Magomedov vs Pesta
NO BET
Dlaczego nie gram tej walki? Uważam że ciężko określić potencjał obu zawodników, przed ich poważnym sprawdzianem w
UFC. Niby Magomedov lepsze nazwiska pokonane, ale kto to jest obecnie Tim Sylvia? Mike Hayes? Ricco Rodriguez? To może i znane nazwiska, ale w fatalnej dyspozycji. Pesta również sporo no name'ów, ale już taka wygrana z Yosefem Mohammadem, jednym z największych Szwedzkich talentów robi wrażenie, nawet jeśli sędziowie chcieli się zabawić i początkowo dali wygraną dla Szweda. Z tego co wiem, Pesta na codzień trenuje z Gustaffsonem, ogórkiem nie jest. Oczywiście, nie kwestionuje umiejętności Magomedova, po prostu osobiście odpuszczam to starcie, ale szczerze powodzenia
Pudzian
Peter Sobotta vs Paweł Pawlak
Albo Peter podda Pawła, albo Paweł znoakutuje Petera. Stawiam na Pawła Pawlaka, który ma wszystko by osiągać sukcesy, przebojowość, rozsądek, efektowność, a zarazem efektywność. Brakuje mu co prawda doświadczenia, ale nie wierzę żeby trenując w Gracie Barra nie ogarnął parteru na tyle, by nie zastopować akcji Sobotty.
Cedeblad vs Jotko
Dziwna walka. Wszystko zależy od Polaka. Jeśli zawalczy na poziomie swojego potencjału, to będzie jednostronna walka. Jeśli nie, może przegrać. Treningi z GSP, mam nadzieje nauczyły go dobrej taktyczności, bowiem wcześniej miał olbrzymie problemy z kontrolą oktagonu, źle się w nim poruszał, popełniał sporo błędów. Mimo to, wygrywał. Cedeblad nie jest nikim specjalnym kogo nie możnaby pokonać, stąd typ na Jotkę, wierzę w niego.
Barnatt vs Strickland
Potencjalna walka wieczoru. Dwaj niepokonani, dwaj z wielkim potencjałem. Idealna do oglądania, do obstawiania no bet. Barnatt faworytem, ale Strickland ma podobną charakterystykę do Dylana Andrewsa, kolesia który pokonał w TUFie Luke'a. Ktogolwiek wygra tą walkę, zrobi sobie mocną pozycje w
UFC.
Munoz vs Moussasi
Main event czyli 5 rund, daje przewagę Gerardowi. Porażka z Machidą była słaba, ale to nadal klasowy zawodnik. Munoz gdzieś zgubił swój styl, niby ma zdominować Moussasiego zapasami, ale śmiem w to wątpić. Mam nadzieje że to będzie w końcu pokaz wirtuoza który mimo młodego wieku jest legendą PRIDE.
Reasumując, 3 typy
Magnus Cedenblad (SWE) - Krzysztof Jotko (POL)
Typ: 2 1.70
Mark Munoz (
USA) - Gegard Mousasi (ARM)
Typ: 2 1.30
Peter Sobotta (GER) - Pawel Pawlak (POL)
Typ: 2 1.45