>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 153

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik

Bonnar -Silva

Herman - Nogueira
Maldonado - Teixeira

Silva - Fitch

Davis - Prado

Maia - Story

Jason - Sicilia

Drinaldo - Tibau

Brandao - Gambino

Moraes - Forte

Cane - Camozzi

Marcello - Madadi

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Tripel na Sobotę odpowiednio z UFC i Boksu
Anderson Silva✅ &amp; Phil Davis✅ &amp; David Price✅ - 1.47 - 9/10✅✅✅ - Unibet .
Krótko bo nie ma nad czym się rozpisywać .
Silve zna chyba już każdy . Mistrz UFC , niepokonany w UFC , fenomen , number one p4p . Rywal dostaje taką walkę tylko i wyłącznie za zasługi . Nie ta półka , umiejętności , dosłownie wszystko . Silva przed czasem✅ góra w drugiej rundzie , to będzie zabawa .
Phil elita zapaśnik i bardzo dobry grapller . Rywal only średni striker . Wynik to poddanie Phila lub decyzja 30-27 . Jak obali już nie puści , rywala czeka podobny los co młodszego Nogueire . Davis szybko przeniesie walkę na glebę i tam poszuka poddania✅ .
Gdyby nie bracia Kliczko , Price już by był mistrzem świata w wadze ciężkiej . Jest to olbrzym z doskonałą techniką i szybkością jak na swoje warunki . Dla mnie to number 3 wagi ciężkiej . Takiego Povetkina , Arreole , Adamka czy Solisa wciągnął by jedną dziurką od nosa a z Hayem wygrał na pkt .
Rywal 40 letni jest tak ***.... i cienki że nic więcej nie napisze . Aby zaoszczędzić do tej walki przygotowywał się w domu w garażu . Rożnica w umiejętnościach to dwadzieścia pięter lub pałac kultury . Również dobrze można zagrać go że wygra przed czasem . To nie potrwa całego dystansu . Price przez KO✅ lub TKO .
Price w sobotę około 23 . Phil i Silva w niedziele rano około 4 . Pozdrawiam .
Edit : Price bardzo cięzkie KO po 90 sekundach walki , Phil poddanie 2 runda , Silva pogrom w 1 rundzie

Otrzymane punkty reputacji: +15
K 116

kopakos

Użytkownik
Single:
Demian Maia
- Rick Story
Zejście wagę niżej w końcu wyrówna siłę fizyczną, gdyż Demian nigdy do siłaczy nie należał i było widać różnicę w fizyczności w middleweight&#39;cie. Rick Story jest mocnym zapaśnikiem i może mu się udawać utrzymywać walkę w stójcę, a to dla Maii na pewno nie będzie dobre. Maia zapowiedział że wraca do swoich korzeni - do bjj i liczę że właśnie w tej walce pokaże cały swój kunszt i podda przeciwnika jak za starych czasów. A umiejętności do poddawania rywali na pewno posiada, 3 belki na czarnym pasie na pewno nie są dziełem przypadku. Jedyne czego się boję, to to że nie uda mu się obalić, a jak od dawna wiadomo, obalenia w wykonaniu Maii są delikatnie mówiąc słabe... Poprzednia walka nie za wiele pokazała, gdyż wygrał przez kontuzję żeber przeciwnika, aczkolwiek kontuzja wynikała z dobrze zapiętej klamry i obalenia. A więc wierzę i mam ku temu podstawy, że coś się w końcu ruszyło z tymi obaleniami. Co do stójki to w ostatnich walkach, sporo przewalczył w stójce, z różnymi rezultatami. Na pewno od walki ze Spiderem poczynił przeogromne postępy w tej płaszczyźnie, ale wirtuozem tej płaszczyzny nigdy nie będzie. Wolę Maię który męczy się z obaleniami, niż przegrywa kolejne rundy w stójce... Jedna walka Ricka Story&#39;ego utkwiła mi w pamięci - z Brennemanem, który wziął walkę w zastępstwie na kilka dni przed walką. Zdominował zapaśniczo Ricka i wygrał przez decyzję, a więc na pewno nie jest to zawodnik nie do obalenia. Stawiam na Maię przez poddanie w 3 rundzie, bądź decyzję 3x 29-28.
Demian Maia @ 1.66 ✅
Jon Fitch - Erick Silva
Po pierwsze. Uważam że porażka Fitcha z Johnym Hendricksem była przypadkiem. Lucky punch, który akurat ładnie siadł. Fitch jest jednym z najnudniejszych zawodników w UFC, ale za to piekielnie skuteczny. Jego zapasy są na bardzo wysokim poziomie i w swojej wadze, w pojedynku czysto zapaśniczym mało kto by miał szanse z Fitchem. Jak już obali, to skontroluje przeciwnika i nie odda pozycji. Wstanie spod Fitcha jest nie lada wyzwaniem, a Erick Silva jest na tyle nieułożonym zawodnikiem, że na pewno znajdzie się na plecach. Fitch w parterze robi na tyle dużo żeby sędzia nie podnosił walki do stójki i na tyle mało żeby zrobić jakieś poważne uszkodzenia przeciwnikowi... Ponownie przytoczę walkę Charliego Brennemana, który swoją drogą już pożegnał się z kontraktem w UFC. Erick Silva pokonał go, ale walczył dość chaotycznie i zdarzyło mu się lądować na plecach. Fitch takiej okazji nie przepuści. Kolejna nudna decyzja przez lay&amp;pray, chyba że w od początku 1 rundy Silva ruszy zdecydowanie i znokautuje Fitcha w stójce. Ale takiego rozwiązania nie biorę pod uwagę. Fitch przez decyzję 3x 30-27.
Jon Fitch @ 2.10 ✅

Dubel:
Phil Davis vs. Wagner Prado
Na temat Davisa napisał już wszystko &#39;Pudzianxx&#39;. Zupełnie inna półka. W parterze będzie ogromna przewaga w umiejętnościach Davisa. Obalenia będą mu przychodzić łatwo, a skontrolowanie przeciwnika w parterze chyba jeszcze łatwiej. Być może pokusi się o jakieś skończenie np. trójkąt rękoma z bocznej. W stójce powinno być wyrównanie. Na korzyść Phila przemawia dużo większy zasięg (pewnie z 10 cm), a więc będzie mógł stopować rywala zarówno front kickami, jak i ciosami prostymi. Atletyzm i ogólna różnica warunków fizycznych sprawi że tym razem to ręka Amerykanina będzie uniesiona w górę, a nie jak w ich poprzedniej walce - no contest.
Fabio Maldonado vs. Glover Teixeira
Na początek zaczniemy od Maldonado... W poprzedniej walce &quot;przegrał&quot; z Pokrajacem. Według mnie, jak i wielu osób, to Maldonado wygrał tę walkę. Prowadzili bardzo wyrównaną walkę, toczoną w stójce. Maldonado jest sprawnym bokserem i chyba jedynie tak będzie w stanie zagrozić Gloverowi. Posiada brązowy pas bjj, ale nie jestem w stanie doszukać się jakichkolwiek informacji ze świata chwytaczy jak mu tam szło. Walki w której używał swojego bjj również nie znalazłem, gdyż większość swoich walk toczył w słonecznej Brazylii, gdzie nagrywanie walk chyba nie jest powszechne.. A teraz czas na Teixeire. Jedna z większych nadziei brazoli na pas UFC. Nie do końca sprawdzony, ale już prawie 2 lata temu miał być wzięty do UFC, lecz sprawy wizowe uniemożliwiły mu debiut. Co do umiejętności parterowych jestem pewny, że daje sobie bardzo dobrze rade. Jeżeli ktoś pokonuje na turnieju ADCC Deana Listera, to nie jest to przypadkowa osoba. A więc jego czarny pas jest poparty mocnymi zwycięstwami. Na dodatek jest to osoba w stu procentach skoncentrowana na MMA, a nie turniejach submission, gdzie mimo wszystko radzi sobie świetnie. Poziom stójki również jest na bardzo dobrym poziomie. Nie może być inaczej, skoro trenuje w Nova Uniao, gdzie jest wiele świetnych strikerów np. Renan Barao i Jose Aldo. W walce z Kylem Kingsburym pokazał że nie jest ogórkiem w UFC i rozbił go, bez większych problemów. W tej walce prawdopodobnie nie będzie bawić się w stójce, wiedząc że w parterze posiada ogromną przewagę. Mimo wszystko w stójce, również nie stał by na straconej pozycji, a nawet mógłbym pokusić się o stwierdzenie, że jest w stanie znokautować Fabio Maldonado. Na poparcie moich słów, że Glover jest znakomitym zawodnikiem MMA, wystarczy dodać że walki w zastępstwie odmówił Rashad Evans.

Phil Davis ✅ + Glover Teixeira ✅ @ 1.56
Edit: No i to mi się podoba, 4 typy, 4 trafione. Teixeira zamiótł oktagon swoim rywalem, dawno nie widziałem takiej dominacji. Fitch dał zaje**sty pojedynek, aż nie mogłem uwierzyć że to ten sam Fitch. Davis również wyciągnął wnioski i obijał rywala i w końcu go poddał. Maia również easy, wrócił do korzeni - bjj, w czym jest genialny. Kocham takie gale, gdzie nie dość że są dobre walki to jeszcze wszystko wchodzi. ✅ ✅ ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Jon Fitch vs Erick Silva
Jon Fitch - 2.10 - 7/10✅✅✅ - Expekt .
Moje zdanie na temat tej walki to takie że dla Erica to o wiele za wcześnie na walkę z tak dobrym i doświadczonym zapaśnikiem jakim jest Fitch . Został zbyt wcześnie rzucony na głębokie wody .
Jedyna szansa na wygranie Ericka to tylko w pierwszej rundzie i po podobnym ciosie jak Hendricks później im dalej w las przewaga Fitcha i jego zapasów będzie coraz większa .
Podam dobry przykład . Silva nie ma lepszej obrony przed obaleniami od Thiago Alvesa którym to Fitch zamiatał matę przez 3 rundy a co do jego umiejętności stójkowych to też mam spore wątpliwości czy jest lepszy w tej płaszczyźnie od Pitbulla . Na razie skutecznie pokonuje zawodników z po za pierwszej 30tki rankingów . Poddał Brennemana i to jego największy sukces ale nie kontrolował w pierwszych 3 minutach walki tak jak powinien to niby robić . Fitch to nie Brenne i jest go szalenie ciężko poddać .
Nie wiemy jak naprawie jest z jego cardio ( kondycja ) . Do tej pory jego walki kończyły się szybko ale i rywale były z innej półki . Z walk przed UFC zauważyłem że te cardio nie było dobre .
Fitch to dla mnie dalej Top 5 swojej wagi a jego ostatnia przegrana to tak wypadek przy pracy .
Stawiam na Fitcha i jego już standardową i nudną wygraną przez Lay &amp; Pray czyli obalić na glebę i dzięki szeregu trzymań doczekać w korzystnej pozycji do końca walki . Nudny ale skuteczny sposób na wygranie . Kursy powinny być na odwrót . Silva jak nie wygra w pierwszej rundzie polegnie na pkt . Typuje w miare pewnie te drugie . Sędziowie z USA i ściany nie pomogą Silvie .

Edit : Pewna wygrana Fitcha i dominacja przez 3 rundy

Otrzymane punkty reputacji: +10
bene 240

bene

Użytkownik
Luiz Cané vs Chris Camozzi Dla mnie Cane jest solidnym i godnym uwagi zawodnikiem. Szczególnie podoba mi się jego stójka, gdzie sprawia wrażenie pewnego strikera. Choć kilka ostatnich walk, mogło by temu zaprzeczać. Od czasu przegranej z Diabate zrobił duże postępy i nowego lepszego Luiza mogliśmy zobaczyć podczas walki z Nedkovem. Technicznie wyglądał świetnie, niestety naciął się na jedyną broń przeciwnika w postaci mocnych, markowanych i zaryzykowałbym stwierdzeniem nietechnicznie wykonywanych ciosów.
Dla Cane&#39;a jest to walka która zdefiniuje jego przyszłą karierę, przegrana może nie wykluczy go z UFC, ale większej przyszłości tu miał nie będzie.
Wszystkie wygrane Camozziego są mocno podejrzane splity/doctor stoppages etc. W starciu z Canem podejrzewam że nawet nie ma szans na walkę w BJJ a co dopiero w stójce. Dlatego wszystkie wymienione argumenty czynią dobrą walkę dla Luiza

typ: Luiz Cane⛔ win via TKO Round 1

to już nie ten Cane co kiedyś

Rony Mariano Bezerra vs Sam Sicilia Bardzo ciekawy pojedynek uczestników show TUF .
Czyli TUF Brazil vs TUF 15. Im walka będzie dłuższa tym lepiej dla Bezerry.
Sicilia to zawodnik który raczej wkłada większość siły w każdy swój cios przez co zbyt szybko brakuje mu siły. Jeśli wyciągnął przez to odpowiednie wnioski to podejrzewam, że może być to łatwa walka dla niego.
Bezerra jest słabszym fizycznie zawodnikiem z może ciut lepszą techniką, zaskoczył mnie tym, że nie potrafił pokonać przed czasem przeciwnika w finale TUF, a powinien. Jeśli miałby wygrać Bezerra to przez decyzje.
Scenariusze na tę walkę są trzy z pewnością 9/10:
1. Szarża Sicili w pierwszej rundzie i szybkie KO/TKO dla Sicili.
2. Szarża Sicili, przetrzymanie Bezerry, wystaminowanie się Sama i wygrana 29-28 Bezerry.
3. Wariant podobny do 2 z tym że jest to bliska walka w 2 i 3 rundzie i wygrana przez słabe UD lub split decision dla Sama Sicilli.
Dlatego jest według mnie 2:1 przez co stawiam:

typ: Sam Sicilia⛔ win via KO round 1

Myślę że dużo nie trzeba się rozpisywać o tej walce.
Herman nie jest zawodnikiem do tej kategorii wagowej. Spokojnie mógłby zrobić 205 i tam niszczyć przeciwników, ale uparł się na heavy to niech cierpi.
Nogueria w ostatnich walkach wyglądał bardzo solidnie, przegrana z Mirem to efekt cwaniactwa i popisu, gdyż miał tą walkę praktycznie ułożoną. Jak wiadomo Minotauro po kontuzjach wraca w niesamowitej formie i pewnie będzie też tak tym razem i jego przegrana to była by spora, spora niespodzianka. Kto wie czy to nie będzie powrót Nogueiry który poddaje przeciwników, choć jeśli będzie miał szanse wygranej przez TKO to na pewno nie będzie ryzykować SUBa ???? .
typ: A. R. Nogueira ✅win via Submission ✅round 1
Jon Fitch vs Erick Silva O tej walce można się rozpisywać, bo to niezła gratka. Najbardziej intrygująca walka wieczoru dla prawdziwych fanów MMA (na drugim miejscu walka Maldonado i Glovera).
Podpisuję się pod tym co napisał Pudzianxx, żeby nie powielać argumentów. Zaznaczę, że wiem jak Silva jest mocny, wysportowany i nieprzewidywalny. Sam o sobie mówi, że jest zawodnikiem niekonwencjonalnym, którego ciężko rozgryźć i przewidzieć co zrobi, taki mix-masz. Jednak, żeby z Fitchem wygrać trzeba być poukładanym zawodnikiem z gameplanem, gdyż nie ma z nim miejsca na eksperymentowanie. Fitch bezlitośnie potrafi wykorzystać błędy przeciwnika i spędzić z nim długie minuty w parterze.
Trzeba uważać na nowych zawodników (prospektów) którym zdarzają się wpadki z braku doświadczenia, lub ze zbyt dużej pewności siebie i nie stawiać ich w faworytów bez głębszej analizy i znajomości umiejętności ich przeciwników (można tu przytoczyć przykład Jimmego Hettesa którego do dziś nie mogę przeboleć ;p).
Ogólnie stawiam na Fitcha, ale nie porywam się na mega stawki. To że walczy z Silva po tak dewastującej przegranej oznacza, że albo UFC go nie lubi albo stawia Fitch - wszytko albo nic (pewnie trochę to i to)

typ: John Fitch✅ win via Decision✅
Fitch to jednak klasa i prawdziwy weteran, gratulacje wszystkim za trafny typ

Otrzymane punkty reputacji: +4
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
205 lbs.: Anderson Silva pok. Stephana Bonnara przez TKO (kolano na korpus i uderzenia), 1. runda, 4:40.
Główna karta:
265 lbs.: Antonio Rodrigo Nogueira pok. Dave’a Hermana przez poddanie (balacha), 2. runda, 4:31.
205 lbs.: Glover Teixeira pok. Fabio Maldonado przez TKO (walka przerwana przez lekarza), 2. runda, 5:00.
170 lbs.: Jon Fitch pok. Ericka Silvę przez jednogłośną decyzję (2 x 29-28, 30-27).
205 lbs.: Phil Davis pok. Wagnera Prado przez poddanie (anakonda), 2. runda, 4:29.
170 lbs.: Demian Maia pok. Ricka Story’ego przez poddanie (dźwignia na kręgosłup), 1. runda, 2:50.
Walki w FX:
145 lbs.: Rony Mariano pok. Sama Sicilię przez TKO (uderzenia w parterze), 2. runda, 4:16.
155 lbs.: Gleison Tibau pok. Fransisco Trinaldo przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28).
145 lbs.: Diego Brandao pok. Joey’ego Gambino przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27).
170 lbs.: Sergio Moraes pok. Renee Forte przez poddanie (duszenie zza pleców), 3. runda, 3:10.
Walki na facebooku:
185 lbs.: Chris Camozzi pok. Luiza Cane przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28).
155 lbs.: Cristiano Marcello pok. Rezę Madadiego przez niejednogłośną decyzję (30-27, 29-28, 28-29).

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom