>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy z analizami

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr. 1
07.07 14:00
Rozgrywki: Wimbledon
Runda: 1/2
Mecz: Kerber - Venus
Wynik: 6-4 ; 6-4
Typ: Kerber -3 gemy ✅
Bukmacher: Pinnacle
Kurs: 1,757
Stawka: 10/10 ✅
Żadna z nich niczym swojej rywalki w tym spotkaniu nie zaskoczy. Niemka jest w ostatnich tygodniach bardzo regularna, dodatkowo jest świetnie przygotowana fizycznie, trzyma przez cały turniej bardzo wysoki procent pierwszego podania. Venus natomiast w tej fazie wielkiego szlema melduje się po raz pierwszy od US Open &#39;10, jednak gdy spojrzymy na grono zawodniczek które ograła to szału nie ma, ogranie Suarez na trawie to żaden problem, Shvedova co prawda urodzona na trawie no ale to inna półka umiejętności, chyba najtrudniej miała z Rosjanką Kasatkiną, która ma stosunkowo najbardziej zbliżony styl gry do Kerber.
Venus jak na swoje lata i swoją fizyczność trzeba przyznać że sprawnie porusza się na wimbledońskiej trawie no ale.. Kerber doskonale potrafi wykorzystać geometrię kortu, znakomite crossowe backhandy, świetne dropshoty no i co najważniejsze w zestawieniu ich stylów - niesamowita gra defensywna, wraca wszystko na drugą stronę. Niemka na pewno nie będzie forsowała gry, ona ma tu proste zadanie - trzymać.

..
Parę słów po:
Absolutnie pełna kontrola meczu przez Niemkę, handicap co prawda był zagrożony zwrotem bo spokojnie któryś z setów mógł się zakończyć wynikiem 7-6, jednak każdy kto uważnie oglądał mógł spostrzec jaka różnica klas je dzieli i Kerber dlatego spokojnie grała na 60-70 % możliwości. ✅
Finał Serena - Kerber to oczywisty no bet, jak i 90% spotkań Amerykanki, która jest 2 klasy ponad pozostałe, a czy wygra i jak wysoko zależy tylko od tego czy będzie jej się chciało czy nie. Przypuszczam że Serena po dwóch &quot;równych&quot; setach wygra mecz ale absolutnie ten mecz wstrzymuję się od grania, od jutra kwalifikacje do dwóch turniejów na clayu, jednak o bardzo słabej obsadzie więc również NO BET. Następne mecze po weekendzie najwcześniej.

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr. 2
11.07 12:00
Rozgrywki: WTA Bukareszt (clay)
Runda: 1
Mecz: Kania - King
Wynik: 6-7 ; 0-6✅
Typ: King -3 gemy (6-13)
Kurs: 1,66
Stawka: 10/10
Powrót na mączkę, nawierzchnia na której na pewno więcej godzin w ciągu całej kariery spędziła Paula niż Vania, ale to ostatni argument na korzyść Polki. Tenis jaki prezentują obie Panie jest niezwykle zróżnicowany, co na mączce dość łatwo zinterpretować. Nieokrzesany ofensywny styl młodej Pauli ( 3 lata młodsza od rywalki - na tym etapie kariery to na prawdę dużo ) kontra bardzo dobra gra defensywna ze znacznie lepszym poruszaniem się po korcie King. W tenisie kobiet, szczególnie na tak wolnej nawierzchni jaka jest w Bukareszcie, wyjątkowo ważne jest zestawienie stylów obu zawodniczek. Jak Paula sobie radziła dotychczas na clayu z zawodniczkami podobnymi do Amerykanki ? Daleko szukać nie trzeba, zeszłoroczna druga runda Roland Garros i bardzo podobnie usposobiona grą Anika Beck i lanie 2-6 ; 2-6. Dalej tegoroczny ITF na Słowacji i porażka 1-6 ; 1-6 z Kazaszką Zariną Diyas, co więcej Paula grała parę tygodni temu właśnie z Vanią King w Pradzę i zebrała lanie, urywając jednego (!) gema. Zarówno Beck, Diyas jak i King bardzo umiejętnie potrafią trzymać piłkę pod końcową linią co na pewno nie jest wodą na młyn dla ofensywnie usposobionej Polki, stąd inny wynik w tym spotkaniu paść nie może.
pare słów po...
Bardzo łagodny wymiar kary, udało mi się obejrzeć całe spotkanie, Amerykanka to inna liga tenisa a pierwszy set tylko potwierdza że Vania bardzo poważnie podchodzi do tego turnieju bo ewidetnie jej zamiarem było dobre rozpoznanie nawierzchni jak i po prostu zaklimatyzowanie się w turniej co jest w WTA na porządku dziennym, często Panie oddają nawet seta w pierwszych rundach żeby dłużej pograć, próbują nowych rozwiązań - bardzo często pod rywalkę w drugiej rundzie. Drugi set to już pełna kontrola spotkania, baaaardzo dobra gra Amerykanki z głębi pola, w następnej rundzie na pewno jej mecz będę brał bardzo uważnie pod uwagę obstawiając.

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr. 3
11.07 12:00
Runda: 1
Mecz: Niculescu - Mitu
Wynik: 6:2 ; 6:4 ✅
Typ: Niculescu -3 gemy ( 12-6 )
Kurs: 1,66
Ponowny bet gdzie spotykają się zupełnie dwie różne szkoły tenisa, mimo że Panie wychowały się w tym samym mieście, co za tym idzie na pewno znają się doskonale no i na pewno Mitu w związku z tym nie chciała ponownie trafić na bardziej doświadczoną Niculescu. Ponownie, ponieważ sezon temu w ćwierćfinale tego samego turnieju Adreaa dostała lekcję tenisa od Moniki 4-6 ; 0-6 ; 1-6. Jaki styl gry by nie prezentowała Adreaa ( a prezentuję dość wyważony, inteligetny i na pewno przyszłość przed tą Panią ) to przy niesamowitym doświadczeniu i na pewno najlepszym nadgarstku w kobiecym tourze nie ma o czym dyskutować.
pare słów po..
Mecz bez historii, pełna kontrola spotkania, w krajach bałkańskich i okolicach zauważyłem zależność że PAnie między sobą z jednej reprezentacji słabo się wspierają wzajemnie, np. w Serbii Jankovic - Jovanovski - Ivanovic, czy cała Rumunia z Halep, Tig, Niculescu na czele. Dobrze bo przynajmniej nie ma odpuszczania i jedynym czynnikiem jest czynnik sportowy a wtedy dużo łatwiej obstawić.

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr.4
11.07 14:30
Runda: F Qual
Mecz: Piter - Kostova
Wynik: 4-6 ; 2-6 ✅
Typ: Kostova
Bukmacher: Pinnacle, SBObet, MarathonBet
kurs: 1,70
Dość rzadko w moich analizach zobaczycie mecze kwalifikacyjne, no ale jeśli na clayu występuje takie zestawienie stylów gry jak w tym meczu to nie mam zamiaru się wahać. Łatwiej oczywiście omówić styl gry zawodniczki którą niejednokrotnie oglądałem sna żywo więc od tego zacznę. Piter mimo że ma 25 lat to jej gry bardziej mi się kojarzy z tenisem amatorskim na turniejach 40+. Biega, biega, biega i oddaje piłkę na pół kortu no i jeśli... gra z zawodniczką która prezentuje podobny styl co najczęściej jest uwarunkowane fizycznością danej zawodniczki no to Kaśka ma szanse bo jest niesamowitą &quot;fighterką&quot; i po prostu przebija najczęściej o jedną piłkę więcej nawet jeśli jej rywalka jest 100 miejsc wyżej ale też jeśli jest drobniutką zawodniczką. Natomiast jeśli Piter trafia na jakąś potężną Bułgarkę która dodatkowo potrafi grać kątowy tenis a nie tylko trzyma piłkę w środku polu &quot;byle nie zepsuć&quot;, no to Piter dostaje lanie. Kosotva dodatkowo notuje bardzo dobry sezon, ograła Karatantchevą, Cadantu, Pous-Tio, Sorribes Tormo - to są same zawodniczki specjalizujące się na clayu ( no może oprócz Sesil która chyba bardziej woli hard). Nic dodać, nic ująć, Piter wracaj do polski, zrób masę i wtedy może jeszcze wrócisz w okolice 100 miejsca bo teraz nie wystarczy przebijać piłki na drugą stronę jak to było kilka lat temu żeby utrzymać się w 200setce.

Pare słów po..
Tu na prawdę nie mogło być inaczej, niestety nie miałem okazji oglądać ale widzę że Kostova miała spore problemy z trafianiem pierwszym serwisem z początku meczu, póżniej jak wszystko wróciło do normy to wygrała następne 10 gemów oddając 2. Kaśka ma super sztab, współpracuję na prawdę ze świetnymi fachowcami, dodatkowo trenuje z Łukaszem Kubotem a z tego co słyszę i widzę ona notuje regres od 2-3 lat i nie tylko rankingowo ale po prostu w samej grze. Szkoda bo stać ją żeby na stałe zakręcić się w okolicach setnego miejsca ale czego jej brakuje już opisałem wyżej.
P.S Dziękuję za pierwsze &quot;dzięki&quot; , komentujcie, pytajcie, chętnie wdam się w dyskusję na temat WTA

Otrzymane punkty reputacji: +16
P 40

patrykszymon

Użytkownik
Jutro dzień drugi pierwszych rund, niestety oprócz mojego typu nr.3 (patrz wyżej), na jutro brak ciekawych spotkań, gdyby liczyły się tylko umiejętności sportowe jak to jest w wielu normalnych sportach to bym sprzedał dom i zagrał na jutro AKO Beck + Errani no ale niestety obie bardzo często odstawiają cyrki i mimo że są na prawdę wielokrotnie lepsze od swoich rywalek to zbyt często dla nich (jak i dla wielu innych zawodniczek) zwycięstwo jest nie ważne dlatego same no bety, tak się ułożyły pary że jutro poza derbami Rumuni mecze bardzo wyrównane albo z udziałem zawodniczek które po prostu nie można obstawiać z różnych przyczyn. Dzięki za pierwsze punkty &quot;reputacji&quot;, jakiś fajny dodatkowy bodziec do dalszej współpracy ???? Na drugą rundę szykuje się pare ciekawych zestawień, na pewno coś znajdziemy, zapraszam do komentowania oraz do priv.

Otrzymane punkty reputacji: +13
U 76

ulvmann

Użytkownik
Bardzo dobry początek. Oby tak dalej! Będę śledził temat i na początek skorzystam z &quot;derbów Rumunii&quot;. Powodzenia w dalszej grze!

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr. 5
13.07 13:00
Runda: 2
Mecz: Niculescu - Hercog
Wynik: 4:6 ; 3-6 ⛔
Typ: Niculescu
Bukmacher: Pinnacle, Marathon
Kurs: 1,67

Odpuszczania w tym meczu nie będzię, obie bronią sporej ilości punktów za zeszłoroczny występ. Polona wiedziała doskonale z kim zagra w drugiej rundzie dlatego też rozgrywała 3setówkę z Sesil w pierwszej rundzie żeby po prostu lepiej poznać nawierzchnię. Rumunka nie jest fanką grania z wyższymi zawodcznikami, wówczas ta piłka odbija się znacznie wyżej a każdy kto nawet amatorsko gra w tenisa i spróbuje skontrować mocniejsze zagranie rywala zapewni Was że ustawienie do slajsa jest nawet trudniejsze niż do zwykłego zagrania forehandu (Rumunka 90% zagrań z forehandu gra właśnie slajsem). Warto też pamiętać że, czym wyżej ta piłka się odbije tym Niculescu będzie musiała bardziej się cofnąć do uderzenia, czyli nie będzie grania tak jak z Mitu gdzie ta piłka spadała na wysokość kara serwisowego i Niculescu mogła spokojnie atakować. Rumunka będzie musiała zrobić parę kroczków do tyłu no ale... ona właśnie tam czuje się najlepiej!. Te prześmieszne slajsy forehandowe jak i nawet backhandowe to argument do gry defensywnej i utrudniania rywalowi gry w ataku.
Tak też będzie wyglądał ten mecz, Monica stanie sobie metr za baseline i będzie biegała i czekała na błąd rywala. Gdyby rywalka Rumunki była zawodniczką regularną no to można by się zastanowić nad wynikiem tego spotkania, a jedynym argumentem Słowenki jest jej ponadprzeciętny wzrost ale mimo to winnerów w jej grze dużo nie zobaczymy, ukierunkować zagranie co prawda potrafi w miarę przyzwoicie ale jak na jej warunki fizyczne, ataki powinny być o przynajmniej 20-30km/h szybsze, a że nie są... to Monica będzie zdążała. Spokojnie po meczu zapraszam do statystyk, liczba niewymuszonych błędów Słowenki będzie oscylowała w okolicach przynajmniej 25.
pare słów po...
Rumunka w Rumunii która w pierwszej rundzie pokonała inną Rumunkę w drugiej odstawiła cyrk, piłkę meczową znajdziecie na YT, gdzie Niculescu rozegrała ją na stojąco i od handshake&#39;u też strzeliła focha i bez dziękowania kibicom poszła nie wyrażając żadnych emocji, całe mnóstwo niewymuszonych ze strony Moniki, smutne trochę że zawodniczki nie grają dla swoich federacji w 100% no ale to standard, sprawdźcie sobie mecze np. Bouchard w WTA Montreal, Agę w WTA Katowicach i wiele innych np. Kuznetsovą w St. Petersbougu, Lisicki od lat w Stuttgarcie. Rozumiem że zawodniczki są obrażone na swoje federacje za to że np. Agnieszce nikt w najważniejszym momencie kariery ze związku polskiego tenisa nie pomógł więc co Aga będzie ładowała PZT kasę do kieszeni za jej wizerunek. Niculescu w drodze do Stanford no i na igrzyska gdzie ponownie będzie reprezentować swój kraj.. byle godniej.

P.S
Dzięki bardzo ???? Początek dobry (4/4) no ale liczy się jak to będzie po kilkuset spotkaniach ale o to możecie być spokojni, przez wiele lat w bukmacherce i WTA zrobiłem już chyba każdy możliwy błąd ale na szczęście potrafię wyciągać wnioski, kontakt do mnie znajdziecie w moim profilu --&gt; kontakt --&gt; vCard.

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr. 6
15.07 13:00
Runda: 1/4
Mecz: Siegemund - Hercog
Wynik: 6:2 ; 6:1 ✅
Typ: Siegemund -3,5g
Bukmacher: Paddy Power, Pinnacle
Kurs: 1,93
Wracając jeszcze szybko do meczu Niculescu która sprawiła u mnie spory zawód postawą, w drugim secie na 6 gemów które przegrała... 5 przegrała do 0!! No i zaliczyła połowę złotego seta bo przegrała ostatnie 12 piłek nie wygrywając żadnej, oby ktoś kiedyś za tą mafię się wziął.
Ok, takie sytuacje to norma, analiza była bardzo prawidłowa i w meczu o stawkę dla obu, a nie tylko dla jednej, wynik gwarantuje że byłby odwrotny. Skupmy się na kolejnym spotkaniu Polony Hercog.
Tu ustawki nie będzie, dawno nie widziałem tak ambitnej zawodniczki jak Siegemund, zawsze ją uważałem za beztalencie no ale jak zepsuła mi 3 kupony z rzędu w Stuttgarcie to musiałem jednak swoją opinię lekko zmodyfikować. Świetnie jej styl gry skomentował polski komentator Michał Lewandowski - &quot;tenis elektryczny&quot;. Jak się ogląda jej grę i jej winnery to każdy o zdrowych zmysłach i każdy kto ma pojęcie o tenisie powie że &quot; wow świetny winner ale bardzo szczęśliwy, następny zepsuje&quot;, no ale jeśli te szczęście się powtarza, no to czy to na pewno już yo tylko szczęście ? Okazuje się że Laura jest genialnym taktykiem i świetnym psychologiem ( na korcie w WTA to szczególnie ważne), ale do rzeczy bo rzeczywiście jest to przypadek bardzo specyficzny i jeśli ktoś chce podyskutować to zapraszam na priv, albo mail który macie w kontakcie w moim profilu. Styl gry, Polony Hercog opisałem przy jej poprzednim meczu, Niemka natomiast to defensorka która obecnie jest w top3 jeśli chodzi o poruszanie się po korcie a na clayu to wyjątkowo ważne. Polona w meczu poprzedniej rundy nie była główna bohaterką spotkania, słabiutki poziom pierwszego serwisu i tak jak pisałem wcześniej, Słowenka gra zbyt lekko, Siegemund nie radzi sobie z mocno uderzającymi więc tu możemy być pewnie że Hercog będzie próbowała przejąć inicjatywę i kończyć winnerami no ale skoro te piłki nie mają wielkiej mocy, no to Laura będzie zdążała i piłka będzie wracać na drugą stronę.

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr. 7
15.07 14:00
Rozgrywki: WTA Gstaad (clay)
Mecz: Kontaveit - Masarova
Wynik: 6:7 ; 6:4 ; 2:6
Typ: Under 20 ⛔
Kurs: 1,72
Chyba nie ma sensu żebym pisał analizę skoro zostanie usunięta, przeczytałem ponownie regulamin i nie widzę żebym go jakoś złamał więc proszę o wyjaśnienie.
Po meczu..
Kontaveit już myślami była przy turnieach w stanach, grała katasfrofę.

P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr.8
15.07
14:10
WTA Gstaad
Mecz: Goerges - Khromacheva
Typ: Goerges -2,5 ⛔
Wynik: 5:7 ; 3:6
Bukmacher: 1xbet
Kurs: 1,70
Łapać szybko bo błąd w kursie, w godzinę zleci do 1,40. Analizy nie piszę bo moderatorzy wciąż nie odpowiadają na moje zapytanie ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 40

patrykszymon

Użytkownik
Typ nr.9
16.07
15:00
WTA Bucharest
Runda: 1/2
Mecz: Siegemund - Sevastova
Typ: Siegemund -3 gemy
Wynik:
Kurs: 1,75
Skoro długie analizy ponownie są usuwane to będę pisał w skrócie ( totalnie nie rozumiem dlaczego ... ).
Siegemund i jej &quot;elektryczny tenis&quot; jak to świetnie nazwał Michał Lewandowski ze swoim stylem na clayu wśród zawodniczek defensywnych jest w TOP3 a że gra z inną przebijaczką ale o klasę niżej to tu będzie lanie, jestem pewien tego spotkania tak samo jak i zresztą drugiego:
Typ nr.10
16.07
01:00
WTA Stanford
Runda : 1Qual
Mecz: Ula Radwańska - Xu
Typ: Ula -3 gemy
Wynik:
Kurs: 1,72
Stanford swoim hardem promuje ofensywne zawodniczki ( obecność Radwańskiej w zeszłorocznym półfinale to był fart w postaci śmiesznej drabinki). Xu jest beznadziejna, co prawda miała parę dobrych wyników na hardzie ale u siebie w Chinach to trochę jak białoruscy młociarze na swoim terenie. Bęcki będą dość wysokie, zarówno Siegemund jak i Ula to dwa najpewniejsze mecze z tych 10 które już tu wstawiłem co nie zmienia faktu że jest to tylko i aż ... kobiecy tenis.
Co 10 typów będę robił statystyki no ale w pewnym momencie zauważycie że średni kurs moich spotkaniach to jakieś 1,80 i że wchodzi 2/3 co oznacza że sumiennie grający moje typy źle na typ nie wyjdą. ???? Zapraszam do komentowania i priv.

[/B]PS Dziękuję Ted za jednak wstawienie analizy z meczu Siegmund która pierwotnie została odrzucona. Wracam więc do tego co lubicie czyli długie analizy ???? ????

Do góry Bottom