>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 44: Swanson vs Stephens - 28 czerwca

Status
Zamknięty.
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik

Data: 28 czerwca 2014
Miejsce: AT&amp;T Center, San Antonio, Teksas, USA
Transmisja: FOX Sports 1
Walka wieczoru:
145 lbs: Cub Swanson (20-5) vs. Jeremy Stephens (23-9)
Główna karta:
170 lbs: Kelvin Gastelum (8-0) vs. Nico Musoke (12-2)
155 lbs: Myles Jury (14-0) vs. Abel Trujillo (12-5)
135 lbs: Johnny Bedford (19-10-1) vs. Cody Gibson (11-4)
145 lbs: Ricardo Lamas (13-3) vs. Hacran Dias (21-2-1)
Pozostałe:
155 lbs: Colton Smith (3-3) vs. Carlos Diego Ferreira (9-0)
185 lbs: Andrew Craig (9-2) vs. Cezar Ferreira (7-3)
185 lbs: Clint Hester (10-3) vs. Antonio Braga Neto (9-1)
170 lbs: Sean Spencer (11-3) vs. Luiz Dutra (11-3-1)
265 lbs: Anthony Hamilton (12-2) vs. Oleksiy Oliynyk (48-9-1)
185 lbs: Andy Enz (7-1) vs. Marcelo Guimaraes (8-1-1)
155 lbs: Joe Ellenberger (14-1) vs. Bryan Barberena (9-2)
125 lbs: Ryan Benoit (7-3) vs. Ray Borg (6-1)​

Otrzymane punkty reputacji: +5
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Bardzo mnie kusi żeby zagrać Musoke, ale niestety brak mi wiedzy żeby sklecić kilka argumentów :p Może później dopiszę pare zdań. Gastelum ostatnio dyskusyjne split decision, w dodatku raz zaliczył glebe po spotkaniu z pięścią Storego. Poza tym problemy ze zmieszczeniem się w limicie. Po kursie 4,18 można spróbować bo jeśli Gastelum znów nie zmieści się w wadze na ważeniu to pewnie kurs nieco spadnie.
Szwedzi ostatnio dobra passa w UFC - swoich rywali skończyli Gustafsson, Cedenblad i Backstrom - wszyscy trenujący w Allstarze. Wierzę że Musoke dołączy do kolegów z gymu.
Zdaję sobie sprawę że Gastelum to zdecydowany faworyt co ma odzwierciedlenie w kursach, ale zwycięzca TUFa nie przekonał mnie ostatnio że warto na niego stawiać. Za dwie dychy gram Musoke.
Nico Musoke
4,18 Pinnacle

E 285

embotron

Użytkownik
Bardzo mnie kusi żeby zagrać Musoke, ale niestety brak mi wiedzy żeby sklecić kilka argumentów :p Może później dopiszę pare zdań. Gastelum ostatnio dyskusyjne split decision, w dodatku raz zaliczył glebe po spotkaniu z pięścią Storego. Poza tym problemy ze zmieszczeniem się w limicie. Po kursie 4,18 można spróbować bo jeśli Gastelum znów nie zmieści się w wadze na ważeniu to pewnie kurs nieco spadnie.

Szwedzi ostatnio dobra passa w UFC - swoich rywali skończyli Gustafsson, Cedenblad i Backstrom - wszyscy trenujący w Allstarze. Wierzę że Musoke dołączy do kolegów z gymu.

Zdaję sobie sprawę że Gastelum to zdecydowany faworyt co ma odzwierciedlenie w kursach, ale zwycięzca TUFa nie przekonał mnie ostatnio że warto na niego stawiać. Za dwie dychy gram Musoke.

Nico Musoke
4,18 Pinnacle
Moja pierwsza mysl (i ostatnia) to rowniez wygrana Musoke. Gastelum jest mocny, co wie kazdy, ale Musoke nie jest chlopcem do bicia. Ostatnio bardzo fajna walka z Andrade, gdzie Musoke byl zagrozony tylko i wylacznie w 1 rundzie po dosyc szczesliwym cepie Andrade, po tym bardzo ladnie punktowal rywala, 2 i 3 runda to juz Andrade bez sztycha. Gastelum ostatnio dosyc miernie. Tak jak mowisz, jest faworytem, ale w moich oczach nie az tak wielkim jak podaja nam buki ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Ricardo Lamas - 1.53✅✅✅ - Pinnacle
Świetny kurs jak dla mnie na Lamasa . Walka na odbudowanie , nie widzę inaczej .
Lamas to obecnie ścisła czołówka piórkowej . Ostatnio przegrana z mistrzem Aldo ( normalka z nim wszyscy dostają baty ) ale wcześniej porozbijał Swansona czy Kocha .
Jest to nie tylko sprawny uderzacz ale i wprawiony silny zapaśnik - to jego główne zagrożenie - mocne zapasy . Najgroźniejszy jest z góry a jego Ground &amp; pound jest wręcz kapitalne .
On , Aldo , Mendes , Edgar i Swanson inni się nie liczą . Rywal Dias gdzieś w okolicach 20-stki albo i dalej .
Dostał on ostatnio od Lentza którego obecnie Lamas bije o głowę . Nie ma on obaleń ani siły ciosu by zagrozić i coś zdziałać w tej walce .
To Ricardo będzie tutaj dyktować warunki obaleniami i uderzeniami z góry . Od niego będzie zależało czy oprawi go w stójce czy raczej napewno na ziemi i go tam uśpi .

Otrzymane punkty reputacji: +2
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Oj, przejedziecie się Panowie na tym Musoke, przejedziecie... Dla przypomnienia, mówimy tutaj o Gastelumie, człowieku którego wielu typuje jako przyszłego mistrza świata, niepokonanego, zwycięzcę mocno obsadzonego TUFa, gdzie wyeliminował praktycznie każdego faworyta w programie. Gastelum ostatnio mizernie? Łącznie z TUFem 12 kolejnych wygranych w 12 walkach. Ostatnia walka kontrowersyjna, ale tylko dlatego że sędziowie dali split. Jak dla mnie to ewidentne 29-28 dla Kelvina. W walce ze Storym- 1 runda totalna dominacja Gasteluma, 2 runda, dominacja do czasu gdy Story go trafił, ale uznajmy że 1 knockdown ma większą wartość niż punktowanie słabszymi, 3 runda wyrównana, ale pewnie zaakcentowana przez Gasteluma sprowadzeniem. To co piszą niektórzy Amerykańscy dziennikarze MMA o tej walce, to jak dla mnie szukanie na siłę sensacji. Musoke ma poddać Gasteluma? To już prędzej bym w nokaut uwierzył. Oczywiście grajcie co chcecie, ale odradzam poważniejszego stawiania większych sum na porażkę Kelvina, tym bardziej że wygrywając tą walkę awansuje do czołowej 10 w półśredniej.

Bez patrzenia na kursy, dorzuciłbym Oleinika. Facet to maszyna do poddań, zwycięzca turnieju KSW, gdzie poddanie Kułaka i Bedorfa zajęło mu po 2 minuty. Rywal, z całym szacunkiem ale dla mnie totalny anonim. Oczywiście Amerykańscy &quot;eksperci&quot; nie mają wątpliwości, że Rosjanin zostanie znokautowany, ale pan Oleinik ma swój niepowtarzalny styl, trochę ślamazarny, tyle że efektem powinno być poddanie wieczoru.

/edit Kelvin 1 runda zlekceważona, później bez problemu, Rosjanin z firmowym poddaniem

E 285

embotron

Użytkownik
@up
Moze i sie przejedziemy, ale kurs 4? To taka sama kpina jak ostatnio kurs 4 na Cruickshanka z Kochem. Dlaczego Musoke ma nie poddac Gasteluma? Wedlug mnie Musoke tez jest mocny i kazdy scenarius w tej walce jest mozliwy, wiec kurs 1,2 w ogole mnie nie zastanawia

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
po prostu odradzam gre za większe sumy. A szukanie niespodzianek, czemu nie, sam przecież zazwyczaj takowych szukam, więc powodzenia ;)

bene 240

bene

Użytkownik
Ja popieram @Napoleoni. Moim zdaniem nie zapowiada się aby Gastelum przegrał tę walkę
Uwzględniając nawet problemy z zrobieniem wagi

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Nikt nie gra Musoke za dużą sume ???? To właśnie jest szukanie niespodzianki. Wspomnianego przez embotrona Cruickshanka przewidziałem, może i tym razem szczęście dopisze.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
do Gasteluma, Oleinika, dorzucam Hestera. ✅
W skrócie, Clint Hester słaby parter, mocna stójka, dobre zapasy, wywodzący się z boksu oraz muah thai, potężny power w łapie, 4 kolejne nokauty oraz ostatnia wygrana przez decyzje, był w tym samym TUFie co Gastelum, ale po 1 przegranej walce podziękowano mu. O rywalu pisałem w kontekście niedawnej walki Falcao z Mamedem, albowiem Antonio Braga Neto poddał Maiquela. Bardzo dobry parter, wiele sukcesów w Jiu-Jitsu, ale bez szaleństw. W ciągu ostatnich 7 lat, stoczył 7 walk, widać jak kontuzjogenny zawodnik, a zarazem wcześniej nie traktował poważnie startów w MMA. Bukmacherzy przewidują poddanie ze strony Neto, a ja uważam że to Hester zdominuje go w stójce, zapasami skutecznie wybije z głowy próby sprowadzeń, a i biorąc pod uwagę że parter poprawia, nie da się złapać w żadną dźwignie na nogi. Kurs koło 2 złotych, można zaryzykować.

/edit. Hester bardzo dobry, ale nadal głupie błędy, mógł przegrać walkę w której rywal po 1 rundzie wręcz nie istniał, a po 15 rundach było 46-5 w significant strikes, na szczęście sędziowie nie zawiedli

bene 240

bene

Użytkownik
Marcelo Guimares vs Andy Enz
Andy Enz - bardzo ambitny chłopak, z wielką chęcią do walki. Choć niczym nie wyróżniający się to dość dobry w każdej płaszczyźnie. Siła fizyczna, kardio i wszechstronność na korzyś Enza. Guimares myślę że szybko rozczaruje się po kilku nieudanych próbach obalenia do pateru. Jeśli Enzowi uda się przetrwać nie przegrywając przez poddanie w pierwszej rundzie to dalej powinno pójść już z górki. Guimares (31 lat) już nie wiele się poprawi, ciągłe braki w stójce walkę opiera na parterze, Enz młody rozwojowy, myślę że po tej walce będzie o nim więcej się mówiło
typ: Andy Enz win via TKO round 2
Dodatkowo jeśli kogoś intersuje stawiam na
Cub Swansona (późne TKO) - od lat wysoki poziom konkurencji - zbyt ogarnięty i doświadczony w stójce żeby nadziać się na KO/TKO
Gastelum TKO - dla mnie czarny koń dywizji, siła w rękach, dobre kopnięcia, zapasy bardzo dobre, nowa era zawodnika
Hester TKO - stójka, stójka. Pierwszą rundę przetrzyma - od drugiej dominacja TKO 2,3 runda
Colton Smith Decyzja - wymęczy typową walkę zapasów

Craig Decyzja (ewentualnie TKO) - Craig to solidna firma, Brazylijczyk nie wyjdzie już z tą samą pewnością co w walce z CB.
Nie ruszam zdecydowanie Lamas vs Dias

Otrzymane punkty reputacji: +6
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
265 lbs: Anthony Hamilton (12-2) vs. Oleksiy Oliynyk (48-9-1)
Jak dla mnie Olejnik jest dużym faworytem tego starcia.
Olejnik powinien byc solidnym średniakiem UFC , a nawet przy dobrych wiatrach załapie sie na TOP 10 HW.
A Hamilton będzie prędzej czy póżniej do odstrzału.
Amerykanin ma bardzo dobre warunki fizyczne, niezłe zapasy, dobra koordynację i to chyba na tyle.
Walczył z cieniasami w Koziej Wólce, więc nie rokuje to dobrze.
Aleksy to uznana firma w Europie.
Myśle, że przez pierwszą runde będzie cięzko ale juz w drugiej spodziewam się skonczenia na ziemi.

Olejnik ✅
1.7 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +5
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Ja dziś strzelam w niespodzianki. Dlaczego Stephens miałby nie wygrać? Te Huna też miał wygrać, Palalei też. Ostatnio niespodzianek sporo więc próbuję Stephensa oraz Musoke o którym pisałem wyżej. Do tego Cody Gibson który zaimponował mi w ostatniej walce z Aljamanim Sterlingiem. Poszła taśma, więc dziś rekreacyjnie, nocka w pracy z UFC ???? Oby były emocje.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Okej, przyznaję że Gastelum był lepszy i co do tego nie ma wątpliwości, jednak dziwie się że Musoke tak olał dwie ostatnie rundy. Gastelum przyspieszył ale Szwed tylko uciekał, w ogóle nie próbował zakończyć walki, chociaż parę ciosów doszło. Z tym mistrzem to bym nie szalał Napoleoni, najpierw niech go zestawią z kimś porządnym to wtedy pogadamy ;)

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
@marqs3lby, zdecydowanie masz racje, Gastelum musi sporo poprawić żeby bić się z najlepszymi. Ale spokojnie, krok po kroku, w tym roku skończy dopiero 23 lata. Pierwszą rundę jak dla mnie zlekceważył, potem Musoke zabrakło kondycji. Na kogoś mocniejszego mogłoby to nie wystarczyć, ale w drugiej i trzeciej rundzie Kelvin był pewny i to już była zupełnie inna walka. Generalnie fajna gala, 3 zakłady na 3 się udały, chociaż wałków nie zabrakło.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Walka wieczoru:
145 lbs: Cub Swanson pok. Jeremy’ego Stephensa przez jednogłośną decyzję sędziowską (2x 49-46, 48-47).
Główna karta:
170 lbs: Kelvin Gastelum pok. Nico Musokę przez jednogłośną decyzję sędziowską (3x 29-28)
185 lbs: Cezar Ferreira pok. Andrew Craiga przez jednogłośną decyzję sędziowską (2x 29-28, 30-27)
145 lbs: Ricardo Lamas pok. Hacrana Diasa przez jednogłośną decyzję sędziowską (2x 30-27, 29-28).
185 lbs: Clint Hester pok. Antonia Bragę Neto przez niejednogłośną decyzję sędziowską (2x 29-28, 28-29).
155 lbs: Joe Ellenberger pok. Jamesa Moontasri’ego przez niejednogłośną decyzję sędziowską (2x 29-28, 28-29).
Walki w FOX Sports 1:
155 lbs: Carlos Diego Ferreira pok. Coltona Smitha przez podanie (duszenie zza pleców), 0:38, runda 1.
135 lbs: Cody Gibson pok. Johnny’ego Bedforda przez TKO (uderzenia w parterze), 0:38, runda 1.
185 lbs: Marcelo Guimaraes pok. Andy’ego Enza przez niejednogłośną decyzję sędziowską (27-30, 29-28, 29-28).
125 lbs: Ray Borg pok. Shane’a Howella przez poddanie (duszenie zza pleców), 2:17, runda 1.
Walki w UFC Fight Pass:
265 lbs: Oleksiy Oliynyk pok. Anthony’ego Hamiltona przez poddanie (neck crank), 2:18, runda 1

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Jeśli UFC ma plany wobec Gasteluma to myślę że powinni go teraz zestawić z Demianem Maią. Maia tendencja spadkowa choć wciąz utrzymuje się w top10 Welterweight. Myślę że to byłaby dobra walka bo póki co Gastelum walczy głównie w stójce, ciekawe jakby się sprawdził w walce z grapplerem.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
no właśnie to dziwne co robi Gastelum, bo w TUFie był typowym zapaśnikiem, z dobrym parterem, a teraz co walka to w stójce toczy. Podejrzewam że ma po prostu słaby team, potencjał ma, ale ktoś nie potrafi nim pokierować, to samo z tym zbijaniem wagi, niedoświadczony team, więc takie głupie wpadki. Ja bym go widział w walce z Conditem albo Lombardem, nawet jeśli porażka to więcej by go nauczyła niż kolejne nabijanie rekordu. No ale cóż, pożyjemy zobaczymy.

E 285

embotron

Użytkownik
A kto mowi, ze transformacja z zapasnika w goscia, ktory pewnie czuje sie w stojce jest zla? Chlop sie rozwija i teraz potrafi rozstrzelac przeciwnika w stojce, a jak przyjdzie co do czego to skoczyc mu za plecy i go poddac. Nie ma nic gorszego w MMA niz jednoplaszczyznowosc, szczegolnie parterowa. Z Lombardem czy Conditem raczej by duzo nie ogarnal, ale Maia do zbicia jak najbardziej ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom