>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 6.10.2011 (czwartek)

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na piątek - 7 października

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.
▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:
▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:
▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

yazir 26

yazir

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - kwalifikacje Euro Cup u21
Spotkanie: Portugalia u21 - Polska u21
Typ: pierwsza połowa 1
Kurs: 1,78
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Upatrzyłem sobie te nasze reprezentacje dziś stawiam na Portugalię w pierwszej połowie, kurs bardzo zachęcający chociaż z tego powodu że Portugalia często otwierała wynik na swoją korzyść już po pierwszych 45minutach gry, na to że siądzie ten wynik spore szanse. U siebie Portugalia gra znakomicie od przegranej z Anglią 13 miesięcy temu, odnosili bardzo dobre wyniki 6 wygranych i dwa remisy odprawiali z kwitkiem takie drużyny jak Niemcy, Francja czy Szwecja. Nasze młode Orły radzą sobie bardzo źle i tutaj nie ma różnicy czy zagrają na wyjeździe czy u siebie, tylko potrafili wygrywać ostatnio ze słabiutką Albanią 0-3. Ostatni mecz dych drużyn zakończył się wynikiem 2-0 dla Portugalii w tym meczu worek z bramkami otworzył się po 45minutach, ale jestem prawie pewien że dziś Polacy nie będą w stanie obronić korzystnego wyniki po pierwszej połowie.
Ostatnie wyniki Portugalia dom:
05.09.2011 U21 Portugal U21 1-0 France U21
09.08.2011 U21 Portugal U21 1-1 Slovakia U21
03.06.2011 U21 Portugal U21 2-0 Austria U21
31.05.2011 U21 Portugal U21 4-2 Germany U21
28.03.2011 U21 Portugal U21 1-1 Denmark U20
25.03.2011 U21 Portugal U21 2-0 Ireland U21
Ostatnie wyniki Polska wyjazd:
02.09.2011 U21Q Albania U21 0-3 Poland U21
03.09.2010 U21Q Finland U21 2-0 Poland U21
09.06.2010 U21 Luxembourg U21 1-0 Poland U21
26.05.2010 U21 Albania U21 2-2 Poland U21
03.03.2010 U21Q Holland U21 3-2 Poland U21
17.11.2009 U21 Romania U21 2-1 Poland U21
⛔ 100

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Rafael Nadal vs Milos Raonic
Typ: +1,5 seta Raonic
Kurs: 3,90
Buk: Unibet
Data/godzina rozpoczęcia: 06-10-2011/07-00
Analiza:
To spotkanie rozpocznie się bezpośrednie po zakończonym meczu pomiędzy Ebdenem, a Ferrerem na korcie centralnym. Zdecydowanym faworytem jest dwójka światowego rankingu, obrońca wywalczonego przed rokiem właśnie tu w Tokio tytułu. Jestem jednak zdania, że Raonic jest tenisistą, który poczynił ogromne postępy. Jeszcze rok temu, gdy grał w tym turnieju w tej samej fazie w jakiej przyjdzie mu zagrać jutro musiał przejść przez kwalifikacje. Przypomnę, że rok temu grał z Nadalem, i był to ich jedyny dotychczasowy pojedynek, zakończony porażką Kanadyjczyka, który nie ugrał ani jednego seta. Dziś może być odwrotnie, obecnie jest trzydziestą rakietą świata. Ta pozycja może byłaby wyższa jednak kontuzja, której nabawił się podczas Wimbledonu wykluczyła go z gry na dłuższy okres. W pierwszym meczu po powrocie na światowe korty zaprezentował się przyzwoicie. Wygrał z Yuichi Sugita. Kanadyjczyk powiedział, że cieszy się z powrotu na korty i jest zdania, że z dnia na dzień będzie lepiej. Hiszpan Rafael Nadal po którejś już z rzędu porażce z Serbem Novakiem Djokovicem w finale turnieju US Open grał trochę w Davis Cup. W pierwszej rundzie w Tokio wygrał z Go Soeda. Trafił 85 procent pierwszego podania. Po tym meczu powiedział: ,, Myślę, że zagrałem dobry mecz. Lepszy niż się spodziewałem. Zadowolony jestem szczególnie z mojego serwisu, który przed turniejem nie funkcjonował rewelacyjnie. Piłki dziś były trochę cięższe, więc miałem problemy z zagrywaniem topspinowego forhendu&#39;&#39; Z pewnością jestem zdania, że dobrze serwujący Raonic nie będzie takim łatwym rywalem jak Soeda i ugranie minimum jednego seta przez Kanadyjczyka jest w jego zasięgu-powodzenia
⛔ 100

grabowski 36

grabowski

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Argentyna, Argentyna 2 liga ( Primera B )
Spotkanie: Boca Unidos - Chacarita Juniors
Typ: 1 ( -1,0 )
Kurs: 2,9
Bukmacher: Expekt
Dzisiaj o 2 w nocy naszego czasu spotka się zespół nr 7 z ostatnim 20-tym zespołem drugiej ligi argentyńskiej. Mój typ to Handicap na gospodarzy, jest to typ prosty i pewny, dlaczego ? Otóż pozycja w tabeli gości nie jest przypadkowa w 7 meczach zdobyli zaledwie 4 punkty strzelając tylko 2 bramki, z czego ani jednej na wyjeździe, co bardzo dobrze rokuje przed meczem. Gospodarze są zdecydowanymi Faworytami tego meczu, którzy w 8 meczach strzelili 14 bramek, więc prawie średnio 2 na mecz. Bilans gospodarzy to 2 - 2 - 1 , a gości 0 - 1 - 4 z czego ostatnie dwie porażki zanotowali u siebie w tym jedną z dopiero 17-tym zespołem. Wszystkie liczby na niebie i ziemi wskazują, że spotkanie będzie jednostronne ze wskazaniem na gospodarzy, patrząc na bramki i formę prezentowaną przez oba zespoły przewiduję 2-0 / 3-0 dla gospodarzy.

⛔ 100

darmoweimpy 13

darmoweimpy

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball - MLB
Spotkanie: Arizona Diamondbacks - Milwaukee Brewers
Typ: 2
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bet365
Analiza:
O godzinie 3:30 dojdzie do spotkania między Arizona Diamondbacks a Milwaukee Brewers. Drużyny grają na stadionie Arizony. Według bukmacherów, a także i mnie praktycznie pewnym faworytem tego spotkania są goście, którzy w tym sezonie spisują się rewelacyjnie, a stanie na ich drodze zespół z &quot;średniej półki. Do tej pory zespoły grały ze sobą 3 razy z czego Brewersi wygrali 2 mecze. Statystyki obydwóch drużyn są podobne. Według mnie zwycięzca meczu będą Brewersi i wejdą do półfinału.

⛔ 100

K 28,6K

krachoo

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball - MLB
Spotkanie: Saint Louis Cardinals - Philadelphia Phillies
Typ: over 7,5
Kurs: 2
Bukmacher: Pinnacle
Czas rozpoczęcia: 00:00
Dzisiejszej nocy o północy czasu polskiego dojdzie do czwartego spotkania w pierwszej fazie playoff pomiędzy Saint Louis Cardinals, a Philadelphia Phillies. Baseballiści z Filadelfii prowadzą w serii 2-1. Ostatni mecz, jaki się odbył to było wyjście na prowadzenie Phillies 2-1 na boisku w Saint Louis. Goście z bilansem 102-60 zostali najlepszą drużyną sezonu regularnego natomiast gospodarze kończąc sezon z bilansem 90-72 przystąpili do playoffów z pozycji Wild Card (w dywizji lepsi byli od nich Milwaukee Brewers - 96-66). Pitcherem Cardinals będzie dzisiaj Edwin Jackson. Może on się pochwalić bilansem 12-9 i współczynnikiem ERA 3,79. Na przeciwko stanie Roy Oswalt, który wygrał dziewięć z dziewiętnastu meczów, w których rozpoczynał jako starter. Jego ERA wynosi 3,69. Jak widzimy dwóch miotaczy, którzy rozpoczną dzisiejsze spotkania nie ma jakiś super statystyk, jak na grę w drużynach, które występują w postseason. Oznaczać to może, że batterzy obu drużyn (skądinąd pierwszej klasy) mogą posłać kilka home runów i base hitów, co zaowocuje sporą ilością runów zdobytych przez oba zespoły. Stawiam, że będzie ich przynajmniej osiem.
✅ 100

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
Dyscyplina: CHINA OPEN R16 TENNIS
Spotkanie: A. Pavlyuchenkova - V. Azarenka
Typ: A. Pavlyuchenkova
Kurs: 2.850
Analiza:
Jutro w Pekinie sporo meczy w których można próbować underdogów. Ja wybrałem spotkanie Azarenki z Pavlyuchenkovą. Mam wrażenie, że Victoria ostatnio obniżyła trochę loty, nie jest tak regularna i na pewno jest w zasięgu Rosjanki. Do tego Białorusinka nie lubi grać z typem tenisistek który reprezentuje Nastia. Co prawda Azarenka ostatnio przegrała tylko z Agnieszką, ale w jej grze widać niedoskonałości i nie wygląda to imponująco. Agresywny styl Pavlyuchenkovej będzie niewygodny dla Viki. Podstawą jest to żeby Nastia grała na dobrej skuteczności. Jej postawa jest zawsze jakąś niewiadomą ale ma uderzenia którymi możne wygrać z Victorią. Ich dotychczasowe mecz były zacięte i tym razem powinno być podobnie. U Azarenki widzę jakby brak motywacji i jeśli Nastia jutro zagra na odpowiednim poziomie będzie miała szanse ograć nr 4 rankingu WTA.
✅ 185

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Pekin
Spotkanie: Juan Carlos Ferrero - Marcel Granollers
Typ: Juan Carlos Ferrero 2:0
Kurs: 2.40
Analiza:

Hiszpan wczoraj łatwo uporał się z Belluccim, osiągając 100% pierwszego serwisu (34/34) co bardzo rzadko się zdarza. Teraz kolej na jego rodaka -
Granollersa, który również jest outsiderem w tym meczu. Mimo wszystko,
uważam, że Marcel powinien powalczyć trochę bardziej niż z Bellucci, aczkolwiek mecz w dwóch setach jest jak najbardziej w zasięgu ręki Juana. Granollers wygrał w tym roku event w Kitzbuhel kilka tygodni temu i na pewno jego wczorajsza wygrana przeciwko Simonowi dodała mu pewności siebie, jednak Simon po bardzo ładnych występach w tournee Amerykańskim całkowicie opadł z formą. Ponadto dotychczasowy bilans obu graczy przemawia na korzyść Ferrero, który wygrał 4 pojedynki (tracąc przy tym tylko jeden set), w tym 2 tego roku, ostatni raz na US Open, gdzie Granollers skreczował ,jednak mimo wszystko całkowicie kontrolował mecz. Uważam więc, że Juan to spotkanie może wygrać w dwóch setach, a sposób na Granollersa niewątpliwie ma.

Start: 6:30
✅ 140

Otrzymane punkty reputacji: +1
ali-g 40

ali-g

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis WTA Pekin (CHN), twarde, Świat
Spotkanie: Virginie Razzano (FRA) - Monica Niculescu (ROU)
Typ: Ile gemów wygra w tym meczu Virginie Razzano (FRA)? Poniżej 10,5
Kurs:3.00
Bwin
Analiza:
Na godz 6:30 rano przewidziany jest poczatek spotkanie pomiedzy Virginie Razzano (FRA) - Monica Niculescu (ROU).Mecz patrzac na zawodniczki powinien byc wygorwnany moj typ na to spotkanie to mniej niz 10,5 gemow ugranych przez włoszke.
Licze ze to Monica jednak wygra spokojnie ten mecz tak jak to zrobiła runde wczesnie z Scheepers.C (RSA) 6-2 6-1, co jeszcze przemawia za pewna wygrana Rumunki wiec tak w ostatnich 4 meczach niestraciła nawet seta ale TB tez niemeczyła tych setow, Razzano to niewiadomo tez kto jest nizej w rankingu ostatnio seta strciła w QWA z Ula Radwanska do tego Turnieju,a runde wczesnie pokonała Włoszke Vinci.R ktora gra w kratke 6-7 (TB 7-9) 0-6.
Zapowidac moze sie ciekawe i zaciete spotkanie ja jestem przekonany ze to Rumunka zakatuje od poczatku i jak jutro wstane zobacze wynik nawet i 7-5 7-5 i bede ucieszony,
pozdrawiam.
✅ 200

S 131

strojes666

Użytkownik
Spotkanie : Cilic : Fognini
Typ : 2
Kurs : 5,00
Buk : bet365
Godzina : 11.00
Analiza :
Cilic nie ma zbyt dobrego sezonu, szczególnie zwalił wielkie szlemy.
Jest to zawodnik o wielkim potencjale ale moim zdaniem ten sezon ma strasznie nieudany i jak widzę kursy powyżej 5,00 na jego rywali to biorę to w ciemno bo on w tym sezonie może przegrywać z każdym.
W rankingu jest 25 a więc wysoko ale moim zdaniem stać go na więcej.
Fognini sezonu rewelacyjnego też nie ma, bilans ujemny w tym roku jeśli o mecze chodzi i naprawdę nie było zbyt dobrze.
W rankingu jednak jest na 39 miejscu a więc dosyć wysoko i stac go na jeszcze lepsze wyniki.
Na hardzie lepiej prezentuje się Cilic w tym sezonie bo wygrał 9 meczów z 16, za to Fognini zaledwie 3 z aż 12.
Tu w Pekinie jednak zagrał nieźle w pierwszym meczu, przeszedł dalej i moim zdaniem ma szanse ograć dzisiaj Cilica.
Potencjał obu panów oceniam tak samo, ten sezon obaj mają strasznie kiepski a więc wolę postawić na zawodnik ze zdecydowanie wyższym kursem.
W H2H jest 1:1 a więc to też pokazuje że oni są równi i to będzie dobry mecz a wygra Fognini i da zarobić.
Polecam
⛔ 100

gredluk 295

gredluk

Użytkownik
Spotkanie : Aurora - Vasco Da Gama
Typ : 1 dNb
Kurs : 1,72
Buk : unibet
Godzina : 02:50
Analiza :
Bedzie szybko bo nie mam czasu. Vasco olali mecz z boliwijczykami i postanowili sie skupic na lidze. Na mecz biorą tylko 4 zawodnikow z pierwszej druzyny, reszta rezerwa itd. Pozostali zostaja w Brazylii i zapierdziela przed mecz z Internacionalem. Druga sprawa na niekorzysc Vasco to warunki meczu... beda grali na 2500 m n.p.m co nie wierze ze im sie &quot;spodoba&quot; ????
Kurs spadaja ostro bo jeszcze wczoraj czy przed wczoraj byly 0,5 wyzsze....
Dla odwaznych &quot;jedyneczka&quot; ???? Przepraszam za literowki ale na serio brak czaus :p
✅ 72

Otrzymane punkty reputacji: +5
sergio1990 43

sergio1990

Użytkownik
Dyscyplina:hokej
Spotkanie: saipa- lukko
Typ: 1
Kurs: 2.40
Bukmacher: bet365
Analiza: witem ponownie !!! wracam po przerwie i zaczynam ponowna walke z bukmacherem Xd oby wygrana XD moj pierwszy typ to mecz z ligi finskiej druzyna gospodarzy ostatnie 3 mecze przegrala w tym 2 ostatnie po karnych i jeden po zacietej walce.ogolnie sezon saipa zaczela nie za ciekawie po narazie maja 2 zwyciestwa w 9 meczach ale ostatnio graja juz lepiej tylko brakuje im troche szczescia ale szczescie musi sie kiedys odwrocic. tarez cos na temat gosci. ostatnio byli w gazie bo wygrali 3 mecze z rzedu ale w ostatniej kolejce zanotowali porazke u siebie a na wyjazdach maja bilans 2 wygrane i porazkei wydaje mi sie ze lukko po serii 3 wygranych zanotuje 2 porazki i przegra na wyjezdzie z glodna zwyciesta druzyna saipy
✅ 140

Otrzymane punkty reputacji: +3
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA, Pekin
Spotkanie: A. Pavlyuchenkova - V. Azarenka
Kurs: 1,54
Bukmacher: Pinnacle Sports
W przeciwieństwie do kolegi wyżej który podał typ na to spotkanie wskazując na zwycięstwo Rosjanki ja stawiam na Victorię. Tak tak, zgadza się dziewczyny ze sobą bardzo równo grały ze sobą w przeszłości i pewnie podobnie zagrają teraz. Ale pamiętajmy że 3krotnie wygrywała V. Azarenka. Białorusinka nie przegrywa byle z kim. Wystarczy spojrzeć na jej wyniki na przełomie 20 spotkań a nawet i dalej. V. Azarenka uległa tylko S. Williams dwukrtonie. A ostatnio fantastycznie spisującej się A. Radwańskiej. Rosjanka to na pewno potencjał. Wygrała już z kilkoma mocnymi rywalkami, jednak lepiej nie przeceniać jej umiejętności. Rosjanka jeszcze niedawno przegrała z Venia King 2:0. (82 rakieta) Venia King nie najlepiej się spisuje ostatnio. Napisałem to dlatego że forma Rosjanki nie jest jeszcze aż tak stabilna. Podobnie jak Marion Bartoli potrafi mieć lepsze dni lub gorszę. W takich przypadkach lepiej stawiać na zawodniczki prezentujący wysoki stały poziom. V. Azarenka jest w lekkim dołku po porażce z A. Radwańską z pewnością jednak będzie chciała to odbić w tym turnieju. Mecz może trwać 3 sety to jest bardzo możliwe chociażby dla tego że ostatnie dwa pojedynki tych zawodniczek odbyły się w tym roku i trwały 3 sety, jednak stawiałbym tutaj mimo wszystko na Białorusinkę.
by scotratez
zwrot

panas89 95

panas89

Użytkownik
Spotkanie: Pennetta - Cibulkova
typ: 2
kurs: 2.80
bukmacher: bwin
Spotkanie dwóch zbliżonych rankingowo tenisistek, z umiejętnościami uważam że jest podobnie z małą przewagą Pennetty przy siatce, z racji tego że jest bardzo dobrą deblistką, backhand uważam że Pennetta również ma nieco lepszy, Cibulkova znana jest z doskonałego poruszania się po korcie, jest bardzo szybko i dynamiczną zawodniczką, jej silną bronią napewno jest forehand oraz dobry serwis, bardzo dobrze również gra kątowo. Pennetta, ostatnio osiągnała bardzo dobry wynik podczas US Open dotarła tam do ćwierćfinału, po drodze pokonując przede wszystkim Sharapovą, różnie bywa z jej kondycją, przed US Open kilka miesięcy odpoczywała z powodu kontuzji. Cibulkova w Pekinie do tej pory w dwóch pierwszych rundach straciła zaledwie 6 gemów. Wygrywając 6:2 6:2 ze Schiavone. Uważam że po takim kursie jak najbardziej do grania typ na Cibulkovą.
⛔ 100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Agnieszka Radwańska (POL) - Sofia Arvidsson (SWE)
typ: Sofia Arvidsson (SWE) - wygra co najmniej 1 seta? TAK
kurs: 3.55
bukmacher: Bwin
Zdecydowaną faworytką tego starcia jest oczywiście Agnieszka Radwańska, która po sukcesie w Tokio ma ochotę również osiągnąć niezły wynik w Pekinie. Dzisiaj jej rywalką będzie Szwedka Sofia Arvidsson i według mnie wcale nie musi być to łatwe i przyjemne spotkania dla Polki.
Arvidsson w Tokio wyeliminowała już Alonę Bondarenko i półfinalistkę turnieju w Tokio Petrę Kvitovą co może świadczyć o niezłej formie Szwedki i jak już wspomniałem o trudnym spotkaniu jakie czeka Polkę.
Szwedka co prawda jest niedoceniana przez bukmacherów ale myślę, że jest wstanie ugrać przynajmniej jednego seta. Polka w Tokio przecież też nie wygrywała wszystkich spotkań łatwo, szybko i przyjemniej, w trzech wygrywała 2-1 w setach (z Kerber, Jankovic i Azarenko) natomiast w meczu z Kanepi o zwycięstwie w pierwszym secie decydował tie-break.
Według mnie Szwedka podbudowana dobrymi wynikami w pierwszych spotkaniach może być bardzo trudną i wymagającą rywalką. Isia ma przecież czasem &quot;zastoje&quot; w grze, które nie raz prowadzą do przegranego seta. Może dzisiaj będzie podobnie.
⛔ 100

S 318

soren

Użytkownik
Tenis Challenger Mons
06.10.2011 20:30
Xavier Malisse – Alejandro Falla
Kurs: 3.32
Buk: betsson
W belgijskiej miejscowości Mons odbywa się największy turniej challengerowy w tym tygodniu rozgrywany na kortach twardych w hali. W jednym ze spotkań 1/8 finału staną naprzeciw siebie reprezentant gospodarzy Xavier Malisse oraz Kolumbijczyk Alejandro
Falla. Bukmacherzy mocno w tym meczu faworyzują tego pierwszego co według mnie jest błędem.
Malisse to już 31 letni tenisista. Jest to zawodnik potrafiący grać na bardzo wysokim poziomie, nieźle poruszający się po korcie. Ma on jednak coś przez co bardzo często przegrywa wiele meczy. Tym czymś jest psychika z którą u niego jest bardzo słabo. Potrafi przegrać praktycznie wygrany mecz, stracić chęć do gry po jednym głupim błędzie, a przy tym jest bardzo niestabilny w swoich poczynaniach. Dodatkowo ostatnio nie znajduje się w zbyt wysokiej formie. Podczas Davis Cup przegrał w trzech setach ze słabo ostatnio grającym Austriakiem Haiderem-Maurerem. Potem dotarł do ćwierćfinału w Metz gdzie poddał mecz po pierwszym secie z Dolgopolovem. Tutaj w pierwszej rundzie pokonał w dwóch setach Lacko. Jest to tenisista, który najlepiej czuje się na kortach twardych, lecz w tym sezonie ma na nich ujemny bilans.
Falla jest zawodnikiem o 3 lata młodszym niż Belg. Jego głównym atutem jest świetnym return. Może to być kluczem do zwycięstwa z Malisse, gdyż w poprzednim meczu Xavier miał tylko 48% celności pierwszego podania. Jeżeli Kolumbijczyk jest w formie to potrafi naprawdę grać bardzo solidnie. A właśnie ostatnio jakby złapał wiatr w żagle. Z dobrej strony zaprezentował się już podczas US Open gdzie pokonał po pięciu setowym boju Trockiego. Ostatnio natomiast tryumfował w Cali gdzie w finale pokonał Schwanka.
Mecz zapowiada się na bardzo zacięty i ciekawy. Mam nadzieję, że Kolumbijczyk będzie wyprowadzał z równowagi Belga swoimi dobrymi returnami, a ten będzie się co raz bardziej denerwował i popełniał dużo niewymuszonych błędów, przez co zawiedzie swoich kibiców i nie znajdzie się w ćwierćfinale tej imprezy.
✅ 232

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Spotkanie: Caroline Wozniacki (DEN) - Kaia Kanepi (EST)
Typ: 2:1
Kurs: 4.3
bukmacher: Betfair

Buki po raz kolejny widzą w Wozniacki faworytkę. Nr 1 w rankingu WTA jednak gra przeciętnie, od dłuższego czasu bez formy i bez wygranego turnieju. Co więcej przecież z Kanepi przegrała w ostatnim turnieju w Tokio w 2 rundzie 1:2. A i poprzednie 2 spotkania też kończyły się w 3 setach (Indian Wells 2009 i Tokio 2008), ale wygranymi Dunki. W Pekinie Wozniacki wygrała 2:1 z Hradecką i 2:0 z Gajdosovą. Kanepi w Tokio po wygraniu z Wozniacki pograła dobrze z Radwańską (2:6 6:7). W Pekinie oddała 3 gemy Chince Zhang a potem wygrała walkowerem z Lisicki. Według mnie Dunka jest faworytką, ale Kanepi na pewno postawi trudne warunki. Spodziewam się 3 setów, kto wytrzyma kondycyjnie wygra. Stawiam na Dunkę, w końcu z Estonką ma porachunki do wyrównania. Pomimo jej niespecjalnej formy liczę, że do tego spotkania wyjdzie na 110% zmotywowana, bo o motywację i umiejętności Kanepi jestem spokojny.
⛔ 100

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna ( Singaporean League )
Spotkanie - Hougang United - Tanjong Pagar Utd
Typ - połowa/koniec spotkania 1/1
Kurs - 1.80
Buk - Bwin
Analiza :
Na dzis wybrałem cos z egzotycznych rejonów a mianowicie mecz w Singapurskiej ligi pomiędzy Hougang Utd. a Tanjongem Pagar Utd. nie ulega wątpliwosci że faworytem tego spotkania są gospodarze którzy co prawda nie odgrywają w lidze jakiejs znaczącej roli bo znajdują się na 7 miejscu z dorobkiem 36 punktów i do lidera Tampinesu tracą aż 24 pkt. to jednak ich dzisiejszy rywal drużyna Tanjong można ją nazwać przysłowiowym chłopcem do bicia okupuje 11 przedostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem zaledwie 13 punktów to jak widzimy prawie taka sama róznica punktowa co Hougangu do lidera no i co jeszcze najgorsze to stosunek bramek gosci który wynosi 13:62 . Gospodarze też nie są na + w bramkach ale ich stosunek bramkowy jest 45:50 . Hougang w ostatnim meczu u siebie wygrał 2:0 też z nizej notowanym rywalem Balester Khalsa . Tanjong natomiast też na swoim terenie odniósł pierwsze zwycięstwo od 9 kolejek nad Young Lions 3:1 . Jednak uważam że to gospodarze wyjdą dzis zwycięsko z tego pojedynku co udowodnią już wygrywając w pierwszej połowie jak i w całym meczu .
Dodam jeszcze że pierwsze ich spotkanie na terenie Tanjongu wygrało Hougang aż 5:0 czyli stawiam dzis 1/1 . Jak bedzie przekonamy się o 13.30 . Pozdrawiam !
✅ 80

djkruko 101K

djkruko

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Singapur - SLeague
Data: 06.10.2011
Spotkanie: Ballestier - Geylang
Typ: over 3.5
Kurs: 3.15
Bukmacher: Betfair
Godzina Rozoczęcia: 13:30
Analiza:
28 kolejka Singapurskiej S-League pomiędzy 10 ekipą w tabeli Ballestier Khalsa a 9 ekipą ligi Young Lions.Gospodarze do tej pory zdobyli 19 punktów, u siebie zanotowali 3 zwycięstwa, 2 remisy i 9 porażek, goście też nie grzeszą zdobyczą punktową bo zdobyli 5 pkt więcej, na wyjazdach wygrali 3 razy 3 razy zremisowali i 7 razy przegrali.Obie nie grzeszą w ostatnich meczach także formą strzelecką. Ponieważ Ballestier przegrał u siebie z Gombakiem(6 miejsce) 0:2 i na wyjeździe z Hougang(7 miejsce)0:2, zaś Young Lions przegrali wyjazd z Home(2 miejsce) 0:2 i wyjazd z Tanyong Pagar(wtedy ostatnia ekipa - 13 punktów zdobytych)1:3.Dziś obie drużyny będą bardzo osłabione szeczególnie w obronie.Tak więc Ballestier bez:
Obrońca i kapitan drużyny Paul Cunningham 28/3
Pomocnik Ishak Zainol 26/0
Pomocnik Vikraman 22/1(niepewny)
Do gry dzisiaj wraca napastnik McGough 11/4 więc powinien wzmocnić siłę ataku.
U gości zabraknie:
Bramkarz podstawowy Izwan Mahbud 21/0
Obrońca Afiq Yunos 26/0
Obrońca Safuwan Baharudin 12/3
Pomocnik Shahdan Sulaiman 8/2
Pomocnik Zulfahmi Arifin 19/0
Tak więc z podstawych obrońców pozostanie tylko Shah 22/0
Do składu powracają:
Pomocnik Gabriel Jun Yi bez gry w sezonie(więc będzie się starał dobrze zagrać by na stałe powrócić do pierwszej jedenastki, nie grał bo odbywał służbe wojskową)
Obrońca Hamzah 12/0
Dziś także od pierwszych minut zagra 20-letni napastnik Nizam 6/2
Ostatni raz smak zwycięstwa Ballestier osiągnął 5 lipca z Tanjong 2:0, a Young Lions 2 sierpnia z Houngang 2:0.
Biorąc pod uwagę braki w obronie gości i powrót do gry zawodników ofensywnych możemy być dziś świadkami dobrej gry ofensywnej i kilkunastu błędów w formacjach defensywnych, z resztą strata 3 goli z najgorszą ekipą ligi nie wróży niczego dobrego.A gracze Ballestier są już bardzo długo bez zwycięstwa i wciąż wierzą w awans na 9 miejsce które aktualnie zajmuje Young Lions, ale lepiej jednak obstawiać w tym meczu over bramkowy aniżeli zwycięstwo gospodarzy.
⛔ 100

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Tenis, WTA Pekin
06.10.2011 13:35
Woźniacka - Kanepi
Typ: 3 sety
Kurs: 2.80
sportingbet

Pekin, ostatnie spotkanie singlowe turnieju kobiet na korcie głównym w dniu dzisiejszym w którym zmierzą się liderka rankingu WTA Dunka Polskiego pochodzenia Karolina Woźniacka i 46 w tym że rankingu Estonka Kaia Kanepi. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie ponieważ tenisistki te grały ze sobą w zeszłym tygodniu podczas turnieju w Tokio i niespodziewanie po bardzo wyrównanym meczu górą była Estonka. Ogółem grały ze sobą już trzykrotnie i wszystkie mecze były bardzo wyrównane, kończyły się po trzy setowej walce, w dwóch pierwszych lepsza była liderka światowego rankingu. Teraz trochę o tym jej liderowaniu, cóż znajduje się na czele rankingu ponieważ jest najrówniejsza, jednak choćby jej występy w turniejach Wielkiego Szlema pokazują że bardziej udaje się jej wykorzystywać sytuację niż naprawdę rządzi w światowym tourze. A jej dzisiejsza rywalka w końcu chyba wraca do lepszej formy, potrafi grać co udowodniła już nie raz w ostatnich latach. Jest to pojedynek trzeciej rundy w poprzednich Karolina męczyła się z Czeszką Hradecką 3:6 6:0 7:5 i bez większych problemów ograła Słowaczkę Gajdosovą, natomiast Kanepi wygrała z słabą Chinką Zheng 6:0 6:3 i walkowerem z Niemką Polskiego pochodzenia Lisicką. Liczę na kolejny wyrównany pojedynek pomiędzy tymi Paniami, stawiam na 3-setowy pojedynek wygrany ostatecznie przez Karolinę, ponieważ bardzo będzie chciała się zrewanżować za zeszłotygodniową porażkę.

dotychczasowe mecze:
Tokio 2008: Woźniacka 6:2 3:6 6:1
Indian Wells 2009: Woźniacka 6:3 3:6 6:3
⛔ 100
Tokio 2011: Kanepi 5:7 6:1 4:6

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom