>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 24.12.2012 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek - 24 grudnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina: Futbol Amerykański NFL
Spotkanie:Seattle Seahawks-San Francisco 49ers
Typ:pierwsza kwarta Seattle Seahawks -0.5
kurs:2,39
Bukmacher:pinnacle
Sezona zasadniczy ligi NFL zbliża się powoli do końca a drużyną pozostało do rozegrania jeszcze dwie kolejki więc w niektórych przypadkach mecze zapowiadają się dość ciekawie a w innych zawodnicy grają o przysłowiową pietruszkę.Mnie dziś zainteresowało spotkanie o stawkę pomiędzy Seattle Seahawks a San Francisco 49ers.Gospodarze to najlepiej grającą drużyna w lidze jeśli chodzi o własne boisko co potwierdza bilans 6-0 i statystyka punktowa 181:69 więc jak dla mnie wydają się być zdecydowanym faworytem jeśli chodzi o dzisiejszy mecz choć kursy nie do końca to potwierdzają.Jest w tym co prawda trochę logiki ponieważ gospodarze mimo świetnej gry u siebie ustępują futbolistą z San Francisco w tabeli dywizji jak i konferencji a to za sprawą słabej gry na wyjazdach.Są jednak czynniki dla których gospodarze mają o co grać w dzisiejszym meczu.Patrząc na ich procent zwycięstw oraz to że grają dwa ostatnie mecze u siebie po krótkiej kalkulacji jest możliwe aby to oni wygrali swoją dywizje i mieli lepsze rozstawienie w play-off,jednak oprócz dzisiejszej wygranej muszą oni liczyć że w ostatniej kolejce 49ers nie wygrają oraz odnotować wygraną.Postanowiłem więc postawić na inny typ.Moja propozycja to handicap na pierwszą kwartę Seattle -0,5pkt głównie ze względu na to że jest to dość ważny mecz dla Seahawks i w tym sezonie u siebie tylko raz przegrali pierwszą kwartę oraz świetnie spisują się w defensywie u siebie a po takim kursie tym bardziej warto Polecam
✅139

Otrzymane punkty reputacji: +4
wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Liga Adriatycka ABA
Spotkanie: Buducnost - Igokea
Typ: Buducnost(-3.5)
kurs: 1.87
Bukmacher: Pinnacle

Nikt od początku sezonu nie spodziewał sie takich wyników i tak dobrej gry bośniackiej druzyny.Jednak rezultaty z preseason nie klamały i Igokea od początku potwierdza swoje aspiracje i chęci do grania w eurolidze.Mają mocny i wyrównany zespół jednak wydaje mi sie że w play off szybko polegną.Znam takie historie w lidze adriatyckiej,trzeba też brać pod uwage to,że Cedevita,Union i Partizan udzielają/udzielali sie w pucharach i ta pierwsza pozycja bośniaków wcale mnie aż tak bardzo nie przekonuje.Co nie zmienia faktu,że druzyne na ten czas mają kompletną.Mi jednak od samego początku cholernie podoba sie Buducnost.Ja nie wiem że im praktycznie co roku niewielkim nakladem $ udaje sie zbudować fajna ekipe.I tym razem wyglądają bardzo solidnie.Buducnost występuje również w eurocupie gdzie prezentują sie bardzi dobrze.Awansowali do top16 i mają spore szanse by grać dalej bo grupa w ktorej sie znalezli jest do wygrania.Ostatnie dni to niezbyt udany okres dla koszykarzy Buducnosti.Ciężki termianarz sprawił,że musieli grać kolejno z rozpędzoną Crveną(dom),Ljubljaną(wyjazd) i Cedevitą(wyjazd).Wygrali tylko po świetnym spotkaniu z Crveną co już powinno budzić szacunek.Następnie zanotowali bardzo dobry występ w Ljubljanie przegrany niestety po zaciętej koncówce w dogrywce.Nie wystarczyły nawet 33pkt 10zb Vitokovaca.Mecz z Cedevitą ponownie pechowy ale to już dało znać o sobie zmęczenie po dogrywce w Ljubljanie.Buducnost prowadział i dyktował warunki przez trzy kwarty jednak w czwartej pojawiły sie oznaki meczu z Ljubljaną i tą kwarte przegrali dotkliwie.Reasumując bośniacy to nie tylko siódme miejsce w tabeli ale druzyna z niesamowitym sercem do gry poświęcająca sie w 100% w każdym spotkaniu.Idealny moment by wrócić do gry,Igokea nie jest tak mocna jak wskazuje na to tabela.Buducnost ma utalentowany i głodny gry zespół i jestem przekonany że dadzą z siebie wszystko w jutrzejszym meczu.Cały czas mam w pamięci ich walke z Bilbao w eurocupie czym tylko zyskali w moich oczach.Buducnost +6
✅87

Otrzymane punkty reputacji: +21
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: POR TBlazers @ SAC Kings
Typ: POR TBlazers -6.0 Kurs: 3.30
Bukmacher: bet365

W obu rozegranych w tym sezonie meczach między tymi ekipami wygrywali goście i myślę, że jest duża szansa na podtrzymanie tej serii. Przede wszystkim przemawia za tym świetna ostatnio forma Portland (seria 5 domowych wygranych z rzędu m.in. z San Antonio i Denver), która pozwoliła im po raz pierwszy w tym sezonie mieć dodatni bilans (13-12). Ze swoich obowiązków wywiązują się liderzy zespołu, czyli LaMarcus Aldridge (19.9 p, 7.7 z), Nick Batum (15.9 p) czy ich świetny rookie na rozegraniu Damian Lillard (18.8 p, 6.5 a). Na dodatek świetnie ostatnio prezentuje się J.J. Hickson, który notuje właśnie serię 7 meczy z double-double (16.7 p, 14.1 z w tym czasie). Jest dobra forma, są i dobre staty, a dla trenera Stottsa najważniejsze jest z pewnością dobra obrona zespołu, która pozwoliła zatrzymać rywali na 88.8 punktach w ostatnich 5 meczach. Dzisiaj o zwycięstwo może być o tyle łatwiej, że gospodarze wystąpią mocno osłabieni, bowiem po raz kolejny w tym sezonie zawieszony został lider Królów DeMarcus Cousins (16.6 p, 9.5 z). Tym razem poszło o jakieś spięcie w szatni z trenerem Smartem w przerwie ostatniego meczu. Na dodatek niepewny jest występ podstawowego rozgrywającego Tyreke Evansa (15.1 p, 3.2 a), który już opuścił 3 ostatnie mecze przez uraz kolana. Myślę, że wyrwa pod koszem przy braku młodego gniewnego Cousinsa będzie idealnym polem do popisu dla Aldridge’a i Hicksona będących ostatnio w dobrej formie. Wprawdzie Blazers na wyjazdach radzą sobie w tym sezonie średnio (4-8), ale wydaje się, że dzisiaj będą mieć idealną okazję, by poprawić ten bilans i przedłużyć swoją serię zwycięstw do sześciu. W takich okolicznościach 6 punktowe handi wydaje się całkiem prawdopodobne do pokrycia.
⛔100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 00:00
Orlando Magic (-2) - Utah Jazz
TYP: 1 (w przypadku zwycięstwa drużyny 1 dwoma punktami zwrot)
KURS: 2,13
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
Kolejny mecz do którego napiszę analizę również jest z typu tych z NBA a więc najlepszej ligi na świecie w piłce koszykowej. Jakoś przekonałem się do meczów w tej lidze i już nie pisze analiz do piłki nożnej gdzie jest to moja ulubiona dyscyplina a piszę do koszykówki dzięki której ostatnio zacząłem się bardzo interesować. Powiem szczerze w koszykówce to tylko interesuję się ligą NBA kiedyś jeszcze przeglądałem polskie zespoły lecz teraz nie mam na to czasu i po prostu nie opłaca się oglądać mecze na tak słabym poziomie. Tak samo z piłką wolę obejrzeć dobre spotkanie w TV ligi angielskiej, włoskiej lub hiszpańskiej niż iść na mecz w polskiej lidze bo to jest kopanina i nic więcej szkoda czasu, pieniędzy i nerwów na to że mecz zakończy się bojówką dal kiboli. Po prostu żenada co to się dzieje w tej Polsce może Zbigniew Boniek to wszystko ogarnie. Ale się rozpisałem na temat którego nie powinienem przytaczać w mojej analizie. Ale jak widzicie analiza jest pisana spontanicznie więc to co myślę to piszę. Wracamy do tego meczu i zacznę od gospodarzy. Gospodarze tego meczu w lidze konferencji wschodniej znajdują się na 10 pozycji z dorobkiem 12 zwycięstw i 14 porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to siedem meczy wygrali i sześć meczy przegrali. Na wyjeździe natomiast rozegrali oni 13 meczy w których to pięć meczy wygrali i osiem meczy przegrali. A więc jak widać Orlando zaczęło ostatnio grać coraz lepiej dlatego też znaleźli się na 10 pozycji w lidze. Natomiast goście tego meczu po bardzo dobrym początku sezonu teraz grają katastrofalnie i dlatego spadli w lidze konferencji zachodniej na pozycję 10. Wygrali oni 14 meczy i również tyle samo meczy przegrali. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 11 meczy w których to 9 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. Na wyjeździe idzie im zdecydowanie gorzej ponieważ rozegrali oni 17 meczy i pięć meczy wygrali i aż 12 meczy przegrali. A więc jak widać na wyjeździe grają bardzo słabo. W ostatnich sześciu meczach gospodarze wygrali cztery mecze i dwa spotkania przegrali. Na własnym stadionie ostatnio wygrali z takimi zespołami jak Minnesota czy Golden State. Natomiast goście tego meczu w ostatnich sześciu meczach wygrali dwa mecze i przegrali cztery spotkania. W 2012 roku oba zespoły spotkały się dwa razy na boisku Utah i dwukrotnie Orlando przegrało lecz w tym meczu grają na własnym boisku i ja bym postawił na nich ponieważ kurs jest wysoki i może mały handicap nawet można by było dać aby był większy kurs ;)
⛔100

S 133

safa02

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna Al Botola Maroko
Spotkanie: CODM Meknes - FAR Rabat
Typ: Over 2,5
kurs: 3,50
Bukmacher: Bet365
Analiza: W spotkanie 13 kolejki spotykaja sie CODM Meknes i FAR Rabat. Gospodarze tego spotkanie po 12 kolejkach maja na koncie 10 punktow i zajmuja niebezpieczna 13 pozycja w tabelii. Goscie lepiej sie spisuja w tym sezonie, maja 23 punktow i zajmuja 3 pozycja w tabelii z strata 3 punktow do lidera. Pilkarze CODM Meknes de tej pory u siebie wygrali tylko jedno spotkanie z 6 rozegranych. Pilkarze FAR Rabat na wyjezdzie maja drugi bilans w lidze 2-3-1. Mozemy sie spodziewac ze gospodarze tego spotkanie chcac sie oddalic od niebezpiecznej strefie zrobia wszystko zeby wykorzestac atut wlasnego boiska i przerwac serie 5 spotkanie z rzedu bez zwyciestwa. Rownierz mozemy sie spodziewac ze goscie zrobia wszystko zeby przerwac serie 2 spotkan bez zwyciestwo i siegnac po komplet punktoz zeby ponownie objac prwadzenie w klasyfikacji generalnej. Pilkarze CODM Meknes nie pokonali u siebie FAR Rabat w 8 ostatnich spotkan, czas wiec zeby ta fatlan serie przerwac w przepadku gospodarze, zas w przepadku goscie celem bedzie przedluzyc ta dobra serie. Widac wiec ze w to spotkanie nie zabraknie pilkarzom obie druzyn motywacje zeby zagrac skutecznie i nie raz pokonac bramkarza rywale. Dlatego na dzis wybralem ze w spotkanie pomiedzy CODM Meknes i FAR Rabat padnie wynik powyzej 2,5 gola.
✅250

Otrzymane punkty reputacji: +8
lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: HC Lev Praga – AK Bars Kazań
Typ: over 4,5
Kurs: 1,72
Buk: bet365

W wigilijne popołudnie kibice hokeja na świecie będą mieli nie lada gratkę. HC Lev Praga zmierzy się z AK Bars Kazań. Hit ten będzie mogło zobaczyć aż 18 tysięcy kibiców na O2 Arenie oraz tysiące przed telewizorami i w Internecie.

HC Lev wygrał ostatnie 6 z 9 meczy w KHL. Ostatnie 3 spotkania to jednak spadek formy Czechów – wygranej z Ufą 6:1 towarzyszy porażka ze Slovanem Bratysława i po dogrywce porażka z Nieftiechimikiem Niżniekamsk. Porażka z ekipa z Tatarstanu jest o tyle bardziej dotkliwa, że doświadczona na własnej tafli, przy mniejszej ilości strzałów na bramkę rywali. W drużynie z Pragi znajdziemy m.in. Marcela Hossę – słowackiego napastnika, wicemistrza świata z 2012 roku, byłego gracza Montreal Canadiens, New York Rangers, Phoenix Coyotes czy Barsu Kazań; Jakub Klepiš – czeski center, MŚ z 2010 roku, były gracz Washington Capitals, Awangardu Omsk, zdobywca Pucharu Gagarina dwukrotnie z rzedu z Ufą i Dynamem Moskwa; Petr Vrána – były gracz NJ Devils, Lubos Brtecko – Słowak, były gracz St. Louis Blues, Atlanta Thrashers, MŚ z 2002 roku; Erik Christensen – były gracz Pittsburgh Penguins, Atlanta Thrashers, Anaheim Ducks i New York Rangers; Juraj Mikúš – młody Słowak, wiceMŚ z 2012 roku; Ondřej Němec – czeski obrońca, MŚ z 2010 roku, Jiří Novotný – były gracz Buffalo Sabres, Washington Capitals i Columbus Blue Jackets; lewoskrzydłowy czeski Tomáš Surový – były gracz Pittsburgh Penguins, 2. na MŚ w 2012 roku oraz Jaroslav Svoboda – były gracz Dallas Stars i Carolina Hurricanes.

Na czas trwającego lockoutu do HC Lev dołączyli dwaj zawodnicy – pierwszy z nich to Jakub &quot;Jake&quot; Voráček – czeski prawoskrzydłowy, MŚ z 2010 roku, były gracz Columbus Blue Jackets oraz gracz Philadelphia Flyers. Drugi to legenda hokeja, słowacki obrońca Zdeno Chara. Chara to zdobywca Pucharu Stanleya z Boston Bruins z 2011 roku, dwukrotny wicemistrz świata, 4-kortny uczestnik Meczu Gwiazd NHL. Były gracz NY Islanders, Ottawy Senators to największa gwiazda drużyny i jeden z gigantów hokeja, którzy zdecydowali się zagrać w czasie przerwy w KHL.

AK Bars Kazań to zdobywcy Pucharu Gagarina z 2009 i 2010 roku. Ekipa z Tatarstanu ma w swoich szeregach plejadę gwiazd. Bramkarzem Barsu jest Konstantin Barulin – mistrz świata z 2012 roku, 5-krotny mistrz Rosji. Fiński center Jarkko Immonen – mistrz świata z 2011 roku, lider klasyfikacji punktowej tego turnieju, były gracz NY Rangers. Niko Kapanen – kolejny fiński center i mistrz świata z 2011 roku, brązowy medalista Igrzysk Olimpijskich w Vancouver, były gracz m.in. Dallas Stars i Phoenix Coyotes. Napastnik Aleksiej Morozow – mistrz świata z 2008 i 2009 roku, srebrny medalista igrzysk z Nagano. Janne Pesonen – fiński lewoskrzydłowy, MŚ z 2011 roku. Aleksiej Tierieszczenko – center, MŚ z 2008, 2009 i 2012 roku. Danis Zaripow – MŚ z 2008 i 2009 roku, napastnik. Ilja Nikulin – obrońca, MŚ z 2008, 2009 i 2012 roku. Bars wygrał 7 z 9 ostatnich meczów, lecz przegrał ostatnią konfrontację ze Slovanem Bratysława 3:2.

Uważam, że powinniśmy być świadkami hokejowego show. Mimo iż obie ekipy nie są bardzo bramkostrzelne liczę na więcej niż 4 bramki w meczu – po pierwsze dlatego, iż obie ekipy mają coś do udowodnienia po ostatnich porażkach, po drugie ponieważ na tafli zobaczymy plejadę gwiazd, po trzecie HC Lev ma ledwie 2 oczka przewagi nad 9. Donbassem, po czwarte ponieważ w ostatnim pojedynku między obiema ekipami padł wynik 4:2. Typ życzeniowy, ale realny do gry. Przed tym jak zasiądziemy do wigilijnego stołu i zaczniemy szukać gwiazdki na niebie, odpalmy mecz KHL i delektujmy się prawdziwymi gwiazdami światowego hokeja w hitowym spotkaniu Kontynentalnej Hokejowej Ligi.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +2
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Izrael
Spotkanie: Hapoel Bnei Lod – Hapoel Kfar Saba
Typ: 2
Kurs: 4.25
Bukmacher: Unibet

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek 16 kolejki Izraelskiej II ligi – Liga Leumit w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 10 pozycję w tabeli ekipa Hapoel Bnei Lod z 13 Hapoel Kfar Saba. Gospodarze tego meczu rozegrali aktualnie 7 ligowych spotkań na własnym stadionie w których to zdołali 2x odnieść zwycięstwo 2x zremisowali a 3x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 10 bramek a stracili 11. Goście natomiast w swoich 7 jak dotąd rozegranych pojedynkach ligowych na wyjeździe zdołali 1x zwyciężyć 2x zremisowali a 4x doznali porażki strzelając przy tym 5 bramek a stracili 10. Na pierwszy rzut oka faworytami tego pojedynku wydają się być gospodarze lecz warto zauważyć ostatnie wyniki gości i tak wyjazdowa wygrana 1:2 z aktualnym wice liderem ekipą Hapoel Raanana później wygrana u siebie 1:0 z 7 obecnie Maccabi Herzliya oraz ostatni remis na wyjeździe 1:1 z 12 Maccabi Umm Fahm. Jak dla mnie 7 punktów w 3 ostatnich spotkaniach robi wrażenie. Gospodarze natomiast przegrali swoje 2 ostatnie pojedynki ligowe kolejno na wyjeździe 2:1 z 16 i zarazem ostatnim Hapoel Ashkelon oraz ostatnio u siebie 0:3 z 6 obecnie Maccabi Ahi Nazareth. Reasumując wydaje mi się, że warto tutaj zaryzykować i pobrać zwycięstwo gości.
⛔100

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Izrael
Spotkanie: Hapoel Kiryat Shmona – Maccabi Haifa
Typ: Under 2,5
Kurs: 1,57
Bukmacher:WilliamHill
Analiza:
Spotkanie piątej z ósmą drużyną ligi izraelskiej.W meczach z udziałem obu drużyn nie pada zazwyczaj sporo bramek,a pokazuje to najlepiej bilans:9(Under 2,5) i 5(Over 2,5).Więc na czternaście kolejek w prawie 2/3 spotkań padają dwie bramki lub mniej.Zarówno Hapoel jak i Maccabi nie prezentują wybornej formy strzeleckiej.Obrazuje to średnia zdobytych goli na mecz,która w przypadku gości wynosi 1,00,a w przypadku gospodarzy 1,36.Kolejnym aspektem przemawiającym za tym typem jest to iż w ostatnich pięciu potyczkach obu zespołów gdy gospodarzem był Hapoel nigdy nie padło,więcej niż dwie bramki.Faworyta ciężko tutaj wskazać,bo statystyki h2h są bardzo wyrównane i bardziej możliwą opcją do zrealizowania jest właśnie typ na poniżej 2,5 goli w meczu.Co więcej Hapoel wliczając w tą serie europejskie puchary notował taki bilans goli w sześciu z siedmiu ostatnich spotkań,a Maccabi zaś ostatnie trzy mecze ligowe kończyło z takimi wynikami,które pokrywały ten typ i mam nadzieje,że będzie tak i dziś.
✅57

Otrzymane punkty reputacji: +3
dyrczu 46

dyrczu

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie- Rosja, VHL
Spotkanie: VMF St. Petersburg- Titan Klin
Typ: 1
Kurs: 1.60
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Od razu na początek mówię, że jest to mój pierwszy typ z hokeja. W ten jakże świąteczny dzień, bardzo zaciekawiło mnie spotkanie w rosyjskiej lidze VHL. Drużyna z Petersburga zmierzy się z drużyną Titan Klin. Dlaczego zaciekawiło mnie to spotkanie? A dlatego, że drużyna z Petersburga zajmuje aktualnie 16 miejsce z dorobkiem 51pkt, a 16 miejsce jest ostatnim premiowanym do fazy play-off, ale to nie jest najlepsze.. Najpiękniejsze jest w tym to, że między miejscem 13 a 18 jest różnica 2pkt, czyli każdy może jeszcze kogoś wyeliminować. W bardzo słabej sytuacji jest przeciwnik gospodarzy, ponieważ zajmują 25 pozycję z dorobkiem 36pkt i nie mają już szans na awans do play off&#39;ów.
Myślę, że motywacja drużyny gospodarzy i obojętność do tego meczu drużyny gości zaowocują pozytywnie co do mojego typu. Gospodarze muszą wygrać ten mecz, aby realnie myśleć o awansie, jeszcze grają u siebie..
Na dodatek będą chcieli się zrewanżować, za przegrane spotkanie u Titan Klin, ulegli wtedy 1-3.
⛔100

frombzg 241

frombzg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Izrael, Israel, Leumit League
Spotkanie: Beitar Tel Aviv - H. Nazareth
Typ: powyżej 2.5
Kurs: 2.20
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
Kolejny raz na przekór kursom. Pomijając fakt kiepskiej pozycji w tabeli gospodarze tego pojedynku nie są najgorszym zespołem grającym u siebie. Może i wydają się łatwym rywalem dla gości czysto statystycznie, ale to tylko pozory.Goście radzą sobie nie najgorzej na wyjazdach - 3W-3R-1P, 8:5, ale ich ostatnie mecze wyjazdowe nie stawiają ich w dobrym świetle jeśli chodzi o grę obronną. Co więcej, dziś właśnie 3 braki z szeregów obronnych. Dodatkowo za kilkoma bramkami w tym meczu sprzyja historia bezpośrednich pojedynków. 1:2 i wygrana gości wygląda najlepiej.
Kiepska analiza

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dyscyplina: Koszykówka - Liga Adriatycka ABA
Spotkanie: Buducnost - Igokea
Typ: Igokea
kurs: 2.95
Bukmacher: Pinnacle
Nikt od początku sezonu nie spodziewał sie takich wyników i tak dobrej gry bośniackiej druzyny.Jednak rezultaty z preseason nie klamały i Igokea od początku potwierdza swoje aspiracje i chęci do grania w eurolidze.Mają mocny i wyrównany zespół jednak wydaje mi sie że w play off szybko polegną.Znam takie historie w lidze adriatyckiej,trzeba też brać pod uwage to,że Cedevita,Union i Partizan udzielają/udzielali sie w pucharach i ta pierwsza pozycja bośniaków wcale mnie aż tak bardzo nie przekonuje.Co nie zmienia faktu,że druzyne na ten czas mają kompletną.
Tak drużynę gości przedstawił Wilq przy typie na Budocnost...
Ja gram w stronę gości jednak. Dlaczego ?
Igokea jest liderem ligi adriatyckiej i o 2 lub 3 punkty wyprzedza po przeszło półmetku rozgrywek Czerwoną Gwiazdę i Partizan.
Bilans 12-2 w tak wyrównanej lidze może robić wrażenie.
2 porażki Igokei to minimalne różnice na wyjazdach : 60:61 z Zadarem i 76:78 z Cedevitą.
Budocnost póki co łączyła ligowe zmagania z tymi w europejskich pucharach i otwiera 2.połowę tabeli, czyli zajmuje 8.msce.
Skład jest dość &quot;japoński&quot;, czyli jako-taki:razz:
Obie drużyny mają dość podobny poziom sportowy, w tej lidze może zdarzyć się wszystko, dlatego też kurs 2.95 jest niewątpliwie value, bo będzie to zapewne bardzo wyrównany mecz.
Warto dodać, że wyjazdy Igokei to 6 spotkań kończących się maksymalnie 6 punktami przewagi którejś z drużyn i jedno wyraźne, bo aż 20-pktowe zwycięstwo z Krką.
Szansę oceniam niemal 50/50, no może 51/49, więc 2.95 kusi i taki też typ proponuję do układania się w brzuchu 12-potraw;)
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom