>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy LIVE w dziale VIP

kamyk76 2

kamyk76

Użytkownik
Dlaczego typerom nie wolno zamieszczać live-ów w dziale VIP jak w regulaminie nic nie pisze o zakazie ich zamieszczania?
Dlaczego moderatorzy tłumaczą się że w innych działach jest zakaz to i w tym też jest mimo że go nie ma?
Czy mógłby mi ktoś to logicznie wytłumaczyć?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Chyba chodzi o to, że byłby problem z weryfikacją typów. Mianowicie, dany użytkownik mógłby zawyżać kurs, co dałoby mu dodatnie statystyki. Oraz druga sprawa, czy na takim dużym forum typy live byłyby w jakimś sposób pomocne, wrzucić coś można ale czy ktoś to wyłapie i skorzysta, śmiem wątpić.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Wg mnie, wrzucenie typu w przerwie, nie jest złe, co innego w czasie połowy,
do statystyk nie powinno się tego liczyć, ale ktoś zawsze skorzysta z takiego typu.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dział VIP jest po to by userzy mogli swobodnie skorzystać z typów, czasem lepszych czasem gorszych. Jednak to nie czas by oceniać. Jeśli ktoś podaje typy live to co najwyżej garstka osób jest w stanie to zagrać, wtedy taki temat kompletnie jest niepotrzebny w dziale VIP.
do statystyk nie powinno się tego liczyć, ale ktoś zawsze skorzysta z takiego typu.
Nie jest to technicznie możliwe bo każdy temat musiałby być liczony przez moderatorów czy rzeczywiście user nie wlicza typów live do statystyk.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Temat jest prowadzony przede wszystkim z jednego powodu i na pewno nie jest to chęć umożliwienia komuś skorzystania z typu. Ludzie prowadzą tematy przede wszystkim dla siebie, bo wydaje im się, że są dobrzy, bo chcą się sprawdzić, bo chcą gdy się ich chwali etc. Ja prowadzę temat, bo lubię obstawiać. Skoro gra live jest elementem bukmacherki to takie rzeczy jak najbardziej wstawiam i je wliczam do stat - czy jest wygrany czy jest przegrany. Nawet jesli z typu skorzysta garstka osób, to lepiej żeby skorzystała garstka niż nikt. Nie jeden raz dostałem repę za typ live wpisany do tematu. Wolałbym to robić tutaj, ale jeśli nie będę mógł tego robić tu, to będę to robił gdzie indziej.

kamyk76 2

kamyk76

Użytkownik
Argument że nie wszyscy skorzystają z live typów jest nietrafiony. Z typów zwykłych też nie wszyscy skorzystają jak są umieszczone niewiele czasu przed zdarzeniem. Nawet jak są umieszczone długo przed zdarzeniem to też może się zdarzyć że będą osoby które przegapią typ bo akurat wtedy słodko spali albo byli w pracy gdzie nie mieli możliwości puścić zakładów. Wiem to po sobie, były typy zamieszczone wiele godzin przed meczem które przegapiłem i były typy live które bez problemu zdążyłem obstawić.

andrzejpluuu 42

andrzejpluuu

Użytkownik
Chyba chodzi o to, że byłby problem z weryfikacją typów. Mianowicie, dany użytkownik mógłby zawyżać kurs, co dałoby mu dodatnie statystyki. Oraz druga sprawa, czy na takim dużym forum typy live byłyby w jakimś sposób pomocne, wrzucić coś można ale czy ktoś to wyłapie i skorzysta, śmiem wątpić.
A więc powiem , że wystarczy ustawić sobie powiadomienie na maila, do komórki wbić swoją pocztę i po 10 sekundach jak pojawi się typ na forum masz maila i obstawiasz . Proste ?
Wg mnie tak , a poza tym , nieraz było z typem na live tak , że po 1 minucie np. po informacji na forum, kurs buł wyższy niż podany na forum , oczywiście autor postu nie poprawia go , bo wtedy moglibyście uważać że kręci , a tak ja nie wiem jakie argumenty z waszej strony mnie przekonają , że to zły pomysł z tymi typami LIVE .
Przecież , żeby wiedzieć na kogo można na LIVE postawić to się trzeba na tym po prostu znać !!!
Ale może nie o to chodzi w dziale VIP .
Cała ta historia jest żenująca :?

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Nie jest to technicznie możliwe bo każdy temat musiałby być liczony przez moderatorów czy rzeczywiście user nie wlicza typów live do statystyk.

A jak nie ma typów live to już wszystkim wierzycie na słowo tak :?:

Dawid, byłem modem tego działu i gwarantuję Ci, że każdy temat niemal śledzi tyle osób, że jak jest jakikolwiek błąd to momentalnie modzi działu dostają masę PW, więc tutaj nic modzi by nie musieli liczyć.

P 2,5K

plsn

Użytkownik
Prosiłbym o jakieś oficjalne stanowisko w tej sprawie - można live w dziale vip czy nie? - ja się dostosuję i nie będę dalej drążył tematu.

A co do różnych wątków, które zostały poruszone w dyskusji:

1/ przydatność typów - jak podawałem typy przedmeczowe, które po 3-5 minutach miały o połowę albo więcej niższe kursy, to jakoś nie było problemu, że trudno z nich skorzystać i mało kto zdąży; osobiście nie widzę większej różnicy między taką sytuacją a typami z live; live nawet ma pewną przewagę tutaj, bo jak dalej ruszy mecz w &quot;złą&quot; stronę, to kurs może jeszcze wzrosnąć, co w przypadku przedmeczowych było już bezpowrotnie niemożliwe.
Na marginesie - typy live wpisuję zawsze wcześniej i zatwierdzam w chwilach, gdy jest przerwa w grze, czyli albo po zakończonym secie albo w przerwach po nieparzystym gemie w danym secie.

2/ statystyki - w dziale vip nie są wymagane, więc jak kogoś uwierają, to mogę ich nie robić; przyznam, że to mi nawet trochę czasu oszczędzi, bo nie będę musiał wszystkich typów do excela wbijać ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Cześć Olek ????
Odniosę się do Twoich wpisów i jeszcze raz i ostatecznie do całej tej sytuacji.
Założeniem i polityką tego forum w odniesieniu do działu VIP jest to iż w tym dziale nie podajemy typów live. Jeśli user prowadzi temat w VIP a chce podawać typy live to może to robić w dziale Kupony ( Jeśli tam ma już maksymalną liczbę tematów to wystarczy napisać np do mnie by coś z tym zrobić, zawsze idziemy userom na rękę ) Tak jest nie od dziś i w najbliższym czasie zdanie Administracji w tej kwestii najprawdopodobniej nie ulegnie zmianie.
A jak nie ma typów live to już wszystkim wierzycie na słowo tak :?:
Ja w tym dziale głównie pilnuję porządku. Od kwestii &quot;merytorycznych&quot; jest Beneka_23 i jak widać w ostatnim czasie nie ma nadużyć więc dział jest bardzo dobrze pilnowany przez tego moda ???? Poza tym odpowiedź na to pytanie dałeś sobie sam w drugiej części posta:
każdy temat niemal śledzi tyle osób, że jak jest jakikolwiek błąd to momentalnie modzi działu dostają masę PW
Myślę że kwestia czy można podawać typy live w dziale VIP czy nie została rozwiązana.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Powiem tak... Fanatyk_1984 vs. Live.
Pojawia się tutaj ze strony moderacji forum argument o &quot;czasie&quot; przedmeczowym podawania typów, aby ktoś skorzystał z danego typu. Wszystko by było pięknie, ale przykład właśnie tego dobrego typera o którym wyżej wspomniałem ni jak ma się do Waszej argumentacji.
Fanatyk_1984 podaje przecież bardzo dużą cześć swoich typów na 4-10 minut przed meczem, czy ktoś z tego skorzysta? Na pewno tak, ale mało osób.
10 minut przed meczem
6 minut przed meczem
4 minuty przed meczem
8 minut przed meczem
Przerwy w piłce nożnej trwają 15 minut, tak samo są dość długie przerwy pomiędzy tercjami czy kwartami, więc co to za różnica czy ktoś poda typ na 3 minuty przed meczem czy poda w przerwie meczu na 15 minut od rozpoczęcia np. II połowy?

Otrzymane punkty reputacji: +14
Do góry Bottom