>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 25.05.2013 (sobota)

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Tutaj podajemy typy
na sobotę - 25 Maja

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:

Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Dyscyplina: F1 - GP Monako, kwalifikacje
Spotkanie: Sebastian Vettel vs Mark Webber
Typ: 2
Kurs: 2,95
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Naprawdę nie rozumiem tych kursów na Webbera. Oczywiście, jeśli chodzi o kwalifikację to jak na razie jest 5:0 dla Vettela, ale Australijczyk mimo wszystko w kwalifikacjach nie jeździ źle, oczywiście gorzej od Vettela ale chociażby w Australii był drugi. W ubiegłym sezonie jeśli chodzi o kwalifikację było 11:9 dla Niemca, w tym już tak wyrównanie nie będzie, ale na pewno nie będzie też 20:0, a akurat jeśli chodzi o ten tor to jest tu naprawdę spora szansa na to że Vettel przegra bezpośrednia walkę ze swoim partnerem z Red Bulla. Powód jest prosty, Webber na tym torze jeździ po prostu świetnie i uwielbia ten tor co niejednokrotnie podkreślał w wywiadach, w ostatnich trzech latach wygrał tutaj dwa razy, raz był tuż za podium, w kwalifikacjach zajmował odpowiednio 1, 3 i 2 miejsce, z Vettelem tutaj przegrał tylko raz i było to w 2011 kiedy Niemiec po prostu demolował wszystkich. Nawet jeżdżąc w 2005 i 2006 w słabym Williamsie potrafił tu zajmować odpowiednio 2 i 3 miejsce podczas kwalifikacji. Za nim trafił do F1 to wygrywał tutaj Formule F3000. Chyba nikt nie ma wątpliwości że Australijczykowi bardzo pasuję ten tor i po prostu świetnie się tu czuję. W ogóle Webber na torach ulicznych spisuję się bardzo dobrze. Poza tym ten tor jest zupełnie inny niż tory na których w tym sezonie jeżdżone więc nie ma co patrzeć na to że Webber jak na razie przegrywał walkę w kwalifikację z Vettelem. Jak dla mnie to Webber tutaj jest jednym z głównych faworytów do zwycięstwa w kwalifikacjach i mocno zastanawiam się czy nie zagrać na jego zwycięstwo podczas kwalifikacji bo kursy są nieprawdopodobnie wysokie, a jeśli chodzi o pojedynek z Vettelem to myślę że są naprawdę sporę szanse na że Webber będzie przed Niemcem, a kursy na to są jak dla mnie jakąś pomyłką. Dodatkowo Webber w obu dotychczasowych treningach był lepszy od Vettela, który w 2 treningu miał problemy z KERSem.
⛔ 100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Japonia J-League
Spotkanie - Sagan Tosu : Yokohama F. Marinos
Typ - zwycięzca w min 1-15 / Yokohama F. Marinos
Kurs - 5.20
Buk - Sportingbet
...... dziś coś z J-League i spotkanie wicelidera z 15 drużyną , wydaje mi się że zwycięzcą tego spotkania raczej są goście . Gospodarze w ostatnich dwóch spotkaniach stracili 9 goli a w sumie to Sagan Tosu ma obroną dziurawą jak szwajcarski ser popatrzmy na ich bilans bramkowy 20:30 i niestety te 30 straconych goli to najgorszy wynik w lidze a dziś spotykają się z najlepszym atakiem w lidze ze strzelonymi 24 golami , w ostatnim swoim meczu na wyjezdie zostali zbici aż 6:2 na Urawa a w ostatnim meczu u siebie porażka 1:3 z Albirex Niigata a pierwszą bramkę stracili już w 2 min spotkania . Goście natomiast w tym sezonie grają całkiem dobrze i jak wspomniałem są na drugim miejscu ze stratą do lidera Omiya Ardija 5 pkt a ich bilans to 7-3-2 bramki 24:13 a mecze wyjazdowe to 3-0-2 i bramki 11:5 , na dziś przewiduję mocne rozpoczęcie meczu przez gości i szybko strzeloną bramkę już w pierwszym kwadransie , no ale jak będzie przekonamy się na live . Pozdrawiam !
⛔ 100

jestemgraczem 50

jestemgraczem

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Miami Heat - Indiana Pacers
Typ: Roy Hibbert over 9,5 zbiórki
Kurs: 1.85
Bukmacher: Betsson
Data (i godz): 25.05.2013 godz. 2:30
Analiza:
Ostatnio Roy miał właśnie 9 zbiórek, dziś znów próbuje zagrać w tą strone. Nie powiem że Hibbert mnie zawiódł ale zaskoczył, tylko dwie zbiórki w obronie i 7 w ataku? Dziwiło mnie to że czasami gdy Miami atakowało Roya nie było pod koszem tylko stał gdzieś kolo obwodu, może to za sprawą tego iż Indiana chciała dobrze kryć i mieć możliwość zmieniać dowolnie krycie zmuszając Heat do rzutów dystansowych, tak jak to było na 2 sekundy przed zakończeniem dogrywki, lecz im to wtedy nie wyszło i przegrali mecz, zabrakło pod koszem Roya, gdyby tam był LeBron na pewno nie rzuciłby game-winnera z taką łatwością. Wracając do zbiórek, 7 w ataku pokazuje że Hibbert umie się ustawić pod koszem rywali i powalczyć o piłke. Troche brakowało go pod swoim koszem, James i Wade mogli wjeżdzać i zdobywać pkt. Myśle że dziś trener Vogel inaczej ustawi swojego defensora i Roy poprawi zbiórki w obronie. Kusi mnie typ double-doble na Hibberta bo jest ciekawy kurs, a z pkt u niego myśle że też nie powinno być problemu, Indiana czesto z niego korzysta, jest wysoki i przeciwko Miami w walce pod koszem daje rade, w poprzednim meczu na 18 prób 9 trafił, dziś może być podobnie więc polecam też ten typ.
✅ 85

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, WNBA
Spotkanie: San Antonio Stars - Indiana Fever
Typ: Indiana -2,5
Kurs: 1,80
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Rozpoczynamy nowy sezon WNBA. Na swój plan przygotowałem pierwszy mecz z żeńskiego basketu. Świeżo upieczone mistrzynie - Fever - stawiane są w roli faworyta i trudno się z tym sprzeczać. Niestety pierwsze spotkanie ma też swoje minusy w postaci urazów, których jest co niemiara. W San Antonio szczególnie powinien być zauważalny brak Young - kluczowej zawodniczce i jednocześnie ważnej w defensywie. Rozgrywającej Hommon także nie zobaczymy na parkiecie, czyli zabraknie siły w ofensywie i ogólnie w rozgrywaniu akcji. Co do Fever - niewątpliwie większa jakość w obu formacjach. Zdobyły finał bez jednej z najlepszej strzelb w drużynie Douglas. Jutro będzie gotowa do gry, więc tylko się cieszyć z takiego obrotu sprawy. Tymczasem Philips, Pholen and Davenport pozbawione gry. Liczba większa od San Antonio, ale jakość tych zawodniczek jest mniejsza od wkładu Hommon i Young. Reasumując - Indiana jest lepszą drużyną od swojej najbliższej przeciwniczki, więcej odpowiednich zawodniczek i zdrowe Catchings i Douglas mają bardzo duży wpływ na dyspozycje Fever. San Antonio traci wiele na braku powyższych koszykarek i nie wiem jak odpowiedzą na te absencje w meczu o najwyższa stawkę. Moim zdaniem pierwsze spotkanie w sezonie zwyciężą Fever, bo kadra jest znacznie bardziej zorganizowana i tym samym spowodowana lepsza chemia na parkiecie.
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +1
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
NHL PLAYOFF!
Pittsburgh Penguins- Ottawa Senators
Pittsburgh Penguins
(1.72)
Unibet !
Po bardzo udanej nocce, dzisiaj czas zakończyć serie w Pensylwanii i mój ruch wykonuję w stronę najlepszej ekipie jaką znam. Pingwiny w ostatnim meczu, pokazali nie dość, że klasę, to również to, że nawet jak przegrywają tercję, są gotowi stawić czoła wszystkiemu i spotkanie wygrać. Może bramki nie były jakieś specjalnie piękne, ale np Sid, samodzielnie wykończył swoją akcje, fundując sobie kolejną bramkę w playoff. O mały włos, by James Neal, nie ubił hattricka, a dzisiaj znowu go zobaczymy w składzie i myślę, że będzie czyhał na bramkę Andersona. Cała plejada Pingwinów składa się z niesamowitych graczy, którzy wiedzą, co zrobić na tafli żeby upokorzyć rywala. Ottawa, w tej fazie, z Pingwinami miała grzecznie mówiąc &#39;&#39;farta&#39;&#39; wygrywając jedno spotkanie u siebie, po którym ledwo co wbili bramkę na mecz w dogrywce, na 30sekund przed końcem, całego spotkania. Pingwinów i tak to nie zraziło, bo pare dni później ufundowali nie tylko kibicom Ottawy, słusznie ich gasząc, grad bramek. Dzisiaj na swoich śmieciach, jestem na 95% pewny, że znowu Pittsburgh, z neutralizuję całą Ottawę i wyślę ich z kwitkiem, do domu prędzej niż przyjechali. Pingwiny wiedzą, że tylko to spotkanie, dzieli ich już do finału, konferencji, a ja jestem przekonany, że zrobią to na swojej tafli i będzie finał.. Nie stawiam tu nawet dogrywki, bo wg mnie jej nie będzie, stawiam jasno na wygraną Pingwinów w regular time. Liczę na kolejny grad goli, w wykonaniu Pens, oraz dobre granie... i oczywiście, na awans!
✅ 72

Otrzymane punkty reputacji: +2
psotnick 965,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów - Finał
Spotkanie: Borussia Dortmund – Bayern Monachium
Typ: Strzały w światło bramki Zawodnika (Ribery, Franck Ponad 0.5)
Kurs: 1.50
Bukmacher: unibet

Wydaje mi się, że znalazłem dobry typ na ten finał. W zestawieniu kto strzeli więcej goli w finale Ribery czy Lewandowski kursy są w miarę zbliżone (Lewy 4.0, Ribery 4.75), za to jeśli chodzi o celne strzały obu zawodników to można zauważyć niezrozumiałą w tym kontekście różnicę. Mianowicie kurs na co najmniej jeden strzał Francuza jest sporo wyższy (1.70), niż na co najmniej 2 celne strzały Polaka (1.45). O ile mogę zrozumieć tak niski kurs na Lewego, to w przypadku Ribery’ego mamy do czynienia z dużym niedoszacowaniem jego możliwości. Jeśli kursy na gole obu graczy niewiele się różnią, to biorąc pod uwagę, że trudno strzelić gola nie strzelając w światło bramki, to tak dobry kurs na jeden marny strzał Ribery’ego wydaje się promocją. Oczywiście Francuz nie jest typowym łowcą goli jak Lewy, to raczej król dryblingu i nieoceniony asystent ze skrzydła, ale też bez przesady. Rola Francuza w zespole jest dużo większa i nie ogranicza się tylko do asyst, tym bardziej, że jak każdy gwiazdor ma w sobie starannie pielęgnowany gen egoizmu, choć nie tak rozbudowany jak jego holenderski kolega z przeciwległej flanki. Ribery w każdym meczu lubi łamać akcje do środka i stara się oddawać bezpośrednie strzały na bramkę. Jak ma swój dzień to potrafi być egzekutorem, czego najlepszym przykładem był ostatni mecz z Moenchengladbach i jego 2 gole. Naprawdę trudno mi sobie wyobrazić ten finał bez celnego strzału Francka, a kto wie, może pokusi się również o gola?
[Kurs od czwartku kiedy pisałem analizę już trochę spadł, ale wtedy jeszcze nie było w Typach Dnia wątku na sobotę. Nawet po takim kursie to ciągle dla mnie jeden z pewniejszych typów na ten finał]
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +13
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Dusseldorf
Spotkanie: Juan Monaco- Jarko Nieminen
Typ: over 9,5 1 set
Kurs: 1,80

Bukmacher: Unibet
Analiza:
Po nieudanych ekscesach na Paryskich kortach wielkoszlemowych wracam do typowania turniejów ATP i starego systemu z overem gemów w 1 secie. Tak więc dziś w ziemniaku pograłem over 9,5 w meczu Monaco- Pella. Udało się. I myślę że jutro może być podobnie. Dziś typ wydawał się dość ryzykowny. Natomiast jutrzejszy wydaje się być ok ponieważ to jest finał a Fin czuje się dobrze w Dusselorfie. Jeśli chodzi o Argentyńczyka jest podobnie, gdyby nie chciał wygrać tego turnieju, nie dochodził by do finału. Tak jak już wspominałem wielokrotnie, wystarczy 6:4 w secie i typ dopuszcza jedno przełamanie. Tak więc powodzenia! ????

✅ 80

gruszka 1

gruszka

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna - Liga Mistrzów - Finał
Spotkanie - Borussia D. - Bayern M.
Typ - Powyżej 0,5 kartki w pierwszych 10 minutach
Kurs - 6,00
Buk - Bet365
Wielce prawdopodobny typ z wysokim kursem. Dlaczego prawdopodobny? W ostatnim spotkaniu tych drużyn padło 7 żółtych kartek i jedna czerwona (04.05.13r.). Wtedy pierwszą kartkę w 10 minucie zgarnął Tymoszczuk. Jutro będzie nerwowe spotkanie. Nikt nie bedzie chciał stracić pierwszy bramki. Bayern nie popełni błędu sprzed roku i nie straci głupio bramki. Nerwówka da o sobie znać od początku spotkania. Oba zespoły nie będą mogły jednak grać jak mięczaki. Siła fizyczna i przygotowanie kondycyjne będzie miało znaczący wpływ na wynik. Nie będzie odstawiania nogi (chyba, że w polu karnym). Liczę na faul taktyczny na początku spotkania i kartkę.
⛔ 100

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Finał Ligi Mistrzów 2012/2013
Spotkanie: Borussia Dortmund - Bayern Monachium
Typ: 1DNB
Kurs: 3,45
Buk: Unibet

Oczy całego piłkarskiego świata skupione są na Wembley. W sobotę o godzinie 20:45 drużyna Mistrza Niemiec 2012/2013 Bayern Monachium zagra o Puchar Europy z Mistrzem Niemiec 2011/12 – ekipą Borussii Dortmund. Tego wydarzenia nie można przegapić!

Piłkarze z Monachium na początku swojej drogi do londyńskiego finału trafili w fazie grupowej do grupy F – z Valencią, BATE oraz Lille. Zdobywając 13 punktów wyszli z grupy z 1. Miejsca (Valencia również zdobyła 13 ptk). W 1/8 rozegrali dwumecz z Arsenalem – na Emirates wygrali 1:3, w Monachium ku zaskoczeniu wielu kibiców przegrali 0:2. Bramki strzelone na wyjeździe pozwoliły Niemcom awansować dalej. Bayern rozjechał w ćwierćfinale Juventus aż 4:0 w dwumeczu. W półfinale piłkarze Juppa Heynckesa znokautowali Barcelonę wygrywając z nią 4:0 i 3:0.

Borrusia trafiła do „grupy śmierci”, czyli do grupy D – z Realem Madryt, Manchesterem City oraz Ajaxem Amsterdam. W iście mistrzowskiej grupie poradziła sobie znakomicie – bez porażki awansowała z pierwszego miejsca do 1/8. Tam czekał na nią zespół Szachtara Donieck. W pierwszym meczu padł wynik 2:2, w rewanżu w Dortmundzie BVB wygrało 3:0. W ćwierćfinale piłkarze Jurgena Kloppa zmierzyli się z Malagą. W Hiszpanii padł bezbramkowy remis, w Dortmundzie Borussia wygrała po dramatycznej końcówce 3:2. W półfinale BVB ponownie zagrało z Realem – w pierwszym meczu Mistrzowie Niemiec wygrali 4:1 po bramkach Lewandowskiego, w rewanżu na Estadio Santiago Bernabeu Borusssia przegrała 2:0, zdołała jednak awansować do wielkiego finału.

Na boisku nie zobaczymy z jednej strony Gotzego i Owomoyeli, z drugiej Kroosa i Badstubera.

Ostatni pojedynek między obiema ekipami zakończył się wynikiem 1:1.

Przewidywane składy
Borussia: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Błaszczykowski, Reus, Großkreutz - Lewandowski
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribery – Mandzukic

Mecz sędziować będzie 42-letni Nicola Rizzoli z Włoch, na co dzień architekt z Bolonii. W 2010 roku sędziował mecz MU z Bayernem – wtedy to ekipa SAF wygrała 3:2. Był sędzią na Euro 2012 – gwizdał w meczu Holandii z Portugalią, Francji z Anglią oraz ćwierćfinałowym meczu Hiszpanii z Francją.

Stawiam patriotycznie na wygraną Borussii, choć Bayern jest faworytem i ma więcej argumentów by wygrać finał LM. Finał Champions League rządzi się jednak swoimi prawami o czym drużyna z Monachium przekonała się już 5-krotnie, przegrywając w wielkim finale.

http://www.youtube.com/watch?v=tjaiAT5MQgw
⛔ 100

T 35

toshihiko-koga

Użytkownik
dyscyplina: tenis, ATP: Düsseldorf
spotkanie: Monaco - Nieminen
typ: Monaco wygra 2:0
kurs: 2,00
godzina: 12:00
bukmacher: William Hill
analiza:
przed nami spotkanie finałowe dość przeciętnie obsadzonego turnieju rangi ATP w Düsseldorfie, pomiędzy rozstawionym z trójką Argentyńczykiem Juanem Monaco i Finem Jarkko Nieminenem (6). Obecnie w rankingu Monaco zajmuje 19. miejsce z dorobkiem 1750 punktów, Fin natomiast zgromadził już 945 punktów dzięki czemu zajmuje w rankingu 42. miejsce. Obaj panowie grali ze sobą do tej pory trzykrotnie, a bilans ich spotkań wynosi 2 do 1 na korzyść Nieminena. Jednak tylko jedno z tych spotkań odbyło się na mączce i to właśnie je wygrał Monaco. W przekroju całego turnieju lepiej prezentuje się Argentyńczyk, który wszystkie swoje mecze wygrał 2:0. Nieminen natomiast w tym finale znalazł się bardzo szczęśliwie, ponieważ Haas poddał spotkanie ćwierćfinałowe, a w 1/2 męczył się ze słabym Sijslingiem. Biorąc pod uwagę to, że spotkanie odbędzie się na ziemnej nawierzchni oraz obecną formę Juana Monaco stawiam na jego gładka wygraną.
✅ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball, MLB
Spotkanie: Detroit Tigers - Minnesota Twins
Typ: 2
Kurs: 3.85
Bukmacher: Pinnacle
25.05.2013 01:08
Analiza:
Wczoraj się nie udało ale dziś być może się uda.Goście ulegli zaledwie jednym punktem ale nie odstawali za dużo od tygrysów.Ponieśli dziewiątą porażkę z rzędu.No taki bilans nie może wiecznie trwać.stawiam że dziś już w końcu wygrają i to pewnie.Gospodarzom powinie się noga i dziś będą musieli uznać wyższość przeciwnika.Liczę na to gdyż nie mogę już patrzeć na porażki bliźniaków z Minnesoty. Pitchers najprawdopodobniej to Anibal Sanchez 2.77 ERA w Tygrysach a w Twins debiutant Samuel Deduno z 0.00 ERA.Zapowiada się ciekawe spotkanie gdyż w końcu Minnesota musi się przełamać.Wczoraj goście nieznacznie przegrali więc dziś sądzę że będzie o niebo lepiej i już o wczorajszej porażce zapomnieli.Kurs wysoki ale warty zaryzykowania na przełamanie dla Twins.
⛔ 100

hoosen23 0

hoosen23

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: Indiana Pacers v Miami Heat
Typ: Indiana +7,5
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bet365
Dziś drugie spotkanie w serii w finale konferencji pomiędzy Indiana Pacers, a Miami Heat. W pierwszym spotkaniu Miami wygrało dzięki świetnej grze Lebrona Jamesa, który w ostatniej sekundzie rzucił game winnera. Myślę, że w dzisiejszym spotkaniu Miami nie będzie miało tyle szczęścia, a solidnie zbudowany zespół z Indiany może powalczyc o wygraną dlatego handicap +7,5 wydaje się byc dla mnie niemal pewny.
✅ 90

langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna
spotkanie BVB vs Byern
typ: więcej rzutów rożnych, Bayern -3
2,3
bet365
ANALIZA,Witam. czekałem na ten dzień przez cały rok, bo zeszłoroczne niepowodzenie jest tak naprawdę początkiem wielkiej ery GWIAZDY POŁUDNIA, ale do rzeczy. Robben, Ribery, są to dwa nazwiska, które przyprawiają o ciarki Kloppai cały Dortmund, to ta dwójka skrzydłowych przyczynia się do czynienia najwięjkszej krzywdy przeciwnikom, a by ich powstrzymać, gdy rozpędzeni wpadają w pole karne obrońcy wybijają piłki wślizgiem na rzuty rożne! gdy jednak uda się bocznym obrońcom uniemożliwić wjazd z piłką w 16 wtedy ta wędruje w pole karne poprzez wrzutki na Mandzukića, lub wbiegającego Mullera, by uniknąć zagrożenia obrońcy znów wybijają piłki na... no właśnie, na rzut rożny!....
jest to krótka charakterystyka tego jak Bawarczycy w tym sezonie zdobywali kornele (a zdobywali ich dużo) do tego trzeba jeszcze liczyć bezpośrednie uderzenia na bramkę, które najczęsciej obrońcy będą blokować w miarę możliwości, a przeważniepo takich blokach piłka również wychodzi na aut bramkowy. typ mój podpieram tym co działo się w ćwierćfinale pucharu niemiec, gdzie broniąca tytułu borussia grająca na 100% statystowała w monachijskim spektaklu a 10-2 w rożnych w pełni oddaje to co się działo. ostatni mecz bvb wygrało 6-1 na rogi, ale w bayernie prócz Neuer&#39;a i Alaby nie było podstawowych zawodników, a bvb praktycznie w podstawie. Wiem, że finał rządzi się swoimi prawami, ale stylu gry ekipy nie zmienią, a Bayern gra ofensywnie i z dużym wykorzystaniem skrzydeł, a to sprzyja dużej ilości rogów, a teraz jeszcze słów kilka o małej ilości rogów przez bvb, a dokładniej będą to dwa słowa: Martinez i Schwani! będą rozbijać ataki żółtych, a granie długiej piłki przez bvb też wg mnie nie przyniesie efektu. no i nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał, że w 90 minutach Neuer gola nie straci. a wynik typuję 2-0 (albo i więcej)! bo jak nie teraz to kiedy? ????
⛔ 100

castero23 4

castero23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska Ekstraklasa
Spotkanie:
Lech Poznań - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Typ:
Na Powyżej 2,5 Bramek
Kurs: 1,75
Bukmacher: Toto-Mixhttp://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240
Analiza:
Widzę tylko jeden scenariusz tegon spotkania. Rozdrażniony porażką z Legią Lech Poznań i żałośnie szukające ratunku przed spadkiem Podbeskidzie. Lechici mają jeszcze szansę, bo Legia zaliczyła wpadkę remisując w Łodzi z Widzewem 1:1. Lech ma potencjał i potrafi zagrać dobry futbol kiedy trzeba. Co do Podbeskidzia to nie da się cały sezon grać dna, zagrać na koniec kilka lepszych meczy i się utrzymać. Nie mniej prędzej w tym spotkaniu widzę co najmniej 3 bramki w meczu niż łatwe zwycięstwo Lecha. Podbeskidzie też ma szansę coś strzelić, bo Demjan w formie. W Poznaniu będzie ciśnienie, dlatego myślę, że zobaczymy otwarty mecz, mnóstwo akcji i co najmniej 3 bramki.
⛔ 100

nieregulaminowy bukmacher

fideliso 52

fideliso

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna - Liga Mistrzów - Finał
Spotkanie - Borussia D. - Bayern M.
Typ - 2
Kurs - 1,7
Buk -Expekt
Analiza:
Kolega wyżej podał składy i drogę do finału więc nie ma sensu się powtarzać. Dodam tylko, że brak Gotzego stanowi dla Kloppa problem nie tyle osobowy ale taktyczny. Ktoś bowiem musi zostać cofnięty. Albo Reus albo Lewandowski. Co znacząco moim skromnym zdaniem osłabia siłę ataku Dortmundu. To i fakt, że Bayern przeszedł przez ćwierćfinały i półfinały LM bez straty bramki jest powód dla którego nie szukam w tym meczu BTTS. Tymczasem Bayern atak ma wręcz atomowy. Czemu dał wyraz zarówno w lidze gdzie zmieniający się napastnicy kolejno zaliczali trafienia na przemian z asystami jak i w rozgrywkach LM demolując Barcelonę. I to oraz doskonale chodzące skrzydła uważam za główny atut Bayernu w dzisiejszym meczu. Za świadczą też statystki. 25 punktów przewagi w lidze. I to, że o ile w lidze drużyny te remisowały ze sobą to w pucharze Niemiec i Superpucharze górą byli Bawarczycy. I w żadnym z tych spotkań nie widziałem Dortmundu jako drużyny dominującej. Finały rządzą się podobno swoimi prawami ale sądzę, że pewnych faktów po prostu nie da się oszukać. Bayern ma lepszy napad, dynamiczniejsze skrzydła, obrońców podchodzących pod grę czyli wszystko co pozwala zdominować rywala. I dlatego wygra te spotkanie.
✅ 70

Otrzymane punkty reputacji: +2
N 15

napiwo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Nicea
Spotkanie:
Monfils, G vs Montanes, A
Typ:
DW ( 2-0 )
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Co tu duzo pisac, najwazniejsze iz Monfils chce pokazac na co go jeszcze stac. Postanowil wygrac te turniej i mysle ze do tego dojdzie. Wczoraj ogral 2-0 Andujara, wiec z Albertem duzych problemow miec nie powinien, a wiec polecam.
kiepska anliza

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Ekstraklasa
Spotkanie: Lechia Gdańsk- GKS Bełchatów
Typ: Over 2,5
Kurs: 2.10
Buk: Unibet

O godzinie 13:30 piłkarze Lechii Gdańsk podejmą na PGE Arenie Gdańsk GKS Bełchatów. Oba zespoły mają inne cele. GKS w dwunastu meczach zdobył aż dwadzieścia punktów i traci już tylko trzy pkt do czternastej Pogoni Szczecin. Bełchatów jak wszyscy wiedzą broni się przed spadkiem i dzisiaj będzie chciał wywieźć jakieś punkty z Gdańska. W ostatniej kolejce drużyna z Bełchatowa pokonała Zagłębie Lubin 3-2. Gra ich w tej rundzie na pewno wygląda zdecydowanie lepiej. Szczególnie w bocznych sektorach boiska wyglądają bardzo dobrze. Myślę że w tamtych rejonach boiska będzie największe zagrożenie pod bramką Gdańszczan. Szybki Łukasz Madej i Mateusz Mak robią jak na naszą ligę dużą różnice. Jeśli chodzi o zespół z Gdańska to tak naprawdę gra on dzisiaj o honor. W tej rundzie u siebie wygrali tylko raz,ale wbrew pozorom ich gra nie wygląda źle. Ten zespół posiada duży potencjał, grają bardzo ofensywną piłkę. Dzisiaj do zespołu wraca Buzała, być może od pierwszej minuty zagra Duda, który w ostatnich spotkaniach pociągnął do przodu grę Gdańszczan. Progres w grze Lechii jest widoczny, pytanie jest tylko takie czy Ci w większości młodzi chłopcy znów nie popełnią śmiesznych błędów w defensywie.
Myślę,że dzisiaj zobaczymy otwarte spotkanie z dużą ilością sytuacji podbramkowych. Ostatnie trzy mecze na PGE Arenie obfitują w dużą ilość bramek. (Lechia -Jaga 2-3, Lechia-Podbeskidzie 1-2, Lechia- Ruch 4-4).
Jest to spowodowane w dużej mierze stylem gry podopiecznych Bobo Kaczmarka, którzy u siebie nie kalkulują....grając głównie do przodu. A,że często zapominają o defensywie to już inna sprawa....Dla typu over 2,5 to akurat dobrze.
Przewidywane składy

Lechia Gdańsk: Buchalik - Bielawski, Bieniuk, Bąk, Janicki - Surma, Zyska - Machaj, Ricardinho, Buzała - Duda.

PGE GKS Bełchatów: Zubas - Gonzalez, Michalski, Wilusz, Kosznik - Mateusz Mak, Rachwał, Sawala, Wacławczyk - Madej - Bartosiak.
⛔ 100

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Cabal J.S / Farah R. v Brunstrom J. / Klaasen R.
1,70 Bwin
Finał turnieju deblowego w Nicei. Moimi faworytami w tym meczu są Kolumbijczycy, którzy ten mają średni, jednak w ostatnich tygodniach zaczęli grać lepiej. Półfinał w Monachium, ćwierćfinał w Bordeaux aż wreszcie finał, tutaj w Nicei. Rywale to zawodnicy regularnie grający ze sobą od tego sezonu, bilans mają wyśmienity 18/4 jednak na clayu jest to ich debiutancki turniej. Dziś myślę, że wygrają lepsi i bardziej doświadczeni debliści. Wielką zaletą Kolumbijczyków, jest fakt, że grają ze sobą bardzo długo. W turniejach ATP jak i w Pucharze Davisa. Brunstom i Klaasen to jeszcze nie jest ten poziom, jednak widać, że w najbliższym czasie mogą być bardzo groźną parą dla najlepszych. Dzisiaj jednak powinni wygrać Kolumbijczycy.
⛔ 100

mk21 233

mk21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa.
Spotkanie: Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów
Typ: GKS Bełchatów
Kurs: 2.80
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Dziś na godzinę 13:30 zaplanowany jest początek 28. kolejki T-Mobile Ekstraklasy. W Gdańsku drużyna Lechii podejmie zespół z Bełchatowa. Moim zdaniem faworytem tego spotkania są jednak goście. Podopieczni Kamila Kiereśa aktualnie zajmują 14. miejsce w ligowej tabeli, a Lechia to 9. drużyna Ekstraklasy. Giekaesiacy cały czas walczą o utrzymanie i tracą tylko trzy punkty do Pogoni Szczecin, która zagra swój mecz jutro u siebie z Górnikiem Zabrze, a cztery oczka straty mają do piłkarzy Ruchu Chorzów, którzy zremisowali wczoraj z Wisłą w Krakowie 1:1. Zespół Bełchatowa w ostatnich pięciu meczach nie przegrał ani jednego spotkania w lidze. W tym czasie zawodnicy GKSu czterokrotnie wygrywali i tylko raz zremisowali z będącym wówczas na fali - Podbeskidziem Bielsko Biała. Natomiast drużyna gospodarzy dzisiejszego meczu gra w kratkę. Ostatnie pięć pojedynków Gdańskiej ekipy zakończyło się jednym zwycięstwem, dwoma porażkami i taką samą liczbą remisów.
Warto dodać, że Bełchatowianie w najwyższej klasie rozgrywkowej nie przegrali na boisku Lechii już od 1995 roku.
W jedenastu dotychczasowych pojedynkach obu drużyn częściej górą byli Giekaesiacy - wygrywając 5 razy i przegrywając 3 mecze, a trzykrotnie nastąpił podział punktów.
Pojedynki bezpośrednie: LECHIA GDAŃSK (gospodarz) - GKS BEŁCHATÓW
30.09.11 EKS Lechia Gdańsk GKS Bełchatów 0 : 0
01.04.11 EKS Lechia Gdańsk GKS Bełchatów 0 : 0
21.11.09 EKS Lechia Gdańsk GKS Bełchatów 0 : 2
11.04.09 EKS Lechia Gdańsk GKS Bełchatów 1 : 2
I na koniec jeszcze mecze, o których wspominałem - świetna passa Bełchatowa.
Ostatnie mecze: GKS BEŁCHATÓW
19.05.13 EKS GKS Bełchatów Zagłębie Lubin 3 : 2
11.05.13 EKS Pogoń Szczecin GKS Bełchatów 0 : 1
04.05.13 EKS GKS Bełchatów Górnik Zabrze 2 : 0
27.04.13 EKS Polonia Warszawa GKS Bełchatów 0 : 1
20.04.13 EKS Podbeskidzie B-B GKS Bełchatów 1 : 1
Ostatnie mecze: LECHIA GDAŃSK
20.05.13 EKS Widzew Łódź Lechia Gdańsk 1 : 2
12.05.13 EKS Lechia Gdańsk Ruch Chorzów 4 : 4
05.05.13 EKS Legia Warszawa Lechia Gdańsk 1 : 0
27.04.13 EKS Lechia Gdańsk Podbeskidzie B-B 1 : 2
21.04.13 EKS Śląsk Wrocław Lechia Gdańsk 1 : 1
Polecam i powodzenia, choć bezpieczniej jest też zagrać X2 po kursie 1.50.
Pozdrawiam ! ;)
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom