>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy i analizy ATP i WTA 15-21 października 2007

Status
Zamknięty.
gusto 695

gusto

Forum VIP
Mutua Madrile&amp;ntilde;a Masters Madrid
Madrid, Spain
Surface: Greenset
Prize Money: €2,082,500
Website: [URL='http://www.mutuamad-mastersmadrid.com']www.mutuamad-mastersmadrid.com [/URL]

Singles Final 2006:
(1)R Federer (SUI) d (10)F Gonzalez (CHI) 75 61 60
Doubles Final 2006:
(1)Bryan/Bryan d (3)Knowles/Nestor 75 64

Zurich Open
Zurich, Switzerland
Prize Money: $1,340,000
Surface: Hardcourt/Indoors
Official Web Site: [URL='http://www.zurichopen.net']www.zurichopen.net [/URL]

2006 Singles Final
(2) Maria Sharapova (RUS) d. Daniela Hantuchova (SVK) 61 46 63
2006 Doubles Final
(3) Black/Stubbs (ZIM/AUS) d. Huber/Srebotnik (RSA/SLO) 75 75

zludna 0

zludna

Forum VIP
Maria Kirilenko - Tatiana Golovin [games HC] 4.5:0 - 1
Kurs: 1.85
Tatiana Golovin - Maria Kirilenko over 21 gemów
Kurs: 1.9

Dziś niewątpliwie ciekawym (szczególnie dla męskiej części) spotkaniem będzie mecz pomiędzy Tatianą Golovin i Marią Kirilenko. Trudno wskazać faworytkę wbrew kursom, bo obie panie miały w tym sezonie lepsze i gorsze momenty. Golovin przez kontuzję opuściła French Open i właściwie dopiero teraz zaczęła grać na swoim normalnym poziomie. Kirilenko dobre występy zaczęła odnotowywać przed US Open i cały czas grała nieźle, dopiero podczas Japan Open przyszedł kryzys, no i tydzień temu porażka z Agnieszką Radwańską (to można jej wybaczyć). Obie zawodniczki mają problemy z utrzymaniem podania, często przełamują i są przełamywane, dlatego liczę na długi mecz i proponuję typ na ilość gemów powyżej 21. Wbrew kursom obie zawodniczki grają na zbliżonym poziomie i Golovin nie jest aż tak zdecydowaną faworytką.

Alyona Bondarenko - Timea Bacsinszky [games HC] 0:3 - 2
Kurs: 1.95
Alyona Bondarenko - Timea Bacsinszky over 22 gemy
Kurs: 1.9

Zdecydowanie odradzam granie &quot;tej lepszej&quot; z sióstr Bondarenko, bo Alyona jest zdecydowanie bez formy, w Warszawie grała swój najlepszy tenis, potem widziałam ją kilkakrotnie i grała już słabiej. 3 ostatnie turnieje - 3 porażki. Po drugiej stronie siatki stanie utalentowana Szwajcarka Timea Bacsinszky, Szwajcarzy liczą, że będzie drugą Martiną Hingis (na to już chyba jest za późno, mimo że Timea ma dopiero 18 lat). Dla Szwajcarki to ogromna szansa - dostała dziką kartę, nie musiała przebijać się przez kwalifikacje, gra przed swoją publicznością - z pewnością jest jej łatwiej, szczególnie, że Alyona naprawdę nie jest w formie. Tu też proponuję typ na ilość gemów powyżej 21

asiek297 5

asiek297

Użytkownik
Do sporej sensacji doszło w III rundzie kwalifikacji do głównego turnieju WTA w Zurichu. Rozstawiona z nr 1 Aga Radwańska przegrała z Włoszką Karin Knapp 6:4, 6:3. Jednak Polka ma niebywałe szczęście. Z turnieju wycofała sie Szarapova i Aga wchodzi jako Lucky Loser. Dochodzą pogłoski iż Polka o tym widziała i oszczędzała się w tym meczu. Ale jakoś w to nie wierze. W I rundzie Radwanska zagra z....Shahar Peer z Izraela. Oby Polka zrewanżowała się byłej uczennicy szkoły wojskowej za porażkę z 1/8 finału US Open. Myślę iż trener wymyśli jakąś inną taktykę niż granie w środek kortu jak to było w USA. Jeśli uda się rewanż to w II rundzie będą czekać Daniela Hantuchova lub Dinara Safina.
Po pierwsze to jest temat z typami i analizami, a nie newsami. A po drugie - bardzo często osoba rozstawiona w kwalifikacjach, mająca świadomość, że jest w turnieju poprzez czyjeś wycofanie, przegrywa w trzeciej rundzie. Z różnych powodów - testuje nową rakietę/naciąg/buty/taktykę/uderzenia/rozwiązania albo po prostu po koleżeńsku oddaje mecz. Z tego, co pamiętam, to w którymś turnieju, żeby zapobiec takim działaniom losowano, kto będzie LL wśród rozstawionych, tu widocznie tak nie jest i to jest już całkiem normalna sytuacja. /z.

rudestus 0

rudestus

Użytkownik
Spotkanie:Nalbandian D. - Clement A.
Typ:2
Kurs:2.88
Bukmacher:Betsson

Argentyńczyk w niczym ostatnio nie przypomina tenisisty, który jeszcze do niedawna plasował się bardzo wysoko w rankingu ATP i był wymieniany w wąskiej grupie tenisistów, którzy potrafią częściej niż tylko epizodycznie wygrać z Federerem. Dziś Nalbandian gra słabo. Ostatnio co prawda złapał jakby trochę lepszą formę, ale to już nie to samo co kiedyś. W ostatnim turnieju pokonał go późniejszy finalista Wawrinka 2:1. Francuz odpadł w Sztokholmie grając nieźle z potężnym Ivo, jednak jak to zwykle bywa Chorwat nie dał się przełamać i o spotkaniu zadecydowały wygrane przez niego tie-breaki. Kurs na Clementa zdaje mi się być bardzo zawyżony. To prawda, że Nalbi wygrał z Francuzem dwukrotnie, ale też ostatnio w 2006 roku. Clement ma szansę na to by wygrać ten mecz, a kurs 2.88 wygląda smakowicie.
Spotkanie:Mathieu P.-H. - Fish M.
Typ:1
Kurs:1.53
Bukmacher: Betsson
Francuz może i ma czasami problemy z głową, szczególnie kiedy trzeba wykazać się stoickim spokojem, ale wydaje mi się, że Ryba to nie jest zawodnik, który może mu specjalnie zagrozić. Gra co prawda ostatnio lepiej, ale też nie na tyle by pokonać będącego w niezłej formie finalistę turnieju w Moskwie(gdzie do finału z Denką Paul nie stracił seta). Stawiam na Mathieu.
Spotkanie:Radwanska, A - Peer, S.
Typ:2
Kurs:1.41
Agnieszka ostatnio jakby zblakła(a raczej jej tenis). W eliminacjach do turnieju przegrała z Karin Knapp, z zawodniczką którą powinna łatwo ograć.Można różnie oceniać tę porażkę, ja bym jej tak do końca nie bagatelizował. Peer już dwukrotnie pokonała naszą rodaczkę, w tym na US Open. Trudno oczywiście mówić o kompleksie Izraelki, ale też mecz na Turnieju Wielkoszlemowym pokazał, że Agnieszce nie leży agresywna gra Peer. Po stronie Radwańskiej jest z pewnością chęć zrewanżowania się za te porażki. To może okazać się zbyt mało...

zludna 0

zludna

Forum VIP
Bammer - K.Bondarenko - 2 - 2.37 lub (+1.5seta) 1.45
Dziś na kort wyjdzie &quot;ta lepsza&quot; (aktualnie) z sióstr Bondarenko - Kateryna, zmierzy się z jedną z rewelacji tego sezonu, Austriaczką Sybille Bammer. Od US Open spisuje się dość słabo, całkiem przeciwnie Ukrainka - rozegrała znakomity turniej w Stuttgarcie, gdzie od kwalifikacji pokonała kolejno: Camerin, Bychkovą, Gagliardi, Knapp, Ivanovic i w końcu przegrała z Golovin. W Zurychu w kwalifikacjach odprawiła do domu Dechy, Nagy i Sugiyamę. Jeśli poradziła sobie z takimi zawodniczkami, nie widzę przeciwwskazań, by nie nawiązała walki z Bammer. Przede wszystkim Kateryna poprawiła serwis, utrzymuje swoje podanie. A pokonanie Sugiyamy świadczy o tym, że musiała zagrać mądrze taktycznie.
+
Mimo przegranej w trzeciej rundzie kwalifikacji naszej Agnieszki Radwańskiej z Karin Knapp, Aga zagra w turnieju głównym dzięki wycofaniu się Sharapovej. Trafia na dość trudną przeciwniczkę - Shahar Peer, z którą przegrała przecież podczas US Open. Jeśli wziąć pod uwagę tą przegraną z Knapp, można pomyśleć, że Aga słabo zagrała i z Peer nie ma najmniejszych szans. Jednak z drugiej strony zdarzyło się tak nie pierwszy raz, że rozstawiona z numerem 1 w kwalifikacjach, w momencie, gdy wie, że kwalifikuje się do turnieju odpuszcza ostatnie spotkanie z różnych przyczyn. Testuje nowy sprzęt/uderzenia/taktykę lub ze względów koleżeńskich - ciężko roztrząsać, ale na pewno nie stoi na straconej pozycji przez tą przegraną w kwalifikacjach. Nie miałam okazji oglądać spotkania Radwańska-Peer w US Open, dużo o nim czytałam i jedyny wniosek, który się nasuwa - Aga za bardzo się rozluźniła po zwycięstwie nad Marią. Tak samo było przecież po zwycięstwie nad Hingis (potem przegrała gładko z Garbin). Teraz sytuacja jest inna, gra po prostu w pierwszej rundzie turnieju w Zurychu, nie ma tej presji, powinna po prostu zagrać najlepiej, jak potrafi. Nie podejmę się typowania tego spotkania. Wiem, że Aga jest w stanie wygrać z Peer i mam po prostu nadzieję, że tak się stanie.

zludna 0

zludna

Forum VIP
Ana Ivanovic - Tatiana Golovin over 21.5 gemów
Kurs: 1.65

Faworytką jest oczywiście Serbka, która dwa tygodnie temu gładko odprawiła Francuzkę, lecz później zaliczyła słabiutki występ w Stuttgarcie, przegrywając z Kateryną Bondarenko. Później z pogromczynią Any rozprawiła się właśnie Golovin. Ana już ma zapewniony występ w SEC, Golovin szans na zakwalifikowanie się już nie ma. Fakt - Golovin najlepiej właśnie gra w hali, dziwi więc wysoka porażka w Luxemburgu. Czas na rehabilitację - wie, jakie popełniała błędy, lepiej zagrała w Stuttgarcie i teraz powalczy. Granica, jaką ustawił bwin 21.5 gema jest jak najbardziej do przejścia. W Unibecie granica lekko wyższa, bo over 22 gemy, ale za to kurs ciekawszy. W H2H 6-1 dla Ivanovic, w tym 3 pojedynki trzysetowe i jeden z nich właśnie w Zurychu, dwa lata temu. Kurs na Ivanovic zdecydowanie za niski, takiego nie biorę.
Jelena Jankovic - Nicole Vaidisova 2
Kurs: 2.65
Jankovic nie wygra 2-0
Kurs: 1.654
over 21.5 gemów
Kurs: 1.6

W drugim pojedynku Jelena Jankovic zmierzy się z Nicole Vaidisovą. Grały ze sobą dwukrotnie, ale w pierwszej części sezonu, gdzie wygrywała Serbka. Jelena startowała w dużej ilości turniejów, teraz wydaje się już być zmęczona, w zeszłym tygodniu krecz w meczu z Yan. Vaidisova grała dużo mniej, pojawiała się tylko w większych turniejach i tylko raz odpadła w pierwszej rundzie (właściwie w drugiej, bo w pierwszej miała wolny los). H2H 4-3 na korzyść Czeszki i dla mnie to ona jest lekką faworytką. Do tego proponuję over 21.5 gema - obie są bardzo waleczne, Jankovic mimo że zmęczona, zawsze gra znakomity tenis, a Nicole zdaje się łapać wiatr w żagle, choć chyba już troszkę za późno, by zakwalifikować się do SEC. Dobry kurs także na to, że Jankovic nie wygra 2-0.
+
Chan/Chuang - Bondarenko/Dushevina 1
Kurs: 1.4
Mikhail Youzhny - Nicolas Kiefer Youzhny nie wygra 2-0
Kurs: 1.365

gusto 695

gusto

Forum VIP
Spotkanie: Mario Ancic (CRO) - Paul-Henri Mathieu (FRA) Zakład na sety
Typ: 2:0
Kurs: 2.6
Bukmacher: bwin
Analiza: Patrząc na kusry spotkanie może wydawać się wyrównane, jednak dla mnie zdecydowanym faworytem jest Mario Ancic. Pomijając już fakt, ze jest to mój ulubiony tenisista to widziałem jego wcozrjaszy pojedynek z Blake&#39;em. Ten dość śmiesznie wyglądający w lekko przydługich pomarańczowych spodenkach i lekko za małej czarnej koszulce CHorwat ganiał biednego Amerykanina po korcie jak amatora. Kolejne miesiace treningu zrobił swoje i teraz już nie jest to ten Mario, który w połowie sierpnia przegrła gładko w drugiej rundzie na korcie w Montrealu, właśnie z Mathieu. Wtedy też oglądałem ten pojedynek i widać było, że Mario nie był dobrze przygotowy. To natomiast co wyprawiał wczoraj z Blake&#39;em jest już bliskie formy który prezentował choćby na początku zeszłego sezonu. Znakomity serwis, po którym Blake ledwo co przebijał piłkę i szybkie kończące piłki w wykonaniu Mario oraz atomowe asy, taki tenis w wykonaniu CHorwata mógł się wczoraj podobać. I podobał się. Można by powiedzieć, że Francuz też jest w dobrej formie, gdyż bądź co bądź pokonał wczoraj Gasqueta, jednak ten wyraźnie gdzieś zgubił formę w drugiej części sezonu i pokonanie go to nie jest nic wielkiego. Natomiast Blake grał ostatnio bardzo dobrze, odpadał w 3, 4 rundach, a Mario odprawił go wczoraj z kwitkiem. Czas na rewanż za Montreal sprzed 2 miesięcy i tym razem to Mario Ancic wygrał gładko 2-0. :jezora:

M 0

marekp87

Użytkownik
witam co myslicie o czymś takim na dziś
Juan Martin Del Potro - Nalbandian David
Ancic Mario
- Mathieu Paul Henri
Andy Murray - Nadal-Parera, Rafael
Bammer Sybille - Kuznetsova Svetlana
proszę o pomoc bo zastanawiam się czy zagrać na te mecze a nie do końca jestem pewien

Z 0

zbysiontko

Użytkownik
Watpie zeby to weszlo, szczegolnie obawialbym sie meczu Nalbandiana. Murray rowniez moze zagrozić Nadalowi, jednak ja osobiscie mysle ze Hiszpan da mu rade i zobaczymy go w kolejnej rundzie.

rudestus 0

rudestus

Użytkownik
Spotkanie:Koubek, S - Lopez, F
Typ:powyżej 24 gemy
Kurs:1.85
Buk:Betsson
Spotkanie dwóch tenisistów będących w świetnej formie. Koubek niespodziewanie już od US Open jest w rewelacyjnej dyspozycji. Świadczy o tym pokonanie takich tenisistów jak Sam Querrey(w trzech setach), Carlos Moya czy Gilles Simon. Niestety Stefan jest tenisowym psychopatą i nie chodzi mi bynajmniej tylko o jego miejscami dziwne zachowanie na korcie jak w niedawnym meczu z Grosjeanem kiedy to został zdyskwalifikowany za obrazę supervisora. Koubek potrafi wygrać i przegrać niemal z każdym i nigdy nie wiadomo co pokaże. Tymbardziej że dziś faworytem meczu wydaje się być Lopez. Wczoraj niespodziewanie pokonał on nie byle kogo, bo Davida Ferrera. Imponuje mi przede wszystkim jego waleczność. Takich tenisistów się lubi. Mój typ to wskazanie na możliwe trzy sety w tym meczu. Obaj panowie są w tej chwili w świetnej dyspozycji. Grali ze sobą w tym roku już dwukrotnie, bilans 1:1, ale oba mecze kończyły się w trzech setach. Dziś pewnie będzie podobnie.

konzbi 0

konzbi

Użytkownik
Spotkanie:Ancic, M - Djokovic, N: (Całkowita Liczba Gemów)
Typ: powyżej 22,5
Kurs: 1.75
Analiza:Obaj tenisiści preferują grę opierającą się na bardzo silnym serwisie
Moim zdaniem faworytem spotkania jest Djoković, ale Ancić łatwo skóry nie sprzeda i wygra dużo swoich serwisów i myślę, że będzie potrzebny chociaż w jednym secie tie-break. Uważam ponadto, że będzie to mecz bardzo wyrównany i zakończy się może nawet w 3 setach
Historia pojedynków tych dwóch graczy jest następująca :

2006 Wimbledon Ancic - Djokovic 6-4 4-6 4-6 7-5 6-3
2005 US Open Ancic -Djokovic 3-6 7-5 6-7(4) 3-6
Spotykali się tylko w Wielkim Szlemie i nigdy nie były to krótkie mecze

zludna 0

zludna

Forum VIP
Wczoraj lekka niespodzianka Agnieszki Radwańskiej - styl, w jakim pokonała Hantuchovą - zniewalający. Bałam się, że spali się i sobie nie poradzi, że znowu będzie syndrom jednego dobrego meczu. Teraz czas na Justine Henin. Pinnacle mocno przesadził z kursami na ilość gemów i handicap. Granica 18.5 gemów, czyli żeby padł under, Agnieszka musiałaby zdobyć tylko 6 gemów, co po dwóch ostatnich występach zdaje się być niemożliwe (in plus). Stawiam, że zdobędzie więcej, niż 6 gemów. Handicap +5.5 uzależniony od typu na ilość gemów, bo jeśli tamten wejdzie, to i z tym nie powinno być problemów, kurs na to jeszcze wyższy, więc biorę tylko ten typ. Fakt faktem - grały ze sobą raz i wtedy Aga urwała 5 gemów, mimo wszystko teraz powinno być lepiej, bo tamto spotkanie rozgrywane było na trawie.
Radwańska +5.5 gemów - 2.040
Jeszcze jedno ciekawe spotkanie. Tatiana Golovin zagra z Marion Bartoli, której fenomenu nie potrafię zrozumieć. Pierwszy raz widziałam jej mecz rok temu podczas US Open. Grała wtedy z Patty Schnyder i w pierwszym secie rozmiotła Szwajcarkę aż 6-0! Nie wiem, jak to się stało, Patty też nie wiedziała, odrobiła, wygrała w końcu 2-1. Bartoli porusza się po korcie najgorzej z całej czołówki, jej atutem jest regularność, ale wystarczy, że przeciwniczka wyjdzie na kort z poczuciem, że wie, jak Marion pokonać i gra po prostu swoje, nie wdaje się w długie wymiany, operuje grą kątową. Tak dziś zagra Tatiana Golovin, choć i ta ma czasem problemy z poruszaniem się po korcie, szczególnie z grą daleko za linią końcową. Mam nadzieję, że Tati zrewanżuje się za zeszłoroczną porażkę, bo naprawdę jest w formie i świadczy o tym wysoka wygrana nad Ivanovic. A kim jest Bartoli przy Ivanovic? ;)
Golovin - 1.500

Z 0

zbysiontko

Użytkownik
Witam
Możliwe, że mój typ to szukanie sensacji na siłę, szukanie czegoś co jest niemożliwe, jednak mam przeczucie, że to może się udać. Dziś wieczorem zmierzą się ze sobą rówieśnicy Roger Federer i Feliciano Lopez. Faworytem tego spotkania, jak i całego turnieju jest Roger, jednak ja zastanawiam się, czy przypadkiem Lopez, który gra na swoim terenie nie powalczy z Federerem. Do tej pory H2H 5:0 dla Szwajcara. Jednak w czterech z tych spotkań Lopez nawiązał walkę, wygrywając nawet sety. W tym turnieju prezentuje dobrą formę, świetny pierwszy serwis. Jeśli się nie spali, to może wygra pierwszego seta, a później publika poniesie go do zwycięstwa. Unibet wystawił na to spotkanie kursy 1.03 na Federera i 15.00 na Lopeza. Ja spróbuję szczęścia i postawię na Hiszpana, taki kurs że aż korci. Ciężko pokonać Federera, jednak dzielę się z Wami moimi przeczuciami, może uda się na tym zarobić.
Roger Federer - Feliciano Lopez 2 15.00
EDIT:
Cudu nie było, ale powalczył ????

P 15

panasik

Użytkownik
witam! widzialem mecz federera z canasem, z ktorym federer z jako jedynym tenisista na siwcie mial ujemny bilans bezposrednich pojedynkow, to co on z nim zrobil to trudno opisac.. feliciano lopez.. faktycznie dobry tenisista, ale nie umei grac backhandem czy jak to sie tma pisze.. mysle, ze federer wygra bez najmniejszych problemow...

manafluid 0

manafluid

Użytkownik
Zgadzam sie z panasikiem. Lopez raczej nie ma szans z Rogerem, jak ogladalem jego mecz ze Stefanem Koubkiem w Viennie to szczerze mowiac nie bylo na co patrzec. Ale zycze Ci szczescia oby Twoje przeczucie sie sprawdzilo

zludna 0

zludna

Forum VIP
Peschke/Stubbs - Raymond/Schiavone - 2 - 1.99 [bwin]
W finale debla w Zurychu spotkają się Peschke/Stubbs z Raymond/Schiavone. Warto wspomnieć, że przez kilka sezonów Raymond/Stubbs grały razem i odnosiły naprawdę ogromne sukcesy. Teraz Raymond ma gorszy sezon za sprawą swojej ostatniej stałej partnerki - Samanthy Stosur. Nie wiem, co się dzieje z Australijką, ale dawno jej nie było widać na kortach, a ostatnie występy i tak były bardzo nieudane. Raymond natomiast na swoim równym poziomie od lat, tym razem w parze ze Schiavone, która wg tych, którzy byli świadkami jej spotkań, gra najlepszy turniej w tym sezonie. W grze podwójnej pokonały znakomite w tym sezonie Chan/Chuang, wczoraj faworytki Black/HUber i dziś znacznie łatwiejsza przeprawa. Peschke/Stubbs dość łatwa drabinka w tym turnieju, wcześniej porażka w Moskwie, o której wolałyby zapomnieć i wygrany turniej w Stuttgarcie, ale obstawa dość słaba. Dlatego biorę dziś Raymond/Schiavone - Raymond to dla mnie zdecydowanie najlepsza deblistka na świecie, a Schiavone w deblu też niczego sobie, a teraz przecież jest w formie...
Roger Federer - David Nalbandian [hc + 1.5 seta] - 2 - 2.7
over 21.5 gemów - 1.84

W finale w Madrycie planowo zagra Roger Federer, o dziwo z Davidem Nalbandianem. Sam Federer mówi, że ma tzw.&#39;kompleks Nalbandiana&#39;. Przegrywał z nim 4 razy, sety również oddawał, a Nalbandian gra fenomenalnie. Dlatego Federer nie wygra 2-0. Kurs w BaH na handicap setowy wyższy i dlatego go biorę, a także dodatkowo typ, że będzie więcej niż 21.5 gemów. Bardzo niska linia, na któryś z poprzednich spotkań Feda była wyższa - dziwne. Ale nie ma co rozpaczać - gramy ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom