>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

Typy Dnia - 30.12.2012 (niedziela)

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 30 grudnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Włochy Lega A
Spotkanie: Avellino - Caserta
Typ: Avellino(-4)
Kurs: 1.95
Bukmacher: Pinnacle

Jak ja to mówie pick of the day ???? Avellino obok Venezi to drużyna który zdecydowanie zawodzi w tym sezonie.Świetny zespół ale od początku mają ciagle problemy.A to zmiana trenera,problem z paszportem Dwighta Hardy czy problemy zdrowotne zawodników.Po ostatnim fatalnym meczu z Reggio Emilia drużyna Tucciego wraca na własne śmieci i musi ten mecz wygrać.Sytuacja zrobiła sie tak dramatyczna, że Avellino które było przymierzane do play off znalazło sie w strefie spadkowej.Mobilizacja u zielonych sięga zenitu,sam Linton Johnson stwierdził na konferencji, że to co wydarzyło sie w meczu z Reggio jest niedopuszczalne.Jak znam Avellino oni sie jeszcze obudzą,weszli w sezon ospale ale jeszcze jest trochę czasu by nadgonić.W zespole doszło do kilku zmian,z Turcji wrócił Taquan Dean a fatalnie spisującego sie Ndudi Ebi zastąpił Kaloyan Ivanov.Tydzień temu nie grał Jeremy Richardson,teraz ma ponoć zagrać.Pisze ponoć ponieważ wszelkie nowinki z Lega A trzeba traktować z dystansem bo czasami to co oni napiszą mija sie z prawdą.Caserta przegrała u siebie w ostatnim meczu z Venezią po dogrywce.Zespół solidny jak zawsze ale wobec mniejszego budżetu w tym roku nie tak mocny jak choćby w ostatnich latach.Jest tam kilku doświadczonych i solidnych włochów jak Mordente,Gentile czy Maresca i to jest ich główna siła.Uważam jednak, że Avellino podejdzie już do tego spotkania na poważnie.Jutro nie ma miejsca na kolejną wpadke, w tym momencie zaczeło sie granie na poważnie.Jestem pewny, że sobie poradzą i bez problemu ten mecz wygrają.Avellino +8
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
K 126

kubson9

Użytkownik
Tenis ziemny
Spotkanie: Harrison - Knittel
Typ: 2
Kurs: 4.33
Bukmacher: Bet365
Analiza:
W końcu wraca tenis, a wraz z nim masa ciekawych typów. Za taki uważam na pewno spotkanie Ryana Harrisona z Bastianem Knittelem. Knittel wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie w końcówce ubiegłego sezonu. Wygrywał na co prawda niskim poziomie, ale świadczyło to o tym, że próbuje wspiąć się w rankingu w okolice 100. miejsca (póki co 201.). Pamiętam, że grał naprawdę solidnie. Harrison oczywiście jest zawodnikiem na papierze na dużo wyższym poziomie. W ubiegłym sezonie potykał się z najlepszymi, odpadając w 2. rundzie Wimbledonu i US Open. Kwalifikacje do Brisbane i mecz z 201. w rankingu Knittelem powinny więc być dlań formalnością. Liczę jednak na to, że to początek sezonu i właśnie teraz mogą zdarzać się duże niespodzianki. Poza tym Harrison miał dużo słabszą końcówkę sezonu niż Knittel, chociaż grali na innym poziomie, ale to też może mieć wpływ szczególnie na postawę Niemca, który do nowego sezonu przystąpi z podwójnym animuszem. Typ dla ryzykantów
⛔100

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: Memphis Grizzlies vs Denver Nuggets
Typ: 2
Kurs: 3.20
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Miśki ostatnio mnie ozczarowują (2 porażki: z Philą i Houston) i nawet jak wygrywają (Dallas lub Bucks) to brakuje mi w nich energii. Przyjeżdża do nich za to team z Denver, który aż kipi od energii: szalona noc wczoraj gallinariego, Iggy jak świetnie gra od kilku tygodni, a na dodatek ten niesamowity Farried. U gospodarzy Gay miał jakieś personal issue, ale już wraca (nie wiem dokładnie o co chodzi, ale pewnie będzie myślami poza parkietem), a Pondexter zmagał się z jakimś urazem. Zac R i Gasol ostatnio jakoś mniej widoczni. Lawson vs Conley - jeśli chodzi o ten pojedynek to średnią punktową ma lepszą ten pierwszy, ale ja ich oceniam jako równowartościowych zawodników. Generalnie myślę, że dziś energia gości zmiecie gospodarzy do kąta. Pewnie Gallinari będzie pod szczególną obstawą, więc inni będą mogli błysnąć.

Póki co 2 starcia w tym sezonie już za nami i oba na korzyść Nuggets:
11/19 DEN 97:92 MEM
12/14 MEM 94:99 DEN

Dla asekurantów polecam handi na Nuggets
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 0

tenismasters

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Brisbane
Spotkanie: D.Kudla - R.Berankis
Typ: D.Kudla
Kurs: 2.10

Analiza :
Kolejnym spotkanie , które zdecydowałem się wybrać na niedziele to pojedynek kwalifikacyjny do turnieju ATP Brisbane pomiędzy Amerykaniem Denisem Kudla a Litwinem Ricardas em Berankis em . Według mnie buce trochę przesadzili z kursem na Denisa , ponieważ według mnie Amerykanin to na chwilę obecną lepszy zawodnik . Tamten sezon co prawda Berankis ukończył na wyższym miejscu w rankingu ATP ( 113 pozycja ) niż Kudla ( 137 pozycja ) , jednak to zupełnie nie oddaje poziomu obu zawodników na kortach hard .
Litwin to zawodnik bardzo dobrze grający z zawodnikami , którzy preferują bardzo długie wymiany , do których nie zalicza się Amerykanin . Berankis to bardzo utalentowany zawodnik , jednak uważam że jeszcze w tym sezonie pewnego poziomu nie będzie wstanie przeskoczyć . Ricardas to typowy zawodnik , który najlepiej czuje się na kortach ziemnych (clay) . Na hardzie spisuje się zdecydownie słabiej .
Denis to zawodnik typowo pod kort twardy . Na razie nie osiągną on nic specjalnego , jednak uważam że w tym sezonie będzie notorycznie występował w pierwszych rundach turniejów rangi ATP . Posiada bardzo dobry serwis , mimo nie aż tak zachwycających warunków fizycznych . Uważam że to będzie miało bardzo duże znaczenie w tym pojedynku . Z racji początku sezonu , gram dosyć asekuracyjną stawką . Powodzenia . regulamin / zapraszamy w Styczniu

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: Rockets - Oklahoma
Typ: James Harden over 27,5 pkt
Kurs: 1,85
Bukmacher: Unibet
Analiza: Jest to moja pierwsza analiza, dotycząca NBA, wiec proszę o wyrozumiałość.. Dziś w nocy, meczyk który warto się przyjrzeć zawodnikowi, którego &#39;&#39;śmiało&#39;&#39; stawiam.. Zawodnik o wielkiej determinacji i o niezwykłej zawziętości, będzie chciał pokazać swoim dawnym kolegą, z drużyny, że zrobili błąd puszczając go do zespołu Rakiet.. Sam zawodnik na którego stawiam, punktuję powyżej punktów niż jego linia jest do przekraczania namiarem.. ale myślę że i tu powinien spokojnie pokryć tą linię.. gdyż sami zawodnicy Rockets będą więcej mu piłek podawali, żeby tylko James, poskromił swoich dawnych znajomych Oklahomy, z Durantem na czele.. Wydaję mi się, że atut własnego boiska zawodnika, którego stawiam, też będzie ogromnym dla niego poświęceniem, żeby pokazał kibicom, że potrafi wygrywać z najlepszymi.. ???? Cóż więc, w ostatnich meczach, chociażby wczoraj, sam Harden, miał 33 pkt, z meczu drużyną Duncana, a dziś ? Dziś będzie powyżej 27,5 nie ma innej opcji.. Poooozdr! ;]
⛔100

frombzg 241

frombzg

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers
Typ: Cleveland Cavaliers
Kurs: 4.40
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Ciekawie wygląda to spotkanie, zważywszy na to, że obie ekipy nie mogą wystąpić w optymalnym zestawieniu. Mimo to, w ostatnich meczach to jednak Cavs prezentują się lepiej. Oczywiście brak Varejao to duży problem na deskach, ale liczę tutaj na skuteczną grę na obwodzie. Irving i Waiters muszą w takim spotkaniu zrobić dobrą robotę, a że tego pierwszego na to stać, wiadomo nie od dziś. Obwód Nets nie grał jakoś super w meczach przy podobnym DSbD co Cavs, liczę więc na podtrzymanie tendencji. Brook Lopez na C na pewno może mieć ułatwione zadanie. Widać tendencje wzrostową jeśli chodzi o punkty, ale co za tym idzie, to samo przejawia się ilością fauli. Nie ma on za mocnej głowy i kiepski start nie rzadko chłopa frustruje. Kto wie, przy meczu o porównywalnych drużynach i to może mieć znaczenie. Cavs w ostatnich 6 meczach vs Nets na &quot;ich&quot; terenie mają wynik 103:101, tak więc wygląda to przyzwoicie. Kurs jest zawyżony, tak samo jak handi +8 na gości. Warto zaryzykować.
⛔100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Włochy 2
Livorno - Juve Stabia
Over 3.5 gola
3.25
Williamhill

Na niedzielę wybrałem mecz z włoskiej Seria B. W 22 kolejce spotkań zmierzy się ze soba Livorno i Juve Stabia. Gospodarze zajmują 2 miejsce w lidze i pewnie zmierzają do awansu do Seria A. Goście plasują się na 7 pozycji w tabeli, co jak na beniaminka jest bardzo dobrym wynikiem na półmetku rozgrywek. Stawiam w tym meczu na over 3.5 gola. Poniżej argumenty przemawiające za tym typem. Po pierwsze obie drużyny w tym sezonie zaliczają sporo overów. Livorno jest najbardziej overową drużyną w lidze. Średnia bramek na mecz z ich udziałem to 3.30 gola. Zaliczyli w tym sezonie aż 14 razy over 2.5 gola (w 21 meczach) i 10 razy over 3.5 gola (między innymi 3:2, 3:3, 4:0, 4:1). Goście również mają na swoim koncie dużo wyników 4 bramkowych lub wyższych. Są to między innymi takie mecze jak 3:1 z Crotone, 2:2 z Ceseną, 3:2 z Spezią czy 4:2 z Ascoli. Po drugie za over 3.5 gola w tym meczu przemawia historia spotkań między tymi drużynami. W pojedynkach Livorno v Juve Stabia w ostatnim czasie padały następujące wyniki: 3:1, 2:1, 3:0. Jak widać jeden raz padł over 3.5 gola, a w dwóch pozostałych meczach do osiągnięcia 4 bramkowego rezultatu zabrakło po 1 golu. Dzisiaj moim zdaniem kibice w Livorno będą świadkami dobrego meczu, w którym nie zabraknie goli. Mój typ to remis 2:2 i over 3.5 gola.
✅225

Otrzymane punkty reputacji: +17
aleksander21 416

aleksander21

Użytkownik
Dyscyplin: Piłka nożna, Włochy, Serie B
Spotkanie: lanciano - Padova
Typ: 2dnb
Kurs: 1,9
Buk: Betfair
Analiza:
To jest mój główny typ na dzisiaj. 1.9 z opcją dnb na drużynę, która według mnie jest zdecydowanym faworytem, to świetna okazja. Kurs ten jest pewnie spowodowany niestabilną grą gości oraz brakiem kilku zawodników, ale to i tak mnie nie wystraszy. Uważam, że Padova poradzi sobie ze słabiutkim Lanciano. Goście są dużo lepszą drużyną, bardziej doświadczoną, mającą w swoich szeregach wielu wartościowych graczy, którzy już trzeci sezon będą walczyli o awans do Serie A (może ich nie stać na zajęcie pierwszego miejsca w lidze, ale w playoffach spokojnie mogą powalczyć). Na razie w prawdzie nie idzie im to tak, jakby pewnie tego chcieli. Niby zajmują miejsce dające im prawo gry w play-offach, ale chętnych na te 4 miejsca jest aż 8, więc jeżeli chcą umocnić swoją pozycję, to nie mogą sobie pozwolić na wpadki z takimi drużynami. Tym bardziej, że już w tym sezonie zawiedli grając z Virtus i to na własnym terenie (wtedy padł remis 1:1). Dlatego też sądzę, że Padova powinna dzisiaj zgarnąć te trzy punkty, a jeżeli nie, to zabezpieczyliśmy się podpórka, której już Lanciano nie powinno &#39;zagrozić&#39;. W tym sezonie wygrali oni tylko 3 mecze! (z Vincenza, Novara i Reggina - wszystko po 1:0) - jak widzimy rywale nie byli wymagający, a zwycięstwa były takie... &#39;dociułane&#39;.
Braki:
Virtus: D&#39;Aversa; Falcone - mało grają, więc prawie żadne osłabienie
Padova: Piccioni (O 16/0); Cuffa (P 8/0); Viviani (P 9/0); Galli (P 10/1)
⛔100

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna- Włochy,Serie B
Spotkanie: Verona vs Modena
Typ: Under 2,5
Kurs: 1,65
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:

Spotkanie dwóch zespołów z włoskiej drugiej ligi.Patrząc w statystyki nie trzeba się długo zastanawiać na tym meczem.Na dziesięć spotkań Verony u siebie w tylko jednym padło więcej bramek niż dwie!Przemawia za tym szczelna defensywa gospodarzy w spotkaniach u siebie bo przez tyle właśnie spotkań stracili tylko cztery gole.Goście grając na wyjazdach notują do tej pory cztery undery i sześć overów,więc mniej więcej pół na pół.Patrząc jednak na wyniki h2h pomiędzy oboma zespołami w ostatnich latach to na siedem potyczek w aż sześciu padało poniżej trzech goli.Najczęstszym wynikiem był bramkowy remis,mianowicie 1:1 i wydaje mi się,że dziś może być bardzo podobnie.Współczynnik straconych u siebie goli Verony 0,36 pokazuje jak bardzo skoncentrowani są na grze defensywnej,a z przodu cudów nie dokonują,bo kręci się to wszystko wokół jednej bramki na mecz.Liczę na mało goli i podtrzymanie okazałej serii underów na swoim terenie ze strony gospodarzy.
⛔100

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dyscyplina : Narciarstwo Klasyczne, TDS
Spotkanie : 10k Kobiet
Typ : K.Randall TOP 3
Kurs : 4.00
Bukmacher : Bwin
Jak dla mnie dość możliwy typ. TOP 6 niemal pewne @ 1.65 Unibet.
Kikkan zdecydowanie poprawiła się w biegach na ciut dłuższych dystansach...
W ubiegłym roku po zajęciu 10.mscaw prologu bieg pościgowy ukończyła na 6.mscu.
Jak jest teraz ?
Po pierwsze lepsza forma na dystansach.
Po 2. wczoraj wygrała prolog i już na starcie ma kilka sekund przewagi nad Kowalczyk i Kallą. Te 3 zawodniczki szybko się połączą i będą nadawać tempo.
Potem zapewne dołączy Johaug. Tak czy siak na starcie 26 sekund przewagi nad 7.Hugue.
Wg mnie i wielu innych Kikkan stać na zajęcie 3.msca w dzisiejszym biegu i taki też typ proponuję do konkursu, a do normalnego grania wersję pewniejszą, czyli TOP 6 @ 1.65 Unibet.
⛔100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Premier League
Spotkanie: Everton – Chelsea
Typ: Wygrana gości + Powyżej 2.5 Kurs: 3.90
Bukmacher: Betsson

Mecz kolejki pomiędzy dwoma zespołami z czołówki. Everton potrzebuje wygranej, by dotrzymać kroku Tottenhamowi, WBA i Arsenalowi w wyścigu po 4 miejsce. Sami sobie &quot;zgotowali ten los&quot; zaliczając niezbyt dla nich charakterystyczny mocny start sezonu i teraz są w pełni prawnym uczestnikiem tego wyścigu. Jeśli pokażą swój zwykły dobry run w drugiej części sezonu, to mogą być najważniejszym contenderem do występu w LM. Chelsea ma tylko 2 punkty więcej od Evertonu, ale mając w zanadrzu zaległy mecz z West Hamem już niedługo mogą znaleźć się tuż za plecami Man City i to właśnie będzie ich najbliższym celem. Kilka tygodni temu mieli okres bardzo słabej formy, co sprawiło, że w tej chwili wypadli z wyścigu po pierwsze miejsce, ale w tym sezonie żaden zespół nie wygląda na niezwyciężony i wszystko szybko może się odwrócić. Pod warunkiem regularnego punktowania, a ostatnio idzie im to bardzo dobrze. Dwa wyjazdowe zwycięstwa z Sunderlandem (3-1) i Norwich (1-0) przedzielone demolką Aston Villi na Stamford Bridge (8-0) pokazują, że The Blues najgorsze mają już za sobą. Znowu stwarzają sporo okazji, a i wykańczać ma kto. Nie ma co oszukiwać, że najważniejszym czynnikiem dla wyniku tego meczu będzie absencja Fellainiego, który ciągle jest zawieszony za uderzenie afrem Showcrossa w meczu ze Stoke. Belg to w tej chwili jeden z najlepszych graczy całej ligi, jeśli w ogóle nie najlepszy. W Evertonie robi właściwie wszystko (8 goli i 4 asysty), co jest niesamowite biorąc pod uwagę, że jest nominalnym defensywnym pomocnikiem. Brak takiego gracza będzie z pewnością odczuwalny w starciu z potentatem, który poza od dawna kontuzjowanycm Terrym przyjedzie na Goodison Park w pełnym składzie. Wprawdzie Everton w tym sezonie jest niepokonany na własnym stadionie (5-4-0), ale wobec braku lidera drużyny i zwyżkującej formy Chelsea może być im trudno zachować ten stan. Mają wystarczająco dużo talentu w składzie, by wykorzystać osłabienie gospodarzy i chociaż trochę poprawić swój bilans na Goodison Park. I właśnie z uwagi na historię meczy obu drużyn jednak podeprę się handicapem zerowym, który zwróci kasę w przypadku remisu. Z The Toffies nigdy nic nie wiadomo. Fajny typem wydaje się też granie na over bramkowy. Obie ekipy raczej oferują overowe widowiska (Everton 2.6, Chelsea 3.4 w ostatnich 5 meczach), a dodatkowo Everton w każdym z tych meczy zarówno strzelał jak i tracił gola. Myślę, że dzisiaj jest również duża szansa na to, że obaj bramkarze będą wyciągać piłkę z siatki, a to powinno zapewnić również over.
✅290

Otrzymane punkty reputacji: +12
D 0

dididoom

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie:QPR - Liverpool
Typ:QPR
Kurs: 4,70
Bukmacher:pinnacle Sports
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 17 polskiego czasu w zachodnim Londynie na Loftus Road rozpocznie się spotkanie z udziałem przyjezdnych z Liverpool&#39;u.
Po objęciu drużyny dzisiejszych gospodarzy przez Harry&#39;ego Redknappa ich wyniki uległy nieznacznej poprawie, a co najistotniejsze w końcu przyszło pierwsze ligowe zwycięstwo 2:1 nad Fulham (derby). Od początku sezonu klub z zachodniego Londynu jest chwalony za dobrą grę, która jednak nie przekłada się na wyniki. Po zwycięstwie przyszły dwie jednobramkowe i dosyć pechowe porażki (z zawsze mocnym u siebie Newcastle oraz z rewelacją tego sezonu - West Brom). Nie odzwierciedlają one jednak potencjału drużyny z Londynu.
Liverpool gra w tym sezonie w kratkę, ale ostatnie spotkanie ze Stoke pokazało, że teraz są w dołku (3:1).
Czyli mamy Rangersów, którzy w ostatnich meczach zwyżkują i niestabilnych Liverpoolczyków, którzy są po ciężkim laniu od Stoke i Aston Vilii, przełożonym zwycięstwem na Anfield z Fulham (ostatnio w ogóle bez formy).
Dodatkowo za tym typem przemawiają wyniki konfrontacji obu zespołów z poprzedniego sezonu w obu przypadkach wygrywali gospodarze (1:0 w Liv i 3:2 w Londynie)
Podsumowując - statystycznie faworytem jest Liverpool, stąd tak wysoki kurs na gospodarzy, który moim zdaniem należy wykorzystać, bo statystyki statystykami, ale każdy kto ogląda Premier League przyzna, że jeżeli gospodarze zaprezentują się tak jak w meczu z Fulham to powinni wygrać z Liverpoolem licząc, że ten zagra jak ze Stoke.
⛔100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Anglia Premier League
Spotkanie - Everton : Chelsea
Typ - czerwona kartka w meczu ? Tak
Kurs - 4.50
Buk - Unibet
Analiza :
Dzisiaj w spotkaniu Angielskiej Premier League pomiędzy Evertonem a Chelsea emocji nie powinno zabraknąć , spotykają się bowiem 6 drużyna z 4 , gospodarze w tym sezonie grają zupełnie nie żle i z dorobkiem 33 pkt zajmują 6 lokatę ba jak by tego było mało to w 19 meczach przegrali zaledwie 2 spotkania i to w meczach wyjazdowych bo na swoim Goodison Park jeszcze nie zaznali porażki z drugiej strony Chelsea która ma o trzy oczka więcej od dzisiejszego rywala i plasuje się na 4 miejscu ich bilans dotąd to 10-5-3 . Obie ekipy w dwóch ostatnich swoich występach odniesli po 2 zwycięstwa dlatego trudno wytypować kto dzisiaj zwycięży ja postanowiłem zagrać dzis na kartki a konkretnie czerwoną , smaczku temu spotkaniu dodaje dzisiejszy arbiter którym jest sam Howard Webb który jak wiemy lubi pokazywać dużo kartoników a np. w tym sezonie w 19 spotkaniach które prowadził pokazał aż 70 żółtych i 3 czerwone kartki a że dzisiejsze spotkanie uważam za bardzo emocjonujące zapewne piłkarze będą walczyć dosyć ostro o piłkę i może akurat jakis faul nie spodoba się Howardowi i pokaże czerwień . ZOBACZYMY .
⛔100

matul9 298

matul9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie B
Spotkanie: Novara - Grosseto
Typ: 1
Kurs: 1.75
Analiza: |by Matul|
Obie ekipy zaangażowane w walkę o utrzymanie, Novara 18 miejsce 19 punktów z czego u siebie 15 punktów[!] tyle że rozpoczęli z ujemnymi punktami -4.
Grosseto obecnie ostatnie 22 miejsce i tylko 11 punktów na wyjeździe uzbierali ich zaledwie [trzy] razy remisując ;)
Forma ostatnich 5 meczy Novara u siebie , Grosseto na wyjeździ
2:0 Pro Vercellie [21] zamykali mi kupon wtedy ;)
3:1 Padova [5]
0:1 Livorno [2]
0:1 Cittadella [9]
1:1 Varese [8]
0:1 Bari [13]
0:4 Livorno [2]
2:3 Empoli [6]
2:3 Cesena [17]
0:0 Modena [4]

W tym sezonie padł bramkowy remis
Grosseto - Novara 1:1
H2H gdy Novara jest gospodarzem
2:1
3:1
1:0
Chyba dość wystarczające argumenty popierające ten typ . Mnie to przekonywuje i gram z kursem 1.75 a Wam polecam gorąco ;)
✅75

Otrzymane punkty reputacji: +6
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: QPR - Liverpool
Typ: BTS - obie strzela
Kurs: 1,75
Bukmacher: Expekt
Analiza: Trudno jest powiedzieć coś pozytywnego na temat QPR. Mają obecnie 10 pkt i zajmują ostatnie miejsce w tabeli i na razie wszystko wskazuje na to, że są murowanymi faworytami do spadku. Redknapp to dobry menadżer i w jakimś stopniu widać poprawę gry Londyńczyków, ale póki co nie jestem w stanie powiedziec czy uda mu się wyjść z tego bagna. Przeanalizowałem sobie ich ostatnie spotkania i widać, że są ekipą overową bo trudno sie dziwić mają ofensywę przynajmniej na 12-10 miejsce w tabeli. Liverpool zaś przeplata dobre występy ze słabymi. Jeżeli chcą grać przynajmniej w Lidze Europy to nie mogą tracić punktów chociażby z Aston Villą, ale nie łudźmy się wtedy zespół z Birmingham zagrał nieźle ale Anfield do czegoś zobowiązuje. QPR nie jest jakimś niewygodnym rywalem, jednak Liverpool przyzwyczaił nas do niespodzianek. Obie drużyny mają odpowiednią ofensywę, żeby zdobyć przynajmniej kilka bramek. To będzie otwarty mecz, nie przewiduję tutaj jakiegokolwiek postawienia autobusu przez jedną drużyn, bo po prostu nie ma sensu. Rangersi musza atakować, to samo jest w przypadku Liverpoolu. Poprzednie spotkanie pomiędzy obiema klubami okazało się zwycięskie dla QPR 3:2 i jak widać padło wiele bramek. Dzisiaj nie widzę nie przeciwwskazań, żeby padł podobny wynik bo Liverpool słynie raczej z ofensywnej gry.
⛔100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska, godz 17
Queens Park Rangers - Liverpool FC(-1,5)
TYP: 2
KURS: 3,00
BUK: bet365
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 17 rozpocznie się ostatnie spotkanie 20 kolejki najlepszej ligi europy czyli Premier League. W tym meczu za analizuje zespół QPR który podejmie na własnym obiekcie drużynę Liverpoolu. Ten mecz zapowiada się bardzo interesująco ponieważ QPR znajduje się na dole tabeli a zespół Liverpoolu jest drużyną nieprzewidzianą która potrafi wygrać wysoko mecz lecz również potrafi przegrać wygrane spotkanie. Gospodarze tego meczu w ligowej tabeli są na ostatniej pozycji z dorobkiem 10 oczek. Na własnym stadionie w tym sezonie rozegrali oni 9 meczy w których to jeden mecz wygrali, cztery mecze zremisowali i cztery mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach osiem goli i stracili oni aż 16 bramek. Natomiast na wyjeździe w tym sezonie rozegrali 10 meczy w których to trzy mecze zremisowali i aż siedem meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach osiem goli i stracili 17 bramek. A więc jak widać w tym sezonie QPR gra fatalnie i jest to drużyna która powinna w tym sezonie szykować się do spadku ściągnięcie takich piłkarzy jak Cisse czy Cesar. Ale jakoś im to nie pomaga bo naprawdę grają fatalnie. Natomiast goście tego meczu w ligowej tabeli znajdują się na 10 pozycji z dorobkiem 25 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 10 meczy w których to cztery mecze wygrali, trzy mecze zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 14 goli i stracili 10 bramek. A więc na własnym stadionie za bardzo dobrze nie grają. Na wyjeździe rozegrali oni 9 meczy w których to dwa mecze wygrali, cztery mecze zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 14 goli i stracili 16 bramek. A więc jak widać w tym sezonie grają w kratkę i jeden mecz mogą wygrać natomiast kolejny mogą przegrać. W ostatniej kolejce gospodarze spotkali się z zespołem West Brom i przegrali tamten mecz na własnym obiekcie 2:1. Już w pierwszej połowie po bramce Brunta West Brown prowadziło i tak pierwsza połowa się zakończyła. W drugiej połowie zaczęło się więcej grać i już w 50 minucie goście tamtego meczu podwyższyli na 2:0 dzięki samobójczemu trafieniu Greena. Jedynie jedną bramkę dla gospodarzy czyli honorową strzelił Cisse w 69 minucie. I tak właśnie mecz się zakończył czyli porażką. Natomiast goście w ostatniej kolejce spotkali się z zespołem Stoke na wyjeździe i nieoczekiwanie przegrali tamten mecz 3:1. Zaczęło się dla Liverpoolu bardzo dobrze ponieważ po bramce w 2 minucie prowadzili oni 1:0 a strzelcem został Gerrard. Ale długo ta radość nie trwała ponieważ w 5 minucie odpowiedziało Stoke a dokładnie Walters. Potem bramkę w 12 minucie strzelił Jones i już Stoke wygrywało 2:1 i tak pierwsze połowa się zakończyła. W drugiej wiele bramek nie widzieliśmy i tylko Stoke strzeliło w 49 minucie a swoją drugą bramkę zdobył Walters i tak mecz się zakończył. W tym meczu u gospodarzy nie wystąpią tacy zawodnicy jak Johnson, Dyer i Park z powodu kontuzji. Natomiast u gości w tym meczu nie wystąpią Kelly i Borini również z powodu kontuzji. Ten mecz może zakończyć się minimalnym zwycięstwem gospodarzy albo remisem i w tych typach bym starał się szukać nie liczę na to aby gospodarze wygrali ten mecz

Przewidywane składy:
Queens Park Rangers: Green - Onuoha, Nelsen, Hill, Traore - Diakite, Mbia, Mackie, Taarabt, Wright-Philips, Cisse
Liverpool: Reina - Johnson, Skrtel, Agger, Enrique - Leiva, Gerrard, Downing, Allen, Sterling - Suarez
Ja bym wytypował zwycięstwo gospodarzy nawet można zaryzykować z małym handicapem, również bym sugerował zagrać poniżej 3.5 gola albo nawet poniżej 4.5 gola i albo postawić remis lub zwycięstwo gości tak dla osób które nie lubią ryzyka. Ja stawiam wynik 2:0 dla gości tego meczu

✅200

Otrzymane punkty reputacji: +8
klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina:Koszykówka NCAA
Spotkanie:Indiana State-Illinois State
Typ:Illinois State -5,5
Kurs: 2,06
Bukmacher:pinnacle
Spotkanie ligi NCAA w koszykówce pomiędzy Indiana State a drużyną Illinois State.Teoretycznie patrząc na H2H wygrać powinni gospodarze którzy w ostatnich latach wygrywali zawsze z uniwersytetem Illinois State jednak moim faworytem jak i zresztą bukmacherów są goście i chyba jest to słuszna prognoza.Widziałem ostatnim mecz koszykarzy z Indiany na turnieju Diamond Head Classic na który zresztą podawałem typ we wtorek i co prawda koszykarze z Indiany wygrali po dogrywce mecz o 3 miejsce ze znacznie wyżej notowaną ekipą Miami jednak gdyby w tamtym meczu huragany z Miami chociaż dwa rzuty za 3pkt to raczej dogrywki i 3 miejsca dla Indiany by nie było,ale ze skutecznością 0% skończyło się tak nie inaczej.Dzisiejszy rywal wygląda jednak już znacznie lepiej szczególnie jeśli chodzi o ilość punktów zdobywanych na mecz bo wynosi ona 81PPG co daje 12 miejsce w rozgrywkach NCAA.W gruncie rzeczy jedynym problemem gości jest obrona jednak średnia ilość traconych punktów na mecz nie odstaje dużo od tego co rzucają goście.Wydaje mi się że kluczem do zwycięstwa w tym meczu będzie ofensywa i tutaj znaczną przewagę mają goście.Poza tym dla mnie Indiana nic specjalnego nie pokazała w ostatnim meczu więc dość niski handicap po takim kursie wygląda znakomicie.W końcu czas na pierwsze zwycięstwo gości na terenie Indiany w ostatnich latach.Polecam
⛔100

napciu 131

napciu

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna Puchar ligi 3 runda
Spotkanie:Estoril-FC Porto
Typ:FC Porto
Kurs:1,35
Bukmacher:Betclic

Przed nami mecz 3 rundy Pucharu Ligi Portugalskiej i ostatni mecz w tym roku obu drużyn.
Zdecydowanym faworytem tego meczu są oczywiście smoki które nie przegrały z Estorilem od 34 lat.W Taca da Liga oba kluby grały ze sobą dwukrotnie i oba te pojedynki wygrała drużyna FC Porto. 24 stycznia 2010 roku zwyciężyły 2:0 (Belluschi, Orlando Sa), a 18 stycznia 2012 roku po bramce Vareli (1:0).
Trener Vitor Pereira zdecydował się na trzy zmiany w porównaniu z ostatnim spotkaniem z Nacionalem. W jutrzejszym spotkaniu nie zobaczymy Maicona, Jamesa i Klebera, który zerwał jeden z mięśni w prawym udzie i czeka go dłuższa przerwa niż jeden mecz, a ich miejsce zajmą Quino, Kelvin i Seba. Zabraknie też Miguela Lopesa, Rolando, Emidio Rafaela oraz Iturbe, który jest na zgrupowaniu Argentyny U20.
Poniżej prawdopodobne składy obu drużyn:
Estoril: Mario Matos - Anderson Luis, Steven Vitoria, Bruno Miguel, Tiago Gomes, Joao Coimbra, Goncalo Santos, Evandro, Carlitos, Luis Leal, Lica.
Ławka rezerwowych: Vagner, Bruno Nascimento, Jefferson, Elizeu, Carlos Eduardo, Pedro Henrique, Dieguinho.
FC Porto: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro - Fernando, Lucho, Moutinho - Varela, Jackson, Kelvin.
Ławka rezerwowych: Fabiano, Quino, Abdoulaye, Castro, Defour, Atsu, Seba.
regulamin najpierw przeczytaj, a potem zapraszam od stycznia...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom