>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 25.06.2011 (sobota)

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na sobotę - 25 czerwca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Sport: Siatkowka
Spotkanie: Portugalia - Serbia
Typ: 2(-1,5)
kurs:1.8
Buk:Betsson
Analiza:
Serbia zajmuje 2 miejsce z dorobkiem 13 pkt Portugalia natomiast jest na 4 miejscu ale z odziwo dobrym dorobkiem bo 7 pkt w ostatnich meczach cidrudzy mierzyli sie z argentyna gdzie dwukrotnie przegrali 3-1 i 3-0 nie pozostawiajac po sobie dobrego wrazenia bo podrozy z ameryki poludniowej zagraja na wlasnym obiekcie z druzyna serbii ktora jeszcze nie dawno nalezala do swiatowej czolowki w siatkowce teraz graja slabiej i raz nawet przegrali z outsajderami grupy walsnie z portugalia co dziwnego ze porazka ta miala miejsce przed wlasna publicznoscia a wiec jest za co sie rewanzowac. Mysle ze wowczas serbowie podeszli do tego spotkania troche na pol gwizdka i Portugalczycy to wykorzystali jutro sadze ze druzyna z Balkanow juz zagra na 100% mozliwosci i rozgromi slabiutkich Portugalczykow bez straty seta. Jednakze biorac typ bardziej asekuratywny daje hc -1,5 na serbow a taki wynik juz praktycznie zapewni im awans do turnieju glownego gdyz Finlandia dzisiaj przegrala z Arg 3-2 i pozbawili sie juz prawie szans. Serbowie musza wygrac dzis i to koniecznie za 3 pkt bo w razie niepowodzen Finowie ostatnie mecze maja wlasnei z POrtugalia na wlasnym parkiecie a serbowie mierzyc sie beda z Argentyna a z Tymi z kolei moze zdarzyc sie wszysko licze na szybkie zwyciestwo dzisiejszych gosci.
⛔100
Analiza użytkownika rumak57

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaNorwegia - Tippeligaen
Spotkanie: Aalesund - Lillestrom
Typ: Aalesund – 2 AH
Kurs: 5.50
Bukmacher: Bet365
Analiza: Zaledwie dwa dni po pucharze Norwegii, znów wracamy na skandynawskie boiska, tym razem w ramach ligi. Trzynastą kolejkę rozpocznie spotkanie na Color Line Stadion, gdzie gospodarze i zarazem podopieczni Kjetil’a Redkdal’a czyli Aalesund, będzie podejmować ekipę Lillestrom. Obie ekipy w środowy wieczór grały swoje spotkania w ramach pucharu Norwegii, dzisiejsi gospodarze na własnym stadionie pokonali Sarpsborg 08 – 3:0, natomiast Lillestrom nie miało już tak łatwej przeprawy, gdyż przyszło im się zmierzyć z Rosenborgiem Trondheim w wyjazdowym spotkaniu, w którym po 120 minutach z gry i rzutach karnych ostatecznie polegli, przegrywając karne 4:1 a całe spotkanie 3:2.
Ponadto, dla Lillestrom będzie to już piątego spotkanie w przeciągu dwunastu dni, to trochę sporo, w tym wyżej wymienione spotkanie, w którym na pewno stracili gracze Lillestrom sporo sił.
Ekipa Aalesund, która obecnie zajmuje trzecią pozycje w Norweskiej Tippeligaen, u siebie spisuje się nieźle (4-0-2 , 8:6).
W spotkaniu przeciwko Lillestrom w ekipie gospodarzy zabraknie: Ole Rørvik (Bramkarz, 0/0), Pablo Herrera (Pomocnik, 1/0), Lars Fuhre (Pomocnik, 5/0) i Sander Post (Napastnik, 7/1) wszyscy gracze opuszczą spotkanie z powodu kontuzji, wątpliwy jest występ Solomon Okoronkwo (Napastnik, 4/0). Są też dobre wieści, a mianowicie do drużyny wracają Jason Morrison (Pomocnik, 8/0) and Demar Phillips (Obrońca,7/3), którzy powrócili z Gold Cup i znajdą się zapewne w składzie na to spotkanie.
Jeżeli chodzi o ekipę gości, to na wyjazdach spisują się średnio (2-3-2, 17-11) jedyną rzeczą, która budzi respekt, to ilość bramek na wyjeździe (średnio 2.43 gola na wyjazdowy mecz).
Jeżeli chodzi o braki, z powodu kontuzji nie zagrają Mathis Bolly (Pomocnik, 2/0) i Erling Knudzon (Pomocnik 8/2).
W ekipie Lillestrom zabraknie dwóch najważniejszych zawodników, którzy bez wątpienia ciągną grę a mianowicie, z powodu zawieszenia w spotkaniu nie wystąpi Nosa Igiebor (Pomocnik, 11/6) a także Anthony Ujah (Att 12/13) gwiazda i najlepszy strzelec norweskiej Tippeligaen, nie znajdzie się w składzie na spotkanie przeciwko Aalesunds. Lillestrøm, zaakceptowało ofertę od niemieckiego Mainz. Ujah pojedzie do Niemiec, aby przejść testy medyczne i podpisać kontrakt.
Jeżeli chodzi o historię spotkań, w których to Aalesund był gospodarzem, to w ostatnich trzech latach, Allesunds pokrywało handicap, który dzisiaj zaproponowałem.
2008: Aalesunds - Lillestrom 3:0
2009: Aalesunds – Lillestrom 3:1
2010: Aalesunds – Lillestrom 3:0
Myślę, że zmęczone Lillestrom polegnie na Color Line Stadium przynajmniej 2 bramkami. Stawiam na 3:0.
⛔100

A 2

azbest1910

Użytkownik
Sport: mlb - baseball
Spotkanie: Colorado Rockies u New York Yankees 01:05
Typ: yankees -1,5
kurs: 2,45
Buk:Bwin
Analiza:
znowu rzucajacym jest burnett. ostatnio bardzo dobrze nazrzuca mimo niektoych przegranyc meczy wina zawodnikow z pola. mysle ze dzisiaj wygraja gladko. miotacz przeciwnej druzyny wykazuje wahadłowy pokaz formy. przewaga wlasnego boiska
Kiepska analiza.

L 7

lgglpl

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – U21 EURO Championship
Spotkanie: Hiszpania U-21 - Switzerland U-21
Typ: X/2 (1 pol.-X/2 pol-1)
Kurs: 4.75
Bukmacher: Tobet
Analiza:
Co tu dużo pisać finał mistrzost europy u21. Faworytem jest hiszpania ale myślę, że szwajcaria nie podda się bez walki. Typuje remis w pierwszej połowie i wygrana hiszpani w drugiej. W półfinałach hiszpania zremisowała w regularnym czasie gry 1:1 z białorusią i w dogrywce wygrała. Szwajcaria z regulaminowym czasie gry remisowała 0:0 z czechami i w dogrywce wygrała. W fazie grupowej szwajcaria nie straciła bramki a hiszpanie tylko jedną. Myślę, że mecz będzie bardzo wyrównany jednak doświadczenie hiszpani(oraz moze i szczescie) da im zwycięztwo. Trzeba jednak pamietać, że szwajcaria od 4 meczów nie straciła bramki.
⛔100

damian671 151

damian671

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka- Liga Światowa
Spotkanie: Argentyna- Finlandia
Typ: Argentyna wygra pierwszego seta
Kurs: 1.45
Bukmacher: bet365
Analiza:

25 czerwca 2011 roku o godzinie 2:00 odbędzie się spotkanie pomiędzy pierwszą w grupie drużyną Argentyny a czwartą, czyli ostatnią Finlandią. Typ trochę ryzykowny, gdyż w ostatnim spotkaniu pomiędzy tymi dwoma drużynami pierwszego seta wygrała Finlandia (25:21), sądzę jednak, że reprezentacja Argentyny wyciągnęła jakieś wnioski i nie pozwoli przeciwnikowi zajść aż tak daleko tym razem. Warto przypomnieć, że ostatni mecz omal nie zakończył się przegraną Argentyny, gdyż:
- pierwszego seta przegrali 25:21,
- drugiego seta wygrali 25:17,
- trzeciego seta przegrali 25:19,
- następnego wygrali już tylko przewagą 2 punktów (26:24)
- i na uratowanie się wygrali także ostatniego (15:11).
Mecz tamten był bardzo niepewny, gdyż na początku drużyna Finlandii bardzo ładnie grała wygrywając 2 sety w tym pierwszego. Myślę, że drużyna Argentyny nie pozwoli na niekorzystny dla siebie wynik, a jak widać drużyna Finlandii potrafi stworzyć zagrożenie. Po prostu sądzę, że reprezentacja Argentyny będzie chciała zacząć dobrze mecz i wygrać pierwszego seta, gdyż byłby wstyd gdyby przegrali oni z ostatnią drużyną w grupie. Dla uzasadnienia tego, dlaczego ostatni mecz uważam za trudny dla Argentyny chcę przywołać 3 ostatnie spotkania:
a) Finlandia- Argentyna: wynik 0-3
b) Argentyna- Portugalia: wynik 3:1
c) Argentyna- Portugalia: wynik 3:0
Jak więc widać od dłuższego czasu Argentyna wygrywała rozgramiając drużynę przeciwną do 0 lub raz do 1 a tu nagle z reprezentacją Finlandii owszem wygrała ale 3:2, co świadczy o tym, że reprezentacja Finlandii może być zagrożeniem dla liderów grupy. Sądzę, że teraz zespół Argentyny weźmie sprawę na poważnie i da z siebie wszystko szczególnie w pierwszym secie. Pozdrawiam
⛔100

M 70

mr.luke

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - MŚ U17
Spotkanie: Meksyk (U17) - Holandia (U17)
Typ: Ile padnie goli? Więcej niż 2,5
Kurs: 1,83
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dzisiaj proponuje spotkanie mistrzostw świata U17 pomiędzy Meksykiem a Holandią. Meksyk ma zapewnione wyjście z grupy, więc ten mecz to właściwie dla nich luźne spotkanie. Inaczej sprawa wygląda z Holandią... Tutaj &quot;wiatraki&quot; muszą zwyciężyć i liczyc na potknięcie Kongo z Koreą aby myśleć o awansie. Obstawiam więc powyżej 2,5 bramki w spotkaniu. Holandia nie ma nic do stracenia i musi grać bardzo agresywnie aby pokonac Meksyk. To będzie owocowało, taką mam nadzieję, gradem bramek. Nie wiem oczywiście dla kogo padną gole, jednak prawdopodobieństwo ich wystąpienia jest naprawdę duże.
Szczególnie, iż ten mecz rozgrywają siedemnastolatkowie, którzy swych emocji nie potrafia tak łatwo utrzymac na wodzy. Mając nóż na gardle Holandia będzie się imała wszelakich sposobów aby wygrać mecz, a Meksyk grajac spokojnie może właściwie tylko czekać i kontratakować. Historia dała nam przykład, iż spotkania &quot;o wszystko&quot; są nieprzewidywalne i bramkostrzelne.
A teraz coś z zupełniej innej beczki:
Choć Meksyku nie znam wcale
I w Holandii też nie byłem
To oznajmiam wszem wobec
Zakład taki obstawiłem:
Dziewięćdziesiąt minut mają
Na trzy bramki i nie przeczę
Że zwycięzcy tego meczu
Nie odgadnę za nic w świecie
To tak samo jakby twierdzić
Kiedy przyjdzie ocieplenie
Bo natura płata figle!
Choć ekspertów jest w c*** wiele
✅83

Otrzymane punkty reputacji: +10
D 5

danny44

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna, Campeonato Brasileiro
Spotkanie: Atletico Paranaense v Bahia
Typ: X2
Kurs: 2.1
Analiza:

Mecz pomiedzy sredniej klasy Atletico PR a beniaminkiem z Bahii. W Kurytybie jest bardzo trudno zdobyć 3 punkty, Atletico zawsze mialo doskonałe rezultaty jako gospodarz, nie ważne kim był przeciwnik.(Ateltico ma 4 zwycięstwa w 4 meczach z Bahia w historii pomiędzy tymi zespołami.) Ale po odejsciu Paolo Carpeggiani w zeszlym sezonie do Sao Paolo, druzyna nie radzi sobie wysmienicie a co gorsza w tym sezonie zaczęli bardzo źle (4 porazki 1 remis), nowy trener zmienia pierwsza jedenastke co mecz (to może prowadzic do braku zaufania bojskowego w kluczowych momentach i pewnie braku zgrania). Tak czy inaczej, grają w domu z beniaminkiem i patrzac na stawki musza wygrać na wlasnym boisku. Mają realną szansę gdyby nie to ze druzyna do bicia okazala się bardzo trudnym przeciwnikiem dla wszystkich swoich wczesniejszych rywali ( 2 porazki, 2 remisy i 1 wygrana) Co prawda zadnych meczy nie widzialem a szkoda poniewaz nowy nabytek Bahii Jobson jest naprawdę swietnym napastnikiem (5 meczy 3 gole, mam nadzieje tylko ze wczoraj nie imprezowal - taka mala wada ???? ) i rozstrzygnął ostatnie spotkanie z Fluminense strzelajac jedynego gola. Jeśli Atletico się nie obudzi dziś to jak dla mnie jest to mecz na remis a dorzuce gosci wrazie gdyby Jobson spal wczoraj spokojnie. ????
✅110

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon, Anglia - Londyn
Spotkanie:
Melinda Czink v Shuai Peng
Typ: Melinda Czink +4,5
Kurs: 1,72
Analiza:

Tym razem nie spodziewam się przegranej..Gwoli przypomnienia Melinda Czink to sprawczyni chyba najwiekszej sensacji w pierwszej rundzie Wimbledonu, gdzie odprawiła z kwitkiem w dwóch setach Samanthe Stosur..Nie był to jakiś ewenement, gdyż tegoroczny sezon na kortach trawiastych w jej wykonaniu jest naprawdę wysmienity..Dwudziestoośmioletnia leworęczna Czinkjest wyjątkowo niewygodną przeciwniczką przy serwisie, który notabene funkcjonuje dość pewnie (178 cm wzrostu)..
W tym roku na trawie rozegrała 11 spotkań, z czego wygrała aż 9, w tym 8 w dwóch setach..Uległa jedynie Yvvonne Meusburger i Eleni Danilidou..
Bukmacherzy faworyzują Chinke głownie ze względu na ranking, zajmuje ona obecnie dwudziestą pozycję, a Melinda okupuje nr 262...(Samantha Stosur to dziesiąta rakieta świata :wink: )
Ja nie patrzę na te cyferki bo to nie one dziś zagrają..
A kurs wystawiony przez bukmacherów nie pozwoli mi przejść obok tego meczu obojętnie..
Peng jak do tej pory rozegrała 7 meczy na trawie, z czego pięć wygrała..W półfinale w Birmingham Sabine Lisicki pogoniła ja 6:3, 6:4, a w pierwszej rundzie w Eastbourne Azarenka podziekowała Azjatce równiez w dwóch setach..Pozostałych pięć meczy to wygrane, ale niezbyt przekonywujące, trzy dopiero w trzech setach, często wygrywała loteryjkę jaką jest tiebreak..Wczoraj z bólem odprawiła nadzieję gospodarzy Elene Baltache 2:1..
W dzisiejszym meczu moją zdecydowaną faworytką jest Węgierka..Byłbym zdziwiony gdyby Chince udało sie urwać jej choć seta..Ale patrząc na kursy zdecydowałem sie polecić typ o wiele bezpieczniejszy, czyli handicap gemowy..Overa gemowego nie ruszam bo moze być szybko w dwóch setach..
Sam pograłem znacznie odważniej,
Wygra - kurs 3,50 (Pinnacle),(3,25 na Bet365)
Wygra 2:0 - kurs 5,0 (Bet365)
Handicap 3 way (+4) - kurs 2,0 (Bet365)

W trakcie meczu rzecz jasna bedę trzymał rękę na pulsie i gdyby działo sie coś niepożądanego poleci kontra..Powodzenia..Pozdrawiam..
⛔100

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Łukasz Kubot vs Gael Monfils
Typ: 1
Kurs: 3,55
Buk: Bwin
Data/godzina rozpoczęcia: 25-06-2011/14-00
Analiza:
Lubię akrobatyczny styl gry Francuza, ale uważam patriotycznie, że dziś wygra Polak Łukasz Kubot i powtórzy wyczyn Wojciecha Fibaka, która kilkanaście lat temu również awansował do cwiercfinału tego wielkoszlemowego turnieju. Tak jak wczoraj komentator zauważył, że na przestrzeni lat tenis bardzo się zmienił. Najważniejsze jest jednak to, że przynajmniej Łukasz Kubot poszedł z duchem czasu, potrafił połączyc grę deblową z singlową, co zasługuje na pochwałę. Poczynił ogromne postępy. Awansował do czołowej setki. Posiada mocne uderzenie, jednak jeszcze lepiej serwuje Francuz, który na stan spotkania 6-3, 3-6, 3-3 (40-40) zaserwował bodajże 17 asów co daje jemu cztery wygrane gemy bez walki, tylko z samego podania. Dużym atutem Polaka również jest mocne uderzenie, i dojście do siatki na co duży wpływ ma doświadczenie z gry deblowej. Wczorajsze spotkanie trwało trochę dłużej niż ponad godzinę. Emocje były spore. Zmagania przerwał deszcze. Łukasza Kubota po tym meczu za kilka godzin czeka również spotkanie deblowe w parze z Knowlesem. Bardzo dużym osiągnięciem jest i tak już awans Polaka do III rundy, gdyż aby dostac się do turnieju głównego musiał przebrnąc przez kwalifikacje. Dużym sukcesem było zwycięstwo w poprzedniej rundzie z gigantem Chorwatem drewniakiem Ivo Karlovicem. Cała Polska trzyma kciuki za Kubota. Jeżeli zagra dziś tak dobrze jak wczoraj (podobnie jak w pierwszym secie, w którym dyktował warunki) uważam, że zobaczymy Polaka w cwiercfinale Wielkiego Szlema-powodzenia
✅255

black-star 62K

black-star

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna , J- League
Spotkanie: Nagoya - Urawa
Typ: 1
Kurs: 2,00
Bukmacher: Expekt
Analiza:
O godzinie 12.00 aktualny mistrz Japonii podejmie na własnym stadionie drużynę Urawa Reds zajmującą obecnie 14 pozycję w tabeli . Zespół gości ledwo utrzymujący się nad strefą spadkową w 12 meczach zgromadził
łącznie 11 pkt i notuje obecnie bilans bramkowy na poziomie 14:16 . Z 5 ostatnich spotkań zwyciężył w zaledwie jednym - 22.06 z ostatnią w tabeli Fukoką ( 3:0 ) . Gospodarze z kolei po średnich występach na początku sezonu rozpoczęli odrabianie strat w ostatnich 5 ligowych spotkaniach odnosząc 4 zwycięstwa i 18.06 remisując z Omiyą Ardija . 22.06 w meczu z Cerezo Osaką pokazali dobrą formę zwyciężając 3:2 , więc myślę że ich zespół urzyma się dobrej dyspozycji i rozegra dziś udane spotkanie na własnym terenie .
⛔100

czabuko 18

czabuko

Użytkownik
F1 GP EUROPY - KWALIFIKACJE
Michael Schumacher - Nico Rosberg
typ:1
Kurs: 2.55
bukmacher : Bwin
analiza:
Na wstępie powiem że głównym argumentem tego typu będzie to, że forma młodszego z niemców nie powala na kolana . Mam wrażenie że zawodnik ten stanął w rozwoju mimo całkiem przyzwoitego bolidu. Jak w ostatnim sezonie to on dominował nad wielkim Mistrzem tak teraz Rosberg z wyścigu na wyścig wchodzi w cień Schumiego i myślę że w kwalifikacjach przegra z Michaelem. Na jednym z treningów Schumacher wykręcił całkiem dobre kółko i znalazł się na czwartej pozycji, na drugi lepszy był już Rosberg ale o długość włosa na mecie. Wiadomo że treningi są cięzkie do podawania jakichkolwiek informacji, bo nie wiemy co i jak zespoły testują , dlatego ten typ jest minimalnie bardziej na wyczucie jak podparty &#39;&#39;betonowymi&#39;&#39; argumentami, stąd stosunkowo niska stawka . Dodam jeszcze że Rosberg na chwilę obecną to kandydat na miejsce 7-10 , mam nadzieję że po dwóch ferrari , dwóch RB i McLarenach na szóstej pozycji będzie w stanie znaleźć się wielki Szu. Myślę że po takim kursie w Bwin
jest to godne zaryzykowania .
⛔100

olo 2,4K

olo

Użytkownik
EuroBasket Kobiet, Kosz
Czechy - Rosja
Czechy HT/FT 4.20
Bet365

Czeszki jeżeli dziś wygrają, to będą na dobrej drodze by zająć 1 miejsce w grupie i trafić na Hiszpanię (chyba, że Hiszpania przegra z Chorwacją to wtedy na Chorwacje). Czeszki na bank chcą wygrać wszystko do końca, żeby nie trafić na Francję. Druga drużyna trafi zapewne na Francję, a to będzie spore wyzwanie. Także dziś myślę, że Czeszki nie odpuszczą zdecydowanie. Rosjanki będą już na pewno na 4 miejscu, a może nawet na 3. Jeżeli pozostaną na 4 to zagrają ze zwycięzcą meczu Łotwa - Czarnogóra. Jak na 3 to z przegranym w tym meczu. Tak czy siak lajtowo nie będzie. Ale tu dużo zależy od Białorusi. Otóż Rosjanki będą najwyżej na 3 miejscu, jeżeli wygrają oba, a Białoruś oba przegra. Wg mnie nie mają o co walczyć za bardzo, bo Białoruś z Turcją i tak pewnie pociśnie. Wystarczy im wygrana z Brytyjkami w ostatnim meczu tak naprawdę. Bo nawet jak Turczynki wygrają oba to mają mecz w plecy od Rosji i są niżej. Rosjanki więc nie będą się pewnie dziś przemęczać.
Czeszki jak pisałem wyżej chcą, Rosjanki mniej. Czeszki mają Elhotovą, o której wszyscy wiedzą, że ma formę i super rzuca za 3 (63.2%), ale nikt nie potrafi jej zatrzymać. Rosjanki też jej nie zatrzymają. Do tego jest Viteckova, która potrafi wsadzić parę trój i wbiajać dobrze pod kosz. Jest Bortelova, która dobrze rzuca za 3, jest Vesela, która wnosi bardzo dużo energii z ławki. Generalnie jest moc z tą drużyną. Rosjanki nie dadzą im dziś rady. Takie moje zdanie.

Więcej typów już teraz na blogu ;)
⛔100

D 24

danio

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Ziemny Wimbledon Kobiet
Spotkanie: Cibulkova-Georges Dokładny wynik:
Typ: Georges 2-0
Kurs: 3,00
Bukmacher: bet365
Czas rozpoczęcia: 13:00
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 13:00 zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy Słowacka zawodniczką Cibulkovą a Niemiecką Georges.Cibulkova obecnie w rankingu światowym zajmuje 24 pozycję natomiast Niemka 16.Obie zawodniczki jak do tej pory rozegrały po 2 mecze na Wimbledonie:
Cibulkova-Lucic 2-1 3-6 6-3 8-6
Cibulkova-Hercog 2-0 6-1 6-2
Georges-Medina 2-0 6-3 6-0
Georges-Johansson 2-0 7-6 6-2
Jak widać narazie lepiej prezentuje się Niemka która jest bez straty seta jak do tej pory.Jeżeli patrzyć na to kto więcej meczów w tym roku rozegrał na trawie to zdecydowanie Słowaczka.W Hertogenbosch doszła aż do półfinału gdzie uległa z Vinci,natomiast Georges w 1 rundzie odpadła z Ivanovic.Uważam że Niemka odpuściła turniej przygotowując się do Wimbledonu.Jak widać Georges bardzo dobrze tutaj gra i typuje gładkie zwycięstwo 2-0 dla niej.
⛔100

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon, Anglia - Londyn, godz. 16.50
Spotkanie: Pennetta F / Schiavone F - Date-Krumm K / Zhang S
Typ: 2:1
Kurs: 4.8
Bukmacher: Betsafe
Analiza: Faworytkami meczu są bez wątpienia Włoszki. Tylko, że Włoszki są jakoś bez formy. Już Schavione w ogóle ostatnio gra katastrofalnie. Dzisiaj kończy mecz Paszek i w 3 secie przegrywa 2:3, więc duże prawdopodobieństwo że odpadnie. Lepiej radzi sobie Pennetta, jest juzw 3 rundzie singla (Bequ 2:1, Rodina 2:0), ale jakoś trawa to nie jest jej nawierzchnia. W 2010 roku była w 3 rundzie singla i w półfinale debla. W tym roku wygrała debla w AO i była w 1/4 finału w RG. Tutaj też raczej należy się liczyć, że w deblu może być dobrze. Para Date-Krumm K / Zhang S to 41-letnia malutka Japonka i 22 letnia Chinka. Więc mieszanka, która może wygrać seta i napsuć trochę krwi faworytkom. Japonka o mało co nie ograła w singlu w 2 rundzie Venus Williams (6:8 w 3 secie). Zhang odpadła po 3 setowym meczu w 1 rundzie z Kuznetsovą. Wyniki jak widać niezłe, a Pennetta będzie miała ciężki mecz z Bartoli z dzisiaj, znowu Schavione z Paszek też może mieć niewesołą minę. Tak więc Date-Krumm K / Zhang S mogą się pokusić o seta, potem faworytki powinny się wziąść do gry.
⛔100

W 3

wrublon

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Singapur - S-League
Spotkanie: Home Utd. - Tampines
Typ: Home Utd.
Kurs: 2
Bukmacher: BetClic
Analiza:
Mecz na szczycie ligi singapurskiej pomiędzy Home Utd. oraz Tampines. Spotykają się między sobą najsilniejsze dwie drużyny z S-League. Home Utd. jest najlepszą drużyną na własnym terenie, spośród ośmiu meczy rozgrywanych na Clementi Stadium Clementi wygrało siedem, żadnego nie zremisowało i przegrało tylko jedno spotkanie. Z drugiej strony mamy Tampines, które jest najlepszą drużyną na wyjazdach - na osiem meczy Tampines wygrało 6, jeden zremisowało oraz jeden przegrało, tylko w jednym meczu zdarzyło się że na obcym terenie nie strzelili gola. Tampines ma na dzień dzisiejszy jeden punkt przewagi w tabeli nad Home. W ostatnim sezonie Home pokonało u siebie Tampines 1-0 a w 2009 roku był remis. Biorąc pod uwagę obecną formę obu zespołów stawiam na Home Utd., które ma okazję wykorzystać atut własnego boiska i wskoczyć na fotel lidera singapurskiej ekstraklasy.
✅100

robel 153

robel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Nicolas Almagro - Mikhail Youzhny
Typ: 2
Kurs: 1.80
Buk: Expekt

Analiza:

Dzisiaj z braku czasu krótko i zwięźle. Almagro zajmuje obecnie 15 pozycje w rankingu ATP. Zawodnik według mnie typowy uwielbia tylko 1 nawierzchnie, a mianowicie clay. Na nawierzchniach twardych gra bardzo kiepsko. Na trawie jego bilans to 6/9. Oznacza to że nie jest ograny na trawie i na dodatek dostawał srogie bęcki. Co do osiągnięć na trawie to praktycznie żadnych nie ma, można zaliczyć 3 rundę Wimbledonu 2 lata temu i to wszystko. Szczerze nie wiem jakim cudem pokonał Isnera, były 3 tie breaki może Amerykanin miał słaby dzień.

Rosjanin zajmuje obecni 17 pozycje w rankingu. Może jakimś specjalistą od trawy nie jest ale naprawdę na trawie to ograny zawodnik. Bilans na grassie to 38/25. Formą też nie odbiega od Hiszpana wszak obaj obecnie nie graja nic wielkiego. Na RG&#39;s Almagro odpadł już w 1 rundzie z naszym rodakiem Kubotem. Na korzyść Rosjanina przemawia również bilans ich bezpośrednich spotkań 2:0.
W moim odczuciu kurs na Rosjanina powinien wynosić max 1.6 z nic nieznaczącym na trawie Hiszpanem, więc widze value.
✅80

kolti 103

kolti

Użytkownik
Spotkanie: Szwajcaria U 21 - Hiszpania U21
Typ: Hiszpania do zera
Kurs: 2.38
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dziś o godzinie 20:45 odbędzie się mecz finałowy Mistrzostw Europy do lat 21 w piłce nożnej pomiędzy Szwajcarią i Hiszpanią, zdecydowanym faworytem są tutaj Hiszpanie. W kwalifikacjach Szwajcaria wygrała swoją grupę z Turcją, Gruzją, Armenią Estonią oraz Irlandią odnosząc 6 zwycięstw, 2 remisy oraz 2 porażki osiągając przy tym stosunek bramkowy wynoszący 15:8. Hiszpania natomiast znalazła się w grupie z Holandią, Finlandią, Polską oraz Liechtensteinem. Hiszpanie w tej grupie zajęli drugie miejsce za Holandią, jednak byli najlepszym zespołem z drugiego miejsca dlatego awansowali dalej. Ogólnie w swojej grupie rozegrali 8 spotkań: 6 zwycięstw, 1 remis oraz 1 porażka. W play off kwalifikacjach Szwajcaria trafiła na reprezentacje Szwecji i wygrali: 4:1 oraz zremisowali 1:1. Hiszpanie natomiast wygrali dwa razy z Chorwacją: 3:0 oraz 2:1. W grupie już głównych rozgrywek Szwajcaria znalazła się w grupie A z Białorusią, Danią oraz Islandią. Pewne 3 zwycięstwa tej reprezentacji. Hiszpania miała zdecydowanie trudniejszą grupę z Anglią, Czechami oraz Ukrainą. Zwycięstwa 3:0 z Ukrainą, 2:0 z Czechami i remis z Anglią i pewny awans do półfinału. W półfinale straszne męczarnie obu młodzieżówek: Szwajcaria wygrana 1:0 po dogrywce po golu z 114 minucie spotkania. Hiszpania zwycięstwo 3:1 po dogrywce z Białorusią, najważniejszy był jednak gol na 1:1 w podstawowym czasie gry strzelony przez Adriana w 89 minucie. Statystyki są zdecydowanie na korzyść Hiszpanów: posiadanie piłka 72 %, 9 strzałów celnych , 9 niecelnych, goście 1 strzał celny na bramkę o gol. Hiszpania ma w swoim składzie dużo lepszych zawodników niż Szwajcaria, Boja, Mata, czy Jeffren to zawodnicy znani z najlepszych zespołów ligi hiszpańskiej. Patrząc na statystyki tej reprezentacji można powiedzieć, że przypominają dorosłą Hiszpanię to o wynik jestem spokojny.
Piłka Nożna, Mistrzostwa Europy u 21, godz. 20:45
Spotkanie: Szwajcaria U 21 - Hiszpania U21
✅138

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna: Norwegia 1
Aalesund - Lillestrom
over 4.5
5.00
Bet365

Dzisiaj o godzinie 18:00 zostanie rozegrane jedyne spotkanie w ramach 13 kolejki spotkań w 1 lidze norweskiej. Zagrają ze sobą: Aalesund i Lillestrom. Gospodarze po 12 meczach zajmują 3 miejsce natomiast goście po 12 kolejkach plasują się na 8 pozycji.
Aalesund do tej pory w 12 meczach zaliczyło 1 raz over 4.5 gola. 2 razy otarli się o stawiany przez mnie over (2:2 i 3:1). Goście to natomiast drużyna bardzo lubiąca wysokie wyniki. Na 12 meczy aż 6 spotkań z ich udziałem kończyło się wynikiem +4.5 gola. Zaliczyli takie wyniki jak: 5:2, 4:1, 4:2, 7:0, 4:4, 2:4.
Typ opieram o bardzo ofensywną postawę drużyny gości. Goście tracą i zdobywają spora ilość bramek. Mają duet bramkostrzelnych Nigeryjczyków którzy łącznie w 12 meczach strzelili 20 bramek dla ekipy Lillestrom. Gospodarze również powinni strzelić kilka bramek. Stawiam 3:3.
⛔100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Liga, Data i godzina: Tenis Atp Wimbledon 25.06.2011 16-00
Spotkanie: Malisse- Melzer
Typ-3-0
Kurs: 5,0
Bukmacher: ladbrokes

Analiza
Dziś w spotkaniu trzeciej rundy turnieju singla panow podczas wielkoszlemowego turnieju Wimbledonskiego na trawiastych kortach Belg Xavier Malisse spotka sie z Austryjakiem Jurgenem Melzerem. Belg podczas dwoch spotkaniach jak do tej pory stracil tylko jednego seta w pojedynku z Niemcem Florianem Mayerem, natomiast Mische Zvereva ogral bez straty seta. Melzer spedzil na korcie troche wiecej czasu, stracil dwa sety, po jednym w pojedynku z Kolumbijczykiem Falla i Rosjaninem Tursunovem. Xavier Malisse jest uwazany za specjaliste od gry na korcie trawiastym. Belg najwieksze swoje sukcesy osiaga wlasnie na tej nawierzchni. Zdazyl byc juz w tym roku na trawie w polfinale w Hertogenbosch i urwac seta Murrayowi zwyciezcy z Quenns w Londynie. Austryjak nie moze poszczycic sie w tym roku takimi rezultatami, gdyz Wimbledon jest jego pierwszym turniejem na trawie w tym roku. Melzer na pierwszy rzut oka sprawie wrazenie jakby byl specjalista od gry na trawie. Dobry serwis, swietny wolej, czeste bieganie do siatki, gra serv and volley. Jednak Melzer nigdy jakis wiekszych sukcesow nie osiagnal na trawie, przynajmniej nie przypominam sobie takiego. Melzer w moim odczuciu w stylu gry bardzo przypomina Mische Zvereva z ktorym Belg mierzyl sie w I rundzie i odprawil go z kwitkiem 6-2 6-3 6-2. Oczywiscie Melzer to solidniejszy zawodnik, jednak widac ze Belg ma patent na zawodnikow grajacych takim stylem gry. Dlatego tez jego uwazam za zdecydowanego faworyta pojedynku i typuje jego awans do czwartej rundy.
✅400

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom