Dyscyplina:
Koszykówka, NBA
Spotkanie: Los Angeles Lakers - Miami Heat
Typ: Miami Heat -9.5 AH
Kurs: 1.94
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Mecz który powinien być hitem za oceanem ale wydaje się, że w obecnej sytuacji w jakiej są Jeziorowcy wynik meczu jest łatwy do przewidzenia. Lakers bowiem od pewnego czasu boryka się z kontuzjami i to kluczowych zawodników, Na pewno nie zagrają dziś Kobe Bryant (13.8 punktów, 4.3 zbiórek i 6.3 asyst na mecz) , Steve Blake (9.8 pkt , 3.3 zbiórek i 7.7 asyst na mecz) i Steve Nash (6.7 pkt , 1.5 zbiórek i 4.8 asyst na mecz) nie zagra również Pau Gasol (14.8 pkt, 3.1 asyst oraz 9.2 zbiórek na mecz), jest natomiast nadzieje, że zagra Jordan Farmar (9.2 pkt, 2.9 zbiórek i 4.4 asyst na mecz), który ma właśnie powrócić na dzisiejszy mecz z Miami ale ja przypomnę, że nie jest to nic pewnego, bowiem ten zawodnik miał już wrócić wcześniej ale jego powrót jest odwlekany. jednym słowem dziś zabraknie najlepszego asystenta (Steve Blake), najlepszego zbierającego ( Pau
Gasol) do tego nie ma Nasha i Bryanta i nie wiadomo czy gotowy będzie Farmar - nie wróży to najlepiej przed dzisiejszym spotkaniem.
Te wszystkie kontuzje wpływają rzecz jasna na wyniki drużyny, ostatnio gdy nasiliły się te urazy L.A. Lakers przegrali dwa mecze i to w wysokich rozmiarach z Golden State Warriors 83-102 i Phoenix Suns 90-117 oraz udało im się pokonać Minnesota Timberwolves 104-91. Z całym jednak szacunkiem dziś jednak grają z zdecydowanie mocniejszą drużyną niż Minnesota, a mianowicie Miami Heat i właśnie ze względu na ich ostatnie problemy postanowiłem zagrać na handicap -9.5 pkt w stronię gości.
Miami Heat obecnie to zupełne przeciwieństwo drużyny L.A. Lakers, w rubryce kontuzja nie znajdziemy ani jednego zawodnika, co oczywiście oznacza, że dziś Słońca zagrają w najsilniejszym zestawieniu i są oczywiście zdecydowanym faworytem. Również ostatnie mecze. Również ich wyniki w ostatnich meczach mogą napawać optymizmem, otóż w 8 ostatnich spotkaniach przegrali tylko raz na wyjeździe z Indiana Pacers, pozostałe mecze rozstrzygali na swoją korzyść z czego 4 wygrali różnicą 10 punktów lub więcej. Myślę, że typ na mecz ten mecz czyli handicap w stronę Miami to niezłe rozwiązanie, Słońca przyjeżdżają dziś do L.A. w roli faworyta i przy aktualnych osłabieniach drużyny Lakersów oraz formie jaką prezentują to obowiązkiem gości jest dziś wygrać. Myślę, że Miami będą starali się dziś wygrać wysoko, jeżeli poczują, że rywal jest słaby, wszak jest to dość prestiżowe spotkanie i efektowne zwycięstwo na L.A. Lakers na pewno zawsze jest okazją do chwały. Myślę, że Miami dziś postarają się o dwucyfrowe zwycięstwo nad L.A. Lakersami.

100