>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 28.07.2015 (wtorek)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na wtorek - 28. Lipca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza
:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

Otrzymane punkty reputacji: +5
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball MLB
Godzina: 01:10
Spotkanie: Cleveland Indians : Kansas City Royals
Typ: Royals
Kurs: 1.97
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Bardzo ciekawe starcie czeka na dzisiejszej nocy w Cleveland gdzie miejscowi Indians spotkają się z Royalsami. Gracze z KC którzy zostali wczoraj wzmocnieni przez Cueto na pewno są głodni wygranej ponieważ ich szansę na wygranie MLB mocno wzrosły.

Gospodarze wysyłają na górkę Cody Andersona który rozgrywa niezły sezon. Jego ERA w domu to 0.63. Co ciekawe jego xEra to 4.98 a podczas tych 5 startów udało mu sie SO tylko 12 zawodników(3.3K&#39;s/9). Tu warto wspomnieć, że Royals to drużyna którą oddaje najmniej SO podczas spotkań. W ostatnim spotkaniu rywale straszliwie obili pitchera Indians. 10 hitów i 4 runy podczas 2.2 innningu roboty to straszny wynik.
Goście wysyłają dziś na górkę Edinsona Volqueza który ma za sobą niezłe występy. W ostatnich czterech występach nie oddał więcej niż 2ER. W poprzednim spotkaniu zanotował do tego 8 K&#39;s. W ostatnich 4 startach na wyjazdach zanotował rekord 3-1.
Bardzo ciekawa rzecz jest taka, że Royals uwielbiają wspierać swojego pitchera run supportem. Zdobyli 55 runów w jego ostatnich 9 startach(5.5RPG). W Lipcu Royals zdobywają średnio 4.6RPG. Volquez rozkręca się z każdym występem, a tu należy wspomnieć, że w poprzednim sezonie na podobnym etapie wchodził na wyższy poziom. Miał ERA na poziomie 1.36 w ostatnich startach.
Indians z drugiej strony w ostatnich 4 meczach przeciwko przeciętnej ofensywie ChiSox zdobyli tylko 5 runów. Indians ponadto wygrali tylko 19 z 49 spotkań w domu. Na 15 otwierających spotkań u siebie Indians wygrali tylko 2. Indians nie lubią poniedziałków(tak jak my wszyscy). Wygrali tylko 1 z 8 spotkań, a u siebie są 0 na 4 w takich sytuacjach.
Według mnie bukmacherzy przeceniają Andersona, a ostatnie występy Indians utwierdzają mnie w tym, że mogą mieć tu duże problemy. Taki kurs na KC którzy wczoraj obili Keuchela to cudo. Brać i grać.
✅ 97

Otrzymane punkty reputacji: +51
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaLiga Mistrzów, Eliminacje
Spotkanie: M. Tel Aviv (Isr) - Plzen (Cze)
Typ: over 2.5
Kurs: 2.10
Buk: Pinnacle
Godz. 19:30
Analiza:
Bardzo wyrównaną rywalizację o ostatni etap eliminacji do Ligi Mistrzów stoczą ze sobą mistrz Izraela M. Tel Aviv oraz mistrz Czech Plzen. Ciężko tutaj wskazać wyraźnego faworyta nawet szczerze wydaje mi się że nikt tutaj za bardzo atuty własnego stadionu nie będzie odczuwał bo są to ekipy grająca niezależnie od rywala swoją piłkę, dlatego widzę tutaj spotkania z bramkami w tle. W ekipie gospodarzy najważniejsza zmiana dotyczy trenera zespołu którym został Serb Jokanović trenujący ostatnio Angielski Watford awansując z tym zespołem do Premier League. Dobra to informacja bo jest trener z typu prezentujący ofensywną piłkę jego poprzedni klub miał trzeci najwyższy wynik bramek ze średnią powyżej 3.0. Atutem trenera jak i całego zespołu jest to że stanowią zgrany i doświadczony kolektyw bo skład niema ten sam który wywalczył tytuł, nie daje im to jednak jakby można byłoby by się spodziewać dużej jakości w grze defensywnej wyniki to z wspomnianego faktu że grają ofensywie a także nie mają jakiś wybitnych defensorów. Dowodem była pierwszy dwumecz eliminacyjne z Maltańskim Hibernians z którym przegrali na wyjeździe 2:1 a u siebie też bramkę stracili. Widziałem fragmenty spotkania i na dużo pozwalali tak słabemu zespołowi, do tego widać po prostu że forma nie ta. Dziś będzie znacznie trudniej bo Plzen z każdym gra otwartą piłkę i co ważniejsze nie broni korzystnego rezultatu a nawet jak już to robi to i tak do kontry idą kilkoma zawodnikami. Plzen to po prostu ekipa bazująca na kolektywie który daje fajną dla oka grę w ofensywie. Potrafią naprawdę dużo strzelać i też sporo tracić, skład wzmocnili trzema ofensywnymi graczami to też jest odpowiedź na czym bazują w swojej grze. W grach towarzyskich jak zwykle kopalnia overów także mecz o Superpuchar oraz inauguracyjna kolejka z overami w tle. To atut w dzisiejsze rywalizacji a wiec rytm meczowy który będą chcieli wykorzystać. Jeśli gospodarze zagrają tak jak w pierwszych meczach eliminacyjnych a Plzen będzie grać swoją piłkę to tutaj bramki spokojnie powinny być.
✅ 110

Otrzymane punkty reputacji: +24
krzanek9 47

krzanek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Mistrzów el.
Godzina: 20:15
Spotkanie: Young Boys- AS Monaco
Typ: AS Monaco
Kurs: 2.00
Bukmacher: bet365
Analiza: Witam na wtorkowe eliminacje wybrałem spotkanie w którym Szwajcarskie Young Boys zmierzy sie z Francuskim Monaco. Dla obu ekip jest to początek z eliminacjami do ligi mistrzów, jednak władze Monaco nie wyobrażają sobie by ich podopieczni nie zagrali w tegorocznej edycji. Za równo Monaco jak Young Boys dobrze sobie radzili w test meczach przed sezonem, Young Boys rozegrało juz dwa mecze ligowye i każdy z tych meczy zremisowali, pytanie teraz brzmi czy nie ma formy? Czy oszczędzali siły własnie na jutrzejszy mecz. Przeczucie mi mówi ze jutro wygaja goście lecz nigdy nie wiadomo, mecz wszytsko zweryfikuje. Napewno w ekipie z Monaco parcie na lige mistrzów jest zdecydowanie większe ponieważ pieniądze które sie ładuje w ta drużyne nie mogą pojść na marne.
✅ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Dyscyplina: WTA
Godzina: 09:40
Spotkanie: Nara K. - Savchuk O.
Typ: Savchuk O.
Kurs: 3,26
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Olga można powiedzieć że złapała małą formę, przerbnęła przez dwoje kwalikacji, w zeszłyym tygodniu w Istanbule oraz tutaj, w Baku gromiąc swoje dwie rywalki. Już dwa razy wygrała z Narą w swojej karierze. Praworęczna zawodniczka, ktora posiada dobry serwis, rozrzucający forhand i kierdy trzeba potrzeba potrafi wykończyć po linii.
Nara, to Japonka, która wykonuje ogrom pracy w defensywie i jesli jutro zagrania będą siedizały Ukraince w korcie to będzie jej bardzo ciężko. Japonka nie wygrała wBaku jeszcze meczu, gra tutaj po raz drugi w karierze.Tydzień temu powalczyła z Pironkovą wygrywając drugi set, jakieś otarcie po sezonie clay/grass już jest na jej koncie ale jednak wyniki Savczuk w Q w Baku imponują i widać po niech że dobrze się zaklimatyzowała.
✅ 226

Otrzymane punkty reputacji: +75
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ - Liga Mistrzów: Kwalifikacje
Godzina: 20:15
Spotkanie: Young Boys - AS Monaco
Typ: AS Monaco -1
Kurs: 3.03
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza: Young Boys trafili chyba najgorzej jak mogli w tych kwalifikacjach - a przynajmniej wg mnie. Monaco znowu wzmocniło swój skład, ale największym hitem transferowym jest bez wątpienia reprezentant Włoch - Stephan El Shaarawy, który powinien okazać się motorem napędowym akcji ofensywnych drużyny z Francji, pozostałe transfery można zobaczyć pod tym linkiem - KLIK. Podopieczni trenera Leonardo Jardima sezon przygotowawczy mogą zaliczyć do udanych, chociaż pierwsze trzy mecze to porażki, a kolejne cztery to trzy zwycięstwa, w tym ostatnie wysokie nad drużyną Mainz w meczu wyjazdowym 1:5, oraz jeden remis. Gospodarze spotkania także się wzmocnili, jednak porównując klasę zawodników ich, a drużyny Czerwono-Białych to jednak Ci drudzy są na &quot;lepszej&quot; pozycji. Tutaj można znaleźć transfery gospodarzy - KLIK. YB zaczęli już rozgrywki ligowe 15/16 i są po dwóch kolejkach, w których zaliczyli dwa remisy i oba zakończyły się wynikiem 1:1. Nie wiem jak odbierać te ich początkowe wyniki - czy jako wpadka na początku sezonu ligowego, czy może też brak formy, jednak co by to nie było i tak żyję w przekonaniu, że to drużyna AS Monaco okaże się dzisiaj drużyną lepszą i wygra mecz minimum dwoma bramkami, jednak zabezpieczam się zwrotem w przypadku wygrania jedną bramką - ale tylko dlatego, że chyba każdy zna styl gry tej drużyny i jest to spory minimalizm, tym bardziej w meczach wyjazdowych.
✅ 203

Otrzymane punkty reputacji: +3
stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: El LM
Godzina: 19:00
Spotkanie: Midtylland - APOEL
Typ: X/1
Kurs: 5
Bukmacher: unibet
Analiza:
Przed nami 3 runda kwalifikacji do Ligi Mistrzów w której zmierzą się Duński Midtylland i cypryjski APOEL. Gospodarze przeszli Lincoln po wygranych 1:0 i 2:0, więc ostrego strzelania nie było. Najważniejsze jednak to co grają - żelazna defensywa. U siebie w tamty msezonie stracili tylko 12 bramek. W tym na razie 4 mecze. 4 zwycięstwa. 1 gol stracony - ostatnio w lidze na wyjezdzie z Soenderjyske, gdzie grali praktycznie juniorami a i tak wygrali. Problemy na pewno mają z ofensywą, ale moim zdaniem i tak atut domowy pozwoli im cos wcisnąć. APOEL z kolei jakos bez formy. Z Vardarem awansowali po 2 remisach, w tym 1:1 na wyjezdzie bo u siebie 0:0 (mimo ze zawsze na Cyprze bardzo ciezko sie innym druzynom gra). Sparingi tez kolejno przegrywali, nawet z polskimi zespołami - Lechem, Arką i Lechią. Wg mnie obie druzyny beda graly przede wszystkim o nie stracenie bramki, a jeśli tak to APOEL ucieszy sie z kazdego remisu. Gospodarze beda mogli wyciagnac np 1 bramkowe zwyciestwo powiedzmy w 2 polowie kiedy rozluznia sie szyki.
⛔ 100

tomexxx 156

tomexxx

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Chile - Apertura
Godzina: 01:00
Spotkanie: A. Italiano - Palestino
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.67
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Szczerze mówiąc spodziewałem sie mniejszego kursu na gospodarzy. Obecnie na czystą jedynkę kurs dochodzi nawet do 2.40, więc jest według mnie mała &quot;okazja&quot;. Wystarczy spojrzeć, jak w ostatnim czasie prezentują się obie drużyny. Italiano 3 wygrane w 4 ostatnich meczach, za to Palestino w 8 meczach aż 7 razy schodzili z boiska pokonani. Na wyjazdach prezentują się bardzo słabo, notują passę 5 porażek z rzędu. Za to zespół A. Italiano można pochwalić za grę na własnym stadionie, ostatnie ich wyniki to 3:0, 1:0, 3:0 i 3:0. Wygrywają przeważnie zdecydowanie i co ważne, grają na 0 z tyłu.
Jeśli chodzi o historię spotkań miedzy drużynami, jest tutaj plus w stronę gości, ale nadszedł chyba czas przełamać złą passę przez Italiano.
Miałem zagrać czystą 1, bo kurs naprawdę zachęca, ale zdecydowałem się zagrać bezpieczniej. Można też postawić 1x, po nienajgorszym kursie.
Mecz już za niecałą godzinę, powodzenia !
zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 23

maddde36

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Kolumbia Primera B
Godzina: 03:00
Spotkanie: Fortaleza FC - Union Magdalena
Typ: 2
Kurs: 4.00
Analiza:
Ponieważ kolega wyżej mnie uprzedził, postanowiłem przeanalizować troche póżniejsze spotkanie, a mianowicie Fortaleza FC - Union Magdalena. Bukmacherzy faworyzują kursami gospodarza, prawdopodobnie przemawia za tym atut własnego boiska, Ja natomiast skłaniałbym się ku gościom ponieważ jest to drużyna która posiada najlepszą obronę w lidze ( w 18 spotkaniach, 14 straconych bramek) i choć ostatnie spotkania wskazują na to że piłkarze nie są w formie, sądzę że będą chcieli zakończyć swoją niefortunną serię remisów.Gospodarze również formą nie błyszczą, w zasadzie ostatnie 7 meczy obu tych ekip to 2-3-2, natomiast Union Magdalena jeszcze nie tak dawno zajmowało 3 miejsce w tabeli więc uważam że to wspaniała okazja aby zakończyć złą passę, strzelić gola, a następnie się bronić.
Dodam jeszcze że Fortaleza od kilku meczy nie przegrała na na swoim stadionie, a gracze z Union dawno nie wygrali na wyjezdzie, jednak mimo to uważam że pora na zmiane, a kurs 4.00 jest zachęcający.Dla mniej odważnych proponuje 1-3j na DW 0:1 po kursie 9.00.
Pozdrawiam i życze dobrej nocy ????
⛔ 100

Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis, ATP Hamburg
Godzina: 11:00
Spotkanie: Bedene A. - Gimeno-Traver D.
Typ: 1
Kurs: 1.5
Analiza
:
Witam. Proponuję tutaj dość pewny czyli gra na Bedene. Ostatnio w solidnej formie, bardzo ładnie sobie radzi w challengerach. Jego rywalem będzie Traver, który nie wygrał meczu od dwóch miesięcy ! Po dobrym początku sezonu i finale w Casablance, Daniel gra ogromny piach. Widziałem jego kilka meczów i nawet nie podejmuje walki w wymianach. Coś się zacięło niestety...dla niego. Ostatni mecz, który wygrał to we French Open, gdzie ograł równie słabego Souzę. Jeśli chodzi o Bedene w rankingu plasuje się dwie pozycje wyżej od swojego rywala. Jest to młody, bardzo perspektywiczny zawodnik, który od niedawna występuje w ATP Tour. W ostatnim turnieju w Umag odpadł w drugiej rundzie z Coriciem, ale już wcześniej wygrał Challenger w Todi, gdzie odprawił solidnych zawodników jak Cecchinatto czy młodego Kickera w samym finale. Myślę, że ten mecz spokojnie wygra Bedene w dwóch setach. Pozdrawiam !

Otrzymane punkty reputacji: +46
stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - ⚽ El LM
Godzina - 19:00
Spotkanie - Midtjylland - APOEL
Typ - Midtjylland strzeli over 2.5 gola
Kurs - 5.00 / Bet365

Ja również jak kolega &quot; stanleylevy &quot; wyżej napisał pójdę w pojedynku Duńsko-Cypryjskim za Duńczykami bo chyba nie ma porównania że mistrz Danii jest zespołem lepszym od APOEL-u , w Danii sezon już rozpoczęty a piłkarze mistrza Superligi Midtjylland rozpoczęli go od dwóch wygranych pojedynków i po 2 kolejkach mają komplet 6 pkt co do gości to na Cyprze jeszcze nie grają a jak już kolega wyżej wspomniał APOEL w meczach towarzyskich nie zachwycał natomiast w pierwszej rundzie Kwalifikacji do LM z Macedońskim Vardar dwa razy zremisował tak więc chwały im to raczej nie przynosi , z drugiej jednak strony goście w poprzedniej edycji LM przeszli przez kwalifikacje i awansowali do fazy grupowej a po drodze ograli inny zespół z Danii Aalborg remisując w Danii 1:1 a u siebie na gorącym Cypryjskim terenie rozgromili Duńczyków 4:0 jednak liczę że dziś Midtjylland powinien u siebie zrobić bezpieczną przewagę aby na rewanż pojechać w spokojniejszych nastrojach a po tym jak grali w poprzednim sezonie i na początku tego uważam że dziś wygrają i strzelą parę goli !
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +9
tip4you 420

tip4you

Użytkownik
Dyscyplina: - Liga Mistrzów: Kwalifikacje
Godzina: 20:00
Spotkanie: Fenerbahce-Szachtar D.
Kurs: 2.30
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Fenerbahce obserwuję przez cały okres przygotowawczy, muszę stwierdzić jedno, zrobili duży postęp, jeżeli chodzi o samą grę…
FC Shakhtar pozbył się Fernando, Douglas Costa, Luiz Adriano. Na ich miejsce nie przyszedł nikt wartościowy.
Fenerbahçe zakupiło: R. van Persie, Souza, Nani, Fernandão, S. Özbayrakli,
Shakhtar to skład Ukraińców i Brazylijczyków i jakoś mnie to nie przekonuje i wydaje mi się, że przegrają oni rywalizację z Fene. Może na ligę Ukraińską mają silny skład, ale to nie będzie wystarczyć w pojedynku z Fene.
Myślę, że Turcy wiedzą, że rewanż może być ciężki i dzisiaj zrobią wszystko, żeby wygrać ten mecz. Do tego kuponu dodam Midtjylland 1x, Dynamo Z i CSKA M. Zag.Lubin, kurs 11 zł.. za 50zl
Powodzenia.
⛔ 100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kwalifikacje LM
Spotkanie Fenerbahce-Shakhtar
Typ: Gospodarze dokładnie 1 golem
Kurs 4.10
Buk Unibet
Godz: 20:00
ANaliza: Na dziś moją uwage przykuło spotkanie pomiędzy Tureckim Fenerbahce a Ukraińskim Shakhtarem. Bukmacherzy mniej więcej po równo rozłożyli kursy na ten mecz, właśnie z lekką przewagą ekipy gospodarzy w tym pierwszym spotkaniu, ja osobiście też uważam że delikatnym faworytem przed pierwszym gwizdkiem sędziego będzie ekipa gospodarzy, która właśnie na swoim stadionie powinna pomyśleć o tym żeby spróbować zapewnić sobie awans do następnej rundy, bowiem na Ukrainie łatwo im się grało nie będzie. Ogólnie Tureckie zespoły mają to do siebie że na swoich stadionach grają dobrze, co pokazały przede wszystkim sparingi rozgrywane przed sezonem, ekipa z Turcji ograła tutaj między innymi ekipy z Marsylii oraz z Pireusu, natomiast ekipa gości na wyjazdach grała 4 sparingi i wygrała tylko jeden z nich , ogólnie goście mają problem z grą na wyjazdach i myślę że dziś Turcy zdołają to wykorzystać, stawiam na ich wygraną dokładnie 1 golem oraz na wynik 1:0, myślę też że ekipa gości nie zdobędzie bramki w tym spotkaniu, ponieważ defensywa ekipy Fenerbahce wygląda dosyć dobrze tak w meczach poprzedniego sezonu jak i spotkaniach towarzyskich.
⛔ 100

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna / Puchar Polski
Godzina: 17:00
Spotkanie: Nadwiślan - Zagłębie
Typ: HT/FT 2/2
Kurs: 1.80
Kto się interesuje Polską niższą ligą ten wie, o tym że Nadwiślan Góra przeżywa obecnie kryzys. Jaki? już tłumaczę.. Drużyna straciła: najlepszy strzelec Adam Setla (30/16) został wypożyczony do Ruchu Chorzów, drugi najlepszy strzelec Tomasz Boczek (26/8) odszedł do GKS Tychy, trzeci najlepszy strzelec Damian Furczyk (30/5) odszedł do Puszcza Niepołomice, Tomasz Balul (32/1) ne przedłużył kontraktu, Wojciech Jurek (31/0) odszedł do GKS Katowice, Kamil Łączek (18/0) odszedł do Puszcza Niepołomice, pierwszy bramkarz Paweł Florek (17/0) wrócił do GKS Tychy z wypożyczenia, Łukasz Małkowski (18/2) odszedł do Norweskiego Moss, Piotr Koman (17/1) odszedł do Limanovia, B. Setlak (17/2) odszedł do Poloni Bytom.
To nie są wszyscy, lecz brakło by mi czasu na to, bym opisał tu dramatyczną sytuacje Nadwiślana.Oni nie stracili 10% czy 20% siły swojego zespołu.. to jest według mnie -70%. Dodatkowo zmiany także nastąpiły w sztabie szkoleniowym pierwszym trenerem jest Miroslav Copjak, drugim Piotr Hauder, asystentem Tomasz Włodarek, a kierownikiem drużyny został Michał Gawlas. Jakby tego było mał to :
&quot;..Chcemy być płynni finansowo, a żeby to osiągnąć musieliśmy dokonać cięć. Po pierwsze postanowiliśmy obniżyć koszty wynagrodzenia piłkarzy. Po drugie obniżona zostanie pensja trenera, a po trzecie cięciu ulegną koszty ochrony na mecze. Taka jest w tej chwili klubowa rzeczywistość finansowa i na takie wydatki nas stać..&quot; – mówi prezes klubu Tadeusz Kołodziejczyk.
- Nie ma się czemu dziwić, dlaczego połowa zawodników opuściła te drużyne. Już teraz wiem i jestem o tym przekonany że jest to 100% spadkowicz w sezonie 15/16. Tak wygląda obecnie kadra na sezon 2015/2016 drużyny Nadwiślana:
Większość zawodników jest w wieku od 22 do 23 lat. To ma być drużyna która chce stawić czoło Zagłębiu? Choćby nie wiem jaki pomysł miał w głowie trener drużyny Nadwiślana to w tym meczu nie wyjdą z własnego pola karnego. + Pluta i Kocerba wyleczyli dopiero kontuzje i wrócili do treningów, gdzie w tym meczu zagrają lecz nie na 100% swoich możliwości. Bedronka zdjął gips z ręki i zaczyna dwutygodniowy okres rehabilitacj.
- Reasumując to co powyżej napisałem.. Nadwiślan na pewno nie stawia sobie tu za cel dojść daleko w drabince Pucharu Polski, gdyż z nową całkiem drużyną muszą bronić się przed spadkiem, a tak młoda kadra bez doświadczonych zawodników jest skazana na porażkę. W środowym sparingu z Ruchem Zdzieszowice zagrali systemem 4-1-4-1, gdzie w meczu z Pruszkowem również. Czterech obrońców i jeden napastnik to klasyczne ustawienie defensywne. Wygrany tego spotkania trafi na Termalike bądź też Stargard.
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +24
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Hamburg 2015 BET-AT-HOME OPEN
Godzina: 12:30
Spotkanie:
Rosol L. - Bolelli S.
Typ:
Bolelli S.
Kurs: 1.47
Bukmacher: Pinnacle
Analiza
:
H2H 0:1 z 2015 roku, wynik 3:6 1:6. Włoch był wtedy w bardzo dobrej formie, ale on w porównaniu z Seppim gra dość równo. Ostatnio zatrzymywali go zawodnicy ze ścisłej czołówki na turniejach. O Rosole pisałem już ostatnio podczas meczu z Dzumhurem. Lukas niedawno się ożenił, &quot;sodówa&quot; w głowie zapewne jeszcze jest. Wynik 6:3 6:0 z Umag mówi nam wszystko. Brak totalnego przygotowania do gry.
Trzecia sprawa jest taka, że Rosol niedawno ożenił się, a to może wybić go z formy. Ślub to poważna sprawa, sodówka do głowy może uderzyć.
Pozostałe typy na dziś.
✅ 47

mma1310 54

mma1310

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - el. LM
Godzina: 18:15
Spotkanie: CSKA Moskwa - Sparta Praga
Kurs: 1.57
Bukmacher: ComeOn
Analiza
:
Witam Wszystkich , na dzisiejszy dzień zdecydowałem opisać najpewniejszy według mnie typ (oby się sprawdził) jakim jest mecz rozgrywany w Moskwie pomiędzy miejscowymi CSKA a czeską Spartą Praga . Jest to mecz otwierający kolejną rundę eliminacji do LIGI MISTRZÓW . CSKA w poprzednim sezonie &#39;zdobyło&#39; wicemistrzostwo w Rosji (ten wynik dla wszystkich sympatyków tego klubu oraz działaczy nie jest zadowalający , ponieważ celem było mistrzostwo - tak jak w tym sezonie mają postawiony za główny cel) . W poprzedniej edycji LM piłkarze CSKA trafili na bardzo mocna grupę ( Bayern , Manchester C i Roma) gdzie nie udało im się awansować do dalszej fazy , jednak chce tutaj zwrócić uwage na mecze u siebie gdzie zanotowali dwa remisy (Machesterem C i Romą) oraz jedna porażkę z Bayernem(0-1) myślę , że są to nie najgorsze wyniki z takiej klasy zespołami. Uważam ,że w dzisiejszym spotkaniu CSKA będzie chciało wykorzystać atut swojego boiska i mieć dobrą zaliczkę przed rewanżem w Pradze . W obecnym sezonie drużyna z Moskwy rozegrała dwa pojedynki na ligowych boiskach ,które wygrała ( u siebie pokonali 1-0 Kazań oraz wyjazdowe zwycięstwo dwoma bramkami z Samarą) . Widać ze piłkarze CSKA są w formie i dadzą z siebie dzisiaj 100% ,aby pokonać piłkarzy ze Sparty co przybliży ich awans do LM . Teraz coś o Sparcie dzisiejszych gościach . Również nie udało im zdobyć się mistrzostwa , zajęli drugie miejsce w swoich rozgrywkach . W obecnym sezonie przegrali eliminacje do LM (odpadli z drużyna Malmo , mimo zwycięstwa 4-2 na własnym boisku w rewanżu musieli uznać wyższość drużyny ze Szwecji przegrywając na wyjeździe 2-0) . Nie udało się zakwalifikować do LM , ale udało się do Ligi Europejskiej gdzie bez większych sukcesów odpadli w fazie grupowej. Sparta w obecnym sezonie ligowego podwórka rozegrali jedno spotkanie , na wyjeździe zremisowali bezbramkowo z Jihlava .Dodam jeszcze ze CSKA jest drużyną , która regularnie występuje w Lidze Mistrzów , dlatego są dla mnie faworytem w tym spotkaniu , atut własnego boiska powinni bezlitośnie wykorzystać , aby w rewanżu grało się bez dużej presji . Gra Sparty na wyjazdach nie powala o czym świadczy ostatni mecz ligowy . Kurs nie jest rewelacyjny ale myślę , że warty pogrania ???? serdecznie pozdrawiam .

⛔ 100

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna / Malezja
Godzina: 14-45
Spotkanie: Kelantan - ATM
Typ: over 3,5
Kurs: 2,28
Bukmacher: Unibet
Trochę egzotycznie czyli 13 kolejka ligi malezyjskiej.
Można było działać szybciej bo kursy lecą na łeb na szyję, na szczęście w Unibecie dostaniemy jeszcze rozsądny kurs (w pozostałych już poniżej 2).
Zdecydowanym faworytem gospodarze, któryz powinni tu wygrać niemniej goście mimo, że większość wyjazdów przegrywają w niemal każdym strzelają (5 ostatnich zawsze strzelony i stracony gol). Gospodarze ostatnie kilka meczów z rzędu mają wybitnie overowych. Po takim kursie zatem warto spróbować!
✅ 128

Otrzymane punkty reputacji: +7
fenefan 4

fenefan

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 20:00
Spotkanie: Fenerbahce - FC Shakhtar Donetsk
Typ: Fenerbahce wygra pierwszą połowę
Kurs: 3,02
Bukmacher: bet-at-home.com
Analiza:
Fenerbahce na swoim boisku gra imponująco, ostatnio pokonali Olympique Marsylia z wynikiem 3:1 z czego dwie bramki strzelili w pierwszej połowie. Turecka drużyna z pewnością będzie chciała wykorzystać swój największy atut, jakim jest gra na własnym stadionie.
Szachtar ostatnio pozbył się kilku wartościowych graczy, co z pewnością osłabi ich grę.
kiepska analiza

homel 918

homel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - SZWECJA: Dywizja 2 - Norra Svealand - Kolejka 15
Godzina: 28.07.2015 19:30
Spotkanie: Norrtalje - Upsala
Typ: over 4.5
Kurs: 4,65
Analiza:
Za lekko ponad godzinie rozpocznie sie super spotkanie w nizszej lidze szwedzkiej ktora obiftuje w wiele goli. Pojedynek nie mocarzów tylko sredniakow ligowy 8 w tabele Norrtajle podejmie vbedaca po 14 meczach na pozycji spadkowej 12 Upsale. Obydwie ekipy dzieli 10 punktow. h2h bardzo przyjemen Norrtalje 1-4 Upsala w 2014 roku, licze ze dzisiaj bedzie podobny wynik. Goscie chca wyjsc z tej tragicznej dla nich pozycji ktora ozznacza dla nich spadek, niestety mimo duzych checi ostatnio im nie wychodzi a frustracja w druzynie narasta - zremisowali 4 ostatnie spotkania ! Frustracje widac w ostatnim meczu gdzie juz poszli ostro do przodu chcac w koncu zainkasowac 3 puntky, samymi remisami utrzymania nie zrobia stad remis 2-2 z Upsala Sandvikens gdzie ryzykowna gra przyniosla tylko 1 pkt. Mysle ze dzisiaj nastapi przelamanie, a goscie gotowi na wszystko postawia ciezkie warunki ktore poskutkuja atakami z obydwu stron i walka o punkty na najwyzszym poziomie ktory moze byc w ttej niskiej lidze szwedzkiej., Gospodarze potrafia overowo pograc o czym moze swiadczyc ten wynik z niedawnego spotkania z druyzna Danderyds Norrtalje 1 : 5
⛔ 100

zibi.k 94

zibi.k

Użytkownik
Liga Mistrzów godzina 21.00
Dynamo Zagrzeb - Molde
Typ: ah-1 Dynamo
Kurs: 2,05
Bet365
Dynamo Zagrzeb w poprzedniej rundzie miało wielkie problemy w pierwszym meczu, kiedy to bardzo nieoczekiwanie zremisowało na własnym boisku z amatorskim zespołem Fola Esch 1-1. Jednaka na pewne usprawiedliwienie tego wyniku napiszę ze w tamtym spotkaniu grało sporo zawodników z poza pierwszej XI i jak to na Bałkanach często bywa podejście było w stylu
„Co nie zrobimy to i tak wygramy” Dzisiaj już zupełnie inna bajka. Mocny przeciwnik i mocny skład Dynama, które miedzy czasie ograło w lidze Zapresić ostatnio 5-1 pokazując prawdziwe oblicze zespołu.
Molde mistrz Norwegii wygląda zdecydowanie słabiej niż przed rokiem, ale nie powinno to dziwić skoro ze składu ubyło sporo zawodników F.Berge do Brondby, M.Bakenga do Brugge, O.Kamara do Austrii czy O.Nyland do Ingolstad. W ich miejsce niesprowadzona mocniejszych zawodników, a jedynie dwóch z niższych lig Norwegii.
Liga potwierdza moją tezę, w 100% bo po 17 grach zaledwie 6 miejsce i już 14 punktów straty do lidera. Jedyny pozytywny aspekt to fakt, że ich ostatni mecz ligowy został przełożony i zawodnicy powinni być w pełni wypoczęci.
Jeżeli Dynamo zagra na swoim normalnym poziomie to w mojej opinii nie powinno mieć tutaj wielkich problemów z Norwegami, tym bardziej, że kluby z tego kraju nie zbyt dobrze wypadają w konfrontacja z zespołami grającymi techniczną piłkę. Dla mnie wygrana Chorwatów jest tutaj dość oczywista wiec trochę podwyższę poprzeczkę dla zakładu na
handi -1

Przypominam o typie dnia na mojej stronie i kilku innych zakładach na ligę mistrzów na profilu FB gdzie codziennie pokazuje się coś nowego do zagrania. Dostęp bez żadnych ograniczeń dla każdego.
Zapraszam
Zibi.K
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom