów przez następne rundy prawie udało mu się przetrwać do decyzji, pokazał że może sporo przyjąć ciosów na twarz.
Myślę że ten krótki okres przygotowania mógł mieć wpływ na słabą dyspozycji Barao i teraz zobaczymy go w o wiele lepszej formie.
Ostatecznie typuje że jednak Dillashaw wypunktuje Barao i wygra decyzją, ale liczę że Renan odpali obrotówkę i znokautuje mistrza, a Dodson już pokazał że nie jest trudno tego dokonać ;)

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Mnie ciekawi czy Barao nie będzie próbował za wszelką cenę przenieść walki do parteru. Trzeba przyznać że dawno UFC nie zaserwowało tak wyrównanej rozpiski, w każdej walce każde rozwiązanie jest możliwe i pewnie po gali pojawią się tutaj wpisy &quot;Jak można było grać na X, albo nie grać na Y, przecież to było takie oczywiste!&quot;. Ja liczę na noc pełną niespodzianek, chociaż mam świadomość że równie możliwe są wygrane Tate i Dillashaw przez decyzję ;) Powodzenia dla wszystkich typujących!

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Robertson vs Saunders - przetrwa do końca walki - nie - 1,62 unibet ⛔ ponad sto celnych mocnych ciosów z obu stron nie wystarczyło...
Od kiedy zobaczyłem kartę walk to dla mnie walka, która nie będzie potrzebowała decyzji sędziów. Robertson potrafi przyjmować ciosy, co zresztą często robi, nie boi się wymian, w tej walce trafi na zawodnika z przewagą w zasięgu (ogólnie dużego jak na kategorię WW), a do tego lepiej ułożonego w stójce i bijącego z niezłą skutecznością. Saunders też nie dysponuje rewelacyjną obroną w stójce, sporo ciosów dochodzi celu. Neutralizowanie zasięgu Saundersa powoduje, że do wymian musi dojść... Saunders walczy też b. dobrze w klinczu, w sytuacji gdzie Robertson zapewne będzie szukał obaleń duża szansa, że walka trafi do klinczu gdzie zostanie rozbity kolanami. Obaj zawodnicy dysponują ciekawymi umiejętnościami parterowymi, w parterze szukają technik kończących a nie przeleżenia rywala. Z każdej pozycji są w stanie zakończyć walkę. Nie widzę tutaj nudnej walki, a wręcz przeciwnie, to zawodnicy, którzy idą do przodu, utrzymują niezłe tempo walki w oktagonie, z dużym repertuarem technik.
Zgadzam się w pełni z typem Morisone, w unibet jest na to trochę niższy kurs 1,40, ale dalej do gry. Lauzon przez poddanie to najbardziej prawdopodobna opcja, Gomi to nie ogórek, były mistrz PRIDE, może dopadł go już wiek i rozbicie, ale w stójce będzie groźny, technicznie jest poziom wyżej od Lauzona w tym elemencie.
Na live odrobione...
dobra zwycięstwo przez KO/TKO po 2,20 trzeba brać.
✅
Miesha Tate po 1,65 do grania...
✅

morisone 793

morisone

Użytkownik
Takanori Gomi vs Joe Lauzon
Zdecydowanym faworytem tego starcia wydaj się być Amerykanin, ale walju w kursie nie widzę, jednak moją uwagę przyciągnęło inne zdarzenie - czy walka dotrwa do decyzji. Moim zdaniem jest duże prawdopodobieństwo, że ktoś kogoś skończy przed czasem - największe szanse daję Lauzonowi na poddanie Japończyka, którego parterowe umiejętności zostały już wielokrotnie zweryfikowane z pożądanym skutkiem, chociaż patrząc na ostatnie pojedynki, gdzie Joe bardzo polubił, i przede wszystkim uwierzył w swoje stójkowe poczynania obawiam się, że może spotkać go w tej walce coś nieoczekiwanego, bo Gomi, mimo 37 lat na karku i wypalenia, które można powoli zauważać patrząc na jego sposób bycia, zarówno w oktagonie, jak i poza nim (podczas ważenia miał minę, jakby zabili mu matkę), ciągle jest niebezpiecznym uderzaczem, po którym można spodziewac się dosłownie wszystkiego.
Z moim typem zgadza się na pewno Ariel Helwani, który stwierdził, że jeśli ta walka dotrwa do decyzji, to strzeli sobie fryzurę a&#39;la Showtime Pettis ????
Kurs nie zachwyca, ale do dubla (np. z overem rundowym w main evencie) wydaje się być bardzo dobry.
Takanori Gomi vs Joe Lauzon - przetrwa do decyzji: NIE | @1.44 | 3/10 | 5Dimes

szslon 182

szslon

Użytkownik
Już po ważeniu także parę typów ode mnie:

Zak Cummings - Dominique Steele 1 1.25 @unibet ✅

W starciu otwierającym gale Cummings podejmie debiutującego w organizacji Steele&#39;a. Cummings jest bardzo solidnym zawodnikiem, wyglądał całkiem nieźle w ostatnim starciu z Gunnarem Nelsonem. Jego rywal nie wyróżnia się niczym poza muskulaturą. Myślę że Cummings może wyczarować jakieś poddanie w tym pojedynku, kurs idealny do dubelka.

Ramsey Nijem - Andrew Holbrook 1 1.67 @unibet ⛔ / Przetrwa do końca walki? - NIE 1.44 @unibet ⛔ ???? werdykt - wałek jak siemasz

Nijem jest bardzo solidnym zawodnikiem i gdyby nie jego skłonności do bitek to mógłby być w szerokiej czołówce tej dywizji. Holbrooka na pewno nie skreślam ale wziął walke z krótkim wyprzedzeniem, także moim faworytem w tym pojedynku będzie bardziej doświadczony Ramsey. Dla mnie pewniaczkiem jest drugi kurs. Statystyka mówi sama za siebie: Holbrook na 9 pojedynków 9 skonczonych przed czasem, Nijem w 14 stoczonych pojedynkach cztery razy dotrwał do decyzji. Kurs 1.44 biore z pocałowaniem w rękę.

Gian Villante - Tom Lawlor Przetrwa do końca walki? - NIE 2.10 @unibet ✅ :cool:

Tutaj będę szukał niespodzianki. Dwóch doświadczonych średniaków, Lawlor wraca do oktagonu po ponad 2-letniej przerwie, Villante będzie przeważał warunkami fizycznymi, myślę ze pojedynek ten będzie bardzo widowiskowy i któryś z zawodników wyląduje znokautowany na deskach.

Joe Lauzon - Takanori Gomi 1 1.25 @unibet ✅

Moim zdaniem czas Gomiego w UFC pomału się kończy. Poza zwycięstwem z Tysonem Griffinem rozbijał tylko słabiaków a z każdym poważniejszym rywalem przegrywał. Myślę że takim będzie niewątpliwie Lauzon i jeśli podejdzie do tej walki na poważnie to spokojnie ogra Japończyka.

Edson Barboza - Paul Felder 1 1.70 @unibet ✅

Kandydat do walki wieczoru, dwóch kapitalnych stójkowiczów stanie naprzeciw siebie. Felder po nokaucie na Castillo dostał niewątpliwego hype&#39;u, ale w moim odczuciu Barboza sprowadzi go na ziemie. Edson wraca po porażce i słabym występie przeciw Michaelowi Johnsonowi i z pewnością druga porażka oddali go od marzeń o pasie mistrzowskim.

T.J. Dillashaw - Renan Barao over 1.5 rundy 1.33 @unibet ✅

Przychylam się tutaj zdecydowanie do zdania @Pudzianxx, obaj fighterzy nie rzucą się na siebie od razu, Barao na pewno pamięta dobrze nokdauny które prezentował mu Dillashaw w trakcie pierwszej walki. Barao raczej będzie szukał swoich sił w parterze, na ważeniu wyglądał dobrze i o ile psychicznie wyleczył się z tej porażki to obejrzymy bardzo wyrównany pojedynek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom