Frankie Edgar + Gegard Mousasi 1,45 bet365 8/10
Może kurs niski, ale to zdecydowani faworyci, można dorzucić Chrisa Wiedmana (
UFC 187, tydzień później) i jest 1,75 w unibet. Dla mnie to dobry tripel do mocnego grania.
Egdar jest wszechstronny, bardzo dobrze ogarnia wszystkie płaszczyzny walki. Wywodzi się z zapasów, które dobrze zaadoptował do
MMA, dysponuje szerokim wachlarz obaleń, dobrym TDD. W stójce używa głównie technik bokserskich, które składa w ładne kombinacje, dobrze pracuje na nogach, różnicuje kąty ataków. Dobre cardio, w walce z Aldo dla mnie lepiej wyglądał w mistrzowskich rundach pod względem wydolności. Twardy, nigdy nie przegrał przed czasem. Powinien dominować w stójce z racji lepszego zasięgu i chyba już także szybkości, Faber ma 35 lat i jak na kategorię wagową jest już blisko końca kariery. Faber będzie miał duże problemy by obalić Edgara i szukać swoje szansy w poddaniu. Dla mnie jedyna możliwość na zwycięstwo Fabera to jakaś gilotyna przy próbie sprowadzenia, inaczej Edgar zdecydowanie bierze walkę na punkty.
Gegard jest lepszy zawodnikiem, bardziej wszechstronnym niż Costas, z top kategorii raczej nie wygra, ale takich zawodników powinien odprawiać. Gegard powinien wykorzystać przeciętne TDD, obalać i lekko wyciągnąć decyzję, ewentualnie poddać rywala.
Ciekawie wygląda też typ na Luke Barnatta, Munoz sprzedaje gym, kończy karierę, ale tutaj wstrzymam się do ważenia żeby zobaczyć jego formę. e: zostawiam do gry
live, ogromna przewaga w warunkach Luke, jeżeli Munoz nie będzie potrafił skrócić i obalić będzie można mocniej
live obstawić.
Mark Eddiva 0,5/10 po 4,00 bet365
Przesadzony kurs dlatego warty zagrania, przeciwnik Marka wziął walkę z biegu na niecałe 2 tygodnie przed jej terminem, debiutuje w
UFC. Mark walczy na swoim terenie, więc w razie decyzji i równej walki będzie faworyzowany. Obaj to przeciętni zawodnicy. Makashvili jest faworytem z racji słabej defensywy Eddivy, ale nie aż takim, przy kursie ponad 2,50 grałbym już Marka.