>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 24.07.2022 (niedziela)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 24. Lipca

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Dania 1 Liga
Godzina: 14:00
Spotkanie: AGF Aarhus - Viborg
Typ: Viborg
Kurs: 2.65
Bukmacher: Fortuna

Analiza:

Rozgrywki ligowe w Danii dopiero ruszyły w ubiegły weekend. Lepiej rozpoczął je Viborg wygrywając swój domowy mecz , Aarhus natomiast poległo w Kopenhadze przeciwko Brondby ale nie z tego powodu decyduję się zagrać na gości. Viborg prezentował się całkiem przyzwoicie w sparingach bezpośrednio przed sezonem , wygrał także wyjazdowe spotkanie w kwal. Ligi Konferencji na Litwie pokonując 1:0 Suduve. Te spotkania pokazują że forma nie najgorsza, być może na tyle by wygrać dzisiaj na boisku rywala.

Patrząc wstecz na h2h obydwu ekip widać że Viborg dosyć systematycznie ogrywa rywala niezależnie czy w domu czy też na wyjeździe. Liczę że i tym razem tak się stanie i dobrze dysponowani goście wywiozą 3 pkt .

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
pawelallmighty 29,9K

pawelallmighty

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekwador 1 liga
Godzina: 3:00
Spotkanie: Guayasquil City v Emelec
Typ: Obie strzela w 1 polowie
Kurs: 5.30

Bukmacher: sts
Analiza:Na niedziele mecz w Ekwadorze mecz Quayasquil City v Emelec Spodziewm sie ze zobaczymy bramki po obu stronach i to juz w 1 polowie Gospodarze wygrali w ostatnim meczu z Catolica mysle ze mentalnie sa w dobrym miejscu aut wlasnego boiska jest po ich stronie wiec ze strzeleniem bramki powinbo byc latwiej Emelec jest faworytem meczu zakladam ze strzela 2 lub 3 bramki mysle ze prawdopod9bienstwo jest wysokie a zaklad warty gry

100

va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - ŚWIAT, Międzyklubowe towarzyskie
Godzina: 05:00
Spotkanie: Real Madryt - Barcelona
Typ: Remis
Kurs: 4.00
Bukmacher: STS

Analiza:

Kurs na remis wydaje mi się sporo zawyżony. W ogóle rozstawienie kursów jest dziwne - 3.10 na Real, 2,30 na Barcelonę i aż 4.00 na remis? Coś tu nie gra, chyba nigdy z takim rozstawieniem kursów się nie spotkałem. Wiadomo mecze towarzyskie rządzą się swoimi prawami, ale mimo wszystko myślę, że jest tu value.

Jest to prestiżowy mecz, więc obie drużyny raczej wystawią 1 skład i raczej obie mocno postarają się o jak najkorzystniejszy wynik. Remis obie drużyny powinny jednak uszanować, to w końcu jednak mecz towarzyski, żadnych punktów z tego nie ma.

100

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis Gstaad
Godzina: 11.30
Spotkanie: Ruud - Berrettini
Typ: Berrettini
Kurs: 2,06
Analiza:
Z finałem kobiet z Pera w roli głównej się udało, więc spróbujemy jeden z finałów mężczyzn. Ruud broni w Gstaad tytułu, ale po tak można by powiedzieć łatwym a na pewno jednostronnym meczu z Ramosem, który swoje w tym turnieju już zrobil y może zagrać nieco słabiej mecz następny. Taka bywa prawidłowość w tenisie. Na to w każdym razie liczę w tymże finale. A Berrettini? Berrettini gra równie dobrze. Zniszczył też przeciwnika, ale tylko w 1.secie. Później bylo rowno. Jak zaczynałem przygodę z tenisem to patrzyłem kto wyżej wygrywał w poprzednich rundach i ten ktoś na pewno musiał wygrać a najlepiej również wysoko z kolejną osoba a to nie zawsze tak działa. Ale mogę się mylić. Coś mi ostatnio za dobrze idzie, także uważałbym trochę na wejście grubiej.

100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaSzwajcaria, Super League
Godzinna: 16:30
Spotkanie: Sion - Young Boys
Typ: over 3 azjan bramki
Kurs: 1.85
Bukmacher: lvbet
Analiza:

Young Boys ma za zadanie odzyskanie mistrzostwa kraju bo poprzedni sezon był dla nich rozczarowaniem bo skończyli dopiero na trzecim miejscu. Rozpoczęli jednak bardzo mocno rozbijając właśnie u siebie mistrz kraju Zurich 4:0 i to było ta najlepsza wersja ekip czyli szukając bramek, grająca ofensywnie i nie odpuściła w swych atakach mają wysokie prowadzenie. Sion wygrała w pierwszej kolejce w Lugano 2:3 ale źle i to bardzo tam wyglądał w defensywie, pozwalają na wiele rywalowi który grał w 10 a strzelił dwie bramki. Zresztą Sion w poprzednim sezonie w defensywie był jedną z najgorszych ekip i moim zdaniem w tym sezonie będzie podobnie, w pierwszy meczu u siebie będą chcieli jednak zagrać odważniej oraz wykorzystać fakt że Young Boys jest po meczu pucharowym i narzucić tutaj mocne tempo gry.

zwrot

Ostatnio zmieniony przez psotnick:
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna - Florida Cup
Godzina: 2:00
Spotkanie: Arsenal - Chelsea
Typ: Arsenal powyżej 1,5 gola w meczu
Kurs: 2,30
Bukmacher: STS
Analiza:

Będzie to finał mało istotnego turnieju towarzyskiego o nazwie Florida Cup. Wiadomo, że kluczowe w takich meczach jest wypróbowanie różnych wariantów, dobre przygotowanie się do sezonu, a wynik to sprawa drugorzędna. Według mnie jednak trochę większą motywację może mieć Arsenal. Chelsea to drużyna, która od lat odnosi większe sukcesy od Arsenalu, więc dla Arsenalu każde zwycięstwo z Chelsea jakieś znaczenie ma. Arsenal na tym etapie wydaje się być w lepszej formie od Chelsea. Chelsea grała mniej spotkań towarzyskich, bo tylko dwa. Oba te mecze nie były zbyt dobre w ich wykonaniu, gdyż wygrali tylko 2:1 z Club America i zremisowali 1:1 z Charlotte. Remis Chelsea z drużyną z MLS to jest trochę wstyd... Arsenal za to robi dobre wyniki w sparingach. Wygrali oni m.in. 2:0 z Evertonem. Oprócz tego były wygrane 5:1 z Ipswich, 5:3 z Norymbergą i 3:1 z Orlando City. Bezpośrednie mecze pomiędzy Arsenalem a Chelsea to są często dość wysokie wyniki. Ostatnie takie starcie wygrał Arsenal 4:2. Aktualna forma jest po stronie Arsenalu, do tego ranga spotkania nie jest wysoka, więc liczę na to, że obie drużyny nie będą się zabijać w defensywie i że zobaczymy ciekawe spotkanie z wieloma golami.

130

Otrzymane punkty reputacji: +3160
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka Nożna - ŚWIAT, Międzyklubowe towarzyskie
Godzina: 05:00
Spotkanie: Real Madryt - Barcelona
Typ: MULTIWYNIK 1:2 ; 1:3 ; 1:4
Kurs: 4.90

Analiza:

Klasyk towarzysko, ale nadal klasyk. Zobaczymy wiele debiutujących twarzy po obu stronach, a kibice z niecierpliwością czekają na Lewego wybiegającego na boisko - zapewne w drugiej połowie. W meczu ma nie zagrać Benzema, co znacząco ułatwi sprawę Barcy. Myślę że Barca będzie triumfować, bo wydaje się być lepiej zgraną ekipą w tym momencie i przeprowadziła konkretne ruchy transferowe. Do szczęscia potrzeba w zasadzie tylko bocznych obrońców i ŚO. Real nie radzi sobie zbyt dobrze w rywalizacjach z Barcą i myślę że i w tym meczu będzie to widoczne. Typ wchodzi, gdy mecz zakończy się wynikiem jak z typu

100

H 135,3K

haparoiden

Użytkownik
Dyscyplina: SiatkówkaLiga Narodów
Godzina: 18:00
Spotkanie: WłochyPolska
Typ: Włochy
Kurs: 2,50
Bukmacher: superbet

