Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa Polska
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Piast Gliwice
Typ: Pogoń Over 1.5
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mecz dopiero jutro, ale już dzisiaj napiszę analizę, gdyż kursy bardzo Mnie zaskoczyły pozytywnie na to spotkanie. Pogoń z 23pkt zmierzy się z Piastem mającym 15pkt na koncie. Ostatnie spotkanie Portowcy wygrali 3:2 przed własną publicznością z rozpędzoną Koroną, zagrali bardzo dobre spotkanie, przede wszystkim w 2 połowie, gdzie przegrywając 1:0 i mając 1 zawodnika mniej, potrafili wyrównać na 1:1(Korona od tego momentu też w 10) i w końcu wygrać 3:2, pokazali, że są w formie i walczą do końca. Piast po bezbarwnym meczu zremisowała 0:0 na własnym terenie ze słabiutką Lechią, która nie potrafi wygrać w lidze od Sierpnia. Dziwią Mnie trochę kursy na to spotkanie, na mecz z Koroną było 1.90 na Pogoń, teraz 2 dni przed meczem z Piastem, który w porównaniu do Korony ma formę zniżkową,bukmacherzy wystawili 2.10 na Portowców,co jest dla Mnie sporym zaskoczeniem, jednak kursy na Pogoń do jutra prawdopodobnie spadną w okolice 1.90, dlatego trzeba korzystać.Najpierw kilka słów o kadrze w porównaniu do ostatnich spotkań: w składzie gospodarzy zabraknie kontuzjowanego
Wojciecha Golli, który z Koroną dostał czerwoną kartkę, zastąpi go pewnie
Hernani,do gry powróci za to kapitan,
Bartosz Ława (odpokutował karę jednego meczu za 4 żółte kartki). Zagrożeni pauzą są posiadacze 3 „żółtek” – Takafumi Akahoshi, Takuya Murayama, Przemysław Pietruszka, Marcin Robak oraz Maksymilian Rogalski.
Piast przyjedzie do Szczecina w najsilniejszym składzie z wyjątkiem
Mateja Isvolta, który nie wsiadł do autobusu jadącego do Szczecina, w jego miejsce pojechał młody
Bartosz Szeliga, przewinień wystrzegać się powinni Csaba Horvath i Jan Polak, do gry po kontuzji wrócił ostatnio król strzelców zaplecza
ekstraklasy z sezonu 2011/12, Wojciech Kędziora, który jednak potrzebuje jeszcze trochę czasu, aby wejść w rytm meczowy i odzyskać formę sprzed kontuzji.
W tamtym sezonie Piast dwukrotnie pokonał Pogoń, którzy byli rewelacją tamtych rozgrywek i zakończyli sezon na 4 miejscu. Jednak w tym sezonie jest zupełnie na odwrót, Pogoń spisuje się wręcz rewelacyjnie, zajmują 4 miejsce w tabeli, jak już wcześniej wspomniałem zagrali bardzo dobry mecz z Koroną, mieli problem z wygrywaniem spotkań u siebie(lepiej radzą sobie póki co na wyjeździe), jednak ten problem już mają za sobą, a Piast? po dobrym początku sezonu, grają Wg Mnie coraz gorzej, mają problem ze strzelaniem bramek, na wyjazdach bardzo słabo, na początku sezonu zwycięstwo z Cracovią, i nie tak dawno ze słabiutkim Podbeskidziem, a tak 4 porażki, po kolei z Górnikiem, Koroną, Wisłą i Legią, w sobotę przed własną publicznością bardzo słaby mecz z równie słabą w ostatnich kolejkach Lechią. Skoro Pogoń potrafi strzelić 3 bramki Koronie,odwrócić losy meczu i wygrać to tym bardziej uczyni to jutro i powinna gładko pokonać Gliwiczan, którzy w przeciwieństwie do Pogoni, która zagra 2 mecz u siebie, mają sporą drogę do przebycia na ten mecz autokarem, co też może mieć wpływ na wynik tego meczu. Stawiam na pewne zwycięstwo Portowców!
edit. We wtorek 100 swoje spotkanie w
ekstraklasie może rozegrać
Marcin Robak. 30-letni napastnik już w trakcie obecnego sezonu zmienił Gliwice na Szczecin i będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony i strzelić bramkę swojemu byłemu pracodawcy.
110