>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 8.05.2017 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na poniedziałek - 8. Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

szymek1621 324

szymek1621

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania
Godzina: 20:45
Spotkanie: Chelsea - Middlesbrough
Typ: Middlesbrough +2,5
Kurs: 1,65
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Chelsea przez to, że Tottenham przegrał w derbach Londynu ma raczej w kieszeni i nie sądzę żeby pod koniec sezonu szlifowali bilans bramkowy. Realną szansę na dogonienie Chelsea do tej kolejki miał właśnie Tottenham Chelsea musiałaby przegrać i zremisować pod warunkiem że Tottenham wszystkie następne mecze przegra w tej chwili sytuacja wygląda tak że jeśli Chelsea wygra to aby utracić pozycje lidera Chelsea musiałaby 2 razy przegrać i raz zremisować więc jest to zdarzenie mało prawdopodobne. Chelsea staje na przeciw najnudniejszemu zespołowi premier league Middlesbrough, który mimo że rzadko wygrywa bo mało strzela bramek ale jest zespołem który mało traci jak na zespół spadkowy, w tej edycji premier league zdarzyło się tylko raz na wyjazdach by przegrali z więcej niż 2 bramkami-w poprzedniej kolejce z Bournemouth...
⛔100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Godz: 18:00
Spotkanie Cracovia-Arka
Typ: x
Kurs 3.45
Buk Unibet
Analiza : Cracovia na swoim stadionie w tej serii spotkań podejmowała będzie drużynę zdobywcy pucharu Polski czyli Gdyńskiej Arki. Gospodarze według mnie jak i bukmahcerów wystawiających kursy na to spotkanie są faworytem do zdobycia kompletu punktów, bowiem nie dośc iż grać będą na własnym stadionie to Arka powinna mieć jeszcze w nigach spotkanie pucaru Polski , w którym przecież mieliśmy dogrywkę. Gospodarze grali co prawda dzień wcześniej,ale gdy sezon się już kończy każdy dzień jest niezwykle ważny. Cracovia jest w tej chwili na miejscu 5 w grupie spadkowej,ale ma tyle samo punktów co 7 w tej tabeli ekipa z Gdyni, tak więc spotkanie zapowiada nam się niezwykle ciekawie bowiem kto tutaj poniesie porażkę może oddalić się na jakiś czas od utrzymania w lidze. Goście chyba za gra na tym stadionie nie przepadają od 2003 roku rozegrali tutaj 9 spotkań , wygrali tylko 1 , ponieśli 3 porażki i zanotowali aż 5 podziałów punktów, tutaj remis nikogo nie ratuję i jestem pewien że oba zespoły pograją o komplet punktów, problemem gości jest to że na wyjazdach grają znacznie słabiej w obronie i pomimo tego iż bramki zboywać porafią to nie wygrywają swoich spotkań, moje typy na to spotkanie w dniu jutrzejszym : przedział bramek 2-3 bowiem zawsze jak te drużyny sie spotykały wiele goli nie oglądaliśmy, obie strzelą , oraz dokładny wynik 1:1, myślę że gospodarze będą atakowali i stwarzali sobie znacznie więcej sytuacji ,ale to Arka po 90 minutach będzie zespołem bardziej zadowolonym z wyniku.
⛔100

L 168,1K

lukos-140307

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, LOTTO Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Cracovia - Arka Gdynia
Typ: 1/1
Kurs: 2.85
Analiza:
Na zakończenie kolejki w LOTTO Ekstraklasie mecz przyjaźni pomiędzy Cracovią i Arką. W tabeli ligowej te drużyny mają tyle samo punktów - 17. Gdynianie dopiero co zdobyli Puchar Polski, ale sądzę, że w jutrzejszym meczu to drużyna z Grodu Kraka jest faworytem. Mój typ na jutro to zwycięstwo Cracovii, jak i prowadzenie tej ekipy do przerwy.
Ostatni mecz Cracovia rozegrała w poniedziałek w Lubinie, jeszcze w 90 minucie prowadzili oni 2:0 po dobrej grze, lecz w końcówce dali sobie zabrać 2 punkty i ostatecznie mecz zakończył się remisem 2:2. Myślę, że jutrzejszy mecz może wyglądać podobnie, Cracovia będzie chciała szybko objąć prowadzenie i myślę, że tym razem nie popełni błędów z Lubina i od początku do końca będzie kontrolować przebieg spotkania.
Arkowcy po zdobyciu PP są w dobrych nastrojach, lecz mecz z Lechem wiele ich kosztował, gdyż wygrali go dopiero po dogrywce, chociaż wiadomo, że od tamtego spotkania minął już niemal tydzień. Jeżeli licząc rozstrzygnięcia meczów po 90 minutach to Arka nie wygrała kolejnych 10 spotkań z rzędu. To z całą pewnością nie stawia ich w roli faworyta jutrzejszego spotkania, bo mimo że w rozgrywkach pucharowych radzili sobie dobrze to w lidze wygląda to mizernie.
Moim zdaniem w ostatnich swoich meczach obie ekipy pokazały się z dobrej strony, zarówno Cracovia w Lubinie oraz Arka na Narodowym. Jednak ogólnie rzecz biorąc lepsze wrażenie sprawia w tym sezonie Cracovia i to na nich stawiam w tym pojedynku.
✅185

Otrzymane punkty reputacji: +5
K 0

kmwtw12

Użytkownik
Dysciplina: Piłka nożna Meksyk, Primera Division- Clausura
Godz: 1:00
Spotkanie: Santos laguna vs Toluca
Typ: 1
Bukmacher: Lvbet
Analiza:
Wszystko wskazuje na to, ze Santos wygra kurs bardzo dobry. Polecam
Brak analizy
⛔100

mich.pa88 107

mich.pa88

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 00:30
Spotkanie: Washington Wizards - Boston Celtics
Typ: 1 kwarta, Wizards handi -6.5
Kurs: 3.35
Analiza:
Co do meczu: Czwarte spotkanie rywalizacji, Celtics prowadzą 2:1 po dwóch wygranych u siebie. Dwa dni temu Wizards na swoim parkiecie wygrali 116:89. Jeżeli chcą zagrać w finale konferencji to muszą powtórzyć ten wynik.
Ok, dlaczego daję taki wysoki handicap na Czarodziejów w pierwszej kwarcie? Otóż w trzech poprzednich meczach wygrywali oni pierwsze części meczów różnicą kolejno 22, 13 i 14 punktów. Dopiero w dalszych partiach Boston dochodził do głosu.
Niestety nie znalazłem uśrednionych statystyk z całego sezonu z liczby punktów zdobytych w pierwszych kwartach przez oba zespoły. Jednak w dwóch pozostałych meczach w tym sezonie między Wizards a Celtics rozgrywanych w Waszyngtonie gospodarze wygrywali pierwsze kwarty różnicą 9 i aż 23 punktów.
Wszystko przemawia więc za tym typem. Jakby był dostępny większy handicap to też bym zagrał.
⛔100

czaro82 507,8K

czaro82

Użytkownik
Dyscyplina. Piłka nożna Francja Ligue 2
Godzina. 20:45
Spotkanie. Lens - Strasbourg
Typ. gol w obu połowach
Kurs. 1.89
Bukmacher. Unibet
Analiza.
Na jutrzejszy wieczór zaplanowano dokończenie 36 kolejki spotkań we francuskiej Ligue 2, gdzie 6sta drużyna ligi podejmować będzie na własnym stadionie lidera ze Strasburga. Gospodarze zgromadzili do tej pory na swym koncie 58 punktów,
bilans ich bramek wynosi 51/38. Goście natomiast mają tylko cztery oczka więcej i stosunek bramek 58/43, tak więc podobnie. Faworytem tego meczu patrząc po kursach jest według buków zespół Lens, lecz szczerze niemam pojęcia na jakiej podstawie...
W ostatnich 5 ciu pojedynkach to goście schodzili z boiska jako wygrani raz tylko remisując, niemalże wręcz przeciwnie jak ich dzisiejszy przeciwnik który na 5 potyczek wygrał zaledwie dwa spotkania oraz trzykrotnie przegrał. Ostatnie bezpośrednie starcie w ubiegłym roku zakończyło się wynikiem 3:1 dla jutrzejszych delegatów lecz wtedy grali oni u siebie. Historia H2H jest dłuższa ale są to dosyć odległe czasy więc niema ich co przytaczać. Wydaje mi się że możemy spodziewać się jutro ciekawego widowiska, ponieważ ewentualne zwycięstwo zespołu Lens może delikatnie pokrzyżować plany na awans ekipie ze Strasbourga.
Podsumowując powyższy typ, wydaje mi się że będzie to starcie na poziomie dwóch silnych drużyn i powinniśmy zobaczyć gole obydwu klubów oraz że padną one w obu połowach meczu.
( ciekawie wygląda również sam bts @1.90 lub win gości @3.70 )
&quot; jeśli moja analiza pomogła ci podwoić drobne-kliknij dzięki &quot;
⛔100

afrykamen 2,2K

afrykamen

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Francja 1 liga kobiet
Godzina: 16:00
Spotkanie : Lyon(k) - Soyahux (k)
Typ: Lyon -3.5
Kurs: 1.96
Analiza
Genialny zaklad na to spotkanie i genialny kurs daje nam unibet, Lyon to nie podważalny lider Francuskiej ligi, po 19 meczach maja 18 zwyciestw, BILANS BRAMEK 88:6. Soyahux to srodkowa druzyna tabeli z bilansem 22:32. H2h - 9:0 dla Lyonu i uwaga - w kazdym z tych meczy ta linia zostala pokryta, rok temu na wyjezdzie padl wynik 9-0 i 5-1... Mozna grac grubo i radze sie spieszyć bo nie wiwrze, zeby taki kurs i taka linia dlugo sie utrzymaly.
✅96

Otrzymane punkty reputacji: +14
mezamorto_ 73,7K

mezamorto_

SantoSubito
Dyscyplina: Piłka nożna-Szwecja 1 Liga
Spotkanie:Norrkoping-Sundsvall
Godzina:19:00
Typ:X2
Bukmacher:Fortuna
Kurs:3.10
Analiza:

Bardzo ciekawy mecz-kurs wart spróbowania.Nie uważam sie za experta tej ligi ale faworyzowanie az tak zespołu Norrkoping to duuza przesada.Owszem jest to bardzo porządna ekipa jak na Szwedzkie klimaty ale uważam ją słabsza niz rok temu.Pozbyli sie całkiem dobrych zawodnikow jak Nyman czy Kujovic,owszem maja zastępców ale to juz nie ta marka.Forma bardzo dobra,pakują co najmniej 2 bramki na mecz,grali jak do tej pory z ofensywnymi zespołami jak Djurgarden,Jonkoping czy Hacken i tu właśnie upatruje swojej szansy na powodzenie mojego zakładu.
Sundsvall jest ekipa ktora pewnie i w tym roku będzie bronic sie przed spadkiem.Ostatnie wyniki sa bardzo obiecujące jeśli chodzi o defensywę,remisy z takimi ekipami jak AIK,Hammarby,Elfsborg pozwalają mi pozytywnie myslec o dzisiejszym meczu.
Kurs na Norrkoping jest na pewno spowodowany iloscia bramek strzelonych ostatnio lecz Sundsvall przecież tez jest w formie,potrafi sie bronic,maja wyrównany skład bez gwiazd ale stanowiący kolektyw.Kursy nie graja a obecna forma obu ekip.Umiejętności rozkładam pól na pól i taki kurs mnie mocno dziwi.Stawiam na wyrównany pojedynek licząc na niespodziankę ze strony Sundsvall.Powodzenia.
✅210

Otrzymane punkty reputacji: +1
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dyscyplina : Hokej, MŚ
Mecz : Finlandia-Czechy
typ: Czechy 60&#39;
kurs 2
Fortuna
Oba zespoły widzielismy już dwa razy na tafli. Trener Finów Mariamaki ma czterech zawodnikow z NHL młodych Aho, Rantanena , doświadczonego Valteriego Fillipule i drugiego golie Blue Jackets Korpisalo, reszta to gracze z europy w wiekszosci rodzima liga i KHL .Finowie wymeczyli win z Białorusią po wyrównanym meczu i szczerze mówiąc nie zostawili dobrego wrażenia po sobie. Potwierdziło się to w meczu z Francuzami gdzie nie mieli sposobu na dobrze broniacego Hardego i zorganizowana obronę trójkolorowych, sami zresztą popełnili sporo błędów czego efektem są stracone bramki. Ich gra mnie nie przekonuje w żadnej formacji . Nasi południowi sąsiedzi pierwszy mecz przegrali z głównym pretendentam do złota Kanadą jednak pozostawili po sobie dobre wrażenie mimo wyniku 4-1. Drugi ich mecz to pełna kontrola i rozbicie Białorusi 6-1, pokazali że mogą daleko zajść w tym turnieju ich gra mogła się podobać, akcje budowane z pomysłem i dokładnością. W ich zaciagu z NHL są zawodnicy bedący czołowymi postaciami swoich drużyn, Mrazek ( jednynka w Red Wings), Voracek ( super snajper Flyers), Plekanec, drugi center Habs, Pastrnak ( pierwszy atak Bruins ze znakomitym sezonem) i solidni obrońcy Gudas i Kempny. Pozostali to w wiekszosci zawodnicy KHL i czołowe postacie rodzimej ligi. Wiadomo każdy mecz jest inny , Finowie mogą chcieć się za wszelka cenę zrehabilitować po można by tak powiedzieć blamażu, jednak myslę, że Czesi są świadomi i pewni swoich atutów. Ich gra wygląda o wiele lepiej . Między słupkami stanie mam nadzieję Mrazek, obrona jest solidna i sprawia wrażenie dużo bardziej zgranej od fińskiej. Atak według mnie też zdecydowanie bardziej ciekawszy. Cały zespół sprawia wrażanie bardziej bilansowanego . jest jeszcze jedna kwestia a mianowicie szatnia. Podobno wielu zawodnków z NHL nie chciało grać dla trenera Mariamakiego i atmosfera jest jaka jest co nie moze przełozyć się na dobry wynik. Fakt , nie oznacza to że ten zespół nic nie ugra na tych mistrzostach bo z ostatnich 8 mistrzostw 6 razy przywieżli medal. Ja jednak idę w stronę bardziej solidnych i grających z finezją Pepików. Kurs spadła od wczoraj z 2,45 do 2 i sądzę , że nadal będzie spadał po tym co widzielismy do tej pory.
⛔100

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna ,Szwecja , Allsvenskan
Godzina: 19:00
Spotkanie: Elfsborg - Malmo
Typ: Malmo/ over 2.5
Kurs: 2.65
Bukmacher: forBet
Analiza:

Wybrałem dzisiaj ciekawie zapowiadający się pojedynek pomiędzy liderem Malmo , a jedenastą drużyną ligi ekipą Elfsborga.
Goście weszli bardzo dobrze w sezon ( 4-2-0) , sa skuteczni zarówno w obronie jak i w napadzie ( br. 11:4). Ta najbardziej utytułowana szwedzka drużyna imponuje agresywnym stylem gry opartym głównie na zdominowaniu przeciwnika w środku pola , prowadzeniu gry i zepchnięciu rywala do defensywy. Póki co przynosi to efekty. We wszystkich 6-sciu dotychczasowych spotkaniach &quot; Niebiescy &quot; mieli przewagę w posiadaniu piłki ( od 55 % - 45% do 63% - 37%) stwarzając sporo sytuacji bramkowych.
Elfsborg gra natomiast póki co mocno niestabilnie ( 2-2-2) . Przykładem tego jest ostatni domowy mecz przeciw Ostersunds w którym kibice przeżywali prawdziwa huśtawkę nastrojów. Gospodarze od stanu 2:0 w 1 poł. potrafili stracić w 2 -ej części meczu 4 gole pod rząd , by goniąc rozpaczliwie wynik w doliczonym czasie gry strzelić 2 bramki ( 91 , 94 min). Nie ustrzegli się w tym spotkaniu wielu błędów w obronie , co w konfrontacji z opisywanym wyżej rywalem może mieć równie opłakane skutki.
Choć bezpośrednie h2h pomiędzy dzisiejszymi drużynami tego jednoznacznie nie dowodzi, stawiam na zwycięstwo gości z jednoczesnym overem bramkowym w meczu , uważam że Malmo przedłuży pasmo spotkań bez porażki i jako drużyna lepsza podobnie jak w poprzednich spotkaniach narzuci swój styl gry , zdominuje gospodarzy i udokumentuje to bramkami.
✅165

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 362

sztaba

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Cracovia - Arka Gdynia
Typ: 2
Kurs: 4,27
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Nie podzielam analizy swoich poprzedników na to spotkanie. Atmosfera w Arce jest naprawdę znakomita. Trener Ojrzyński wprowadził powiew świeżości i jak na razie nie ma co mówić o spektakularnych wynikach, ale jest głód walki i strzelania bramek. Jest też o co walczyć oczywiście Cracovia też ma o co walczyć, ale ich morale po fatalnym finale meczu z Zagłębie będą mocno obniżone. Poza tym kurs 1,8 na Cracovie jest słabiutki. Tak na prawdę w tym meczu nie ma zdecydowanego faworyta. Zdecydowanie skłaniam się w kierunku Arki, która ma w tym sezonie więcej szczęścia w przeciwieństwie do dość pechowej Cracovii. Powodzenia!
⛔100

1 461

123pro123

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie, Mistrzostwa świata, grupa A
Godzina: 16:15
Spotkanie: Niemcy - Rosja
Typ: handicap Niemcy - Rosja (2:0) - 2
Kurs: 1.95
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Na wstępie zaznaczę, że typ na Czechów również znalazł miejsce na moim kuponie, gdyż oglądałem oba mecze Finów i jeden Czechów i to co grają ci pierwsi to jest niestety piach, ale jako, że taki typ już został tutaj podany to zaproponuję coś innego nie zmieniając jednak dyscypliny
Mecz gospodarzy, którzy świetnie otworzyli ten turniej niespodziewanie pokonując USA, z nieobliczalnymi Rosjanami, którzy równie dobrze, a nawet lepiej weszli w turniej.
Niemcy po swojej stronie będą mieli na pewno publikę w hali w Kolonii więc będzie to niejako plusem, bo wiadomo łatwiej gra się u siebie zwłaszcza imprezy takiej rangi jak MŚ. Po świetnym pierwszym meczu i niespodziewanym zwycięstwie nad USA, drugi mecz przyniósł rozczarowanie i Niemcy przegrali 2-7 ze Szwecją. Oczywiście przegrana ze Szwecją ujmy nie przynosi, aczkolwiek wynik zweryfikował jednak stan rzeczywisty niemieckiej kadry. Może oczywiście nastąpić tzw. &quot;zimny prysznic&quot;, ale nie sądzę tak naprawdę aby zwycięstwo nad USA rozpaliło głowy Niemcom tak, że mieliby myśleć iż mogą zawojować te mistrzostwa
Skład ekipy niemieckiej w dużej mierze opiera się na zawodnikach z rodzimej DEL (jest też &quot;polski&quot; akcent - Mathias Płachta - syn selekcjonera polskiej kadry hokejowej) wspartymi zawodnikami z NHL. Mocnym punktem Niemców jest na pewno obsada bramki (Greiss z NY Islanders), jednak nawet najlepszy bramkarza nie jest w stanie powstrzymać rozpędzonego walca, a nie będzie przesadą nazwać tak kadrę Sbornej.
Rosjanie świetnie rozpoczęli ten turniej pokonując w &quot;meczu na szczycie&quot; (ciężko nazwać mecz otwarcia meczem na szczycie, ale patrząc po terminarzu mam wrażenie, że najtrudniejszy mecz grupowy już zagrali) Szwedów - zrobili to dopiero po karnych i po bardzo zaciętym meczu, w którym obie drużyny mogły przynajmniej kilka razy przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Szczerze mówiąc dla mnie było to zwycięstwo trochę niespodzianką, bo liczyłem wówczas na Szwedów, ale sam mecz to piękne widowisko, dla którego warto było poświęcić trochę czasu.
W durgim meczu Rosjanie rozbili beniaminka, ekipę Włochów 10-1. To pokazuje moc Rosjan oraz głód zdobywania bramek, bo przecież na mistrzostwach aż 4 z 8 drużyn wchodzą do ćwierćfinałów więc spokojnie kontrolując mecz mogli dowieźć zwycięstwo w skromniejszych rozmiarach gospodarując siłami tak aby stracić ich jak najmniej. Rosjanie nie kalkulowali i pokazali beniaminkowi różnicę między elitą a niższą dywizją, dając solidną lekcję hokeja.
Ekipa Olega Znaroka to w większości również gracze rodzimej ligi, podobnie jak u Niemców. Siła KHL jest jednak nieporównywalnie większa od DEL. Największą grupę stanowią zawodnicy SKA St. Petersburg, którzy niedawno wznieśli w górę puchar Gagarina. Jest kilku zawodników z NHL (Panarin, Poworow, Kuczerow), jednak nie ma zawodników pokroju Datsyuka, Ovieczkina czy Malkina.

Mimo wszystko uważam, że dziś będziemy znów świadkami dominacji Rosjan na lodowej tafli. Uważam, że handicap dwubramkowy spokojnie do pokrycia, a jeśli ktoś chce zaryzykować bardziej to polecam zagrać trzybramkowy, który wydaje się również powinien wejść. Ja jednak dziś bezpieczniej z dwubramkowym i liczę na zyski ????
pozdrawiam i powodzenia
✅95

Otrzymane punkty reputacji: +3
I 122

igipigiel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Madryt
Godzina: 12:00
Spotkanie: Sevastova-Pliskova
Typ: 1
Kurs: 2,4
Bukmacher: Totolotek
Analiza:
Witam,
Dzisiaj ponownie wybieram tenis. Jestem przekonany że Sevastova pokona Pliskova. Dlaczego? Ano dlatego że w 1szym meczu wygrała przekonująco i to nie byle z kim tylko z chińką Zhang. Ogólnie prezentuje się bardzo dobrze serwis, przyjęcie... Jak czytałęm z nią wywiad jest to dla niej bardzo ważna impreza i długo do niej się przygotowywała. A Pliskova? Na początku sezonu grala super- wygrywała i to przekonująco ale ostatnio jej forma jest daleka od jej możliwości. W 1szej rundzie męczyła się z ukrainką Tsurenką, wcześniej &quot;u siebie&quot; w Pradze odpadła w 1szym meczu z włoszką Giorgi 0:2.
Dla mnie Sevastova to na dziś 99% wygra. Kurs jak dla mnie jest wyolbrzymiony-ale tak to w tennisie bywa!
✅140

Otrzymane punkty reputacji: +15
kuczko1997 314

kuczko1997

Użytkownik
Dyscyplina:Tenis
Godzina: 11;30
Spotkanie: Tiafoe-De Greef
Typ: Tiafoe
Kurs: 1.50
Analiza;
Kursik poezja na Amerykanina ktory na Clayu nie przegral od 5 spotkan.Tiafoe jest na chwile obecna w znakomitej formie co pokazał na ostatnim turnieju w Saroscie gdzie wygrał Challengera.Dzis przyjechal do Francji po kolejne zwyciestwa i mysle ze Belg nie sprawi mu dzis najmniejszych problemow.Belg w tym roku gral duzo meczu na Clayu z tad wysoki kurs na niego i zdarzalo mu sie zrobic niespodzianki pokonujac tenisistow lepszych o połke.Belg ostatni swoj mecz rozegral w kwalifikacjach do turnieju w Monachium gdzie przegral z nizej rozstawionym gospodarzem 2;1.Kursik biore z pocalowaniem reki bo to wedlug mnie pewniak ktory dzis wejdzie.Jezeli w 2 tygodnie Tiafoe nie stracil dobrej formy to doslownie zje dzis Belga na korcie.Zycze powodzenia i po meczu liczymy hajs
✅50

Otrzymane punkty reputacji: +13
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Polska, Ekstraklasa
Data: 08.05.2017, godzinna: 18:00
Spotkanie: Cracovia – Arka Gdynia
Typ: over 3.5
Kurs: 3.45
Bukmacher: unibet
Analiza:
To co stało się w ostatnim meczu ekipy z Krakowa na pewno jest jeszcze w głowach wszystkich w Cracovii niezwykle cenne trzy punkty na wyjeździe stracili w doliczonym czasie gry tracąc dwie bramki po 90 minucie. Remis nic przy tej sytuacji za wiele nie dał bo okupują miejsce spadkowe, czyli robi się gorąco w ekipie. Na pewno będą dziś mocno wkurzeni tym co się stało to powinno się przerodzić w dużą agresję i atak od pierwszej minuty a dobrze to wychodziło w Lubinie przy stanie 0:2 oddali w totalnie inicjatywę i tak jak napisałem wyżej zemściło się to strasznie, od samego początku sezonu gra w defensywie przy prowadzeniu im nie wychodziła troszeczkę nie uczą się na błędach. Dla mnie tutaj innego scenariusza jak mocne ataki przez 90 minut nie będzie, nie mogą sobie pozwolić u siebie na stratę jakikolwiek punktów, a przed własną publicznością potrafią być skuteczni z grona ekipy z grupy spadkowej są najskuteczniejszym zespołem na własnym podwórku.
Arka ten sam problem mało jakości w defensywie, podobnie jak rywal przed tygodniem stracone trzy punkty po koszmarnym błędzie w defensywie w samej końcówce spotkania a dodać należy że grali dodatkowo w przewadze zawodnika. Szczególnie na wyjeździe wygląda to bardzo słabo w pięciu ostatnich meczach stracili 12 bramek przy 5 strzelonych tylko w jednym meczu nie znaleźli drogi do bramki. Dzisiaj widzę zespół zdecydowanie mocniejszy mentalnie i psychiczne w ofensywie bo potrzebują tego zwycięstwa, a wygranie Pucharu Polski po prostu mocno ich podbudowało.
Oba zespoły jak wspomniałem wyglądają bardzo źle w defensywie, nie potrafią bronić wyniku o czym jestem przekonany doskonale zdają sobie obaj trenerzy i po strzeleniu przez kogokolwiek bramki nie powinno tutaj być od razu murowania bramki to się nie sprawdza na tym etapie, a na pewno w tej sytuacji w tabeli szybka bramka powinna otworzyć mecz.
⛔100

drazi96 73

drazi96

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, 2 liga Szwajcaria
Godzina: 19:45
Spotkanie: Zurich - Le Mont
Typ: 1 i over 2.5
Kurs: 1.55
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Wczorajszy typ wszedł gładko z kursem 1.85 a były to rezerwy Żiliny, które wygrały 4:2. Dziś mam nadzieję, iż będzie podobnie, ale do konkretów ! Zurich w tym sezonie bardzo ładnie się spiął i na 99% będzie awansował do najwyższej klasy rozgrywkowej w Szwajcarii. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z outsiderem ligi jakim jest drużyna Le Mont. Gospodarze na własnym terenie w tym sezonie spisują się wyśmienicie. Nie przegrali ani jednego spotkania w lidze. Zanotowali 11 zwycięstw i 3 remisy. Goście zajmują obecnie 9. miejsce w lidze i mają 1 pkt więcej od drużyny, która spada z ligi. Le Mont na ostatnie 5 meczy zanotował 4 porażki z rzędu i raptem 1 remis. Zurich po ostatnie porażce na wyjeździe 3:1 z Aarau na pewno będzie chciał się zrehabilitować przed własną publicznością i od samego początku spotkania będą nacierać na bramkę rywali aby wygrali pewnie to spotkanie. Gospodarze przystępują do tego spotkania bez poważnych osłabień. Liczę iż po dzisiejszym meczu moje statystyki w &quot;Typach Dnia&quot; będą się prezentowały 4/5 ????
✅55

Otrzymane punkty reputacji: +13
L 122

lethias

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Anglia – Premier League
Godzina: 21:00
Spotkanie: Chelsea Londyn - FC Middlesbrough
Typ: Powyżej 11.5 rzutów rożnych
Kurs: 2.30
Bukmacher: forBet
Analiza:
Przed nami mecz zamykający 36 kolejkę Premier League. Lider kontra outsider. Ogólnie wszystko oczywiście w tym meczu powinno być jasne. Łatwe zwycięstwo gospodarzy. Jednak jak to często bywa w lidze angielskiej może być różnie. Nie tak dawno temu Middlesbrough potrafiło się dosyć mocno postawić samemu Man City. Ponadto ciekawą statystyką jest również mała ilość straconych goli jak na drużynę spadającą z ligi (45 straconych bramek gdzie sąsiedzi w tabeli mają po 60-70 straconych). Bolączką dzisiejszych gości jest mała skuteczność strzelonych bramek, najmniej w lidze, tylko 26 bramek. Pasowałoby zatem zwycięstwo Chelsea do 0 ale nie za wysokie (1-0, 2-0). Kursy jednak malutkie na zwycięstwo Chelsea a dokładny wynik to za duże ryzyko. Postanowiłem więc dziś pójść tropem rzutów rożnych  Chelsea statystycznie w meczu ma tylko 5.38 kornera na mecz. Jednak ze słabiakami zazwyczaj jest to ok 7-9 kornerów. Dodając jeszcze to, że Middlesbrough mało traci bramek, lubią długo się bronić więc powinno być dużo kornerów. Myślę że Chelsea będzie ich miało ok 10 i liczę, że przynajmniej 2 dorzucą goście.
⛔100

maer 322,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Niemcy - 2 Bundesliga
Godz: 20:15
Spotkanie: Eintracht Braunschweig - Union Berlin
Typ: Eintracht Braunschweig
Kurs: 2.10
Zapraszam na 32 serię gier niemieckiej 2 Bundesligi.
W bardzo ciekawym spotkaniu na Eintracht-Stadion zmierzą się ze sobą miejscowe Braunschweiger Turn- und Sportverein Eintracht von 1895 a w gości przyjedzie drużyna 1. FC Union Berlin.
Gospodarze w tym sezonie ligowym w swoich 31 meczach zdobyli 60 punktów co daje im 3 miejsce w tabeli ligowej natomiast goście plasują się na 4 pozycji w niemieckiej 2 Bundeslidze ze zdobytymi 57 oczkami w swoich 31 rozegranych spotkaniach.
Eintracht Braunschweig w tym sezonie ligowym u siebie 11 zwycięstw, 3 remisy oraz 1 przegrana i bilans bramek 30-15 zaś 1. FC Union Berlin w delegacjach 6 wygranych, 3 remisy oraz 6 porażek z bilansem bramkowym 19-23.
Mecz ten zapowiada się bardzo ciekawie gdyż oba zespoły walczą o prawo baraży z drużyną z 1 Bundesligi bo wątpię żeby doścignęły Hannover 96 i moim typem na ten pojedynek jest zwycięstwo gospodarzy którzy na swoim terenie grają bardzo dobrze i do tego skutecznie jak również posiadają lepszych strzelców niż zespół gości w postaci Kumbeli oraz Nymana a goście na wyjazdach grają dużo słabiej niż na swoim terenie do tego gospodarzom bardzo będzie zależało by pozbyć się głównego rywala do baraży i moim zdaniem im się to uda i zdobędą pełną pulę 3 ligowych oczek.
✅110

shorvenek 129

shorvenek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie B
Godzina: 20:30
Spotkanie: Pisa - Cittadella
Typ: Remis / under 2.5 gola
Kurs: 3.25
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Do końca sezonu Serie B zostały 2 kolejki, nie licząc tego meczu który zamyka kolejkę numer 40. Piłkarze gospodarzy w tym sezonie dokonali czegoś niezwykłego, mianowicie spadli z ligi mając NAJMNIEJ STRACONYCH BRAMEK w całej lidze. Do tej pory stracili tylko 29 bramki, dla porównania druga najlepsza obrona straciła tych bramek 36 mowa tu o Spal i Perugi które są blisko awansu do Seria A. Gospodarze mogą poszczycić się nie tylko najlepszą obroną ale i najgorszą ofensywą, do tej pory strzelili tylko 22 bramki. Under 2.5 w meczach z ich udziałem był notowany 35-krotnie na 39 przypadków. Cittadella walczy o awans, prawdopodobnie znajdzie się w playoffach lecz większość punktów zdobywała na własnym obiekcie, myślę że remis w dzisiejszym spotkaniu zadowoli obie ekipy, Pisa będzie chciała zakończyć przygodę z Serie B zapisując się w historii jako najlepsza obrona która spadła z ligi, natomiast Cittadella będzie chciała przypieczętować awans do fazy playoff na własnym obiekcie na którym podejmą Vicenzę, możliwego następnego spadkowicza. Liczę na remis z dodatkiem under&#39;a 2.5 bramek patrząc na formę obu ekip i sytuacje panującą w lidze.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom