>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 24.11.2016 (czwartek)

Status
Zamknięty.
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na czwartek - 24. Listopada

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- OtoBet
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

P 268

pawelek1086

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - LE
Godzina: 17:00
Spotkanie: Gabala - Anderlecht
Typ: Teodorczyk strzeli gola
Kurs: 2.62
Bukmacher: bet365
Analiza:
Co tu dużo mówić. Teodorczyk strzela jak na zawołanie. W lidze zdobył 11. bramek w 14. meczach. W europejskich pucharach 6. bramek w 6. meczach. Jedną z nich strzelił właśnie Gabali w pierwszym meczu rozgrywanym w Belgii. Mecze Anderlechtu, w których grał i nie strzelił bramki można policzyć na palcach jednej ręki. Do tego mecz ten dla Anderlechtu będzie miał duże znaczenie. Zwycięstwo i korzystny rezultat w drugim spotkaniu grupowym zapewni im awans na jedną kolejkę przed końcem rozgrywek. Dodać należy, że Gabala jest takim chłopcem do bicia. W czterech meczach grupowych nie zdobyła punktu i osiągnęła bilans 4:9. Stawiam, że Teo stanie na wysokości zadania!
✅162

Otrzymane punkty reputacji: +8
K 97

koonrrrado

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Liga Europy
Godzina: 21:05
Spotkanie:
Saint Etienne - Mainz
Typ: Mainz
Kurs:
3.10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś przygotowałem analizę spotkania francuskiego St. Etienne i niemieckiego Mainz. Otóż moim zdaniem dzisiejsze spotkanie wygra drużyna przyjezdnych. Ostatnio grają piłkę naprawdę przyjemną dla oka. Wiem, że Mainz ostatnimi czasy na wyjazdach nie imponowało, ale weszli, wydaje mi się, na odpowiednie tory. Myślę, że po porażce z Anderlechtem na wyjeździe nie ma już śladu. Drużyna z Moguncji zajmuje 3 miejsce w grupie, ze stratą 3 punktów do St. Etienne i Anderlechtu. Jeśli zespół gości chce myśleć jeszcze o awansie z grupy nie ma innej możliwości niż wygranie tego meczu. W każdym z poprzednich spotkań strzelali minimum 1 bramkę. Bilans Mainz po 4 meczach to 6:10. Wiem, nie jest to imponujący wynik, ale aż 6 z tych 10 wbili im gracze z Brukseli w jednym meczu. Drużyna gospodarzy natomiast, gra ostatnio bardzo słabo. Ich mecze mnie nudzą i nie pada w nich zbyt wiele bramek. Bilans St. Etienne w LE – 5:3. Ostatnie dwa mecze co prawda wygrali, ale ich przeciwnikiem była bardzo słaba Gabala, która w tym sezonie Ligi Europy nie ugrali nawet punktu. To co francuzi zrobili u siebie w ostatnim meczu z Nicea (0-1), woła po prostu o pomstę do nieba. Nie wiem co było tego przyczyną, ale zagrali wprost tragicznie. Przeszli obok tego meczu, szwankowało przyjęcie piłki, dokładnie zagranie, po prostu wszystko. Oddawali za darmo piłkę przyjezdnym. Oglądając ten mecz po prostu nie wierzyłem w to co widzę. Myślę, że drużyna z Francji ma teraz słabszy okres i jutro potwierdzi się to na boisku.
Podsumowując: St. Etienne przewodzi w tabeli (?!), a Mainz z nożem na gardle. W drugim meczu tej grupy, Anderlecht zagra na wyjeździe z Gabalą i zapewne wygra ten mecz. Patrząc na aktualną formę drużyn i sytuację w tabeli, nie widzę nic innego niż pewne zwycięstwo gości. Typuję wynik 0-2 dla Mainz. Powodzenia!
⛔100

lopolit 210

lopolit

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 01:00
Spotkanie:
Minnesota Wild - Winnipeg Jets
Typ: Jets OT
Kurs: 2,50
Analiza: Odrzutowce na wyjazdach grają słabo i ostatnio przegrali swoje 3 mecze, ale nie z byle kim, bo bardzo solidnymi drużynami u siebie, a mianowicie z Hurricanes, Bruins i Flyers. Dzisiaj przyjeżdżają do Minnesoty aby zmierzyć się z miejscowymi i powalczyć o 8 pozycję na zachodzie, bo to właśnie Wild znajdują się o jedno miejsce wyżej. Do składu gości może wrócić Little, co będzie wzmocnieniem i to sporym. Mark Scheifele nie zawodzi i do tej pory zgromadził 23 punkty. Nie można też zapomnieć o Finie Laine, który ostatnio trochę przygasł, ale można porównać go do wulkanu, bo jak wybuchnie to i hat-tricka może strzelić. Gospodarze grają dobrze w defensywie co pozwala im utrzymywać się w górze tabeli. Jakiegoś jednego lidera drużyna Dzikusów nie posiada i każdy tam zdobywa punkty. Być może czasami przydałby się ktoś taki. Niby jest Parise, ale nie może on na razie wejść na dobre obroty. Liczę na przełamanie gości i wygraną po 3 porażkach oraz, że Laine odpali ponownie. Powodzenia.
⛔100

K 168

kbak93

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Stołowy Challenger
Godzina: 9:10
Spotkanie: Florian Bluhm vs Sanil Shetty
Typ: 1 wygra Florian Bluhm
Kurs: 2.20
Analiza:
Nie będzie profesjonalnej analizy bo w tenisa stołowego gra tylko 0,5 % bukmacherów jeśli miałbym napisać, że to 100% pewniak i można wpakować dużo pieniędzy i siądzie to nie zrozumiecie i tak będziecie grać swoje piłki nożne.
Sanil Shetty dzisiaj przegrał z Huzjakiem 3:0
ma statystyki 1 mecz wygrany i 2 mecze przegrane
Florian Bluhm dzisiaj wygrał z Huzjakiem 3:0
ma statystyki 2 mecze wygrane i 1 mecz przegrany
Jeśli Sanil Shetty przegrał z gorszym obrońcą to czemu miałby wygrać z lepszym?
na pewno sprzęt się trochę różni no i sposób gry, Florian jest modern obrońcą, z jego ciętej jest łatwiej zagrać atak ale najważniejsze sposób poruszania Floriana jest na najwyższym poziomie, to jest czołowy zawodnik 2 ligi niemieckiej, jest to w moim mniemaniu już zawodnik na 1 lige niemiecką, bardzo dobrze gra do przodu ale poruszanie się w boki i do przodu i do tyłu jest o wiele lepsze od Huzjaka np i co z tego , że lepiej się gra nim jak wszystko wraca? Huzjaka można ograc bardzo łatwo, serwis długi pusty w bok, dostajemy wysoką piłke atakujemy ją bez topspiny w drugą strone gdzie serwowaliśmy, jak odbiera piłke to gramy mu krótko i już jest problem...
Po za tym mecz zaczyna się o 9, mieśnie są lekko nierozgrzane bo wiadomo, goście dużo piją po treningach a rano wstać się nie chce. Skąd ja to wiem,bo to jest challenger, w mieście gdzie po turnieju, ma się kolejne 10 godzin grania przed sobą, dlaczego zawodnicy są selekcjonowani? No bo to jest typowy turniej dla bukmachera. kursy są bardzo mylne i trzeba znać HISTORIE meczów, potencjał, technike zawodników, aktualna forme zawodników
Mam Też kolejny mecz o fajnym kursie do rozdania, ale ten jest tak pewny, i wg mojego ustalenia kurs powinien wynosić 1,33-3,25 i do 1,40 warto to brać
⛔100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Dyscyplina: NHL :hokej:
Godz: 1;00
Spotkanie: Columbus Blue Jackets - Calgary Flames
Typ: Powyżej 5,5
Kurs: 2,08
Buk: Betsson
Wczorajszy over w Montrealu zatopiony. Lecimy dalej. Chyba czas najwyższy aby w Ohio over został pokryty, bo ostatnio co tam się dzieje to zakrawa o kpinę. Nie wierzę, że już ekipy które tutaj przyjeżdżają aż tak &#39;sprzedają&#39; swoje mecze, gdzie nawet nie chcą powalczyć. Choć w przypadku z Capitals, Kurtki grały tak żeby jak najszybciej mecz się skończył. Po ekipie Capitals, też widać nie było aby też chcieli mieć ciąg na bramkę. W końcu z Vegas się nie wygra, ale dzisiaj coś moja intuicja mi podpowiada że tutaj zobaczymy gradobicie. Kurtki przede wszystkim, na swoim terenie grają bardzo prawilne zawody. Jest progres, sporo bramek i potrafią wygrywać seriami co też cieszy. Bo w tamtym sezonie nie było tej regularności. Teraz to nie ma znaczenia kto jest po drugiej stronie, oni bombardują tych swoich rywali bardzo dobitnie. 10-0 z Montrealem, to było coś pięknego ale i ja nie mogłem uwierzyć, że w tym meczu padło tyle bramek i to nie z byle kim. Dzisiaj po drugiej stronie Płomienie, więc ekipa która można powiedzieć, gra raz pod wozem, razem nad nim. Dlaczego? dlatego, że to bardzo chimeryczna ekipa. Są mecze, gdzie potrafią zaskoczyć, ale większość meczy zdarza się że graja totalny piach. Dziś też będą szukać swoich okazji i niewątpliwie będą mieli, ale czy wygrają. Zobaczymy. Nick Foligno ostatnio sporo cyferek kręci więc świadomy tego, że Płomienie są pod formą też będzie szukał swojego gola. Nie miej jednak widzę otwarte spotkanie, obfite w gole. 6 minimum!
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 36

piniundz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , liga Europy
Godzina: 19;00
Spotkanie: Zurich vs Villareal
Typ: 2
Kurs: 1,91
Bukmacher;Bet365
Analiza:
Typuje zespół z Hiszpanii ponieważ mają słabą sytuacje w grupie i prawdopodobnie ten mecz będzie decydował o tym czy przejdą dalej czy koniec z przygoda ligi Europy . Warto zwrócić uwagę na to ze Zurich jest w gazie co świadczą ostatnie mecze tego zespołu 14 meczy bez porażki... niemniej jednak stawiam villareal bo jest to dużo mocniejszy zespół wie jaka jest stawka tego meczy są doświadczeni ponieważ grają w jednej z najlepszych lig w Europie jak nie najlepszej dlatego maja słabsze wyniki od rywali. Wierze w wygrana i uważam ze może to być wygrana nawet kilku bramkowa myśle ze może 0:2 . Sam kurs jest ładny dlatego warto bez dodatkowego ryzyka dać tylko zwycięstwo.
⛔100

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - USA
Godzina: 01:00
Spotkanie: Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies
Typ: Memphis Grizzlies
Kurs: 1,41
Analiza:
Phila bardzo pozytywnie zaskoczyła w ostatnich spotkaniach, gdzie wygrała pierwszy raz cztery mecze z rzędu u siebie od niepamiętnych czasów. Jednak zespoły z którymi przyszło im się mierzyć nie należą do elity i prezentują się tragicznie w defensywie (Indiana, Wizards, Suns, Heat). Dziś czas na starcie z teamem, który w przeciwieństwie do tych wyżej wymienionych od lat słynie z dobrej defensywnej gry. Miśki są w formie, wygrali ostatnie 5 meczów z rzędu z bardzo wymagającymi rywalami. Są bardzo wyrachowani w ataku i potrafią bardzo szybko uśpić rywali swoim specyficznym stylem gry. Od 2009 roku wygrywają każde spotkanie rozgrywane na terenie Philadelphi. Myślę, że i dzisiaj przy obecnej dyspozycji Conleya i spółki nie powinno być dyskusji kto po 48 minutach gry będzie w lepszym humorze.
✅41

Otrzymane punkty reputacji: +27
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna LE
Godz: 17:00
Spotkanie Fenerbahce-Zorya
Typ: Fenerbahce wygrab dokładnie 1 golem
Kurs 3.50
Buk Unibet
Analiza: Fenerbahce przy korzystnym rezultacie spotkania Manchesteru z Feyenoordem już w dniu jutrzejszym może zapewnić sobie awans do fazy pucharowej rozgrywek Ligi Europejskiej , na swoim stadionie podejmował będzie Ukraińską Zoryę Ługańsk i to właśnie ekipa z Turcji jest zdecydowanym faworytem do zdobycia kompletu punktów u siebie na stadionie, w pierwszym spotkaniu rozegranym na stadionie w Ukrainie padł remis po 1 , w pierwszej połowie spotkania przeważali gospodarze z Ukrainy ale w drugiej części Fenerbahce było zespołem znacznie lepszym i zdobyło bramkę wyrównującą, na swoim stadionie Turcy są zespołem bardzo mocnym i myślę że w starciu z zespołem z Ukrainy powinni to spokojnie udowodnić , Zorya często na wyjazdach ponosi porażki, tutaj też będe zdziwiony jeśli uda jej się zdobyć jakieś punkty, mój typ na to spotkanie po końcowym gwizdku sędziego to wynik 2:1 dla zespołu gospodarzy, którzy w ten sposób powinni przypieczętować swój awans.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
betlitelli 10K

betlitelli

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna LE
Godz: 19
Spotkanie Ajax-Panathinaikos
Typ: Panathinaikos +1 AH
Kurs 1.63
Buk Bet365
Ajax ma juz zaklepany awans i skupia sie na ligowym pojedynku z Heerenven dlatego oszczedza swoich najlepszych zawodnikow jak Klaassen, Sanchez,Ziyech,Bazoer, El Ghazi i daje pograc rezerwom. Panathinaikos z kolei walczy o awans i bedzie gryzl trawe i zagra najmocniejszym skladem. Value na Grekow.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ Piłka Nożna - Liga Europejska 2016/2017
Godzina:
21:05
Spotkanie:
Manchester United - Feyenoord
Typ:
Feyenoord +1,5 AH
Kurs:
1.88
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza:
Kompletnie jakoś nie widzi mi się ten United i odkąd odszedł Ferguson stali się &quot;średnik przeciętniakiem&quot; w Premier League. Nawet Ibra, Pogba i Mourinho nie robią cudów, sama gra w Lidze Bukmacherskiej o tym już świadczy.
United jest na 3 miejscu w tabeli, ze stratą 1 punktu do liderów. W Holandii wygrali Holendrzy skromnie 1:0 i nawet w czwartek nie zdziwi mnie sensacja na Old Trafford. Gospodarze mają napięty terminarz, bo LE, PL i zaraz jeszcze puchary krajowe - gdzieś wypadałoby zagrać na pół gwizdka.
Feyenoord to lider Eredvisie więc to już coś znaczy. Manchester wcale nie przekonuje swoją grą i raz na ruski rok wygrają wysoko, na ostatnich 9 meczów tylko 2 razy wygrali więcej niż 1 bramką, ogólnie to zaliczyli 3 zwycięstwa więc mocno to średnio wygląda ze strony &quot;czerwonych&quot;.
Pozostałe 2 analizy na jutro z LE:
⚽ St Etienne - 1. FSV Mainz 05
St Etienne 0.0 ::: 1,71 ::: 1/3 Pinek

Gospodarze zaliczyli ostatnio 1 ligową porażkę na własnym terenie, ale tylko skromne 0:1, a grali z liderem tabeli - genialną w tym sezonie Niceą. Francuzi u siebie dość dobrze grają, zremisowali nawet z Monaco, w LE są liderem tabeli, mecz śmierdzi remisem, ale ze wskazaniem na gospodarzy.
Mainz na wyjazdach gra słabiutko w ostatnim czasie:
3:1 z Lipskiem
6:1 z Anderlechtem
2:1 w Pucharze Niemiec
3:0 z Schalke

⚽ Sparta Prague - Southampton
Sparta Praga +0,5 AH ::: 1,83 ::: 1/3 Pinek

Praga to lider grupy K, w 1 meczu przegrali 3:0, ale w Czechach będzie czas na rewanż. Pozostałe mecze Sparta wygrała i to nawet z Interem 3:1 u siebie.
&quot;Święci&quot; to okropnie nierówna drużyna, raz remisują z fanatycznym Liverpoolem, a raz przegrywają z Hull City który okupuje dolne miejsca PL. Na ostatnich 10 spotkań zanotowali tylko 3 zwycięstwa więc nie wygląda to zbyt różowo. Na pewno nie faworyzowałbym ich tak bardzo w tym spotkaniu. Sparta u siebie na 29 spotkań w LE przegrała tylko 3 spotkania. Uważam, że mecz będzie kręcił się w okolicach remisu z małym wskazaniem na gospodarzy.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +2
captainpear 29,7K

captainpear

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europy
Godzina: 19:00
Spotkanie: Schalke 04 - Nice
Typ: Schalke wygra do zera
Kurs: 3.45
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Drużyna z Gelsenkirchen będzie podejmować u siebie zespół z Nicei. Schalke lideruje w grupie I i zapewniło już sobie awans. Wygrali oni wszystkie 4 mecze i mogą się pochwalić bilansem 7:1 tracą jedyną bramkę z austriackim Salzburgiem. Natomiast rewelacja Ligue 1 - Nice, nie radzi sobie już tak dobrze w Lidze Europy plasując się na ostatnim miejscu z dorobkiem 3 punktów po zwycięstwie 1:0 w Salzburgu i bilansem 3:8 (1 strzelona Salzburgowi i 2 Krasnodarowi przy porażce 5:2). Schalke jest na swoim stadionie mocne. W dodatku francuska ekipa zagra bez swojej największej gwiazdy i najlepszego strzelca - Mario Balotelliego, który jest kontuzjowany. Poprzedni pojedynek obu ekip zakończył się zwycięstwem Niemców 1:0. Kurs zachęca do grania. Ewentualnie czyste Schalke po kursie 2.00 też jest do pogrania.
✅245

Otrzymane punkty reputacji: +12
samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europy
Spotkanie: Krasnodar - Salzburg
Typ: Krasnodar
Kurs: 2.0.
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Liga Europejska, to zawsze wielka niewiadoma. W grupie I wciąż szansę na awans mają zespoły podane wyżej oraz Nice&#39;a. Grupę już wygrało Schalke.
Krasnodar ma 6 punktów, a Salzburg i Nice po 3 oczka. Jeśli Krasnodar dziś wygra, a Nicea straci punkty w Niemczech, to zapewni sobie awans. W przypadku wygranej nad Salzburgiem i wygranej Nicei z Schalke, to o awansie zadecyduje ostatnie spotkanie we Francji. Ale nawet taki scenariusz jest na rękę rosyjskim piłkarzom, gdyż u siebie ograli Nice 5-2, więc mają spory zapas bramek w rewanżu.
W pierwszym spotkaniu tych drużyn górą był Krasnodar, który po wyrównanym meczu ograł Austriaków na ich stadionie 1-0.
Jak ciężko się gra na rosyjskich stadionach przekonał się wczoraj Bayern Monachium, które uległ outsiderowi Rostov 3-2. W okresie listopad - grudzień panują tam dość niskie temperatury, co dla niektórych przyjezdnych ekip może być to niekorzystne.
Krasnodar u siebie gra niezłą piłkę. W rodzimej lidze rozegrali u siebie 8 spotkań u siebie. Bilans 6-1-1 i bramki 18-6, więc dobry wynik. Stawiam na 2-1 dla Gospodarzy.
⛔100

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europy
Spotkanie: Celta Vigo - Standard Liege
Typ: 1 (handicap 0:1)
Kurs: 2,42
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Fajnie zacząłem odrabiać straty z początku listopada i podgoniłem na 13 miejsce w typach dnia z nadzieją, że listopad jestem w stanie skończyć jeszcze na podium no i przyszły 3 wtopy z rzędu :razz: No nic ale nie poddaje się i swój typ dziennie podawać będę. Na dzisiaj to spotkanie z Ligi Europy. Uważam, że Celta dziś wygra więcej jak jedną bramką i pokryje ten handicap. Oba zespoły walczą o 2 miejsce w tej grupie mając taką samą ilość punktów. Ajax tutaj już ma awans zapewniony i zwycięzca tego meczu będzie już praktycznie też pewny wyjścia z grupy i dalszej gry. Według mnie zespołem, który dziś tego dokona jest Celta. Dla mnie jest to zespół lepszy a na dodatek goście z dużą ilością absencji na to spotkanie. W Standardzie nie zagrają obrońcy William (5 występów w tym sezonie), Echiejile (3 występy w tym sezonie), Mmaee (1 występ w tym sezonie) i Arslanagic (1 występ w tym sezonie), pomocnicy Dossevi (11 występów w tym sezonie), Dompe ( 5 występów w tym sezonie), Toure (3 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie), Legear (2 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie) i napastnicy Mmaee (5 występów w tym sezonie) i Edmond (4 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie). U gospodarzy nie zagrają obrońcy Planas ( 2 występy w tym sezonie) i Costas (1 występ w tym sezonie), pomocnicy Orellana (5 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie), Sene (5 występów w tym sezonie) i Lemos (bez występu w tym sezonie) i napastnicy Naranjo i Beauvue (obaj bez występu w tym sezonie). Napewno największymi osłabieniami to strata Orellany po stronie gospodarzy i Dossevi po stronie gości. Ogólnie więcej strat po stronie gości ale zespół ten posiada dość szeroką ławkę i jest tam duża rywalizacja. Mimo wszystko dla mnie zespołem mocniejszym jest Celta, która uważam, że na własnym stadionie wygra dziś, bo u siebie są groźni dla najmocniejszych zespołów czego przykładem jest wygrana w lidze hiszpańskiej z Barceloną 4-3. Zespół ten w tym sezonie przegrał wprawdzie 2 spotkania na własnym boisku ale było to zaraz na początku, kiedy liga dopiero ruszała i widocznie zespół ten jeszcze nie był w optymalnej formie. Teraz jest znacznie lepiej zespół u siebie w większości spotkań wygrywa i myślę, że dzisiaj też tak będzie. Licze, że jak Celta wygra to minimum 2 golami i pokryje tego handicapa. Standard na wyjazdach nie notuje za dobrych wyników. W Lidze Europy mają bilans 1 wygranej i 1 porażki, natomiast w lidze belgijskiej ich bilans to 1 wygrana, 3 remisy i 4 porażki, także nie idzie im na wyjazdach za dobrze.
⛔100

C 34

chessmaster

Użytkownik
Dyscyplina: Szachy, FIDE Women&#39;s Grand Prix Khanty-Mansiysk Tournament
Godzina: 11:00
Spotkanie:
Batsiashvili Nino - Skripchenko Almira
Typ:
Batsiashvili N.
Kurs:
2.00
Bukmacher:
STS

Analiza:
Pewnie mało z obecnych orientuje się w szachach, więc wyjaśnię na początku 1 prostą kwestię. Białe (1 zawodnik) zazwyczaj wygrywają, można stwierdzić, że białymi gra się o zwycięstwo, a czarnymi o remis (2 zawodnik). Taka jest praktyka turniejowa u wyrównanych siłą gry (mierzoną w punktach elo) rywali. Jeżeli czarne bardzo się postawią ???? to będzie remis, zaś jeśli czarne to dużo silniejszy zawodnik lub z dużą dozą szczęścia to wtedy nawet mogą wygrać. Aczkolwiek poziom przewagi u &quot;gospodarza&quot; (białe) w szachach jest znacznie wyraźniejszy niż np. w piłce nożnej.
Teraz konkrety. Nino zachwyca formą podczas obecnego turnieju, przegrała tylko jedną grę, zero remisów do tej pory. Zaznaczę, że przegrała ostatnią grę w rundzie 4 (dziś runda 5), co jeszcze bardziej będzie motywować ją, aby wygrać dzisiejsze spotkanie. Jej przegrana była w dosyć wyrównanej grze, na zwycięstwie przeciwniczki przeważyło posiadanie gońca vs skoczka u Nino. W końcówce, gdzie jest niewiele figur na planszy goniec może bardzo łatwo ograniczać ruchy skoczka i generalnie stanowi decydującą przewagę, niemniej gra zakończyła się dopiero po 70 ruchach.
Nino jest teraz na szczycie tabeli, natomiast Almira gdzieś poniżej drugiej połowy tabeli. Almira nie gra nic szczególnego, na 4 gry 1 porażka i 3 remisy. Z czego ostatnie 2 gry to 2 remisy i myślę, że Nino z łatwością przerwie ten ciąg remisów swoim zwycięstwem. Ostatnie spotkanie obu pań miało miejsce też w tym roku i zakończyło się remisem &quot;ugodowym&quot; po ok. 30 ruchach, z tym że wtedy Nino grała czarnymi i po prostu mogła chcieć tego remisu, teraz jako białe i jako faworyt turnieju nie odpuści tak łatwo nastawionej na remisy przeciwniczce. Porażka Almiry dotyczyła tej samej zawodniczki co jedyna porażka Nino, mianowicie Guniny grającej białymi w obu przypadkach. Dodam tylko, że Almira przegrała po ok. 40 ruchach, zaś Nino jak już pisałem wcześniej - po 70.
Żeby nie zanudzać oceniam wygraną Nino na 95%, remis 5%, wykluczam wygraną Almiry. Tak więc typ moim zdaniem niemal pewny, do 11 jeszcze niecała godzina, wydarzenie dostępne m.in. w STS; tutaj macie informacje dotyczące wydarzenia: Niestety nie mogę zamieścić linków ze względu na jakieś ograniczenia.... Natomiast zainteresowani znajdą co nieco na chess games.
Nieregulaminowy bukmacher (odsyłam do Regulaminu Typów Dnia)
⛔100

K 11

kamil2466

Użytkownik
Dyscyplina: Liga Europy
Godzina: 17:00
Spotkanie: Gabala-Anderlecht
Typ: BTTS/+2,5
Kurs: 3.75
Bukmacher: BET365
Analiza:
Witam
Dzisiaj Liga Europy i meczyk Gabala-Anderlecht, no to będzie się działo Anderlecht jak dzisiaj wygra gra dalej i chyba nie będzie inaczej na pewno wyjdą najlepszą 11 i Teo podtrzyma swoją dobra passę strzelania goli. Gabala u siebie strzela bramki na 2 mecze u siebie w LE strzelili 3 gole wydaje mi się ze 1 gola strzelą dzisiaj. Wynik tego meczu typuje na 1:2 lub 1:3
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +11
mirak 867

mirak

Użytkownik
Godzina: 21:05
Spotkanie: Ath Bilbao- Sassuolo
Typ: BTTS/+2,5
Kurs: 2,20
Witam, wczoraj w LM Gladbach ładnie zaczęło ale niestety w 46 minucie się posypało. Zapominamy o meczu i gramy bardzo ciężką i nieprzewidywalną LE.
Grupa F to grupa w której każdy ma szanse na awans. Genk i Bilbao po 6 pkt Rapid W i Sassuolo po 5 pkt i jeszcze każdy po dwa mecze do rozegrania.
Gram dzisiaj że obie drużyny strzelą i padnie powyżej 2,5 gola bo Sassuolo w LE na wyjazdach w tej edycji zawsze zdobywa gola a Bilbao ma na własnym stadionie zdobytych 6 bramek i stracone 3 więc jest szansa że Sassuolo coś wbije. A że Athletic to drużyna własnego boiska (wszystkie punkty w grupie zdobyte u siebie ) to można zagrać także Athletic zwycięży i btts kurs 3,10 lub Athletic zwycięzy i 2,5 gola po kursie 2,1. Ja do konkursu wybrałem tym btts i 2,5 gola bo po pierwsze to Liga Europy, która jest bardzo nieprzewidywalna i nie lubię jej grać a po drugie Sassuolo to przekręty, co nawet udowodnili w ostatnim meczu ligowym.......powodzenia
✅120

K 0

kiri

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej Na Lodzie- Rosja, KHL
Godzina: 14:00
Spotkanie: Avangard Omsk- Neftehimik Niznekamsk
Typ: 1
Kurs: 1.48
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Omsk(2) od 7 spotkań jest niepokonany w lidze, do tego gra z o wiele niżej notowaną ekipą, która zajmuje 10 miejsce. Za Omskiem przemawia passa, mecz u siebie co w hokeju daje na starcie dużą przewagą oraz fakt, że Niznekamsk jak wygrywa to tylko z niżej notowanymi ekipami. drużyny, które zajmują w tabeli o 2-3 oczka niższą pozycje gromiły Niznekamsk u siebie, Ufa(4) 4:1 Traktor Chelyabinsk. Drogą dedukcji a nie tylko moim zdaniem druga drużyna konferencji powinna spokojnie dać rade przyjezdnym.
⛔100

marfi 629

marfi

Użytkownik
Spotkanie: Beer Sheva - Inter
Typ: 2 (-1 AH)
Kurs: 4.00
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Atakujemy dziś LE. Dziś już piąta kolejka i sytuacja nam się nieco klaruje. W grupie K Inter zgromadził tylko 3 oczka w 4 meczach, Hapoel ma ich na koncie 4. Wiemy co prawda jak kluby walczące o dobre pozycje w najlepszych ligach europejskich traktują LE, ale jednak czuję tutaj szansę. Hapoel ostatnio imponuje wynikami w lidze. Ostatnio 2 razy po 5-1, ale z zespołami słabymi nawet jak na ligę izraelską czyli Hapoel Haifa (11. w tabeli) i Ashkelon (ostatnie 14. w tabeli). Natomiast ostatni poważny mecz czyli wyjazd do Pragi w LE zakończył się porażką 0-2 ze Spartą. Dodatkowo w październiku u siebie ograli głównego rywala do tytułu Maccabi Tel Aviv 2-0. Inter oczywiście liga poważniejsza. Na razie w kratkę bo 9. miejsce. Mają za sobą derby Mediolanu, które zremisowali 2-2 po golu Perisića w 92. minucie. Ostatnio wygrali 3-0 z Crotone i 2-1 z Torino i dość niespodziewanie przegrali 0-1 z Sampdorią. Ostatni mecz w LE słabiutki, przegrali 1-2 z Southampton, ale Święci przestrzelili karnego i mieli dużo więcej okazji, żeby wygrać w wyższym wymiarze bramkowym. Na papierze Inter ma jednak dużo lepszy skład. Sam Icardi jest wyceniany na 34 mln funtów, a cały zespół Beer Shavy na 11,3. Inter jednak z kilkoma absencjami: Gary Medel (ŚP. 13/0) i David Santon (PO. 11/0). Pod znakiem zapytania stoi występ Palacio, ale to żadne osłabienie bo to rezerwowy, który zawsze jest w kadrze meczowej, ale tylko 4 razy wchodził z ławki na 15 minut. Ale Inter ma szeroką ławkę i te dwie nieobecności nie powinny za bardzo odbić się na jakości. Za Medela zagra Brozović, a za Santona D&#39;Ambrosio. Inter jak się nieco postara to spokojnie może wygrać tymi dwoma bramkami. Piłkarsko to inna klasa.
⛔100

emdex 1,9K

emdex

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka/ Euroliga
Godzina: 18:45
Spotkanie: Olympiacos - Maccabi Tel Aviv
Typ: (+7,5) Maccabi win
Kurs: 1,83
Witam,
Dziś powracam do typowania Euroligowych potyczek. Na tapecie spotkanie w Grecji pomiędzy y dwiema wielkimi firmami, Olympiacosem a Izraelskim Maccabi.
Grecy ostatnio spuscili trochę z tonu, niby od porażki z Galatasaray (co było mała niespodzianka) to jakiś nie jestem przekonany co do dyspozycji Greków.
Co do Maccabi, solidni, ciulaja te punkty i w moim przekonaniu grają coraz lepiej, czas jest ich sprzymierzeńcem. Tak po cichu upatruje w nich czarnego konia do końcowego zwycięstwa, a przynajmniej widzę w nich zespół który może sporo namieszać.
Dziś kusi mnie zagrać na sama wygraną gosci, być może moja wiara w ich potencjał na dzień dzisiejszy jest zbyt duża, więc trzeba podejść do tego spokojniej. Także handicap +7,5 jest dobra alternatywa, nie przewiduję tutaj jakieś dominacji Greków, kurs przyzwoity, warto pograć.
Powidzenia ????
✅83

Otrzymane punkty reputacji: +27
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom