napoleoni
Użytkownik
Walka wieczoru:
205 lbs: Mauricio Rua (22-9) vs. Jimi Manuwa (14-1)
Główna karta:
125 lbs: Ian McCall (13-4-1) vs. John Lineker (24-7)
205 lbs: Francimar Barroso (16-4) vs. Ovince St. Preux (16-6)
185 lbs: Caio Magalhaes (8-1) vs. Trevor Smith (12-5)
115 lbs: Julina Lima ( 6-2) vs. Nina Ansaroff (6-3)
155 lbs: Leandro Silva (16-2-1) vs. Charlie Brenneman (19-7)
Pozostałe:
170 lbs: Claudio Henrique da Silva (10-1) VS. Leon Edwards (8-1)
170 lbs: Warlley Alves (8-0) vs. Alan Jouban (10-2)
135 lbs: Tim Gorman (8-3) vs. Thomas Almeida (17-0)
170 lbs: Dhiego Lima (9-2) vs. Paweł Pawlak (10-1)
170 lbs: Wagner Silva (3-2) vs. Colby Covington (6-0)
Jimi MANUWA 1.80
O Manuwie pisałem jeszcze zanim zadebiutował w UFC. Widziałem w nim kogoś kto znajdzie się w TOP 5 wagi półciężkiej i... zdania nie zmieniam. Jego kariera to odpowiedni, TKO, TKO, TKO, poddanie, TKO, KO, TKO, TKO, KO, TKO, TKO, TKO, TKO, TKO i dopiero w ostatniej walce pierwsza w karierze porażka, przez TKO, ale nie z byle kim, z Alexandrem Gustafssonem. Manuwa jest przekozakiem, ale zawsze miał jeden problem, kondycje. Jedna runda mega ofensywy, a potem często nie starczało sił. Po porażce ze Szwedem, niespodziewanie rozpoczął z nim treningi, po których ma być jeszcze lepszy, podobno zrobił bardzo duże postępy i był bardzo chwalony przez Maulera za świetną współpracę. Wiele razy opisywałem Jimiego, więc nie będę się powtarzać, ale w dużym skrócie, silny jak tur, bardzo mocne kopnięcia, przypominający stylem JBJ. Nie ma co ściemniać, Manuwa był nieoszlifowanym talentem z wielkimi możliwościami, a treningi z kimś takim jak Gustafsson powinny sprawić że jego talent eksploduje.
Shogun? Wiadomo, legenda... Tyle że odcinająca kupony od kariery. O ile z Te Huną ładnie znokautował rywala, to wtopy z Hendersonem i Sonnenem pokazują że z tego pieca chleba już nie będzie. Będę absolutnie zszokowany jeśli ta walka wyjdzie poza pierwszą rundę. Mimo podobnego wieku, to starcie młodego wilka żądnego zwycięstw, ze starym mistrzem, który nadal stara się udowodnić że jeszcze potrafi, ale zdaje sobie sprawę że jego dni są policzone.
https://www.youtube.com/watch?v=0MC-mc7aZkg