>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 150: Henderson vs Edgar 2

Status
Zamknięty.
typpero 71

typpero

Użytkownik

11 sierpnia 2012
Miejsce: Pepsi Center, Denver, Kolorado, USA
Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej
155 lbs.: Benson Henderson (16-2) vs. Frankie Edgar (14-2-1)

Główna karta:
155 lbs.: Donald Cerrone (18-4) vs. Melvin Guillard (30-10-2)
185 lbs.: Jake Shields (27-6-1) vs. Ed Herman (20-7)
185 lbs.: Yushin Okami (26-7) vs. Buddy Roberts (12-2)
145 lbs: Justin Lawrence (4-0) vs. Max Holloway (5-1)

Pozostałe:
185 lbs.: Jared Hamman (13-4) vs. Michael Kuiper (11-1)
145 lbs.: Nik Lentz (21-5-2) vs. Eiji Mitsuoka (18-8-2)
145 lbs.: Dennis Bermudez (8-3) vs. Tom Hayden (8-1)
135 lbs.: Chico Camus (11-3) vs. Dustin Pague (11-6)

Nikt się nie kwapił założyć, więc ja to zrobiłem. ????

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Jake Shields vs Ed Herman
Jake Shields - 1.52 - 9/10 ✅✅✅ - Unibet .
Jake zapaśnik były dwukrotny All Americam , triumfator różnorodnych zawodów grapplerskich z bardo dobrym BJJ gdzie sam GSP unikał tego jak ognia gdy z nim walczył .
Najważniejsza wiadomość odnośnie Jake to taka że wraca do swojej normalnej wagi czyli średniej gdzie święcił swoje największe sukcesy zdobywając mistrzostwo Strikeforce . Jake w wadze średniej = powrót siły , mocy i cardio i jak sam mówi czuje się silny jak wcześniej i już nie musi chodzić głodny przed walkami .
Od dłuższego już czasu poluje aby odstrzelić Eda i teraz nadarza się znakomita okazja . Jest to zawodnik który jak wygrywa to tylko z tymi z najniższego szczebla w UFC a jak przegrywa to już z tymi lepszymi od siebie a takim właśnie jest Jake który zalicza się do ścisłej elity .
Jake to bardzo dobry i sprawny grappler z o wiele lepszym BJJ bo co do zapasów to nie ma co tutaj porównywać . Gdy tylko złapie rywala potrafi perfekcyjnie wykańczać obalenia , kontrolować pozycje i obijać z góry . Ed jest łatwy do obalenia i Jake zdominuje go na ziemi swoimi zapasami i BJJ z bardzo możliwym poddaniem . Do tej walki trenował i sparował min. z bardzo dużym facetem Philem Davisem .

Easy Win . Zapasy Górą . Decyzja - 29-28 . 30-27 . 30-27 .​

Otrzymane punkty reputacji: +6
bene 240

bene

Użytkownik
Justin Lawrence vs Max Holloway Jest to pierwsza walka z udziałem zawodnika z Ultimate Fighter 15. Spotyka się dwóch bardzo młodych i niedoświadczonych zawodników. Dla mnie Lawrence jest solidniejszym zawodnikiem, bardziej technicznym. Dla Maxa jest jeszcze stanowczo za wcześnie na UFC (musiał mieć niezłe układy, żeby tak szybko wejść do organizacji). Obaj zawodnicy nie błyszczą w parterze więc tutaj nie będzie walka przebiegać. W stójce lekką przewagę daję Justinowi ze względu na to że ma dużo mocniejsze uderzenia plus bardzo dobre kopnięcia oraz jest obdarzony ciosem nokautującym. Max może technicznie nie odbiega, ale jest jeszcze za słaby , może obijać Justina przez większość walki, ale na nokaut nie może liczyć, jedynie przez decyzje. Podczas walki Max będzie zadawać więcej ciosów, a Justin będzie kontrować zadając większe damage które mogą przynieść nokaut. Jeśli Justin zbytnio nie napali się na zakończenie walki przed czasem wróżę mu sukces. Gdyż zgodnie z powiedzeniem: gdy zwykle napalasz się na nokaut , przegrywasz przez decyzje.
typ: Justin Lawrence win⛔ via KO.⛔
dziwne, może coś być z tego Halołaja
Jake Shields vs Ed Herman Podczas całej gali zwykle zdarza się jedno rozczarowanie i wygrana underdoga. Spośród całej gali głównej upatrywał bym tego w tej walce. Jak wiadomo Shields to najwyższa liga jeśli chodzi o BJJ i w ogóle w całokształcie. Ostanie walki Shieldsa a szczególnie ostatnia walka z Akiyamą nie za bardzo przekonały mnie do jego aktualnej formie po przegranej z JSP oraz Ellengergiem. Jeśli jego skills BJJ nie podlega dyskusji (choć nie poddał przeciwnika od 2009 roku, trochę przypomina to Maię) to umiejętność obalania stoi pod znakiem zapytania przeciwko Hermanowi. Czytałem w zagranicznej prasie artykuły które mówiły, że Shields nie jest przygotowany na 100% do tej walki co daje do myślenia. Herman pomimo, że nie jest faworytem może zrobić dużą niespodziankę lucky punch lub obalenie i kontrola z top pozycji są całkiem realne. Jest to mocny zawodnik z dobrym kardio i jeśli Jake Shields nie wyjdzie na 100% do tej walki może mieć problemy. Należy pamiętać też że dla Hermana to może być ostatnia walka o powalczenie do top-10 i będzie ekstra zmotywowany.
typ: Ed Herman win ⛔via TKO (parter)⛔
Shields tym występem przekonał mnie totalnie że jest solidnym zawodnikiem
Donald Cerrone vs Melvin Guillard Dla mnie zdecydowany faworyt to Cerrone dlatego, gdyż potrafi walczyć na wielu płaszczyznach i gdy walka nie będzie się układać w stójce (której nie będzie) sprowadzi walkę do parteru. Pomimo, że Cerrone zapewnia, że będzie walczyć w stójce i wymieniać ciosy jestem przekonany, że takiej walki nie podejmie. Trenuje pod okiem Jacksona, a ostanie walki zawodników z tej stajni pokazują, że przedkładają oni wygraną za wszelką cenę nad efektywnością walki, co wkrótce może i powinno się zmienić. Po co podejmować walkę w stójce z szansami 50/50 albo i mniej skoro można rozegrać to dużo bezpieczniej. Wystarczy przypomnieć sobie ostanie walki: Condita, Guidy, Jon Jonsa. Zawodnicy którzy mogliby nam dać dużo emocji i walki totalnie zawodzą i walczą ostrożnie. Ta walka nie będzie wyglądać inaczej, będą po prostu nudy.Jeśli typ ten nie wejdzie to dlatego, że Cerrone szokująco zacznie wymieniać ciosy.
typ: Donald Cerrone win✅ via submission⛔
szkoda że tak krótko i szkoda, że juz po Melwinie w top 10
Benson Henderson (c) vs Frankie Edgar Obserwując ostatnie walki trzeba zwrócić uwagę na schematy jakie ostatnio się pojawiły. Jon Jones vs Rashad Evans, Jose Aldo vs Mendez,
Faber vs Barao, Silva vs Sonnen. Co łączy te walki? Oczywiście są to walki o tytuł, ale nie po to je wymieniłem. Pojawia się ten sam schemat: zawodnik obdarzony przeważającymi warunkami fizycznymi walczący przeciwko bardziej technicznym zawodnikom, kto wygrywa od razu na tych przykładach widać. W tej walce nie będzie inaczej Henderson to większy zawodnik , większy zasięg i będzie kontrolować walkę bez względu na to jak będzie się odbywać i uważam że szkoda analizować więcej poszczególnych zawodników. Przekonałem się o tym podczas ostatnich analiz gdzie próbowałem wychwycić najlepsze strony zawodników, lecz jak zawsze okazywało się że zasięg i wzrost neutralizował ataki przeciwników.
typ: Benson Henderson✅ win via Decision✅
nie mogło być inaczej, siła i zasięg tym wygrał Henderson, tylko tym!!

fethe-answer 2

fethe-answer

Użytkownik
Benson Henderson-Frankie Edgar

Frankie Edgar-2 2.75 unibet 7/10 ⛔

Każdy widział ich pierwszą walkę była bardzo wyrównana i powinien ją wygrać Edgar lecz zdecydowało to jak wyglądała twarz Frankiego a nie to kto miał więcej ciosów i obaleń. Wiadomo jak Frankie prezentuję się w rewanżach, chyba nikt tak nie potrafi w UFC wyciągać wniosków(oczywiście nie licząc pierwszej rundy rewanżu z Maynardem). Jest on lepszy od Hendersona technicznie i szybszy, cardio to już legenda, jedyna rzecz jaką ma lepszą Benson to warunki fizyczne lecz Edgar pokazał już że umie walczyć z większymi od siebie.Moim zdaniem kurs rewelacja a szanse na powodzenie duże więc warto spróbować.

fethe-answer 2

fethe-answer

Użytkownik
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej
155 lbs.: Benson Henderson pok. Frankiego Edgara przez niejednogłośną decyzję (2 x 48-47, 46-49)????ŻAL
Główna karta:
155 lbs.: Donald Cerrone pok. Melvina Guillarda przez KO (prawy prosty), 1. runda, 1:17.
185 lbs.: Jake Shields pok. Eda Hermana przez jednogłośną decyzję (2 x 30-27, 29-28).
185 lbs.: Yushin Okami pok. Buddy’ego Robertsa przez TKO (uderzenia w parterze), 2. runda, 3:05.
145 lbs.: Max Holloway pok. Justina Lawrence’a przez TKO (ciosy na korpus), 2. runda, 4:49.
Pozostałe:
145 lbs.: Dennis Bermudez pok. Toma Haydena przez poddanie (stojąca gilotyna), 1. runda, 4:43.
185 lbs.: Michael Kuiper pok. Jareda Hammana przez TKO (uderzenia), 2. runda, 2:16.
135 lbs.: Erik Perez pok. Kena Stone’a przez TKO (uderzenia w parterze), 1. runda, 0:17.
135 lbs.: Chico Camus pok. Dustina Pague’a przez jednogłośną decyzję (2 x 29-28, 30-27)
145 lbs.: Nik Lentz pok. Eijiego Mitsuokę przez TKO (uderzenia), 1. runda, 3:45.

fethe-answer 2

fethe-answer

Użytkownik
Nie da się ukryć że Frank to mój ulubiony fighter, lecz nawet ktoś kto go nie lubi powinien mu współczuć tego co zrobili mu sędziowie. Nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć jedyne co mi przychodzi do głowy to że Daina chce go w walce z Aldo która pewnie dobrze by się sprzedała. MMA to mój ulubiony sport ale po takich werdyktach nie wiem czy będzie mi się chciało wstawać bladym świtem.A co do gali (oglądałem tylko główną kartę) to średnio mi się podobało dobre walki Franka i Donalda tyle w tym temacie.
ted // Cziko Camusa dobra ????

bene 240

bene

Użytkownik
Nie da się ukryć że Frank to mój ulubiony fighter, lecz nawet ktoś kto go nie lubi powinien mu współczuć tego co zrobili mu sędziowie. Nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć jedyne co mi przychodzi do głowy to że Daina chce go w walce z Aldo która pewnie dobrze by się sprzedała. MMA to mój ulubiony sport ale po takich werdyktach nie wiem czy będzie mi się chciało wstawać bladym świtem.A co do gali (oglądałem tylko główną kartę) to średnio mi się podobało dobre walki Franka i Donalda tyle w tym temacie.
ted // Cziko Camusa dobra ????
Sugerujesz układy Dany z sędziami? Wiem, że jesteś rozczarowany, ale oszustwa w to nie mieszaj. Żaden to skandal że wygrał Ben, bardzo bliska walka i żaden werdykt nie byłby skandalem każda punktacja w każdą stronę z liczbą 49 wchodziła w grę (bez wygranych 10-8)!!
Miejmy nadzieje, ze Diaz już nie będzie liczył na sędziów!!

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Sugerujesz układy Dany z sędziami? Wiem, że jesteś rozczarowany, ale oszustwa w to nie mieszaj. Żaden to skandal że wygrał Ben, bardzo bliska walka i żaden werdykt nie byłby skandalem każda punktacja w każdą stronę z liczbą 49 wchodziła w grę (bez wygranych 10-8)!! Miejmy nadzieje, ze Diaz już nie będzie liczył na sędziów!!
Zawsze bedzie sporo placzkow ktorzy beda sie doszukiwac wałków. Rozumiem jezeli walka bylaby zdecydowanie przekrecona (m.in ostatnia Pokrajaca z Maldonado gdzie gralem Chorwata i do dzis zastanawiam sie za co ten prezent od sedziow).
Jakby nie patrzec to dwoch sedziow dalo taki sam werdykt a trzeci wyraznie odbiegal od nich wiec to moze z nim jest cos nie tak ;). Tyle w temacie. Benson obronil pas i czekamy na jego walke z Diazem bo na pewno bedzie to ciekawsze starcie niz z Edgarem.
PS : Przyznaje ze jak narazie walka mistrzostwa byla jedyna obejrzana przeze mnie w calosci z calego UFC 150 ale wnioskujac po wyborze ze Cerrone-Melvin to walka gali ( te 1:30 obejrzalem tez wiec w sumie widzialem 2 walki w calosci..) chyba za wiele nie stracilem.. Typersko sie nie wypowiadam bo nic grubiej nie gralem i nie podawalem jednak wiekszosc faworytow weszla.

bene 240

bene

Użytkownik
Może w końcu ta dywizja ruszy i skończą się te ciągłe rewanże.
Spójrzmy na wynik z innej strony.Trylogia Frankie - Benson nie wchodziła w grę, to jaka była by sprawiedliwość dla Bena gdyby przegrał przez split i nie mógł mieć rewanżu. Pierwszą walkę wygrał Benson i tak powinno zostać, a nie jakieś rewanże robić.
Frankie musiał walczyć rewanż z BJ Pennem bo jak wiadomo Penn to kiedyś gruba ryba i ciężko było zdetronizować go przez jedną walkę, po remisie z Grayem rewanż uzasadniony, ale rewanż z Bensonem to już przegięcie było. Zamiast rozstrzygnąć jednoznacznie kto jest lepszy to podważyło to pozycje championa!

fethe-answer 2

fethe-answer

Użytkownik
Sorry ale nie nazywaj mnie płaczką może jestem nowy ale MMA oglądam parę lat.Piszesz że oglądałeś dwie ostatnie walki nie wiem ale nawet ktoś kto widział ten sport po raz pierwszy był by zdziwiony decyzją sędziów. I jeszcze jedno nie chodzi mi o to że obstawiłem na Edgara kupę kasy bo tak nie zrobiłem (od niedawna gram innym sposobem i mi kurs nie pasował) chodzi mi o zwykłą sprawiedliwość.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Branżowe portale (n.p. sherdog) &quot;wysędziowały&quot; zwycięstwo Edgara.
Też jestem trochę zły , bo postawiłem na kurdupla.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom