>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 25.12.2010 (sobota)

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Tutaj podajemy typy na sobotę - 25 grudnia !!!

Typy podajemy według wzoru:

Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:

Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu !!!

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej :!:

Pamiętaj, że:
- powtórzony typ to ⛔100 pkt :!:
- nieregulaminowy bukmacher to ⛔100 pkt :!:

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu
:!:

Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie -&gt;&gt;&gt; LINK.
NIE PISZ o tym w dziale z typami.
Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami
:!: :zoltakartka:

P 1,8K

patced

Użytkownik
Spotkanie: Bornova - Efes Pilsen
Typ: Efes Pilsen -8,5
Kurs: 1,83
Buk: Bet365

Bornova ma spokojnie utrzymać się w lidze. Celem zespołu jest bezpieczna pozycja w środku tabeli bez fajerwerków. Stąd też ich skład nie był budowany na jakieś większe sukcesy. Mają kilku solidnych krajowych graczy to wszystko. Efes szykował się na podbój Europy z jakim skutkiem każdy wie. Przez walkę w Eurolidze nieco spuścili z tonu w rodzimej lidze. Aż 5 pozycja to prawdopodobnie wynik natłoku meczy. Jednak to spotkanie ma jednego faworyta. Efes w Moskwie nie kalkulował ale nie grał na 100% to było widać gołym okiem. Trener w swych wypowiedziach stwierdził, że w tym momencie muszą zacząć walczyć w lidze bo zespoły takie jak Galatasaray, Fenerbahce czy Besiktas czekać na nich nie będą i w pewnym momencie odjadą. Myślę, że Efes jest spokojnie pokonać Bornove tym bardziej jeśli zaangażują się w ten mecz bardziej niż zwykle. Handicap jaki obecnie oferuje Bet365 jest dość zmniejszony i jutro spodziewam się handi około 10,5 ... tak, więc gramy.

✅ 83

Otrzymane punkty reputacji: +7
verti 3,4K

verti

Forum VIP
Kashima Antlers - Nagoya Grampus
Typ: Kashima -1 EH
Kurs: 3.60
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:

Kiedy większość z Nas będzie odsypiała tradycyjną wigilijną pasterkę, w Azji - a konkretnie w Kraju Kwitnącej Wiśni wybiegną piłkarze by rywalizować o awans do półfinału Pucharu Japonii. Zmagania ligowe dobiegły końca, więc zawodnicy zabierają się za rywalizację w Pucharze.

Spotkanie które mnie interesuje rozgrywane będzie na Kashima Soccer Stadium, a zmierzą się w nim zespoły Kashimy Antlers i Nagoyi Grampus. O formie obu drużyn nie można powiedzieć w zasadzie nic, bowiem liga japońska zakończyła rozgrywki na początku grudnia i piłkarze blisko 20 dni nie rozegrali żadnego meczu o stawkę. W kończącym się sezonie Nagoya zdobyła tytuł mistrzowski, natomiast Kashima uplasowała się tuż za podium. O dziwo jednak w obu spotkaniach pomiędzy tymi drużynami w minionym sezonie górą był zespół Kashimy (1-0 oraz 4-1). O ile zwycięstwo u siebie dziwić nie mogło, bo w bilansie bezpośrednich pojedynków na Kashima Soccer Stadium bezapelacyjnie lepsi są gospodarzy (24 wygrane Kashimy, 4 zwycięstwa Nagoyi). Ogólnie Kashima u siebie zwykła radzić sobie bardzo dobrze (w ubiegłym sezonie bilans 11-4-2). Jak już wspomniałem ubiegły sezon Kashima zakończyła na pechowym czwartym miejscu, pechowym ze względu na fakt iż przez to nie zakwalifikowali się do Azjatyckiej Ligi Mistrzów. Nic jednak straconego, bowiem jeżeli zwyciężą w Emperor Cup to zagwarantują sobie przepustki do ACL. Dlatego też nic dziwnego, że mobilizacja w ich szeregach jest dość spora. W zupełnie innych nastrojach do tego meczu podejdą nowo-kreowani mistrzowie Japonii. Większość piłkarzy po prostu dostała na ten czas wolne i szansę pokazania się będą mieli rezerwowi piłkarze. Szczególnie odczuwalny w szeregach Nagoyi będzie brak najlepszego strzelca minionego sezonu - Kennedy&#39;ego (31 spotkań, 17 bramek - reprezentant Australii), Tamady (29 meczów, 13 goli - reprezentacja Japonii), Tulio Tanaki (26 gier, 6 bramek - reprezentacja Japonii), Denilsona Cordoby (26 spotkań, 4 bramki - były reprezentant Kolumbii), Burzanovica (27 gier, 4 gole - były reprezentant Serbii), dos Santosa (25 meczów - były reprezentant Japonii) oraz Magnum (31 spotkań, 2 gole). Aż pięciu z nich to kluczowi zawodnicy - wszyscy dostali wolne i przebywają w domach lub na urlopach. Zespół Nagoyi przystępuje do tego meczu bez &quot;kręgosłupa&quot; drużyny. Kashima wybiegnie najsilniejszą jedenastką, gdyż liczą na przepustki do ACL. Wróć ... Kashima zagra bez swojego brazylijskiego napastnika - Marquinhosa (27 spotkań, 11 bramek). Trzeba jednak przyznać, że strata to nieporównywalnie mniejsza do braków ze strony mistrza. Według mnie gospodarze rozstrzygną to spotkanie na swoją korzyść, bowiem mają o co walczyć (awans do ACL), grają najmocniejszym składem przeciw rezerwowym Nagoyi. Powodzenia!

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +14
kuku 147

kuku

Użytkownik
Spotkanie: Torpedo Nizhny Novgorod vs. Severstal Cherepovets
Typ: Over 7.5
Kurs: 6.50
Bukmacher: Betway
Analiza:

Spotkanie zostanie rozegrane w piątek o godzinie 15:00 na stadionie drużyny Torpedo Nizhny Novgorod. Dotychczasowe spotkania pomiędzy tymi zespołami przestawiają się następująco:

10-12-10 Torpedo 0 - 2 Severstal
30-09-10 Severstal 2 - 1 Torpedo
21-09-10 Severstal 1 - 2 Torpedo
29-12-09 Severstal 4 - 3 Torpedo
09-12-09 Severstal 5 - 1 Torpedo
11-11-09 Torpedo 6 - 4 Severstal
28-09-09 Torpedo 4 - 1 Severstal
28-01-09 Severstal 3 - 4 Torpedo
23-09-08 Torpedo 0 - 1 Severstal

Na ostatnie 9 spotkań pomiędzy tymi zespołami tylko raz padło więcej niż 7.5 gola na mecz i było to rok temu właśnie na stadionie Torpedo. Dzisiejsze spotkanie również będzie rozgrywane na ich stadionie i liczę, że padnie sporo bramek. Ostatnie mecze pomiędzy tymi druzynami były bardzo underowe, bo w tych 3 spotkaniach łącznie padło zaledwie 8 bramek, a że w przyrodzie nic nie ginie, myślę że jutro oba zespoły to nadrobią. Jak na KHL spotkania które są rozgrywane teraz po ponad tygodniowej przerwie są overowe, a ta liga jest raczej underowa, może tak podziałała ta przerwa. W spotkaniach, które były rozegrane od środy większość zakończyła się overem i aż w 5 padł over 7.5. Drużyna Severstal na ostatnie 5 spotkań miała 2 razy over 7.5 i raz over 6.5. Natomiast mecze Torpedo w większości kończą się overem 6.5, bo na ostatnie 15 spotkań więcej niż 6 bramek w meczu można było oglądać aż 10 razy. Wiadomo, że dzisiejsze spotkanie może się zakończyć równie dobrze na 1 strzelonej bramce, bo to jest hokej, ale patrząc na ostatnie wyniki i biorąc pod uwagę, że pomiędzy tymi zespołami już padało 7 czy 10 goli, myślę że warto zaryzykować na over 7.5 po wysokim kursie.

⛔ 100

mpoooo 12

mpoooo

Użytkownik
Spotkanie: Torpedo NN - Severstal Cherepovec
Typ: Torpedo NN
Kurs: 2,30
Buk: Bwin
Analiza:

W pierwszy dzień świąt nie ma zbyt wiele do obstawienia, także kto pierwszy ten lepszy. Jedną z atrakcji tego dnia bedą napewno 3 mecze rosyjskiej ligi hokeja KHL. Stad tez moje zainteresowanie spotkaniem Torpedo-Severstal. Oba zespoły to dobrzy znajomi z Tarasov Division. Gospodarze to 5 zespół tej dywizji z bilansem (16-18). Co tu dużo mówić nie powodzi się im w lidze tak jakby chcieli, ale ostatnia forma wskasuje na lekka poprawe. Bilans Torpedo w 5 ostatnich grach to (1-4), ale ta jedna wygrana to spore osiagniecie bo pokonali u siebie SKA Saint Petersburg 5:2 co było nie lada niespodzianką. Drużyna gości(19-18) to druga drużyna dywizji jednakże ich ostatnia forma to dość słaba postawa. Pięć ostatnich spotkań (2-3) w tym baty z Lokomotiv Yaroslav 8:2 i 3:0 z Atlant Mytischi. Drużyny te grały ze sobą nie tak dawno bo 12.12.10 zwyciężył Severstal 0:2. Moim zdaniem drużyna gospodarzy weźmie dziś rewanż na gościach z Cherepoveca i chociaż w tabeli dzieli ich 13 punktów, znajdują się w podobnej formie i spotkanie napewno bedzie wyrównane. Za gospodarzami przemawia jednak atut własnej tafli i chęć zrewanżowania się za ostatnią porażkę. Mój typ to zwycięstwo Torpedo.

⛔ 100

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Avispa Fukuoka – FC Tokio
Typ: over 1,5
Kurs: 1.40
Bukmacher: Gamebookers

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam ćwierćfinałowy pojedynek Japońskiej pucharu Emperatora w którym to zmierzą się zespoły Avispa Fukuoka z FC Tokio. Gospodarze tego spotkania to świeżo upieczony pierwszo ligowiec który wywalczył sobie awans po przez zakończenie sezonu ligowego na 3 miejscu w Japońskiej J2 wyprzedzając takie zespoły jak JEF United czy Tokio Verdy. Goście natomiast po ciężkim boju do ostatniej ligowej kolejki spadli z najwyższej klasy rozgrywkowej Japońskiej piłki ustępując o 2 punkty ekipie Vissel Kobe. FC Tokio po mimo spadku z pierwszej ligi bardzo dobrze prezentowało się na wyjazdach gdzie w 17 występach wyjazdowych zdołali 6x zwyciężyć a 2x zremisowali strzelając przy tym 21 bramek a stracili 24. Nie podlega wątpliwości, że obydwa w/w zespoły podejdą do tego pojedynku ze 100% motywacją gdyż każda będzie chciała udowodnić, że to właśnie ona jest lepsza po mimo II ligi czy po mimo spadku. Reasumując stawiam tutaj na over 1,5 bramki gdyż wydaje mi się, że rozwiązanie to jest bardzo prawdopodobne w tym meczu.

✅ 40

S 1

splot

Użytkownik
USA: NBA
Orlando Magic - Boston Celtics +2
typ 2
kurs 1.87
bwin
Spotkanie 20.30

Analiza

Orlando pokazało się z dobrej strony pokonują zmęczonych Spurs. Ale nie wieże że wygrają z wypoczętymi Celtics. Przed mecze ze Spurs Orlando przegrywało z drużynami słabszymi: Alanta , Philadelfia i silniejszymi: Dallas i Denver. Boston natomiast &quot;no mucha nie siada&quot; wygrali z Atlantą , Philadelfią i Denver. Orlando sobie z tymi dryżynami nie poradziło więc dla mnie to już jest przekonywujący atut. Nastawienie na psychiczne obu drużyn będzie tak samo wysokie. Ale ja stawiam na drużynę z Bostonu . A dlaczego ten handclip? No dlatego że ostatnie spotkanie jakie przegrali gracze z Bostonu zakończyło się 102-101 :]

⛔ 100

santosdrazyk 5

santosdrazyk

Użytkownik
Spotkanie: Atlant Mytishi - Dynamo Moscow
Typ: remis (x)
Kurs: 4,2
Bukmacher: gamebookers.com

Analiza: W pierwszy dzien swiat hokeisci Atlantu podejmowac beda na wlasnej hali lidera rozgrywek ruskiej ligi - Dynamo z Moskwy.
Mytishi u siebie zanotowali w tym sezonie 6 zwyciestw, 5 remisow oraz 5 porazek. W bramkach 40 strzelonych oraz 32 stracone. Ostanio prezentuja sie z niezla forma. Na 8 spotkan przegrali raptem 1 spotkanie, w pozostalych zwyciezali 5 razy w regulaminowym czasie gry oraz 2 razy po dogrywce.

Goscie pomimo faktu iz sa liderem rozgrywek to nie sa jednak skuteczni, bowiem sa na 9 miejsce pod wzgledem skutecznosci pod bramka przeciwnika. Strzelili 99 goli w 35 spotkaniach. Na wyjazdach spisuja sie calkiem dobrze bo zanotowali 9 zwyciestw, 4 remisy oraz 3 porazki. W bramkach 43:33. Owszem maja najlepsza obrone w lidze, ktora dzisiaj zmierzy sie z druga najlepsza obrona.
Atlant ogolnie jest 19 sila pod wzgledem ataku, a u siebie 20. Tak wiec jak widac mocna strona obu ekip jest solidna obrona, mankamentem jest atak. Dynamo ostanie 5 wyjazdow mialo ciezkie. 2 wygrane oraz 3 remisy po 1:1 po ktorych hokeisci ze stolicy rosji musieli uznac wyzszosc gospodarzy. Wydaje mi sie ze z aktualna forma gospodarzy, goscie nie beda mieli latwo. Sa calkiem spore szanse na kolejny remis w regulaminowym czasie gry. Moze takie swiateczne pojednanie...?? :p

⛔ 100

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Spotkanie : Orlando Magic - Boston Celtic
Typ : Boston ZW
Kurs : 2.27
Bukmacher : PinnacleSports

Analiza : Orlando ( 17-0-12 ) mający w domu bilans ( 10-0-5 ), podejmie dziś Boston ( 23-0-4 ), który na wyjazdach ma bilans ( 10-0-3 ).
Orlando znajduje się w kryzysie, czego dowodem jest bilans ost. 10 spotkań : 2zw. i 8porażek ! przegrywając m.in. w domu z Dallas, Philadelphią i Atlantą.
Jakby tego było mało, Boston ost. raz przegrał 21.listopada, odnosząc od tego czasu 14 ! zwycięstw w tym 6 wyjazdowych, m.in. 23pktowe z Atlantą, 31pktowe z Charlotte, czy też ost. z będącymi w gazie graczami NY.
Uważam, iż dziś niezgrani po wymianie zawodników gracze gospodarzy nie będą w stanie przerwać imponującej serii Celtów i spotkanie zakończy się 15. z rzędu zwycięstwem gości.

Wesołych Świąt;)

⛔ 100

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Spotkanie : Hamburger - Göppingen
Typ : Powyżej 60.5
Kurs : 2,80
Bukmacher : Bet364

Analiza :
Witam. Nie ma wiele dziś do grania ale upatrzyłem ciekawy typ w niemieckiej Bundelidze piłki ręcznej pomiędzy Hamburger a Göppingen. Kurs na gospodarzy jest śmiesznie niski bo 1,10 ale wcale to nie powinno dziwić, bo wiadomo, że Hamburg w piłce ręcznej w Niemczech (i nie tylko) bryluje ! Może najpierw przedstawię trochę statystyk przed wywodem dlaczego się zdecydowałem na ten typ ;) Zatem, Hamburg u siebie w tym sezonie na 9 spotkań wygrał ... 9 a uwaga tylko 1 spotkanie na 17 meczy przegrał i było to w kolejce rozpoczynającej sezon. Zatem forma wyśmienita - nie mają sobie równych w lidze i dziś pewnie też wygrają ale czy pójdzie im to łatwo i przyjemnie ? Otóż jestem pewny, że nie !
Göppingen też ostatnio sobie całkiem dobrze poczyna i w ostatnich 10 spotkaniach tylko raz przegrali. Świadczy to bardzo dobrze o tej ekipie, która na początku sezonu jakby nie mogła się rozkręcić zaliczając remisy i porażki. Myślę, że dziś będą godnym przeciwnikiem dla Hamburga i liczę na dużą ilość bramek.
Warto zwrócić uwagę, że w dotychczasowych meczach tych drużyn w tym roku padły następujące wyniki:
28/08/2010 Bundesliga Goppingen vs. HSV 32:30
31/03/2010 Bundesliga HSV vs. Goppingen 31:23

Goppingen już zatem w tym sezonie z Hamburgiem wygrał (to ta jedyna porażka Hamburga) w stosunku over 60,5 gola. Dziś myślę, że będzie podobnie go Hamburg na pewno będzie chciał się im zrewanżować ale Goppingen jest na tyle w dobrej formie, że mogą postawić duży opór strzelając sporo bramek co za sobą powinno pociągnąć mój typ. Pozdro

⛔ 100

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Spotkanie: Boston Celtics - Orlando Magic
Typ: Boston Celtics +2,5 (AH)
Kurs: 2,03
Bukmacher: Pinnaclesports
Analiza: Paul Pierce żyje i w tym sezonie wygrywa mecze, właśnie takie jak ten. W ogóle, Celtics w tym sezonie grają w takich szlagierach wyśmienicie. Jak przegrywa się z nimi niewielką różnicą w końcówce, to prawie nie ma szans na wygraną, bo Pierce i Ray Allen zamrażają mecze perfekcyjnie. Jason Richardson trafił w barwach Magic ledwie 4 ze swoich 15 trójek. Zupełnie jeszcze nie wszedł w rytm. Arenas w ostatnim spotkaniu lepiej w liczbach, związane to jest pewnie z urazem w trakcie meczu Nelsona. Gilbert potrafi świetnie wypatrzyć partnera pod koszem, ale musi też zacząć dawać solidne punkty, jeżeli J-Rich nie daje ich tyle, co u boku Steve Nasha. Najlepiej z nowych graczy Hedo, on po prostu świetnie czuje się w Orlando, a Orlando świetnie się czuje, mając go. Hidayet gra w obronie jak za najlepszych czasów. To jednak nie przysłoni wielu luk. Wszystkich dziur Howard może dziś nie załatać. U rywali grać będą już obaj &quot;bracia&quot; O&#39;Neal, jest Garnett, także Pierce i Allen, którzy moim zdaniem dziś błysną. Nate także ma sporo do zaoferowania, choć moim zdaniem akurat na jedynce Magic mogą szukać przewagi. Ławka Celtics również nie pęknie. Nie jestem za tym, żeby grał Avery Bradley, bo dla mnie zupełnie nie jest na to jeszcze gotowy, ale Erden wygląda coraz lepiej, a Big Baby i Daniels za każdym razem wychodzą i robią swoje. Ogólnie, tak jak nie przekreślałem Magic po porażkach i pisałem analizę na ich wygraną ze Spurs, tak nie ma co się podniecać wysoką wygraną nad najlepiej grającym, obok Mavs i Celtics, jak na razie zespołem ligi. Passa Celtics trwa już 14 spotkań, brakowało O&#39;Nealów, Rondo, Westa, zespół jednak dawał radę. Przerwana passa 10 meczów Spurs, Magic pewnie chcą więcej, ale tym razem moim zdaniem obejdą się smakiem, bo Celtics wypunktują ich słabe strony, także te, które wynikają z tego, że zespół dopiero co został przebudowany.

⛔ 100

reptile 3

reptile

Użytkownik
Spotkanie: Lakers-heats
Typ: 1
Kurs: 1.65
Bukmacher:betclic
analiza: jeziorowcy upokorzeni ostatnią porażką z Bucks. Zdobyyli we własnej hali jedynie 79 pkt co zdarza się im bardzo rzadko. W kolejnym meczu z matematycznego punktu widzenia nie ma szans na powtórzenie tak słabego dorobku. Motywacja gospodarzy po ostatniej przegranej jest ogromna i sądzę , że uporają się z dzisiejszym rywalem. Szczególnie liczę na Bryanta który ma dużo do udowodnienia w tym spotkaniu. Ostatnio negatywnie wypowiadał się o sytuacji jaka panuję w Heats.
Uważam ,że w tym szlagierze Lakers pokażą na co ich stać gdy są zmotywowani-a gdy są zmotywowani są jedną z najlepszych drużyn w lidze ;)
http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&amp;LExt=bri&amp;refer=xforumbuch

PODANIE TYPU PO CZASIE

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom