>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy Dnia - 31.05.2014 (sobota)

Status
Zamknięty.
maer 408,8K

maer

Typer A-League
Tutaj podajemy typy
na sobotę - 31. Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

maer 408,8K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Czechy ( Gambrinus Liga )
Spotkanie: Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec
Typ: 1
Kurs: 2.10
Data: 31.05.2014
Godz: 18.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam bardzo serdecznie na ostatnią 30 kolejkę rozgrywek czeskiej Gambrinus Ligi.
W mieście Brno liczącym ponad czterysta tysięcy mieszkańców na Městský fotbalový stadion Srbská mogącym pomieścić ponad dwadzieścia dwa i pół tysiąca widzów odbędzie się bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie o ligowe punkty pomiędzy miejscowym Fotbalový Klub Zbrojovka Brno założonym w 1913 roku o barwach czerwono-białych a w gości z miasta Jablonec nad Nysą liczącego ponad czterdzieści cztery tysiące mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1945 o barwach zielono-białych a mianowicie Fotbalový Klub Baumit Jablonec.
Zbrojovka Brno rozegrała w tym sezonie ligowym 29 spotkań w których zdobyli 34 punkty po 9 zwycięstwach, 7 remisach oraz 13 porażkach co daje obecnie 10 pozycję w czeskiej Gambrinus Lidze z bilansem bramkowym 31-42.
Baumit Jablonec zdobył 34 oczka w swoich 29 ligowych meczach w tym sezonie po 9 zwycięstwach, 7 remisach oraz 13 porażkach i zajmuje obecnie 9 miejsce w tabeli ligowej, bilans bramek 43-52.
Gospodarze u siebie w tym sezonie ligowym zagrali 14 razy zdobywając 26 oczek po 8 wygranych, 2 remisach oraz 4 porażkach, bilans bramek na swoim terenie 21-14.
Goście na wyjazdach 11 punktów w 14 spotkaniach w tym sezonie ligowym po 3 zwycięstwach, 2 remisach oraz 9 przegranych, bilans bramkowy w delegacjach 14-29.
Mecz zapowiada się ciekawie i choć obie jedenastki się już utrzymały to powalczą o wygraną a w ostatnich 5 spotkaniach pomiędzy nimi w mieście Brno dwa razy wygrywali gospodarze oraz trzy razy wygrywali goście, bilans bramkowy tych meczy 7-10 na korzyść Baumit Jablonec.
Mój typ w tym spotkaniu to zwycięstwo gospodarzy, Fotbalový Klub Zbrojovka Brno w tym sezonie na swoim Městský fotbalový stadion Srbská gra bardzo dobrze dzięki temu utrzymując się w najwyższej klasie rozgrywkowej i na pewno w ostatnim meczu sezonu przed swoja publicznością będą chcieli wygrać z zespołem z którym im ostatnio u siebie nie szło a Fotbalový Klub Baumit Jablonec w pewnym momencie rozgrywek spoczął na laurach mając pewne miejsce w pucharach i moim zdaniem nie zmotywuje się już na to spotkanie wyczekując końca sezonu i przegrają to spotkanie z bardzo dobrze grającymi u siebie piłkarzami z Brna.
✅110

Otrzymane punkty reputacji: +1
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA - SINGIEL: French Open (Francja), ziemna
Godzina: 11:00
Spotkanie: Stephens S. (Usa) - Makarova E. (Rus)
Typ: Stephens 1.74
Kurs: 1.74
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

No i mamy kolejną niespodziankę, poprzez wyeliminowanie kolejnej najwyżej rozstawionej, niestety z turniejem pożegnała się Radwańska, która powiedzmy sobie szczerzy przegrała jak najbardziej słusznie, bo Chorwatka była o niebo lepsza. Mam nadzieję, że do samego końca będę kontynuował zwycięską passę. Pod lupę biorę jutrzejsze spotkanie młodej Amerykanki Stephens z Rosjanką Makarovą. Miałem okazję już opisywać analizę spotkania z udziałem Amerykanki w 1 rundzie z Peng i się nie pomyliłem, chociaż byłem pełen obaw co do jej formy i psychiki, bo przed Roland Garros wyniki pozostawiały wiele do życzenia. Jednak Stephens jest znana z tego, że swoją najlepszą formę szykuje właśnie na turnieje Wielkiego Szlema. Tak jest i tym razem, Stephens zamierza przynajmniej powtórzyć swój wyczyn z ostatnich dwóch lat i dotrzeć do 4 rundy. Jest na to duża szansa, bo rywalka w ostatnim czasie też formą nie zachwycała. Po dobrym poczatku sezonu w Melbourne oraz wygranych zawodach w Tajlandii nie ma już śladu. Bilans na Clayu 3:3, nie liczę pucharu FedCup, gładkie porażki z Errani, Suarez-Navarro oraz nawet z Wozniacką, która ostatnio przegrywa co sie da. Wyniki te nie napawają optymizmem, oczywiście w 3 rundzie się znalazła, ale pokonanie młodych Amerykanek, które ogrywają się głównie w ITFach i ostatnio nie osiągnęły nic znaczącego chluby nie przynoszą. Jutro prawdziwy test przed Makarovą, Stephens wygląda na prawdę dobrze, przede wszystkim główka pracuję, a to u tej młodej zawodniczki najważniejsze. Amerykanka, mimo iż gładko wygrałą swoje spotkania miała nieco trudniejsze rywalki na drodzę od Makarovej. Zawodniczki spotkały się już tutaj 2 lata temu i górą w 1 rundzie okazała sie Stephens. Podobnie powinno być jutro, Makarova swoją grą Mnie zupełnie nie przekonuje, w ostatnich dwóch sezonach odpadała tutaj w 1 rundzie, a Stephens bardzo pozytywnie Mnie zaskakuje. Oby tylko z psychiką było wszystko w porządku, wtedy nie obawiam się o wynik. Kursy spadają, polecam zagrać, jednak uwarzałbym ze stawkami, bo w końcu stawiamy na nieobliczalną zawodniczkęPowodzenia
✅74

Otrzymane punkty reputacji: +4
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Dyscyplina : Koszykówka NBA
Godzina : 02:30
Spotkanie : Miami Heat : Indiana Pacers
Typ : LeBron James Powyżej 28.5 PKT
Kurs : 1.80
Bukmacher : Bet365
Analiza :
LeBron James jest jednym z 5 graczy w historii NBA którzy rzucili w 500 meczach z rzędu ponad 10 punktów. LeBron James zagrał w 152 spotkaniach fazy posezonowej i w zadnym z nich nie zagrał mniej niż 31 minut, a w 6 przypadkach gdy grał poniżej 35 minut było to spowodowane blowoutem, a nie problemem z faulami. LeBron James miał 5 lub więcej przewinień w 10 spotkaniach PO. LeBron James nigdy nie rzucił tak mało punktów jak w G5 przeciwko Indianie. Oczywiście ten występ uznawany jest za najgorszy w karierze Jamesa, aczkolwiek w 2008 roku miał 2-18 z gry i 12 punktów.
Można pewnie takich statystyk wyszukać jeszcze wiele, ale wydaje się,że te są w miarę sensowne. Dziś w nocy G6 któy może decydować o awansie Miami Heat do &#39;The Finals&#39; i jeśli ktoś ma poprowadzić ten zespół do celu to będzie to LBJ. Na pewno w głowie ma ten słaby występ i będzie chciał sobie, ale też wszystkim innym udowodnić, że Król jest tylko jeden. James miewał już wiele występy przeciwko Indiane i dziś pora to powtórzyć.
Wiadomo można powiedzieć, że James w tej serii tylko raz przekroczył taką linie, ale czy w takiej sytuacji będzie to miało znaczenie? Nie wiem, wydaje mi się, żę nie.
https://www.youtube.com/watch?v=awNbKGDqQyM
W tych Playoffach jego występy punktowe to :
27 23 30 31 22 22 28 49 29 25 22 26 32 no i to nieszczęsne 7

⛔100

louisarmstrong 1,6M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis French Open singiel kobiety
spotkanie L.Safarova - A.Ivanovic
godzina 12.30
Typ zwycięstwo Safarova
kurs 3.5
bukmacher betfair
Cóż wybrałem ten typ do konkursu , ponieważ zdziwiony jestem bardzo róznicą kursów na obie zawodniczmi.Szanse w meczu oceniam na 50/50 .Fakt faktem róznica w rankingu jest 12 pozycji Ivanovic 12 Savarova 24.Fakt faktem Ivanovic ostatnio wydaje się w bardzodobrej dyspozycji ale i Safarova wydaje się w niezłej.Zaglądając do H2H 4 do 2 na korzyść czeszki , z czego 4 ostatnie pojedynki wygrane przez Safarową , ale wszystkie 4 grane na hardzie , na clayu grały tylko raz własnie we French Open ale dawno bo w 2008 i wtedy gładko wygrała Ivanovic potem 4 razy na hardzie wygrywała Savarova , choć po zacietych pojedynkach.Zagladajac w ostatnie mecze obie niezle grają na korcie ziemnym , obie zaliczyły porażkę z Scharapovą ale po zaciętych trzysetowych pojedynkach.Ja dziisiaj zaryzykuję czysty win Safarowej bo wydaje się ma jakiś patent na Ivanović , ale pójdę też w over gemowy i jakiś zakład z handicapem gemowym + w stronę Safarovej , bo jestem pewien że dzisiaj żadna tanio skóry nie sprzeda a przy takiej różnicy w kursach VALU po stronie Safarovej.Powodzenia wszystkim.
✅250

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, 1.liga
Godzina: 16:45
Spotkanie: Okocimski Brzesko - Wisła Płock
Typ: 2
Kurs: 1,80
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mecz który w zasadzie nie ma większego znaczenia bowiem Okocimski Brzesko jest już od kilku kolejek pewnym spadkowiczem, natomiast Nafciarze w zasadzie od pewnego czasu również już nie grają o nic. Myślę jednak, że warto spróbować i zagrać na zwycięstwo Wisły Płock w tym meczu.
Nafciarze ostatnio okres mają bowiem bardzo dobry, w 10 ostatnich meczach ligowych przegrali tylko 2 razy z Chojniczanką oraz z Flotą, 3 razy remisowali i 5 razy odnosili zwycięstwa.
Jeśli chodzi natomiast o Okocimskiego to jest to porostu najsłabsza drużyna w lidze i nawet zaciąg z Canal+ w postaci eksperta Krzysztofa Przytuły jako szkoleniowca (który nie zawsze miał jednak czas by robić za trenera i wybierał np. siedzenie w studio nc+ i opowiadanie o lidze angielskiej). Efekt był taki, że wyniki były jeszcze gorsze niż wcześniej - w 10 ostatnich meczach Okocimski zdobył raptem 2 punkty i co ciekawe w tychże 10 spotkaniach piłkarze z Brzeska strzelili tylko jednego gola!
Okocimski jest więc zdecydowanym outsiderem tej ligi i dziś na punkty mogą chyba liczyć tylko wtedy gdy Wisła po prostu ich zlekceważy, choć osobiście uważam, że nic takiego nie będzie mieć miejsca. Wisła aktualnie zajmuje 7.miejsce ale gdyby wygrali z Okocimskim i w ostatniej kolejce z GKSem Katowice mogliby znaczącą awansować w ligowej tabeli (nawet na 3.miejsce), piłkarze z Płocka mogą więc obecny sezon zakończyć na naprawdę wysokim miejscu i myślę, że jest to ich cel na te dwie ostatnie kolejki. Od Okocimskiego natomiast nie spodziewam się zbyt wiele, drużyna jest rozbita, brakuje w zasadzie wszystkiego, a i szopka z ekspertem Przytułą na pewno tej drużynie nie pomogła. Myślę, że to spotkanie zakończy się w miarę pewnym zwycięstwem Wisły Płock - zapewne zwycięstwem do zera. Myślę, że po kursie 1.80 jest to typ który warto zagrać.
✅80

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker Australian Open Kwalifikacje
Godzina:
11:00
Spotkanie: Highfield - Norbury
Typ: Highfield
Kurs: 1.53
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Szybko bo mecz niedługo. Highfield od dawna gra z &quot;łatką&quot; sporego talentu. Co prawda niezbyt wiele zdołał ugrać do tej pory, ale jego &quot;agresywny&quot; styl grania przysporzył mu sporo fanów. Po &quot;pechowej&quot; porażce kilka dni temu z Guodongiem (z tego co pamiętam miał 3-1 lub 3-0 a przegrał ostatecznie po &quot;deciderze&quot; 4-5) dziś dostaje jako rywala zawodnika, który nie chcę powiedzieć, że jest słaby, ale to co najwyżej przeciętniak, mający do tego ma problemy z wbijaniem wygrywających &quot;brejków&quot;. A Highfield potrafi jeśli jest w dobrej dyspozycji (a wynik meczu z naprawdę mocnym Chińczykiem pokazał, że z formą jest wszytko ok ) potrafi seryjnie wygrywać &quot;frejmy&quot; w 1 podejeściu. Taki gracz jak Norbury z pewnością da mu wiele okazji do wykazania się. Panowie nie grali ze sobą do tej pory. Śledząc wyniki &quot;kwali&quot; do Wuxui Classic mogliśmy zauważyć mnóstwo sensacyjnych rozstrzygnięć, jednak w takiej parze, powinno wg mnie zaprocentować dużo większe ogranie i potencjał Hihgfielda. Kurs może niezbyt wielki, ale do dubla w sam raz.
✅53

Otrzymane punkty reputacji: +4
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Roland Garros 2014
Godzina:
16:00
Spotkanie:
Kohlschreiber P. - Murray A.
Typ:
Kohlschreiber P.
Kurs: 3.54
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 1:1 i to właśnie na mączce w Monte-Carlo 2010 góra był Niemiec. Myślę, że &quot;Filip&quot; trafił z formą w najlepszym możliwym momencie. Wygrał turniej Dusseldorf, a na French Open zaliczył dwa pewne zwycięstwa. Jak już nie raz pisałem o &quot;Kolbie&quot; to jeżeli on jest w formie i pełni zdrów wtedy może naprzykrzyć życie każdemu tenisiście. Jak pokazał 1 dzień 3 rundy turnieju tylko w 2 meczach padły gładkie wyniki 3:0. Murray na mączce nie gra aż tak dobrze jak na trawie czy hardzie, w tym sezonie wraca powoli do formy po kontuzji pleców. Nie ukrywam faktu, że zaimponował mi w meczu z Nadalem, ale do 3 wygranych setów czy jego psychika nie zawiedzie?
⛔100

typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Czechy ( Gambrinus Liga )
Spotkanie: Bohemians-Plzen
Typ: 1 DNB
Kurs: 1,80
Godz: 18.00
Bukmacher: bet365

Czy dzisiaj zdarzy się cud?? Czy drużyna która cały sezon grała &quot;piach&quot; dzisiaj pokona drugą siłę ligi czeskiej Plezen?? A czemu nie, szczególnie że Bohemians z nożem na gardle czyli mając tylko 1 pkt przewagi nad drużynami z czerwonej strefy ostatnie dwa mecze wygrała. Plezen jest już skazane na drugie miejsce w tabeli i ciężko będzie o ich motywacje w dzisiejszym meczu szczególnie że grają na wyjeździe. Próbowałem coś wyszukać na temat tego czy trener Plezen da już odpocząć swoim najważniejszym zawodnikom w zamian testując tych co mało grali w tym sezonie. I nic nie znalazłem wiem tylko że na pewno z powodu kartki nie zagra Harvath który jest kluczowym środkowym pomocnikiem ( 25/4), oraz Reznik ( prawy obrońca 22/0), Heida ( środkowy obrońca 15/1) i pod znakiem zapytania stoi występ Petrzela ( atak 25/5). Bohemians musi dzisiaj zdobyć 3 pkt !!!!
ZWROT

W 0

waaldo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - T-Mobile Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Widzew Łódź
Typ: Widzew Łódź
Kurs: 3.40
Analiza:
Spotkanie dwóch ligowych outsiderów. Myślę, że kurs sprawia, że warto postawić na Widzew. Zagłębie ostatnio jest w beznadziejnej formie - porażka za porażką: 4 porażki i jeden remis. Ostatnio porażka z Podbeskidziem i porażka u siebie z Cracovią. Widzew natomiast niezły wygrany mecz u siebie z Piastem. Wcześniej nieco słabiej, ale uważam, że i tak mają więcej argumentów niż Zagłębie. Gospodarze możliwe, że będą chcieli pokazać się z dobrej strony kibicom i zakończyć sezon z honorem, ale to też może powodować presję, z czasem nerwy i niedokładne zagrania. Nie postawię dużych pieniędzy, ale postawię dziś na Widzew.
⛔100

lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Roland Garros
Godzina:
13:00
Spotkanie: Sorana Cirstea - Jelena Jankovic
Typ: 1
Kurs: 4,68
Bukmacher: pinnaclesports
Analiza:
Zapraszam na spotkanie 1/16 finału, na turnieju WTA Roland Garros rozgrywanego we francuskim Paryżu, pomiędzy Soraną Cirsteą a Jeleną Jankovic. Sorana Cirstea (WTA 26) po serii fatalnych występów (w sześciu turniejach z rzędu nie była w stanie wygrać meczu) odrodziła się w Paryżu, gdzie w 2009 roku osiągnęła swój jedyny do tej pory wielkoszlemowy ćwierćfinał. Wyeliminowała Aleksandrę Wozniak i Telianę Pereirę. Teraz zmierzy się z Jeleną Janković (WTA 7), która w ostatnich tygodniach zanotowała półfinał w Stuttgarcie oraz w Rzymie. W Paryżu Serbka najpierw się męczyła z Sharon Fichman, a następnie w dwóch setach pokonała Kurumi Narę. Teraz Janković czeka poważne wyzwanie, bo choć Cirstea ostatnio prezentowała się słabo, to jednak w przypadku tak agresywnie usposobionej tenisistki w jednej chwili może się wszystko odwrócić. Siłą Rumunki jest potężny forhend, którym potrafiła już nie raz uprzykrzyć życie Janković. Cirstea wygrała z Serbką trzy z pięciu dotychczasowych meczów, w tym w 2009 roku w IV rundzie Rolanda Garrosa (9:7 w III secie). Moim zdaniem również tym razem Rumunka może być górą. Cirstea w tym roku już na korcie ziemnym pokonała inną byłą liderkę rankingu z Serbii, Anę Ivanović w Pucharze Federacji. Rozpoczęcie meczu planowane jest na godzinę 13:00.
⛔100

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dyscyplina: Kolarstwo - Giro d&#39;Italia
Godzina:
12:15
Spotkanie: Rigoberto Uran - Rafał Majka
Typ: Rigoberto Uran
Kurs: 1,45
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Nocny sms od Rafała &quot;Przeproś kibiców i podziękuj za wiarę we mnie. Od dwóch dni walczę z wirusem żołądka. Jutro niestety etap na przetrwanie.&quot;
Uran walczy o drugie miejsce z Aru, musi zostać mu Poels do pomocy bo jak nie będzie miał wsparcia Holendra to przegra z Włochem drugie miejsce. W późniejszej fazie będzie musiał go kontrować. W ogólnym rozrachunku uważam że Aru wskoczy na 2 miejsce spychając tym samym Urana na 3. Ale nie będzie to obraz słabości Urana ale pokaz siły Aru który dzisiaj może wygrać etap. Uran swoje jedzie. Majka wczoraj strasznie się męczył a ten dzisiejszy sms wszystko mówi, a co najgorsze to jest to pewne źródło informacji nie tak jak z Quintaną :grin:

Więcej typów w dziale kolarstwo :!:
✅45

kubusdagus 40,8K

kubusdagus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania - Segunda Division
Godzina:
19:00
Spotkanie: Tenerife - Murcia
Typ: 2
Kurs: 2.25
Analiza:
Przedostatnia kolejka Segunda Division. Bardzo ciekawie wygląda walka o utrzymanie oraz o miejsce w fazie play-off, gdyż awans Deportivo już raczej pewny. Drużyna gospodarzy nie gra już o nic, widać to po ich wynikach: 5 porażek z rzędu...Wiem, że takie serie się w końcu kończą i nie zagrałbym przeciwko nim, gdyby nie fakt, że goście mają niepowtarzalną szanse wskoczyć do play-off&#39;ów, a porażka lub nawet remis w dzisiejszym meczu, może pokrzyżować te plany. Grając przeciwko sobie zwykle górą była Tenefrife, ale w ostatnich 10 swoich spotkaniach Murcia zanotowała tylko 2 porażki. Mają w swoich szeregach Kike, który walczy jeszcze o króla strzelców. Moim zdaniem wygra tu motywacja, która będzie po stronie gości.
✅125

machete 1,4K

machete

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Malezja Puchar FA
Spotkanie: Felda - Kelantan
Typ: over4.5
Kurs: 4.40
Godzina: 14:45
Oj trzeba było wczoraj pisać o tym Vac U21, over wszedł a u Armeńczyków tylko 3 gole i zwrot połowy stawki...
Ostatni dzień miesiąca i trochę egzotyki. Oczywiście Machete ryzykuje w wysoki kurs bo to już ostatnia szansa żeby wskoczyć wysoko w klasyfikacji, czy jakoś tak. Typ też niepewny, nawet tu nie jestem przekonany do over2.5 bo są to drużyny bardzo nieprzewidywalne.
Półfinał pucharu Malezji, w finale na wygranego czeka już Pahang.
Pierwsze spotkanie z dwumeczu zakończyło się wynikiem 3-3.
Kelantan jest i był faworytem dwumeczu ale przez bramkowy remis na swoim boisku mocno skomplikowali sobie awans do finału.
W tym spotkaniu 6 maja faworyt zlekceważył rywala i na początku pierwszej połowy przegrywali już 0-3, od tego momentu zaczęli pościg, do przerwy strzelili jeszcze 2 bramki i koło 60 minuty wyrównali na 3-3, później oba zespoły już nie ryzykowały i wynik się nie zmienił (Machete śledził mecz live).
Widzę dwa scenariusze w dzisiejszym spotkaniu:
a) Felda będzie się bronić na wynik 0-0, Kelantan zaatakują pod koniec spotkania próbując wygrać jedną maks dwoma golami, odsłaniając się dopiero w drugiej połowie.
b) Kelantan zaatakuje od pierwszej minuty próbując zdobyć szybko bramkę, wtedy zacznie się szalona wymiana ciosów i wysoki wynik jak w pierwszym spotkaniu.
Oczywiście ten drugi scenariusz bardziej mi odpowiada.
Felda do półfinału doszli w minimalistyczny sposób: 1-0 Negeri, 1-0 Darby i w ćwierćfinale bardzo podobny wyjazd 2-2 z Sarawak i u siebie 0-0.
Bardziej szalone były spotkania Kelantan: 2-1 Sabah i ćwierćfinał z PKNS 3-2 u siebie 3-3 na wyjeździe.
I znowu widzimy dwa różne scenariusze, overowe Kelantan i underowe Felda.
Felda nie zawsze w lidze jest taka underowa, ostatni mecz u siebie wygrali 5-3 ze SPA. Żeby była równowaga to Kelantan ostatni wyjazd przegrał 0-1 z T-Team.
Nie wspomniałem dlaczego gram ten over skoro tyle przeciwności, a no dlatego że Kelantan gra w pierwszej lidze (6 miejsce) a Felda to vice lider drugiej ligi! Więc kto ma narzucić tempo na strzelanie bramek jak nie pierwszoligowiec, który szans na tytuł nie ma więc jedyne trofeum jakie mogą zdobyć to puchar. Dlatego dzisiaj rywala zlekceważyć nie mogą (podejrzewam że w pierwszym spotkaniu grali nie do końca pierwszym składem, co się prawie zemściło) liczę że rzucą się do ataku od pierwszego gwizdka!
Dzisiaj na własne ryzyko, Machete nic nie poleca, ma tylko przeczucie poparte kilkoma wysokimi wynikami!
⛔100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / T-Mobile Ekstraklasa
Godz. 20:30
Spotkanie - Korona : Śląsk
Typ - czerwona kartka / tak
Kurs - 4.40
Bukmacher : Unibet
Analiza :
No to kończymy sezon w naszej kopanej i wiadomo wszystko będzie kasowane w nowym sezonie dlatego dziś znowu zaglądam na pary i szukam czerwieni i taką oto karteczkę widzę w spotkaniu Korony ze Śląskiem . Gospodarze w tym sezonie trochę tych dyscyplinarnych rzeczy nazbierali i tak 77 żółtek 12 czerwonych tak więc tu w/g mnie OK teraz Śląsk - 76 żółtych i 5 czerwonych co chyba też nie jest złym wynikiem , teraz sędzia i tu mamy debiutanta bo pan Sebastian Krasny do tej pory nie sędziował w najwyżej kopanej . do tej pory tylko 1 liga i 2 liga w sumie 37 spotkań i bilans pana Sebastiana to 141 żółtek 15 czerwonych i 11 rzutów karnych a w tym sezonie tylko 1 liga i 12 spotkań bilans 50 żółtych 6 czerwonych i bez rzutu karnego tak więc pan Sebastian też nie boi się sięgnąć do kieszeni po czerwoną i dosyć często mu to wychodzi no i na koniec sięgając do H2H tej pary to czerwieni zobaczymy sporo tak więc jak na początku wspomniałem ten sezon się kończy a wraz z nim wszystkie karteczki itd itp dlatego liczę że będzie ostro i pan Sebastian pokaże to co lubię najbardziej czyli czerwoną kartkę ! acha a porównując buków to w Unibet jak podałem kurs to aż 4.40 natomiast Betsson 3.50 ....... to biorę ten większy ! Pozdrawiam .
⛔100

assouncao 131

assouncao

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Widzew Łódź
Typ: X2
Kurs: 1.75
Analiza:
Dziś o godzinie 20:30 na ponad 16 tys. Stadionie mieszczącym się przy ul.Marii Skłodowskiej-Curie 98 w Lubinie z Ekstraklasą pożegnają się dwaj dawni mistrzowie Polski. O ile w przypadku Zagłębia (przypomnijmy finalistę pucharu Polski) można mówić o wielkiej niespodziance (W Klubie było wszystko -stadion,utalentowana młodzież,doświadczony trener,pieniądze i solidna kadra), o tyle na spadek Widzewa zanosiło się już od dawna (Od czasu gdy pan Cacek przestał wspierać klub, a jedyne do czego przykładał wagę to rozwiązywanie kontraktów za porozumieniem stron z solidnymi zawodnikami, w zamian za zrzeczenie się przez nich zobowiązań). Oba kluby przystąpią do meczu w zmienionych i odmłodzonych składach - bazując na piłkarzach którzy zostaną w klubie. Po stronie Zagłębia można się spodziewać Młodych Polaków - Ptaka,Piątka,Jagiełły,Kubickiego czy Jacha. Nie zagra na pewno najlepszy strzelec zespołu Arkadiusz Piech i pewnie spora grupa przepłacanych obcokrajowców. W Widzewie na boisku na pewno nie pojawią się tacy piłkarze jak Gela,Urdinov,Berezin,Leimonas,Lafrance,Melunovic,Batrovic,Kikut,de Amo Perez,starszego Visnakovsa - czyli zabraknie piłkarzy którzy po sezonie na pewno odejdą z klubu lub tych kontuzjowanych. Na boisku najprawdopodobniej swój pożegnalny występ w Widzewie zaliczą Eduards Visnakovs oraz Mateusz Cetnarski oraz piłkarze których los nie jest jeszcze pewny - będący ostatnio w świetnej formie Okachi, weteran ligowych boisk - Marcin Kaczmarek, czy dwa Widzewskie odkrycia tego sezonu - Kasprzak i Wolański.
Ekstraklasowy bilans meczów obu zespołów jest remisowy, po 16 zwycięstw przy 14 remisach. Widzew kontynuuje fatalną ligową serie 30 meczów bez zwycięstwa na wyjeździe (W tym sezonie uzbierał tylko 2 oczka poza domem, często po wielki pechu i golach w ostatnich minutach - co zaważyło na końcowym spadku). Motywacją dla obu drużyn będzie wywalczenie 15 miejsca tabeli - na którym obecnie znajduje się Widzew z 3 punktami przewagi nad Miedziowymi i jeżeli nie przegra to na tym miejscu skończy sezon. Do zgarnięcia jest + 200 tys. zł z praw telewizyjnych, co w przypadku Widzewa który musi liczyć każdy grosz i którego czeka konfrontacja z wierzycielami może okazać się nie ocenione. Moim zdaniem Widzew, nie przegra tego meczu i utrzyma ostatecznie 15 miejsce.
✅75

Otrzymane punkty reputacji: +15
makaveli23 901,6K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Czechy DruHA Liga
Godzina: 16:00
Spotkanie: Most - Bohemians
Typ: 2 (HT)
Kurs: 4.90
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Zostaly dwa mecze , obie druzyny graja o pietruche. Ostatnio zauwazam ze gosciom lepiej sie gra jak juz nie graja o nic, przynajmniej do przerwy. U siebie wygrali z Usti Nad Łabą 1-0 do przerwy, bo mecz 1-3 przegrali. Potem na wyjeździe z Hradec Kralove, ktore przeciez jest w czole tabeli, o malo co nie zremisowali 2-2, ale pod koniec 1 polowy nie trafili karnego i przegrali 2-1. W ostatnim zas meczu, grali lepiej z tego co obserwowalem relacje ale bramke pierwsi strzelili dopiero w 55 minucie, nastepnie mecz remisujac. Teraz licze ze zagraja jakby nie bylo jutra i pokusza sie o wygrana pierwszej polowy. Kursy probuja zmylic bo tutaj gospodarze sa moim zdaniem zbyt duzym faworytem a druzyna o wiele lepsza nie sa bo przeciez jest to ostatnie miejsce gwarantujace u trzymanie (3 od konca). Ostatnio wygrali ale wczesniej same porazki w tym dwie do przerwy jesli liczyc te ostatnie 4-5 meczy, bo wiecej nie chce mi sie sprawdzac :]
⛔100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Ekstraklasa
Spotkanie: Cracovia - Jagiellonia
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.60
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Na koniec miesiąca oddam jeszcze jeden typ. Na sucho argumenty za i przeciw
- Jaga nie wygrała na wyjeździe od 19 wrzesnia 2013 roku
- nie zagra jej najlepszy piłkarz Quintana, plus Piątkowski, Plizga, Baran, Ukah, Pazdan, Dzalamidze, byc moze nawet Balaj - czyli siła rażenia bardzo słaba, a obrona także się posypała
- w meczach bezposrednich Cracovia u siebie większość meczów wygrała (4 z 6, raz remis 0:0 i raz przegrana 0:1)
Przeciw? Słaba gra gospodarzy, bo na 10 ostatnich spotkań tylko 2 wygrane, do tego trzy remisy 1:1 i 5 porażek. Brak też Ntibazonkizy, który wyjechał na kadrę. Oba zespoły tak osłabione, że widzę tu tylko dwa rozwiązania: albo mecz żenująco śmieszny i masa błędów, albo żenująco żenujący czyli jakieś nudne 0:0.
Oglądając jednak mecze Jagiellonii można dojść do wniosku, że grać to im się nie chce. A jeśli ktoś ma chcieć wygrać to pasiaki u siebie. Chcialem tez postawic remis do połowy, ale jednak oba zespoły prezentują się na tyle słabo, ze dziur w obronie moze byc duzo.
ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +18
erdezet 92

erdezet

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykowka
Godzina: 21-15
Spotkanie: Laboral Kutxa - Barcelona
Typ: Barcelona -8,5
Kurs: 2.90
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Pierwsza runda, drugi mecz play-off 2014.
Trzecie drużyna, czyli Barcelona podejmuje na wyjeździe szóstą ekipę sezonu zasadniczego Laboral Kutxa.
Baskowie są znani z dobrej gry na własnym parkiecie, mało spokań przegrywają.
Dlaczego więc stawiam na gości i to z tak dużym handicapem? Otóż Laboral zawodzi w meczach o najwyższą stawkę, a taki niewątpliwie jest dzisiaj. Pokazuje to chociażby kiepski występ w Eurolidze, gdzie przegrywali większość meczów u siebie.
W tym sezonie ekipy te mierzyły się dwa razy na parkiecie Laboral Kutxa.
W lidze wygrali gospodarze, zaś w Eurolidze wygrała Barcelona i to wyraźnie.
Wiadomo, sezon ligowy zasadniczy nie wiąże się z taką presją co gra chociażby w Eurolidze czy gra w Play-off-ach. Sądzę, że dziś znowu Barca wygra i to wyraźnie, mają bardziej doświadczoną ekipę i powinni to wykorzystać na koniec sezonu i pewnie awansować do półfinału, gdzie prawdopodobnie zmierzą się z rewelacją tego sezonu, Valencią.
Pozdrawiam serdecznie.
✅190

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom