>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 23.12.2012 (niedziela)

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 2 3 grudnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

zilzil 22,5K

zilzil

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Eredivisie
Spotkanie: FC Utrecht- Ajax Amsterdam
Typ: over 3,5 gola
Kurs: 2.5
Buk: Bet365
Analiza:
Witam!
Dziś ostatni z TD przed świętami, mam nadzieję że będzie dobry.
Nietypowo zacznę od historii. Ajax nie lubi grać z Utrechtem a już ty bardziej na Stadionie Galgenwaard. Ostatnie spotkanie właśnie na tym obiekcie to 3 zwycięstwa gospodarzy i 2 wygrane gości. Łącznie w tychże meczach padło aż 20(!) bramek. Średnio 4 na mecz ;)
To jest co prawda historia i to już było ale pokazuje pewien trend w tych meczach. Dużo akcji ofensywnych i raczej dziurawa obrona.
Utrecht zdobył gola u siebie w każdym z 7 ostatnich meczy . Z kolei Ajax strzelił gola na wyjeździe w każdym z ostatnich 20(!) spotkań. Dodatkowo Ajax na wyjazdach w tym sezonie jeszcze ani razu nie zachował czystego konta. Jeśli mamy brać pod uwagę średnie to na Galgenwaard w tym sezonie wynosi ona 2,1. Ajax na wyjazdach ma średnią 4,75. Wiem, że to tylko suche liczby ale coś jednak pokazują. Utrecht do tej pory u siebie grał z m.in. z PSV i Twente. Z PSV wygrał 1-0 z Twente remis 1-1. To są zespoły z TOP3 w tej chwili razem z Ajaksem. W stosunku do mojego typu nie wygląda to zbyt obiecująco ale trzeba wziąć również pod uwagę to, że jest to ostatni mecz obu ekip w tym roku. Zatem mogą wykrzesać z siebie resztki sił a mogą po prostu ten mecz odpuścić. Ja liczę na pełne zaangażowanie, zwłaszcza gości. W tej chwili tracą do liderującego Twente 4 punkty ale tamci swój mecz już rozegrali. Liczę również na to że gospodarze nie postawią autobusu we własnym polu karnym a zamiast to zagrają otwartą piłkę. Myślę, że linia 3,5 gola może zostać jutro złamana i tego im gorąco życzę,
⛔100

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: Amur Chabarowsk – UHC Dynamo Moskwa
Typ: 2
Kurs: 1,45
Buk: Unibet

Niedzielnego poranka w KHL czeka nas prawdziwa hokejowa uczta! Zdobywcy Pucharu Gagarina w 2012 roku – ekipa UHC Dinamo Moskwa zmierzy się na wyjeździe z Amurem Chabarowsk. Kibice Tygrysów zapewnie zapełnią do ostatniego miejsca siedmiotysięczną Platinum Arenę. Fani hokeja nie mogą przegapić tego niezwykłego spektaklu na lodzie!

Dynamo Moskwa to Mistrzowie Rosji z 2012 roku, aktualni zdobywcy Pucharu Gagarina. Ostatnie 10 spotkań to 8 zwycięstw Dynama – ostatnie zwycięstwo z Nowokuźnieckiem 2:4 potwierdza wysoką formę Mistrzów. Ostatnich 6 spotkań wyjazdowych Moskwian to 5 zwycięstw m.in. z Dynamem Ryga czy CSKA Moskwa. Oļegs Znaroks – trener mistrzowskiej drużyny Dynama ma do dyspozycji takich zawodników jak m.in. Alexandre Boikov – były gracz Nashville Predators, Konstantin Gorovikov – MŚ z 2008 i 2009 roku, Dominik Graňák – słowacki obrońca, wiceMŚ z 2012 roku, Denis Kokarev – atakujący, MŚ z 2012 roku, Marek Kvapil – czeski prawoskrzydłowy, Sergei Soin – center, MŚ z 2002 roku, Denis Tolpeko – były gracz Philadelphia Flyers, Alexander Eremenko – bramkarz, były zawodnik m.in. Ufy czy Barsu, MŚ z 2008 i 2009 roku, Michaił Anisin – zdobywca z Dynamo Pucharu Gagarina, Filip Novák – były gracz Ottawy Senators oraz Kostiantyn Kasianczuk – ukraiński napastnik, od lat grający w najlepszych rosyjskich klubach. Nie wspomniałem jednak o graczu, którzy robi różnice - żyjącą legendę rosyjskiego hokeja, jednego z najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych hokeistów świata. Z powodu lockoutu w NHL powrócił do swojego byłego klubu. Aleksander Owieczkin – gracz Washington Capitals, MŚ z 2008 i 2012 roku, dwukrotny zdobywca Maurice &#39;Rocket&#39; Richard Trophy za najlepszego strzelca NHL w rundzie zasadniczej, zdobywca Art Ross Memorial Trophy za największa ilosc ptk, Ted Lindsay Award dla najlepszego gracza HNL, dwukrotny zdobywca Trofeum Harta, sześciokrotnie wybrany do meczu gwiazd NHL, gracz roku w NHL w 2008 i 2009 roku według Sporting News. To właśnie ten gracz ustalił wynik ostatniego spotkania z Nowokuźnieckiem na 2:4 na korzyść UHC. Do bramki trafiał również w niedanych spotkaniach z CSKA i Nowosybirskiem co potwierdza jago wysoką dyspozycję.

Amur nie ma tak doświadczonego zespołu. 19 grudnia doszło do zmiany trenera – szkoleniowcem Tygrysów został Fin Hannu Jortikka – asystent trenera reprezentacji Finlandii, która na Igrzyskach w Calgary zdobył srebrny medal olimpijski. W ekipie z Chabarowska zagra – Maksim Bielajew – reprezentant Kazachstanu, były gracz Ufy; Topi Jaakola – fiński obrońca, MŚ z 2011 roku; Jan Lasak – słowacki bramkarz, MŚ z 2002 roku ze Szwecji, były gracz HC Pardubice; Mika Pyörälä - fiński napastnik, MŚ z 2011 roku, były gracz Philadelphia Flyers; Jane Lahti – fiński skrzydłowy, MŚ z 2011 roku oraz kapitan, rosyjski lewoskrzydłowy Dimitrij Tarasow.

Goście mają ogromny potencjał ofensywny, bardziej ograny i doświadczony skład. Chararowsk w porównaniu z hokejowym Galacticos wypada blado. Ostatnie 5 spotkań Chabarowska to porażki. Uważam jednak, iż będzie to spotkanie stojące na bardzo dobrym poziomie, w którym goście wygrają po meczu walki. Zapraszam wszystkich na hokejową ucztę!
✅45

Otrzymane punkty reputacji: +5
frombzg 241

frombzg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie B
Spotkanie: Crotone - Varese
Typ: powyżej 2.5
Kurs: 2.25
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Gospodarze na własnym obiekcie są zwykle ofensywnie usposobieni. Może nie są w najwyższej dyspozycji, ale to jednak home team gdzie w każdej chwili mogą każdemu zapakować ze 2 bramki minimum. Varese jako kandydat do PO czy nawet awansu gra ostatnio bardzo równo i bardzo dobrze. Ostatnie 5 meczy to 4 wygrane, z tego trzy jednak pogrywane u siebie. Na wyjazdach przy wymagających rywalach czy &quot;home team&#39;ach&quot; już tak dobrze w grze z tyłu to nie wygląda. Seria 3 spotkań bez straconej bramki tutaj na pewno zostanie przerwana. Crotone po porażce z Modeną 0:3 muszą wręcz się zmobilizować do ugrania tutaj punktów/strzelenia bramek - dzielą ich tylko 3 oczka od czerwonej strefy. Podoba mi sie siła rażenia i przysposobienie oby zespołów. Stąd mecz na przynajmniej 3 gole.
⛔100

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Liga Adriatycka ABA
Spotkanie: Radnicki - Cedevita
Typ: Radnicki
Kurs: 2.29

Radnicki po ciężkim road tripie wraca na własne śmieci by powalczyć o kolejną wygraną.Trener Nikolic prowadzi w tym sezonie jedna z najciekawszych ekip w lidze.Radnicki jeszcze nie pokazał swoich możliwości które są ogromne.Głęboki i doświadczony zespół ale też prawdopodobnie nowa gwiazda w euopejskiej koszykówce Terrico White.Słyszałem o nim dwa lata temu ale nie spodziewałem sie że trafi do europy.Radnicki wzmocniony Vardą to rywal ciężki dla każdego w tym momencie.Mają za sobą dwa ciężkie mecze,z Crveną i Ljubljana oba przegrane ale po walce.Teraz czas na Cedevite i jestem dużym optymistą przed tym meczem.Wydaje mi sie że gospodarze wygrają to spotkanie.U chorwatów przetasowania,odszedł Gelabale i Marko Car.Cedevita z wielkim trudem wygrała ostatni mecz z Buducnostem.Mieli sporo szczęścia ponieważ Budu był po ciężkim mecz z Ljubljaną(po dogrywce) i wyraznie zabraklo im sił na czwartą kwarte którą przegrali wyraznie.Przez trzy kwarty byli jednak nie do przejścia i byłem pewny że Cedevita ten mecz przegra.Radnicki u siebie to zupełnie inna drużyna i mogą wygrać z każdym w tej lidze.Mają wystarczająco dobry zespół i cały czas balansują na granicy ósemki a więc jest o co walczyc. Radnicki +5
✅129

Otrzymane punkty reputacji: +7
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
powyższy typ z błędem do skasowania dzięki

Dyscyplina: Koszykówka NA
Spotkanie: Houston Rockets vs Memphis Grizzlies
Typ: Memphis -Prowadzenie po 4.kwarcie

Kurs: 2.05
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Na dzisiejszą noc wybieram ten typ. Memphis bez żadnych strat i kontuzji. Rakiety wciąż bez Pattersona, więc w s5 pewnie Morris, który gra ostatnio bardzo przyzwoicie (14, 13, 19 pkt), ale dziś będzie Rakietom mega ciężko pod tablicami: Morris &amp; Asik vs Zac Randolph (17 ppg i prawie 13 rpg) i Marc Gasol (prawie 15 ppg i średnio 7 zbiórek na mecz). Asik dostanie szybkie faule i zaczną się kłopoty Rakiet. Harden powalczy jak zawsze i dostanie wsparcie od Parsonsa, ale z drugiej strony są Gay i Conley.
Nie przeraża mnie słaby bilans Memphis w Houston, bo to było inn zestawienie personalne. Dla mnie istotne są ich starcia tylko z tego sezonu, a póki co był 1 mecz:
-10.11. MEM 93-85 HOU
Mimo całej sympatii do Rakiet dziś ten mecz raczej przegrają,a MVP meczu powinien być Zac R.
PS. Biorę bet po 4. kwarcie, bo czysty win z dogrywką był poniżej 2 zeta, a nie przewiduję tu dogrywki i gry punkt za punkt.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 1

mario94

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna- Francja, Ligue 1
Spotkanie: Olympique Marseille - AS Saint-Etienne
Typ: x
Kurs: 3,35
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Niezwykle ciekawie zapowiada się niedzielne spotkanie na Stade Velodrome. Trzecia Marsylia powalczy z dobrze grajacym do tej pory Saint-Etienne. Marsylia traci 3 punkty do lidera PSG więc wciąż liczy się w walce o tytuł, natomiast Saint-Etienne plasuje się na ósmej pozycji i traci trzy punkty do siódmego Lorient które premiuje grę w eliminacjach Ligi Europejskiej. Obie drużyny mają delikatna zadyszke po udanym początku sezonu. Pięć ostatnich bezpośrednich meczy przemawia za remisem ponieważ padło ich aż trzy. Dlatego ja typuje remis.
Przewidywane składy:
Marsylia: Mandanda- Fanni, N&#39;koulou, Mendes, Morel- Barton, Cheyrou, Amalfitano, Valbuena, Ayew- Gignac
Saint-Etienne: Ruffier- Clerc, Zouma, Perrin, Ghoulam- Clement, Guilavogui, Hamouma, Cohade, Gradel- Aubameyang
⛔ 100
Bukmacher

klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina:Hokej na lodzie AHL
Spotkanie:Binghamton Senators-Rochester Americans
Typ:Binghamton Senators -1,5
Kurs:2,85
Bukmacher:Bet365
Spotkanie ligi AHL i mecz pomiędzy Binghamton Senators a Rochester Americans.Teoretycznie kursy są dość wyrównane jednak patrząc na bilanse obu drużyn według mnie mecz ma tylko jednego faworyta i jest nim ekipa gospodarzy.Senators legitymują się jednym z najlepszych bilansów gier u siebie 9-3 a także świetną różnica bramek 46-28.Goście natomiast zajmują 11 pozycje w swojej konferencji i na wyjazdach także grają dość przeciętnie o czym może świadczyć to że na wyjazdach do tej pory wygrali tylko 5 z 12 meczów.Patrząc na te wszystkie statystyki jak i formę gospodarzy którzy wygrali 4 z 5 ostatnich meczy u siebie z czego trzy różnica większą niż dwie bramki i to z takimi drużynami jak Portland Pirates, Syracuse Crunch a także Bridgeport Sound Tigers a są to ekipy które na chwile obecną zajmują kolejno 3,1 i 8 miejsce.Do tego dochodzi fakt że goście na wyjazdach grają ostatnio dość słabo a bilans 1-4 nie powala więc po takim kursie na handicap chyba warto więc Polecam
✅185

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Premier League
Spotkanie: Swansea City – Manchester United
Typ: Manchester United Kurs: 1.70
Bukmacher: WilliamHill

Ciekawe starcie dwóch dynamicznych zespołów, które w dobrej formie potrafią zdominować każdego przeciwnika. Swansea już przywróciła do pełni sił większość graczy, bez których niespecjalnie im się wiodło w ostatnich tygodniach, zwłaszcza dotyczy to ofensywnych linii. Trenera Laudrupa pewnie jednak bardziej cieszy powrót miedzy słupki Michela Vorma, jak również Pablo Hernandeza. Poza składem wciąż są Rangel i Taylor. Łabędzie są świadomi tego, że jeśli mają swój dzień potrafią być prawdziwym zagrożeniem dla najlepszych ekip, ale mają duży problem z regularnością. Bywa, że ich gra wygląda świetnie przez kilka tygodni, a potem ni z tego ni z owego potrafią przegrać 2 mecze z rzędu. Z kolei będący w świetnej formie United pewnie zmierzają po tytuł. W ostantich tygodniach wyraźnie wrzucili wyższy bieg, co pozwoliło im zwiększyć przewagę nad czołówką do 6 punktów. Wprawdzie przez swój bardzo otwarty styl gry stracili aż 6 goli w 3 ostatnich meczach, ale dzięki wybitnej jakości ich ataku, z van Persie (12 goli i 6 asyst) z Rooneyem (7 goli i 7 asyst w 13 meczach) w rolach głównych, nadal są w stanie wygrywać kolejne mecze. Dużym wzmocnieniem będzie powrót do składu Vidicia, co zdecydowanie powinno uspokoić tyły Czerwonych Diabłów. Nie wystąpią za to wciąż kontuzjowani Kagawa i Rafael. Moim zdaniem United, mimo tego że grają na wyjeździe, są zdecydowanymi faworytami tego meczu. Wygrali 4 z 5 ich ostatnich meczów wyjazdowych, wliczając świetne zwycięstwa z Chelsea i Man City, więc wiedzą, że mogą wygrać wszędzie skoro ograli najlepszych na ich terenie. Z kolei Swansea mają świetny bilans u siebie, ale w ostatnim meczu przegrali z nie najmocniejszym przecież Norwich (3-4). Trudno mi sobie wyobrazić, że podopieczni Fergusona przegrywają ten mecz. Za to dużo łatwiej jest mi sobie wyobrazić underowy wynik tego meczu, pomimo wybitnie overowych wyników w ostatnich 5 meczach obu ekip (Swansea 2.8, Man Utd 4.2). Przede wszystkim powrót do składu kluczowych graczy defensywnych (Vorm i Vidic), co powinno uszczelnić drogę do obu bramek. Przemawia za tym również wybitnie underowa historia meczu obu zespołów z poprzedniego sezonu, które oba wygrał Man U (2-0 u siebie i 1-0 na wyjeździe). Jednym słowem Czerwone Diabły powinny przedłużyć swoją serię do sześciu zwycięstw z rzędu.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +2
neuropunks 292

neuropunks

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka (NBA)
Spotkanie: Denver Nuggets - Charlotte Bobcast
Typ: Charlotte Bobcast
Kurs: 13.00
Bukmacher: Sportingbet.com
Na dzisiejszą noc wybieram pojedynek Denver Nuggets z Charlotte Bobcast. Niestety musicie mi wybaczyć ale moja analiza będzie tym razem wyjątkowo krótka i treściwa. Dla większości ten mecz zakończył się jeszcze przed pierwszym gwizdkiem bo Nuggets są zdecydowanym faworytem tej konfrontacji. Kiedy jak nie dzisiaj Charlotte ma przerwać fatalną passę porażek? To już 14 meczów do tyłu! Dziś nie wgłębiam się w statystyki, wywiady i absencje, stawiam na prawo passy! Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana... ????
kiepska analiza

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Gruzja
Spotkanie: Zestafoni - Dinamo Tibilisi
Typ: under 2.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: bet365

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek 22 i zarazem ostatniej kolejki sezonu zasadniczego w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 6 pozycję w tabeli zespół Zestafoni z prowadzącym Dynamo Tibilisi. Jak już w/w jest to ostatni kolejka a zespoły z miejsc od 1 do 6 przechodząc do mistrzowskiej serii play off. Dzisiejsi gospodarze mają aktualnie przewagę 6 punktów nad 7 miejsce co sprawia, że mają już oni zapewniony udział w następnym etapie rozgrywek. Goście natomiast aktualnie posiadają 52 punkty mając tym samym przewagę nad wice liderem Dila 6 punktów mogąc teraz swobodnie przygotowywać się do następnej rundy rozgrywek. Sam spotkanie wydaje mi się, że będzie nudnym widowiskiem dlatego też warto spojrzeć tutaj na under 2.5 bramki bo gradu goli raczej tutaj nie zobaczymy a raczej 0:1 bądź 1:1. Reasumując pobieram tutaj under 2.5 bramki.
⛔100

M 1

mario94

Użytkownik
Spotkanie: Valenciennes- Evian
Typ: Valenciennes
Kurs: 1,75
Bukmacher: expekt
Analiza:
Prawda jest, że drugi sezon dla beniaminka jest o wiele trudniejszy od pierwszego. Tak mogą powiedziec piłkarze Evian którzy w tym sezonie walczą o utrzymanie w lidze co prawda mają dość sporą przewagę nad strefą spadkową lecz nie zmienia to faktu że obecna forma jest daleka od tej prezentowanej rok temu. Valencienne jak dla mnie wielka rewelacja rozgrywek ma rownież kilka zmartwień w postaci kontuzji kilku ważnych graczy ale wydaje mi się, że nie przeszkodzi to im w dzisiejszym zwyciestwie. Jezeli dzisiaj wygrają i inne spotkania dobrze sie dla nich uloza, wskocza na siódme miejsce w tabeli. Obie drużyny ostatnio zmierzyły się w kwietniu tego roku i wtedy zwyciężyło Evian 3:0. Lecz ja nie biorę pod uwagę tamtego spotkania, ponieważ obecnie jedna i druga drużyna znajdują się w zupełnie innym miejscu. I tym razem zwycięży Valencienne.
Pozdrawiam.

tylko 1 typ na dzień !!

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Holandia Eredivisie
Spotkanie - Ultrecht : Ajax
Typ - Ajax powyżej 2,5 gola
Kurs - 3.25
Buk - Bet365
Analiza :
Na dzisiaj znowu mój typ pada na Holenderską Eredivisie tym razem spotkanie pomiędzy Ultrechtem a Ajaksem przykuło moją uwagę , gospodarze są wysoko w tabeli bo na miejscu 6 z 29 pkt na koncie z ostatnich 5 spotkań zainkasowali 8 pkt przy 2-2-1 czyli wynik no powiedzmy całkiem nie zły , na swoim terenie &quot; Ultreg&quot; na 8 meczy ma bilans 4-2-2 ostatnia porażka u siebie oj dawno bo 29.09 kiedy to polegli z Vitesse 1:2 tak więc w dzisiejszym spotkaniu możemy się z ich strony spodziewać dobrego spotkania . No a co u gosci z Amsterdamu - mają wspaniałą serię 6 zwycięstw pod rząd a wsród pokonanych min. PSV i to 3:1 , zajmują 3 miejsce w tabeli ze stratą do prowadzących PSV i Twente tylko 4 pkt jednak Ci swoje mecze w 18 kolejce już rozegrali tak więc przy dzisiejszej ewentualnej wygranej Ajaksu ta różnica może być tylko 1 pkt.
Ajax walczy w tym sezonie na trzech frontach Liga , Puchar Holandii gdzie dotarli już do cwierćfinału no i z grupy smierci LM co prawda odpadli ale pozostaje im walka w LE . Dzisiaj jednak może być trudno o komplet pkt. bowiem ostatnie spotkania z Utreg kompletnie podopiecznym Franka de Boera nie wychodziły, na sześć spotkań tylko jedno udało się wygrać w dodatku w rozgrywkach KNVB Beker , ja jednak liczę że Ajaks dzisiaj w swoim ostatnim spotkaniu w tym roku pokaże się z jak najlepszej strony no bo gdy popatrzymy np. ostatnie 5 meczy to bilans 5-0-0 no i te bramki 13:4 a gdy popatrzymy na wyjazdy Ajaksu to bilans 4-4-0 jak widzimy Joden nie przegrali jeszcze w tym sezonie na wyjezdzie no i te gole 24:14 , w ostatnim spotkaniu wyjazdowym pokonali Willem II 4:2 a w poprzednim sezonie kiedy to Joden zdobyli tytuł mistrzowski w meczu przeciwko Ultrechtowi tutaj na Galgenwaard padł hokejowy wynik 6:4 dla Ultrechtu tak więc spodziewam się dobrego spotkania i sporo goli liczę na 3 ze strony gosci .
⛔100

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Holandia
Spotkanie - Feyenoord : Groningen
Typ - suma goli drużyny ? Feyenoord powyżej 3,5 gola
Kurs - 4.33
Buk - Bet365
Analiza :
Dzisiaj na &quot;De Kuip&quot; w Rotterdamie miejscowy Feyenoord podejmować będzie zespół Groningen i chyba trzy pkt pozostaną w Rotterdamie chociaż na pewno nie będzie to łatwe spotkanie bo trener Portowców Ronald Koeman obawia się o formę swoich piłkarzy . Feyenoord w srodku tygodnia rozegrał spotkanie o Puchar Holandii z Heerenveen i dopiero po 20 rzutach karnych poznaliśmy zwycięzcę a mogło się to spotkanie zakończyć po 90 min gry jednak Feyenoord stracił gola na 2:2 w 90 min meczu no i trzeba było rozegrać dogrywkę i wspomniane rzuty karne jednak ostatecznie Feyenoord gra dalej , goscie również rozgrywali swój mecz pucharowy , ale oni nie mieli tyle szczęścia. Podopieczni Roberta Maaskanta przegrali przed własną publicznością z Ajaksem Amsterdam jednak po regulaminowym czasie 0:3 . Feyenoord w tym sezonie spisuje się jednak dobrze podopieczni Ronalda Koemana zajmują 5 miejsce z 34 pkt na koncie i gdyby dzisiaj dopisali na swoje konto 3 pkt to tylko 3 oczka brakowały by im do liderujących po 18 kolejkach zespołów Twente i PSV . Na swoim &quot;De Kuip&quot; Feyenoord w tym sezonie jeszcze nie przegrał ani jednego spotkania a ich bilans 6-2-0 dużo też goli strzelają i bilans bramkowy to 23:8 a od 6 kolejek nie zaznali porażki 5 zwycięstw i 1 remis . Zespół Groningen natomiast zajmuje 11 miejsce i na ich koncie 20 pkt. czyli widzimy że różnica między nimi spora no i bramkowo też lepszy Feyenoord bo np. 35:22 a Groningen 17:26 .
Ostatnie 5 kolejek Groningen to 1-3-1 i zaledwie 4:4 w bramkach a w meczach na stadionie &quot;De Kuip&quot; w meczach z Feyenoordem bilans 8-3-3 i bramki 26:15 na korzysc Portowców , co prawda to w ubiegłym sezonie tutaj padł wynik zaledwie 1:0 dla Feyenoordu ale w sezonie 2010/11 Feyenoord wygrywa 5:1 dlatego patrząc na ich skutecznosc tego sezonu liczę że dzisiaj podopieczni Ronalda Koemana strzelą 4 gole .
⛔100

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Angila,Premier League
Spotkanie: Chelsea vs Aston Villa
Typ: Chelsea FC -1 bramka
Kurs: 1,80
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Spotkanie na Stamford Bridge w którym gospodarze,Londyńska Chelsea podejmie gości z Birmingham Aston Ville.Każdy zapewne wie iż po objęciu trenerskich sterów przez Rafe Beniteza wiele się na dobre w tej drużynie nie zmieniło lecz wydaje się,że małymi kroczkami będą szli do przodu.Nagle ożył Fernando Torres,który w końcu zaczął strzelać.Jedynym w ostatnim czasie niepowodzeniem The Blues była porażka w finale klubowych MŚ i tam zagrali naprawdę nie najlepiej.Tym co przekonuje mnie do tego typu jest ostatnia dyspozycja na krajowym podwórku.Dwa wyjazdowe zwycięstwa z niewygodnymi przeciwnikami(Sunderland w lidze 1:3 i Leeds w pucharze 1:5) gdzie wygrywali więcej niż jednym golem i w całkiem fajnym stylu.Teraz wracają na własny teren na którym ostatnio rozprawili się w LM z mistrzem Danii aż 6:1.Goście natomiast mogą pochwalić się okazałym zwycięstwem na Anfield z Liverpoolem co było dużo niespodzianką i zaskoczeniem.Ostatnimi czasy awansowali też do 1/2 Pucharu Ligi który jednak większość topowych zespołów odpuszcza.Wszystkie akcje ofensywne bazują na piłkach do Belga Benteke ale gdy obrońcy Chelsea zaserwują mu porządne krycie nie powinien sprawiać tak wielkich kłopotów jak we wspomnianym spotkaniu z The Reds.Patrząc na to jaka jest różnica w klasie zawodników obu klubów i na to ,że Aston Villa ma jedną z trzech najgorszych ofensyw w lidze(tylko 15 bramek) można się spodziewać dwubramkowej wygranej podopiecznych Beniteza.Londyńczycy będą tym bardziej zmotywowani aby odnieść zwycięstwo po wczorajszym sukcesie,który urodził się w bólach ale jednak doszedł do skutku Manchesteru City oraz spotkaniu Man Utd,które rozpocznie się dwie godziny przed ich starciem.Podsumowując:pociąg który wyrusza w stronę tytułu mistrzowskiego odjeżdża i jest do ostatni dzwonek dla Chelsea aby do niego wsiąść.
✅80

Otrzymane punkty reputacji: +6
dyrczu 46

dyrczu

Użytkownik
Spotkanie: Verona- Juve Stabia
Typ: Verona
Kurs: 1.79
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Bardzo ciekawie zapowiada się mecz 20 kolejki Serie B we Włoszech. Verona zagra u siebie z drużyną Juve Stabia.
Zacznijmy może od miejsc w tabeli:
Verona: 3 pozycja z dorobkiem 36pkt, 6 pkt straty do miejsca premiowanego awansem do Serie A. Bilans: 10-6-3, a u siebie 6-3-0, bramki 30-14, u siebie 14:4. Widać, że drużyna u siebie spisuje więc znakomicie, mało tracą ;)
Juve Stabia: 9 pozycja z dorobkiem 26pkt, bilans 7-5-7, na wyjazdach: 3-2-4. Bilans bramkowy: 29-28, na wyjeździe 16-15. Drużyna to co strzeli to i traci. Ogólnie nie spisują się źle, ale moim zdaniem to nie jest drużyna, która może pokonać Verone, która jest w gazie.

Ciekawostka: Verona nie przegrała u siebie meczu od 06.01.2012r. przynajmniej do tego czasu jest na Livesport, czyli od 21 meczy nie przegrali z czego tylko 5 remisów i tylko w 1 meczu nie strzelili bramki.
Niektórych ten typ będzie akurat ta seria odstraszała, bo każda kiedyś się kończy, ale ja myślę, że to nie dzisiaj ;)
Piłkarze z Verony są zmotywowani, na pewno by chcieli awansować, dlatego muszą u siebie zdobywać punkty, a że idzie im to świetnie to dlatego na nich stawiam.
✅79

Otrzymane punkty reputacji: +2
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Belgia 1
Standard Liege - Club Brugge
Over 4.5 gola
5.00
Sportingbet

Na dzisiaj wybrałem mecz z ekstraklasy belgijskiej. W 21 kolejce spotkań zmierzy się ze sobą Standard Liege i Club Brugge. Gospodarze zajmuja po 20 meczach 4 miejsce, natomiast goście są o 1 pozycję niżej. W dzisiejszym meczu stawiam na over 4.5 gola.
Najbardziej za tym typem przemawia bezpośrednia historia spotkań między tymi drużynami. Ostatni mecz między Liege, a Brugge skończył się wynikiem 4:2. Na przestrzeni ostatnich lat mecze między tymi drużynami kończyły się między innymi takimi wynikami jak 2:2, 3:1, 4:1, 4:4, 4:2. Jeśli chodzi o bieżący sezon to gospodarze na 20 meczy mieli 5 razy over 4.5 gola czyli 20% ogółu spotkań (między innymi 6:1, 4:2, 3:2, 6:2). Brugge na 20 meczy miała jeszcze więcej razy over 4.5 gola. Zaliczyli aż 8 razy +4.5 gola co daje 40% ogółu wszystkich meczy (7:1, 6:1, 3:2, 6:2; iście hokejowe wyniki). Moim zdaniem dzisiejszy mecz będzie ultra ofensywny, a co za tym idzie nie zabraknie bramek. Mój typ to 2:3 dla drużyny z Brugge i over 4.5 gola.
⛔100

C 55

casinojack

Użytkownik
Spotkanie: Valenciennes- Evian TG
23.12.2012 godz.14:00
Typ: +0.5 AH Evian TG
Kurs: 1,93
Evian w ostatnim meczu w Ligue 1 grał z Nicea, a to było duże zaskoczenie, gdy po 14 minutach prowadzili na Stade du Ray 0-2 po strzelonych bramkach przez Sagbo i Cedrica Barbose. Dziś obie drużyny z ogromnymi brakami w środku pola, goście z Evian bez Cedric Barbosa w tej formacji, bo jest zawieszony i musi wstrzymać się tutaj. Barbosa zdobył trzy bramki w ostatnich dwóch meczach, z sześciu na koncie jest jednym z najlepszych pomocników w całej drużynie. W Valenciennes drużyna musi zagrac bez algierskiego pomocnika Foued Kadir, a to jest bardzo ważna, strata na pewno, zawsze Kadir grał za napastnikami z dużą rola w środku pola. Evian jeszcze raz z Sagbo i Khelifa w ataku i ufam tym graczom tutaj. Dla mnie nie Evian nie przegra dzis.
W Valenciennes wciąż kontuzjowani są Remi Gomis, Mody Traore, Gael Danic i Pape Camara i wszyscy są pomocnikami, wiec Valenciennes będzie mieć wiele ważnych oslabien w tej formacji. Bez Barbosa w jego miejscu powinien grac Youssef Adnane, ale to jest typowy napastnik czy może trener będzie grać z bardzo młodym 22 lat Mohammed Rabiu na jego miejscu. Ten gracz z Ghany jest wielki talent w swojej drużynie narodowej, a także tutaj. Evian myślę, że będzie się bardzo blisko zwycięstwa.
⛔100

19olo71 49

19olo71

Użytkownik
Dyscyplina - Polska Liga Hokejowa
Spotkanie - JKH Jastrzębie - GKS Tychy
Typ - 2
Kurs - 2,80
Buk - Bet365
Analiza :
Dzisiaj na Jastorze dojdzie do ciekawego pojedynku zespołów które idą łeb w łeb w ligowej tabeli i dzielą po równo fotel wicelidera, dziś wieczorem dowiemy się kto ten fotel opuści. Osobiście jestem zdania że to goście zainkasują 3 punkty i mam ku temu powody mianowicie drużyna JKH ciągle boryka się z kontuzjami które nie pozwalają skleić ich szkoleniowcowi pełnego zestawu na który zapewne liczy, w Tychach też nie jest obcy temat kontuzji ale jest to nie tak bolesny temat jak u przeciwnika, a na dodatek wygląda na to że GKS zrobił dobre zakupy ponieważ ich kadrę zasilił Słowacki skrzydłowy Branislav Janosz który może pochwalić się grą w reprezentacji swego kraju i zdobyciem 37 bramek, już w pierwszym meczu z Unią Oświęcim pokazał że będzie z niego pożytek i strzelił 2 istotne w tym meczu bramki, w zespole pojawił się także młody reprezentant naszego kraju który dopiero co został królem strzelców młodzieżowych Mistrzostw Świata dywizji IB.czyli Kacper Guzik.
Jastrzębianie w obecnym sezonie jeszcze nie sprostali Tyszanom na własnej tafli przegrywając dwa spotkania 1:5 i 0:5, a na dodatek w piątek musieli uznać wyższość beniaminka z Katowic przegrywają mecz 1:4
⛔100

magucio 174

magucio

Użytkownik
Spotkanie: Brescia - Livorno
Typ: 2
Kurs: 3.00
Bukmacher: bet365
Analiza:
Brescia - gospodarz dzisiejszego spotkania, 8 drużyna tego sezonu Serie B, ogólny bilans spotkań W 6 R 9 L 4 co daje im 27 punktów. U siebie grają oni solidnie i jeszcze nie zostali pokonani - 5 wygranych, 4 remisy. Na Stadio Mario Rigamonti traciły punktów zespoły liczące się w awansie do Serie A, co pokazuje jaką siłę ma u siebie Brescia przykładowe może być Verona, która uległa 2:0.
Pomimo dobrych wyników u siebie to ogólna forma Bresci nie zaskakuje i nie napawa optymizmem. W 5 ostatnich spotkaniach wygrali oni raz, 3 razy zremisowali i raz przegrali.
W odmiennej formie jest drużyna gościu, która ostatnio spisuje się bardzo dobrze, bowiem jeśli chodzi o formę to przodują w Serie B, ostatnie spotkania (5) przyniosły im 13 punktów na 15 możliwych co pokazuje poziom tej drużyny. Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe tak jak ten dzisiejszy Livorno pod tym punktem zajmuje 2 miejsce w lidze z bilansem 3 wygranych spotkań i 2 remisów.
Rozpatrując to spotkanie pod punktem linii ofensywnych i defensywnych to zdecydowanie wygrywa Livorno, które posiada bilans 40:25, a Brescia 26:23.
Brescia jak widać Brescia strzela prawie tyle samo co traci co świadczy o ich przeciętnej grze w ofensywie jak i defensywie. Jakby tego było mało dziś obrońcy Brescii będą mieli przed sobą wicelidera i 8 zawodnika jeśli chodzi o klasyfikacje strzelców.
Ostatni pojedynek na stadionie Bresci zakończył się wynikiem 3:1 dla Livorno, coś w tym jest dlatego sądzę, że dziś to Livorno wyjdzie z tego pojedynku z 3 pkt.
Kurs warty ryzyka.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom