>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 152: Jones vs Belfort 23.09.2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Pełna rozpiska gali wygląda tak:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze półciężkiej
205 lbs.: Jon Jones (16-1) vs. Vitor Belfort (21-9)
Główna karta:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze muszej
125 lbs.: Joseph Benavidez (16-2) vs. Demetrious Johnson (15-2-1)
185 lbs.: Brian Stann (12-4) vs. Michael Bisping (22-4)
205 lbs.: Matt Hamill (10-4) vs. Vladimir Matyushenko (26-6)
155 lbs.: Charles Oliveira (16-2) vs. Cub Swanson (17-5)
Walki w FX:
205 lbs.: Vinny Magalhaes (9-5) vs. Igor Pokrajac (25-8)
155 lbs.: Evan Dunham (13-2) vs. T.J. Grant (18-5)
170 lbs.: Sean Pierson (12-6) vs. Lance Benoist (6-1)
145 lbs.: Jim Hettes (10-0) vs. Marcus Brimage (5-1)
Walki na facebooku:
170 lbs.: Seth Baczynski (17-8) vs. Simeon Thoresen (17-2-1)
135 lbs.: Walel Watson (9-4) vs. Mitch Gagnon (8-2)
170 lbs.: Kyle Noke (19-6-1) vs. Charlie Brenneman (15-4)
U bukmacherów standardowo, oferta na najciekawsze walki leży już kawałek czasu. Im bliżej gali tym pewnie więcej walk. Póki co sportinbet oferuje takie kursy.

Zachęcam do dyskusji ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dubel z UFC
Charles Oliveira⛔ &amp; Jon Jones✅ - 1.65 - 8.5/10 ⛔- Unibet .
Jones na podbicie AKO mistrz UFC w wadze półciężkiej . Fenomen od parteru po stójkę . Rywal Belfort z wagi niżej dostanie największe baty w swojej karierze .
Zejście Oliveiry do wagi piórkowej okazało się strzałem w dziesiątkę . Dwie walki i dwie wygrane przez poddania ( ostatnia z Brokinsem ) i tak pewnie będzie do końca zanim nie dostanie titleshota .
Choć Swanson to solidny zawodnik , Bronxowi nie powinien nawet do pasa podskoczyć .
Oliveira zarówno w stójce jak i na ziemi ma po prostu więcej ofensywnych narzędzi . Jest to bardzo kreatywny uderzacz z solidnym Muay Thai i niekonwencjonalnym BJJ ( czarny pas ) . Widzę tutaj wygraną Bronxa albo po ciosach albo przez poddanie . Zasięg i przewaga fizyczna tym bardziej się do tego przyczynią .
JONS

Oliveira

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Cisza w dziale, a gala już w nocy. Ważenie odbyło się wczoraj o godz 22 czasu polskiego. Oglądałem i mogę kilka słów napisać. Najbardziej interesuje mnie walka Bisping- Stann. To będzie wojna w stójce. Anglik widać dobrze przygotowany, nakręcony na walkę i to on jest faworytem tej walki. Ma więcej możliwości, choć Stann ma ciężkie ręce. Zarówno jeden jak i drugi walczyli ze Sonnenem. Lepiej zaprezentował się Bisping, bo dał wyrównaną walkę. Wygraną da Bispingowi na pewno obalanie i obrona przed obaleniami dlatego według mnie Bisping jak najbardziej do grania. W walce wieczoru Jon Jones zmierzy się z Belfortem i tutaj wszystko zależy od mistrza wagi półciężkiej. Jeśli Bones będzie chciał walczyć w stójce, to Victor może wytrzymać 2-3 rundy, natomiast jeśli Jon będzie chciał skończyć szybko to od razu obali Brazylijczyka i załatwi sprawę łokciami. Mimo wszystko uważam, że nie będzie się spieszył, dlatego ta walka potrwa około 3 rund. Ja osobiście zagrał bym over 2,5 rund jeśli gdzieś będzie taka oferta u buka.

bene 240

bene

Użytkownik
Po dłuższej przerwie spowodowanej odwołaniem UFC 151, UFC powraca w głównej gali PPV. Choć gala miała wyglądać zupełnie inaczej (pojedynek BJ Penn vs Rory McDonald) to pod względem bukmacherskim wygląda całkiem nieźle (może nawet lepiej niż pod względem sportowym).
Oto moje typy:
Preliminary Card

Jimy Hettes vs Marcus Brimage
Na początek wrzucam walkę na którą mogę postawić spore pieniądze. Jimy stawiany w roli faworyta ponad 4:1 realnie ma jeszcze większe szanse na wygraną. Jest to submission artist z bardzo dobrymi zapasami i judo. Jego wszechstronne umiejętności wzajemnie się uzupełniają. Dominacja nad Nam Phanem spowodowała zwrócenie uwagi na tego niepokonanego zawodnika. Zważywszy na to, że Marcus nie jest zawodnikiem słynącym z dobrej defensywy przed poddaniami, mecz ten wydaje się być celowo dobrany pod kątem łatwej wygranej Hettesa bez ryzyka stracenia tak dobrego prospektu dla dywizji. Podejrzewam dwa trzy ciosy Hettesa , następnie szukanie obalenia i szybkie poddanie. Dobra walka do podbicia kursu.
typ:Jimy Hettes win via Submission Round 1⛔ Sensacja !! całkiem inny zawodnik niż ten w grudniu!

To może być jedna z tych walk, gdzie zawodnicy ruszają się jak w smole (co tyczy się szczególnie Piersona). Pierson potrafi wygrywać walki, ale nie czyni to w efektowny sposób, a wiek zdaje się mu w tym nie pomagać. W walce z Hechtem stawiałem na niego, ale teraz tego nie uczynię. Lance jest młodym zawodnikiem oczywiście mniej doświadczonym, ale rozwijającym się w przeciwieństwie do Piersona. Walka rozstrzygnie się na pełnym dystansie i nie będzie to walka porywająca. Lance powinien przeważać szybkością i kardio, i to będzie kluczowe do wygrania tej walki. W pierwszej rundzie przewiduję wygraną Piersona i przeczekanie rundy w Lanca. Z upływem czasu będzie zaczynała się ujawniać przewaga Lance dlatego w 2 i 3 rundzie wypunktuje rywala bez fajerwerków.
typ: Lance Benoist win via UD decision⛔ bez komentarza

TJ Grant vs Evan Dunham Ciekawa walka w wadze lekkiej, która może wyłonić nowego/starego prospekta.Dunham wraca na dobre do UFC po zmaganiach się z wszelakimi kontuzjami. Walka w styczniu na przetarcie jak najbardziej udana. Teraz przychodzi mu zmierzyć się z dużo trudniejszym zawodnikiem i nie będzie to walka łatwa. Evan przegrał w swojej karierze tak naprawdę tylko raz (nie licząc kompromitacji sędziów z Sherkiem) gdzie chciał zawalczyć z najmocniejszą stroną Guillarda. Gdyby nie to byłby do dziś niepokonany. Z drugiej strony mamy Granta który jest trzeba przyznać w wysokiej formie i postawi ciężkie warunki. Przewiduję walkę w stójce i szybkie jej zakończenie dla Dunhama który jest obdarzony mocnym uderzeniem​
typ: Evan Dunham win via TKO Round 1⛔ wyrównana walka mogło być różnie
Igor Pokrajac vs Vinny Magalhães Całkiem przyzwoity pojedynek. W roli faworyta widzę tutaj Pokrajaca, który w 3-ech ostatnich walkach zaprezentował się bardzo solidnie TKO,KO oraz ostania piękna walka do decyzji z Maldonado (choć mogą niektórzy powiedzieć że przegrał z Maldonado o stalowej szczęce to myślę, że jeśli ktoś inny byłby przeciwnikiem to wygrał by Igor przez TKO). Pokazał pomimo w tej walce, że dysponuje dobrym kardio przyjmując tak dużo uderzeń w korpus. Dla Vinnego jest to powrót do UFC po nie udanym starcie kilka lat temu gdzie przegrał dwie walki z rzędu.Jeśli miałby wygrać Vinny to tylko przez decyzję i najprawdopodobniej walka potoczy się do decyzji ale na korzyć Igora. Niewykluczony jest szybki nokaut Pokrajaca ze względu na jego mocne uderzenie.
typ: Igor Pokrajac win via TKO round 1⛔ bez komentarza

Main Card
Michael Bisping vs Brian Stann Bardzo wyrównana walka i moim zdaniem najlepsza walka gali w której każdy może wygrać. Na korzyć Bispinga przemawia doświadczenie i technika. Wreszcie możemy zobaczyć Bispinga w pełni przygotowanego do walki co nie miało miejsca z Millerem i Sonnenem. Myślę, że mimo dobrej stójki Bisping nie będzie chciał toczyć walki w stójce ze względu na mocny cios Stanna. Jego zapasy stoją na dość dobrym poziomie lecz nie używa ich ze względu na dobrą stójkę. Szanse na wygraną są 50/50, a kurs skłania mnie na postawienie Stanna ponieważ: jest to zawodnik który niesamowicie się rozwija i po karierze w armii US w pełni poświęca się MMA. Jest to już inny zawodnik niż w walce z Sonnenem, wyciągnął wnioski i solidnie poćwiczył zapasy. Będzie preferował walkę w stójce i nawet jeśli Bisping go obali to nie sądzę, żeby mógł spędzić trzy rundy na plecach, gdyż jak wiadomo Bisping nie poddał jeszcze nikogo w UFC. Uważam, że posiada lepszą kondycję niż Bisping który podczas każdej walki po rundzie opiera dłonie o kolana. Jeśli miałby wygrać jakoś zdecydowanie Bisping to przez decyzję. Jeśli wygrana Stanna to przez KO lub skromne split-decision. Biorąc również pod uwagę kurs można postawić:
typ: Brian Stann win via TKO Round 2 ⛔ poniosła mnie fantazja chyba
Choć wszyscy stawiają Benavideza w roli jednoznacznego faworyta to nie widzę przeszkód dlaczego nie miałby wygrać Johnson. Obaj przegrali tylko z Cruzem co wstydu nie przynosi. Johnson jest mniejszy nawet od Benavideza i lepiej będzie radzić sobie w flyweight. Walka półfinałowa była dużo łatwiejsza dla Benavideza ze względu na słabszego przeciwnika więc nie powinno patrzyć się poprzez pryzmat ostatnich walk jak większość się jednak sugeruje. Johnson posiada dużo większy procent unikania ciosów co czyni go bardzo nieuchwytnym więc nie powinien nadziać się na mocniejsze ciosy. Wprowadzenie nowej kategori wagowej spowodowało że tak naprawdę dopiero teraz Johnson wziął się w 100% za trening porzucając pracę. W tej wadze obstawianie KO/TKO nie ma sensu gdyż zdarza się to średnio raz na 10 walk jak nie rzadziej. Walka na 90% dotrze do decyzji i ze względu na to, że Benavidez będzie czekał na mocniejsze ciosy a Johnson obijał i obalał, może zaważyć na decyzji.
typ: Demetrious Johnson win✅ via Decision ✅ nieźle brawo Johnson!

Na koniec chciałbym skomentować pozostałe walki.
Jona z Victorem nie opłaca się obstawiać, ta walka tak wygląda jak by się już odbyła i ma jedynie zabawić ludzi jakimś TKO z łokcia lub submission ze strony Jonsa, choć uważam, że era efektowności Jonsa już minęła. Będzie starał się zakończyć walkę bez najmniejszego ryzyka idąc w najsłabsze punkty Belforta. Kurs zbyt mały do obstawienia ze względu na ryzyko lucky punch Belforta.
Matt Hamil wraca po emeryturze nie wiadomo po co? Nie wiadomo w jakiej formie? I nic nie wiadomo o przeciwniku? Więc nie ma się co brać za zakład tak niepewnej walki.
Do wczoraj jeszcze stawiałem Oliveire , ale problemy ze zrzuceniem wagi mogą oznaczać jakieś problemy zdrowotne, więc lepiej walkę odpuścić.​
Ogólnie nie polecam obstawiać tych walk, ale jeśli ktoś musi to doradzę
Jons win✅ via submission round 1
Hamil win✅ wia TKO round 2
Oliviera win ⛔via submission round 1​

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Dziś krótko:
Charlie Brenneman- Kyle Noke 1
Spodziewam się sporej dominacji zapaśniczej Brennemana, dużej presji i tempa z Jego strony. Noke powinien mieć niewiele szans na zaprezentowanie czegokolwiek.
Brenneman przez decyzje.
Evan Dunham- TJ Grant
Myślę, że Dunham, dzięki swoim dobrym defensywnym zapasom, utrzyma walkę w stójce, gdzie prędzej czy później ustrzeli Granta.
Dunham przez (T)KO.
Oprócz tego warto też zagrać Baczynskiego. Reszta walka może iść w każdą stronę, chociaż mam swoje wizje i przewidywania.Oczywiście nie licząc walki wieczoru, która jest formalnością. Tu w sumie też mozna zagrać na JJ po 1,13 jednak tu już trzeba dużego wkładu.

sliw4 67

sliw4

Użytkownik
Jon Jones by KO, TKO or Stoppage kurs: 2.00 sportingbet

Ogladam Jonsa na biezaco od walki z Vera, bez watpienia najwiekszy talent MMA. Gameplay na ta walke bedzie prosty, wykorzystac przewage fizyczna i trzymac Belforta na dystans. Mysle ze walka skonczy sie przed czasem, a dla Vitora bedzie to zapewne ostatnia walka.
Zycze jak najlepiej dla Belforta, oby ta walke wygral i kontynuowal swoja wspaniala kariere, ale jakos mi sie nie chce wierzyc, zeby Jon przegral ta walke. Musial by opuscic sie w treningach albo przejsc wage wyzej i powalczyc z wiekszymi od siebie, zeby zaznac porazki.

Znalazlem ciekawa oferte w sportigbecie na wytypowanie walki wieczoru:
Brian Stann v Michael Bisping kurs: 4.50

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Znalazlem ciekawa oferte w sportigbecie na wytypowanie walki wieczoru: Brian Stann v Michael Bisping kurs: 4.50
A co w tej walce ma byc zeby byla walka wieczoru ? Predzej widze Benavidez-Mouse albo Swanson-Oliveira z tym &quot;tytulem&quot;...

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
A co w tej walce ma byc zeby byla walka wieczoru ?
To będzie wojna w stójce, coś co podoba się publiczności, więc dlaczego ma nie zostać nagrodzona ? Dwóch walczaków, nieustępliwych i idących ciągle do przodu, można nazwać walką wieczoru.

bene 240

bene

Użytkownik
Na pewno main-event nie dostanie żadnych bonusów jesli Jons wygra a zapewne tak się stanie , biorąc pod uwagę marne szanse Belforta to wykluczyłbym tu zupełnie jakikolwiek bonus. Po ostanich aferach z udziałem Jonsa prezydent UFC szybko nie sypnie mu dodatkową gotówką. Odrzuciłbym również walkę Hamilla. Więc pozostają potencjalnie trzy walki na bonusy gdyż pre-eliminacyjne mają z reguły mniejszą szansę i musi zdarzyć się coś specjalnego żeby tam powędrował bonus.
Fight of the night: Benavidez vs Johnson - z pewnością potrwa 5 rund i jako pierwsza walka o tytuł w tej wadze będzie ukoronowana fight of the night.
KO of the night: Brian Stan vs Michael Bisping - walka ma duże szanse zakończyć się przed czasem, a jeśli tak się stanie to bonus na pewno powędruje tutaj.
SUB of the night: Swanson vs Oliveira - jak najbardziej możliwa wygrana Oliveiry przez poddanie

siepaldo 388

siepaldo

Użytkownik
Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze półciężkiej
205 lbs.: Jon Jones pok. Vitora Belforta przez poddanie (americana) Runda 4, 0:54
Główna karta:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze muszej
125 lbs.: Demetrious Johnson pok. Josepha Benavideza przez niejednogłośną decyzję (48-47, 47-48, 49-46)
185 lbs.: Michael Bisping pok. Briana Stanna przez jednogłośną decyzję (3x 29-28)
205 lbs.: Matt Hamill pok. Rogera Holletta przez jednogłośną decyzję (2 x 30-27, 29-28)
155 lbs.: Cub Swanson pok. Charlesa Oliveire przez KO (prawy sierpowy) Runda 1, 2:40
Walki w FX:
205 lbs.: Vinny Magalhaes pok. Igora Pokrajaca przez poddanie (balacha) Runda 2, 1:14
155 lbs.: T.J. Grant pok. Evana Dunhama przez jednogłośną decyzję (2 x 29-28, 30-27)
170 lbs.: Sean Pierson pok. Lance Benoista przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)
145 lbs.: Marcus Brimage pok. Jima Hettesa przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)
Walki na facebooku:
170 lbs.: Seth Baczynski pok. Simeona Thoresena przez nokaut (uderzenia) Runda 1, 4:10
135 lbs.: Mitch Gagnon pok. Walela Watsona przez poddanie (duszenie zza pleców) Runda 1, 1:09
170 lbs.: Kyle Noke pok. Charlie Brennemana przez TKO (uderzenia) Runda 1, 0:45

B 30

boher

Użytkownik
Oliveira i Hettes dali ciała... Hettes przegrał minimalnie, ale jest to wg mnie duża sensacja, to jego pierwsza porażka w karierze i to z wcale nie najmocniejszym przeciwnikiem... Szkoda, bo myślałem, że Jim jest mocniejszy

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
W pierwszej rundzie Belfort zapiął dźwignię na prawe ramię Jonesa, jak obaj przyznali na konferencji prasowej, było słychać że w tym momencie ‘coś strzeliło’. Jon dodał:
„Nie byliśmy jeszcze w stanie wykonać prześwietlenia ani dokładnych badań, ale możliwe jest uszkodzenie nerwów w bicepsie.”

Walka wieczoru: T.J. Grant vs. Evan Dunham
Nokaut wieczoru: Cub Swanson
Poddanie wieczoru: Jon Jones

bebad 46

bebad

Użytkownik
Hettes zostawił garde w szatni. Tyle co przyjął to aż dziwne że dotrwał do końca.
Walka wieczoru: T.J. Grant vs. Evan Dunham
Masakra ta walka, rozcięcie na czole Dunhana krwawiło jeszcze długo po walce. Walka wg mogła iść w obie strony ale skandalu nie ma. Oby takich więcej.
KO na Oliveirze to coś pięknego, chłopka po jednym ciosie długo długo nie wstawał...

bene 240

bene

Użytkownik
Oliveira i Hettes dali ciała... Hettes przegrał minimalnie, ale jest to wg mnie duża sensacja, to jego pierwsza porażka w karierze i to z wcale nie najmocniejszym przeciwnikiem... Szkoda, bo myślałem, że Jim jest mocniejszy
Hettes przegrał minimalnie? On powinien to wygrać bez większego wysiłku. Dobrze że przegrał, na przyszłość bardziej poważnie weźmie się do treningu.wstyd. Myślałem że już wkrótce będzie liczył się w stawce o tytuł a przynajmniej brał udział w walkach title eliminator

B 30

boher

Użytkownik
Powiem szczerze, że zawiodłem się Hettesem w parterze. Tam, gdzie jest teoretycznie najlepszy praktycznie nic nie pokazał. W stójce Hettes był zdecydowanie gorszy, w ogóle zdziwiła mnie jego pasywność, ale powinien to skończyć walką w parterze. Była to tak naprawdę najważniejsza walka w jego karierze, a niewiele dobrego pokazał. Trzeba przyznać, że Brimage to też żadna rewelacja, a w parterze nie istnieje całkowicie. Jak Hettes słabo się zaprezentował w parterze, tak Brimage zupełnie beznadziejnie. Ogólnie dwa średniaki, którzy kariery nie zrobią.

bene 240

bene

Użytkownik
Myślę że bardzo ważna walka w jego karierze była z Phamem, ta walka miała być na przetarcie po kontuzji , łatwiejszego zawodnika ciężko było szukać

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom