>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 27.06.2011 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek - 27 czerwca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

M 70

mr.luke

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Pepsi-deildin, Islandia
Spotkanie: Fram Reykjavik - FH Hafnarfjördur
Typ: 2
Kurs: 1,72
Bukmacher: bWin
Analiza:
Lądujemy dziś w Islandzkiej Lidze Pepsi. Islandia.
Tutaj spotkanie zespołów Fram Reykjavik oraz FH Hafnarfjordur. Gospodarze zajmują ostatnie miejsce w lidze i po 7 spotkaniach nie wygrali ani jednego (2 remisy, 5 porażek) Goście zajmują 6 miejsce z 2 zwycięstwami, 3 remisami oraz 2 porazkami.
Kurs 1,72 to dla mnie duza niespodzianka gdyż druzyna FH Hafnarfjordur jest naprawdę solidnym monolitem. Nie zaczęła może tej ligi z jakimś ogromnym polotem, ale kto widział ją w akcji (i to nie tylko w tym sezonie ale i w pozostałych) ten wie co to za maszyna. Dodać należy, że w 2009 zdobyli mistrzostwo ligi... Tutaj widać, że po 7 kolejkach dopiero się rozgrzewają.
Historycznie z Fram Reykjavik wygrali 8 spotkań, przegrali 1 oraz 1 remisowali. Każdy ich mecz kończył się w zasadzie miazgą przeciwników. Tak też według mnie będzie wylądało dzisiejsze spotkanie. Łatwy rywal, szansa na zdobycie 3 punktów i wspięcie sie po szczeblach tabeli ku wyższym poziomom szczęśliwości. Nie raz juz udowadniali, że nie boją się podejmować słabych rywali na ich terenie. Mecz ten zaowocuje jak dla mnie przynajmniej 2 bramkami dla gości. Dla bardziej odważnych wskazane handi 1:0, ja juz jestem za stary na takie maluczkie ryzyko i dziś spokojnie zagram: 2!
A teraz kilka wskazówek dla typujących w formie moralizatorskiej bajki:
Za wielką wodą, gdzie wzrok nie sięga
Mieszkał pan Jasio, człek jakich wiele
A że problemów miał troszke z kasą
Do bukmachera poszedł w niedziele
I tutaj chyba pierwszy błąd zrobił
Bo zanim scieżką tam żwawo doszedł
W pobliskim barze trzech kumpli spotkał
co postawili mu po browarze
Och głupi Jasiu! Pierwsza zasada!
Nie pij nim zakład obstawion będzie!
I po godzince krokiem leciutkim
(choć lekko chyba już podkręconym)
Wraz z kolegami był już u buka
gdzie zakład miał byc dziś ustalony
I gdy dubelka zaznaczył piórkiem
Wnet krzyk, gęb trojga podniósł się wrogi:
&quot;Czterech pewniaków jest o okręgówce!
Przecież dziś IV ligi zawody&quot;
Och głupi Jasiu! Druga zasada!
Słuchaj rad swoich a nie kolegów!
Tak więc sześć typów, same pewniaki!
Ach jakże dzisiaj świat kolorowy!
Zobaczmy może jakie jest AKO...
O Jezu! Wynik jest dwucyfrowy!!!
Teraz do kasy, czym prędzej biegną
Jaś jednak myśli jeszcze przez chwilę
&quot;Za ile zakład ten mam obstawić?...
Za wszystko!!! A będe jutro Fakirem!!!&quot;
Och głupi Jasiu! Trzecia zasada!
Nigdy za wszystko nie obstawiaj!
Minął dzień długi, a potem nocka
Której nasz Jasio nie przespał wcale
Stracił pieniądze, kilku kolegów
Oraz nadzieję na wygrane
Morał z tej bajki wysnujcie w mig:
&quot;Łeb miej na karku, a będzie git!&quot;
✅72​

Otrzymane punkty reputacji: +9
D 5

danny44

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Argentina Play-offs
Spotkanie: San Martin de San Juan v Gimnasia LP
Typ: 1
Kurs: 2.3
Bukmacher:Bet365
Analiza:

Mecz pomiedzy domowym wojownikiem a druzyna ktora wedlug mnie nie zasluguje na pierwszo ligowy byt (co prawda przy systemie sredniej z 3 lat lub 6 sezonow gorsze druzyny zostaja w Primera Division). Dzisiejszy typ oparty bedzie bardziej na spekulacjach I statystykach niz na jakiejkolwiek wiekszej wiedzy o powyzszych druzynach. San Martin ( 3 miejsce w Primera B Nacional) druzyna ktora w ligowych meczach u siebie przegrala tylko jedna rozgrywke w tym roku , (robi wrazenie) co prawda przeciwnicy napewno nie byli tej samej klasy z ktorymi grywali pilkarze Gimnasii ale 3 miejsce wyglada na zasluzone i u siebie napewno latwo skory nie oddadza. Natomiast Gimnasia nie potrafila wykorzystac systemu 3 letniego ktory zostal wymyslony zeby utrzymac potegi Argentynskiej pilki i pozwolic do wysprzedawania swoich pilkarzy zaraz po zakonczeniu rozgrywek Clausura (nie do konca jest to sprawiedliwe). Jednak ten system pokazuje ze Gimnasia naprawde musiala zasluzyc na spadek, dwa ostatnie sezony jedyne 33 punkty (jeden Polski sezon) i czytajc gdzies w prasie ich mecze nie byly zadnym milym widowiskiem a czasami zdarzalo sie ze byl dobry ubaw. Co prawda zeby grac i utrzymac sie w Primera Division jako nowa druzyna musi prezentowac forme przynajmniej na silnego sredniaka. Czy San Martin powinno zagrac w wyzszej klasie rozgrywkowej? Nie wiem, ale chcac miec jakielkolwiek szanse dzis nie moze przegrac.
✅130

czabuko 18

czabuko

Użytkownik
Tenis, Wimbledon
Ł. Kubot. - F.Lopez
typ : Łukasz Kubot wygra Pierwszy set i cały mecz
kurs: 4.50
bukmacher: Betsson
analiza:
W tym spotkaniu spotykają się dwie rewelacje turnieju. Obaj panowie mają już w swoich Wimbledonowych CV wpisane wyeliminowanie wysoko rozstawionych zawodników. Oboje też prezentują podobny styl gry, niezwykle pasjonujący dla oka , czyli Serve &amp; Voley . Mimo wszystko , Lopez patrząc w poprzednie turnieje czy ranking to zawodnik troszkę lepszy. Ale to co skłoniło mnie do grania na Polaka to bez wątpienia to, iż gra on swój turniej życia. A jak może spotkanie przegrać zawodnik, który praktycznie nie popełnia błędów , który prawie każde swoje podanie jest w stanie wybronić ? po prostu się nie da, Polaka postawę na korcie porównuje się już do tej którą obecnie prezentuje Federer... No cóż, przyznać trzeba , porównanie niczego sobie. Ale każdy kto oglądał mecze Łukasza wie że takowe zestawienie tych dwóch tenisistów jest na chwile obecną w zupełności słuszne. Łukasz Kubot jest już zawodnikiem mimo wszystko doświadczonym, ma swoje lata i to co go ce****e to niesamowity spokój . Bez żadnej przesady powiem, że to co zrobił z nim trener to przede wszystkim doskonale poukładana boiskowa psychika, to zawodnik, który nie łamie rakiet z nerwów i który realizuje założenia taktyczne bez najmniejszego zastanowienia. ( patrz spotkanie w RG z Almagro ) . Wg. mnie bukmacherzy jeszcze nie doceniają tego co na tym turnieju gra Łukasz, a przeceniają nieco Lopeza który tak jak Kubot to rankingowy średniak, ale formę turniejową większą i to o długość ( nie powiem czego ) ma Polak. Dlatego jestem pewien że spotkanie to zakończy się zwycięstwem w pierwszym secie jak i całym meczu ŁUKASZA KUBOTA.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
pingwin 117

pingwin

Użytkownik
TENIS WIMBLEDON
Spotkanie: Williams V. - Pironkova T
Typ: Pironkova 2:0
Kurs: 5
Buk: Bet-at-home
Dzisiaj postanowiłem poszukać niespodzianki i moj wybór padł na mecz Venus Williams i Tsvetany Pironkovej. Venus wiadomo, powroty po długiej przerwie nigdy nie sa łatwe. W pierwszej rundzie pokonała wprawdzie Amanmuradovą, ale już w drugiej mogła odpaść z Date Krumm, lecz Japonce zabrakło trochę szczęścia w kluczowych momentach. Ostatni mecz to szybkie 2:0 dla Amerykanki, hiszpanka Martinez Sanchez ugrała tylko dwa gemy. Pironkova spisuje się tutaj świetnie. Nie straciła jeszcze seta a trzy dni temu wyeliminowałą Zvonarevą. Williams i Pironkova grały ze sobą już trzy razy i Bułgarka prowadzi 2:1. Rok temu właśnie na kortach Wimbledonu pokonała ona Venus w ćwierćfinale 2:0. Parę meczów po takiej przerwie jaką miała Venus to za mało aby wrócić do formy. Liczę na to, że jutro Amerykanka odpadnie bo Pironkova jest w naprawdę dobrej dyspozycji i będzie wymagającą przeciwniczką dla Williams, jesli utrzyma dobrą formę z poprzednich meczów. Venus ogrywa słabsze rywalki w imponującym stylu, lecz z zawodniczkami z wyższej półki ma problemy, co pokazują mecze z Hantuchovą, czy wspomnianą przeze mnie Date Krumm.
Jak dla mnie spory valuebet powodzenia ;)
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +2
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Piłka nożna, Szwecja Superettan
Landskrona Bois - Västeras SK
Typ: Landskrona Bois
Kurs: 1,50
bet-at-home
Z dzisiejszej oferty bukmacherskiej ponownie wybieram typ z lig Skandynawskich. Na zapleczu najwyższej klasy rozgrywkowej w Szwecji Landskrona podejmie Vasteras. Obydwie ekipy w tym sezonie nie grają za rewelacyjnie. Ciut wyże w tabeli bo na trzynastym miejscu jest ekipa gospodarzy i w niej upatruje faworyta tego pojedynku. Jest ona obecnie na miejscu barażowym. Zwycięstwo w tym spotkaniu da im nadzieje na odskoczenie od reszty stawki gdyż wyprzedzający je o jedno miejsce Sundsval ma tyle samo punktów. Landskrona gra coraz lepiej widoczna jest zwyżka formy w ostatnich sześciu meczach przegrali tylko jeden raz z Brage. Ich rywal z kolei gra katastrofalnie. Ostatnie cztery spotkania to seria porażek: Assyriska 0-2, Brage 0-2, Ljungskile 0-1 i Dagerfors 1-4. Jak widać udało im sie w tych spotkaniach strzelić tylko jedną bramkę. W tym meczu zapewne gracze z Landskrony upatrywać będą szans na wydostanie się ze strefy play off i zapewne im się to uda.
✅50

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Petra Cetkovska vs Sabine Lisicki
Typ: 1
Kurs: 4,50
Buk: Bwin
Data/godzina rozpoczęcia: 27-06-2011/13-00
Analiza:
Czy to już koniec przygody Czeszki Petry Cetkovskiej z Wimbledonem. Uważam, że nic bardziej mylnego. Pokazała, że potrafi dobrze zagrac, i może byc czarnym koniem tych zawodów, o ile już nie jest. Dziś właśnie w tym spotkaniu będzie toczyła się walka o cwiercfinał. Zwyciężczni zagra z lepszą z pary Serena Williams lub Marion Bartoli. Największe sukcesy Czeszka odnosiła w grze juniorskiej, a nawet jeszcze i w deblowej. Jest zawodniczką praworęczną z oburęcznym backhandem. Odpowiednio trzy i dwa lata temu przygodę z londyńskim turniejem kończyła na pierwszej rundzie. Obecnie jest 81 rakieta świara wśród kobiet. Jak sama przyznała czeskim dziennikarzom nie spodziewała się, że tak daleko zajdzie w tym turnieju. Miała zarezerwowany hotel do niedzieli, a jak się okazało musi przedłuzyc pobyt. Po ostatnim zwycięstwie z Serbą Aną Ivanovic 2-0 (6-2, 7-6) powiedziała: ,,Nie mogę uwierzyc, że wygrałam&#39;&#39;. Z pewnością ten awans do 1/8 finału jest bardzo dużym osiągnięciem. Zwycięstwo z Serbką było nie lada wyczynem, ale jeszcze większym była wygrana w II rundzie z Polką Agnieszką Radwańską. Spotkanie to trwało ponad dwie godziny, było na dodatek przerywane przez deszcz. Polka nie potrafiła dokończyc dzieła. Mało jej brakowało do zwycięstwa, ale co ostatnio można zaobserwowac Isia ma problem z postawieniem kropki nad i. Czeszka to wykorzystała, i wygrała. Jeszcze wcześniej w pierwszej rundzie Cetkovska pokonała Barrois. Szczerze patrząc na jej przygotowania do Wimbledonu nie dziwi mnie jej dobra forma. Zagrała w jednym turnieju na trawie może nie, aż tak mocno obsadzonym, ale ograła się i teraz zwycięża. Róźnica rankingowa pomiędzy Lisicki, a Cetkovską to około 20 miejsc na korzysc Niemki. Bukmacherzy ponownie nie stawiają w roli faworytki Czeszki, ale już dwukrotnie mogli się na tym przejechac. Niemka do londyńskiego turnieju również bardzo dobrze się przygotowała. Zwyciężyła mocno obsadzony turnieju w Birmingham. Na trawie dwa lata temu doszła do cwiercfinału. Za jej największy dotychczasowy sukces można uznac zwycięstwo nad triumfatorką Roland Garros Chinka Li Na. W Dzisiejszy spotkaniu z pewnością nie zabraknie emocji. Jeżeli Cetkovska zagra na przyzwoitym poziomie uważam, że jest w stanie wyeliminowac Niemkę-powodzenia
⛔100

