>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 27.05.2013 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek- 27 Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:

Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

roan79 456

roan79

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna : ARGENTYNA - Primera División : Torneo Final
Spotkanie:Newells Old Boys(-1,5 gola)-Boca Juniors
Typ:1
Kurs:3.00
Godz:02:30
Buk:Bet365
Mecz walczącego o wygranie Torneo Final(dające miejsce w Copa Libertadores) Newells Old Boys a nie walczącego już o nic w lidze Boca Juniors.Te zespoły grają równocześnie ze sobą w ćwierfinale Copa Libertadores w pierwszym meczu w Piątek na wyjeżdzie Newells zremisował z Boca na wyjeżdzie 0-0.Zespół Boca,ze względu na granie w lidze o pietruszke wystawi w tym meczu zespół rezerwowy ,gospodarze są zaś dużo bardiej zmotywowani bo walczą o wygranie Ligi.Gdy Boca wystawiała rezerwy w tym sezonie kończyło się to wysokimi porażkami min. z San Lorenzo 0-3 czy San Martin 6-1.Poza tym o mistrzostwo z Newells walczy min River Plate ,więc wiadomo ,że Boca nie będą szczęśliwi gdyby River zdobył tytuł.Gospodarze są dużo bardziej zmotywowani i traktują ten mecz bardziej poważnie niż Boca Juniors i myślę ,że spokojnie wygrają.
✅ 200

Otrzymane punkty reputacji: +15
pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis
Spotkanie : Mathieu - Nieminen
Typ : Mathieu
Kurs : 3,25
Bukmacher : Sportingbet
Analiza :

Mathieu - Nieminen. Konfrontacja dwóch panów po 30stce. Niemalże identyczne parametry fizycznie, ale kompletnie odmienne style gry.
Kompletnie nie rozumiem takiego faworyzowania Fina, który wczoraj tj. 25 maja grał wyczerpujący finał turnieju w Dusseldorfie z Juanem Monaco.
Francuzowi być może wielką karierę pokrzyżowały kontuzje, kiedy doszedł już naprawdę wysoko, bo w 2008 roku sklasyfikowany został na 12stej pozycji w rankingu ATP, pojawiły się kłopoty ze zdrowiem. Po powrocie z sezonu na sezon wspinał się coraz wyżej, jednak do dawnej formy nie udało mu się wrócić. Dzisiaj gra trochę w kratkę. Potrafi wygrać z dużo bardziej znanym rywalem, a potem ulec w kiepskim stylu jakiemuś kelnerowi.
Typ opieram na dwóch znaczących faktach. W Paryżu zawsze szło mu dobrze, nawet jeśli nie zachodził daleko w drabince, to pokazywał kapitalny tenis, w końcu wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Nie inaczej było rok temu. Na kortach Rolanda Garrosa doszedł do trzeciej rundy. Rzadko się to zdarza, ale losy każdego z trzech meczy ważyły się w piątej partii. Zmęczeniem przypłacił brak awansu do kolejnej rundy, ale mimo to pokazał na co go stać.
Poniżej zapis występów Francuza i przykład, że potrafi wychodzić z opresji.
http://www.livesports.pl/mecz/8fqJntnn/#szczegoly-meczu
http://www.livesports.pl/mecz/l0PATVR2/#szczegoly-meczu wygrana z Isnerem, 18-16 w piątej partii
http://www.livesports.pl/mecz/hEJ5lbC5/#szczegoly-meczu tutaj niestety zabrakło sił

I druga sprawa. Nieminen, jak już pisałem wcześniej, rozegrał męczący turniej w Duesseldorfie gdzie zaszedł aż do finału ulegając Argentyńczykowi Monaco.
Przez cały czas trwania imprezy pogoda nie sprzyjała tenisistom. Korty były wolne i trzeba było sporo się nabiegać. Nieminen ma 32 lata, jego organizm na pewno odczuwa trudy poprzednich konfrontacji, niekiedy trzysetowych. Zmęczenie może tu odegrać może nie kluczową, ale znaczącą rolę.

Czy francuska publiczność pomoże Mathieu wygrać mecz? Według mnie jak najbardziej. Nieminen nie przepada za nawierzchnią ziemna, więc nie może być inaczej.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
bartek122 159

bartek122

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Szwajcaria: Challenge League
Spotkanie: Winterthur - Wil
Typ: 2 DNB
Kurs: 3,35
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Na dobry, mam nadzieję początek tygodnia wybrałem spotkanie Winterthur z Wil. Są to dosyć dobre drużyny które grają bardzo podobnie do siebie, świadczą o tym też wyniki. Ostatnio Wil złapał lekką zadyszkę gdyż na ostatnie 5 spotkań zwyciężył tylko jedno, raz zremisował no i 3 razy przegrana z dosyć słabymi drużynami nie biorąc pod uwagę oczywiście ostatniego meczu z liderem tabeli gdzie można powiedzieć wynik może cieszyć gdyż tylko 1:0 w plecy ???? Ale myślę że wrócą oni do dobrej gry a znów gospodarzą podwinie się noga. Ostatnie 5 spotkań to aż 4 wygrane i w tym wygrana z liderem więc można powiedzieć że ładnie sobie pogrywają ale myślę że taki kurs na Wil to zbyt dużo. Samo to, wracając do histori, ostatnie 10 spotkań pomiędzy tymi drużynami jest na korzyść gości. 5 zwycięstw, 3 remisy i tylko 2 porażki. I mam nadzieję że i tym razem będzie wygrana dla Wil. Widać że dobrze sobie radzą z tą drużyną. Powodzenia!
⛔100

N 15

napiwo

Użytkownik
Dyscyplina: NBA, Play offs
Spotkanie: Miami Heat vs Indiana Pacers
Typ: Miami Heat
Kurs: 1,83
Bukmacher: Bet365
Analiza:
No, zobaczymy, dzisiejsza noc powie bardzo duzo, o tym kto bedzie w finale moim zdaniem, wiem ze nie ktorzy zawodnicy sa wykluczeni przez kontuzje, ale nie wyobrazam sobie zeby druzyny najlepszej w sezonie nie bylo w finale. Porownam te druzyny do druzyn pilkarskich dla tych ktorzy w tym nie siedza a potrzebuja typu:
Miami tutaj to Bayern, solidny dobry zespol ktory zasluguje na zwyciestwo.
Indiana to Borussia, chce, ale nie do konca moze.
Po takim kursie warto probowac ????

słaba analiza

Otrzymane punkty reputacji: +6
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Ekstraklasa
Spotkanie: Zagłębie Lubin- Polonia Warszawa
Typ: 1
Kurs: 2.10
Buk: Unibet
W Lubiniu mecz drużyn, które mogą już spokojnie myśleć gdzie się wybrać z rodzinami na wakacje. Zagłębie zajmuje 10 miejsce z 33 pkt, Polonia zaś jest na miejscu 5 z 40 pkt. Oczywiście teoretycznie Polonia ma szanse na grę w el Ligi Europy, ale trzeba popatrzyć na to realnie. Ich obecny problem to jak odzyskać kasę od właściciela klubu, bo ten nie płaci im od.......zawsze. Nie wierzę, że ktoś z Polonii myśli o pucharach. Ostatni mecz podopieczni Stokowca wygrali w Zabrzu z Górnikiem 4-0, ale z Górnikiem to i nawet Pogoń wygrywa.
Zagłębie w ostatniej kolejce przegrało z walczącym o utrzymanie Bełchatowem 2-3.
Wracając do mojego typu, w mojej ocenie faworytem tego spotkania jest Zagłębie, które ma większy potencjał piłkarski, u siebie jest bardzo niebezpieczny. Po ostatniej porażce zawodnicy z Lubinia będą w przeciwięństwie do ich przeciwników podwójnie zmotywowani. Tak jak powiedziałem Zagłębie u siebie jest bardzo niebezpieczne. Tacy zawodnicy jak Pawłowski czy Papadopulos jak na nasze warunki robią różnice. Tak więc potencjał piłkarski, mecz u siebie w domu, mobilizacja to argumenty przemawiające za zwycięstwem Zagłębia Lubin po fajnym kursie. (2.10)
⛔100

nedved94 637

nedved94

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball, MLB
Spotkanie: New York Mets - Atlanta Braves
Typ: Atlanta Braves -1,5
Kurs: 2.20
Bukmacher: bet365
Godzina : 2:05.
Na poniedziałek rano wybrałem mecz z MLB New York Mets z Atlanta Braves. Tu faworytem jest Atlanta i nie tylko według mnie, ale i bukmacherów. Gra tu drużyna, która ma serie 8 zwycięstw z rzędu i zajmuje 3 miejsce w tabeli z drużyną zajmującą miejsce przedostatnie i serią 5 porażek z rzędu. Nie ma tu wątpliwości kto wygra, prawda? H2H tych drużyn na stadionie Metsów wygląda następująco :
New York Mets 0 : 6 Atlanta Braves
New York Mets 5 : 7 Atlanta Braves
New York Mets 1 : 2 Atlanta Braves
New York Mets 2 : 4 Atlanta Braves
New York Mets 2 : 3 Atlanta Braves
Jak widać, drużyna z Atlanty dominuje. Przy ich i Metsów obecnej formie nie mam wątpliwości kto wygra. Handi -1,5 też nie jest wg. mnie linią nie do osiągnięcia, ba, jest to linia którą łatwo przełamać a przy kursie ~2.20? no miodzio! ja gram i polecam również i wam ????
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +2
hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina : nhl, hokej
Spotkanie:San Jose Sharks - Los Angeles Kings
Typ:eek:ver 6.5
Kurs:4.75
Godz:02:30
Buk:Unibet
27.05.2013 02:00
Analiza:
Prowadzenie trzy do dwoch zeszłorocznych zwycięzcow w fazie play-off.Dziś zdawało by się że rekiny tak łatwo nie odpuszczą bo na własnym stadionie zespoły wygrywają swoje spotkania.Tutaj może być już ostatnie spotkanie między nimi.LA Kings mają trudny orzech do zgryzienia z SJ.Od trzech spotkań nie było wyniku over .Przynajmniej over 5,5 .tylko raz się trafiło w grze play-off mięfdzy nimi.Dziś chyba powinien być następny.Sądzę że są w stanie tego dokonać i dziś będzie wymiana cios za cios.Sądzę że gospodarze dziś nie odpuszczę i będa od samego poczatku atakować i zdobywać bramki.goście będą chcieli zakończyć tą fazę już dziś wieć także zaczną stzrelac bramki.Wynik over uważam za bardzo możliwy i dlatego też stawiam na takie rozwiązanie po wysokim kursie.
⛔100

bagietka92 85

bagietka92

Użytkownik
Dyscyplina: Roland Garros
Spotkanie: Berdych-Monfils
Typ: Monfils
Kurs: 4,46
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Jutro o 13:45 został zaplanowany pojedynek pomiędzy francuzem Monfilsem, a Berdychem. Bukmacherzy nie zostawiają suchej nitki na Gaelu, lecz ja myślę że przy takim kursie warto zaryzykować i po prostu skorzystać. Turniej odbywa się w ojczyźnie Monfilsa więc francuz będzie miał za sobą dość sporą publikę i mam nadzieję, że doda mu to chęci do walki i pokazania się z jak najlepszej strony. Gael ma za sobą bardzo udany turniej w Nicei, w którym doszedł do finału przegrywając z hiszpanem Montanesem. Ostatnie dwa mecze tych panów zakończyły się zwycięstwem Berdycha i myślę, że Monfils odwróci szalę w drugą stronę i po prostu wygra ten mecz. Tomas ostatni pojedynek stoczył z Nadalem. Jak wiemy w Romie udało mu się pokonać Djokovica w 3 setach i na pewno to zwycięstwo było dla niego bardzo ważne.
Do boju Gael !!!

✅346

jestemgraczem 50

jestemgraczem

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Indiana Pacers - Miami Heat
Typ: Paul George over 19.5 pkt
Kurs: 1.83
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Trzecie spotkanie tych drużyn w finale konferencji, stan rywalizacji 1-1, jak dla mnie powinno byc 2-0 dla Indiany no ale coż. Stawiam dzis na over Paula, w dwóch poprzednich meczach zanotował 27 i 22 pkt. Gra on dość długo bo średnio ponad 40 min, więc sporo czasu zeby rzucić 20 oczek. Oddaje też sporo rzutów, bo okolo 17. W poprzednich meczach Indiana często korzystała z Hibberta, co było kluczem do zwycięstwa, dziś jednak myśle że Miami zajmie się własnie tym zawodnikiem, co da więcej okazji kolegom z druzyny. Paul wyrasta na lidera tej druzyny, potrafi przejąć inicjatywe i oddać decydujący rzut, tak jak to było w pierwszym meczu kiedy na chwile przed zakonczeniem czwartej kwarty trafił za trzy i doprowadził do dogrywki. Dziś gra u siebie i myśle że wcześniejsze mecze go podbudowały na tyle żeby dziś pokrył tą linie ????
⛔100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis - WTA – French Open
Spotkanie: Bouchard, Eugenie – Pironkova, Tsvetana
Typ: Bouchard, Eugenie -1.5 (Handicap Setów)
Kurs: 2.02
Bukmacher: unibet

Tutaj sprawa jest dla mnie dość klarowna, bo spotyka się wprawdzie debiutująca na French Open, ale za to będąca w dobrej formie Bouchard, z Pironkovą, która formę zgubiła parę miesięcy temu i ciągle nie może jej znaleźć. Kanadyjka w ubiegłym tygodniu półfinał w Starsburgu i naprawdę świetna forma, wcześniej jeszcze ćwierćfinał w Charleston, co złożyło się na bardzo dobry bilans na mączce (14-5). Bardzo solidny serwis, ofensywna gra i kończące uderzenia z obu skrzydeł, tym straszyła swoje rywalki i to powinno z nawiązką wystarczyć na Pironkovą. Bułgarka notuje beznadziejny sezon, tylko jedna wygrana w 14 meczach. Tsvetana nigdy nie błyszczała na ziemi, chyba pozostaje jej liczyć na przełom na swojej ulubionej trawie, bo w Paryżu trudno jej będzie się przełamać z mocno bijącą i prącą do przodu Bouchard. Nie widzę tutaj innej opcji jak wygrana ślicznotki z Quebecu, a w nagrodę otrzyma w drugiej rundzie mecz ze swoją idolką Szarapową.
✅102

typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Bundesliga
Spotkanie: Kaiseslatern-Hoffenheim
Typ: BTS TAK
Kurs: 1.62
Buk: bet365
Zacznę od tego że według mnie Hoffenheim zdecydowanie lepiej się prezentuje niż drużyna Kaiseslautern. I pomimo wysokiego kursu to ich zwycięstwa się dzisiaj spodziewam. Ja lubię jednak pewne typy i takim wydaje mi się być typ na BTS TAK. W ostatnim ich meczu padł wynik 3-1 dla Hoffenheim czyli Kaiseslatern strzeliło bramkę na wyjeździe i on daje im jeszcze jaka kol wiek nadzieje na awans. Aby awansować muszą na własnych śmieciach strzelać przez co rusza od początku do pressingu bo już nic nie mają do stracenia. Hoffenheim nie ma jakieś wspaniałej defensywy ( na ostatnie 8 meczy tylko raz zachowali czyste konto) więc nie zatrzymają nasilających się ataków. Jednak gra z kontry to ich atut dodatkowo wiedzą że jak strzelą w tym meczu chociaż jedną bramkę to mają praktycznie 100 % pozostanie w Bundeslidze. I tak też się stanie. Na 8 ostatnich pojedynków pomiędzy tymi drużynami padło 7 BTS TAK. Więc czemu miało by być inaczej dzisiaj ????
✅62

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie - Zagłębie Lubin : Polonia Warszawa
Typ - Czy w meczu zostanie wręczona czerwona kartka ? TAK
Kurs - 3.00
Buk - Betsson
Analiza :
..... na początku chcę zwrócić uwagę na kurs ! ( kiedy przeglądałem ofertę o godz. 6.00 kurs był 3.65 ) to jedna sprawa , druga jest taka że sędzią tego spotkania jest pan Tomasz Wajda oto jego bilans z tego sezonu :
- tylko 12 meczy sędziował pan Tomasz w tym sezonie
- 73 żółte kartki
- 9 czerwonych
- 6 rzutów karnych ( nad tym typem też się zastanawiałem 3.85 )
ostatni mecz który sędziował pan Tomek to 2013-05-03 Korona : Polonia
- 8 żółtych , 1 czerwona i 1 karny !
........ no i to by mogło wystarczyć chociaż warto też wspomnieć ich wcześniejsze spotkania w których czerwona kartka była pokazywana aż 11 razy , dlatego jak zawsze zaryzykuję i stawiam na czerwień ! ZOBACZYMY !
⛔100

fideliso 52

fideliso

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Ekstraklasa
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Polonia Warszawa
Typ: Over 2,5 - Tak
Kurs: 2.00
Buk: Expekt
Analiza:
Miałem chrapkę na czystą jedynkę w tym meczu ale zostałem uprzedzony. Zatem poszukam szczęścia w golach. Zacznę od statystyk. W 7 ostatnich meczach Zagłębia dwa razy nie padł over w spotkaniu z walczącym o utrzymanie Podbeskidziem oraz mistrzowską już Legią. Polonia na 7 zdarzeń over nie pokryła także dwa razy. Z GKS oraz Koroną. Dziś moim zdaniem minimum 3 bramki powinny paść. Zagłębie wygląda bardzo ciekawie w ataku. Grają szybko, dynamicznie. Oddają wiele strzałów z dystansu. Jak ich poniesie potrafią zaaplikować Śląskowi Wrocław cztery bramki ???? Chyba tylko w spotkaniu z Legią Warszawa na wyjeździe nie mieli zbyt wiele do powiedzenia w ofensywie. Ale jak pokazał mecz z Górnikiem lub Lechem potrafią też popełniać katastrofalne błędy w obronie. I w tym upatruję szansy dla Polonii. Ta ostatnia gra zaskakująco dla wszystkich dobrze. Poza kompromitującym spotkaniem u siebie z GKS Bełchatów w którym wszyscy zawodnicy czarnych koszul sprawiali wrażenie przypadkowych zawsze walcząca i nawet jeśli przegrywa to po walce i z jednym golem zaaplikowanym przeciwnikowi. Krótko mówiąc. Liczę, że dziś zobaczymy piłkę ofensywną z kilkoma błędami w obronie po obu stronach co powinno pokryć over.
⛔100

R 27

rakowiak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna- Rumunia I liga
Spotkanie:Ceahlaul - CSMS Iasi
Typ:1
Kurs:1,65
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dziś o 19.30 odbędzie się spotkanie ważne dla układu tabeli na koniec ligi rumuńskiej. Drużyny dziś rozgrywające mecz walczą o utrzymanie w lidze. Wygrany zespół przybliży się do utrzymania na kolejny sezon na kolejkę przed zakończeniem ligi. Obecnie w lepszej sytuacji znajduje się drużyna dzisiejszych gospodarzy spotkania czyli Ceahlaul. Znajdują się oni tuż nad strefą spadkową mając punkt przewagi nad drużyną Concordi. Dzisiejsi goście plasują się w strefie spadkowej na 17 miejscu i mają 5 punktów straty do miejsca gwarantującego utrzymanie na którym znajdują się gospodarze dzisiejszego spotkania. Goście jak widać są w ciężkiej sytuacji na 2 kolejki przed końcem i raczej już na pewno od przyszłego sezonu będą grać w 2 lidze. Bilans gospodarzy w meczach domowych przedstawia się następująco: 8w,3r,5p w bramkach 24:20 co daje im 9 miejsce spośród drużyn grających u siebie w lidze, natomiast goście na wyjazdach mają bilans 3w,2r,11p w bramkach 15:26 co daję im 15 miejsce spośród drużyn grających na wyjazdach. Jak widać gospodarze dzisiejszego spotkania mają przyzwoity bilans spotkania u siebie i powinni powalczyć o zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu które już dziś może dać utrzymanie ponieważ ich bezpośredni konkurent będący punkt za nimi w tabeli Concordia gra u siebie dziś mecz z drużyną Pandurii która gra o europejskie puchary i przy porażce Concordi i zwycięstwie dzisiejszych gospodarzy Ceahlaul to oni sobie zapewnią utrzymanie w lidze na kolejkę przed końcem ligi. W pierwszej rundzie wygrała drużyna gości 1-0 więc czas na rewanż. Sądzę że więcej argumentów ma drużyna gospodarzy i to ona wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku
✅ 65

Z 78

ziom157

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis, ATP - SINGIEL: Roland Garros (Francja), ziemna
Spotkanie : Przysiezny M. (Pol) - Williams R. (Usa)
Typ : 1
Kurs : 1,78
Bukmacher : Pinnacle Sports
Analiza :
Dziś mecz naszego Polaka Michała Przyciężnego,choć jeszcze dziś zagra Jerzyk.
Polski Tenisista zagra z Amerykanem Williamsem. Oczywiście faworytem do Zwycięstwa jest Polak. Tutaj bez wątpliwości. Przeszedł przez Kwalifikacje do RG dość łatwo pokonując między innymi Brugues-Davi A. (Esp) 2-0 , Fischer M. (Aut) 2-1 , i Williamsa 2-0. Pokonał już raz tego zawodnika jednak amerykanin dostał szczęsliwą kartę przegranego. Czyli zagra dziś jeszcze raz. Polak wtedy rozprawił się z nim w dwóch setach 6-4, 6-4. Moim zdaniem dziś Polak ponownie wygra. Amerykanin można powiedzieć że ma szczęście że jeszcze zagra w tym turnieju. Michał jest obecnie w dobrej formie i nie widzę tutaj innego wyniku. Polak jak narazie na tej nawierzchni gra nieźle. Bez dwóch zdań,mączka to jego nawierzchnia. W tym roku stoczył 4 pojedynki z czego 3 wygrał. . To dość dobry wynik jak na tego zawodnika.
Amerykanin wprawdzie to typowy ziemniak w tym roku rozegrał 12 spotkań z czego wygrał 7 wygrał. Polak aktualnie w rankingu jest na 133 pozycji. Natomiast Amerykanin 121. Różnica jest ale nie aż tak duża. Jeżeli tylko Polak wytrzyma napięcie że mierzy się ponownie z tym samym zawodnikiem to myślę
że bez problemów powinien to wygrać. Czekają go 3 sety a nie jak w kwalifikacjach 2 . Liczę że fizycznie jest dobrze przygotowany pokazując to w kwalifikacjach. Dodam że Amerykanin to nie jest jakiś dobry zawodnik. Patrząc po statystykach nie pokonał on kogoś dobrego,zazwyczaj wygrywał z Kwalifikantami lub Chelengerowcami.
✅78

M 3

medek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna- Rumunia I liga
Spotkanie:Chiajna-Pandurii
Typ:2
Kurs:1,8
Bukmacher: Unibet

Analiza: Pandurii gra o puchary , obecnie zajmuje 4 miejsce i posiada 59 punktów. 3 miejsce zajmuje Astra (59 punktów) , zaś 2 Petrolul (61 punktów). Miedzy tymi drużynami rozegra się gra o 2 premiowane miejsca w pucharach. Apetyty w Pandurii na puchary są ogromne , zaś terminarz nie jest zbyt korzystny , bowiem dzisiaj grają mecz wyjazdowy zaś za 2 dni podejmuje u siebie Astrę. Petrolul zaś w środę podejmuje u siebie nie grający o nic Gaz Metan Medias .

Na drugim biegunie tabeli znajduje się Chajnii , który zajmuje obecnie 15 miejsce w tabelli i do bezpiecznego miejsca brakuje im obecnie jednego punktu. Teoretycznie powinni dziś gryźć murawę , praktycznie to myślą o fuzji z Rapidem , który nie dostał licencji i bardzo prawdopodobne , że tylko 3 zespoły &quot;spadną&quot; . W ostatniej kolejce grają z Gloria (która już spadła i pewnie da im w prezencie te 3 punkty)

Wracając jednak do Pandurii to sytuacja w tabeli jest skomplikowana i bezposrednie spotkanie z Astra przegrane 4-1 w zeszłym roku tego nie ułatwia.

Reasumując jezeli dziś Pandurii wywiezie choć jeden punkt to i tak wszystko rozegra się w ostatniej kolejce . Jeżeli zaś dziś przegra to jej szanse na puchary spadają wrecz do 0. Sam liczę na to , że ten mecz bedzie obfitował w bramki i zakończy się wynikiem 1-2 dla Pandurii.
✅85

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Rolland Garros 27.05 15:50
Mugurza - Pliskova
typ: 2-0
2,1
bet365
Analiza
Dzis kolejne spotkania pierwszej rundy singlowej Rolland Garros, na dzis wybralem spotkanie pan, pomiedzy Hiszpanka Mugurza Blanco a Czeszka Pliskova. Nasza poludniowa sasiadka zdecydowanie lepiej czuje sie na kortach szybszych. Jej styl gry tego wymaga, gra ofensywnie, bardzo dobrze serwuje, podanie natomiast tu traci polowe na wartosci. Potwierdzaja niejako to wszystko jej wyniki na ziemi w tym roku i porazki w pierwszych spotkaniach w Strasbourgu, Marakeszu i Madrycie. Doi, Oudin, Pironkova te nazwiska nie powalaja. Hiszpanka nie jest chyba jeszcze w swojej optymalnej formie, ale moze wystrzeli w PAryzu. To bardzo zdolna Hiszpanka, swietnie czujaca sie na maczce. Jej wyniki nie powalaja w tym sezonie, jednak sa duzo solidniejsze niz Czeszki. Ma na rozkladzie Hampton, Johansson, Soler Espinose. Szczegolnie te dwie sa dosc grozne na clayu, oczywiscie jak na swoj poziom. Umiejetnosci gry na clayu, nawierzchnia, forma to wszystko jest dzis po stronie Hiszpanki, ktora powinna po pewnym zwyciestwie zameldowac sie w kolejnej rundzie.
⛔100

icetea00 36

icetea00

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna, RUMUNIA: Liga I
Spotkanie : Concordia - Pandurii
Typ : Obie strzela gola
Kurs : 1.85
Bukmacher : Bwin
Analiza:
Do końca seoznu zostało jeszcze dwie kolejki.Concordia zajmuje 15 miejsce w tabeli z 30 punktami bilans bramek 26:47 u siebie 12:21.Forma na ostatnie pięć spotkań cztery remisy,jedna przegrana.Remis z CFR Cluj 1-1,remis z Petrolul 1-1,remis z Rapid Bucharest 0-0,remis z CSMS Iasi 1-1,przegrana z Otelul 2-1.Bilans bramek formy na pięć spotkań 4:5.
Pandurii zajmuje 4 miejsce w tabeli z 59 punktami bilans bramek 55:42 na wyjezdzie 16:23.Forma na ostatnie pięć spotkań trzy wygrane,dwie przegrane.Przegrana z FC Brasov 3-2,wygrana z CSS Turnu Severin 3-1,wygrana z V. Constanta 4-1,przegrana z Steaua Bucharest 2-0,wygrana z G. Bistrita 4-0.Bilans bramek formy na pięć spotkań 13:7.
Dla obu drużyn to jest ważne spotkanie Concordia traci jeden punkt do bezpiecznego miejsca w lidze do Ceahlaul.Pandurii walczy o ligę europejską ma 59 punktów razem z astrą zajmuje 4 miejsce w lidze jeśli dziś wygra będą mieli aż 3 punkty przewagi.
Między sobą obie drużyny zagrały trzy razy we wszystkich spotkaniach padł bts.Ostatnie wyniki to 5:2 dla Pandurii ,3:1 dla Concordia,2:1 dla Pandurii.Dziś uważam że jedna i druga drużyna strzeli po golu.
⛔ 100

ciku182 182

ciku182

Użytkownik
Dyscyplina: Futsal
Spotkanie: Tyumen - Dinamo Moscow
Typ: Dinamo Moscow
Kurs: 1,50
Analiza:
Dziś na ruszt wrzucam spotkanie z rosyjskiej ligi futsalu. Goście z Moskwy są już przez niektórych ekspertów uznawani za mistrzów Rosjii. Jednak muszą oni zrobić dzisiaj kolejny krok jeśli myślą o liderowaniu w lidze. Dwa mecze u siebie wygrali dość pewnie 7:2 i 6:4. Więc brakuje im tylko jednego wygranego meczu i myślę, że rzucą oni dzisiaj wszystkie siły, aby nie martwić się o następne mecze. Każdy wie jakimi prawami rządzą się playoff-y.
W dodatku zawodnicy z Moskwy zakończyli rundę zasadniczą na 1 miejscu mając przewagę 25 punktów nad Tyumenem. Co świadczy o różnicy w potencjale obu ekip. W ostatnich 2 meczach pomiędzy tymi zespołami górą byli piłkarze z Dynama. Wiśnią na torcie jest też forma z ostatnich 5 spotkań. Dynamo ma bilans 5 zwycięstw i 0 porażek, a Tyumen 2 zwycięstwa i 3 porażki. Uważam, że dzisiaj niespodzianki nie będzie.
brak buka

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom