>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 27.07.2021 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 27. Lipca

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic
- Betfan
- TOTALbet
- eWinner
- superbet

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis IO K
Godzina: 04.00
Spotkanie: Bencic - Krejcikova
Typ: Krejcikova
Kurs: 1,46
Bukmacher: Etoto
Analiza:

Krejcikova ma mega formę. Rozstrzeliwuje przeciwniczki 2:0. Gra bardzo równo i nic nie wskazuje, by miało się to zmienić. Wygrała na hardzie turniej w Pradze, wygrywając z Martincovą w finale. Bencic też grała w finale w Berlinie, ale na kortach trawiastych, gdzie przegrała z Samsonovą. Krejcikova świetnie sobie radzi zarówno w singlu jak i deblu. Debel wcale jej nie przeszkadza, a może i przeciwnie. Trzeba grać, póki jest forma.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Siatkówka - IO Kobiety
Godzina: 9:25
Spotkanie: Włochy - Turcja
Typ: Turcja + hc 1.5 seta
Kurs: 3.25

Bukmacher: STS
Analiza:

Na wstępie zaznaczam że gram takie rozstrzygnięcie głównie przez pryzmat bardzo wysokiego kursu na Turczynki. Być może są Włoszki faworytkami do wygranej , ale kurs jaki proponuje bukmacher na ich wygraną jest śmieszny biorąc pod uwagę z kim grają i zarazem odwrotnie czyli strasznie wysoki przy zwycięstwie Turcji @ 4.95

Obydwie ekipy wygrały przekonująco 3:0 swoje pierwsze pojedynki i o ile wygrana Włoszek z Rosją nie była niczym wyjątkowym nawet bez straty seta o tyle zwycięstwo Turcji z Chinkami i to w takim stosunku już było niespodzianką zważywszy że podchodziły Turczynki do tego spotkania w roli głębokiego underdoga @ 8.50. Trzy sety ( do 21,14,14) świadczą nie tyle o sile Turcji a o wyjątkowej słabości Chinek w tym starciu i co do tego trzeba się zgodzić , ale to nie oznacza że dzisiaj Turcja nie jest w stanie powalczyć o wygraną. Jak wiadomo kobieta zmienną jest i każdy scenariusz w tym starciu jest możliwy od bardzo niekorzystnego dla ekipy z nad Bosforu po całkiem szczęśliwy zakończony wygraną.
Uważam że obok takiego kursu nie można przejść obojętnie i warto spróbować. Ewentualne pochodne w postaci +hc punktowego lub setowego w stronę Turcji też warto spróbować jako wersję bardziej bezpieczną a nieźle płatną.
Właśnie z takiej opcji dzisiaj skorzystam w konkursie , natomiast prócz tego zagram również za mniejszą stawkę czyste win Turcji.

100

patryk7 740K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna -Szwecja, Superettan
Godzina: 19:00
Spotkanie: Helsingborg - Falkenbergs
Typ: Helsingborg
Kurs:
1.95
Analiza:

Po mocnym starcie po przerwie w rozgrywkach (dom Akropolis 1:0 i wyjazd Vasteras 4:0) Helsingborg przegrał dosyć nieoczekiwanie w ostatnim meczu 2:3 u siebie z IFK Varnamo. Trzeba jednak powiedzieć, że Varnamo ma dobrą drużynę, całkiem przyzwoity budżet jak na ta ligę i zamierza powalczyć w tym sezonie o awans. Podobnie jak Helsingborg, które marzy o powrocie do Allsvenskan. Rywale mocni (Landskrona i Varnamo, Norrby, czy Trelleborgs) i trzeba cały czas szukać punktów ( tej chwili "Czerwoni" mają 10 punktów straty do lidera i 8 do drugiej ekipy w tabeli).
Falkenberg spadło podobnie jak HIF z Allsvenskan w zeszłym sezonie. Teraz drużyna jest przedostatnia w tabeli, a jej gra pozostawia wiele do życzenia. Trzy ostatnie mecze to tylko punkt. Zmiana trenera nie przyniosła żadnego efektu i ekipę gości czeka trudna walka o utrzymanie ma niższym poziomie.
HIF powinno być "głodne zemsty" przed swoimi kibicami za ostatnią porażkę.

95

Otrzymane punkty reputacji: +541
G 19,3K

Gradaj

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP - IO Tokio
Godzina: 04:00
Spotkanie: Diego Schwartzm - Tomas Machac
Typ: Diego Schwartzman suma gemów powyżej 14
Kurs: 3.45
Bukmacher: ETOTO
Analiza:

W meczu 28-letniego Diego Schwartzmana z o osiem lat młodszym Tomasem Machacem liczę na trzysetowe rozstrzygnięcie. Spodziewam się, że Czech jest w stanie urwać seta faworyzowanemu Argentyńczykowi. Był w stanie zrobić to w meczu drugiej rundy AO z Berrettinim to, jest na to spora szansa w meczu drugiej rundy Igrzysk Olimpijskich. Po jego wynikach widać, że dobrze czuje się w grze na twardej nawierzchni. Schwartzman w tym sezonie na hardzie rozegrał, dziesięć spotkań, z czego sześć wygrał, porażka z Musettim to jedna z niespodzianek. W pierwszej rundzie wygrał po dość zaciętym meczu z Varillasem, który miał cztery szanse na przełamanie podania Argentyńczyka, ale żadnej nie wykorzystał. Nie ukrywam, że szukam wysokiego kursu pod konkurs i jeśli zakładane trzy sety będą, w tym pojedynku to Argentyńczyk powinien ugrać czternaście gemów.

100

infes 9,8K

infes

Użytkownik
Dyscyplina: WTA - SINGIEL: Igrzyska olimpijskie (Świat), twarda - 1/8-finału
Godzina: 05:30
Spotkanie: Vondrousova M. vs Osaka N.
Typ: Osaka wygra 2:0
Kurs: 1.55
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Pięknie zagrała Krejcikova. Szkoda tylko, że Sabalenka zepsuła mi cały przepiękny kupon z kursem 13+.... No nic, przynajmniej mogę się bawić tutaj.
Dzisiaj mam dla was po raz kolejny dokładny wynik. Krejcikova, w 1/8 trafiła już na mocniejszą przeciwniczkę która może jej seta urwać natomiast Vondrousova nie będzie stanowiła problemu dla Naomi. Kurs pod AKO w sam raz. Jak dla mnie, po tym meczu będzie widać czy mamy tutaj pretendentkę do złotego medalu tych igrzysk.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
chyczy 82,5K

chyczy

Użytkownik
Dyscyplina: IO WTA
Godzina: 06-30
Spotkanie: Sakkari - Svitolina
Typ: svitolina +2.5 gema ah
Kurs: 2.23

Bukmacher: betclic
Analiza:

Obie należą do grona moich ulubionych tenisistek, ale jutro skłaniam się ku Ukraince. Svitolina w tym sezonie bardzo poprawiła swoje serwowanie i jeśli nie będzie się bała grać agresywniej to moim zdaniem Sakkari może mieć duże problemy. Ukrainka generalnie lepiej gra przy siatce, zaś Greczynka mimo wszystko dużo elementów swojej gry opiera na wkładzie fizycznym i stawiając je obie w powiedzmy podobnej obecnie formie, z reguły będę stawiał na twardych kortach na zawodniczkę lepszą w defensywie, zresztą mimo solidnej gry na cegle, Svitolina więcej tytułów notowała na betonie i nawet jeśli nie wygra to czuję 3setówkę i tam już zadecyduje wynik setów, a jeśli Ukrainka wygra seta, gdzie zaczynała serwisem to powinna na spokojnie pokryć linię.

123

Otrzymane punkty reputacji: +612
kubabrenner 260,9K

kubabrenner

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka 3x3 - IO
Godzina: 7:40
Spotkanie: Polska - Belgia
Typ: Powyżej 32.5 punktów
Kurs: 1.45
Bukmacher: lvbet

Kilka godzin temu się udało, to spróbujemy ponownie w ten sam sposób. Typowałem dokładnie taką samą linię w meczu Polaków rozgrywanym około 9h temu. Padły 42 punkty, więc nadwyżka o 9. Celuję w ten sam sposób tutaj, będzie to mecz o wszystko dla naszych rodaków na IO, uważam że awans im się nie należy po tak oddanych dwóch ostatnich meczach, ale wiemy jaki jest sport. Ja tu wygranego nie zamierzam typować, Belgia 110 punktów w 6 meczach daje ciekawą średnią, Polacy muszą od samego początku mocno zawalczyć, na pewno będzie ostra gra, myślę że będzie dużo fauli, a więc i w drugiej połówce meczu sporo osobistych. Prawda jest taka, że Belgowie nic nie muszą, porażka da im i tak 6 miejsce bo mamy gorszy bilans, ale na pewno staną na głowie, bo im wyżej skończą, tym łatwiej może być w ćwierćfinałach. Możliwe, że też upatrzyli sobie już rywala dla siebie i będą próbowali szachować, przez co Polska wygra. Z tego względu ciężko ocenić wygranego, ale uważam, że te 33 punkty to powinna być formalność, Belgia zagrała solidny mecz z Holendrami co mogło się podobać, nie boją się ryzykownej gry i kreują fajne akcje. Typ może pogrążyć jedynie odjazd którejś z drużyn na 2/3 minuty przed końcem. Belgia odpuści bo bilans i tak ma lepszy, a Polacy się skupią na obronie, ja jednak wierzę, że tu będzie kocioł do końca, a oczywiście przy śliskim wyniku każda z drużyn będzie grać na faule (o ile ich nie będą już mieć 10, ale w to wątpię bo raczej taktyka zakłada taki scenariusz), co także skłania się pod over. Ja próbuję linię 33.5 po kursie 1.65.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Igrzyska Olimpijskie, kobiet
Godzina: 13:30
Spotkanie: Brazylia - Zambia
Typ: powyżej 7,5
Kurs:
2,23
Analiza:

Mało kto spodziewał by się, że Zambia będzie najbardziej overowym zespołem na tym turnieju, może ze stracą najwięcej bramek tak i tutaj się zgadza, w 2óch spotkaniach straciły bowiem aż 14 bramek ale strzeliły także bardzo dużo bo aż 7 bramek! jak na taki zespół to naprawdę bardzo duże osiągnięcie. Brazylijki w 2óch meczach strzeliły aż 8 bramek tracąc 3 więc także widać ofensywne nastawienie.
Wiele osób spekuluje tutaj o miejscach i o wybieraniu sobie przeciwnika i może tak będzie ja jednak liczę na "obronę" Zambii, że będzie równie wesoła jak w poprzednich meczach a i również na nieco większe rozprężenie obrony Brazylijek i na kilka bramek z obu stron.
Over ogromny ale nie ma się co dziwić patrząc na gre obu zespołów.

100

typerskoki 638,5K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Godzina:18:00
Spotkanie:Flora - Legia
Typ:1X
Kurs:2.06

Analiza:

Przed pierwszym meczem nie spodziewałbym się, że będę tak typował rewanż. Jednak to co zobaczyłem w Warszawie zachęca mnie do tego typu. Flora grała bardzo dobrze, Legia momentami była bezradna. I już w Warszawie opcja z podpórką prawie by weszła. Teraz Estończycy grają u siebie, na boisku, które z pewnością Legii nie będzie leżeć. Kursy nic nie spadły, a po tym co widzieliśmy w Warszawie spaść powinny, dlatego korzystam z tego moim zdaniem value i w przypadku podobnego obrazu gry jak w Warszawie, typ ma szanse wejścia.

100

p.bukmacher 115,6K

p.bukmacher

Użytkownik
Dyscyplina: Esport CS go
Godzina: 18:00
Spotkanie: Astralis - BIG
Typ: 2
Kurs: 1.45
Analiza: zawodnicy BIG Akademy są dla mnie zdecydowanie lepsi, grają bardziej zespołowo a w swoim zespole maja zdecydowanie lepszy zawodników którzy przeważa o zwycięstwo nad Astralis. Uważam ze dzisiejsze spotkanie zakończy się dość szybkim 0;2 , niemiecka drużyna na która dzisiaj typuje jest wlasnie ułożona drużyna obserwuje ich od dłuższego czasu i podoba mi się ich zgranie i mądre zachowanie na mapie. Nie grają głupio, nie maja głupich strat stad bukmacher widzi i daje tutaj niski kurs ponieważ tak jak ja wierzy w łatwe zwycięstwo BIG !

45

Otrzymane punkty reputacji: +318
kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: IO WTA
Godzina: 10:45
Spotkanie: Vekic - Rybakina
Typ: VEKIC 1SET/ZWYCIĘZCA
Kurs: 4,70
Bukmacher: fortuna
Analiza:

Rybakina w tym meczu jest faworyzowana przez bukmacherów. Jednak ja nie stawiałbym jej w tym meczu w roli faworytki. Co prawda Vekic swoje najlepsze dni chwały ma już za sobą jednak dalej jest bardzo groźna zawodniczka, która potrafi wygrać z czołówka. W tym turnieju wyglada bardzo dobrze, pokonała takie zawodniczki jak Garcia i Sabalenke, a wiec bardzo mocne nazwiska. Rybakina na początku lipca mierzyła się z Sabalenka i uległa jej w 3 setach. Ja wiem, ze mecz meczowi nierówny, ale patrząc na okoliczności i dyspozycje w turnieju to Dona może spokojnie to spotkanie wygrać. Po takim kursie warto spróbować.

100

SolarisPL 111,9K

SolarisPL

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Challenger Segovia
Godzina: 13:00
Spotkanie: Vanni - Moreno de Alboran
Typ: Vanni
Kurs: 2.20
Analiza:

Nie sądziłem, że będę kiedykolwiek typował włoską legendę fixowania kwali do szlemów z przed lat, ale to co pokazuje w Segovii Luca Vanni bardzo mi zaimponowało. Widać, że świetnie czuje się na tamtejszym betonie, trzyma serwis nawet z trudnych sytuacji, co jest niezwykle istotne i w obu dotychczasowych swoich spotkaniach na tym turnieju pokazał kawał dobrego występu.
Hiszpan po drugiej stronie siatki - mnóstwo zwycięstw w tym roku, ale zazwyczaj były to ITF’y, których jednak nie można przeceniać. Zdecydowanie będzie to trudna przeprawa dla Włocha, ale sądzę, że w tej dyspozycji powinien wygrać choćby doświadczeniem.

100

biniuu 328,7K

biniuu

Znawca - Piłka nożna Afryka
Dyscyplina: Piłka Nożna - eliminacje LM
Godzina: 19:00
Spotkanie: Zalgiris - Ferencvaros
Typ: (remis = zwrot) - 2
Kurs:
1.41
Analiza:

Kurs nie zatrważa, ale nie wydaje mi się, żeby Żalgiris miał szanse wygrać dzisiejsze spotkanie.
O ferencvarosie pisałem już przy poprzedniej kolejce eliminacji. Jest to ekipa, która się po prostu dobrze rozwija i jest nienajgorzej zarządzana. Wszystko dzięki pieniążkom z ubiegłej edycji LM. Pierwszy mecz w tej parze padł właśnie ich łupem - 2:0. Jednak analizując to spotkanie można zauważyć, że Węgrzy byli stroną wręcz dominującą i dla mnie było to dziwne, że nie wpadły tam minimum 4 bramki dla ówczesnych gospodarzy. Żalgiris nie miał niemal nic do powiedzenia. Czemu zatem podpieram się zwrotem w przypadku remisu? A dlatego, że widziałem również spotkanie rewanżowe między Prishtiną i Ferencvarosem i Węgrzy po zwycięstwie w pierwszym meczu 3:0 podeszli już trochę inaczej do tego meczu. Starali się do momentu strzelenia bramki na 0:1 i potem troszkę odpuścili. Po straceniu bramki na 1:1 trochę otrzeźwieli i dopakowali jeszcze dwie wygrywając 1:3. Stąd typ na zwrot w przypadku remisu, nie zdziwi mnie podobny scenariusz, czyli niezła gra Ferencvarosu aż do momentu strzelenia bramki i spuszczenie z tonu. A wtedy Żalgiris może coś kopnie może nie, zobaczymy. Tak czy siak uważam, że Żalgiris nie wygra tego spotkania, nawet przy najgorszym scenariuszu.

41

Otrzymane punkty reputacji: +426
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Eliminacje LM
Godzina 19:00
Spotkanie : Żalgiris : Ferencvaros
Typ : rzut karny
Kurs : 2.73
Bukmacher : Fortuna

Ja również dwa zdania do tego meczu , myślę , że możemy liczyć w tym meczu na karnego . W pierwszym spotkaniu wynik 2:0 dla Ferencvaros a w meczu w doliczonym czasie karny dla Ferencvaros niestety niewykorzystany , dziś sędzią jest Belg Erik Lambrechts , w poprzednim sezonie w rodzimej Jupiler Pro League 22 mecze i 12 podyktowanych karnych , w kwalifikacjach do LM w sezonie 18/19 sędziował jedno spotkanie FC Flora : H.Beer Sheva , w meczu bez kartek za to dwa karne po jednym dla obu drużyn , i jak widać chyba lubi ten punkt na boisku , liczę na "wapno"

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna LM
Spotkanie: HJK - Malmo
Typ: Obie strzelą - Nie
Kurs: 2.11
Bukmacher: fortuna
Analiza: Malmo po zwycięstwie na własnym stadionie 2:1 dziś powinno uważać w defensywie żeby zaliczka którą wypracowali w pierwszym meczu nie przepadła. Goście są faworytem tego meczu co jest całkowicie zrozumiałe, przecież to znana marka w europejskich pucharach. Malmo piłkarsko w pierwszym meczu zdominowało rywala, ekipa z Finlandii oddała tylko 2 strzały na bramkę i na ich szczęście jeden okazał się skuteczny. Uwazam że dziś są spore szanse na no Btts.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/kwalifikacje Liga Mistrzów
Spotkanie: HJK vs Malmo
Typ: powyżej 4.5 kartek (czerwona kartka=2)
Kurs: 2.25
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

Rewanżowe starcia lubią kartki i widzę je w Helsinkach. Po pierwsze gospodarze muszą po prostu wygrać, aby liczyć przynajmniej na dogrywkę. To powoduje, że od początku powinniśmy oglądać ofensywne widowisko. Przede wszystkim HJK będzie starało się kontrolować piłkę, a Malmo kontratakować, a ze szybkim Antonio-Mirko Colakiem Finowie mogą często uciekać się do fauli. Po drugie arbiter, będzie nim Stuart Attwell, a Anglicy w Europie rozdają o wiele więcej kartoników niż w Premier League. Po trzecie ilość fauli w pierwszym starciu w Szwecji zatrzymała się przy 27, być może dzisiaj będzie ich więcej, co naturalnie utrudni pracę sędziemu. Gra na czas, różne prowokacje i faule taktyczne na to liczę, a linia wcale nie jest wygórowana. Ewentualna czerwień liczy się w BETFAN podwójnie.

125

Otrzymane punkty reputacji: +698
seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów - kwalifikacje
Spotkanie: Flora Tallin - Legia Warszawa
Typ: ponad 22,5 fauli
Kurs: 1,83
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Skoro w pierwszym spotkaniu udało się trafi typ na faule nie inaczej powinno być w tym rewanżowym. Pomimo, że przed rozpoczęciem rywalizacji w tej parze Legia była zdecydowanym faworytem to kwestia awansu do następnej rundy nie jest jeszcze przesądzona. Wygrana w Warszawie zaledwie 2-1 i to rzutem na taśmę nie daje pełnego komfortu gościom.
Praktycznie cały skład Legii odpoczywał w sobotę na starcie Ekstraklasy ale czy to był dobry ruch ze strony Michniewicza okaże się już niedługo także wymówek zmęczeniu nie będzie. Legia pewnie zacznie spokojnie pilnując wyniku stąd gospodarze muszą zaatakować i spróbować strzelić bramkę co spowoduje iż nieraz narażą się na kontrę, która skasują faulem. Mamy szybkiego Luquinhasa na którym samym pewnie parę razy przewinienia zobaczymy. Para stoperów Legii a więc Jędrzejczyk z Wieteską też ostatnio nie grają najlepiej i z ich strony również liczę na parę fauli.
Linia co prawda nieco wyższa niż w spotkaniu pierwszym ale stawka też jest inna, gdyby Legia przywiozła większą zaliczkę to nie pchał bym się w faule ale przy tylko 1 bramce zaliczki warto spróbować.

100

lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Dyscyplina: snooker, Champinship League, runda 1, grupa 26
Godzina: około 20:00 (mecz może zacząć się nawet nieco wcześniej)
Spotkanie: Cao Yupeng - James Cahill
Typ: wygra Yupeng
Kurs: 2,25
Bukmacher: sts
Analiza:

Będzie to ostatni mecz tej grupy. W tych rozgrywkach, zwłaszcza w ostatnich meczach grupowych, często ma znaczenie nie tylko dyspozycja dnia, ale też fakt, czy zawodnik gra jeszcze o awans. Dotyczy to jednak tylko zawodników , których sytuacja w tabeli nie może ulec zmianie lub snookerzystów, którzy zarabiają tyle, że tysiąc funtów w tą lub w tamtą stronę, nie ma dla nich znaczenia.
Cokolwiek się zdarzy w 2 meczach tej grupy, które poprzedzą ten mecz, to wiemy na pewno, że Chińczykowi wystarczy remis, do awansu. Może się zdarzyć też, że nawet tego nie będzie potrzebował. Yupeng wraca do zawodowego snookera po 2,5 latach banicji za udowodnione mu ustawienie 3 meczy w 2016 roku. Pokazał się tutaj dobrze, oba mecze (przeciwko Gary'emu Wilsonowi i Stevenowi Hallworthowi) wygrał do zera. Popełnił kilka błędów technicznych, więcej w pierwszym meczu przeciwko Hallworthowi, ale generalnie widać, że jest w dobrej dyspozycji. Dobrze czuje stół, wbija skutecznie długie bile i sprawnie buduje brejki. Jest taktycznie dojrzały i dlatego, w przypadku wyboru między ryzykownym ofensywnym zagraniem, a sensownym zagraniem defensywnym, robi to drugie. W przeciwieństwie do Wilsona, który nie może się powstrzymać przed ryzykownymi akcjami ofensywnymi i chyba przede wszystkim dlatego przegrał aż 0:3 z Chińczykiem.
Cahill po 2 nadspodziewanie słabych sezonach stracił paszport zawodowy, a w Q-School 2021 zagrał zbyt słabo by awansować. Choć nie zagrał tamtych zawodów bardzo źle. Tutaj pokazał się nieźle w meczu przeciwko Wilsonowi i udało mu sie go zremisował, bo wykorzystał kilka szans podarowanych mu przez Gary'ego. Spodziewam się, że Cahill pokona Hallwortha w meczu, który zostanie rozegrany jako pierwszy w sesji popołudniowej. Hallworth, słaby zawodowiec (ranking 94), pokazał niewiele w meczu przeciwko Yupengowi, mimo, że miał kilka szans do wykorzystania dzięki technicznym błędom Chińczyka. W efekcie spodziewam się, że mecz, który omawiam będzie miał znaczenie dla układu tabeli. Oczywiscie tylko teoretycznie, bo poziom, który zaprezentował tutaj Yupeng nie zostawia złudzeń Anglikowi. Pozostaje ostatni problem, tzn. fakt, że Chińczykowi wystarczy remis, albo nawet porażka nie będzie problemem. Otóż sądzę, że są 2 powody dla, których Yupeng prawdopodobnie nie pozwoli sobie na przedwczesny relaks: brzydka przeszłość oraz to, że potrzebuje każdego kolejnego, zwycięskiego frejma przed rywalizacją z dużo bardziej wymagającymi rywalami i w trudniejszych zawodach. Zapewniam, że gra naprawdę dobrze i spodziewam się, ze zamknie ten mecz w 3 frejmach. Ale nie o to chodzi, żeby się hazardować tylko rozsądnie zarabiać. Dlatego wybieram bardziej łagodną opcję (wygram, gdy będzie 3:0 lub 3:1 dla Chińczyka) Stawka umiarkowana lub średnia 4-5/10 jednostek.

125

Otrzymane punkty reputacji: +419
shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Argentyna
Godzina: 21:30
Spotkanie: Huracan - Colon
Typ: powyżej 2,5 gola
Kurs: 2.40
Bukmacher: ETOTO
Analiza:
Trzecia kolejka ligi argentyńskiej, w której zmierzą się Huracan oraz Colon. Gospodarze po dwóch pierwszych kolejkach mają bilans bramkowy 2:2. W pierwszej kolejce wygrali 2:1 z Defensa y Justicia a w drugiej przegrali 0:1 z Atl. Tucuman. Z kolei goście w pierwszej kolejce pokonali nie byle kogo, bo River Plate i to na wyjeździe 1:2, natomiast w drugim meczu musieli uznać wyższość obecnego lidera rozgrywek, czyli Lanus 1:4. Dziś również stawiam na otwarty mecz z obydwu stron i kurs 2,40 na over 2,5 gola jest bardzo atrakcyjny.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom