>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 24.10.2011 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek - 24 października

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.
▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:
▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:
▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dyscyplina : Piłka Nożna, Czechy
Spotkanie ; Teplice - Sparta
Typ : Sparta -1
Kurs : 3.30
Bukmacher : Sportingbet
Analiza : W spotkaniu zamykającym 11. kolejkę spotkają się drużyny Teplic i Sparty Praga. Bez wątpienia faworytem tego spotkania są goście, którzy po odpadnięciu z europejskich pucharów mogą skupić się na rywalizacji w rodzimej lidze, ale po kolei...

Teplice z 14 punktami na koncie zajmują 10.miejsce (4-2-4 bramki 11:14).
Na własnym boisku spisują się co najwyżej przeciętnie, gdyż wygrali tylko 1 z 4 spotkań (1-1-2 bramki 3:7) -
0:3 Hradec, 0:0 Slavia, 2:1 Pribram, 1:3 Boleslav.

Sparta po 10.kolejkach ma na swoim koncie aż 27 punktów ! (9-0-1 bramki 23:7). Zanotowali oni serię 9 kolejnych zwycięstw na początku sezonu i dopiero w poprzedniej kolejce przegrali niespodziewanie na własnym stadionie z Libercem i to aż 0:3 !
Na wyjazdach są w tym sezonie nieomylni, gdyż zdobyli komplet 15 punktów w 5 spotkaniach. Co ciekawe wszystkie wyjazdowe potyczki wygrywali różnicą minimum 2 bramek -
4:2 Budejovice, 2:0 Slovacko, 2:0 Plzen, 2:0 Banik i 3:0 Pribram.

Reasumując, niewyraźni gospodarze kontra chcąca coś udowodnić Sparta. Dla mnie faworyt jest jeden i są to goście. Kurs na zwycięstwo 1.80 całkiem przyjemny, a ja w konkursie proponuję handicap @ 3.30, wierząc w 6 wyjazdowe zwycięstwo Prażan minimum 2 bramkami...
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna I liga Peru
Spotkanie: Universitario – Storting Cristal
Typ: 2
Kurs: 3.80
Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek 25 kolejki Peruwiańskiej Premier Ligi w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 5 pozycję w tabeli zespół Universitario z 12 Sportingiem Cristal. Gospodarze tego meczu rozegrali do tej pory 11 ligowych spotkań na własnym stadionie w których to zdołali 9x odnieść zwycięstwo 1x zremisowali a 1x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 20 bramek a stracili 5. Goście natomiast w swoich 12 dotychczasowych występach ligowych rozegranych na wyjeździe zdołali 2x zwyciężyć 3x zremisowali a 7x doznali porażki strzelając przy tym 7 bramek a stracili 15. Gospodarze tego spotkania rozgrywali w tygodniu bardzo trudne spotkanie w ramach Copa Sudamericana gdzie wyeliminowali po serii rzutów karnych Argentyński Godoy Cruz. Tamten mecz zapewne dał się we znaki podstawowym graczom którzy mogą dzisiaj odczuwać zmęczenie o ile w ogóle wystąpią. Reasumując myślę, że warto tutaj zaryzykować i postawić na wygraną gości którzy w ostatnim czasie są w dobrej dyspozycji stąd mój typ na ten mecz to 2.
✅ 280

kancia 36

kancia

Użytkownik
Dyscyplina: 1 Liga Rosja
Spotkanie: Spartak Nalczyk - Lokomotiw Moskwa
Typ: Lokomotiw Moskwa
Kurs: 1.90
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Jutro o godzinie 14:00 miejscowy Spartak podejmie Lokomotiw z Moskwy. Gospodarze zajmują przedostatnie miejsce w tabeli z 21 pkt-ami, zaś Lokomotiw 5 miejsce. W każdym ostatnim meczu Spartak traci bramkę, a 2 z 3 meczów u siebie przegrali 0-1. Lokomotiw to drużyna grająca offensywnie ze średnią bramek na mecz blisko 2. Goście ostatnie 3 mecze wygrali zdecydowanie, pokonując 1-0 Anżi, 3-0 Tomsk i 3-0 w Lidze Europy AEK. Do końca sezonu jeszcze tylko 3 kolejki, a zwycięstwo zespołu ze stolicy przybliży ich do upragnionych pucharów. Warto też podkreślić, że Spartak jeszcze nigdy nie wygrał z Lokomotiwem, 3 razy zremisował i aż 7 razy przegrał.​
✅ 90

Otrzymane punkty reputacji: +2
misieklemur 418

misieklemur

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, KHL
Spotkanie:
Spartak Moskwa - Barys Kazań
Kurs:
1.87
Bukmacher: bwin
Analiza:
Spartak Moskwa podejmuje u siebie AK Barys Kazań. Spartak to słaba drużyna. Oglądałem ich mecz z Dynamem Moskwa (porażka Spartaka 7:1) , czyli ich zażartym rywalem. Najlepsi w Spartaku byli kibice... Ale do rzeczy. Jeśli chodzi o Spartak jego ofensywa jest o tyle dobra o ile dobrze gra Ruzicka. Ma na swoim koncie 7 trafień. Dalej jest już gorzej gdyż następny najlepszy strzelec Spartaka ma 3 trafienia...O bramkarzu można powiedzieć tyle, że jest. Defensywa za to nie istnieje. Żal było patrzeć ,ale po 3 tercji w której Dynamo wbiło 3 gole, a Spartak żadnego chyba się obrazili, bo robili wszystko na lodzie, ale na pewno nie przeszkadzali atakowi Dynama. Co do meczu z Atlantem Moskwa to powiem tyle, Spartak żyje w miarę przyjaźnie z nimi. Nie wierzących w moje słowa odsyłam do statystyk ich spotkań. Byli przeciętni odkąd pamiętam ,a w tym sezonie są gorsi.
AK Barys Kazań drużyna ,której celem jest mistrzostwo. Tracą punkt Traktora Chelyabinsk w dywizji dywizji Kharlamov. Obrona i bramkarz grają dobrze. Co do ataku to (mój ulubiony) Jarko Immonen, Zaripov, Petrov mają po siedem goli na koncie tuż za nimi Lemtyugov 6 i Nikulin 5.
Nie ma co się więcej rozwodzić. Za Spartakiem przemawiają tylko kibice. Nie chcę być złośliwy, ale prawie pewne jest, że obrona Spartka pokaże im znów gdzie ich ma &quot;obrażając się&quot;. Życzę szczęścia.
✅ 87

Otrzymane punkty reputacji: +2
mastaf 11

mastaf

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Dania Superligaen
Spotkanie: FC Copenhagen - Nordsjaelland
Typ: FC Copenhagen
Kurs:1.50
Bukmacher: expekt
Analiza:
Więc tak nie ma co tu się rozpisywać : Kopenhaga w tym sezonie ligowym nie przegrała ani raz u siebie i odniosła 2 remisy dzięki 29 pkt jest liderem w Dania Superligaen . A co do drużyny FC Nordsjlland : na 5 meczy wyjazdowych wygrali tylko raz i odnieśli 4 porażki . Uzupełniając ten mecz dodam że Kopenhaga na 6 wygranych meczy u siebie połowe z nich wygrała przewagą 2 goli np nad dobrą drużyną jak FC Midtjylland obejmującą 2 miejsce w tabeli jak i drużyną AaB też wynikiem 2:0 . Jeszcze przypomnę że Kopenhaga wygrała mecz 2:0 u siebie z Nordsjaelland dnia
30-07-2011.
⛔ 100

rg13 63

rg13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Irlandia, Premier Division
Spotkanie: UC Dublin - Shamrock Rovers
Typ: 1
Kurs: 12,00 ---&gt; 5,00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Ktoś pomyśli szalony typ, zgadzam się szalony typ, ale tak na to spotkanie taki wysoki kurs na gospodarzy to według mnie przegięcie i walną się na tym bukmacherzy. UC Dublin to zupełnie inna drużyna grająca u siebie niż na wyjeździe. W ciągu ostatnich 6 meczy na własnym boisku zdobyli 15 pkt, to prawie połowa wszystkich punktów zdobytych do tej pory. Wygrywali u siebie z takimi drużynami jak: St. Patricks (2:1) czy też Bohemians Dublin (2:0). Gospodarze spokojnie podejdą do tego meczu, uniknąć baraży już nie mogą, stracić 8 miejsca także, natomiast drużyna gości nadal nie jest pewna mistrzostwa, możliwe jest, że otworzą się w tym meczu, co może być dla nich zgubne (15 pkt w 6 meczach nie wzięło się z niczego) Na pewno nie postawiłbym tego meczu na kuponie z kilkoma innymi meczami, ale jako singiel jest to bardzo kusząca oferta i ja się na nią skuszę.
⛔ 100

japan93 30

japan93

Użytkownik
Już jutro zmierzy się Brighton(12) z West Ham (4). bilans gospodarzy u siebie; 2 zwycięstwa, 3 remisy i 1 porażka. Bilans gości na wyjeździe to 3-2-1 . Brighton nie wygrał żadnego z 5 ostatnich meczy i przegrywając odpowiednio 1-3 i 3-1 . Jest to drużyna pasywna której aspiracją jest bardziej uniknięcie spadku niż wspinanie się w tabeli ???? West Ham natomiast to drużyna spadkowa z PL mająca swoje przebłyski w tamtej lidze choć brakowało im konsekwencji i atutów w walce z najlepszą 17 Anglii. W Chiampionship gdzie panuje diametralnie niższy poziom spisują się całkiem nieźle. świadczyć o tym może ich miejsce w tabeli i statystyki (22 strzelonych-11straconych). W ostatnim meczu przegrali 1;0 ze Southampton(1). Napewno zależy im na powróceniu do najlepszej ligi i nie powinni sobie pozwalać na przegraną ze średniakami. Uważam ze bardzo prawdopodobne jest zapunktowanie West Hamu.
X2 do np dubla -1.37
lub singiel na zwycięstwo -2.40.
Buk- Tottomix
Typ nieważny, proszę zapoznać się z regulaminem.

andrij 13

andrij

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia - Jupiler League
Spotkanie: Volendam - AGOVV Apeldoorn
Typ: over 1,5 w pierwszej połowie
Kurs: 2,00
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Słowem wstępu - Jupiler League to jedna z najbardziej bramkoszczelny klas rozgrywkowych. Średnia na mecz tej klasy rozgrywkowej to ponad 3,57 zaś over 2,5 pada średnio w 75% spatkań.
Dzisiaj pragnę przedstawić Wam mecz pomiędzy drużynami - Volendam a AGOVV Apeldorn.
Są to z goła odmienne zespoły Volendam to średniak obecnie zajmujący 7 lokatę w tabeli (z aspiracjami do awansu z play-off) - co gwarantuje im grę w play off-ach. Warto zaznaczyć, że w razie zwycięstwa Volendam wysoko podskoczy w tabeli - bo na 4 miejsce!
AGOVV zaś to bezapelacyjnie najgorsza drużyna Jupiler League. Ekipa AGOVV w 9 dotychczas rozegranych spotkaniach zdołali ugrać zaledwie 4pkt! - i to tylko na własnym terenie. Ostatnie dwa spotkania to porażki z odpowiednio siedemnastym Emmen-em i szesnastym Vendam-em. Przy czy warto
zaznaczyć, że Volendam rozgromił Vendam - 0:4 do połowy 0:2.
Volendam - w tabeli zajmuje 7 lokatę (co jak wcześniej wspominałem daje play-off). Ich bilans to (W4, D3, L2) zaś bramkowy - 15:12, w tabeli domowej zajmuje 14 miejsce (W2, D1, L1) z bilansem bramkowym 8:8. Ich ostatnie 3 spotkania w lidze to pasmo zwycięstw, warto zaznaczyć, że w każdym z nich do połowy padały over-y 1,5 które sam pokrywał Volendam! Volendam posiada również wice lidera w tabeli strzeleckiej - Jack-a Tuyp - 9goli w 7 meczach.
AGOVV - jak już wcześniej wspominałem to najgorsza ekipa tej klasy rozgrywkowej (W1, D1, L7)! Na wyjazdach na cztery spotkania nie ugrali nic trafiając zaledwie 2 gole a tracąc, aż 14!
W świetle powyższych faktów uważam, że jedynym faworytem tego spotkania jest ekipa Volendam. Mój typ na te spotkanie to over 1,5 do końca pierwszej połowy - mysłę, że 1 gol w pierwszej połowie to pewniak a 2 są bardzo prawdopodobne. Inny ciekawy typ na te spotkanie to HT/FT po kursie 1,75 - Unibet.
✅ 100

Otrzymane punkty reputacji: +5
maczo19 25

maczo19

Użytkownik
DYSCYPLINA: Piłka nożna - ROSJA: Premier League
SPOTKANIE: Din. Moscow - Kazan
TYP: 1
KURS: 2,20
BUKMACHER: Expekt
ANALIZA:
Jako że jutro nie ma już ligi Hiszpańskiej musiałem się zdecydować na ligę Rosyjską, otóż jutro o godzinie 18:00 rozpocznie się spotkanie pomiędzy Din. Moscow który w tym sezonie pokazuje dobrą formę jest akt. na 3 pozycji z ilością 51 pkt , w tym 15 zwycięstw, 6 remisów i taka sama ilość porażek strata do drugiego miejsca jest tylko 4 pkt więc jest o co grać , a Kazanem który akt. 7 pozycji z ilością 45 pkt , w tym 12 zwycięstw, 9 remisów i 6 porażek, jak wiemy Kazan akt. gra w pucharach więc myśli wyjściu z grupy a mniej o lidze rosyjskiej, Din. Moscow jeszcze u siebie nie przegrała w tym sezonie meczu, myślę że atut własnego boiska i dobra forma wystarczy do wygranej Din. Moscow .Pozdrawiam .
⛔ 100

thegodfather 0

thegodfather

Użytkownik
Dyscyplina: T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Cracovia Kraków- Polonia Warszawa
Typ: Handicap 1:0 Cracovia
Kurs: 1.62
Bukmacher: Bwin

Analiza:

&quot;Zrobimy wszystko, aby wygrać z Polonią&quot; mówi obrońca pasów Miloš Kosanović i nie ma powodu aby nie wierzyć w determinację piłkarzy Pasów. Cracovia zajmuje obecnie ostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem zaledwie 5 punktów w 10 spotkaniach, jednakże jej potencjał dostrzega trener gości J.Zieliński: &quot;ich potencjał jest zdecydowanie wyższy niż miejsce, które w chwili obecnej zajmuje drużyna. Ja nie sugeruję się miejscem Cracovii w tabeli. To będzie bardzo ciężkie spotkanie&quot;. Niedawno stanowisko trenera Cracovii objął były szkoleniowiec Arki Gdynia Dariusz Pasieka i już w debiucie zdobył z zespołem 3punkty pokonując Górnik Zabrze 1:0. Potem było już jednak gorzej i kibice liczą na przełamanie drużyny w meczu ze stołeczną Polonią. Będzie to tzw: &quot;mecz przyjaźni&quot;, gdyż kibice obu klubów od lat żywią do siebie sympatię, jednakże ta atmosfera pozostanie jedynie na trybunach, gdyż na boisku zapowiada się twarda walka o 3 punkty i żadna z drużyn nie odpuści spotkania. Pozycja trenera Polonii została w ostatnim czasie bardzo podważona kiepskimi występami zespołu ( chociażby ostatnia porażka w PP z Arką Gdynia) i Polonia z pewnością przyjeżdza do Krakowa po 3 punkty.
Mom zdaniem Cracovia Kraków nie przegra tego spotkania, oto argumenty:
I Potencjał zespołu faktycznie jest znacznie większy niż jego miejsce w tabeli i po wypowiedziach piłkarzy widać ogromną determinację do zdobycia 3 punktów.
II Widoczny kryzyk w szeregach &quot;Czarnych koszul&quot;. Sławny juz ze swej niecierpliwości prezes Wojciechowski jest zdegustowany postawą zespołu i jak to bywa w przypadkach jego złości w klubie panuje zła atmosfera, trener nie jest pewny swojej posady i niepozytywnie ta cała otoczka odbija sie na zespole, który wyraźnie dołuje ostatnio.
III Statystyka spotkań obu zespołów z ostatnich 3 sezonów jest korzystna dla Cracovii: w 6 rozegranych spotkaniach wygrała ona 3 razy, raz padł remis, a dwukrotnie 3 punkty inkasowała Polonia.

Podsumowując, uważam swój typ za racjonalny i dość prawdopodobny aby zaryzykować postawienie na zdobycie przez Cracovię conajmniej 1 punktu w meczu.

Good Luck, TheGodfather
✅ 62

corey7 4

corey7

Użytkownik
Gambrinus Liga
Mecz : FK Teplice - Sparta Praga
Typ : 1
Kurs: 5
Bukmacher : bwin
Analiza:
Dziś o 18.30 w Teplicach odbędzie sie mecz zamykający 11 kolejkę ligi czeskiej w którym miejscowy FK Teplice podejmie Spartę Praga. Gospodarze zajmują 11 pozycję w tabeli ze skompletowanymi 14 punktami (4-2-4), goście to lider ligi czeskiej, który dotychczas skompletowal 27 punktow (9-0-1). Sparta w poprzednim meczu ligowym zostala rozbita na wlasnym stadionie przez będący na 4 pozycji Slovan Liberec aż 3:0. W środę Železná Sparta rozbila na wyjezdzie drugoligowe Znojmo 4:1, jednak nie byl to przeciwnik na miarę Prażan. Dużo więcej na temat ewentualnego kryzysu Sparty powie nam spotkanie z Teplicami. Podopieczni Petra Rady w poprzednim spotkaniu ligowym zremisowali na wyjezdzie z zamykającym tabele zespolem Czeskich Budziejowic 1-1. W tygodniu odnieśli gladkie zwycięstwo nad Karviną 3-1 w krajowym pucharze. Zawodnikami którzy decydują o obliczu Teplic to doświadczony 33 letni obrońca Petr Lukas (10 meczów - 1 bramka), pomocnicy Admir Ljevakovic (10-1) i znany z występów w Austrii Wiedeń Stepan Vachousek (10-2) oraz napastnik Ajdin Mahmutovic (10-3). Do tego typu naklonil mnie bilans bezpośrednich spotkań pomiędzy tymi drużynami, z którego jasno wynika, że Sparcie nigdy nie gralo się z Teplicami latwo. Życzę powodzenia!

Liga Czeska 2010/2011 FK Teplice (10) - Sparta Prague (2) 2:2
Liga Czeska 2010/2011 Sparta Prague (2) - FK Teplice (10) 0:2
Liga Czeska 2009/2010 Sparta Prague (1) - FK Teplice (4) 1:0
Liga Czeska 2009/2010 FK Teplice (4) - Sparta Prague (1) 0:0
Liga Czeska 2008/2009 FK Teplice (7) - Sparta Prague (2) 0:0
Liga Czeska 2008/2009 Sparta Prague (2) - FK Teplice (7) 0:0
⛔ 100

alxemikas 0

alxemikas

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, KHL
Spotkanie:
Spartak Moskwa - Barys Kazań

Kurs:
1.87
Bukmacher:
Bwin
Analiza:
Spartak Moskwa podejmuje u siebie AK Barys Kazań. Spartak to słaba drużyna. Oglądałem ich mecz z Dynamem Moskwa (porażka Spartaka 7:1) , czyli ich zażartym rywalem. Najlepsi w Spartaku byli kibice... Ale do rzeczy. Jeśli chodzi o Spartak jego ofensywa jest o tyle dobra o ile dobrze gra Ruzicka. Ma na swoim koncie 7 trafień. Dalej jest już gorzej gdyż następny najlepszy strzelec Spartaka ma 3 trafienia...O bramkarzu można powiedzieć tyle, że jest. Defensywa za to nie istnieje. Żal było patrzeć ,ale po 3 tercji w której Dynamo wbiło 3 gole, a Spartak żadnego chyba się obrazili, bo robili wszystko na lodzie, ale na pewno nie przeszkadzali atakowi Dynama. Co do meczu z Atlantem Moskwa to powiem tyle, Spartak żyje w miarę przyjaźnie z nimi. Nie wierzących w moje słowa odsyłam do statystyk ich spotkań. Byli przeciętni odkąd pamiętam ,a w tym sezonie są gorsi.
AK Barys Kazań drużyna ,której celem jest mistrzostwo. Tracą punkt Traktora Chelyabinsk w dywizji dywizji Kharlamov. Obrona i bramkarz grają dobrze. Co do ataku to (mój ulubiony) Jarko Immonen, Zaripov, Petrov mają po siedem goli na koncie tuż za nimi Lemtyugov 6 i Nikulin 5.
Nie ma co się więcej rozwodzić. Za Spartakiem przemawiają tylko kibice. Nie chcę być złośliwy, ale prawie pewne jest, że obrona Spartka pokaże im znów gdzie ich ma &quot;obrażając się&quot;. Życzę szczęścia.

Poprawie cie, uzywasz nieprawidlowej nazwy druzyny z Kazania. Niema AK Barys Kazań-prawidlowa nazwa AK Bars Kazan. Pomyliles z Barys Astana.
Typ powtórzony, ⛔ 100

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
T-Mobile Ekstraklasa
Cracovia Kraków - Polonia Warszawa
Typ: Cracovia
Kurs: 3,25
bet365
Dzisiaj odbędzie się ostatni pojedynek jedenastej kolejki Ekstraklasy pomiędzy Cracovią Kraków a Polonią Warszawa. Obie ekipy w tym spotkaniu będą musiały zdobyć komplet punktów potrzebnych &quot;Pasom&quot; do zmniejszenia dystansu do rywali a Polonistom do dogonienia Czołówki. Ja większe szanse daje dzisiaj gospodarzom. Zajmują oni obecnie ostatnie miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem ledwie pięciu punktów. Lecz ostatnie ich spotkania robią na mnie większe wrażenie niż rywala. Wygrali oni wyjazdowy pojedynek z Górnikiem Zabrze czy też Pucharowy mecz z Polonią Bytom. Do kadry wrócił zawieszony Alexandru Suvorov, którego dyskwalifikacja na pół roku została w ostatnim tygodniu zawieszona przez Związkowy Trybunał Piłkarski. Co do osłabień to na uraz narzeka Hesdey Suart a za nadmiar kartek pauzuje Krzysztof Nykiel. Ale nie są to aż tak znaczące osłabienia. Co do &quot;Czarnych Koszul&quot; do grają oni ostatnio wręcz fatalnie. Ostatnie trzy wyjazdowe ligowe spotkania to same porażki Śląsk Wrocław 0-4, Jagiellonia Białystok 2-3.i Widzew Łódź 0-1 dodatkowo przegrali pucharowy pojedynek z Arką Gdynia 1-3. Odnotować można fakt że stadion Cracovii nie leży rywalom z Warszawy. Wygrali oni ostatni raz tam w 1951 roku, w sezonie 2009/2010 co prawda Poloniści wygrali wyjazdowy mecz ale odbywał on się na obiekcie Hutnika Kraków przy Suchych Stawach. Trener ma jeszcze kłopoty kadrowe. W wyjściowej jedenastce zabraknie Brazylijczyka Bruno, pod znakiem zapytania stoi także występ Roberta Jeża. Czy te osłabienia, spadek formy i zły bilans z rywalem pozwoli Cracovii odnieść sukces, ja myślę że tak.
⛔ 100

devin69 43

devin69

Użytkownik
Piłka nożna, Polska Ekstraklasa
24-10-11 18:30
Cracovia Krakow - Polonia Warszawa
Typ: Cracovia powyżej 1.5 gola
Kurs: 3.25
Buk: bet365

W zamykającym 11 kolejkę spotkań Ekstraklasy spotkają się drużyny Cracovia Krakow - Polonia Warszawa. Cracovia podobnie jak w ubiegłym sezonie gra fatalnie co sprawiło, że obecnie są na dnie tabeli z dorobkiem zaledwie 5 pkt. Cracovia znów musie walczyć o utrzymanie sie w lidze i jeśli ma się tak stać to muszą w końcu zacząć wygrywać, zwłaszcza na swoim boisku gdzie niestety grają tragicznie bowiem przegrali wszystkie 5 meczy dotychczas rozgrywane u siebie. Dziś jednak może w końcu uda się przełamać ten impas porażek i zdołają pokonać Polonię, która ewidentnie pogrążona jest w kryzysie formy i warto byłoby aby Cracovia wykorzystała te okoliczności. Polonia w tym sezonie ligowym przegrała wszystkie 3 mecze wyjazdowe, więc to pokazuje że słabo sobie radzą w roli gości. Poza tym od lat Polonia ma pasmo niepowodzeń w meczach z Cracovią na wyjeździe, jak chociazby w ubiegłym sezonie kiedy to Cracovia również broniąc się przed spadkiem pokonała Czarne Koszule (3:1). W tamtym meczu jedną z bramek zdobył Alexandru Suvorov, który wraca do kadry po kilkumiesięcznej nieobecności za karę dyscyplinarną i dziś może być kluczowym zawodnikiem dla Krakowian, którzy punktów koniecznie potrzebują.Ponadto liczą również na strzeleckie umiejętności holendra Koena Van Der Bieze, który zapowiada walkę o strzelenie swojej pierwszej bramki dla Cracovi. Po stronie Poloni nie zagra Bruno oraz niepewny jest występ Jeża. Kilka dni temu Polonia grała w Pucharze Polski i dostała lanie od Arki Gdynia (3:1), co może świadczyć ze słaba forma nie jest przypadkiem i w zespole nie dzieje się za dobrze. Cravovia musi zrobić wszystko aby dziś wygrać bo tylko taki rezultat przedłuży ich szanse na pozostanie w lidze a do wygranej niezbędbne są bramki, których również potrzebują żeby się odblokować. Powrót Suvorova i apetyt na bramki Van Der Bieze może sprawić, że Cracovia zdobędzie 2 gola i wygra spotkanie.
⛔ 100

S 318

soren

Użytkownik
Piłka nożna Tippeligaen
24.10.2011 19:00
Aalesund - Valerenga
typ: 1
kurs: 2.90
buk: sportingbet
O godzinie 19:00 dojdzie do spotkania w ramach 27 kolejki Tippeligaen.Na stadionie Color Line zmierzą się ze sobą drużyny Aalesund oraz Valerengi.Bardzo trudno w tym spotkaniu wskazać faworyta,lecz ja zdecydowałem się postawić na gospodarzy.
Aalesund zajmuje 11 miejsce z dorobkiem 33 punktów.Drużyna nie musi się już bać o spadek,a także nie ma co liczyć na miejsce premiowane grą w europejskich pucharach.Niektórzy mogliby pomyśleć,że teraz będą odpuszczać zespołom,które o coś walczą.Nic bardziej mylnego.Grają na wielkim luzie i chcą podziękować zwycięstwami kibicom za doping przez cały sezon.Szczególnie groźni są na własnym obiekcie,gdzie mają bilans 7 zwycięstw, 1 remisu i 4 porażek.Ostatnio zdołali nawet zremisować na wyjeździe 2:2 z Rosenborgiem,który również walczy o puchary.W dzisiejszym spotkaniu nie wystąpią zawieszeni za kartki Jason Morrison (19/0) i Jonatan Tollas Nation (13/0),a także kontuzjowany Pablo Herrera (1/0).
Valerenga zajmuje 3 pozycję i walczy o wicemistrzostwo,a także o grę w europejskich pucharach.Muszą jednak uważać,bo 8 Haugesund traci do nich zaledwie 4 punkty.Ostatnio spisują się dobrze,wygrali 4 mecze z rzędu m.in. z Rosenborgiem 1:0.Na wyjazdach także gają całkiem przyzwoicie,mają bilans 6 zwycięstw,2 remisów i 5 porażek.Wszystko to przemawia za gośćmi,lecz ich sytuacja kadrowa nie jest najlepsza.Z powodu zawieszenia nie wystąpią Kristofer Haestad (21/0), Andreas Nordvik (19/0), Fegor Ogude (23/6), Fredrik Stoor (14/0),a bardzo niepewni występu są Freddy dos Santos (20/0), Mohammed Fellah (21/2) oraz Yssouf Kone (9/1).
Właśnie przez te braki kadrowe stawiam na gospodarzy.Dodatkowo zmiennicy mogą być nie co usztywnieni na boisku wiedząc,jakiej wagi jest to spotkanie.
✅ 190

Otrzymane punkty reputacji: +5
raindropz 30

raindropz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Singapur - SLeague
Data: 24.10.2011
Spotkanie: Home United - Woodlands Wellington FC
Typ: Over 5.5
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Godzina Rozoczęcia: 13:30
Analiza:
Mecz 29 kolejki pomiędzu liderem Home a ostatnią ekipą tabeli Woodlands.Home u siebie 12 wygranych i dwie porażki ze stanem bramkowym 32-16, zaś Woodlands na wyjazdach 2 wygrane, remis i 11 porażek, ze stanem bramkowym 6-42.
W Home brakuje:
Obrońca Hiek 28/4(na godzine przed meczem trener podejmie decyzje czy będzie grał)
Obrońca Kenji Arai 27/1
Pomocnik Idros 27/9
Napastnik LI 21/16(dlugotrwała kontuzja)
W Woodlands brak kluczowego pomocnika jak przyznaje trener Balasubramaniam:
Pomocnik Hyun Jong Woon 14/0 , \
Trener gości zapowiada dziś że drużyna Woodlands nie będzie się bronić, będą chcieli atakować i sprawić niespodziankę bo tylko strzelanie bramek może im dać szansę na korzystny wynik z Home.&quot;Nie będzie grupowego krycia supersnajpera Mendy ponieważ Home to nie tylko Mendy trzeba pilnować także innych&quot;. Ja z doświadczenia wiem że jak się tak podchodzi do meczu i jak się pozwoli Mendy 26/19 na więcej miejsca to on to potrafi wykorzystać i to nie raz.
Mecz Woodlands z Home w tym sezonie to trzy porażki:
0:2 na wyjeździe
1:5 na wyjeździe
1:5 u siebie
Strata podstawowego obrońcy w Home jakim jest Arai może mieć duży wpływ na grę defensywną tego zespołu i przy np nie udanym ataku mogą stracić gola, a nawet dwa, a jeśli potwierdzi się informacja o Hiek to niezawodny Środek obrony Arai i Hiek będzie dziś dużo słabszy i to po raz pierwszy w tym sezonie.
⛔ 100

napciu 131

napciu

Użytkownik
Piłka nożna T-Mobile Ekstraklasa
24.10.2011 18.30
Cracovia -Polonia Warszawa
typ:Cracovia
kurs:3,10
bukmacher:bwin
Witam!Dzisiaj o godzinie 18.30 na stadionie przy ul.Kałuży odbędzie się ostatnie spotkanie 11.kolejki T-Mobile Ekstraklasy pomiędzy popularnymi &quot;pasami&quot; i warszawska polonią.Moim zdaniem najwyższy czas na przełamanie podopiecznych trenera Pasiek!Kto oglądał ich ostatni mecz Podbeskidziem ten wie, że wynik nie odzwierciedla przebiegu meczu i postęp w grze pasów jest zauważalny.Co do &quot;czarnych koszul&quot; powiem tylko tyle, że drużyna niezrównoważonego prezesa Wojciechowskiego może sobie wybić z głowy mocarstwowe plany podboju ligi.Nie pomoże w tym nawet zasłużony &quot;nad trener&quot; Lubański.Obecny system zarządza klubem nie ma prawa się sprawdzić!Zawodnicy są zestresowani i zdecydowanie pod formą.Taki Jeż czy Bonin to cienie zawodników z poprzedniej rundy!A napastnik Sikorski sumiennie pracuje na przejecie pseudonimu po byłym napsatniku Legii Włodarczyku.
Typ powtórzony, ⛔ 100

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Ekstraklasa Polska
Spotkanie: Cracovia - Polonia
Typ:
[Całkowita liczba goli w meczu] - under 2,5
Kurs: 1.75

Na stadionie w Krakowie spotkają się ze sobą: najgorsza ekipa ekstraklasy, czyli Cracovia, która przed własną publicznością w tym sezonie nie zdobyła jeszcze ani jednego punktu, przegrywając wszystkie pięć domowych meczów i Polonia, która z kolei jako jedyna drużyna w lidze nie zdobyła jeszcze ani jednego punktu na wyjeździe. Mecz nie zapowiada się jakoś szczególnie emocjonująco. Mecz będzie można oglądać oczywiście na stacji Eurosport 2. W gorszej sytuacji oczywiście są Pasy, które w razie kolejnej klęski do pierwszego bezpiecznego miejsca w tabeli będą tracić już 5 punktów. Cracovia z uwagą śledziła wyniki podczas tego weekendu,każda przegrana ich lokalnych sąsiadów w tabeli miała wpłynąć na nich mobilizująco. Trener Dariusz Pasieka musi ożywić zespół w ofensywie, gdyż ostatnio skuteczność &quot;Pasów&quot; jest zatrważająca. Polonia została ewidentnie skrzywdzona przez sędziego Wojciecha Krztonia w ubiegłym tygodniu w meczu z Górnikiem. Uznał on bramkę dla Górnika na 1:1, choć wszyscy na stadionie i później w powtórkach telewizyjnych widzieli, że napastnik Nakoulma przyjął piłkę ręką. Ciekawe jak zagrają Poloniści tym razem. Trudno przewidzieć, bo każdy wynik jest dzisiaj możliwy.

Oba zespoły przystąpią do meczu lekko osłabione. W Cracovii zabraknie pauzującego za kartki Krzysztofa Nykiela oraz kontuzjowanych Hesdey Suarta i Bruno Żołądzia. Polonia pod Wawel zawita bez Bruno Coutinho, ale już z Robertem Jeżem i Sebatianem Przyrowskim, którzy ostatnio byli kontuzjowani. Do składu Pasów wraca natomiast Aleksandr Suworow. Mołdawian nie grał w lidze od 26 sierpnia i meczu z Zagłębiem Lubin, w czasie którego popchnął sędziego Radosława Trochimiuka.

Przewidywane składy :
Cracovia : Kaczmarek - Struna, Hosek, Kosanović, Puzigaca - Szeliga, Radomski - Visnakovs, Ntibazonkiza, Suworow - Niedzielan.
Polonia : Przyrowski - Todorovski, Baszczyński, Sadlok, Cotra - Przybecki, Jodłowiec, Trałka, Piątek, Sultes - Cani.
✅ 75

Otrzymane punkty reputacji: +1
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Cracovia Kraków - Polonia Warszawa
Połowa / cały mecz
Typ: 2/2
Kurs: 3.95
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Statystyki meczów z Cracovią dla &quot;Czarnych Koszul&quot; są druzgocące grali bowiem z &quot;Pasami&quot; 37 meczów ligowych i, aż 21 z nich przegrali, wygrywając 9 i 7 remisując. Statystyki jednak nie grają i mam nadzieje, że Polonia nie będzie na nie patrzeć i postara się wygrać - tak jak to zapowiadając zawodnicy.
Polonia chce bowiem zrehabilitować się za porażkę pucharową z Arką Gdynia (1-3) ponadto Jacek Zieliński walczy o utrzymanie posady szkoleniowca Polonii w prasie bowiem już Kazimierz Jagiełło asystent Włodzimierza Lubańskiego nowego dyrektora Polonii mówi jak należy grać i kto powinien grać czym wydaje się, że stawia jasno sprawę, że niedługo zostanie nowym trenerem &quot;Czarnych Koszul&quot;. Według mnie będzie to zła decyzja i mam nadzieje, że będzie odwlekana jak najdłużej w czasie czyli Polonia będzie swoje mecze wygrywać.
Postanowiłem zagrać, że Polonia będzie prowadzić już do przerwy oraz, że mecz wygra. Polonia wiadomo będzie chciała wygrać by zrehabilitować się oraz doskoczyć do czołówki, Cracovia podobnie chce wygrać aby uciec ze strefy spadkowej i zapowiada atak w dzisiejszym meczu. Biorąc pod uwagę słabą grę obroną Cracovii może to sprzyjać tylko kontrom Polonii, która z przodu ma naprawdę niezłych zawodników.
W ekipie Dariusza Pasieki będzie dzisiaj mógł zagrać Aleksandr Suworow nadal jednak poza kadrą są Krzysztof Nykiel, Hesdey Suart i Bruno Żołądź. W ekipie Polonii w kadrze meczowej pojawili się Daniel Sikorski, Sebastian Przyrowski i Robert Jeż nie ma natomiast Bruno Coutinho i Łukasza Teodorczyka. Sytuacja kadrowa &quot;Czarnych Koszul&quot; poprawia się i mam nadzieje, że również gra w porównaniu z ostatnimi meczami się poprawi i Polonia zainkasuje w Krakowie komplet punktów.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom