>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 147: Silva vs Franklin 2 23.06.2012

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik

Data: 23 czerwca 2012
Miejsce: Estadio Jornalista Felipe Drumond, Belo Horizonte, Brazylia
Transmisja: PPV

Walka wieczoru:
185 lbs.: Wanderlei Silva (34-11-1) vs. Rich Franklin (28-6)

Główna karta:
265 lbs.: Fabricio Werdum (15-5-1) vs. Mike Russow (15-1)
Finał TUF Brazil w wadze średniej
185 lbs.: Cezar Ferreira (4-2) vs. Sergio Moraes (6-1)
Finał TUF Brazil w wadze piórkowej
145 lbs.: Rony Mariano Bezerra (10-3) vs. Godofredo Castro (8-0)
145 lbs.: Yuri Alcantara (27-3) vs. Hacran Dias (20-1-1)

Walki w FX/ufc.tv:
145 lbs.: Rodrigo Damm (9-5) vs. Anistavio Medeiros (15-7)
185 lbs.: Francisco Drinaldo (10-1) vs. Delson Heleno (23-6)
145 lbs.: Jhon Teixeira da Conceicao (13-0) vs. Hugo Vianna (5-0)
185 lbs.: Leonardo Mafra Teixeira (5-0) vs. Thiago de Oliveira Perpetuo (8-1-1)

Walki na facebooku:
145 lbs.: Marcos Vinicius Borges Pancini (19-3-1) vs. Wagner Campos (11-3)
145 lbs.: Milton Vieira (13-7-1) vs. Felipe Arantes (14-4)

K 116

kopakos

Użytkownik
Dawno się nie udzielałem, ale gale UFC wciąż oglądam i nie mam zamiaru zaprzestać. Jak dla mnie jedyne co w tej gali warte do stawiania to granie na underdoga - Sergio Moraes&#39;a. Kurs 3.40 jest dość mocno zadowalającym. Stawiam na niego, głównie dlatego że dostał szansę od losu, gdyż odpadł w półfinale, ale jego przeciwnik doznał kontuzji i ma szansę wygrać program mimo porażki. Gdzieś wyczytałem że program średnio oglądało 10mln ludzi w Brazylii, więc wynik imponujący. Zarówno Cezar Ferreira jak i Sergio Moraes to czarne pasy bjj, więc nie spodziewam się że któryś z nich da się poddać, a jeżeli nawet, to na pewno nie będzie klepać Moraes. Mimo wszystko lepszym parterowcem jako zawodnik stricte bjj, jest Moraes, który wygrał mundial bjj w 2011 roku w kategorii faixa preta oraz w 2009 roku zamknął kategorię wraz z klubowym kolegą Marcelo Garcią. Na dodatek wygrał kategorię absoluto na ME w Lizbonie w 2011 roku. Dokonał tego wszystkiego jako czarny pas, a więc mierzył się z najlepszymi. Tylko czy w tej walce umiejętności walki w GI pomogą mu w zwycięstwie ? Według mnie tak. Kontrola walki po sprowadzeniu, umiejętność przechodzenia do różnych pozycji, mocnej kontroli w bocznej. A jeżeli znajdzie się na plecach, to powinien wiedzieć jak zablokować rywalowi ręce, powiązać nogi i może wykonać jakiś sweep. Przebieg walki jaki przewiduję to:
1. Runda - Napór Ferreiry któremu nie udaje się skończyć Moraesa w stójce. Bronienie sprowadzeń Moraesa. 10:9 dla Ferreiry
2. Runda - Chwila wymian w stójce i następnie udane sprowadzenie Moraesa, kontrola walki z góry, podniesienie na ostatnie sekundy walki do stójki. 10:9 dla Moraesa
3. Runda - Oboje czują że mogą wygrać, Ferreira rusza do ataku, Moraes się broni, klinczuje i sprowadza po 2 minutach walki do parteru. Ostatnie 3 minuty kontroli dają mu zwycięstwo w walce. 10:9 dla Moraesa
Rezultat - Jednogłośna decyzja 29-28 Moraes.
Jak dla mnie warto zagrać po kursie 3.40, biorąc pod uwagę jakim dobrym i doświadczonym parterowcem jest Moraes. Jeżeli nie da się zdominować w stójce i nie przegra przez (T)KO w 1 rundzie, ma spore szanse na wygranie pojedynku.
Pozdrawiam.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Jak dla mnie warto zagrać po kursie 3.40, biorąc pod uwagę jakim dobrym i doświadczonym parterowcem jest Moraes. Jeżeli nie da się zdominować w stójce i nie przegra przez (T)KO w 1 rundzie, ma spore szanse na wygranie pojedynku.
a w zyciu... Moraes ma szklanke i dostanie jednego cepa i padnie.. zdecydowanie Ferreira ale czy po takim kursie - 1,4 warto to nie wiem ? Raczej no bet ale nigdy Moraes ktory cude dotarl do finalu tylko i wylacznie dzieki kontuzji Sarafiana.

bene 240

bene

Użytkownik
Cezar Ferreira vs Sergio Moraes
Obaj zawodnicy prezentują dobry poziom, jedakże Cezar &quot;mutante&quot; wywiódł na mnie większe wrażenie przez to jakich przeciwników pokonywał i do tego w jakim stylu. Cezar ze swoimi umiejętnościami może prowadzić walkę w stójce lub w parterze. Moraes to zawodnik posiadający wielkie serce do walki i uważam, że im dłużej ta walka będzie trwała tym lepiej dla niego. Cezar jak wiadomo to można powiedzieć wychowanek Belforta i myślę, że dobrze ułoży mu gameplane. Moraes walczy jako zmiennik po kontuzji Serafina (przegrał w pólfinale) i myślę że Mutante poradzi sobie dość szybko obstawiam:
typ: Cezar &quot;Mutante&quot; Ferrreira win via submission round 1
Godofredo Pepey vs Rony Mariano Bezerra
Walka to finał TUF Brazil kategorii Featherweight. Uważam, że jest to dobra walka do obstawienia na Bezerre bez większego stresu. Obaj zawodnicy prezentują podobne umiejętności BJJ, lecz stójka i zapasy należą zdecydowanie do Bezerry. Walki Pepey przez cały TUF nie wyglądały imponująco i myślę że wygrana Pepey to byłoby duże rozczarowanie dla show. Sam Dana White powiedział, że walki Pepeya należą do najbardziej nudnych w całym show. Jego wygrana w półfinale dokonała się, bo przeciwnik aż się prosił o prosty armbar. Myślę że ze względu na wyrównane umiejętności w parterze i dobre zapasy Bezerry, Bezerra zdecyduje się na walkę w stójce gdzie pokona Pepeya.
typ: Rony Jason Bezerra win via TKO round 2
Fabricio Werdum vs Mike Russow
Walka spokojnie powinna potoczyć się pod dyktando Werduma. Russow nie posiada technicznych możliwości pokonania Werduma na żadnej płaszczyźnie. Werdum to zawodowy fighter posiadający profesjonalne treningi w przeciwieństiwe do Russowa który łączy walki z pracą policjanta. Chyba nie muszę nikomu opisywać i przypominać jakich przeciwników pokonywał i w jakim stylu Werdum w przeciwieństwie do Russowa więc typ może być tylko jeden. Nie zalecam grac na Russowa ze względu na wysokie kursy.
typ: Fabricio Werdum win via Decision
Wanderlei Silva vs Rich Franklin
Bardzo wyrównany pojedynek, oboje zawodnicy to wielka niewiadoma. Franklin wraca po długiej przerwie Silva po zwycięstwie na Cung Lee lecz nie wiadomo czy traktować to jak odbudowę trwałą czy chwilową. Silva to już nie ten fighter co dawniej, w końcu zdał sobie sprawę że nie może przyjmować więcej ciosów na szczękę i zmienił styl walki. Zwykle zawodnicy którzy są zmuszeni zmieniać styl walki ze względu na niepowodzenia nie odnoszą już spektakularnych sukcesów. Franklin miał dużo czasu na odbudowanie ale nie koniecznie zajmował się MMA, występy w filmach, rożnych show, rodzina mogły spowolnić powrót do dawnej formy. Ogólnie polecam nie obstawiać walki, ale jeśli już to jak dla mnie Franklin jest pewniejszy, potrafi jeszcze przyjąć cios i będzie walczył swoje jak dawniej. Ze względu na walkę 5 rundową obstawiam szybki nokaut bądź wygraną przez decyzje Franklina.
typ : Franklin win via Decision

Anistavio Medeiros vs Rodrigo Damm
Z walk niższej rangi polecam jeszcze do obstawienia na Medirosa. Zawodnik niezwykle zmotywowany po przegranej ze swoim przyjacielem z show, gdzie nie wiedział jak się do końca zachować. Damm moim skromnym zdaniem nie posiada wybitnych umiejętności i sam w dodatku je przecenia co go zgubi. Ostatnio miał problemy z nerkami i z tego powodu został wycofany z show, myślę że to może odbić się na walce.
typ: Anistavio Medeiros win via submission round 2

Otrzymane punkty reputacji: +7
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Fabricio Werdum - 1.22 - 10/10 ✅✅✅ - Bet365
Lokata 22%
Werdum pod okiem trenera Cordeiro to coraz sprawniejszy uderzacz . To lepszy stójkowicz a jego grappling to mistrzostwo .
Gdy mistrz ADCC zacznie okopywać go niskimi kopnięciami i klinczować rywal raczej nie znajdzie odpowiedzi na te ataki i polegnie boleśnie . Walka w Brazylii stawiam na zakończenie walki przed czasem przez Werduma .
TKO 1 Runda

Otrzymane punkty reputacji: +7
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Glowna walke zostawiam. To mam nadzieje bedzie raj dla oka nawet bez grania. Opisywac walki tez mi sie nie chce bo kazdy choc troche sie tym sporte interesuje to zna obie postacie i wie jaki prestizowy to pojedynek. Na sile jak mialbym grac to Franklina ale ze gala w Brazylii to moga dziac sie cuda.
Werdum to jeden z pewniakow dzisiejszej gali. Russow nie ma zupelnie zadnych argumentow zeby zagrozic Brazylijczykowi. Gala u siebie, warunki fizyczne po jego stronie, sila, szybkosc, doswiadczenie lepsze. Nie ma opcji zeby przegral ta walke. WERDUM ✅

W Brazylii Dias jest uznawany jako talent ale ja sie pytam ilez jeszcze ? Juz za duzo czasu minelo a on nic nie osiagnal i watpie zeby cokolwiek dal rade. Alcantara mnie sie w gore, dwa pojedynki w UFC i oba wygrane ( z Arantesem i Omigawa), wczesniej w WEC pokonal wczorajszego pogromce Hiokiego - Lamasa a wiec cos musi potrafic. Dias nie ma na koncie nikogo klasowego.. Fakt ze Dias trenuje w slynnym teamie Nova Uniao ale widac nic wielkiego stamtad nie wynosi. Oboje mistrzowie w poddaniach jednak dzisiaj watpie zeby ktorys zdolal poddac rywala a wiec decyzje spokojnie wyciagnie Alcantara. ⛔ tragiczny wystep Yuri... na bet po 1 rundzie mozna bylo kontrowac za 2,50 i nie wiem jakim cudem taki kurs sie utrzymywal jak 1 runde zdecydowanie wygral Dias.
Dwie finalowe walki brazylijskiego TUFa gralbym na faworytow. Tak jak pisalem wyzej, Moraes pokazal w pojedynku z Sarafianem jaka ma szklana szczeke wiec tym bardziej Ferreira moze to szybko wykorzystac. Moraes poddawa latwo rywali w TUFie az do czasu wlasnie szybkiego nokautu z Danielem. Pokazuje to ze w stojce nie ma zuelnie nic do powiedzienia a poddac Mutante nie podda wiec odpowiedz jest prosta. Ferreira w TUFie gladko pokonywal rywali az dotarl do finalu w ktorym mial sie zmierzyc z mocnym Sarafinem jednak ten musial zrezygnowac i w jego miejsce wskoczyl Moraes.
Tu powinna byc deklasacja. Jako ciekawostke dodam ze Belo Horizonte to rodzinne miasto Mutante i wszystko jasne. Ferreira ✅
Juz tak kolorowo nie powinno byc w drugiej walce jednak Bezerra to tez zdecydowanie lepszy zawodnik niz Castro. Walka na pewno elektryzujaca, oboje pewni siebie i mocni. Bezerra noszacy maske Jasona wygrywal w turnieju z Huga Viana przez decyzje, cienkim Medeirosem i Lopesem w 1 rundach. Pepey poddal Viniciusa ale powinien walczyc z Dammem i nie byloby tak kolorowo. Przez decyzje wygral z Camposem i szybko poddal w 1 walce jakiegos kelnera. Mimo wszystko ze walka wydaje sie byc wyrownana to stawiam na Ronego bo ma byc on nadzieja brazylijskiego mma. Ma lepszy warsztat, jest silniejszy i dobre bjj Castro to za malo. Bezerra ✅
Troche na wazeniu poszlal Medeiros z doswiadczonym Dammem. Ten mu podal reke a mlody okonek zaczal pajacowac. Mysle ze dzisiaj dostanie za swoje i Rodrigo pokaze mu miejsce w szeregu. Nie wiem jakim cudem ten zawodnik dostal szanse walki na UFC. Szybko poddany przez Bezerre, meczyl sie przez 3 rundy z jakims kelnerem w 1 walce turnieju. Damm to klasa wyzej, wygral przez poddanie 1 walke z kelnerem, potem pokonal przez decyzje Teixeire jednak w polfinale nie mogl walczyc mimo ze awansowal. W przeszlosci walczyl z Melendezem w Strikeforce i przegral w 2 rundzie. Na koncie ma jeszcze 4 porazki ale kazda z kims znaczacym w mma. Wilcoxem (wielokrotny uczestnik strikeforce), Bianco czy Mitsuoka (maja za soba debiut w UFC). Najwiekszym sukcesem to pokonanie Masvidala ktory niedawno co jeszcze walczyl o pas Strikeforca. Wszystkie argumenty po stronie Damma. Damm ✅lokata... mlody okonek dostal za swoje ;)

Arantes ma za soba debiut w UFC, przegral z Alcantara ale dopiero przez decyzje. Potem odegral sie na Carvalho w styczniu na poprzednim UFC w Brazylii. Vieira ma czarny pas BJJ i Luta Libre ale jakos w MMA tego nie wykorzystuje. Rekord 13-7 mizerny. Fakt ze przegrywal przez niejednogosne decyzje z Shieldsem czy Jeanem Silva czy Sakurai ale bylo to prawie 8 lat temu. Dzis stawiam na mlodosc. Arantes remis=zwrot ;o

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
265 lbs.: Fabricio Werdum (15-5-1) vs. Mike Russow (15-1)

Spodziewam się podobnego pojedynku do Werdum- Nelson.
Czyli kontrola przez Brazylijczyka w stójce poprzez mt i zasięg.
Czy znokautuje Russowa? Będzie trudno.
Russow jest twardy a Werdum nie ma mocnego ciosu.

Russow ma przeciętne cardio ale za to świetne ofensywne zapasy.
Werdum nawet nie broni obaleń tylko leci na dupe i chetnie walczy z pleców.
Pytanie czy podda Russowa?
Moim zdaniem będzie trudno go poddać.

Natomiast Russow ma potencjalne możliwości na kąśniecię by &quot;one power punch&quot;.
Może punktowac obaleniami.

Ja zaryzykuje

Werdum by decision ⛔
2.77 5dimes
4/10

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Wanderlei Silva vs Rich Franklin
Rich Franklin - 1.65 - 8/10 ✅✅✅ - Pinnacle .
Dni chwały Silvy i jego słaba szczęka już chyba minęły . Franklin jest lepszy praktycznie w każdym elemencie . Wykonywanie technicznie uderzeń to niebo a ziemia . Franklin w tej walce będzie większy i lepszy we wszystkim co się składa na MMA .
Walka na dystansie pięciu rund , ogromny plus dla Franklina gdzie w późniejszych rundach odprawi Silve przed czasem lub spokojnie go wypunktuje i zgarnie decyzje .

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Walka na dystansie pięciu rund , ogromny plus dla Franklina gdzie w późniejszych rundach odprawi Silve przed czasem lub spokojnie go wypunktuje i zgarnie decyzje .
Dokładnie.. walka na dystansie 5 rund a my dostajemy linie 1,5 rundy. Zawodnicy sie znaja, ich pierwszy pojedynek na punkty wygral Franklin - wtedy walka trwala 15minut. Dzisiaj zaplanowana na 25 min i watpie zeby tyle trwala no ale bez przesady ze skonczy sie w 1 rundzie badz na poczatku drugiej. Kurs atrakcyjny jak na takie cos i dorzucam to jeszcze procz typow ktore podalem powyzej.
Zwyciezcy pojedynku nie odwaze sie wskazac, faworytem Franklin i wszystko wskazuje na to ze wygra ale to Brazylia i moga dziac sie cuda...
Franklin-Silva
over 1,5 rundy (over 7,5minut) ✅ lokata ;)
1,70

pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +9
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Walka wieczoru:
185 lbs.: Wanderlei Silva (34-11-1) vs. Rich Franklin (28-6) Franklin na przez jednogłośna decyzję
Główna karta:
Finał TUF Brazil w wadze średniej
185 lbs.: Cezar Ferreira pok. Sergio Moraesa przez jednogłośną decyzję (2 x 30-27, 29-28).
Finał TUF Brazil w wadze piórkowej
145 lbs.: Rony Mariano Bezerra pok. Godofredo Castro przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28).
265 lbs.: Fabricio Werdum pok. Mike’a Russowa przez TKO (prawy podbródkowy i uderzenia w parterze), 1. runda, 2:28.
145 lbs.: Hacran Dias pok. Yuriego Alcantarę przez jednogłośną decyzję (2 x 30-27, 29-28)
Walki w FX/ufc.tv:
145 lbs.: Rodrigo Damm pok. Anistavio Medeirosa przez poddanie (duszenie zza pleców), 1. runda, 2:12.
185 lbs.: Francisco Trinaldo pok. Delsona Heleno przez TKO (uderzenia w parterze), 1. runda, 4:21.
145 lbs.: Hugo Vianna pok. Johna Teixeirę da Conceicao przez niejednogłośną decyzję (28-29, 2 x 29-28).
185 lbs.: Thiago de Oliveira Perpetuo pok. Leonardo Mafrę Teixeirę przez TKO (prawy overhand i uderzenia w parterze), 3. runda, 0:41.
Walki na facebooku:
145 lbs.: Marcos Vinicius Borges Pancini pok. Wagnera Camposa przez TKO (uderzenia w stójce), 3. runda, 1:04.
145 lbs.: Milton Vieira niejednogłośnie zremisował z Felipe Arantesem (29-28, 28-29, 28-28).

bene 240

bene

Użytkownik
typ: Cezar &quot;Mutante&quot; Ferrreira win✅ via submission round 1⛔
wygrana, ale przeciwnik postawił trudne warunki
typ: Rony Jason Bezerra win✅ via TKO round 2⛔
Jason jak widać bardziej poukładany zawodnik, ale Pepey umie przyjąc cios.
typ: Fabricio Werdum win✅ via Decision ⛔
Imponujące zwycięstwo zważywszy na wytrzymałość przeciwnika
typ : Franklin win ✅via Decision✅
Tak jak podejrzewałem, aczkolwiek jestem rozczarowany występem Franklina
typ: Anistavio Medeiros win⛔ via submission round 2
Jednak przeciwnik wyszedł w pełni zdrowy i zregenerowany. Anistavio chyba zbyt emocjonalnie podchodzi do walk

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom