>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 154: St. Pierre vs Condit

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP

Data: 17 listopada 2012
Miejsce: Belle Centre, Montreal, Quebec, Kanada
Transmisja: PPV
Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze półśredniej

170 lbs.: Georges St. Pierre (22-2) vs. Carlos Condit (28-5)
Główna karta:
170 lbs.: Johny Hendricks (13-1) vs. Martin Kampmann (20-5)
185 lbs.: Francis Carmont (19-7) vs. Tom Lawlor (8-4)
185 lbs.: Constantinos Philippou (11-2) vs. Nick Ring (13-1)
145 lbs.: Mark Hominick (20-11) vs. Pablo Garza (11-3)
Walki w FX:
185 lbs.: Patrick Cote (17-8) vs. Alessio Sakara (15-9)
205 lbs.: Chad Griggs (11-2) vs. Cyrille Diabate (18-8-1)
155 lbs.: Sam Stout (19-7-1) vs. John Makdessi (9-2)
155 lbs.: Mark Bocek (11-4) vs. Rafael Dos Anjos (17-6)

Walki na facebooku:

145 lbs.: Rodrigo Damm (10-5) vs. Antonio Carvalho (14-5)
135 lbs.: Ivan Menjivar (24-9) vs. Azamat Gashimov (7-1)
170 lbs.: Matt Riddle (6-3) vs. John Maguire (18-4)
145 lbs.: Steven Siler (21-9) vs. Darren Elkins (14-2)

Wielki powrót do Octagonu Georgesa St. Pierre. Jest to chyba największe wydarzenie tego roku w UFC. Po długiej przerwie spowodowanej kontuzją St.Pierre stoczy walkę o pas wagi półciężkiej, w której w tej chwili króluje Carlos Condit. Oj ciężko się wraca po tak długiej przerwie, a bukmacherzy na dzień dobry faworyzują Kanadyjczyka. Zapowiada się bardzo ciekawa walka, a ja osobiście nie przekreślam szans Condita. Myślę, że jest wstanie pokonać wielkiego St Pierre. Zapraszam do dyskusji i podawania typów.​

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dubel z UFC i Boksu na Sobotnią noc . W sumie to obie traktuje jako formalnosć .
Georges St. P ierre✅ &amp; Seth Mitchel⛔ - 1.62 - 9/10⛔ - Bet365 .

Ojj Mitchel
nie popisał się dzisiaj
GSP mistrz UFC , top 3 najlepszych zawodników bez podziału na kategorie na świecie .
GSP ma znakomite zapasy ( nie wspominając już o znakomitym Karate ) a rywal nie ma ani ich ani parteru a posiada tylko stójkę . St-Pierre zamęczy Condita obaleniami a w stójce będzie nękał go prostym . Dla mnie to mecz do jednej bramki , w każdej rundzie Condit będzie lądował na glebie a GSP będzie go punktował nie zostawiając mu żadnych złudzeń . Zapasy GSP będą nie do przejścia w tym starciu .
Nie ma żadnej płaszczyzny w której Condit byłby choćby troszkę lepszy od St. Pierre’a .

Seth to największa nadzieja wagi ciężkiej z USA . Silny jak tur z potężnym ciosem .
Rywal Banks ( bez mocnego ciosu ) w ostatnim czasie jako trener przygotowywał Kliczkę do walki z Wachem . Jeszcze w Niedziele był w Niemczech a w sobotę już walka z Sethem w USA . Aklimatyzacja i zapewne nie tak jak trzeba przygotowania . Jego ostatni pojedynek z Firthą wyglądał już fatalnie . Po tej walce zapewne w całości poświęci się trenerce Kliczki .
Jeśli jednak Banks okaże się dobrze przygotowany ma szansę dotrwać do końca lecz nic innego jak wysoka porażka na punkty go nie czeka . Banks jedzie na pożarcie nie ma on szans a walka będzie podobna do tej Kliczko - Wach ale w roli Wacha będzie Banks . Jest to półfinał do eliminatora do walki o tytuł WBC .

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Pudzianxx a nie martwisz się o dyspozycję GSP po takiej przerwie i kontuzji?
nie kompletnie się nie martwię , jest to mistrz przygotowań z chyba najlepszym sztabem medycznym i trenerskim na świecie
on już po kilku tyg po kontuzji był z powrotem na sali a teraz długi okres przygotowywaczy , przewiduje że teraz będzie jeszcze lepszy , walka w rodzinnym kraju będzie bardzo dobrze
Maestro BJJ Estima o treningach z GSP &gt;&gt;&gt;
GSP wraca po kontuzji kolan..
Osobiście nie zauważyłem, żeby miał z nimi jakieś problemy i na treningach zawsze ćwiczył na maksa.

bene 240

bene

Użytkownik
nie kompletnie się nie martwię , jest to mistrz przygotowań z chyba najlepszym sztabem medycznym i trenerskim na świecie
on już po kilku tyg po kontuzji był z powrotem na sali a teraz długi okres przygotowywaczy , przewiduje że teraz będzie jeszcze lepszy , walka w rodzinnym kraju będzie bardzo dobrze
Jeszcze do końca tygodnia zrobię solidną rozpiskę.
Wstępnie powiem, że w moich typach St-Pierre nie będzie zdecydowanym faworytem i nawet nie wiem czy zaryzykuję na niego typ. GSP wraca po bardzo ciężkiej kontuzji, praktycznie wymiana więzadła krzyżowego przedniego, gdzie znaczna większość sportowców nie wraca z sukcesem do sportu, a skuteczność leczenia jakie zastosowano u GSP choć jest największa to nie przekracza 85%. GSP jest poza akcją chyba około 18 miesięcy z czego nieco ponad rok (albo mniej po operacji), według mnie jest to zbyt krótki czas na pełną regenerację.
Condita wszyscy lekceważą patrząc przez pryzmat walki z Diazem. Trzeba pamiętać, że to zawodnik posiadający solidną stójkę a i parter na plecach wygląda bardzo dobrze , gdzie często stosuje gumową gardę podobnie jak BJ Penn. Wygrał przez KO z Jungiem oraz TKO z Rorym McDonaldem co mówi samo za siebie. To nie przypadek złej decyzji sędziów że znalazł się w walce o tytuł. Nawet gdy zabraknie mu umiejętności do GSP to zawsze może spaprać walkę niezłym gameplanem.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
170 lbs.: Johny Hendricks (13-1) vs. Martin Kampmann (20-5)

Zapaśnik utalentowany boksersko versus duński uderzacz.
Jakiego można spodziewać się scenariusza walki?
Kampman będzie chciał stójki, Hendricks pewnie będzie też walczył w tej płaszczyżnie, bo Duńczyka cięzko przewrocić a i Hendricks może czuc sie mocny po ostatnich wygranych nad kolegami zapasnikami ( Fitch, Koscheck)

Ale jakie to były wygrane ?
Z Fitchem wszedł mu lucky punch, z Koscheckiem nie wiadomo co sie dzieje , bo ten zmienił gym a Hendricks ledwo wygrał by split dec.

Dunczyk zanotował ostatnio 3 zwycięstwa. Jedno szczęśliwe z Thiago Alvesem ale juz bardziej przekonujące z Ellenbergerem i Storym.

Czy Hendriks to wyższa półka niż wyżej wymienieni?

Moim zdaniem nie.

Stawiam na zacięty pojedynek, minimalnie lepszy powinien być Kampann

Hitman ⛔
2.31 Pinnacle
3/10

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
A ja jestem podobnego zdania co Bene. Condit nieprzypadkowo zdobył tymczasowy pas wagi półśredniej, to jest chłopak ambitny i widać gołym okiem, że się rozwija. Nie podpala się i konsekwentnie trzyma się planu na daną walkę. Tak było chociażby z Diazem, który próbował go wyprowadzić z równowagi. St Pierre to świetny zawodnik, uważany za top1 bez podziału na kategorię, ale.... poważna kontuzja, długa rehabilitacja i brak treningów. Myślę, że Dana też wywoływał na nim presję, aby jak najwcześniej wrócił do OCtagonu. Nie wiem czy on jest w pełni sił i zdrów by walczyć. Podobnie było z Cainem, wrócił po kontuzji za wcześnie i JDS go zgasił już w pierwszej rundzie. Nie twierdzę, że Kanadyjczyk przegra, ale na pewno Condit jest wstanie wygrać tą walkę. On sam wie przed jaką szansą stanął, i mam nadzieję, że da dobrą walkę. Dla mnie granie na St Pierre jest dość ryzykowne, dlatego pobieram delikatnie kurs 5 na Carlosa.

K 116

kopakos

Użytkownik
Według mnie GSP jest zbyt wielkim mistrzem i nie pozwolił by sobie na powrót do oktagonu, jeżeli by nie był w 100% sprawny. Mówicie że powroty po kontuzjach z reguły są ciężkie, ale jest także wiele wyjątków od tej reguły. Najbliżej pamięcią sięgam, to przypomina się powrót Mike Swicka który zdemolował Damarquesa Johnsona oraz Big Nog, który po przeciągniętym kluczu na rękę z Mirem, miał operację, po czym rękę w gipsie. A po powrocie znokautował Shauba.. A co do sztabu medycznego GSP jestem pewny że ma najlepszy w całym UFC. Nie tykam tego pojedynku nie ze względu na to czy GSP jest sprawny czy nie, bo jestem przekonany że będzie znakomicie przygotowany jak do każdego swojego pojedynku. Ale dlatego że Condit jest bardzo dobrym zawodnikiem i nie &quot;wygadał&quot; sobie tego pojedynku, ale zasłużył na niego. Kurs ~1.30 nie zadowala mnie i wydaje mi się że buki niedoceniają Condita. Osobiście dodał bym ten typ do jakiegoś ako, jeżeli był by w granicach 1.45, w innym wypadku nie tykam.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
z tego co wiem, to Antonio pokonał Schauba przed walka z Mirem. W pierwszej walce po kontuzji pokonał Hermana, ale przez poddanie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
K 116

kopakos

Użytkownik
z tego co wiem, to Antonio pokonał Schauba przed walka z Mirem. W pierwszej walce po kontuzji pokonał Hermana, ale przez poddanie.
Dzięki wielkie za poprawkę. Z pamięci pisałem i nie sprawdziłem czy dobrze pamiętałem ;)

rafalek_o2 11

rafalek_o2

Użytkownik
Francis Carmont vs Tom Lawlor ✅✅✅ przez decyzje
1.31 na betsafe
mysle ze tutaj doświadczenie weźmie gore i Francis wygra ten pojedynek

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
mysle ze tutaj doświadczenie weźmie gore i Francis wygra ten pojedynek
Co rozumiesz pod pojeciem doswiadczenie ? Wiek ? Ilosc walk ?
Carmont jest tylko 2 lata starszy wiec zadna roznica, ilosc walk raczej tez malo znaczaca bo nie wiem co daja walki z Baginskim , Jakubowskim czy Joczem... W UFC wiecej walk na Lawler i to dla mnie ma wieksze znaczenie jesli chodzi o doswiadczenie.... 1,31 w zyciu nie tkne w takiej walce

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
nie wiem co daja walki z Baginskim , Jakubowskim czy Joczem...
Dają wcale nie mało, tym bardziej w momencie kariery, w którym wtedy był Carmont. Niemniej całkowicie zgodzę się, że to nie to samo, co doświadczenie w UFC, a jeszcze bardziej z tym, że kurs nieadekwatny do ryzyka.
Moje typy i analizy napiszę jutro.

bene 240

bene

Użytkownik
Bardzo ciekawa walka, gdzie cieżko przewidzieć jaki będzie miała przebieg. Na wygraną jednak większe szanse upatruję w Kampmanie i staram się przyprowadzić krótką analizę dlaczego tak twierdzę. Spoglądając wstecz do 6 walk Kampmana widać z jakimi przeciwnikami walczył - ścisła czołówka (ówcześnie jak i zarówno niektórzy do dziś). Jest to zawodnik który potrafi odwrócić przebieg walki na swoją korzyść. Ta umiejętność przyda mu się szczególnie z Hendrixem, który w pierwszej fazie walki może przejąć kontrolę nad walką. Jeśli kampman będzie dobrze walczył na dystans w pierwszej rundzie (co zwykle wychodzi mu dobrze) to z czasem będzie coraz lepiej. Widzi mi się podobny scenariusz do walki z Ellenbergiem. Kampman to technicznie lepszy zawodnik w stójce jak i zarówno w parterze, gorzej wychodzą zapasy i jedynie tu widzę zagrożenie. Kampman posiada ogromne doświadczenie z zawodnikami i miewał już znacznie trudniejsze walki które potrafił wygrać. Jest teraz w szczycie kariery i to być może ostania szansa na zawalczenie o walkę o tytuł. Hendrix oczywiście ma swoje mocne strony, ale swój przebieg kariery (obecny stan) zawdzięcza tylko lucky punch z Fitchem. Jak wiadomo ani Fitch ani Koscheck nie byli w pełni przygotowani do swoich walk a wygrana z Koschckiem była naprawdę o mały włos. Jak widać było w walce Hendrix już nie potrafił wykorzystać zapasów przeciwko lepszy zawodnikom i myślę że mocno niedoceniane zapasy Martina tym razem się sprawdzą.Najrozsądniejszym wydaje się zakładam była by wygrana przez decyzje Kampmana, ale znając jego styl i ostanie zakończenia i uwzględniając, no solidną szczękę hendrixa obstawię:
typ:Martin Kampman ⛔win via Submission Round 2⛔

Może kurs nie zachwyca na tę walkę, ale i tak myślę że jest większy niż powinien na Costę. Z walki na walkę Costa prezentuje coraz lepsze opanowanie i umiejętności bokserskie. Bardzo dobra praca nóg i duża wytrzymałość zarówno w przyjmowaniu ciosów i cardio przyczynią się do łatwej wygranej. Kluczem do wygranej Costy będzie narzucenie od pierwszej do ostatniej rundy dużego tempa, które Ring często nie wytrzymuje.Ring podobnie jak w walce z Boetschem oraz McGee w ten sposób nie dotrzyma wytrzymałościowo do trzeciej rundy. Nie liczył bym na szybkie zakończenie, gdyż obaj zawodnicy potrafią przyjąć cios, ale zaznaczająca się przewaga Costy wraz z przebiegiem walki wystarczy do spokojnego wygrania przez decyzję.
typ: Costa Philippou win via Decision:?

Zaczynając, zaryzykuję stwierdzenie, że Cote wraca na dobre do UFC, a Sakara żegna się z UFC raz na zawsze. Pomimo, iż stawiałem na Lee gdy z nim walczył (i to jak widać po walce z Franklinem nie jest wielki wstyd) teraz szacuję duże większe na wygraną. Obaj zawodnicy słyną z solidnej stójki i w tej płaszczyźnie walka będzie przebiegać. Lepiej technicznie wypada Cote, zawsze dobiera strategie pod przeciwnika i czyni to bardzo dobrze. Dodatkowym atutem jest lepsza szczęka Cote, gdzie w stójce może być ważnym aspektem. Napewno Sakara wyjdzie przygotowany do walki, ale kondycyjnie i tak ustąpi. Ważnym aspektem będzie szybkie opanowanie centrum octagonu przez Cote i podyktowanie swojego tempa, jeśli tak uczyni będzie to łatwy i przyjemny zakład.
typ: Patrick Cote ✅win via Decision

To będzie na tyle z moich typów za które ręczę, a poniżej wyrażę opinie jeśli ktoś waha się w innych walkach a chce obstawić.
Mark Hominick wydaje się że powinien wygrać, ale Garza to dużo większy zawodnik i ten zasięg może być nie do obejścia, pewnie ujrzymy wiele bodyshotów w wykonaniu Hominicka które spowolnią przeciwnika i przyczynią się do wygranej na punkty. Obstawiłbym wygraną dla Hominicka
przez deczyję., ale ostrożnie.
Carmont vs Lawlor , kursy nie zachwycają aczkolwiek prawdopodobnie submission dla Carmonta (walka może być podobna jaka Davies vs Prado).
Diabate vs Grigss jak dla mnie niewiadoma nie ruszam.
Riddle vs Maguire jw. a nawet tym bardziej.
Jeszcze można postawić na Silera. Wydaje mi się lekkim underdogiem, ale zawsze znajduje sposób aby wygrać.

Na koniec jeszcze, może Main Event o którym wcześniej pisałem. Najprawdopodobniej się okaże że obawy większości okazały się być nieuzasadnione, ale kurs do ryzyka nie jest warty. Moim zdaniem jest śmieszne że największym faworytem gali spośród wszystkich walka jest St-pierre. Ale cóż, może na kurs 1,5 bym się porwał ale w granicach 1,25 to nie ma szans. Jeśli ktoś jest pewny wygranej St-pierra to śmiało obstawiać zakład przez decyzję.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Georges St-Pierre vs Carlos Condit​

Zdecydowanym faworytem jest GSP i również uważam że wygra tą walkę, jednak szczerze nie wydaję mi się żeby ta walka trwała 5 rund, a już granie po kursie 1,27 jest dla mnie kompletnie nie opłacalne (chyba że ktoś gra taśmy). Wiadomo kto w tej parze jest lepszy, Condit mimo że jest dobry to nie osiągnie takiego poziomu co jego rywal bo nie da się być kompletnym zawodnikiem mając tylko stójkę. Wiedząc że St-Pierre ma znakomity parter, trenował zapasy i ostatnie 4 walki wygrał przez decyzję będzie dążył do &quot;bijatyki&quot; i szczerze mówiąc myślę że ją dostanie. Wiem że St-Pierre to jest czołówka i trudno go sprowokować, ale po takiej przerwie myślę że będzie chciał w imponującym stylu zrobić wrócić i znokautować Condita, zwłaszcza że jeśli miał kontuzję kolana i choć będzie to kolano wyleczone to lepiej po tak długiej przerwie nie ryzykować odnowienia kontuzji bo jak wiadomo stawy to nie kości że się zrosną.
Georges St-Pierre BY KO, TKO or DQ @ 5,95 Betsson

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Dziś krótko:
Philippou- bo jest lepszym bokserem, dobrze broni próby obaleń, powinien wypunktować Ringa(mam nadzieję, że nie zostanie przekręcony), a może nawet go znokautować.
Kampmann- Hendricks ma b.dobre zapasy, jednak Kampmann jest w stanie go poddać, gdyż na glebie jest lepszy. Ma także lepsza technicznie stójkę, chociaż wolno się rozkręca, a Hendicks ma ciężkie łapy, to jednak liczę, że własnie w stójce Kampmann wypunktuje Hendricksa, a jeśli ten uzyje swoich zapasów to wpadnie w jakieś poddanie a&#39;la gilotyna Hitmana z Alvesem.
GSP- bo jest królem półśredniej i dzisiaj po raz kolejny to udowodni. Condit jest twardy, ma znakomita stójkę, ale dziś przeleży większość walki na plecach. GSP przez decyzję.

jokeer 3

jokeer

Użytkownik
Georges St. Pierre vs. Carlos Condit
Miałem pewne obawy co do formy GSP po kontuzji, ale poczytałem trochę, obejrzałem filmy z przygotowań i teraz jestem pewny co do wyniku walki. Kanadyjczyk powinien obalić swojego rywala i tam wykorzystać swoje zapasy i G&amp;P. Condit to jednak klasa niżej. Marzy mi się, że Silva, który ma być obecny na widowni, mimo tego co mówi o rocznej przerwie, wyzwie na pojedynek GSP. Tak więc mój typ to
GSP ✅✅✅
Tom Lawlor vs. Francis Carmont
Przewaga we wzroście Carmonta powinna okazać się pomocna, wg mnie rozpracuje swojego rywala w stójce i jeśli nie wygra przez TKO/KO zgarnie wygraną przez decyzję
Francis Carmont✅✅✅

Constantinos Philippou vs. Nick Ring

Zapowiada się bardzo wyrównany pojedynek, ale jak zauważył bene, Philippou świetnie porusza się w Octagonie i to będzie jego największa przewaga w tej walce, jeśli obroni obalenia Ringa to spokojnie wypunktuje go boksersko.
Constantinos Philippou (anulowany)

Mark Hominick vs. Pablo Garza
Hominick walczy u siebie, zdaje sobie sprawę, że po 3 przegranych pojedynkach nie może sobie pozwolić na kolejny, gdyż może się to skończyć zwolnieniem z UFC. Zdeterminowany Mark powinien zafundować swojemu rywalowi nokaut.
Mark Hominick⛔⛔⛔

S 0

scstunner

Użytkownik
No i breaking news, Nick Ring nie został dopuszczony, Costa nie dostanie nowego przeciwnika, Bocek vs dos Anjos przechodzi do main cardu. Lipa :/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom