>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Live: Cruz vs. Johnson (UFC on Versus 6)

Status
Zamknięty.
P 522

paulattryda

Użytkownik
Data: 1 październik 2011

Main card
Dominick Cruz vs. Demetrious Johnson
Pat Barry vs. Stefan Struve
Anthony Johnson vs. Charlie Brenneman
Matt Wiman vs. Mac Danzig

Preliminary card
Yves Edwards vs. Rafaello Oliveira
Michael Johnson vs. Paul Sass
Mike Easton vs. Jeff Hougland
Fabio Maldonado vs. Aaron Rosa
Shane Roller vs. TJ Grant
Josh Neer vs. Keith Wisniewski
Walel Watson vs. Joseph Sandoval

Co proponujecie? Dobrze byłoby wytypować singla lub podwójny.

P 522

paulattryda

Użytkownik
Temat jest dość ciężki. Ja rozważam m.in. Wiman vs Danzig. Obaj spotkali się już raz w oktagonie i wygrał Wiman. Porównując 4 ostanie walki to Wiman 3 razy wygrał (2 razy przez decyzję, a raz przez poddanie), a raz przegrał przez decyzję (z Dennisem Sivermanem), zaś Danzig 2 walki przegrał (decyzja i poddanie) i 2 wygrał (decyzja i ko).

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
UFC on Versus 6: Cruz vs Johnson

Data: 1 października 2011
Miejsce: Verizon Center, Waszyngton, D.C., USA
Transmisja: Versus
Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze koguciej
135 lbs.: Dominick Cruz (18-1) vs. Demetrious Johnson (10-1)
Głowna karta:
265 lbs.: Pat Barry (6-3) vs. Stefan Struve (21-5)
170 lbs.: Charlie Brenneman (14-2) vs. Anthony Johnson (9-3)
155 lbs.: Mac Danzig (20-8-1) vs. Matt Wiman (13-6)
Pozostałe:
155 lbs.: Yves Edwards (40-17-1) vs. Rafaello Oliveira (14-4)
155 lbs.: Paul Sass (11-0) vs. Michael Johnson (9-5)
135 lbs.: Mike Easton (10-1) vs. Jeff Hougland (10-4)
135 lbs.: Walel Watson (8-2) vs. Joseph Sandoval (6-0)
155 lbs.: Shane Roller (10-4) vs. T.J. Grant (16-5)
155 lbs.: Josh Neer (31-10-1) vs. Keith Wisniewski (28-12-1)​

P 522

paulattryda

Użytkownik
Pudzian dzięki za plakat, ja nie mogłem go dodać bo mam za mało postów i nie mogę wstawiać obrazków. Nawiasem mówiąc plakat wprowadza w błąd, gdyż Johnson wygląda na nim jakby był wyższy od Cruza (1,73 m), a jest odwrotnie zapaśnik Johnson ma tylko 1,60 metra.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Anthony Johnson vs Charlie Brenneman 1 1.55✅ Sportingbet.AJ to prawdopodobnie największy półśredni na świecie.Jak dla mnie będzie to piekielny pokaz siły w wykonaniu AJ.Jest on o wiele lepszym,szybszym,dużym i silnym jak tur zapaśnikiem do tego z bardzo dobrą stójką co pokazał w swojej ostatniej walce z Hardym(jego trenerem z tego zakresu jest Cung Lee).Przewaga wzrostu 10 cm i jeszcze większa w zasięgu 20 cm na korzyść AJ.Ta śmiertelna kombinacja w postaci siły,mocy i wielkości AJ morze oznaczać tylko jedno-zagładę dla Charliego.Przewiduje że AJ będzie co i rusz kładł go na ziemi albo niesamowicie obijał w stójce.Stawiam że AJ wygra tą walkę przed czasem w najgorszym razie przez decyzje. &lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
265 lbs.: Pat Barry (6-3) vs. Stefan Struve (21-5)

Starcie najwyższego i najniższego HW w UFC. Struve, ksywka wieżowiec, ma 211 cm, Barry niespełna 180 cm.

Barry w/g buków jest wielkim faworytem tego starcia. 1.5 - 2.6 na Struve&#39;a
Barry swoją stójką ma zdominować Struve&#39;a. Znokautować, połamac low kickami.
Treningi, które odbył z Brockiem Lesnarem wytrenować zapasy.

Oglądam Barry&#39;ego i jestem nieprzekonany co do umięjętności tego fightera.
Moim zdaniem brak mu ambicji i zaciętości.

Ostatnie 3 walki:

w 2010 przegrywa w 3 rundzie z &quot;emerytem&quot; Cro Copa przez duszenie.Po walce cieszy się ze swoim idolem Mirkiem.
w 2011 pokonuje słabego jak na warunki UFC Joeya Beltrama. Nie potrafi znokautować słabszego o klase stójkowicza.
a na końcu w 2011 w dziwacznej walce pada znokautowany przez Cheick Kongo w 1 rundzie.

To nie jest solidny zawodnik.

Struve to młody, patykowaty stójkowicz z wieloma wadami. Ale posiada duże doświadczenie oraz duże umiejętności parterowe.

Zagram tu przeciwko Barry&#39;emu niż na Struve.

Struve ✅
2.7 w Pinnacle
4/10

Otrzymane punkty reputacji: +1
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Co do typu Pudziana - popieram, bo Johnson to dużo lepszy zawodnik, a Brenneman pokonał z &#39;większych&#39; nazwisk tylko IMO najbardziej przereklamowanego półśredniego w UFC - Story&#39;ego. Boję się o jego kondycję, bo pokazywał już, że ma z tym spore problemy, ale kurs chyba wart ryzyka.
Co do Struve - każdy wie jak on walczy, do tego ogromna przewaga warunków. Ja akurat Barry&#39;ego lubię, bo daje fajne walki w stójce, z pojedynek z Kongo to kwintesencja MMA ????
Obaj bardzo nieprzewidywalni, Struve średnio potrafi wykorzystywać warunki, do tego woli dawać fajne walki, zamiast wygrywać i tutaj może być różnie. Więc branie wyższego kursu jak najbardziej logiczne.
Ja czekam na kurs na Cruza przez decyzję w sportingbecie - mam nadzieję, że wystawią.

P 522

paulattryda

Użytkownik
Mój typ:
Matt Wiman
1.4 Pinnacle

Myślę, że Mac Danzig jest za słaby żeby utrzymać się w UFC i to będzie jego pierwsza z serii 3 porażek do końca. Nokaut na Daddym to przypadek...

Co do walki Johnson vs. Brenneman to wiadomo, że Brenneman nie jest Philem Johnsonem, ale bądź co bądź walczył w pierwszej dywizji NCAA. Warunki wprawdzie przeważają na korzyść Johnsona, ale warunki to nie wszystko liczy się także technika. Póki co nikt jeszcze nie przetestował defensywy obaleń Johnsona. Poza tym z trzech gości: Johnson, Brenneman i Story to właśnie ten ostatni pokonał najwięcej znanych nazwisk m.in. ładnie zapaśniczo dominując ciężko bijącego Thiago Alves. A jego właśnie z kolei pokonał Brenneman. Kogo zaś pokonał Johnson? Dana Hardy&#39;ego - gościa, który jest w UFC bo ma układy (przegrał 3 razy za koleją i nie wyleciał, a jak Werdum przegrał raz na UFC 90 to go Dana zwolnił). To wszystko nie znaczy oczywiście, że Johnson nie znokautuje Brenneman, a ja bym nie grał.

Co do walki Barry vs. Struve, to tak jak zauważył Cinoj ten ostatni nie jest JJ i nie potrafi nalezycie wykorzystać swoich warunków. Po tym jak posiadający zerowy parter i mały zasięg Paul Buentello złamał mu ząb mało nie nokautując (Struve sam się nadział robiąc superman punch) chyba już nigdy na niego nie postawię.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Tak przeglądam teraz dokładniej undercard i się zastanawiam - czy Edwards jest normalny? Po tym ostatnim nokaucie z rąk Stouta powinien bezwzględnie skończyć karierę.
Co myślicie o typie na Rollera? Kurs 1.52 w pinnie naprawdę kusi - Roller oprócz porażki w debiucie MMA przegrywał tylko z mocnymi nazwiskami - Pettis, Henderson i Guilard. Bardzo dobry zapaśnik, cały czas poprawiający swoje umiejętności w BJJ. Nie sądzę, by Grant miał przeciw niemu jakieś argumenty.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Shane Roller vs T.J. Grant 1 1.52⛔ Pinnacle.Krótko.Shane zapaśnik 1 dywizji NCAA,o wiele bardziej silniejszy i potężniejszy napastnik.T.J to bardzo słaby zawodnik z bardzo słabą obroną przed obaleniami.Shane wykorzysta swoje zapasy do stłumienia T.J.Shane będzie obalał i kontrolował walkę na ziemi pewnie przez 3 rundy,jak wcześniej nie pokusi się o jakieś poddanie&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Salonowiec dobrze myśli i ja również uważam, że Struve po kursie 2.60 jest wart ryzyka. Oboje nigdy nie przeskoczą pewnego poziomu, będą co najwyżej średniakami w tej kategorii wagowej. Walka za równo może zakończyć się w parterze jak i w stójce. Trudno wskazać faworyta i tak naprawdę ciężko przewidzieć jak ten pojedynek się potoczy. Zazwyczaj w takich walka górą są zawodnicy wyżsi i dlatego uważam, że jest sens granie na Stefana.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
WYNIKI:

MAIN CARD

Champ Dominick Cruz def. Demetrious Johnson via unanimous decision (50-45, 49-46, 50-45) - retains bantamweight title
Stefan Struve def. Pat Barry via submission (triangle choke) - Round 2, 3:22
Anthony Johnson def. Charlie Brenneman via TKO (head kick) - Round 1, 2:49
Matt Wiman def. Mac Danzig via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)

PRELIMINARY CARD

Yves Edwards def. Rafaello Oliveira via TKO (punches) - Round 2, 2:44
Paul Sass def. Michael Johnson via submission (heel hook) - Round 1, 3:00
Mike Easton def. Byron Bloodworth via TKO (knees) - Round 2, 4:52
T.J. Grant def. Shane Roller via submission (armbar) - Round 3, 2:12
Josh Neer def. Keith Wisniewski via TKO (doctor&#39;s stoppage) - Round 2, 5:00
Walel Watson def. Joseph Sandoval via TKO (strikes) - Round 1, 1:17

Co do potencjału zawodnikow Barry i Struve.
Barry nigdy nie będzie dobrym zawodnikiem mma, natomiast Struve ma 23 lata. Jak na HW to jest jeszcze niedojrzały wiek.
Nabierze ciała, może nauczy się wyprowadzać proste ciosy, przy jego wzroście aż się prosi wykorzystywanie kolan i wtedy będzie mógł osiagnąć wyższy lewel.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom