>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

UFC, BPL & Bundesliga by 19hames08

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
Wiadome jest, że nie można znać się na wszystkim oraz nie można we wszystkim się rozwijać ;) Tak więc na podstawie tego, że staram się oglądać wszystkie gale UFC i o tej federacji wiem na prawdę wiele oraz dużą część swoich weekendów spędzam na oglądaniu angielskiej Premier League oraz niemieckiej Bundesligi mogę powierzyć swoim analizom i przeczuciu moje ciężko zarobione pieniądze. Dlatego też moje kupony opierają się na tych wydarzeniach.
Kilka zasad w temacie:
# zakaz komentowania - komentarze wprowadzają zamęt, a chciałbym aby wszystko wyglądało w miarę możliwości przejrzyście
# największą uwagę skupiam na UFC, BPL i Bundeslidze, jednak gdy znajdę jakieś fajne zdarzenie w innej lidze bądź sporcie nie staluję się na dane wydarzenie - wszakże liczą się pieniądze
# wszystkie obstawiane przeze mnie wydarzenia są z bet365 - nie mam kont u innych bukmacherów
# do każdego typu krótka analiza
Spotkanie: Nick Hein vs James Vick
Typ: poniżej 2.5 rundy [wygrana przez decyzję]
Bukmacher: bet365
Kurs: 1.90
Stawka: 40 PLN
Zysk: 36 PLN ⛔
W oktagonie UFC spotka się dwóch zawodników zupełnie sobie odmiennych - młody James Vick, uczestnik TUF-a podejmie Nicka Heina, 30-letniego Niemca z Kolonii.
Vick to dobrze zapowiadający się zawodnik o wszechstronnych umiejętnościach. Potrafi zarówno znokautować swojego przeciwnika, ale poddania również nie są mu obce.
Natomiast Hein to niemiecki policjant z bogatym doświadczeniem i równie niebagatelnymi umiejętnościami. Międzynarodowy mistrz judo oraz młody Amerykanin są wielką niewiadomą, jeżeli chodzi o długość walki. Walka może potrwać kilka sekund po efektownym nokaucie, a również może trwać pełny wymiar czasu. Ja jednak jestem skłonny zaryzykować na typ poniżej 2.5 rundy i nokaut po wysokim kopnięciu na głowę niższego Heina.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
Z jednej strony mogłem się spodziewać, że ta walka się tak skończy - przecież aż 7 z 13 zawodowych walk Nicka Heina kończyło się decyzją sędziów. Mimo wszystko miałem jednak nadzieję, że zdecydowana różnica w warunkach fizycznych na korzyść Amerykanina pomogą mu w szybkim nokaucie. Może kluczowa okazała się kontuzja prawej ręki, na którą Vick narzekał na kilka minut przed wyjściem do oktagonu, jednak nie ma co rozpamiętywać i należy grać dalej.
Spotkanie: Hamburger SV - Werder Brema
Typ: gospodarze poniżej 1.5 gola [2:0]
Bukmacher: bet365
Kurs: 1.83
Stawka: 10 PLN
Zysk: 8.33 PLN ⛔
Biorę w ciemno taki kurs na ekipę, która w 11 meczach strzeliła zaledwie cztery gole, a dziś gra przeciwko znajdującemu się w ostatnio dobrej formie Werderowi. Od kiedy na funkcji trenera w Bremie pojawił się Witkor Skripnik piłkarze w końcu się odblokowali i wygrali pierwszy mecz w tym sezonie przeciwko Mainz a następnie wygrali ważny w kontekście walki o utrzymanie mecz z VfB Stuttgart.
Kurs ten zapewne jest taki wysoki z powodu kontuzji Sebastian Prödla, który jest podstawowym środkowym obrońcą zielono-białych. Co prawda ostatnio znalazł się nawet w jedenastce Kickera, jednak na przestrzeni sezonu nie jest wcale lepszy od Assani Lukimyi, który dzisiaj zapewne go zastąpi. Co prawda nie jest on w optymalnym rytmie meczowym, ponieważ ostatnio w pełnym wymiarze czasowym zagrał z Bayernem i zagrał tam fatalnie, jednak w tamtym meczu cały Werder zagrał fatalnie.
W tym meczu możemy liczyć na 100% walki z obu stron - derby w końcu rządzą się swoimi prawami. Ja osobiście liczę na skromne 1:0 dla HSV lub remis.
______________________________________________________________________________________________
Na prawdę nie wiem jak można mieć takiego życiowego pecha... ???? A występ Lukimyi, który moim zdaniem miał być dobrym punktem defensywy pozostawiam z jednym komentarzem - więcej przeszkadzał niż pomagał.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
No kiepsko zaczyna się moja ponowna przygoda z bukmacherką. Póki co jestem na ostrym minusie, ale jak każdy w najbliższym czasie spróbuję się odkuć ;) Ponadto nie będę ukrywał, że póki co moja intuicja mnie nie zawodzi, lecz walczę z ogromnym pechem jak np. w przypadku meczu HSV - Werder.
Spotkanie: Arsenal Londyn - Borussia Dortmund
Typ: brak gola przed 25&#39; minutą [gol w 2&#39; minucie]
Wkład: 10 PLN
EWG: 18.33 PLN ⛔
Obie drużyny zagrają dziś w mocno osłabionych składach. Mimo tego, że to Arsenal może narzekać na brak większej ilości zawodników to w BVB nie zagra ten najważniejszy - Marco Reus. W Arsenalu zabraknie Wojtka Szczęsnego, Jacka Wilshere&#39;a i paru innych ważnych ogniw, ale mimo tego stwierdzam, że w przypadku braku Reusa BVB tracą połowę jakości w swojej grze, a w LM prezentują się rewelacyjnie.
Borussen mają już wywalczony awans do kolejnej rundy Ligi Mistrzów. Uważam więc, że dość spokojnie podejdą do tego meczu, bez żadnych zbędnych ryzykownych zagrań w celu szybkiego objęcia prowadzenia.
Arsenal może dość spokojnie liczyć na awans do kolejnej rundy, jednak aby tak sięstało dzisiaj musi zdobyć przynajmniej jeden punkt. Kanonierzy w ostatnim meczu z United w lidze pokazali swoją ogromną nieskuteczność i marnowali każdą wypracowaną sytuację. Wydaje mi się jednak, że gospodarze nie ruszą odważnie do ataku - wiedzą, że BVB w lidze i LM to zupełnie inne drużyny. Nie będą całym zespołem odważnie ruszać do ataku w celu przejęcia prowadzenia - tym bardziej wiedząc, że BVB z Aubameyangiem na czele w kontrataku czują się jak ryba w wodzie. Każda szybka kontra może się zakończyć stratą bramki.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
No dość szybko Yaya Sanogo pozbawił mnie złudzeń o bezbramkowym wyniku ąz do 25&#39; minuty. Ponadto przyznam, że zupełnie nie spodziewałem się takiego obrotu spraw w kwestii przebiegu spotkania. Arsenal od początku z ogromnym impetem ruszył na bramkę Romana Weidenfellera i udało im się bardzo szybko trafić gola.
Spotkanie: VfL Wolfsburg - Everton FC
Typ: powyżej 3.5 kartki [3 kartki]
Kurs: 1.85
Wkład: 15 PLN
EWG: 25.75 PLN ⛔
Motywacja z obu stron jest ogromna, bowiem w przypadku zwycięstwa obie drużyny zdecydowanie ułatwiają sobie plany wyjścia z grupy, bowiem zaraz za plecami czuć oddech Lille. Tak więc walka na boisku będzie odbywała się na każdym centymetrze boiska - z tego bowiem w tym sezonie słyną obie drużyny.
Jeżeli jest o co walczyć oraz obie drużyny nie szczędzą we wzajemnych pojedynkach jeden na jednego to dlaczego, jak dla mnie niski kurs 3.5 kartki miałby nie być przekroczony.
Ponadto bardzo mocno liczę na sędziego dzisiejszego meczu Hiszpana Fernando Teixeirę. Jest to sędzia, który piłkarzy uspokaja żółtym kartonikiem. Jeżeli sytuacja na boisku zrobi się nerwowa to z pewnością nie będzie się wachał pokazywać kartki.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
Na prawdę zawiodłem się na postawie sędziego Fernando Teixeiry. Mimo, że mecz toczył się (ku mojemu zdziwieniu) w dość spokojnej atmosferze to jednak było kilka sytuacji, w których sędziowie normalnie pokazują kartki (m.in. wejście nakładką Garbutta oraz dwa faule w jednej akcji Naldo), a tym bardziej taki sędzia, który na co dzień bez większego zastanowienia wyjmuje kartki.
Spotkanie: Villarreal CF - Borussia Mönchengladbach
Typ: powyżej 10 rzutów rożnych [10 rzutów rożnych]
Wkład: 20 PLN
EWG: 36.66 PLN ⛔
Kolejne spotkanie zespołów z czuba tabeli swojej grupy. Tym razem jednak gra toczy się o wyższą stawkę, ponieważ tutaj każdy może wyjść z grupy do dalszej fazy rozgrywek.
Próg 10 rzutów rożnych wydaje mi się jak najbardziej do osiągnięcia przez piłkarzy obu drużyn. W szczególności liczę tu na przebłyski skrzydłowych - szybkich Thorgana Hazarda oraz Ibrahima Traoré i przebojowi i potrafiący celnie uderzyć Denis Cheryshev i Cani. Ponadto obie drużyny słyną z ofensywnego stylu gry, więc i rzuty rożne powinny być konsekwencją takiegoż obrotu spraw.
Liczę tutaj także na umiejętności strzałów z dystansu Granita Xhaki oraz Raffaela. Z drugiej strony także podobnymi umiejętnościami wykazuje się Ikechukwu Uche.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
Kolejny typ i po raz kolejny zabrakło dosłownie milimetrów... Stówa już poszła w otchłań konta bankowego bet365, jednak pocieszam się, że był to bonus rejestracyjny przy założeniu konta. Warto jednak walczyć dalej, bo wydaje się że warto ;)
Spotkanie: Greuther Fürth - FC Heidenheim
Typ: obydwie drużyny strzelą bramkę [0:0] ????
Kurs: 1.72
Wkład: 10 PLN
EWG: 17.27 PLN ⛔
W 15 kolejce zaplecza Bundesligi spotkają się dwie bramkostrzelne drużyny - Greuther Fürth i Heidenheim. Obie drużyny dzielą cztery punkty i aktualnie sześć pozycji w tabeli 2. Bundesligi.
W ostatnim meczu drużyna z Fürth dość niespodziewanie zremisowała 3:3 z faworyzowaną Fortuną Düsseldorf. Z dobrej strony w tym meczu pokazał się młody napastnik Gruther - Robert Žulj i najprawdopodobniej w meczu z Heidenheim ponownie dostanie szansę pokazania się na boisku.
Równie dobrze z drugiej strony spisuje się duet Niederlechner - Schnatterer, który łącznie strzelił 15 bramek w lidze. Póki co w wyjazdowych meczach Heidenheim na siedem możliwych spotkań tylko dwa kończyło bez zdobytego gola, co pokazuje ofensywną siłę tej drużyny.
Greuther Fürth przed rozpoczęciem sezonu był typowany w roli jednej z drużyn, która będzie biła się o ponowny awans do Bundesligi (grali tam w sezonie 2012/13). Co prawda znajdują się w środku ligowej tabeli, jednak jak wcześniej wspomniałem ich aktualna pozycja nie odzwierciedla ich sytuacji w lidze. Gospodarze zwycięstwem bardzo polepszyli by swoją sytuację w lidze i mogli by zbliżyć się do miejsca premiowanego awansem. Jednak Heidenheim, który po raz pierwszy w historii klubu ma szansę na awans do Bundesligi łatwo się nie podda i możemy liczyć na bramki z obu stron, tym bardziej, że w kadrach obu klubów nie zabraknie najważniejszych ogniw.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
Spotkanie: SC Freiburg - VfB Stuttgart
Typ: czyste konto - gospodarze [1:4] ????
Kurs: 3.40
Wkład: 5 PLN
EWG: 17 PLN ⛔
Do Fryburga przyjeżdża czerwona latarnia ligi - VfB Stuttgart. Po ostatnich dobrych występach gospodarze dzisiejszego spotkania mają chrapkę na kolejne punkty, które pomogłyby oddalić im się od strefy spadkowej.
W Stuttgarcie panuje bardzo nieciekawa atmosfera. W tym tygodniu po kolejnej porażce mimo wszystko dość niespodziewanie były już trener Szwabów Armin Veh podał się do dymisji. Zastąpił go Huub Stevens, Holender, który już pracował w Niemczech - co prawda osiągał sukcesy z Schalke, ale to już zamierzchłe czasy. Ostatnio pracował w Red Bull Salzburg i ponownie w Schalke, jednak za każdym razem kończył pracę po dyscyplinarnym zwolnieniu.
Freiburg posiada w obronie ogromny potencjał, co niekoniecznie przekłada się na liczbę straconych bramek w lidze. Warto jednak podkreślić, że na przestrzeni całego sezonu Fryburczycy mieli duże problemy z kontuzjami w formacji obronnej. Szcególnie dobrym punktem defensywy jest ściagnięty latem bramkarz Roman Bürki, który cały sezon może zaliczyć póki co do udanych, a w ostatnich meczach pokazuje się z bardzo dobrej strony. Obrońcami najprawdopodobniej będą Sorg, Torrejon, Mitrovic i Günter. Jedynie obawiam się postawy Sorga, który ostatnio grywa bardzo słabo, ale w VfB na jego stronie zagra zapewne Filip Kostić który również formą nie zachwyca. Co prawda Kostić jest zawodnikiem zdecydowanie szybszym niż Sorg, ale defensora Fryburga jak na bocznego obrońcę niezbyt mocno ciągnie do bramki przeciwnika.
Ponadto w VfB zabraknie trzech zawodników formacji ofensywnej - Ibisevicia, Abdellaoue oraz Didaviego. Zapewne znowu na pozycji wysuniętego napastnika zagra Martin Harnik, który wyraźnie na tej pozycji się nie odnajduje. Możliwe, że Stevens postawi na młodego Timo Wernera na tej pozycji, niskiego aczkolwiek szybkiego zawodnika. Wydaje mi się, że nawet gdy na tej pozycji wyjdzie Werner to będzie on niewidoczny, bo sam nic nie zdziała przeciwko silnym obrońcom Freiburga a żaden z dysponowanych do gry w Stuttgarcie zawodników nie jest specjalistą w podaniach na dobieg, których do strzelenia bramki będzie potrzebował Werner.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
Nie wiem co się dzieje... Roman Bürki, przed tym meczem jeden z najlepszych bramkarzy Bundesligi. W meczu z VfB bardzo niepewny, nie wychodził do dośrodkowań i dodatkowo prowokował sytuacje bramkowe dla gości. Pora w końcu coś wygrać, bo jak tak dalej pójdzie to polecę z torbami...

Spotkanie: Sunderland - Chelsea
Typ: powyżej 2.5 bramki
Bukmacher: Bet365
Kurs: 1.80
Stawka: 5 PLN
Zysk: 4 PLN

W sobotnie popołudnie na Stadium of Light przyjedzie Chelsea, które w tym sezonie nie ma sobie równych. W dwunastu spotkaniach na 36 możliwych zdobyli 32 punkty. W zgoła odwrotnej sytuacji znajdują się gospodarze, którzy wygrali zaledwie w mecze i zajmują 14 pozycję i to tylko dzięki temu, że zremisowali 7 meczy.

W meczach pomiędzy tymi drużynami zawsze pada dużo goli. Dodatkowo w wyśmienitej formie strzeleckiej znajdują się piłkarze z Londynu, którzy ostatnio odprawili z kwitkiem Schalke w Lidze Mistrzów.

Chelsea pojedzie do Sunderlandu bez jakichkolwiek osłabień. Jose Mourinho może wystawić najmocniejszy skład i na pewno to wykorzysta. Podopieczni portugalskiego trenera mają ogromną motywację, bowiem w przypadku zwycięstwa mogą odskoczyć komuś z dwójki Southampton - City, bowiem oni rozgrywają mecz w niedzielę.

19hames08 28

19hames08

Użytkownik
Spotkanie: VfR Aalen - Fortuna Düsseldorf
Typ: więcej bramek padnie w II. połowie
Stawka: 3 PLN
EWG: 6.15
Fortuna i Aalen to drużyny z zupełnie odległego bieguna - Aalen walczy o utrzymanie, a Fortuna o mistrzostwo w 2. Bundeslidze. Możemy więc się spodziewać, że obie drużyny z ogromną motywacją zapewnią nam nie lada widowisko.
Na ten typ zdecydowałem się gdyż obserwując statystyki VfR Aalen zauważyłem ciekawą zależność - Aalen na 20 bramek tylko 4 straciło w pierwszej części meczu. Düsseldorf wydaje się murowanym faworytem, jednak ja decyduję się zaryzykować za niską sumę typ z bramkami, który na prawdę może okazać się dobrym pomysłem.

Do góry Bottom