Typ mało patriotyczny, ale w bukmacherce to nie patriotyzm się liczy. Polska zagrała naprawdę beznadziejnie w meczu z USA (trzeci set do 13), a i w spotkaniu z Iranem momentami to rywale dominowali. Polska gra bardzo nierówno, a Włochy to jednak zespół lepszy od Iranu, więc powinni to wykorzystać. Włosi już raz pokonali nas w tej Lidze Narodów, do tego grają u siebie, co będzie ich dodatkowym atutem i motywacją, by zdobyć brązowy medal. Wprawdzie w półfinale także przegrali z Francją w trzech setach, ale mimo wszystko uważam, że po takim kursie warto zagrać w stronę gospodarzy.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Wyszejszaja Liha
Godzina: 15.00
Spotkanie: Sławija Mozyrz vs Szachcior Soligorsk
Typ: BTTS + powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.10
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Rozpoczynamy do Wyszejszaja Liha, gdzie Sławija podejmie Szachcior Soligorsk. Wydawało się, że gospodarze będą bić się o utrzymanie w elicie, a tutaj proszę, ich niezła forma w ostatnim czasie spowodowała, że są bardzo wysoko w białoruskiej ekstraklasie. Można rzec, że piłkarze tego zespołu są sąsiadami z tabeli krajowego Mistrza i ewentualna wygrana w tę niedzielę pozwoli przeskoczyć Górników. Ostatnie starcie Sławiji z Dnieprem Mogilev było w pierwszej połowie pod ich kontrolą, ale jak przyszła zmiana połów, to przeciwnicy tworzyli sobie mnóstwo szans, gdzie jedna z nich znalazła drogę do siatki. Liczy się jednak zwycięstwo i tym razem zadanie jest o wiele trudniejsze. Czy stać gospodarzy na niespodziankę?

Po drugiej stronie barykady znajduje się Szachcior, który nadrabia ligowe zaległości. Przypomnijmy, że zespół ten walczył o możliwość gry w Lidze Mistrzów, ale dosyć szybko musiał zweryfikować swoje plany. Już pierwszy przeciwnik Maribor dał lekcję futbolu białoruskiej ekipie i aktualne wyniki osiągane przez drużyny w kwalifikacjach do europejskich pucharów doskonale oddają poziom piłki, która prezentowana jest u naszych wschodnich sąsiadów. Dla przyjezdnych jest jeszcze szansa, aby powalczyć o Ligę Konferencji i trzecia runda eliminacyjna na nich czeka. Zanim to nastąpi, to czas Wyszejszaja Liha i rywalizację w Mozyrzu. Czy goście, tak jak to było w Bobrujsku, ponownie poradzą sobie ze słabszym od siebie rywalem?

Jak to często bywa na Białorusi decyduje się na BTTS oraz over 2.5 trafień, ponieważ kursy na te zdarzenia są przyjemne i jest kilka drużyn w stawce, które regularnie notują gole z obu stron. Takim klubem jest Sławija, która u siebie tylko raz nie strzeliła bramki w tym sezonie i ich statystyka pod tym względem to 5/7. Jak mogliśmy się ostatnio przekonać, Szachcior w defensywie nie zawsze radzi sobie celująco i szczególnie jest to widoczne na wyjazdach. U nich również BTTS w delegacji pojawiał się 5/7 razy. Uważam, że jedni i drudzy mają argumenty, aby zaskoczyć rywala i mam nadzieję, że celowniki w Mozyrzu będą dobrze nastawione.

110

Otrzymane punkty reputacji: +2688
shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: SiatkówkaLiga Narodów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Francja - USA
Typ: USA
Kurs: 2.55
Bukmacher: ETOTO
Analiza:
Kolega wyżej mnie uprzedził z typem na Włochów w meczu o 3.miejsce, więc postanowiłem wziąć na tapetę finał. Szanse oceniam tutaj na fifty-fifty. Miałem nawet grać handi w stronę Amerykanów ale nie będę aż tak szaleć. Obydwie drużyny w fazie grupowej doznały tylko dwóch porażek. Dwa ostatnie bezpośrednie spotkania zakończyły się zwycięstwem USA. Pierw Amerykanie ograli Francuzów 3:0 na Igrzyskach Olimpijskich w 2021 roku oraz ostatnio w fazie grupowej LN zwyciężyli po 5 setowej batalii. Dziś również bardziej skłaniam się w stronę USA i przekonuje mnie mocno do tego kurs, który daje spore value.

100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Polska 1 liga
Godzina 18:00
Spotkanie : GKS Katowice : Termalica BB
Typ : Termalica over 1.5 gola
Kurs : 2.30
Bukmacher : ETOTO

Przynajmniej na papierze zapowiada się całkiem dobre spotkanie , na inaugurację obie drużyny wygrały swoje spotkania , GKS-a pokonała na wyjeżdie ŁKS 2:0 natomiast spadkowicz z poprzedniego sezonu z Ekstraklasy Termalica u siebie wygrała z Odrą O 2:1 , dla Katowic dzisiejszy rywal jest strasznie niewygodny gdyż na 13 spotkań wygrali z nimi zaledwie jedno spotkanie , 4 razy dzielili się punktami i aż 8 wygranych po stronie Niecieczy , myślę , że goście podtrzymają tą dobrą statystykę i wywiozą z Katowic komplet pkt ale na typ daję bramki bo te tutaj powinny paść , daję na over 1.5 gola w stronę Niecieczy a i kurs chyba wart tego ryzyka .

130

Otrzymane punkty reputacji: +1201
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Siatkówka - Liga Narodów
Godzina: 18:00
Spotkanie: Włochy - Polska
Typ: Polska + powyżej 3,5 seta
Kurs:
2,38
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Po meczu Polaków z USA myślałem, że zagram na porażkę Polaków w meczu o 3 miejsce bo byłem pewny, że będziemy faworytem nie ważne w jakim starciu czy to z Włochami czy to z Francją jednak po obejrzeniu drugiego półfinału zmieniło mi się o 180 stopni.
Włosi zagrali równie słabe spotkanie co My. Myślałem, że ten mecz ćwierćfinałowy z Holandia wymęczony szczerze powiedzmy to takie przetarcie w walce o finał nic bardziej mylnego. Włosi nie mają na ten moment kompletnego składu, co prawda nazwiska są Gianelli, Zaytsev czy Michieletto jednak Zaytsev po powrocie jest tylko rezerwowym i słusznie bo widać, że zawodnik jest bez formy.

My również zagraliśmy przeciętne spotkanie z USA co by nie powiedzieć, że słabe oczywiście można gdybać co by było gdyby po 2óch setach było 1:1 jednak koniec końców 0:3 i koszmarny 3 set. Mam nadzieję, że szybko zapomną o tym meczu i wyjdą naładowani na gospodarzy. Uważam, że dziś zobaczymy więcej setów w tych meczach niż wczoraj 2 mecze i szybkie 6 setów.

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Szwajcaria
Godzina: 14:15
Spotkanie: Basel- Servette
Typ: 1 połowa over 2.5 gola
Kurs: 5
Analiza: Spodziewam się overowego spotkania pomiędzy Basel a Servette. Kursy na over w całym spotkaniu są bardzo mizerne, dlatego spróbuję wytypować bramkostrzelna 1 polowe bo kurs bardzo wysoki. Przejrzalem historie meczow bezposrednich i faktycznie poza ostatnimi dwoma gdzie były grane na under to w 3 poprzednich padalo kolejno 4,6 i 5 goli. W pierwszej kolejce oba zespoły sobie nie postrzelaly, w meczu Basel padły 2 gole a Servette 1. Dziś spodziewam się innego meczu, wiadomo ze jest to ryzykowny typ ale jesli zobaczymy bramke w pierwszych minutach to wtedy ten over stanie sie mozliwy.

100

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: kosz wnba
Godzina: 21
Spotkanie: indiana-dallas
Typ: under 157.5 z ot
Kurs: 3,30
Bukmacher: betclic
Analiza: Indiana jedna z najgorszych druzyn w calej lidze wcale nie wyglada kolorowo w ataku. Co prawda wciaz potrafia zaskakiwać na poczatku ale marnowanie layupow do pustego kosza jest codziennościa nie tylko u nich ale także na parkietach calej ligi. Dallas teoretycznie wciaz z szansami na PO. Nie liczylbym jednak na spektakl ofenswny. Wiadomo typ ryzykowny jednak ani jedna i druga ekipa nie sa ekstremalnie dobre w ataku. Po ostatnim bezposrednim meczu było to widac

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom