>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 132: Cruz vs. Faber 02.07.2011

Status
Zamknięty.
tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik

Main event
135 lbs.: Dominick Cruz (17-1) vs Urijah Faber (25-4)
Główna karta
185 lbs.: Wanderlei Silva (33-10-1) vs Chris Leben (25-7)
205 lbs.: Tito Ortiz (15-8-1) vs Ryan Bader (12-1)
170 lbs.: Carlos Condit (26-5) vs Dong Hyun Kim (14-0-1)
185 lbs.: Brad Tavares (7-0) vs Aaron Simpson (8-2)
155 lbs.: Dennis Siver (18-7) vs Matt Wiman (13-5)
Walki eliminacyjne
155 lbs.: Rafael dos Anjos (14-5) vs George Sotiropoulos (13-3)
155 lbs.: Melvin Guillard (27-8-2) vs Shane Roller (10-3)
145 lbs.: Erik Koch (11-1) vs Cub Swanson (15-4)
155 lbs.: Anthony Njokuani (13-5) vs Andre Winner (11-5-1)
135 lbs.: Brian Bowles (9-1) vs Takeya Mizugaki (14-5-2)

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Ta gala ma tak zajebisty under card, że mógłby robić spokojnie za main card w jakimś UFC on Versus. A main card najlepszy od dawna, prawie sami rzeźnicy.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Siver jest w main a Melvin w undercardzie.2 walki jak dla mnie to Bowles i Sotio poskładają swoich przeciwników.
Rozpiskę wkleiłem z jakiejś strony widocznie był błąd. Według mnie Wanderlei powinien składać takich przeciwników ale nie wiadomo w jakiej jest formie

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Rozpiskę wkleiłem z jakiejś strony widocznie był błąd. Według mnie Wanderlei powinien składać takich przeciwników ale nie wiadomo w jakiej jest formie
Silva wraca po kontuzji operowanego kolana nie walczył 16 miesięcy,po filmikach które są od czasu do czasu wrzucane w necie widać ze już od długiego czasu jest w ostrym treningu,szczególnie w MMA KINGS dzie trenuje i sparuje min. z Verdumem ,Sobralem,Mayhemem, Silvą a zapasy z Munozem,wiadomo zawodnik po kontuzji ale to mój jeden z ulubionych zawodników i na pewno go zagram.Z Lebenem musi sobie poradzić inaczej według mnie się bardzo ośmieszy. http://www.youtube.com/watch?v=-GRpq0tjbco

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
a wasze opinie o walce Siver vs Wiman ? kursy podobne ale Siver wydaje się bardziej doświadczonym zawodnikiem. Co do walki Carlos Condit vs Dong Hyun Kim stawiałbym na Carlosa ponieważ Dong Hyun Kim nie walczył jeszcze ze znaczącym przeciwnikiem jakim jest napewno Condit

E 0

erivan

Użytkownik
a wasze opinie o walce Siver vs Wiman ? kursy podobne ale Siver wydaje się bardziej doświadczonym zawodnikiem. Co do walki Carlos Condit vs Dong Hyun Kim stawiałbym na Carlosa ponieważ Dong Hyun Kim nie walczył jeszcze ze znaczącym przeciwnikiem jakim jest napewno Condit
Kim jest zbyt zdyscyplinowany by to przegrać. Ma świetne zapasy, a Condit średnio broni obalenia. Strategia lay&amp;pray znów będzie święcić triumfy. Polecam grać Kima na punkty (jesli jest gdzieś taki zakład).

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Też wydaje mi się, że Kim wygra na punkty. Chociaż istnieje szansa, że Condit ustrzeli go tak, jak zrobił to z Hardym, a Kim wbrew pozorom mocnej szczęki nie ma /3 runda pojedynku z młodszym Diazem, gdzie bodajże dwukrotnie pływał/.
Co do walki Siver - Wiman. Za Rusko-Szwabem nie przepadam. Warunki znacząco na korzyść Amerykanina. Dla mnie Wiman po wyrównanej walce - ale przez antypatię mogę być nieobiektywny ze względu na to, że z Sivera próbują na siłę robić fantastycznego uderzacza.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Na gali UFC 132 zobaczymy mojego idola, człowieka przez którego polubiłem ten sport, o kim mowa ? Wanderlei Silva to zawodnik którego można ciągle oglądać. Za czasów PRIDE był kochany przez Japończyków ze względu na styl walki. Ciągle do przodu, ofensywnie nie patrząc jakiego przeciwnika ma przed sobą. Kolana, nogi i ręce latały w górze niszcząc kolejnych rywali. Czas jednak ucieka i wieku nie da się oszukać. Teraz po operacji i dłuższej przerwie nie wiemy w jakiej formie wyjdzie do Octagonu. Oboje chcieli ze sobą bardzo walczyć, czy chodzi o sprawy osobiste nie wiem. Leben po przegranej ze Stannem wraca na walkę z Wanderleiem. Ja jednak odpuszczę typowanie tej walki ze względu na wielką sympatię do Wanderleia Silvy. Chce żeby wygrał, ale naprawdę ciężkie zadanie przed nim.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Wanderlei da radę pokonał ostatnio Bispinga to Leben nie będzie problemem , chociaż nie wiadomo co z formą Silvy , a wasze typy na inne walki np. Siver-Wiman ? lub na walke wieczoru ?

E 0

erivan

Użytkownik
Wanderlei da radę pokonał ostatnio Bispinga to Leben nie będzie problemem , chociaż nie wiadomo co z formą Silvy , a wasze typy na inne walki np. Siver-Wiman ? lub na walke wieczoru ?
W walce wieczoru postawię, że Dominick Cruz wygra na punkty. Cruz znacząco rozwinął się od swojej ostatniej walki z Faberem, jest młodszy, szybszy i bardziej dynamiczny od rywala. Na nokaut nie liczę, bo Dominick nie ma zbyt potężnego ciosu, a Urijah wytrzymał pięć rund z lepszym uderzaczem, jakim jest Aldo. Cruz, mając w pamięci ich ostatnią walkę, nie będzie też chciał walczyć w parterze, a więc sub z jego strony odpada. Pozostają punkty.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
185 lbs.: Wanderlei Silva (33-10-1) vs. Chris Leben (21-7)

Brazylijska legenda Wanderlei &#39;The Axe Murderer&#39; Silva powraca po półtora roku przerwy na areny walk.
Wanderlei Silva po raz ostatni walczył na gali UFC 110, w lutym ubiegłego roku, kiedy to na punkty pokonał Michaela Bispinga.

Przeciwko stanie Chris Leben, ktory w swoim ostatnim starciu na UFC 125 został znokautowany w pierwszej rundzie przez Briana Stanna.

Spotka się dwoch stójkowiczów.
Można spodziewać się mocnego prania po twarzy. Żaden nie powinien unikac walki.

Za Silvą przemawia:
wielkie doświadczenie
jest silniejszy fizycznie
lepszy technicznie

na minus:
jest po kontuzji i nie wiadomo jak wpłynęła na niego tak długa przerwa, w dodatku jego &quot;wielkośc &quot; przemija. Nie można byc na szczycie przez 10 lat

Za Lebenem w starciu z brazylijczykiem trudno jest znalezc jakieś plusy.
Crippler preferuje &quot; dziki boks&quot; , jest twardy i nieustępliwy. Ale akurat to nie będzie przewagą w starciu z Silvą.
W dodatku Chris ma inklinacje do &quot;nieportowego&quot; prowadzenia się. Alkohol, imprezy.

Reasumując. Faworytemn jest Silva, walka powinna potrwac krócej.

Oto mój bukiecik propozycji:

Wanderlei Silva ⛔
1.58 w Pinnacle
5/10

Under 2.5 r ✅
1.6 w Pinancle
5/10

Silva by KO ⛔
2.87 w PaddyPower
4/10

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Z Walk UFC gram tak Ryan Bader 1.21⛔ ,Brian Bowles 1.30✅ ,Wanderlei Silva 1.62⛔ , Pinnacle .Wszystkie te walki będę grał i łączył z Władimirem Kliczko z Boksu (1.50✅)Kliczko to moja podstawa na sobotę.Ryan raz na zawsze pozbawi pracy Ortiza w UFC ,nie te lata Ortiza+liczne kontuzje w ostatnim czasie,Ryan o wiele lepszy zapaśnik i lepszy w każdej płaszczyźnie walki.Brian nie ta półka i umiejętności dla przeciwnika stójka i zapasy + łatwość kończenia walk przez poddanie. Dana już zapowiedział po wygranej w tej walce następna walka o pas,zapewne mobilizacja bardzo duża stawiam na łatwą walkę dla Briana.Silva bardzo dobry i ostry camp przed tą walką ,treningi i sparingi w MMA KINGS z Verdumem,Sobralem ,Munozem.KO,TKO lub w najgorszym razie decyzja dla Silvy.Na koniec zagram kupon ze wszystkimi + dodam G-Sota 1.43⛔ i Melvina Guillarda 1.36✅ bez analizy. &lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki

Otrzymane punkty reputacji: +5
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Pozwolę sobie napisać trochę o niektórych walkach.
135 lbs.: Dominick Cruz (17-1) vs. Urijah Faber (25-4) 1 1.66
✅✅✅:browar565: Walka wieczoru na 132 gali UFC.Mistrz Dominic w swojej profesjonalnej karierze przegrał tylko raz.Moim zdaniem jest on jak na razie na wyższym poziomie niż Faber i pewnie wygra walkę przez decyzję.

185 lbs.: Wanderlei Silva (33-10-1) vs. Chris Leben (21-7) No Bet
Bardzo ciężka walka do typowania gdyż zawodnicy w niewiadomej formie ;/ Silva doś długo nie walczył a Leben wraca po dość szybkiej porażce z Stannem.W tej walce może się zdarzyć wszystko.
205 lbs.: Ryan Bader (12-1) vs. Tito Ortiz (15-8-1) 2 5.50✅✅✅:browar565:
W tej walce oczywisty faworyt to Ryan ale nie przekreślajmy Tito którego jest to walka o być albo nie być w UFC i jest strasznie nakręcony.Pewnie szybko ruszy na Badera z chęcią znokautowania go i może sie to udać gdyż szczęka Badera jeszcze nie zbadana ???? Kurs na Ryana nie warty ryzyka ale już na Tito jak najbardziej do grania za mniejszą stawkę.
170 lbs.: Carlos Condit (26-5) vs. Dong Hyun Kim (14-0-1) 2 1.95⛔
Ciężka do typowania walka gdyż na przeciw siebie staną dwaj dobrzy zawodnicy wagi półśredniej.Dong jak na razie nie pokonany na zawodowych ringach a Carlos ma dobrą serie 3 wygranych z rzędu z dobrymi zawodnikami.Za Koreańczykiem przemawia dobry boks i świetna kondycja.Jeśli wygra tą walkę to bardzo go to przybliży do walki o pas.
155 lbs.: Dennis Siver (18-7) vs. Matt Wiman (13-5) 1 1.93✅✅✅:browar565:
Świetny Niemiecko-Rosyjski ???? stójkowicz za pewne przez T/KOs wygra walkę z średnio walczącym przeciwnikiem.

155 lbs.: Melvin Guillard (27-8-2) vs. Shane Roller (10-3) 1 1.37✅✅✅:browar565:
W tej walce widzę tylko 1 zwycięzcę a jest nim Melvin który jest teraz w fenomenalnej formie.
155 lbs.: George Sotiropoulos (14-3) vs. Rafael Dos Anjos (14-5) 1 1.45⛔
George wraca po przegranej walce z Dennisem Siverem i przeciwnik jak najbardziej do pokonania już w pierwszej rundzie.Za Georgem przemawia stójka,kondycja i technika.

Otrzymane punkty reputacji: +13
A 16

abcde

Użytkownik
Koreańczyk ma świetną kondycje? ???? On notorycznie przegrywa 3 rundy i walczy w nich o przetrwanie. Z Diazem w 3 rundzie pływał jak Phelps na olimpiadzie w Pekinie. Jego mocną stroną są zapasy, stójka przeciętna. Jak sędziowie nie nabiorą się na same obalenia i l&amp;p to Condit wygra.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom