Dyscyplina:
Koszykówka,
PLK
Spotkanie: Tarnobrzeg - Zielona Góra
Typ: 151-160 pkt (do gry under 168.5 @ 1.85 Pinnacle)
Kurs: 4.33
Bukmacher: Bwin
W 14.kolejce spotkań Jezioro Tarnobrzeg podejmować będzie Stelmet Zielona Góra.
Gospodarze przewodzą gronu drużyn z miejsc 8-12 mających po 17punktów.
Podopieczni Dariusza Szczubiała nie zachwycają swą grą w lidze, dodatkowo ostatnio odpadli z PP przegrywając dwumecz z AZS Koszalin.
No ale mniejsza z tym... Co do mojej propozycji na ten mecz.
Linia punktowa ustawiona jest baardzo wysoko, bo na poziomie 167.5pkt.
Czy to aby prawidłowy pułap ? Wg mnie nie.
W dotychczasowych 6 meczach w Tarnobrzegu tylko raz była na podobnym poziomie, a miało to msce z Czarnymi...
Na 6 spotkań została przekroczona tylko raz, w 1.meczu z Kotwicą (90-94)...
Ogólnie gospodarze u siebie zdobywają średnio 76.67pkt, a tracą 78.17pkt, czyli śr.154.84pkt, jednak poza meczem z Kotwicą padało odpowiednio - 158, 158, 160, 124 i 145 pkt, czyli średnia 149pkt.
Goście, co trzeba im przyznać mają bardzo dużą siłę rażenia, głównie dzięki liderom zespołu - W.Hodge i Q.Hosley zdobywają średnio 20.2 i 17.4pkt spędzając przeszło 30minut na parkiecie.
Doskonale wie o tym wspomniany już szkoleniowiec gospodarzy :
"
Każdy wie ile oni znaczą dla tej drużyny. Ciężko ich powstrzymać i ciężko zatem przypuszczać, że uda się ich zatrzymać przy długim występie na jakiejś słabej skuteczności czy małej ilości zdobytych punktów. Bardziej mi zależy, żeby reszta się nie dorzuciła w jakiś znaczący sposób. Ta dwójka zawsze swoje zrobi. Dwóch graczy jednak meczu nie wygra jeśli nie będzie mieć wsparcia".
W dzisiejszym meczu zabraknie 3.pod względem zdobywanych punktów i lidera w walce pod tablicami O.Stevica (10.2pkt i 7.7zb).
Zadebiutuje natomiast D.Borovnjak, jednak wątpię, by już w 1.meczu, po zaledwie 2 dniach treningów z zespołem stanowił tak ważne ogniwo jak O.Stević.
Co do ofensywy Stelmetu. Od 8 spotkań w każdym ze spotkań rzucają minimum 80pktów, jednak jeśli chodzi o wyjazdy, to rzucają nieco mniej średnio niż w roli gospodarza.
Na wyjazdach jest to 82.5pkt przy 78.5 traconych. Średnia wynosi więc równe 161pkt.
Warto zwrócić uwagę, że statystyki te znacznie podniósł mecz w Radomiu zakończony ich zwycięstwem 110:92... Bez tego meczu średnia wynosiłaby 154.8...
Reasumując, linia wystawiona znacznie powyżej średniej, gospodarze wiedzą, że idąc na wymianę ciosów nie mają zbytnio szans, więc zapewne zgodnie z zapowiedziami postawią na twardą obronę, dodatkowo ze składu ZG wypadł bardzo ważny O.Stević, a D.Borovnjak jest niezgrany z zespołem, więc idąc za słowami szkoleniowca miejscowych - dwójka liderów Stelmetu swoje +-40pkt rzuci, a resztę trzeba jakoś powstrzymać... Wówczas linia 167.5 nie powinna być zagrożona.
Under 168.5 @ 1.85 Pinnacle, a na potrzeby konkursu proponuję przedział 151-160, gdyż oddaje on idealnie moje przewidywania... Te 150parę pkt powinno paść, jeśli Tarnobrzeżanie zrealizują przedmeczowe założenia.
100