rumak57 271

rumak57

Coach
Spotkanie: Williams V. - Pironkova T
Typ: Pironkova
Kurs: 3.03
Buk: Bwin
Analiza:
Jestem podobnego zdania jak kolega Pingwin! jednak uprzedzil mnie on z typem i zostal mi tylko czysty win po gorszym kursie ktory i tak juz sporo spadl od premiery. POwiedzmy sobie szczerze dla mnie niespodzianka bedzie jak Pironkova tego spotkania nie wygra gdyz to ona jest teraz w super formie gromi swoej wyzej notowane rywalki nie dajac im wiele do powiedzienia. Dziewczyn troszke mi przypomina Roberta Kranca ktory caly sezon nic nie skacze przygotowujac sie do ostatnich zawodow pucharu swiata w Planicy i tam osiaga super wyniki. Podobnie jest z bulgarka caly rok nie zachwyca a przychodzi wimbledon i przezywa ona niesamowita metamorfoze czuje sie jakby grala u sibeie zamyka oczy i idzie przed siebei jak burza. Przypomne ze w ubieglym roku doszla do polfinalu tego turnieju:
24.06. Pironkova T. - Zvonareva V. 3R 6-2, 6-3
22.06. Pironkova T. - Martic P. 2R 6-1, 6-4
21.06. Pironkova T. - Giorgi C. 1R 6-2, 6-1
z Kolei Williams nie ma co tutaj sie oszukiwac najlepsze lata ma juz za soba a teraz forma tez nie zachwyca i to ze znalazla sie w 4R to jak dla mnie jest max mozliwosci tej zawodniczki na dzien dzisiejszy i wydaje mi sie ze moje prorckie mysle tez zostana spelnione dzisiaj. Uwazam ze ten mecz bedzie przebiegal podobnie jak rok temu kiedy to Tsvetlana dala ugarac Venus zaledwie 5 gemow. Wyniki Williams pokazuja ze chyba z Pironkova nie ma na co za wiele liczyc:
24.06. Williams V. - Martinez M. 3R 6-0, 6-2
22.06. Williams V. - Date K. 2R 6-76, 6-3, 8-6
20.06. Williams V. - Amanmuradova A. 1R 6-3, 6-1
nie ma co opisywac meczow z Martinez i Amanmuradova bo wraznie mialem ze WIlliams jakby nawet za 10 lat wziel rakiete do reki to i tak by nie miala problemow z ich pokonaniem i mimo ze nie sa to najslabsze zawodniczki to jednak tutaj kompletnie nie graly tego co potrafia juz mecz z japonka ktora wyszla bez zadnych kompleksow pokazal ze mozna z nia grac i nawet wygrac lecz zabraklo jej troche zimnej krwi i wyrachowania tenisowego.
Podsumowujac uwazam ze bedzie to ciekawe spotkanie ale jednak sklaniam sie ku Pironkovej gdyz jest ona w grze przygotowala sie specjalnie do Wimbledonu i jej forma jest w tym momencie na samej gorze sinusoidy&gt; Williams z kolei po przerwie dopiero wraca do dyspozycji sprzed lat i wydaje mi sie ze wiekowa zawodniczka dzisiaj nie pokaze zbyt wiele choc na jej korzysc dzialala jednodniowa przerwa w Wimbledonie.
Dla uzupelnienia podaje jeszcze analize kolegi Pingwin!
Dzisiaj postanowiłem poszukać niespodzianki i moj wybór padł na mecz Venus Williams i Tsvetany Pironkovej. Venus wiadomo, powroty po długiej przerwie nigdy nie sa łatwe. W pierwszej rundzie pokonała wprawdzie Amanmuradovą, ale już w drugiej mogła odpaść z Date Krumm, lecz Japonce zabrakło trochę szczęścia w kluczowych momentach. Ostatni mecz to szybkie 2:0 dla Amerykanki, hiszpanka Martinez Sanchez ugrała tylko dwa gemy. Pironkova spisuje się tutaj świetnie. Nie straciła jeszcze seta a trzy dni temu wyeliminowałą Zvonarevą. Williams i Pironkova grały ze sobą już trzy razy i Bułgarka prowadzi 2:1. Rok temu właśnie na kortach Wimbledonu pokonała ona Venus w ćwierćfinale 2:0. Parę meczów po takiej przerwie jaką miała Venus to za mało aby wrócić do formy. Liczę na to, że jutro Amerykanka odpadnie bo Pironkova jest w naprawdę dobrej dyspozycji i będzie wymagającą przeciwniczką dla Williams, jesli utrzyma dobrą formę z poprzednich meczów. Venus ogrywa słabsze rywalki w imponującym stylu, lecz z zawodniczkami z wyższej półki ma problemy, co pokazują mecze z Hantuchovą, czy wspomnianą przeze mnie Date Krumm.
Jak dla mnie spory valuebet powodzenia
✅203

M 13

maak

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna, Allsvenskan, Szwecja, 19:00
Halmstads BK – Helsingborgs IF (2:0)
Typ: Helsingborgs
Kurs: 5,50 =&gt; 5.00
Bukmacher: Bwin

W 14. kolejce szwedzkiej Allsvenskan zagra dzisiaj ze sobą lider oraz ostatnia drużyna rozgrywek. Zdecydowanym faworytem są goście. Początek spotkania zaplanowano na godzinę 19:00. Ostatni mecz między tymi drużynami odbył się w październiku zeszłego roku i wtedy lepsi okazali się gracze Helsingborgs, którzy wygrali 4:2. Halmstads z 7 punktami zamyka ligową tabelę. Zespół strzelił najmniej bramek spośród wszystkich zespołów – zaledwie 8, tracąc przy tym ich 20. Tydzień temu przegrał 1:3 z Hacken. Ogólnie dzisiejsi gospodarze doznali już 8 porażek, 4 remisów i raz zdobyli komplet punktów. Helsingborgs natomiast w tym sezonie przegrał tylko raz i z 28 punktami na koncie zajmuje 1. miejsce w tabeli. W poprzedniej rundzie wygrali aż 7:3 z Trelleborg. W dzisiejszym spotkaniu również liczę na wysoką i przekonywującą wygraną Helsingborgs. Zwłaszcza, że rywal nie jest z najwyższej półki.
⛔100

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Wimbledon
Spotkanie: M. Bartoli vs S. Williams
Typ : M. Bartoli +4,5
Kurs: 1.901
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Za francuskim &quot;kroliczkiem&quot; nie przepadam..Napsula mi juz sporo nerwow..Bo ilekroc stawialem na Nia to ona mi na zlosc przegrywala..A gdy przeciw to deklasowala rywalke..Tym razem powinno juz byc inaczej..
Jest Wimbledon, jest trawnik..I jest &quot;krolik&quot;, ktory na tej nawierzchni jeszcze w tym roku nie przegral..W osmiu kolejnych meczach schodzila z kortu zwyciesko..Zagrala przed Wimbledonem w Eastbourne..I nietrudno sie domyslec, ze wygrala ten turniej, po drodze jej wyzszosc uznawaly po kolei: Lucie Safarova, Martinez Maria Jose, Victoria Azarenka, Samantha Stosur, Petra Kvitova. Na Wimbledonie nie zwalnia..W pierwszej rundzie zmiota Kristyna Pliskova 6:0, 6:2, w drugiej i trzeciej z drobnymi problemami odeslala do domu Domingues-Lino Lourdes i Flavie Penette..Dzis stanie przed wiekszym wezwaniem..Jedna z powracajacych siostr, na szczescie dla Francuzki ta slabsza, wyraznie wolniej wracajaca do formy niz jej siostra Venus..Osiagniecia Sereny w tym roku na trawie (bo jak na razie nigdzie indziej nie grala) sa dosc mizerne..Na 5 meczy 4 wygrane..(ten przegrany to trzysetowka z Zvonareva)..Z tych 4 meczy az trzy dopiero po trzech setach..Stosunkowo latwo daje sie jeszcze przelamywac (bo obawiam sie ze bedzie tylko lepiej - ale nie dzis)..
Wydaje sie nieprawdopodobnym, by tak zawzieta i ambitna tenisistka jaka jest Bartoli dala sie sprac w najlepszym wypadku przecietnej na dzien dzisiejszy Amerykance..Gra malo efektownie ale zabojczo efektywnie..Jako jedna z nielicznych tenistek wiekszosc pilek z uporem maniaka odgrywa oburacz..Serwuje bardzo przyzwoicie i jest niesamowicie wytrzymala kondycyjnie..A dzisiaj bedzie w Londynie niesamowity upal..Spodziewam sie wyrownanego meczu..Oby trzysetowka..Bo wtedy czarno widze Amerykanke..Kondycja jeszcze dlugo dlugo nie bedzie taka jak przed rokiem, a Marion potrafi zrobic uzytek z sewis-volley..Ze o &quot;czyszczeniu: linii nie wspomne..
Po raz kolejny zaryzykuje i odbije grubiej..W tym na wygrana Francuzki...
Poki co polecam handi +4,5..
Chcialbym jednak uczciwie ostrzec, ze od kilku dni ciazy na mnie jakies dziwne fatum..I jakby co to nie ja... :wink:
P.s. Polska czcionke mi wcielo na dobre..:???:
✅90,1

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon, Londyn
Spotkanie: Feliciano Lopez - Łukasz Kubot
Typ: Feliciano Lopez wygra 3:0
Kurs: 2.660
Bukmacher:pinnacle
Analiza:
Zaraz po meczu Białorusinki Azarenki z Rosjanką Petrovą na kort nr 3 wejdą Hiszpan Feliciano Lopez oraz Nasz Łukasz Kubot. Zarówno jeden i drugi mięli trudną drogę do 4rundy Wielkiego Szlema granego na nawierzchni trawiastej. Lopez na swojej drodze stratował Niemców: Berrera oraz Scheuttlera a także nie pozostawił żadnych złudzeń specjaliście od gry na trawie - Andy&#39;emu Roddick&#39;owi. W pierwszych 3ech rundach imponował swoją zagrywką, został przełamany zaledwie 2razy! (raz z Scheuttlerem i raz z Roddickiem). Posyłał niezliczoną ilośc asów serwisowych, kończył dużo akcji bezpośrednio (winnersy) i popełniał bardzo mało błędów - przy swojej agresywnej grze serve&amp;volley to bardzo dobre statystyki. Natomiast Łukasz swoją charakterystyką bardzo przypomina Hiszpana. Podobnie jego tenis jest bardzo agresywny za sprawą gry - serve&amp;volley, posiada bardzo dobry serwis, jednak popełnia o wiele więcej błędów własnych, przez co łatwiej będzie go złamac. Zawodnicy, którzy na swojej drodze dokonali na prawdę wiele - Kubot pokonał szalonego Monfilsa, a Lopez odprawił bez straty seta wielokrotnego finalistę Wimbledonu - Roddicka. Moim zdaniem mimo wszystko na tą chwile to Hiszpan Lopez jest w o wiele lepszej dyspozycji, gra bardzo pewnie, trudno jest zdobyc gem przy jego serwisie oraz popełnia bardzo mało błędów, które będą dzisiaj kluczem do łatwego zwycięstwa nad Łukaszem Kubotem.

W spotkaniu dwóch agresywnie grających zawodników przewiduje pewne zwycięstwo Feliciano Lopeza. Czy utrzyma znakomitą dyspozycję serwisową i awansuje do ćwierćfinału?

⛔100​

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
27.06.2011 13:00
Tenis, ATP Wimbledon
Andy Murray - Richard Gasquet
Typ: pierwszy set - 2
Kurs: 3.00
Bet365
Pierwszy pojedynek dzisiejszego dnia na korcie centralnym, w którym zmierzą się rozstawiony z numerem Andy Murray oraz turniejowa siedemnastka Richard Gasquet. Uważam że będzie to dość wyrównany pojedynek (4-5 setów), w którym ostatecznie wygra Szkot, a Francuz musi dobrze rozpocząć pojedynek jeśli chce awansować do ćwierćfinału. Największymi sukcesami obu graczy w Wimbledonie są półfinały, Murray w dwóch ostatnich latach, a Francuz cztery lata temu. W tym roku Murray w dotychczasowych trzech pojedynkach stracił dwa sety, Gasquet do tej pory wygrywał wszystkie pojedynki po 3:0. W bezpośrednich pojedynkach jest 2:2 jednak wszystkie miały podobny przebieg, w każdym z nich na początku pojedynku dominował Gasquet, który za każdym razem wygrywał pierwsze sety, w dwóch pierwszych pojedynkach udawało się wygrywać spotkania, a w dwóch kolejnych Murray wyciągał wynik pomimo przegrywania 2:0 w setach. Francuz musi po raz kolejny wygrać pierwszego seta by mieć szansę na wygraną i jest patrząc na statystyki dziś na to spora szansa.
⛔100

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna, Rosja, godz. 18:00
Spotkanie: Baltika Kaliningrad - FK Nischni Novgorod
Typ: X
Kurs: 3.35
Bukmacher: Betfair
Kolejne podejście do remisu zespołu FK Nischni Novgorod. Zespół po 17 kolejkach 1 Dywizji w Rosji ma bilans 11-0-6. Jest to jedyny zespół bez remisu w lidze i czas na podział punktów. Z czysto statystycznego punktu widzenia to musi się zdarzyć. Zespół gości ma teżserię 4 kolejnych wygranych. Zespół jednak grał aż 11 meczów u siebie i dlatego w tabeli jest wiceliderem. Ostatni mecz wygrał 1:0 z Torpedo Moskwa na wyjeździe po golu z karnego w 84 minucie. Batlika co prawda jest na 18 miejscu w tabeli (17 pkt.), ale to zespół podobny do Torpedo (21pkt.). U siebie w 7 meczach ich bilans bramkowy bardzo underowy 3-6. Poza tym właśnie przegrali u siebie 1:3 z Torpedo Vladimir i czas na rehabilitację, a goście na wyjazdach 3 wygrane w 6 meczach, więc jest to zespół z którym można zdobyć punkty.
⛔100

4 96

46ckm

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon 2011
Spotkanie: Murray - Gasquet
Typ: Gasquet
Kurs: 4.05
Bukmacher: Bwin
Dziś o godzinie 14 na korcie centralnym w Wimbledonie dojdzie do arcy ciekawie zapowiadającej się konfrontacji pomiędzy Szkotem Andy Murrayem a tenisistą z Francji Richardem Gasquetem. W dotychczasowych pojedynkach które miały miejsce a było ich pięć prowadzi Francuz 3-2. Zdążyli już obaj panowie spotkać się na Wimbledońskiej trawie miało to miejsce w roku 2008 wtedy to Murray po morderczym boju pokonał Richarda w pięciu setach choć Francuz tamto spotkanie powinien był wygrać bo prowadził już 2-0 w setach. Dzisiaj nadarza się okazja do rewanżu i myślę że Gasquet jest jak najbardziej w stanie tego dokonać. W tegorocznym turnieju Gasquet w trzech pierwszych spotkaniach nie stracił nawet seta wygrywając wszystkie potyczki po 3-0. Jeżeli chodzi o Andyego to w trzech spotkaniach stracił dwa sety w pierwszych trzech rundach. Jednego z Hiszpańskim tenisistą Gimeno Traverem i drugiego z Chorwatem Ivanem Ljubicicem. Spotkanie zapowiada się szalenie interesująco ale sądzę że to tenisista z Francji będzie się cieszył z awansu do ćwierćfinału.
⛔100

speedy_ut 228

speedy_ut

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Singapur - S-League
Spotkanie: Geylang United FC v Woodlands Wellington FC
Typ: Geylang United FC -3
Kurs: 6.50
Bukmacher: bet365
Analiza: O godzinie 13:30 polskiego czasu odbędzie się kolejny mecz ekstraklasy singapurskiej. Typuje wysokie zwycięstwo gospodarzy,gdyż goście to outsiderzy tej ligi. Posiadają, a raczej nie posiadają przynajmniej niezłej obrony oraz bramkarza. W 17 meczach stracili już 45 bramek(średnio prawie 3 na mecz),strzelając tylko 9(aż 7 z nich u siebie). Drugim argumentem który przemawia za dzisiejszym pogromem jest ostatnia forma defensywy WWFC - w 4 ostatnich meczach stracili oni 20! bramek przegrywając kolejno 5:1, 5:1, 5:0, 5:1. Drużyna gospodarzy ma nienajgorszy atak więc powinni dziś napakować kilka goli WWFC. Bezpieczniejszym typem jest Geyland United FC -2,lecz kurs ten już jest konkretnie niższy. Powodzenia!
⛔100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
iga, Data i godzina: Mistrzostwa Europy Koszykarek 15-30 27.06
Spotkanie: RosjA-Wielka Brytania
Rosja wygra roznica miedzy 17-20 pkt
Kurs: 6,0
Analiza
Dziś w spotkaniu konczacym rywalizacje w drugiej fazie grupowej mistrzostw europy koszykarek rozgrywanych w polsce Rosjanki spotkaja sie z zawodniczkami Wielkiej Brytanii. Rosjanki w tym turnieju wyraznie zawodza. Porażek z Litwinkami i Bialorusinkami chyba nikt w tym kraju sie nie spodziewal. Jednak w moim odczuciu zawodniczki Rosyjskie ze spotkania na spotkanie graja coraz lepiej. Niech swiadczy chocby o tym sobotnie zwyciestwo nad Czeszkami roznica az 14 punktow, czy 15 punktowe zwyciestwo nad Turczynkami. Zawodniczki z Wielkiej Brytanii tym spotkanie zegnaja sie z turniejem. W drugiej fazie grupowej nie udalo im sie wygrac ani jednego spotkania, w pierwszej fazie natomiast wygraly zaledwie jedno spotkanie z izraelem i w grupie F sa zdecydowanie najslabsze. Ciekawie natomiast wyglada sytuacja Rosjanek ktory w przypadku porazki najprawodpodobniej zajma miejsce czwarte i spotkaja sie z rewelacja turnieju z Czarnogory. Mysle, ze nawet Rosjanki beda chcialy uniknac w cwiercfinale ekipy ktora pokonala na tym turnieju Francuzki i Hiszpanki. Dlatego tez dziś Rosjanka potrzebne jest zwyciestwo, aby zapewnic sobie conajmniej to trzecie miejsce. Rosja na papierze oczywiscie wyglada duzo lepiej od Brytyjek. Sadze, ze zawodniczki Sbornej powoli lapią swoj rytm i napewno beda chcialy to dzis udowodnic. Nie sadze aby Brytyjki stawialy dzis duzy opor reprezentacji Rosji.
⛔100

W 3

wrublon

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - 1. Szwecja
Spotkanie: Norkkoping - Kalmar
Typ: 2
Kurs: 2.1
Bukmacher: BetClic
Analiza:
Dziś o 19.00 odbędzie się spotkanie pierwszej ligi szwedzkiej pomiędzy Norkkoping a Kalmar. Norkkoping zajmuje trzynaste miejsce w szwedzkiej ekstraklasie z dorobkiem 15 punktów, a ich dzisiejsi przeciwnicy mają na koncie 23 oczka. Różnica punktowa pomiędzy zespołami nie jest duża ale obstawiam, że to spotkanie wygra drużyna przyjezdna ze względu na ich dobrą formę w ostatnim czasie i co najważniejsze zwycięstwo z zespołem z Norkkoping z przed miesiąca, kiedy to na wyjeździe pokonali ich gładko 2-0 wygrywając już w tym stosunku do połowy. Jeśli zespoły podejdą do spotkania w niezmienionych składach wynik powinien być podobny, co prawda był to mecz pucharowy, ale mam nadzieje, że i tym razem Kalmar okaże się silniejszą drużyną.
✅110

Otrzymane punkty reputacji: +1
dariooo80 35

dariooo80

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Allsvenskan, Szwecja, 19:00
Halmstad – Helsingborg
Typ: 1 połowa Helsingborg
Kurs: 2.25
Bukmacher: Expekt
Dokończenie 14 kolejki w Szwecji i jeden z ulubionych zdarzeń bukmacherów. Gra lider z outsiderem. Już nie jedne cuda w takich meczach widział każdy kto choć trochę interesuje się piłką nożną i zakładami. Chociażby wczorajszy mecz z zaplecza szwedkiej ligi Assyriska - Qviding. Pierwsza drużyna z ostatnią a było 0-1. Oj zarobiły buki. Ale to nie kana galilejska więc chyba limit cudów na ten tydzień wykorzystany w Szwecji... W lutym obie drużyny zagarły mecz towarzyski i skończyło się 0-0. Ale mecz o pietruszkę odrobinę się różni od spotkania ligowego. W lidze było ostatnio 2-4. Na 14 kolejek Halmstad nie strzelił bramki już w 6 meczach. Tracą pierwszą bramkę średnio w 32 minucie i chyba dzisiaj nie ma szans na poprawienie tej statystyki. Co prawda nieśmiertelnego dla szwedzkiej piłki Henki Larssona w Helsinborgu już nie ma ale są młodsi zastępcy i problemów z tym typem nie powinno być . Szybko strzelona bramka da spokój faworytom i pewnie skończy się handi.
✅125

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - SZWECJA: Superettan
Spotkanie: Landskrona - Vasteras
Typ: Vasteras powyżej 1.5 gola
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Analiza: Słabiutkie praktycznie tak samo jak Qivding - Vasteras jedzie na wyjazd do ekipy z 13 pozycji czyli Landsrony.
Ekipa Vasteras, radzi sobie słabo, jednak w tym spotkaniu poprowadzi ich już nowy trener - Kalle Granath. Landskrona jest niepokonana od 5 spotkań, trochę dużo jak na przeciętną drużynę, która znajduje się na 13 pozycji. Spotkania u siebie to nie jest mocna strona ekipy Landskrony (1-2-3). Kursy według mnie mocno przesadzone, jeśli chodzi o gości. Szanse oceniam na 50/50 biorąc pod uwagę, że jest nowy trener ekipy gości, nie wiadomo jaka jest motywacja, może zagrają lepiej. Może nawet wyciągnie ich ze strefy spadkowej.
Uważam, że 2 bramki ekipy Vasteras to cel do osiągnięcia dziś, może pokuszą się nawet o zwycięstwo.
⛔100

D 24

danio

Użytkownik
Dyscyplina:Koszykówka kobiet
Spotkanie: Białoruś-Turcja różnica zwycięstwa
Typ: Białoruś 10-13pkt
Kurs: 6,00
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 20:30 zostanie rozegrane kolejne spotkanie z grupy E.Białoruś obecnie zajmuje 4 pozycję z 6pkt,natomiast Turczynki 5 z 5pkt.Oby liczyć się dalej w tym turnieju Białorusinki muszą wygrać i tutaj może nawet liczyć się stosunek punktowy.Turczynki przegrały z Rosjankami różnicą 15pkt.Dzisiaj to jest ostatnie spotkanie z tej grupy i uważam że od początku meczu zawodniczki z Białorusi będą cisnąć.Białoruś w tym roku pokazuje się z dobrej strony,a to mecz jeden z ważniejszych dla nich.Sądzę że zawodniczki z Białorusi wygrają to spotkanie różnicą 10-13pkt.Obie drużyny w historii koszykówki kobiet spotkały się tylko raz: 2009 rok kiedy to Białorusinki wygrały 86-70.Jak widać był pogrom 16pkt,dlatego dzisiaj uważam że też wygrają Białorusinki ale różnicą około 10-13pkt.Białorusinki ograły Rosjanki co może mieć spore znaczenie w tabeli,ponieważ Rosjanki zajmują obecnie 2 pozycję z 8pkt.Zapewne Turczynki będą chciały dorównać swoim rywalkom lecz im się to nie uda.Typuje zwycięstwo Białorusinek 10-13 punktami.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom