Dyscyplina:
Piłka Nożna - Bułgaria, A PFG
Spotkanie: Svetkavitsa - Vidima-Rakovski
Typ: under 2,5
Kurs: 1,85
Bukmacher:
Betfair
Hity dzisiejszego dnia to derby Krakowa i Manchesteru. Jak wiadomo, derby rządzą się swoimi prawami, więc ja będę oryginalny i zajmę się dołem tabeli bułgarskiej ligi ????
Na tacy mamy dwa zespoły znajdujące się w strefie spadkowej. Svetkavitsa nie ma już szans na utrzymanie się i powolutku żegna się z najwyższą klasą rozgrywkową, natomiast Vidima-Rakovski na 5 kolejek przed końcem traci do Lokomotivu Sofia 6 pkt.
Jednakże ostatnie wyniki nie napawają optymizmem kibiców gości, bo na 10 ostatnich spotkań przegrali ich aż 9, wygrywając jedynie z drużyną, którą "starają się" dogonić (1-0 w Sofii).
W niewiele lepszej formie są gospodarze, którzy również na 10 spotkań wygrali jedno, ale dodatkowo dwa udało im się zremisować. Na 5 ostatnich spotkań u siebie Svetkavitsa zaliczyła 4 undery. Spójrzmy na bilans bramkowy obu drużyn w tym sezonie ligowym:
Svetkavitsa - 6:57
Vidima-Rakovski 14:47
Jak widać, wygląda to żenująco. Obie drużyny są na ostatnich miejscach jeśli chodzi o dorobek strzelecki, a jeśli chodzi o stracone bramki wyprzedza je jedynie znajdująca się w strefie spadkowej Kaliakra. Teraz pytanie: czy dziś padnie mało goli, skoro te 2 teamy ich najmniej strzelają, czy może padnie dużo bramek, bo obie drużyny mnóstwo ich tracą? ???? Ja mimo wszystko stoję za pierwszą opcją. Ostatnie mecze H2H:
23.11.11 PUC Vidima-Rakovski Svetkavitsa 1 : 2
(0 : 0)
27.10.11 APF Vidima-Rakovski Svetkavitsa 1 : 0
17.05.03 BPF Vidima-Rakovski Svetkavitsa 1 : 0
03.11.02 BPF Svetkavitsa Vidima-Rakovski 1 : 0
03.03.02 BPF Vidima-Rakovski Svetkavitsa 0 : 0
12.08.01 BPF Svetkavitsa Vidima-Rakovski 1 : 0
03.03.01 BPF Vidima-Rakovski Svetkavitsa 2 : 0
12.08.00 BPF Svetkavitsa Vidima-Rakovski 3 : 1
W regulaminowym czasie tylko raz padał wynik overowy, i to w 2000 roku

dziś nie przewiduję przerwania tej passy i oby to się sprawdziło

Powodzenia!