>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 6.05.2020 (środa)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na środę - 6. Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ ⛔100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic

- betfan
- TOTALbet
- eWinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analiszzy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Polityka, Oferta specjalna
Godzina: 20:30
Spotkanie: Debata Prezydencka
Typ: Donald Tusk zostanie wspomniany co najmniej dwukrotnie
Kurs: 2.20
Bukmacher: Lvbet
Analiza:

Jutro w telewizji TVP czeka nas debata prezydencka, potrwać ma ona około 70 minut, a wezmą w niej udział wszyscy liczący się kandydaci, czyli Andrzej Duda, Władysław Kosiniak-Kamysz, Robert Biedroń, Krzysztof Bosak, Szymon Hołownia i Małgorzata Kidawa-Błońska (kolejność przypadkowa). Wśród poruszanych tematów będą: polityka zagraniczna, bezpieczeństwo, polityka społeczna, gospodarka i ustrój państwa, każdy powinien dostać jedno pytanie z powyższych tematów, czas na odpowiedź to jedna minuta, a na koniec każdy ma dostać jedną minutę swobodnej wypowiedzi, zaś prowadzącym debaty ma być Michał Adamczyk, a więc to tyle o samej debacie, teraz pora na typ.

Donald Tusk, choć w naszej rodzimej polityce nie działa już od dawna, to jego nazwisko wciąż wywołuje mnóstwo emocji, więcej tych negatywnych, niż pozytywnych, na dodatek sam ostatnio jest bardzo aktywny chociażby na Twitterze, komentując sytuację polityczną w Polsce. Zakład, że zostanie wspomniany dwa razy podczas całej debaty wydaje mi się być całkiem ciekawy, poruszana będzie polityka zagraniczna, a Tusk to przecież były przewodniczący Rady Europejskiej i spodziewam się tematów o Unii. Poza tym debata w TVP, więc nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek o nim nie wspomniał, a do trafionego zakładu wystarczy, że tylko ktoś o nim wspomni, a druga osoba odpowie, czego można się spodziewać. Każdy uczestnik ma minutę na odpowiedź na pytanie, wiadomo, że większość z tego czasu, nie zostanie wykorzystana na merytoryczne wypowiedzi, a zwykłe kłótnie, do czego politycy w Polsce już nas przyzwyczaili. W Betfanie również mamy zakład o Tusku, ale sam Duda musiałby wspomnieć o nim 3 razy, a kurs wynosi 3.00, więc jak dla mnie zakład zaproponowany przez Lvbet, jest o wiele ciekawszy.

Właściwie to tyle, temat był już opisywany w dziale, z podanej oferty specjalnej widzę jeszcze jeden interesujący mnie typ na debatę, a raczej na dzień po debacie i być może uda mi się go przedstawić.

120

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +75
P 4,6K

patryksandecja

Użytkownik
Dyscyplina: Dart, Icon of Darts Live League
Godzinna: 17:30
Spotkanie: Jose Justicia vs Jarred Cole
Typ: 2
Kurs: 1,50
Bukmacher: STS
Analiza:

Stawiam w tym spotkaniu na Cola. Dopiero zaczyna kariere ale w tym turnieju radzi sobie bardzo dobrze. Na początku miewał różne wyniki ale od kilku dni wygrywa prawie wszystkie pojedynki i rozkręca się coraz bardziej z dnia na dzień. Wygrane notował nawet z najlepszymi zawodnikami turnieju takimi jak Edhouse, Monk, Nicholson, Adams czy Jenkins.
Jego rywal Justicia znajduje się z kolei na drugim biegunie ponieważ przegrywa zdecydowaną większość meczy (prawie wszystkie). Wygrał zaledwie 3 razy w ciągu ostatnich 15 gier.
Panowie od 27 kwietnia mierzyli się ze sobą 5 razy i za każdym razem wygrywał Cole kolejno 5:1, 5:1 i 5:2, 5:0 oraz 4:1.
Cole cały czas się rozwija a już teraz można powiedzieć, że jest o poziom wyżej nad swoim jutrzejszym rywalem.
Według mnie będzie to proste zwycięstwo Cola.

50

Otrzymane punkty reputacji: +35
U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: Koszykówka Tajwan Kobiety
Godzina: 13:00
Spotkanie: Cathay Life - Chunghwa Telecom
Typ: Margines zwycięstwa 3-drogowo (wygra 6 punktami lub wyżej) - INNY WYNIK / CZYLI zakres zwycięstwa 1-5 punktami
Kurs: 5,60
Bukmacher: etoto

1. Sądząc po tabeli jest to 1 kolejka spotkań w lidze gdzie są 4 zespoły.
2. Wnioskując po nazwach drużynę gospodarzy sponsoruje branża ubezpieczeniowa zaś drużynę gości branża telekomunikacyjna ;-)

Kursy z iforbet Kursy z STS
Zwycięzca (z dogrywką)
Cathay Life 1,06 1,05
Chunghwa Telecom 6,20 8,00

PONIŻEJ/POWYŻEJ
Suma punktów w meczu (włącznie z dogrywką)
poniżej 148.5
1.81 -----------------
powyżej 148.5
1.83 -----------------
HANDICAP
Handicap (włącznie z dogrywką)
?
Cathay Life (-21.5) (-20,5) 2,90 - 1,35
2.90 - 1,32 2,90-1,35
Cathay Life (-19.5) (-18,5)
2.45 -1,45 2,45-1,50
Cathay Life (-17.5) (-16,5)
2.09-1,61 2,05-1,7
Cathay Life (-15.5) (-14,5)
1.81-1,83 1,80-1,90
Cathay Life (-13.5) (-12,5)
1.60 -2,11 1,60 - 2,25
Cathay Life (-11.5) (-10,5)
1.44 -2,48 1,40-2,65
Cathay Life (-9.5) (-8,5)
1.31-2,95 1,30 - 3,25

Jeśli ktoś się spodziewa zwycięstwa gospodyń 21 punktami to w stsie 2,90 w etoto 2,40. Ale to pierwsza kolejka i kobiety - każdy wynik może paść.

Ja spodziewam się wyrównanego meczu i wyniku na styku.

Pozdrawiam

100
Kiepska analiza. Rozumiemy, że oferta jest mało atrakcyjna, ale przepisanie kilku kursów na różne handicapy z oferty bukmachera nie możemy uznać za analizę, brak jakiegokolwiek argumentu potwierdzającego dlaczego proponujesz taki typ.

M 13K

michael1910

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Stołowy-Challenger Series
Godzina: 9:50
Spotkanie: Florian Bluhm-Liang Qiu
Typ: Florian Bluhm handicap -2,5 seta
Kurs: 2.35
Analiza
:

Już jutro kolejny turniej challenger series. Dalej odbywa się w 4 osobowym składzie oraz do 4 wygranych setów. Postanowiłem tutaj zagrać na pewne zwycięstwo Floriana Bluhma. Po wznowieniu zawodów zagrał już w 3 turniejach. Z każdym kolejnym występem jego forma idzie w górę. Najpierw zajął 2 miejsce,ale z bilansem 2-3. Potem znów był 2,ale wtedy już wygrał 3 spotkania z 5. We wczorajszym turnieju wygrał już 4 z 5 spotkań oraz okazał się najlepszy w całych zawodach. W żadnym z meczów nie grał 7 setów. Jego rywal Qiu zagrał w 2 turniejach po przerwie. W 1 miał bilans 2-2. W ostatnich zawodach zaczął od wygranej co było dużą niespodzianką. Jednak później przegrał trzy kolejne mecze z czego 2 to pojedynki z Bluhmem. Qiu w ostatnich bezpośrednich starciach wygrał tylko raz,a później Bluhm był lepszy 3 razy.Warto też dodać,że Florian w ostatnim starcie przed przerwą zajął 2 miejsce w stawce 8 zawodników. Lepszy bilans starć bezpośrednich,zwyżkująca forma Bluhma przekonują mnie,żeby zagrać jutro na jego pewną wygraną.

Ps. Dodam jeszcze,że STS często spóźnia się z kursami na tenis stołowy. Np. mój typ dnia gdzie na zwycięstwo Orsattiego u innych spadło na 1.20 a tam wciąż długo było 1.32 dzięki czemu na handicap -1,5 seta wciąż był kurs warty zagrania.

135

Otrzymane punkty reputacji: +42
wlodar1221 13,3K

wlodar1221

Użytkownik
Dyscyplina: Counter Strike GO: Road to Rio: EU
Godzina: 18:30
Spotkanie: Vitality - ENCE
Typ: Vitality (-1,5)
Kurs:
2.45
Bukmacher: sts
Analiza:
Vitality gra w kratkę i wszystko zależy od Zywoo. Jednakże ENCE według mnie jest drużyną, której forma wzwyżkuje, ale nadal jest daleko od choćby dobrej. Po stronie Vitality należy wyróżnić Shoxa, który ciągle trzyma równy poziom, a Zywoo w mecz z Fnatic zrobił statystyki 94-51. Był to genialny mecz, a wydaje mi się, że dzisiaj może się uruchomić więcej zawodników, ponieważ poziom indywidualny Fnatic i ENCE to jednak duża różnica. Siłą Francuzów jest również map pool. Jedną z mocniejszych map ENCE jest train, którego nie lubią grać gracze Vitality i spodziewam się bana właśnie w tą mapę. ENCE jest zmuszone banować Vertigo i pozostają nam wszystkie inne mapy. Niezależnie od map uważam, że priorytet takiego gracza jak Zywoo jest kluczowy, ponieważ będzie on potrafił wygrać kilka pojedynczych rund w pojedynkę. Dodatkowo Vitality potrafi grać fajnie drużynowo więc nie oczekuję innego wyniku niż łatwe zwycięstwo graczy Francuskich. Dodatkowo Vitality musi wygrać, ponieważ sytuacja w grupie jest ciasna. Zwycięstwo ENCE daje im również dobrą szansę na walkę o awans, ale to raczej Francuzom będzie bardziej zależeć. Stawiam na 2:0 dla Vitality.

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Counter Strike GO: Road to Rio: EU
Spotkanie: Vitality - ENCE
Typ: ENCE handi +1.5 mapy
Kurs: 1.54
Bukmacher: lvbet
Ja widzę trochę inaczej przebieg tego meczu niż użytkownik powyżej. Owszem z większością się zgadzam ale ja spodziewam sie bardzo zaciętego Spotkania a nie dominacji drużyny Vitality. ENCE po 5 meczach ma bilans 6-7 i dziś zwycięstwo w kontekście awansu jest na wagę złota. Może i Vitality dziś zwycięży ale mapę powinni oddać. Finowie znają się bardzo dobrze, w tym składzie rozegrali już setki map i uważam że dziś wyjdą zmotywowani na 100%. Ze statystyk meczy do 2 wygranych map to obie drużyny spotkały się 6 razy na przestrzeni ostatniego roku i nigdy Vitality 2:0 nie wygralo dlatego liczę że dziś będzie tak samo a kurs jaki na to zdarzenie wystawił Bukmacher Lvbet bardzo mi się spodobał. Ogólnie uważam że o zwycięstwie w tym spotkaniu zadecyduje mapa numer 3 ale ja gram w mojej opini bezpieczniej i stawiam że ENCE dzis ugra minimum jedna mapę.

54

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: tenis stolowy, setka cup
Godzina: 16:35
Spotkanie: Ivchenko-Marchuk
Typ: Marchuk
Kurs:
1.8
Bukmacher: fortuna
Analiza: Podobni zawodnicy ze zblizonymi rankingami w ostatnim czasie. Marchuk raz wygrywa, raz przegrywa podobnie jak jego przeciwnik. Czasami wazne jest dyspozycja dnia w tenisie stolowym - Marchuk wygral pewnie swoj pierwszy, dzisiejszy mecz, gladko nie oddajac zadnego seta natomiast Ivchenko meczyl sie 5 setach, by ostatecznie wygrac. Jezeli Marchuk zagra na zblizonym poziomie jak w pierwszym dzisiejszym spotkaniu, to ma szanse wygrac. Jezeli jednak odpali tryb zupelnie inny, to moze byc roznie. Wiadomo, to tnis stolowy, niekiedy loteria i trudno przewidziec co sie wydarzy, lecz stawiam na Marchuka i miejmy nadzieje ze sie uda.

80

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Counter Strike: ESL One - Rio (Europa) - kwalifikacje
Spotkanie: compLexity Gaming - Fnatic
Typ: compLexity Gaming (+1,5)
Kurs:
1.73
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

Na dziś wybrałem pojedynek z esportu a konkretnie z Counter Strike, w którym to zmierzą się teamy compLexity Gaming i Fnatic. Jeśli chodzi o Fnatic to w obecnych kwalifikacjach do Rio są jak Robin Hood - bogatym zabierają a biednym oddają. Oczywiście trzeba to traktować w cudzysłowie. Fnatic wygrali bowiem z dwoma najlepszymi drużynami w swojej grupie, tj. z Astralis i NiP, a ponieśli 3 porażki z teoretycznie słabszymi rywalami. Liczę, że dziś też teoretycznie słabsi rywale z compLexity Gaming pokuszą się o małą niespodziankę. Team compLexity w każdym z pięciu rozegranych pojedynków w swojej grupie wygrywał przynajmniej jedną mapę i liczę, że dziś będzie podobnie. W ostatnim bezpośrednim pojedynku pomiędzy obydwoma drużynami, który miał miejsce 19 marca 2020 Fnatic wygrali 2:0. Team compLexity Gaming tym bardziej powinien podejść zmobilizowany do tego pojedynku aby wziąć rewanż za niedawną porażkę.

100

R 1,3M

rjastrzab

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis stołowy Liga Pro
Godzina :20:25
Spotkanie O. Shagarov - A. Volkov
Typ: O. Shagarov
Kurs: 2,25
Bukmacher: Betclic

Spotkania H2H nie wskazują na tak wyraźna przewagę Volkova. Mało tego w oststnich 5 meczach 3 zwycięstwa Shagarova i wszystkie w stosunku 3:1. Dzisiaj Shagarov wygrana ze Smirnovem, a Volkov dwa zwycięstwa 3:2 i 2 porażki 3:1. Ponieważ szanse sa w mojej opinii wyrównane to wybieram Shagarova, na którego można ustrzelić kurs nawet 2,25.

125

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Counter Strike - ESL One - Road to Rio NA
Godzina: 22:00
Spotkanie: Envy - Cloud 9
Typ: Envy
Kurs: 2,51
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Dość wyraźnym faworytem według bukmacherów są Cloud 9, dla mnie szanse w tym spotkaniu są mniej więcej wyrównane. Envy rozegrali dobry mecz przeciwko Bad News Bears. Wygrali co prawda tylko 2:1, ale ta przegrana mapa była po bardzo zaciętej walce, bo przegrali ją po dogrywce 17:19. Za to pierwszą mapę wygrali aż 16:4. Envy w tamtym spotkaniu pokazało się z dobrej strony i można wywnioskować, że obecnie są w niezłej formie. Cloud 9 za to w kiepskim stylu przegrali 0:2 z 100 Thieves, gdzie na żadnej z map nie byli blisko zwycięstwa, bo przegrali pierwsza mapę 13:16, a drugą 12:16. Jak już wcześniej pisałem dla mnie szanse w tym meczu są mniej więcej wyrównane, dlatego po takim kursie można spróbować zagrać na Envy.

100

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis stołowy - Liga Pro
Godzina: 23:30
Spotkanie: Ivanov Victor - Arutiunyan Artem
Typ: Arutiunyan Artem
Kurs: 1.50
Analiza:

Tenis stołowy potrafi być loteryjny, chociaż rozgrywki w ramach rosyjskiej Liga Pro cechują się nieraz pewnymi zależnościami, i często - choć rzecz jasna nie zawsze - powtarzalnością. W dzisiejszej konfrontacji walkę podejmują rywale, którzy doskonale się już znają. Wczoraj rano dwukrotnie stoczyli pojedynek, w obu przypadkach wygrany 3:1 przez Artema. W niedzielę górą był Victor, ale pojedynek był niebywale zacięty - każdy set kończył się różnicą dwóch punktów, a pierwszy musiał być rozstrzygnięty aż do 14. W sobotę grali aż trzy razy i dwukrotnie wygrał Artem. W przegranym meczu zdołał przeciwnikowi urwać dwa sety w tym w jednym nich zwycięzca zdobył zaledwie dwa punkty. Choć Artem mecz przegrał, zdobył paradoksalnie więcej punktów. Przegląd dzisiejszej formy obydwu panów jednak wskazuje na Artema. Nie jest on murowanym faworytem w tym meczu, ale myślę, że większym, niż sugerują to bukmacherzy.

50

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom