>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 41: Mousasi vs. Munoz 31.05.2014

to-ten-cham 286

to-ten-cham

Użytkownik

Data: 31 maja 2014
Miejsce: O2 Arena, Berlin, Niemcy

Walka wieczoru:

185 lbs: Gegard Mousasi (34-4-2) vs. Mark Munoz (13-4)
Główna karta:
185 lbs: Francis Carmont (22-8) vs. C.B. Dollaway (14-5)
185 lbs: Luke Barnatt (8-0) vs. Sean Strickland (14-0)
145 lbs: Tom Niinimaki (21-5-1) vs. Niklas Backstrom (7-0)
Pozostałe:
155 lbs: Drew Dober (14-5) vs. Nick Hein (10-1)
185 lbs: Krzysztof Jotko (14-0) vs. Magnus Cedenblad (11-4)
135 lbs: Iuri Alcantara (29-5) vs. Vaughan Lee (14-9-1)
170 lbs: Paweł Pawlak (10-0) vs. Peter Sobotta (13-4-1)
145 lbs: Andy Ogle (9-4) vs. Maximo Blanco (9-6-1)
265 lbs: Viktor Pesta (9-0) vs. Ruslan Magomedov (12-1)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Ruslan Magomedov - 1.51 - 9/10✅✅✅ - Pinnacle .
Very good , przewaga w stójce niepodważalna
Główny bet . Rosyjska maszyna kontra Czeski zawodnik - ;) .
W samej stójce pomiędzy tymi zawodnikami widzę przepaść . Walka jako pierwsza o 18 w sobotę .
Ruslan Dagestańczyk Mocno bijący trenujący pod okiem chyba najlepszego trenera i stratega w mma Grega Jacksona a u siebie w kraju z kadrą zapaśników - mistrzami olimpijskimi i świata .
Styl bazowy kickboxing . Duży wachlarz w stójce , dobre kombinacje , kopnięcia , składnie i przemyślanie . Dobra kondycja .
Rywal Czech . Ani to striker ani zapaśnik . Rekord dobry bo nabity na leszczach z krajów słowiańskich . Stójka mierna . Jedyny Czech który coś tam potrafi to Vemola reszta do pchania karuzeli .
Pierwszy poważny sprawdzian i przegrana .
Edit : Tak dla sprecyzowania Ruslan to obecnie numer 1 najlepszych prospektów wagi ciężkiej , a sparingi do tej walki min. z Brownem i Jonsem u Grega ;) http://mmasun.wordpress.com/2014/02/08/mma-sun-2014-prospect-spotlight-the-heavyweights-1-ruslan-magomedov/
https://www.youtube.com/watch?v=pG4TOd2PEWM
Przypominam każdy gra na swoja odpowiedzialność

Otrzymane punkty reputacji: +22
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Magomedov vs Pesta​
NO BET
Dlaczego nie gram tej walki? Uważam że ciężko określić potencjał obu zawodników, przed ich poważnym sprawdzianem w UFC. Niby Magomedov lepsze nazwiska pokonane, ale kto to jest obecnie Tim Sylvia? Mike Hayes? Ricco Rodriguez? To może i znane nazwiska, ale w fatalnej dyspozycji. Pesta również sporo no name&#39;ów, ale już taka wygrana z Yosefem Mohammadem, jednym z największych Szwedzkich talentów robi wrażenie, nawet jeśli sędziowie chcieli się zabawić i początkowo dali wygraną dla Szweda. Z tego co wiem, Pesta na codzień trenuje z Gustaffsonem, ogórkiem nie jest. Oczywiście, nie kwestionuje umiejętności Magomedova, po prostu osobiście odpuszczam to starcie, ale szczerze powodzenia Pudzian ;)

Peter Sobotta vs Paweł Pawlak​

Albo Peter podda Pawła, albo Paweł znoakutuje Petera. Stawiam na Pawła Pawlaka, który ma wszystko by osiągać sukcesy, przebojowość, rozsądek, efektowność, a zarazem efektywność. Brakuje mu co prawda doświadczenia, ale nie wierzę żeby trenując w Gracie Barra nie ogarnął parteru na tyle, by nie zastopować akcji Sobotty.

Cedeblad vs Jotko​

Dziwna walka. Wszystko zależy od Polaka. Jeśli zawalczy na poziomie swojego potencjału, to będzie jednostronna walka. Jeśli nie, może przegrać. Treningi z GSP, mam nadzieje nauczyły go dobrej taktyczności, bowiem wcześniej miał olbrzymie problemy z kontrolą oktagonu, źle się w nim poruszał, popełniał sporo błędów. Mimo to, wygrywał. Cedeblad nie jest nikim specjalnym kogo nie możnaby pokonać, stąd typ na Jotkę, wierzę w niego.

Barnatt vs Strickland​

Potencjalna walka wieczoru. Dwaj niepokonani, dwaj z wielkim potencjałem. Idealna do oglądania, do obstawiania no bet. Barnatt faworytem, ale Strickland ma podobną charakterystykę do Dylana Andrewsa, kolesia który pokonał w TUFie Luke&#39;a. Ktogolwiek wygra tą walkę, zrobi sobie mocną pozycje w UFC.

Munoz vs Moussasi​

Main event czyli 5 rund, daje przewagę Gerardowi. Porażka z Machidą była słaba, ale to nadal klasowy zawodnik. Munoz gdzieś zgubił swój styl, niby ma zdominować Moussasiego zapasami, ale śmiem w to wątpić. Mam nadzieje że to będzie w końcu pokaz wirtuoza który mimo młodego wieku jest legendą PRIDE.

Reasumując, 3 typy

Magnus Cedenblad (SWE) - Krzysztof Jotko (POL)
Typ: 2 1.70
Mark Munoz (USA) - Gegard Mousasi (ARM)
Typ: 2 1.30
Peter Sobotta (GER) - Pawel Pawlak (POL)
Typ: 2 1.45

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Cedeblad vs Jotko Dziwna walka. Wszystko zależy od Polaka. Jeśli zawalczy na poziomie swojego potencjału, to będzie jednostronna walka. Jeśli nie, może przegrać. Treningi z GSP, mam nadzieje nauczyły go dobrej taktyczności, bowiem wcześniej miał olbrzymie problemy z kontrolą oktagonu, źle się w nim poruszał, popełniał sporo błędów. Mimo to, wygrywał. Cedeblad nie jest nikim specjalnym kogo nie możnaby pokonać, stąd typ na Jotkę, wierzę w niego.
Cedenblad dyktowal warunki z samym Carmontem w 1 rundzie, Jotko przegral 1 runde z cienkim Santosem. Jesli dojdzie to do decyzji i Jotko nie podda Szweda(w co niestety watpie) to Cedenblad spokojnie wygra... NO BET

L 0

lamp

Użytkownik
Co do powyższego postu, nie orientuje się ktoś może czy istnieje strona, która podaje jak punktowali sędziowie w UFC. Mam na myśli, że na przykład walka skończyła się w 2 rundzie, to jak sędziowie widzieli pierwszą rundę? Wiem, że istnieje strona, która podaje jak punktowali sędziowie gdy dochodzi do decyzji (nie mogę podać linku, bo mam 2 posty ???? ), ale interesują mnie karty punktowe gdy do takowej nie doszło.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Dlatego napisałem że wszystko zależy od Jotki ;) Walcząc tak jak z Santosem, nie wygra, ale po to właśnie wyjeżdżał do Kanady, żeby szlifować swoje słabe strony. GSP parę rad jak wygrywać po decyzjach mu pewnie podrzucił ????
www.youtube.com/watch?v=ygv7p92BFac

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Tom Niinimaki vs Niklas Backstrom
Faworytem jest 31-letni zawodnik z Finlandii, niewątpliwie przewaga doświadczenia po jego stronie. Backstrom co prawda niepokonany - 7 zwycięstw 1 NC, ale Niinimaki od 12 walk również nie zaznał goryczy porażki.
Stoneface (Niinimaki) ma purpurowy pas BJJ, wielokrotny medalista mistrzostw Europy grapplingu, połowa ostatnich zwycięstw to poddania.
Szwed z kolei to debiutant, 23 latek, mistrz Szwecji w submission grappling. W stójce słabszy od Fina.
Uważam że zwycięży doświadczony Fin, który w swoim debiucie w UFC pokonał czarny pas BJJ Raniego Yahia.

Tom Niinimaki
1.4 betsson ⛔ się wplątał w gilotyne..
ponadto podobnie jak soltysiao też nie pałam optymizmem jeśli chodzi o Krzysia Jotko, podobnie z Pawlakiem.

@xYzZ
dzięki za poprawienie, źle przetłumaczyłem z angielskiej wiki &quot;purple belt&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +4
xyzz 462

xyzz

Użytkownik
ja tez gram dzisiaj przeciwko polakom, analize nadrapie wieczorem. Marselqby, sorki jesli przekrecilem nick, ale blagam purpurowy pas a nie fioletowy.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Powiem Wam, że po walce na KSW Thompsona z Pudzianem obrzydło mi mma.
Oli sprzedał walke albo sie nie znam na tym sporcie.
Wracając do UFC w Berlinie,
W walce Polaków nie widze value
Jotko ze Szwedem szanse wyrownane.
Pawlak z Sobotą. Pawlak obok parteru posiada stojke. Sobota to typowy parterowiec. Ale walczył już w UFC. Jak dla mnie NO BET, Pawlak faworyt ale nie po tym kursie.

185 lbs: Luke Barnatt (8-0) vs. Sean Strickland (14-0)
Obaj to niezli zawodnicy. Barnatt ma niesamowite warunki fizyczne. Rozwija się, walczy coraż lepiej. Ale Strickland prezentuje sie dobrze. Inteligentnie walczy, przekrojowo.
Jak dla mnie 50/50
Strickland ✅
2.7 5Dimes

Otrzymane punkty reputacji: +9
mocce 2K

mocce

Użytkownik
Jotko
1,91 Betsson

Na pewno będzie to ciekawa walka, ja jednak stawiam na Krzyśka. Jotko to taki trochę jeździec bez głowy, chłopak z ogromnymi ambicjami i wielkim sercem do walki. Oglądałem kilka video z walk szweda i jakoś mnie nie zachwyca, ot zwykły przeciętniak, który nie wyroznia sie na tle innych zawodnikow z tej kat wagowej. Jotko ma papiery na to zeby cos osiagnac wiekszego, 14-0-0 i dla mnie dzisiejszego wieczoru/nocy 15-0-0.
a tak a propo, znacie jakis rozklad czasowy gali ? o ktorej sie zaczyna ? o ktorej mozna sie spodziewac Jotki w oktagonie ?

O 6

oldrich

Użytkownik
UFC mogłoby darować sobie ściąganie takich zawodników, a ich pensje przeznaczyć na ostatnie kuszenie Mameda. Lepszą formę niż sam Jotko prezentował Okniński całą walkę drąc się jak oszalały z narożnika.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
ludzie chorągiewki... Tak jak Pawlak dzisiaj kompromitacja w stójce, tak Jotko źle nie walczył, ba, gdyby nie głupie wpakowanie się w gilotynę, możliwe że wygrałby. Niestety kolejna gala z wałkami, ten z Stricklandem, no comment

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Niinimäki co tam sie stało, bo bet rozliczył jako przegrana, a na livesports, że odwołane...
a to takie dziwne że rozliczyli jako przegraną skoro chłop wpadł w gilotynę i odklepał?

@up, moim amatorskim okiem też wałek jak chuuuu... Śmieszna decyzja ????

Do góry Bottom